Tänk dig att du sitter i en trång bur,utan möjlighet att röra på dig. Eller att ens sträcka ut dina ben ordentligt.Tänk dig att sitta där, dag in och dag ut. Veckor som övergår till månader ochIbland i upp till flera år. Varje dag kommer det människor med gasmasker ochskyddsutrustning för att spruta in dessa giftiga ämnen i din kropp, som inteens de kan handskas med utan dessa extrema skyddsdräkter. Helt plötsligtförlorar du förmågan att se, samtidigt som det blir tyngre och tyngre för digatt andas så fortsätter tortyren. För de tar ingen hänsyn till att du mårdåligt. Men denna gång utförs dock ett försök för allra sista gången på dig.För eftersom du har ett mindre liv inuti dig, ett mindre hjärta som bultar isamma takt som sin mors, så ska ditt idag sluta slå. Det enbart för att de skakunna studera din bebis och hennes hjärtslag, det är bara en tidsfråga innanhon också blir oanvändbar och lämnad åt samma öde som dig.

Varje år gissas det att det skerdjurförsök på mer än 100 miljoner djur. Varav 12 miljoner inom EU och fleratusen per dag i Sverige. Det är än väldigt svårt att få fram exakt statistikför detta då informationen skiljer sig lite från land till land. Enligt densvenska och europeiska djurskyddslagsstiftningen får man använda sig avdjurförsök, men enbart när men inte kan bära sig åt på något annat sätt. Det ärde djurförsöksetiska nämnderna som ska godkänna alla djurförsök innan deutförs. Problemet är att dessa nämnder är för djurförsök och tycker det är heltokej. Det finns även folk som ska bedöma om försöket är värt lidandet fördjuret. Dessa personer får tillochmed bryta djurskyddslagen och ge dessa djurmer lidande än vad det står i lagen. Dessutom är det sällan som ett försök integodkänns för djurens bästa utan det handlar oftast på något fel med ansökan. Många av dessa fall handlar om kosmetika, därdjur får lida till vår fördel – Så att vi ska känna oss lite finare.

Många vill inte erkänna för sig självavad de egentligen stödjer när de köper produkter vars företag testar sinaprodukter på djur. Många vill inte stå för dessa hemska metoder, men skjuterbort tanken när det väl kommer till kritan att de står där i kassan med ettläppstift från exempelvis Mac, som är ett av många märken som testar på djur. (Lägger upp en bild med lista på några som testar och några som inte testar lite längre ner) För färgen var ju så himla fin, eller hur? Och den matchade ju verkligen dendär klänningen du köpte till festen nästa helg. Då är det inte längre någon sombryr sig om att tänka en extra gång på det där djuren som kanske miste sitt livi produktionen av just det där läppstiftet. För det är ju trots allt ”bara”djur. Dessa djur får olika virus injicerade, de blir brända levande, förlamade,utsatta för extrema temperaturer, blir tvingade att andas in giftiga ämnen, fårämnen på huden som skadar dem, dräktiga blir dödade för att kunna studera derasfoster, får sina ögon ihop sydda och tårna av klippta. För forskningens skull.

Man kan tycka att så pass långt som vifaktiskt kommit med forskningen idag bör vi kunna hålla oss till metoder där viinte inkluderar dessa stackars djur som får lida för våra fördelar. Därför börvi sluta stödja dessa hemska djurförsök och inte köpa produkter vars företagtestar på djur. Det finns andra alternativ som är minst lika bra. Det är intevärt att djur ska behöva lida för att vi ska kunna köpa och använda kosmetika.Så sluta köpa smink från dessa företag, och gör gott. Gott för dessa stackars djur som kanske endag kan få möjlighet att se frihet, slippa dessa hemska burar och framförallt.Alla fruktansvärda försök som de utsätts för. För vi utför inga försök påmänniskor, så varför ska djuren som också är levande individer utsättas fördet?

Så nästa gång du överväger att köpa detdär fina läppstiftet från Mac, stanna upp och tänk efter. För tänk, bara tänk;om det hade varit du som suttit i den där buren, dag in och dag ut.

.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments