Header

Idag är det söndag, den sista söndagen av sommarlovet och i morgon börjar skolan. Det är andra året som gäller nu och själv känner jag att andra året är sista chansen, specielt sista chansen att välja rätt ämnen. Jag själv hade valt aldeles fel ämnen inför nästa år och fick i sista tag börja planera allting på nytt. Jag hade valt ämnen som kändest lätta att komma genom, men som inte ger mig överhuvudtaget någon framgång. Nu har jag ändå efter en massa lyssnande på Isabella Löwengrip lagt i en ny växel mot livet. Jag har under den här sommaren lagt all min tid på att söka och söka utbildningar och skolor som skulle vara rätta för mig, samt fyller alla kriterier jag har kring mitt liv. Efter 9 veckor hittade jag det jag hade sökt efter, planerade om precis allting och har nu ett klart mål. Jag tänker inte avslöja mer om skolan än att den kommer gå på finska och att utbildningen har runt 460 årliga ansökningar varav de godkänner 20 studieplatser.

Andra året av gymnasiet gav mig förut skräcktankar och rädsla, jag var rädd för allt fler misslyckanden och specielt ångesten den gav mig inför framtiden. Skulle jag välja rätt ? Vad är rätt för mig ?

Nu när jag imorgon börjar skolan så kan jag inte annat än vänta på det, för jag vet att det inte är ångest eller rädsla som väntar på mig där. Där väntar det ett nytt skolor med fester, gamlasdans samt övergång till myndighet. Där kommer jag bygga upp mina relationer till bättre, både psykiskt samt fysiskt småningom börja flytta hemifrån och börja mitt egna liv.

​Första året hittar du här : HÄR

Likes

Comments