Äntligen !

Den här veckan började nog jätte bra, kort skoldag, gym och när jag kom hem så väntade min nya säng ! Och gud den var gigantisk, mycket större än vad vi hade förväntat oss.

På bilden ser den kanske en aning mindre ut, men i verkligheten är den upp till min navel och jag måste ordagrant, hoppa upp i den. Så det är ett litet problem att få resten av rummet att se proportionelt ut, men här ser ni redan en liten början, och jag tror nog det kommer bli bra. Måste också säga att gud så mjuk den är, kändest som att sova bland moln och har inte sovit så bra på länge som den här natten.

Sängen kommer från Kodin1, och fast frakten tog ett tag då den kom från Sverige så rekomenderar jag dem starkt.

Likes

Comments

De här bilderna är tagna på vändagen, då jag kände mig så vacker och självsäker. Jag var så nervös för nån orsak över att se R, men på ett positivt sätt.

Nu ser jag på dessa bilder, liggandes under täcket med en timmes tårar på kinderna. Jag har ingen aning varför för allting är egentligen bra. Men jag tror man ibland kan vara så över lycklig, och när du är rädd att mista den lyckan blir det för mycket. Huj börjar gråta av bara tanken.

Men ibland har man helt enkelt sämre dagar, och då tycker jag att det är helt okej att släppa ut tårarna, så man igen kan vara glad nästa dag !

Likes

Comments

Idag är det måndag igen, och skola igen. Jag kunde skriva att jag är väldigt glad och taggad att få vara tillbaks i skolan, men det är jag nog inte, utan snarare tvärtom. Tanken på alla långa dagar och skoluppgifter gör hjärnan redan uttråkad och matt.

Men här upp får ni i varjefall se dagens look : spetslinne från Bik Bok, polo-tröja från Hilfiger, armband från Pandora och så mina nya briller. Skall se om jag skulle få några bättre bilder ännu senare idag.

Dagens planer är ändå rätt så sköna för måndag. Jag börjar skolan nu halv nio, och är där till 14.20. Sedan blir det nog gym ( tungt pass ! ) och sedan med fyrans buss hem. Eftermiddagen spenderas bara normalt hemma, men på kvällen kommer R över då jag har sovmorgon på tisdag. Skönt. Har denna period väldigt full, så uppskattar verkligen en sovmorgon i veckan, både för att det är skönt att inte behöva vakna sju, men också för att då kan vi synnas med R annat än bara veckosluten.

Men där var nog dagens planer, och så får vi höras senare igen. Ha en bra dag !

Likes

Comments

KÖP KÖP KÖP !!

Bloppis !!! Jag kommer alltid nu och då posta nya inlägg med olika sorter av klädesplagg, men nu gäller den här gråa bombern från VILA. Jag köpte jackan i somras för 49.90 €, nu är den två gånger använd ( alltså helt som ny ) och jag säljer den för 25 €.

Allting kan skickas inom Finland men köpare betalar post. Man kan kontakta mig privat eller skicka e - post ( emilia.tallberg@edu.loviisa.fi ) och diskutera priset !

Likes

Comments

Oj så många inlägg det kommit upp idag, men det är bara roligt eller hur !

Här har ni en bild på den nya skjortan, och själv tycker jag den är jätte fin ! Prövade den igår på med svarta kostymbyxor och R sade direkt att jag skulle köpa den. Härligt.

Nu skall jag strax starta iväg mot R. Var precis efter nepalsk mat som jag skall föra med mig. Jag kommer vara där tills imorgon kväll ( skall på kvällen på födelsedags fest, roligt ! ) och inga extra planer har vi. Hoppas dock att vi kommer på något.

Hoppas ni har det bra !

Likes

Comments

Jag som precis hade hoppats på att våren redan var här, fick vakna i en besvikelse den här morgonen då jag såg en massa snö ute. Hade igår också köpt lite nya vår kläder, bla. den vita skjortan från Bik Bok 24.99€ , spets skjortan från Zara 17.95€ och solglasögonen från Mango 17.99€.

Likes

Comments

Har du några smeknamn ?

När jag var liten kallade alla mina kompisar mig för Emppu, vist finns det några som gör det än men föredrar nog Emilia. Också Emili, Tallberg eller Tallkotten har jag hört.

Några lyxvanor ?

Har nu börjat gå och fixa fransarna, och det känns ännu rätt så lyxigt i början, men andra vanor har jag nog inte. Frisören räknas inte ?

Vad stör du dig på hos andra människor ?

Folk som alltid skall ha massor med ljud, skrika och ropa hela tiden.

Vad är din sämsta sida ?

Jag kan bli väldigt lättirriterad och störd, och det är inte så bra i vissa situationer... Säger ibland också saker lite för rakt.

Favorit plagg i garderoben ?

Vilken sida av sängen sover du på ?

Sover jag ensam så sover jag i mitten & och annars så har det ingen skillnad.

Vad gillar du för filmer ?

Skräck, aktion och komedi ! Ibland går också chick flick, men romantiska filmer är nog lätt det tråkigaste jag vet, haha.

Har du något du ofta säger åt andra men aldrig gör det själv ?

Jag försöker ofta motivera att satsa på skolan och framtiden, att tänka på vilka framgångar man kommer få av det. Men typiskt nog så följer jag det alldeles för lite själv.

Vad önskar du dig mest just nu ?

Har en stor önskan som jag inte tänker skriva ut just nu, men små önskningar skulle nog vara att skolåret skulle gå bra & att jag skulle få ett bra sommarjobb !

Vilken maträtt är din favorit ?

Jag vet inte om man kan svara på det här som en maträtt, men midsommar maten !!

Likes

Comments

Resan dit

Vi hoppade in i bilen och började köra iväg kring 8 så vi skulle vara i god tid framme i backorna. Jag måste nog säga att bil-åkning så här på morgon / förmiddagen inte är det roligaste som finns, men med musik och godis kom vi snabbt fram :)

Slalom åkningen i Himos

Vi var framme kring 11, böt kläder till varma vantar & mössor och for och hyra skidorna. Där åkade vi sedan upp och ner i sju timmar, med några kakao pauser förstås. I början märkte man nog att man inte åkt på ett år, men nu efteråt skulle man nog ha velat stanna och åka i flera dar till !

Villa Hiidenmäki

Här har ni några bilder på stugan som vi bodde i, inte fint va ? Hon i receptionen sade när vi fick nycklarna att de hade reservaerat ros rummet till oss, vilket var lite roligt, hihi.

Det var väldigt fräscht, och där fanns allting vi behövde ( vardagsrum, sovrum, kök, toalet & even en egen bastu ! ). Behövde man något fanns det en klocka man kunde ringa, men det hade vi inget behov för och fast det var tre stugor inne i ett hus så märkte man aldrig av de andra på andra sidan väggen, vilket var skönt. ! Stugan låg 7 minuter från Himos center, men stadens Centrum var igen bara en kilo meter ifrån så man slapp bra till fots, vilket vi gjorde då vi hade bord bokat till 20.00 i restaurang, och R ville ta öl med maten så vi kunde inte köra :)

Så vi rekomenderar starkt Villa Hiidenmäki för er som någon söker sovplats i Jämsä !

Morgonmålet

Alltså vilket härligt morgonmål det var som väntade oss följande morgon ! Hon som ägde stugorna hade gjort färska smoothies, plättar, fruktsallad, gröt och en massa mer. Det var förståss vanlig hotell frukost, men på en så bättre nivo måste jag säga !

Andra dagen & hemfärden

Nu sitter vi i bilen på väg mot Vanda, köpcenter Jumbo för att spendera resten av dagen där !

Vi for som sagt på morgonen och åt morgonmål, fixade oss och packade ihop. Vid 12 lämnade vi sedan stugan och började köra igen, och här sitter vi nu :)

Måste nog säga att vi haft två jätte bra dagar, och det var roligt att göra någonting extra nu under sportlovet så man inte bara lå hemma och slöade bort tiden.

Likes

Comments

Igår hade ju tvåorna i gymnasiet gamlasdans, vilket också menade efter-fest för oss andra. Temat var glitter och glamour, och vi körde med flickorna mera på glamour delen. Lilla svart, stort hår och röda läppar.

Kvällen var väldigt lyckad ! Jag minns ärligt inte när jag senast skulle haft så roligt, och det var verkligen bra start på lovet. Ny plats, trevliga människor och mycket dansande gjorde helt enkelt kvällen !

Likes

Comments

Oj så ljusröda dessa bilder är, fast på denna dag är det väll inte alldeles fel ?

Liksom jag tidigare nämnde så var jag på dagen och luncha med Ina, och nu på eftermiddagen kom R istället över. Vi hade bestämt att inte fira vändagen desto mer, men gullig var han ändå och hämtade en bukett blommor ! Första gången jag fått blommor på det här viset :-)
Men vi tog det helt enkelt bra lugnt här hemma och njöt av varandras sällskap. Det är faktiskt konstigt hur man en dag som den här på riktigt uppmärksammar varandra mer, och hur man kan känna sig så extra lycklig.
Dessutom kommer vi inte ses innan veckoslutet då penkkis & abi kryssningen kommer här emellan, och på fredagen har jag ägna planer. Men det kan vara riktigt bra också, att få lite av våran ägna tid ! Nu får jag bara känna doften av blommorna, och sedan börjar vi ett bra lov tillsammans !

Likes

Comments

Idag sade vi huj till skolmaten och for med Ina upp till stan och luncha istället. Det fick bli en liten vändags lunch i det gamla vanliga café. För mig blev det lax-soppa, samt bröd och sallad. Maten där är väldigt god & fräsch men i en så här liten stad skulle det vara roligt med något nytt och uppdaterat ställe ändå ! :-)

Likes

Comments

1. Sportlovet

Haha bilderna kanske är från netet och inte från Finlands backer, men tyckte de såg så härliga ut ! Sportlovet, som jag nu tjatat om är ändast en vecka ifrån, och tror det kommer bli riktigt bra ! Har som sagt i planera en liten slalom resa, och dessutom två födelsedags fester. Och jag som inte druckit sedan ny år ser faktiskt fram emot de sena kvällarna ;-)

2. Snön smälter bort

Jag tror inte att det finns någon som väntar på det här mer än jag. På riktigt. Jag säger inte att jag hatar vintern, men jag hatar vinter kläderna, kylan och det att man inte kan köra skoter. Man är liksom blek, ful och antisocial. Skulle jag få välja några timmar i månaden som vintern vore här, då skulle det passa bra. Men så här som vi i norden har det, nej.

3. Min nya säng + möblering

Jag måste nog säga att efter att man haft en över 160cm, kanske t.o.m en 170cm+ säng, så är det nog rätt så dystert att sova i min lilla 120 som jag har nu tills den ny bestälda kommer. Dock kommer det ännu ta några veckor, men de är så värda att vänta ;-) Bara min nya säng kommer, så skall resten av rummet också få en liten uppdatering & lika så garderoberna en rensning. Nytt och fräsht till våren alltså !

Likes

Comments

Och så var den härliga dagen snart här igen, dagen som alla människor lagar helt för mycket uppmärksamhet på och pratar alldeles för mycket om, och därför skall även jag skriva lite om den, haha.

För mig har vändagen aldrig betytt något specielt, och har aldrig firat den på något specielt sätt heller. De tidigare åren har varit lite si och så, den har liksom varit och farit. Och så kommer den nog också vara det här året. Jag har liksom aldrig haft den där vändagen då jag får blombud, rosor eller liknande, och jag tror inte att jag är den ända heller.

Jag och mina vänner har alltid vetat vad vi betyder för varandra, utan att vi behövt köpa några dyra pressenter eller baka ljusröda muffinsar, och lika så har det varit och är med min familj och kille nu. Vi kommer troligen hälsa glad vändag, byta kramar och kyssar och så får desto mer överdrivhet vara.

Dock menar jag inte att vändagen alltid skall behöva vara en dag som kommer och går. Vist skulle det vara mysigt med " The Valentine`s day". Dejt, blommor och allt de där. Det skulle vara hur mysigt som helst. Men ingenting som jag vill tvinga fram, utan den dagen kommer nog något år ännu. Och haha, då kan ni vara säkra på att min sociala media nog informerar om saken ;-)

Likes

Comments