Moikka!

Vihdoinkin taas aikaa kirjoitella vähän kuulumisia, sillä tässä joulun alla varsinkin tuntuu, että on ihan jäätävä kiire koko ajan! Mutta nyt kuitenkin asiaan ja siihen, mitä on taas tapahtunut. :-)

Käytiin shoppailemassa Stefanien, Carolinen ja Stefanien äidin kanssa yhtenä tiistaina pari viikkoa sitten. Kaupoissa oli jo joulukoristeita ja muutenkin täällä on aloitettu jo joululeivonnaisten leipominen niin paljon aikaisemmin kuin Suomessa, haha. Muistaakseni ensimmäisiä syötiin jo marraskuun alussa!

Erittäin harvinainen näky, että koulussa tehdään jotain muuta kuin opiskellaan! Biologian opettaja sai mahtavan idean, että tehdäänpä pitsoja ja niitähän me sitten tehtiin. :-D Uskalsin jopa kaivaa viideksi sekunniksi kännykän repusta ja napata kuvan, haha.

Oltiin Irenen kanssa auttamassa Rotaria joulumarkkinoilla Neuleiningenissa. Meille annettiin ohjeeksi paistaa vohveleita ja Flammkucheneita (vähän niinkuin pitsaa ranskankermalla tomaatin sijasta), joita me sitten myytiin ja kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen. Päivän jälkeen leijaili vohveleiden tuoksu kyllä joka paikassa. :-DD

Yhtenä lauantaina vietettiin aamupäivä ensin Maxin syntymäpäivillä, josta sitten lähdettiin Kerzenheimin omiin joulumarkkinoihin. Oli kyllä niin sympaattinen tapahtuma, kun joululaulut soivat taustalla ja kaikki juttelivat toistensa kanssa. Kerzenheimissa nyt muutenkin kaikki tuntevat toisensa niin mitäs muutakaan olisi voinut olettaa, heh.

Rakas Suomi juhli myös 6.12 100-vuotista itsenäisyyttään. Täällä toisessa maassa asuessa, kasvaa kyllä arvostus omaa kotimaataan kohtaan ihan uusiin sfääreihin ja kunnioitus yleensäkin. Kaikki asiat on meillä Suomessa niin mahdottoman hyvin, maisemista puhumattakaan.

Aina sitä itse myös täällä tajuaa, kuinka ainutlaatuinen suomen kielikin on. Niin monelta ihmiseltä aukeaa aina suu ihmetykseen, kun sanon jotain suomen kielellä, eikä mikään ihmekään, sillä eihän meitä kuin 5,5 miljoonaa ihmistä ole, ketkä suomea puhuvat!

Onnea siis vielä Suomelle! <3

Samaisena päivänä alkoi kuitenkin myös Berlintour Rotarin kanssa. Tässä vähän kuvia siitä mitä kerettiin tehdä. :-)

Yö sightseeing!

Päivä sightseeing!

Joulumarkkinoita! (Jotain suomalaista löytyi myös pipareiden lisäksi... hmmm:-DD)

Shoppailua!

Vierailu "parlamentti" talossa, Reichstag!

:-DDDD Ja ruokaa unohtamatta!! Reissu oli kyllä kaikin puolin hyvä ja innolla odotan jo seuraavaa reissua Rotarin kanssa tammikuussa laskettelemaan Italiaan!

Jasminen (Uusi-Seelanti) viimeinen ilta kaikkien kanssa! ;-(

Suomesta saapui myös kauan odotettu paketti ja nyt on kyllä suklaata hetkeksi.. :-D Kiitos! <3

Eilen käytiin myös joulumarkkinoilla Mannheimissa Miran ja Joshuan kanssa. Joulumarkkinat täällä on kyllä aina niin nättejä ja tunnelmallisia!

Bis Bald!

-E

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouw:lla on ehkä Suomen paras blogi-sovellus - Napsauta tästä

Likes

Comments

Heippa taas pitkästä aikaa!

Kolme viikkoa on tässä taas kerennyt vierähtämään (hupsista) ja paljon on kerennyt tapahtumaan! Tässä nyt vielä kuvien kera vähän päivitystä siitä, että mitä ollaan esimerkiksi keretty tekemään. :-D

Viime kerralla mainitsinkin jo tulevasta sirkuksesta Mannheimissa ja ei kyllä ollut pettymys! Oli juuri sen tyylinen sirkus, josta varsinkin itse pidän eli enemmän akrobatiaa yms. Tykkäsin!

7.11 oli omalla tavallaan iloinen, mutta super haikea päivä. Selinalla (parhaalla ystävällä) oli siis syntymäpäivä ja se ollaan kyllä tässä viimeiset 14-vuotta totuttu juhlimaan yhdessä. Tuollaisina päivinä on se ikävä kyllä vielä ihan ekstra kova, mutta nämä ovat vain niitä aisoita joiden kanssa täällä pitää tottua elämään. Onneksi kuitenkin tiedän, että sulla oli ikimuistoinen päivä ja ensi vuonna juhlitaan sitten senkin edestä! <3

Marraskuun alussa 11.11 juhlitaan täällä Saksassa perinteisesti aina "Martinpäivää" (Martinstag), jolloin lapset kävelee itsetekemien lyhtyjensä kanssa kulkueessa ja laulavat siihen kuuluvia lauluja. Meillä tätä juhlittiin täällä Kerzenheimissa jostain syystä jo perjantaina 10.11 ja mentiin tietenkin sitä sitten katsomaan!

Lapset olivat ihan älyttömän söpöjä ja lopuksi syötiin vielä perinteiset Martinpäivän Brezelit. :-)

Siitä lähdettiinkin sitten vielä ihan viimeisiin "kyläjuhliin" tänä vuonna ja saatiin kyllä taas hauska ilta aikaiseksi! ;-)

Samaisena viikonloppuna oli myös Stefanien siskon lapsen syntymäpäivä. Vietettiinkin siellä sitten koko päivä ja ilta, eikä kyllä ollut naurusta pulaa tai tyhjästä vatsasta huolta! :-D Heillä oli myös pihalla söpö ja hyvin syötetty (:-DD) kani. <3

Tässä on tullut nyt myös vähän joulun alla jo leivottua ja innostuin myös itse tekemään korvapuusteja! No, aina ei kaikki tietenkään ihan nappiin mene ja hyvältähän ne päällepäin näyttivät, mutta pohjasta paljastuikin sitten vähän turhan paljon mustaa väriä... hups :-D Kehuja kuitenkin tuli mausta ja varmasti teen vielä uudestaan (lyhyemmällä uuniajalla)! :-DD

Tällä hetkellä on täällä myös sellainen synttäribuumi menossa, että ei mitään rajaa! Oon ihan itekin hämilläni, että miten kaikilla voi ihan oikeasti olla näin lähekäin syntymäpäivät... No, jokatapauksessa Clara kerkesi jo omiaan juhlimaan ja vietettiin kiva ilta tyttöjen kesken. :-)

Tässä pari viikkoa sitten kilahti kännykkään todella odottamaton, mutta ihana viesti toiselta suomalaiselta tytöltä, Miralta. Juteltiin hetki whatsappissa ja sovittiinkin sitten tapaaminen sille viikonlopulle Mannheimiin. Aluksi kuulosti suomikin omaan korvaan jotenkin vähän kummalliselta, vaikka onhan sitä tietenkin esimerkiksi Facetimen välityksellä tullut puhuttua, mutta ihan oikeassa elämässä oli se vaan niin erilaista! :-D

Nopeasti lähti kuitenkin juttu luistamaan ja oli kyllä niin ihana päivä! Varmasti nähdään vielä Miran kanssa uudestaan. :-)

24.-26.11 viikonloppu vietettiin vaihtareiden kanssa toisessa orientaatiossa Rheinland-Pfalzin pääkaupungissa Mainzissa. Koko viikonlopun idea oli siis se, että tulevat saksalaiset vaihtarit saisivat omat maavalintansa tehtyä ja meidän tehtävänä oli sitten auttaa heitä valitsemaan kertomalla omista maistamme.

Perjantaina saavuttiin ensin taas samanlaiseen nuorisohostelliin kuin kielikurssillakin Wormsissa (:-D) ja tutustuttiin vähän tuleviin vaihto-oppilaisiin. Päästiin myös jo vähän kertomaan heille omista maistamme pienissä ringeissä ja Suomi sai kyllä ihan todellista kannatusta! <3 Seuraavana aamuna tulikin heti jo yksi tyttö sanomaan, että oli koko yön miettinyt ja lopulta päättänyt, että Suomi on ykkösvalinta! :-)

Lauantaina olikin sitten varsinaisten maaesittelyjen aika. Kaikki me nykyiset vaihtarit oltiin siis valmisteltu jo kotona esitelmät omista maistamme, jotka me sitten lauantaina esitettiin. Meni ihan super hyvin ja saksankielen taidosta sain kyllä koko viikonlopun kehuja. :-)

Illalla lähdettiin sitten vielä koko porukka kävellen Mainzin keskustaan ja vietettiin aikaa vaihtareiden kanssa!

Innostuttiin tyttöjen kanssa myös vähän leikkimään kampaajaa ja kyllähän siinä jokunen sentti lähti. :-D Hyvältä kuitenkin näyttää ja muutenkin oli jo tarvetta saada vähän kuivia latvoja pois, haha!!

Ensi viikonloppuna alkaakin ensimmäiset joulumarkkinat ja oon niin innoissani! Lehdestä täältä voikin sitten ihan vapaasti listasta valita, että mihin kylään haluaa aina joka viikonloppu mennä, sillä markkinat löytyy lähes jokaisesta pikkiriikkisestäkin paikasta. :-DD

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moi! :-)


Mitä kaikkea me sitten kerettiinkään näkemään ja tekemään tässä viikon aikana...

VIetettiin siis kotoisasti viime perjantaina Paulan, Milenan, Louisan, Claran ja Darjan kanssa tyttöjen iltaa. Aika samalla meiningillä mentiin kuin Suomessakin, syötiin pitsaa, juoruttiin jne. ;-)

Lauantai iltapäivällä chillailtiin ensin Joshuan kanssa ja illemmalla lähdin perheen kanssa Wormsiin aasialaiseen ravintolaan syömään. Sushia on ollut ihan jäätävä ikävä ja nyt vihdoinkin sitä taas sai, ai että! <3 Jälkkäripöytä oli myös ihan kiva... Voin kyllä sanoa, että tyhjin vatsoin ei tuolta ravintolasta tarvinnut lähteä, haha!

Sunnuntaina otettiin taas suunnaksi Heidelberg ja Körperwelten, eli siis tälläinen näyttely aidoista ihmisistä. Muistaakseni jotain tämän tyyppistä oli myös Suomen Heurekassa jossain vaiheessa? Super mielenkiintoinen ja kaikki tekstitkin tuli lähes käytyä läpi. Jälkimmäinen kuva on ehdoton lemppari ja hyvä muistutus!

Ei tietenkään haluttu missata myöskään kuuluisaa Heidelberg kaupunkia ja niinhän se olikin kaunis! Ihania sympaattisia pieniä katuja ja korkealla vuorella oli myös iso linna. Käytiin myös tuollaisella pienellä vaunulla ihan ylhäällä asti ja wau! Super kylmä kuitenkin oli, eikä suomityttö ollut ihan kunnolla taaskaan vaurautunut... haha. noloa.

Maanantaina olikin sitten taas syntymäpäivät tässä Kerzenheimin lähellä olevassa "mökissä". Kuvia en sieltä tajunnutkaan ottaa, mutta musiikki oli kyllä sinä iltana ollut sen verran kovalla, että kuulemma koko Kerzenheim oli kuullut. :-DD haha.

Halloween! Ei vitsi, musta tuntuu, että näistä kuvista välittyy jo se tunnelma, mikä meillä oli! Niiiiiiin hauskaa. :DD

Keskiviikkona halloweenin jälkeen ajettiin puolitoista tuntia Markon vanhemmille ja vietettiin siellä päivä, jonka jälkeen alkoi torstaina taas koulu. Torstai iltana oli meillä myös taas kuukausittainen Rotary-kokous, jossa taas vähän kerrottiin mitä ollaan tehty yms.

Kokouksen jälkeen sanoinkin jo Stefanielle ja Markolle, että tuntuu vähän kummalliselta vatsassa... No, yö menikin sitten oksentaessa ja oli kyllä jotenkin taas sellanen kokemus täällä vaihtovuoden aikana, jota ei välttämättä haluaisi enää kokea uudestaan... :D

No nyt on taas parannuttu, onneksi (!) ja sen myötä pääsinkin vielä lauantaina synttäreille taas sinne samaiselle pikku "mökille" (;D) Kerzenheimin lähelle, haha. Tänään, sunnuntaina, on vuorossa jonkunlainen sirkus Mannheimissa ja oon jo super innoissani!

Sellaista nyt tällä kertaa, hehe.

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Hallo!


Aika ois taas päivitellä parin viikon tapahtumia. :-) Kaksi viikkoa oli täällä meillä nyt taas normaalisti koulua, jonka jälkeen alkoi mulla nyt viiden päivän miniloma! Täällä siis saatiin tuleva tiistai vapaaksi, sillä sinä päivänä on kulunut 500 vuotta Martin Lutherin uskonpuhdistuksesta, keskiviikkona on "Allerheiligen" (kääntyy aika vapaasti käännettynä vaan pyhäinpäiväksi?) ja sitten koulu antoi niiden myötä myös maanantain vapaaksi. En valita! :-D

Tänään illalla lähden vielä viettämään tyttöjen iltaa Louisalle muiden kanssa. Viikonloppu on vielä vähän avoinna, että saa nähdä mitä keksitään, mutta maanantaina on Joshuan kaverin synttärit ja tiistaina mennään kaikki juhlimaan Halloweenia! Ensimmäistä kertaa oikeasti saa ihan pukeutua ja tehdä jotain erilaista Halloweenina ja en kyllä malta odottaa! :-)

Mutta nyt siihen, mitä edeltävinä parina viikkona on tapahtunut...

Yhtenä viikonloppuna käytiin siis koko porukka eli mun perhe, Irenen perhe ja Shane napattiin myös vielä mukaan kävelemään ja kattomaan vielä vähän näitä lähikylän maisemia. <3 Meillä synkkaa tosi hyvin, vaikka ollaankin kaikki ihan erityyppisiä persoonia (;-D), mutta ehkä just sen takia! On kanssa aina kiva, kun voi vähän jakaa fiiliksiä vaihtovuodesta ihmisten kanssa, ketkä oikeasti käy samaa tunteiden vuoristorataa samaa aikaa läpi, haha.
Suomesta saapui myös ensimmäinen minipaketti, kiitos äiti, iskä ja mummo. <3 Tulee kyllä tarpeeseen nää villasukat, lattiat on ihan jäätävän kylmiä täällä, eikä minkäänlaisesta lattialämmityksestä ole kyllä tietoakaan...
Tuntuu niin älyttömältä, että vielä lokakuussa on tälläsiä helteitä täällä. :-D Lenkillä saa kyllä vielä hyvän hien pintaan, vaikka ihan urheilutopissa juoksisikin.

Tiistaina oli meillä koulussa vähän normaalia lyhyempi päivä ja lähdettiin sitten shoppailemaan perheen kanssa! Nappasin vielä Louisan meidän mukaan ja oli ihan super kivaa. :-)

Stefanien tekemä pipo talvea varten, niin söpöä! <3
Käytiin perheen kanssa myös trampoliinihallissa(?) pomppimassa ja vitsit, että oli hauskaa. :-D Sai ihan sisäsen lapsen tuolla kaivaa esiin, kun pomppi sydömensä kyllyydestä, hah.
Eilen oltiin Jonan (Ex-vaihtari, niinkuin bleiseristä näkyy...) kanssa aika extemporesti kertomassa vaihtovuodesta kiinnostuneille nuorille Rotary vaihdosta! En siis ollut kirjaimellisesti mitenkään tietoinen tästä "esitelmästä" ja vasta paikan päällä sain kuulla, mistä minun kuului kertoa, haha. Yllättävän hyvin kuitenkin meni ja tuli kyllä aika ylpeä olo, kun tajusi, että niin sen vaan sai helposti kaiken saksaksi kerrottua ilman mitään harjoitusta! :-)


Toinen kuva on kyllä aika perus ruokaa täällä, heh. Makkara kyllä kuuluu saksalaiseen elämäntyyliin...

Tänään oli ensimmäinen kunnollinen koe! Pieniä sellasia testejä täällä on siis paljon useammin, jotka kuitenkin merkitsee lopullisessa arvosanassa todella paljon. Espanjan siis kirjoitin tänään ja se onkin ehkä niitä ainoimpia aineita, missä en ihan täysin pihalla ole. :-D Koulu on vielä suhteellisen haastavaa, sillä sanasto esimerkiksi historian saatika saksan tunnilla on täysin vierasta vieläkin... Että saa nähdä, miten näistä kokeista nyt selvitään, hehe.
Nyt aloitan kuitenkin tämän 5 päivän ansaitun loman ja paljon terveisiä kaikille sinne (lumiseen, haha) Suomeen! <3


Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moikka!

Kiirettä on taas pitänyt, eikä kirjoittamiselle oikeastaan ole ylimääräistä aikaa edes jäänyt, mutta nyt koitan vähän kuvien avulla taas päivitellä kuulumisia. Pitää aina ihan itsekin muistutella mieleen, että missä kaikkialla sitä on tullut oltua ja siinä juurikin kuvat onneksi auttavat. ;-)


Pari viikkoa sitten päätettiin lähteä Louisan ja "Kerzenheimin" poikien (:-D) kanssa Kaiserslauterniin Diskoon. Täällä Saksassa on siis sellainen käytäntö, että 16-vuotias saa mennä Diskoon yli 18-vuotiaan kanssa ja äidin luvalla eli äidin pitää vain kirjoittaa sellainen "Muttizettel", joka sitten viedään mukana sinne diskoon. :-)

Osallistuttiin myös Irenen, Shanen ja Milenan kanssa auttamaan Rotary:a "markkinoilla" Eisenbergissa. Meidän kojussa siis myytiin kierreperunoita ja kaikki tuotto meni malariaa vastaan oleviin rokotuksiin.

Nyt on kahden viikon syysloma tulossa päätökseensä ja sen vietinkin kokonaan muiden vaihto-oppilaiden kanssa kielileirillä Wormsissa. Nukuttiin siis sellaisessa "nuorisohostellissa" ja opetusta meillä oli kaikkina päivinä n. 3h paitsi sunnuntaina. Opetus oli täysin nollatasolta lähtevää, joten sain sitten välillä aina vähän vaikeampia tehtäviä ja pidettiin kahden muun vaihto-oppilaan kanssa ekstra esitelmä saksaksi maaesitelmien lisäksi. :-)

Tältä siis näytti meidän huoneet ja majoituttiin aina 4-6 henkilöä per huone. ;D Meillä oli aina oppituntien jälkeen joko vapaa-aikaa kaupungilla tai sitten jotain ohjattua toimintaa. Kuvat kertoo tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, joten...

Leiri loppui siis eilen aamupäivällä, joten lähdettiin vielä pyöräilemään iltapäivällä perheen kanssa ja mukavat 30 kilometriä saatiin kasaan. :D Super hyvä ilma oli muutenkin eilen, kun aurinko paistoi ja mittari kohosi vielä reilusti yli 20 asteeseen lokakuussa! Ilalla päätettiin vielä myös Joshuan ja muutaman muun kanssa lähteä käymään Bockenheimissa viinifestivaaleilla, että kyllä täällä aina tekemistä riittää. :-)

Nyt onkin sitten syysloma ohi ja huomenna alkaa taas koulu sekä sen myötä arki!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Ensimmäinen Rotary orientaatio oli siis 15.-16.9 ja vietettiin yksi yö Eisenbergissa, yhdessä koulussa. :-D Ihan makuupussi meiningillä mentiin ja voin kyllä sanoa, että ei ollut mikään maailman mukavin sänky, haha.

Aluksi vähän tutustuttiin toisiimme ja ollaan siis Irenen kanssa ainoat vaihto-oppilaat Euroopasta ja kaikki muut olivat Pohjois- tai Etelä-Amerikasta. Vähän siinä kyllä aluksi joutui naureskelemaan, sillä espanjan kielellä tapahtui lähes kaikki kommunikointi, enkä kyllä pahemmin sitä kieltä vielä puhu. ;-D

Lopulta sitten alku espanja innostuksen jälkeen vaihtui kieli pikku hiljaa englantiin, onneksi. Kivaa kuitenkin oli ja lopuksi lopetettiin orientaatio Mannheimissa, Louisenparkissa, pienimuotoisissa puutarhajuhlissa!

Samaisena viikonloppuna oli myös Carolinella tennispeli ja kultaa tuli. <3 ;-) Orientaation jälkeen lauantaina tsempattiin vielä väsymystä vastaan Irenen kanssa (;-DD) ja lähdettiin illalla nopeasti käymään vielä kyläjuhlissa Ramsenissa.

Maanantaina kävin myös vielä Wurstmarkt:issa eli siellä maailman isoimmassa viinifestivaalissa katsomassa lopettajais ilotulitukset. :-)

Haha, välillä ei täällä aina ihan kerkeä edes kunnolla nukkumaan, niin on kyllä jo useampaankin otteeseen tullut vähän otettua päiväunia trampoliinilla...:-D

Marko on ahkera pyöräilijä ja käydäänkin silloin tällöin perheen kanssa pyöräilemässä tuolla metsässä ja lähellä olevalla vuorella. Aikamoiset poltteet kyllä aina jaloissa noiden ylämäkien jälkeen, hah. Neonkeltainen asu ainakin näkyi hyvin vastaantulijoille!

Nyt perjantaina kävin ensin yhden koulusta olevan vähän vanhemman tytön syntymäpäivillä ja oli ihan super hauskaa. :-) Tällä kertaa juhlat oli vielä sattumalta ihan täällä kotikylä Kerzenheimissa!

Lauantaina käytiin perheen kanssa ostamassa Carolinelle uusi pyörä, jota sitten lähdettiinkin testaamaan heti pyörälenkille. ;-) Siitä hyppäsinkin sitten suoraa suihkuun ja lähdin ensin tyttöjen kanssa Lenalle. Vietettiin siellä pari tuntia ja jatkettiin siitä taas kyläjuhliin! Lena oli nähnyt ihanasti vaivaa ja tehnyt cocktail-tikkuihin vielä suomen lippujakin. <3

Niin kuin näkyy, alkaa elämä täällä pikku hiljaa jo rakentua omanlaiseksi arjeksi ja en vois kyllä tyytyväisempi tällä hetkellä olla. Viihdyn täällä vaan niin hyvin, kaikki ihmiset on niin ihania ja nää pikkukylät on vienyt mun sydämen ihan täysin. <3

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moi!

Pari viikkoa taas tässä vierähtänyt! Tällä kertaa voisin kasata tähän vähän sekalaisia kuvia tältä ajalta ja selittää vähän niiden avulla, että mitä kaikkea on taas kerennyt tapahtumaan. :-)

Tässä vielä siis kuvaa mun kotikylä Kerzenheimista. Välillä vieläkin vähän vaikea uskoa, että saan asua täällä oikeasti vuoden. <3 Meillä on siis täällä kylässä leipomo, lihakauppa ja ravintola. Lihat ostetaan siis täällä pääsääntöisesti pienistä lihakaupoista (Metzgerei), josta löytyy saksalaiseen tapaan vaikka kuinka monta eri laatua. :-D Sain myös kuulla, että meidän lihakauppa toimii vielä osittain erittäinkin perinteiseen tapaan, sillä takahuoneesta löytyy vielä teurastamokin, ihanaa... :-DD

Innostuttiin myös Carolinen kanssa värjäämään meidän hiuksia, hah. Väri ei tosin kestänyt kuin muutaman pesun ja itse valitsin melko mitään sanomattoman keskivaalean, mutta Carolinen punaiset latvat oli vähän räväkämmät. :-D Söpöltä kuitenkin näytti! <3

Viime viikonloppuna olin ensin perjantaina meidän koulun järjestämissä "abibileissä". Perjaatteessa teema oli se, että vikaluokkalaiset pitivät hauskaa ennenkuin rankempi jakso alkaa ja viimeiset kokeisiin lukemiset. Lauantaina lähdin mun counselorin tyttären Annan kavereiden kanssa Bad Dürkheimiin maailman suurimmille viinifestivaaleille. Oli ihan super hauskaa! :-) Yllä olevat kuvat on samaisesta paikasta, mutta eri päivältä. Lähdettiin siis vielä perheen kanssa sunnuntaina siellä käymään ja otettiin myös Irene mukaan. Yhteiskuva on otettu aika pyörivän laitteen jälkeen. ;-DD

Pääsin taas vihdoinkin juoksemaan sairaana olon jälkeen ja sain kyllä palkinnoksi ihanan sään sateen jälkeen! <3

Samaa ei voikaan sitten sanoa eilisestä.. :-D Joshualla oli tosi hyvä idea lähteä näyttämään mulle vähän lähiseudun paikkoja kaatosateessa. Varmaan näyttää tosi nätiltä auringonpaisteessa ja lämpimässä, mutta eilen kyllä oli vaan mielessä märät sukat ja likaset vaatteet tossa vaiheessa! ;-D Haha, siitä huolimatta oli hauskaa!

Vikat kuvat on vähän satunnaisia. :-D Koulussa on meillä vähän vanhemmilla oppilailla siis huone, jossa saa sitten viettää välitunnilla tai hyppytunnilla aikaa. Hyppytunteja täällä on ihan reippaasti ja useimmiten niitä tulee vielä lisää, sillä opettajan ollessa poissa koko tunti peruutetaan. Yleensä sitten hengaillaan tuolla ja jutellaan, syödään, kuunnellaan musiikkia tai nukutaan. (Tai no itse nukun;-DD) Välillä, kun tää vaihtarielämä ottaa koville, niin kiva nojata vaan kaveriin ja nukkua... :-D

Toinen kuva on mun mielestä niin super hauska, että pakko laittaa tännekin, haha. Marko halusi välttämättä antaa pippurisuihkeen, että osaan sitten suojautua, jos tarve tulee. :-DD (Saksassa ilmeisesti ihan okei) Tälle kyllä oon naureskellu moneen otteeseen ja aina kysyn, että kannattaiskohan ottaa nyt mukaan?? Haha.

Alla olevat kuvat vielä viikonlopun viinifestivaaleilta. :-)

Huomenna onkin sitten ensimmäinen Rotary orientaatio muiden vaihtareiden kanssa. Ollaan siis Mannheimissa ja nukutaan jossain liikuntasalissa, että innolla odotan, mitä tulevan pitää. :-D

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Heippa!

Saksassa olen kerennyt olemaan jo ensimmäisen kuukauteni ja kaikkea onkin kerennyt tapahtumaan! Saksan kieli sujuu jo yllättävän hyvin ja selviän sillä hyvin. Tottakai rajoittuu vieläkin puheen tuottaminen aina välillä vieläkin melko suppean sanavaraston takia, heh. Kaikki kuitenkin aina ymmärtää sen, eikä kukaan tietenkään oleta vielä, että puhuisin täydellistä saksaa. Olen kuitenkin tosi ylpeä jo siitä mihin pystyn. :-)

Pikku hiljaa alkaa oikeita kavereita jo löytyä, joiden kanssa voi viettää vapaa-ajallakin aikaa. Kaiken maailman kyläjuhlia täällä nyt on kuitenkin joka viikonloppu, joissa sitten tapahtuu myöskin koko koulun yhteinen tapaaminen, haha.

Tiistaina kävi Irenellä ja mulla tuuri, kun saatiin koulusta vapaapäivä, koska muilla oppilailla oli joku opintopäivä tms. Päätettiin sitten käyttää päivä hyödyksi ja lähteä "melko" lähellä olevaan huvipuistoon, Holiday Parkiin. Saatin luvat host-vanhemmilta mennä sinne ja päästinkin sitten lopulta 3h matkustamisen jälkeen määränpäähän. :-D Matka kuitenkin kannatti ja meillä oli ihan super hauskaa! Hiukan oli kuitenkin kuuma, kun lämpöasteet oli siellä 32 asteessa. ;-D

Yksi päivä pelattiin koulunjälkeen pöytätennistä host-äiti Stefanien ja Carolinen kanssa. ;-)

Perheestä tulee päivä päivältä läheisempi ja nauran vaan täällä niin paljon Markon ja Stefanien vitsailuille. :-DD Yksi ilta tehtiinkin yhdessä marmeladia ja palkinnoksi sain naurusta kipeän vatsan, haha. Niinkuin kuvastakin näkyy täällä on vieläkin remontti käynnissä, mutta nyt ensi viikolla pitäs ilmeisesti jo valmistua täysin!

Kouluviikon jälkeen lähdin perjantaina käymään vielä kavereiden kanssa Bolandenissa kyläjuhlissa ja oli taas ihan sika kivaa, tosin illalla kyllä kylmeni ilma jo aika paljon.

Eilen kävin myös Louisan ja Milenan kanssa Mannheimissa shoppailemassa sekä syömässä. <3 Vähän olin jo kuitenkin tässä aavistellut tulevaa flunssaa ja nyt se sitten lopulta iski. Kuumetta ei kuitenkaan ole ja Stefanien keittämät teet auttavat myös. Alhaalla on myös mun oma muki, jossa lukee Emilia, hehe.

Tänään lähdetään kuitenkin vielä katsomaan Eisenbergiin festin "lopetusjuhlaa". Tarkoittaa siis käytännössä eräänlaista paraatia, jossa on tällä kertaa myös Caroline mukana oman tennisklubinsa kanssa. :-) Viime viikonloppuna oli siis samanlainen juhla myös täällä kotikylä Kerzenheimissa ja se oli kyllä jotain sellasta mitä en oo ikinä Suomessa nähnyt. :-D Kaikki ihmiset laulavat jotain ihme lauluja (karjuivat), erilaisia kulkueita menee kadulla ja lopuksi pidetään puhe, jossa kerrtoaan myös juoruja kyläläisistä. Kaikki tämä tapahtuu kuitenkin täkäläisellä murteella, josta en oikeastaan ymmärrä sanaakaan. :-DD Hauskaa kuitenkin oli ja se on pääasia!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Hallo! <3

Toka kouluviikko on nyt taas saatu päätökseen. Ainakin vielä ihmisiin tutustuminen tuntuu melko "helpolta", enkä ole joutunut sitä kaikkien pelkäämää yksinäistä oloa missään vaiheessa tuntemaan, haha.

Välillä kyllä aina naurattaa koulussa näitten vanhanaikasuus asioiden suhteen. Minkäänlaisia tietokoneita ei oikeestaan koskaan esimerkiksi käytetä ja joka luokassa on vaan piirtoheittimet. :-D Ruokailu on aina vähän kanssa sellasta taiteilua, että millä välitunnilla kerkeää jotain syömään omista eväistä. Kaikki ketkä myös vähäänkään mua tuntee, tietää, että aivastaminen on mulle jotenkin tosi inhottava asia ja myös jos joku toinen aivastaa. :-D No, täällähän ihmiset tekee sitä ihan jatkuvasti (?) ja sit huudetaan _aina_ "Gesundheit!", vaikka ihminen olisi ihan tuntematon.

Tällä viikolla meille myös kerrottiin meidän keväällä olevan luokkaretken kohteet! Vaihtoehdot ovat siis Rooma, Madrid, Brysseli, Wien tai Berliini, joten mun oli tosi helppo näistä kyllä valita Rooma. Nyt vaan pitää toivoa, että onni suosii ja sinne myös pääsen. :-D Alempi kuva on koulumatkalta. <3

Maanantaina käytiin taas perheen kanssa vähän "pelaamassa" tennistä. Omat taidothan ei kyllä vielä ihan mihinkään älyttömiin peleihin riitä ja porukka oli muutenkin vähän väsähtänyttä sinä päivänä. :-D Tennisvalmentaja kyllä tuli toiselta puolelta kenttää sanomaan, että kiinnostuksen riittäessä, niin voisin mennä johonkin alottelija ryhmään mukaan, hah.

Mun oman Rotary counselorinkin, eli siis "tukihenkilön", kerkesin myös tällä viikolla tapamaan. Vietettiin ensin pari tuntia hänen perheen kanssa heidän kodissa jutellen ja Monopolia pelaten. Sen jälkeen lähdettiin täällä lähistöllä olevaan ravintolaan/bistroon syömään. Siellä vierähtikin sitten muutama tunti ja ravintolan omistaja osasi myös hieman Suomea, mikä oli ihan hauska juttu. :-D Koko perhe on ihan huippu ja niin hauskoja tyyppejä kaikki! Ja tuli just sellanen olo, että voisin kyllä kaikista huolista jutella, jos niitä joskus tulee, haha.

Lenkeillä oon käynyt kans ahkerasti ja nää maisemat vaan on niin vieny mun sydämen mennessään! Tässä kylässä on myös tollasia ihania ihan mini kujia, tollasten vanhojen muurien sisässä. Vähän tietty kuuma täällä juosta, kun mittari on heitelly siinä 26-30 asteen paikkeilla. :-D

Tänä viikonloppuna on meidän omassa kylässä, Kerzenheimissa, taas "festit" eli vähänkun juhlat ja ollaan tietty sinne kans menossa!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments

Moikka!

Kaksi viikkoa uudessa kotikylässä Kerzenheimissa jo takana ja tää tyttö ei oo kyllä minkäänlaista Suomi-ikävää potenut. Tällä viikolla on taas kiirettä pitänyt ja musta tuntuu, että tää on yksi vaihtovuoden vaiheista ennen kuin kaikki vähän niinkuin tasoittuu ja elämä normalisoituu.

Viime sunnuntaina käytiin vielä ennen koulujen alkamista tietynlaisessa eläintarhassa, missä oli kyllä enemmän haukka painotteista toimintaa. :-D Vietettiin siellä ensin hetki, jonka jälkeen lähdettiin host-äidin äidille (Saksaksi Oma) kakulle tai no kakuille, haha, mistä lähdettiin vielä uudestaan takaisin eläintarhaan katsomaan haukkashowta. (:-D oli hyvä!) Illalla ajettiin vielä takaisin Omalle ja lähdettiin sieltä kävellen ravintolaan, jonne tuli myös host-äidin siskon perhe. Kaikki olivat taas kerran ihania ja antoivat mulle jopa kukkia. :-)

Koulu alkoi siis 14.8 maanantaina ja oon tosi positiivisesti yllättynyt, miten hyvin kaikki on lähtenyt käyntiin! Ihan eka päivä ei oikeestaan ollut edes mikään kunnollinen, sillä opettajat vaan kertoivat, mitä tuleva vuosi pitää sisällään yms. Tottakai vaihto-oppilaan elämään kuuluu kuitenkin älyttömän kiusallisia tilanteita ja niiltä ei silloin maanantainakaan vältytty, haha. Olen siis täällä Saksassa 11-luokalla ja meille oli suunnattu heti aluksi "auditoriossa" tiedotustilaisuus tulevasta vuodesta yms.

Tultiin tähän tilaisuuteen sitten toisen vaihto-oppilaan Irenen kanssa kaikkien aamun sattumusten myötä myöhässä ja perinteisen nolon koputuksen saatelemana tupsahdetaan auditorioon, niin, että ihan joka ikisen päät kääntyvät meitä tuijottamaan. :-D No ei siinä mitään, kaikille tuli ainakin selväksi keitä ne vaihtarit on, hah.

Uusia ihmisiä tapaa koulussa joka päivä ja joistain tulee tottakai läheisempiä kuin toisista. Sama kaava on kuitenkin koulussakin jatkunut eli täysin saksan kielellä mennään ja tähän mennessä oon kyllä ihan hyvin pärjännyt! Mitään älyttömän vaikeita lauseita en tietenkään vielä ihan onnistu muodostamaan, mutta kyllä keskustelut pysyy hyvin jo yllä. ;-) Kaikki on ihan super mukavia ja uskaltaa varmaan paremmin juuri tulla puhumaankin, kun tietää, että voi puhua ihan saksaa ja kaiken suurinpirtein aina ymmärrän. (vaan, jos puhuu ihan älyttömän nopeesti menee aika paljon ohi:-D)

Opettajat on täällä mun koulussa ainakin yllättävän kivoja ja mun kuvis opettaja oli opetellut pari fraasia suomeksikin mua varten, heh. Kirjoista laitoikin jo edellisessä postauksessa kuvan ja niitähän raahataan täällä sitten niissä repuissa, joita me käytettiin Suomessa, kun olin 8-vuotias. Jee.

Monia eroja Suomen kouluun verrattuna oon jo huomannut, esim. kännykät pysyy siellä repussa koko päivän, jopa välitunneilla. :-DD Oppilaat on muutenkin paljon tunnollisempia täällä kuin Suomessa ja tekevät ihan aina läksyt. Tunneilla myös kaikki viittaavat ja pyrkivät aina jotenkin miellyttömään opettajia. Koulupapereista pidetään ihan älyttömän hyvää huolta ja käytävillä kaikki oppilaat kävelevät isojen kansioiden kanssa, joissa ne paperit säilytetään. Mun mielestä jotenkin niin hassun näköstä aina. :-D

Kaikki kuitenkin aina varoitteli väsymyksestä koulupäivän jälkeen ja kyllä oon sen itekin huomannut. En kuitenkaan niin paljon, kuin olin olettanut, mikä voi johtua siitä, että aina oon kyllä heti jotain koulupäivän jälkeen tehnyt. Maanantaina käytiin esimerkiksi pelaamassa tennistä ja yllätyin, miten paljon tykkäsin siitä. Tuun sitte Suomessa mukaan iskä pelaamaan, haha!

Viikolla oli myös ensimmäinen Rotary kokous, joka oli ihana! Kokoonnuttiin täällä lähiseudulla olevassa ravintolassa/hotellissa, jossa sai myös syödä illallista, jos niin halusi. Tunnelma oli ihan super lämmin ja kaikki halailivat/antoivat poskisuukkoja. Meidät uudet kolme vaihtaria esiteltiin nopeasti ja kaikki taputtivat, jonka jälkeen oli viimevuotisten vaihto-oppilaiden vuoro pitää esitelmät heidän omista vaihtovuosista.

Viikolla järjesteltiin myös viikonlopun tulevia juhlia, joissa siis juhlittiin Fabiennen läksiäisiä ja mun Saksaan tuloa. Perjantaina käytiin Fabiennen kanssa kuitenkin ennen meidän omia lauantain juhlia Asselheimissa jossain kyläjuhlissa taas. :-D Oli kyl ihan sika kivaa!

Sitten koitti kuitenkin lauantai ja nää odotetut meidän omat juhlat, heh. Kaikki oliki aamulla vähän stressaantuneita kaikista järjestelyistä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Aluksi siis iltapäivällä tulivat kaikki sukulaiset ja perhetutut sekä joitain Rotary ihmisiä esim. mun counselor. Illalla vaihtui kuitenkin vähän tunnelma, kun kaikki Fabiennen kaverit tuli paikalle ja muut vieraat lähti. Taas kerran ihan sika kiva ilta ja unohtu ottaa kunnolla mitään hyviä kuviakin, haha!

Tänään sunnuntaina ollaan pelattu perheen kanssa lautapeliä, käyty pyöräilemässä puoltoista tuntia lähivuorella ja grillattu yhdessä. Tällä hetkellä vaan niin nautin täällä olosta! Jos jotain vielä tässä odottelen, on tän kielen 100% hallitseminen. Tietyissä tilanteissa aina vähän ärsyttää olla hiljempaa kuin yleensä, kun ei oikeastaan oma sanavarasto vielä kaikkeen riitä. Tästä en nyt kuitenkaan ota mitään stressiä vielä, koska huomaan kyllä, että se kehittyy koko ajan ja tarvitsee vaan lisää aikaa vielä. Kaikki kuitenkin kehuvat jo tosi paljon mun saksaa ja sanovat, että puhun tosi hyvin siihen nähden kuinka kauan oon ollut täällä. :-)

Huomenna alkaa taas uusi kouluviikko ja innolla ootan, että mitä se tuo tullessaan. Fabiennen lähtöpäivä koittaa myös ensi sunnuntaina eli muutoksia taas luvassa!

Bis Bald!

-E

Likes

Comments