Moikka!

Kiirettä on taas pitänyt, eikä kirjoittamiselle oikeastaan ole ylimääräistä aikaa edes jäänyt, mutta nyt koitan vähän kuvien avulla taas päivitellä kuulumisia. Pitää aina ihan itsekin muistutella mieleen, että missä kaikkialla sitä on tullut oltua ja siinä juurikin kuvat onneksi auttavat. ;-)


Pari viikkoa sitten päätettiin lähteä Louisan ja "Kerzenheimin" poikien (:-D) kanssa Kaiserslauterniin Diskoon. Täällä Saksassa on siis sellainen käytäntö, että 16-vuotias saa mennä Diskoon yli 18-vuotiaan kanssa ja äidin luvalla eli äidin pitää vain kirjoittaa sellainen "Muttizettel", joka sitten viedään mukana sinne diskoon. :-)

Osallistuttiin myös Irenen, Shanen ja Milenan kanssa auttamaan Rotary:a "markkinoilla" Eisenbergissa. Meidän kojussa siis myytiin kierreperunoita ja kaikki tuotto meni malariaa vastaan oleviin rokotuksiin.

Nyt on kahden viikon syysloma tulossa päätökseensä ja sen vietinkin kokonaan muiden vaihto-oppilaiden kanssa kielileirillä Wormsissa. Nukuttiin siis sellaisessa "nuorisohostellissa" ja opetusta meillä oli kaikkina päivinä n. 3h paitsi sunnuntaina. Opetus oli täysin nollatasolta lähtevää, joten sain sitten välillä aina vähän vaikeampia tehtäviä ja pidettiin kahden muun vaihto-oppilaan kanssa ekstra esitelmä saksaksi maaesitelmien lisäksi. :-)

Tältä siis näytti meidän huoneet ja majoituttiin aina 4-6 henkilöä per huone. ;D Meillä oli aina oppituntien jälkeen joko vapaa-aikaa kaupungilla tai sitten jotain ohjattua toimintaa. Kuvat kertoo tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, joten...

Leiri loppui siis eilen aamupäivällä, joten lähdettiin vielä pyöräilemään iltapäivällä perheen kanssa ja mukavat 30 kilometriä saatiin kasaan. :D Super hyvä ilma oli muutenkin eilen, kun aurinko paistoi ja mittari kohosi vielä reilusti yli 20 asteeseen lokakuussa! Ilalla päätettiin vielä myös Joshuan ja muutaman muun kanssa lähteä käymään Bockenheimissa viinifestivaaleilla, että kyllä täällä aina tekemistä riittää. :-)

Nyt onkin sitten syysloma ohi ja huomenna alkaa taas koulu sekä sen myötä arki!

Bis Bald!

-E

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Ensimmäinen Rotary orientaatio oli siis 15.-16.9 ja vietettiin yksi yö Eisenbergissa, yhdessä koulussa. :-D Ihan makuupussi meiningillä mentiin ja voin kyllä sanoa, että ei ollut mikään maailman mukavin sänky, haha.

Aluksi vähän tutustuttiin toisiimme ja ollaan siis Irenen kanssa ainoat vaihto-oppilaat Euroopasta ja kaikki muut olivat Pohjois- tai Etelä-Amerikasta. Vähän siinä kyllä aluksi joutui naureskelemaan, sillä espanjan kielellä tapahtui lähes kaikki kommunikointi, enkä kyllä pahemmin sitä kieltä vielä puhu. ;-D

Lopulta sitten alku espanja innostuksen jälkeen vaihtui kieli pikku hiljaa englantiin, onneksi. Kivaa kuitenkin oli ja lopuksi lopetettiin orientaatio Mannheimissa, Louisenparkissa, pienimuotoisissa puutarhajuhlissa!

Samaisena viikonloppuna oli myös Carolinella tennispeli ja kultaa tuli. <3 ;-) Orientaation jälkeen lauantaina tsempattiin vielä väsymystä vastaan Irenen kanssa (;-DD) ja lähdettiin illalla nopeasti käymään vielä kyläjuhlissa Ramsenissa.

Maanantaina kävin myös vielä Wurstmarkt:issa eli siellä maailman isoimmassa viinifestivaalissa katsomassa lopettajais ilotulitukset. :-)

Haha, välillä ei täällä aina ihan kerkeä edes kunnolla nukkumaan, niin on kyllä jo useampaankin otteeseen tullut vähän otettua päiväunia trampoliinilla...:-D

Marko on ahkera pyöräilijä ja käydäänkin silloin tällöin perheen kanssa pyöräilemässä tuolla metsässä ja lähellä olevalla vuorella. Aikamoiset poltteet kyllä aina jaloissa noiden ylämäkien jälkeen, hah. Neonkeltainen asu ainakin näkyi hyvin vastaantulijoille!

Nyt perjantaina kävin ensin yhden koulusta olevan vähän vanhemman tytön syntymäpäivillä ja oli ihan super hauskaa. :-) Tällä kertaa juhlat oli vielä sattumalta ihan täällä kotikylä Kerzenheimissa!

Lauantaina käytiin perheen kanssa ostamassa Carolinelle uusi pyörä, jota sitten lähdettiinkin testaamaan heti pyörälenkille. ;-) Siitä hyppäsinkin sitten suoraa suihkuun ja lähdin ensin tyttöjen kanssa Lenalle. Vietettiin siellä pari tuntia ja jatkettiin siitä taas kyläjuhliin! Lena oli nähnyt ihanasti vaivaa ja tehnyt cocktail-tikkuihin vielä suomen lippujakin. <3

Niin kuin näkyy, alkaa elämä täällä pikku hiljaa jo rakentua omanlaiseksi arjeksi ja en vois kyllä tyytyväisempi tällä hetkellä olla. Viihdyn täällä vaan niin hyvin, kaikki ihmiset on niin ihania ja nää pikkukylät on vienyt mun sydämen ihan täysin. <3

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moi!

Pari viikkoa taas tässä vierähtänyt! Tällä kertaa voisin kasata tähän vähän sekalaisia kuvia tältä ajalta ja selittää vähän niiden avulla, että mitä kaikkea on taas kerennyt tapahtumaan. :-)

Tässä vielä siis kuvaa mun kotikylä Kerzenheimista. Välillä vieläkin vähän vaikea uskoa, että saan asua täällä oikeasti vuoden. <3 Meillä on siis täällä kylässä leipomo, lihakauppa ja ravintola. Lihat ostetaan siis täällä pääsääntöisesti pienistä lihakaupoista (Metzgerei), josta löytyy saksalaiseen tapaan vaikka kuinka monta eri laatua. :-D Sain myös kuulla, että meidän lihakauppa toimii vielä osittain erittäinkin perinteiseen tapaan, sillä takahuoneesta löytyy vielä teurastamokin, ihanaa... :-DD

Innostuttiin myös Carolinen kanssa värjäämään meidän hiuksia, hah. Väri ei tosin kestänyt kuin muutaman pesun ja itse valitsin melko mitään sanomattoman keskivaalean, mutta Carolinen punaiset latvat oli vähän räväkämmät. :-D Söpöltä kuitenkin näytti! <3

Viime viikonloppuna olin ensin perjantaina meidän koulun järjestämissä "abibileissä". Perjaatteessa teema oli se, että vikaluokkalaiset pitivät hauskaa ennenkuin rankempi jakso alkaa ja viimeiset kokeisiin lukemiset. Lauantaina lähdin mun counselorin tyttären Annan kavereiden kanssa Bad Dürkheimiin maailman suurimmille viinifestivaaleille. Oli ihan super hauskaa! :-) Yllä olevat kuvat on samaisesta paikasta, mutta eri päivältä. Lähdettiin siis vielä perheen kanssa sunnuntaina siellä käymään ja otettiin myös Irene mukaan. Yhteiskuva on otettu aika pyörivän laitteen jälkeen. ;-DD

Pääsin taas vihdoinkin juoksemaan sairaana olon jälkeen ja sain kyllä palkinnoksi ihanan sään sateen jälkeen! <3

Samaa ei voikaan sitten sanoa eilisestä.. :-D Joshualla oli tosi hyvä idea lähteä näyttämään mulle vähän lähiseudun paikkoja kaatosateessa. Varmaan näyttää tosi nätiltä auringonpaisteessa ja lämpimässä, mutta eilen kyllä oli vaan mielessä märät sukat ja likaset vaatteet tossa vaiheessa! ;-D Haha, siitä huolimatta oli hauskaa!

Vikat kuvat on vähän satunnaisia. :-D Koulussa on meillä vähän vanhemmilla oppilailla siis huone, jossa saa sitten viettää välitunnilla tai hyppytunnilla aikaa. Hyppytunteja täällä on ihan reippaasti ja useimmiten niitä tulee vielä lisää, sillä opettajan ollessa poissa koko tunti peruutetaan. Yleensä sitten hengaillaan tuolla ja jutellaan, syödään, kuunnellaan musiikkia tai nukutaan. (Tai no itse nukun;-DD) Välillä, kun tää vaihtarielämä ottaa koville, niin kiva nojata vaan kaveriin ja nukkua... :-D

Toinen kuva on mun mielestä niin super hauska, että pakko laittaa tännekin, haha. Marko halusi välttämättä antaa pippurisuihkeen, että osaan sitten suojautua, jos tarve tulee. :-DD (Saksassa ilmeisesti ihan okei) Tälle kyllä oon naureskellu moneen otteeseen ja aina kysyn, että kannattaiskohan ottaa nyt mukaan?? Haha.

Alla olevat kuvat vielä viikonlopun viinifestivaaleilta. :-)

Huomenna onkin sitten ensimmäinen Rotary orientaatio muiden vaihtareiden kanssa. Ollaan siis Mannheimissa ja nukutaan jossain liikuntasalissa, että innolla odotan, mitä tulevan pitää. :-D

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Heippa!

Saksassa olen kerennyt olemaan jo ensimmäisen kuukauteni ja kaikkea onkin kerennyt tapahtumaan! Saksan kieli sujuu jo yllättävän hyvin ja selviän sillä hyvin. Tottakai rajoittuu vieläkin puheen tuottaminen aina välillä vieläkin melko suppean sanavaraston takia, heh. Kaikki kuitenkin aina ymmärtää sen, eikä kukaan tietenkään oleta vielä, että puhuisin täydellistä saksaa. Olen kuitenkin tosi ylpeä jo siitä mihin pystyn. :-)

Pikku hiljaa alkaa oikeita kavereita jo löytyä, joiden kanssa voi viettää vapaa-ajallakin aikaa. Kaiken maailman kyläjuhlia täällä nyt on kuitenkin joka viikonloppu, joissa sitten tapahtuu myöskin koko koulun yhteinen tapaaminen, haha.

Tiistaina kävi Irenellä ja mulla tuuri, kun saatiin koulusta vapaapäivä, koska muilla oppilailla oli joku opintopäivä tms. Päätettiin sitten käyttää päivä hyödyksi ja lähteä "melko" lähellä olevaan huvipuistoon, Holiday Parkiin. Saatin luvat host-vanhemmilta mennä sinne ja päästinkin sitten lopulta 3h matkustamisen jälkeen määränpäähän. :-D Matka kuitenkin kannatti ja meillä oli ihan super hauskaa! Hiukan oli kuitenkin kuuma, kun lämpöasteet oli siellä 32 asteessa. ;-D

Yksi päivä pelattiin koulunjälkeen pöytätennistä host-äiti Stefanien ja Carolinen kanssa. ;-)

Perheestä tulee päivä päivältä läheisempi ja nauran vaan täällä niin paljon Markon ja Stefanien vitsailuille. :-DD Yksi ilta tehtiinkin yhdessä marmeladia ja palkinnoksi sain naurusta kipeän vatsan, haha. Niinkuin kuvastakin näkyy täällä on vieläkin remontti käynnissä, mutta nyt ensi viikolla pitäs ilmeisesti jo valmistua täysin!

Kouluviikon jälkeen lähdin perjantaina käymään vielä kavereiden kanssa Bolandenissa kyläjuhlissa ja oli taas ihan sika kivaa, tosin illalla kyllä kylmeni ilma jo aika paljon.

Eilen kävin myös Louisan ja Milenan kanssa Mannheimissa shoppailemassa sekä syömässä. <3 Vähän olin jo kuitenkin tässä aavistellut tulevaa flunssaa ja nyt se sitten lopulta iski. Kuumetta ei kuitenkaan ole ja Stefanien keittämät teet auttavat myös. Alhaalla on myös mun oma muki, jossa lukee Emilia, hehe.

Tänään lähdetään kuitenkin vielä katsomaan Eisenbergiin festin "lopetusjuhlaa". Tarkoittaa siis käytännössä eräänlaista paraatia, jossa on tällä kertaa myös Caroline mukana oman tennisklubinsa kanssa. :-) Viime viikonloppuna oli siis samanlainen juhla myös täällä kotikylä Kerzenheimissa ja se oli kyllä jotain sellasta mitä en oo ikinä Suomessa nähnyt. :-D Kaikki ihmiset laulavat jotain ihme lauluja (karjuivat), erilaisia kulkueita menee kadulla ja lopuksi pidetään puhe, jossa kerrtoaan myös juoruja kyläläisistä. Kaikki tämä tapahtuu kuitenkin täkäläisellä murteella, josta en oikeastaan ymmärrä sanaakaan. :-DD Hauskaa kuitenkin oli ja se on pääasia!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Hallo! <3

Toka kouluviikko on nyt taas saatu päätökseen. Ainakin vielä ihmisiin tutustuminen tuntuu melko "helpolta", enkä ole joutunut sitä kaikkien pelkäämää yksinäistä oloa missään vaiheessa tuntemaan, haha.

Välillä kyllä aina naurattaa koulussa näitten vanhanaikasuus asioiden suhteen. Minkäänlaisia tietokoneita ei oikeestaan koskaan esimerkiksi käytetä ja joka luokassa on vaan piirtoheittimet. :-D Ruokailu on aina vähän kanssa sellasta taiteilua, että millä välitunnilla kerkeää jotain syömään omista eväistä. Kaikki ketkä myös vähäänkään mua tuntee, tietää, että aivastaminen on mulle jotenkin tosi inhottava asia ja myös jos joku toinen aivastaa. :-D No, täällähän ihmiset tekee sitä ihan jatkuvasti (?) ja sit huudetaan _aina_ "Gesundheit!", vaikka ihminen olisi ihan tuntematon.

Tällä viikolla meille myös kerrottiin meidän keväällä olevan luokkaretken kohteet! Vaihtoehdot ovat siis Rooma, Madrid, Brysseli, Wien tai Berliini, joten mun oli tosi helppo näistä kyllä valita Rooma. Nyt vaan pitää toivoa, että onni suosii ja sinne myös pääsen. :-D Alempi kuva on koulumatkalta. <3

Maanantaina käytiin taas perheen kanssa vähän "pelaamassa" tennistä. Omat taidothan ei kyllä vielä ihan mihinkään älyttömiin peleihin riitä ja porukka oli muutenkin vähän väsähtänyttä sinä päivänä. :-D Tennisvalmentaja kyllä tuli toiselta puolelta kenttää sanomaan, että kiinnostuksen riittäessä, niin voisin mennä johonkin alottelija ryhmään mukaan, hah.

Mun oman Rotary counselorinkin, eli siis "tukihenkilön", kerkesin myös tällä viikolla tapamaan. Vietettiin ensin pari tuntia hänen perheen kanssa heidän kodissa jutellen ja Monopolia pelaten. Sen jälkeen lähdettiin täällä lähistöllä olevaan ravintolaan/bistroon syömään. Siellä vierähtikin sitten muutama tunti ja ravintolan omistaja osasi myös hieman Suomea, mikä oli ihan hauska juttu. :-D Koko perhe on ihan huippu ja niin hauskoja tyyppejä kaikki! Ja tuli just sellanen olo, että voisin kyllä kaikista huolista jutella, jos niitä joskus tulee, haha.

Lenkeillä oon käynyt kans ahkerasti ja nää maisemat vaan on niin vieny mun sydämen mennessään! Tässä kylässä on myös tollasia ihania ihan mini kujia, tollasten vanhojen muurien sisässä. Vähän tietty kuuma täällä juosta, kun mittari on heitelly siinä 26-30 asteen paikkeilla. :-D

Tänä viikonloppuna on meidän omassa kylässä, Kerzenheimissa, taas "festit" eli vähänkun juhlat ja ollaan tietty sinne kans menossa!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moikka!

Kaksi viikkoa uudessa kotikylässä Kerzenheimissa jo takana ja tää tyttö ei oo kyllä minkäänlaista Suomi-ikävää potenut. Tällä viikolla on taas kiirettä pitänyt ja musta tuntuu, että tää on yksi vaihtovuoden vaiheista ennen kuin kaikki vähän niinkuin tasoittuu ja elämä normalisoituu.

Viime sunnuntaina käytiin vielä ennen koulujen alkamista tietynlaisessa eläintarhassa, missä oli kyllä enemmän haukka painotteista toimintaa. :-D Vietettiin siellä ensin hetki, jonka jälkeen lähdettiin host-äidin äidille (Saksaksi Oma) kakulle tai no kakuille, haha, mistä lähdettiin vielä uudestaan takaisin eläintarhaan katsomaan haukkashowta. (:-D oli hyvä!) Illalla ajettiin vielä takaisin Omalle ja lähdettiin sieltä kävellen ravintolaan, jonne tuli myös host-äidin siskon perhe. Kaikki olivat taas kerran ihania ja antoivat mulle jopa kukkia. :-)

Koulu alkoi siis 14.8 maanantaina ja oon tosi positiivisesti yllättynyt, miten hyvin kaikki on lähtenyt käyntiin! Ihan eka päivä ei oikeestaan ollut edes mikään kunnollinen, sillä opettajat vaan kertoivat, mitä tuleva vuosi pitää sisällään yms. Tottakai vaihto-oppilaan elämään kuuluu kuitenkin älyttömän kiusallisia tilanteita ja niiltä ei silloin maanantainakaan vältytty, haha. Olen siis täällä Saksassa 11-luokalla ja meille oli suunnattu heti aluksi "auditoriossa" tiedotustilaisuus tulevasta vuodesta yms.

Tultiin tähän tilaisuuteen sitten toisen vaihto-oppilaan Irenen kanssa kaikkien aamun sattumusten myötä myöhässä ja perinteisen nolon koputuksen saatelemana tupsahdetaan auditorioon, niin, että ihan joka ikisen päät kääntyvät meitä tuijottamaan. :-D No ei siinä mitään, kaikille tuli ainakin selväksi keitä ne vaihtarit on, hah.

Uusia ihmisiä tapaa koulussa joka päivä ja joistain tulee tottakai läheisempiä kuin toisista. Sama kaava on kuitenkin koulussakin jatkunut eli täysin saksan kielellä mennään ja tähän mennessä oon kyllä ihan hyvin pärjännyt! Mitään älyttömän vaikeita lauseita en tietenkään vielä ihan onnistu muodostamaan, mutta kyllä keskustelut pysyy hyvin jo yllä. ;-) Kaikki on ihan super mukavia ja uskaltaa varmaan paremmin juuri tulla puhumaankin, kun tietää, että voi puhua ihan saksaa ja kaiken suurinpirtein aina ymmärrän. (vaan, jos puhuu ihan älyttömän nopeesti menee aika paljon ohi:-D)

Opettajat on täällä mun koulussa ainakin yllättävän kivoja ja mun kuvis opettaja oli opetellut pari fraasia suomeksikin mua varten, heh. Kirjoista laitoikin jo edellisessä postauksessa kuvan ja niitähän raahataan täällä sitten niissä repuissa, joita me käytettiin Suomessa, kun olin 8-vuotias. Jee.

Monia eroja Suomen kouluun verrattuna oon jo huomannut, esim. kännykät pysyy siellä repussa koko päivän, jopa välitunneilla. :-DD Oppilaat on muutenkin paljon tunnollisempia täällä kuin Suomessa ja tekevät ihan aina läksyt. Tunneilla myös kaikki viittaavat ja pyrkivät aina jotenkin miellyttömään opettajia. Koulupapereista pidetään ihan älyttömän hyvää huolta ja käytävillä kaikki oppilaat kävelevät isojen kansioiden kanssa, joissa ne paperit säilytetään. Mun mielestä jotenkin niin hassun näköstä aina. :-D

Kaikki kuitenkin aina varoitteli väsymyksestä koulupäivän jälkeen ja kyllä oon sen itekin huomannut. En kuitenkaan niin paljon, kuin olin olettanut, mikä voi johtua siitä, että aina oon kyllä heti jotain koulupäivän jälkeen tehnyt. Maanantaina käytiin esimerkiksi pelaamassa tennistä ja yllätyin, miten paljon tykkäsin siitä. Tuun sitte Suomessa mukaan iskä pelaamaan, haha!

Viikolla oli myös ensimmäinen Rotary kokous, joka oli ihana! Kokoonnuttiin täällä lähiseudulla olevassa ravintolassa/hotellissa, jossa sai myös syödä illallista, jos niin halusi. Tunnelma oli ihan super lämmin ja kaikki halailivat/antoivat poskisuukkoja. Meidät uudet kolme vaihtaria esiteltiin nopeasti ja kaikki taputtivat, jonka jälkeen oli viimevuotisten vaihto-oppilaiden vuoro pitää esitelmät heidän omista vaihtovuosista.

Viikolla järjesteltiin myös viikonlopun tulevia juhlia, joissa siis juhlittiin Fabiennen läksiäisiä ja mun Saksaan tuloa. Perjantaina käytiin Fabiennen kanssa kuitenkin ennen meidän omia lauantain juhlia Asselheimissa jossain kyläjuhlissa taas. :-D Oli kyl ihan sika kivaa!

Sitten koitti kuitenkin lauantai ja nää odotetut meidän omat juhlat, heh. Kaikki oliki aamulla vähän stressaantuneita kaikista järjestelyistä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Aluksi siis iltapäivällä tulivat kaikki sukulaiset ja perhetutut sekä joitain Rotary ihmisiä esim. mun counselor. Illalla vaihtui kuitenkin vähän tunnelma, kun kaikki Fabiennen kaverit tuli paikalle ja muut vieraat lähti. Taas kerran ihan sika kiva ilta ja unohtu ottaa kunnolla mitään hyviä kuviakin, haha!

Tänään sunnuntaina ollaan pelattu perheen kanssa lautapeliä, käyty pyöräilemässä puoltoista tuntia lähivuorella ja grillattu yhdessä. Tällä hetkellä vaan niin nautin täällä olosta! Jos jotain vielä tässä odottelen, on tän kielen 100% hallitseminen. Tietyissä tilanteissa aina vähän ärsyttää olla hiljempaa kuin yleensä, kun ei oikeastaan oma sanavarasto vielä kaikkeen riitä. Tästä en nyt kuitenkaan ota mitään stressiä vielä, koska huomaan kyllä, että se kehittyy koko ajan ja tarvitsee vaan lisää aikaa vielä. Kaikki kuitenkin kehuvat jo tosi paljon mun saksaa ja sanovat, että puhun tosi hyvin siihen nähden kuinka kauan oon ollut täällä. :-)

Huomenna alkaa taas uusi kouluviikko ja innolla ootan, että mitä se tuo tullessaan. Fabiennen lähtöpäivä koittaa myös ensi sunnuntaina eli muutoksia taas luvassa!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Hallo!

Nyt on seikkailu virallisesti alkanut ja en vois kyllä onnellisempi sekä kiitollisempi olla! <3 Hyvästien jättäminen oli vaikeaa, mutta tieto siitä, että tuun kuitenkin vielä takaisin helpotti tilannetta. Haikeus jatkui vielä lentokoneeseenkin asti, sillä Selina oli vielä kirjoittanut kirjeenkin nousua varten ja itkeminen alkoi uudestaan. :-D

Pikku hiljaa jännitys kuitenkin alkoi ja syrjäytti surun. Huh! Vitsi, että tuntui vatsassa asti, kun mietti, että kohta näkisi tulevan perheen, jossa asuisin yli 5kk. Matkalaukkujen hakemisessa toivoin, että niiden tulossa menisi kauan (:-D), jotta saisin vähän vielä aikaa valmistella itseä (..lisätä jännitystä?) tapaamiseen. No, laukut tulivatkin sitten heti, hah.

Käytävässä, jota pitkin pääsi pois lentokentältä oli monia kulmia, joita ennen aina jännitin, että joko nyt näkisin perheen, mutta joka kerta käytävä vain jatkui eteenpäin. Lopulta käytävä kuitenkin leveni ja näin kaikki ihmiset odottamassa saapuvia matkustajia. Yritin tietenkin heti paikantaa perhettä ja lopulta silmään osuivat mun ihanat host-siskot kyltin kanssa. Kaikki olivat ihan super innoissaan ja host-äiti, jopa itki. :-DD<3

Eniten tapaamisessa olin jännittänyt sitä, että millä kielellä kommunikointi tapahtuisi ja miten paljon saksaa kykenisin edes käyttämään. No, ei siinä paljon tarvinnut itse sitä jäädä miettimään, sillä perheessä vain isä osaa hyvin englantia (vanhempi siskoista, Fabienne, puhuu myös jonkun verran), joten kaikki kommunikointi käydään käytännössä saksaksi. Tosi hyvä omasta mielestäni, sillä ei sitä kieltä muuten opi ja kuitenkin seitsemän vuotta oon jo saksaa koulussa kerennyt opiskelemaan.

Siinä on myös kuitenkin kääntöpuolensa, sillä monia tilanteita on, missä en kykene aina osallistumaan keskusteluun niin aktiivisesti kuin haluaisin vaan vastaukset jäävät paljon suppeammiksi. Ymmärtämisessä naureskelen myös vähän itsekseni, kun välillä menee puheesta niin paljon ohi. Varsinkin pienempi sisko, Caroline, puhuu aina niin innoissaan, joten välillä saattaa olla vähän vaikea ymmärtää. :-D

Täällä kuitenkin kiirettä pitää ja tätäkin postausta olen joutunut useampina päivinä kirjoittamaan, kun aika ei ole riittänyt. Heti samana iltana kuin saavuin eli lauantaina, oli meillä jo kahdet eri juhlat. Aluksi kävimme yhden pojan läksiäisjuhlissa, sillä hän lähti vaihtoon Brasiliaan. Sitten lähdimme sieltä Fabiennen ja toisen vaihtarin kanssa Göllheimiin kyläjuhliin. Perjaatteessa siellä kaikki tapasi omia kavereita, oli musiikkia ja ihmiset seurustelivat toistensa kanssa. Näin siellä jo paljon ihmisiä keitä on tulossa samaan kouluun, joten se oli tosi kiva!

Sunnuntaina tutustuin vähän perheeseen paremmin. Hypittiin vaikka kuinka kauan Carolinen kanssa trampoliinilla ja näytettiin toisillemme eri temppuja (onneksi on voimistelutausta!!), tehtiin yhdessä ruokaa, mitä sitten grillattiin. Käytiin myös vielä päivällä uimassa tässä lähellä olevassa "maauimalassa" ja illalla vietettiin vielä aikaa siskojen kanssa parvekkeella! Rakastan tän talon ihan jättimäistä parveketta, jossa on ruokapöytä sekä sohva. <3

Maanantaina näin vähän tätä ympäristöä, kun lähdin host-äidin kanssa viemään pienempää siskoa päiväksi tennisleirille, sekä vanhempaa siskoa espanjan tunnille. Käytiin katsomassa viinipelto"vuorta", lähellä olevia eri kyliä sekä hoitamassa eri asioita.

Tiistaina lähdettiin käymään Mannheimissa! Otettiin mun tulevan host-perheen vaihtari mukaan ja mentiin isoon kauppakeskukseen shoppailemaan! Sovitettiin myös saksan kansallispukuja dirndl:eitä päälle. ;-DD Illalla katottiin yhdessä vielä Carolinen sängyssä jotain saksalaista leffaa, missä perhe otti heille asumaan pakolaisen, joka ei osannut ollenkaan saksaa. Tuli jotenkin tosi kotoisa olo. :-DDD Super kiva päivä!

Keskiviikkona mentiin host-äidin, Fabiennen sekä mun tulevan toisen host-perheen äidin, pikkusiskon ja heidän vaihtarin kanssa Wormsiin (ihana paikka!). Vaihdetaan siis tän kyseisen vaihtarin kanssa tammikuussa sitten perheitä, joten ollaan tosi paljon jo nyt tekemisissä toistemme kanssa, mikä on musta ihanaa! Tuntuu, kun oltas vaan kaikki yks iso perhe, hah. Mulla on käynyt ihan älyttömän upea tuuri host-perheiden kanssa, sillä kaikki ovat niin sydämellisiä ja ihania!<3

Tänään, torstaina, hoideltiin taas aamusta vähän asioita ja vietiin Caroline kaverinsa kanssa taas leirille ja Fabienne espanjan tunnille. Nyt oon virallisesti sitten kirjoilla Saksassa vuoden ajaksi. Ruoaksi tekivät host-äiti ja Fabienne saksalaisia dampfnudeleita, tykkäsin, vaikka vähän erikoisia olikin! Kirjat haettiin myös mun tulevasta koulusta ja juteltiin vielä opettajalle tuntisuunnitelmasta yms. Mun alkuperänen ranskan lukeminen vaihtuikin espanjaksi, haha. Lopuksi illalla pidettiin pieni tyttöjen ilta Fabiennen kanssa, kun laitettiin meille kasvonaamiot. ;-)

Älyttömiä tiiliskiviä nää koulukirjat täällä, huh!!

Nyt vielä lomailen tän viikon ja sitten maanantaina alkaakin jo koulu, iik! Vähän jänskättää, mutta yritän vaan ottaa rennosti ja elää täällä päivä kerrallaan. Aina täällä on kuitenkin hymy korvissa ja valmiina nauramaan, vaikka ei aina ihan tajuiskaan mille nauraa. :-DD Ihan syystäkin saa täällä myös nauraa, sillä huumorintaju osuu ihan nappiin tässä perheessä. ;-D

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moikka vielä täältä Suomesta!

Nyt on viimeinen kokonainen päivä täällä käsillä ja tunteet on kyllä tosi ristiriitaiset. Samaan aikaan oon ihan super innoissani ja kiitollinen tästä mahdollisuudesta lähteä, mutta toisaalta haikeaa, sillä kaikki itselle tärkeet ihmiset jäävät tänne Suomeen. Perhettä ja parasta kaveria Selinaa lukuunottamatta oon kerennyt jo kaikki kuitenkin hyvästelemään.Pidettiin Selinan kanssa viime perjantaina läksiäiset kavereille! Pukeuduttiin itse tulevien maidemme misseiksi (:-D) ja oltiin koristeltu tarjottavia ruokia teeman mukaan. Oltiin myös suunniteltu erilaisia leikkejä, joita me sitten "juonnettiin". ;-)


Tänään oon enää käynyt ostamassa viimesiä juttuja, viettänyt aikaa Selinan kanssa ja illalla mennään perheen kanssa syömään. Pieniä perhosia vatsassa on kyllä koko ajan, mutta itkemistä on kyllä säästelty. Varmaan lentokentällä purkaantuu koko paketti, haha.


Seuraavan kerran kirjoittelenkin jo Saksasta,

Bis bald!

-E

Likes

Comments

Hallo!

Olen Emilia, 17-vuotias tyttö Etelä-Suomesta, Tuusulasta. Elokuussa 5.8, eli 33 päivän päästä, oon lähdössä Saksaan vaihto-oppilaaksi Rotary:n kautta. Rotary eroaa siis vaihtojärjestönä aika paljon muista järjestöistä, sillä se ei tavoittele minkäänlaista voittoa toiminnallaan ja on maineeltaan tosi luotettava.

Vaihto-oppilaaksi pääseminen ei kuitenkaan ole Rotary:n kautta täysin itsestään selvää, sillä hakuprosessista valitaan haastattelun perusteella yleensä vain yksi ehdokas. Valinnan jälkeen tulee valita neljä kohdemaata, joihin sitoututuu lähtemään. Omat maavalintani olivat lopulta 1. Saksa, 2. Itävalta, 3. Sveitsi ja 4. Ranska. Vaihtovuoden aikana on myös enemmän kuin vain yksi host-perhe. Tän idean takana on se, että näkee enemmän kuin vain yhden perheen elämää vieraassa maassa, mikä tulee varmasti antamaan vielä monipuolisemman näkökulman koko kulttuuriin sekä maantapoihin.Saksasta tuli mun ensimmäinen maavaihtoehto pitkän pohdinnan jälkeen, mutta päätöksen jälkeen oon kyllä ollu enemmän kuin tyytyväinen mun valintaan! Oon jo pienestä pitäen haaveillut muualla Euroopassa asumisesta ja nyt se on tän vaihtovuoden ansiosta mahdollista. Musta on myös niin upeaa päästä näkemään ja kokemaan toinen kulttuuri mun ikäisen tytön silmin toisessa maassa.

Huhtikuussa tuli sähköposti, jossa selvisi mun tulevan kodin sijainti. Lähden siis vähän yli kahden tuhannen asukkaan(:-D) kylään nimeltä Kerzenheim, joka sijaitsee lounais-Saksassa. Lähellä on kuitenkin toki vähän isompiakin kaupunkeja, esimerkiksi Mannheim, Worms sekä n.100km päässä Frankfurt. Sijainnista oon todella innoissani, sillä mulla oli pienenä toiveena päästä vähän eteläisempään Saksaan. :-)

Mulle tulee Saksassa olemaan kaksi eri host-perhettä ja molemmat vaikuttavat ihan tosi ihanilta sen perusteella mitä ollaan keretty juttelemaan.<3 Ensimmäisessä perheessä on äiti, isä ja kaksi tytärtä 12-vuotias ja 15-vuotias, joista vanhempi lähtee elokuun lopussa Rotary:n kautta myös vaihtoon, Ecuadoriin. Seuraavassa perheessä on myös samalla tavalla, sillä vanhin tyttö (16-vuotta) on vaihdossa. Äidin sekä isän lisäksi perheeseen kuuluu myös 4-vuotias tyttö, 8-vuotias poika sekä kissa.

Nyt vietän kuitenkin vielä mun loppukesän nauttien ihanasta Suomesta ja sit mun seikkailu toisessa maassa voi alkaa! <3

Tschüss!

-E


Likes

Comments