Rykten skapas av hatare, sprids av nollor och accepteras av idioter.

​----------------------------------------------------------

Folk diskuterar och snackar skit om DIG dagligen och det kan du inte göra något åt.

Jag är ganska säker på att av varendaste person som kommer läsa det här inlägget har varit offer för falska rykten. Vissa bara i småa mängder, men en del har säkert varit med om större, värre och alvarligare kränkningar. Och det rent ut sagt suger. Det suger att se människor titta på en och man ser i deras ögon vad de tänker, men det de tänker är inte sant, fast inte slipper du berätta det för dem int. Du måste bara acceptera det och svälja det. Fortsätta leva livet. Vet inte ett mera passande exempel på detta än jag själv. Men så skall det inte få vara. Du skall inte behöva ta emot skit för ingenting .


XOXO, Gossip Girl


Steg 1. Inse att ryktena säger mera om deras spridare än om dig. Det här är så sant ! Det kommer alltid finnas någon som bara vill se det dåliga i dig och försöka kränka ner dig, eller den som kommer tro på varendaste påhitt. Fasten du skulle vara hur snäll och trevlig. Det här är bara bäst att inse så snabbt som möiligt, så behöver du inte lägga ner fokus och tid på de som inte förtjänar det, utan istället på de personerna som vågar fråga och sedan tror på dig !

Steg 2. Fråga dig själv om du vill vara vän med dessa idioter ? Vill du verkligen vara vän med dem som inte står upp för dig utan istället använder dig för att sprida bullshit ? Är personerna som du träffar på fest, de som sprider de falskaste rykterna nästa dag påriktigt värda dig ? Jag själv tycker att det är sorligt att se ex. tjejer som är så vänliga i ansiktet och ger komplimanger men som man senare hör tala rent skit, jag menar, hur kan de må bra med sig själva ?

Steg 3. Bry dig inte ! De som nu skrattar åt dig bakom ryggen och tror att det vet allt, de har fel, och förr eller senare kommer karma slå dem tillbaks. Försök att inte själv heller blanda i dig så mycket, utan låt dem alla kränka varandra istället turvist, det ger vad de tål men det skall inte du behöva känna av.


----------------------------------------------------------


( Texten kommer ha en massa skrivfel, orkade inte rätta till texten nu mer i kväll, förlåt )

Likes

Comments

Nu börjar den närma sig...provveckan, min allra första provvecka. Är ett dugg närvös då det är nya läraren som gäller och jag inte vet vad de kräver eller hur de vill ha proven, men jag tror nog att det kommer gå bra. Som tur har jag dessutom bara två uppsatser och tre prov, men är inte helt säker... Måste kålla upp saken! De följande två veckorna kommer alltså högst antagligen bara gå till att läsa, började idag med fysiken och tänkte alltid gå med det jag känner för. På så sätt kan jag ta det relativt lugnt och kanske jag också minns det bättre.
Men i.a.f så är mitt humör på toppen och hoppas att det bara skall bli bättre ! Det går socialt bra och så var jag idag första gången ute och springa efter ca två veckors paus. Skönt !
Skall försöka få den här veckan till en väldigt produktiv vecka, så vi får se vad det blir till. Hoppas det kommer gå bra, men nu skall jag ännu läsa lite, så jag säger godnatt för min del, kram.

Likes

Comments

Alltså jävlar, jag gissar att ingen har missat denna grymma collektion som alla nu talar om ? Gigi Hadids samarbete med Tommy Hilfiger är nog den snyggaste på länge, och inte för att nämna showen ! ( Har sett den två gånger redan, haha )  Här har jag nu samlat ihop mina absolut favoriter, och alltså bombern eller de blåa skorna är nog kärlek. Så snygga.

Likes

Comments

God morgon alla fina !
Somnade väldigt tidigt igår, hade inte något att göra så kunde väll få lite extra med sömn istället. Just nu ligger jag nerkrypt under täcket och ser på en dokumentär, Josef Fritzl Story Of A Monster. Det är så vidrigt att men som han finns och att det bara blir allt vanligare, usch.
Jag skall försöka se dokumentären snabbt till slut och sedan gå i duschen för att börja dagen. Skall åka iväg till en vän nu på dagen, och sedan måste det fixas lite ännu här hemma.
I kväll firar vi att jordbruket är färdigt, så huset kommer fyllas med en massa bekanta och god mat & dryck ! Vi hoppas det blir en riktigt lyckad kväll !
Ni skall ha en skön lördag så ses vi, kram.

Likes

Comments

SHOES FROM VAGABOND/ RIPPED JEANS - HOME MADE / COLLAR SHIRT FROM KAPPAHL/ SWEATER FROM HENNES AND MAURITZ/ WATCH BY DANIEL WELLINGTON / EARRINGS FROM HENNES AND MAURITZ


----------------------------------------------------------

Hej !

Jag hade idag en jätte kort skoldag från 8.30 till 12.00, åkte sedan för att äta med två vänner till Scan. Det är så skönt att ha fredagar som denna ibland, super början på veckoslutet liksom ! Var en stund här hemma innan jag träffade Evelina, och ska se ifall vi hittar på något ännu ikväll ! Om inte så får jag läsa lite läxor och kanske se någon bra film ;) Det var kort sagt min dag och har inte så mycket mer att berätta, kram !

Likes

Comments

Hej fina ni, hur är det ? Med mig är det bra ! Det var jätte länge sen som jag senast skrev ett vanligt blogginlägg om mig och min vardag så jag tänkte ge er en liten uppdatering nu !

Skolan rullar på, har haft matematik prov som gick ok, och nu har jag en modersmåls skrivning & finska analys som måste göras, blä. Har varit alldeles slut och har haft huvudverk de senaste dagarna när jag kommit hem, har bara villa krypa under täcket och vakna när jag har en utbildning och pengar färdigt i handen.

Allmänt mår jag väldigt bra och livet rullar på ! Hade idag en kort skoldag med två lektioner och nästan tre timmar håltimme så kändest nästan som en ledig dag. Träffade Evelina också några timmar på dagen, innan jag hamnade åka tillbaks till skolan. Men jag har kännt mig glad och haft bra humör senaste tiden så vi hoppas det fortsätter !

Träningen har inte blivit till någonting då jag fått en helt hemsk flunssa... Den vill inte ge sig hur jag en försöker, förstås är det skönt att inte behöva ha dåligt samvete över att sitta här hemma men nog börjar man sakna motionen också...

Vet inte mera vad jag skall berätta då det har hent så mycket men på samma gång så lite, men undrar ni något så kan ni gå och fråga på ask.fm/emiliatallberg eller följa mig på instagram & snapchat. Ha det bra !

Likes

Comments

ALL BLACK / Älskar nu när hösten börjat komma och man kan börja använda mörkare färger då jag inte alls är för sommarens ljusa färger. Att kunna ha allt svart, en svart lederkjol eller svarta byxor är så perfekt ! Det finns många som tycker att byxorna är skit fula men jag tycker att de är så snygga !! Skulle gärna villa ha ett par själv.

Snälla kan någon beställa en frisörtid för mig ? Skulle så mycket villa ha mörkare färg i roten och sedan skulle det fara ner en ljusare och riktigt kall ton. Mitt ägna hår har börjat bli varmt och skifta till rött så måste nog börja ta tag och göra något till saken, jag är bara rädd att jag kommer färga det för mycket och att det blir slitet.... Har någon tips på hur man skall hålla håret fresht och friskt ?

Jag är en person som hatar jeans. De sitter spänt, är skitfula och på kvällen är de alldeles uttöjda. Så jag har försökt söka modeller som jag skulle kunna prova och bli mera van med, spända boyfriends eller rakare modells jeans skulle kunna vara ok. Som ni ser på bilderna ovan så är jeansen lösare modell men sitter ändå bra vid rumpan, och det är ju perfekt !

MÖRKGRÖNT ! Nu har jag fått en fas för mörkgrönt, det är så snyggt ! Har själv väldigt lite av den färgen i garderoben men inskaffade mig faktiskt i veckan en mörkgrön klänning från Hennes & Mauritz . Den kommer vara så snygg någon kväll när man far ut, lite extra highlighter och lockigt hår så är det bueno.

Likes

Comments

Har i planerna två väldigt roliga projekt för bloggen, och här kan ni få se en liten sneak peek från idag ;)
Jag kan inte ännu säga när de kommer postas, men skall försöka jobba så hårt som möiligt ! Jag väntar med spänning på resultaten och hoppas förstås att ni också kommer gilla det !
Håll er kvar, kram !

Likes

Comments

Inskaffade mig igår ett par nya höstskor ! Hade redan förra året drömt om svarta låga boots, men hittade inga par som skulle ha varit stadig kvalite och passligt matta. Men i år hittade jag dessa svarta från Vagabond och ett par mörkblåa mokka från Gant. Funderade länge vilka jag ville ha men de här var så snyggt simpla. Skorna följde med hem och plånboken var 120e lättare.

Likes

Comments

DAGENS TRÄNING

  • 40 swingi 16kg
  • 30 squat
  • 20 walll - ball 5kg
  • 20 jump lunges
  • 20 wall - ball 5kg
  • 30 squat
  • 40 swingi 16kg

Mot tid / två repetitioner

  Hade idag en skön skoldag med lediga lektioner mellan 12.00 - 14.30 så jag beslöt mig för att utnytja tiden med ett gym pass. Idag fick det bli ordentlig uppvärmning och sedan tisdagens crossfit -träning. Jag har inte gymmat på jag vet inte hur länge, så det var extra roligt idag då jag på senaste tiden bara varit ute och joggat.

Jag är verkligen ingen proffs på gymnastik och träning och tänker inte heller försöka vara det. Jag tränar så som jag blivit lärd och prövar gjärna på nya saker, ibland far det förstås fel men man lär sig nog tekniken med lite övning, tid och tålamod. Sen finns det alltid de människor som bara är där för att kommentera andras träning, vilket i låga mått kan vara bra, men själv vill jag fokusera på mig själv och respekterar andra med att lämna dem träna i fred.

Får ibland kommentarer av att jag tränar för mycket, ibland för lite men det är något som bara man själv kan bestämma tycker jag, för alla människor har olika prioriteringar och tidsättningar. Dessutom kan det variera massor med veckorna. Jag själv har tex prioriterat skolan först, sedan kommer träning och vänner. De sista alltså träning och vänner ligger på samma skala då jag mår lika bra av dem båda, men gäller det tex att ta paus från provläsning så väljer jag hellre gym. Som aktivitet på fredag kväll väljer jag att umgås med vänner och då blir det helt enkelt samma skalas värderingar på dem båda.

När det gäller mat och näring så försöker jag äta så rent som möiligt. Jag respekterar min kropp och allt jobb jag gör för den och vill inte förstöra det bara för att små äta onödiga fabrikprodukter. Men där kommer också en gräns, och den gränsen går vid mitt ägna välmående. Är det så att jag förmodligen vill ha choklad och ligga hemma, då tillåter jag mig själv att göra det. Den här gången prioriterar jag min ägna psykiska hälsa.

Det kan vara att ni ser saken på ett helt annat sätt än vad jag gör, men det är fine och precis så det skall vara. Kanske ni har andra värderingar i livet, en helt annan sorts träning och tränings stil. Ni kanske tränar på elitnivå eller så känner ni inte alls igen er i texten för att ni inte är intresserade över motion, och det är okej. Jag tänkte bara dela med mig av min syn kring ämnet, och försöka fylla bloggen med ett inlägg så här mitt bland skoljobben.

Vilken hobby prioriterar ni er tid kring ? Ha det bra, kram !

Likes

Comments

God morgon !

Gjorde avokado smörgåsar och yougurt nu på morgonen, satte mig ner under täcket och såg på American Horror Story. Nu efteråt kan jag säga att det inte var en bra kombination, något mindre rått skulle kanske ha varit bättre, haha... Men jag kommer ha en så full dag idag gällande läxor, så måste försöka starta morgonen lugnt. Jag måste skrapa ihop en power point presentation, en analys, läsa på matematik prov och läsa igenom fysiken. Där emellan borde jag hinna träffa två vänner också, så vi skall se hur det lyckas :)

Men nu skall jag hoppa i dushen och göra en ansiktsmask, för att sedan börja min dag. Ha det fint !

Likes

Comments

Igår var det då den traditionella guldnäbbsdagen i skolan. Alla ettor, inklusive jag, fick klä ut sig i utvalda roller och var slavar för de äldre. Som ni ser var jag då ängel och Ina min djävul. Dagen var fylld med mycket skratt, roliga lekar, fina kostymer och gemenskap.

Efter skolan åkte vi med Charlotta hem till Ina där vi hade en liten tjejkväll, innan vi drog iväg på fest som gymnasiet hade ordnat. För mig var det en lyckad dag, och nu får man bara vänta till nästa år då man får vara i den andra positionen !


Likes

Comments

Bloppis !!! Jag kommer alltid nu och då posta nya inlägg med olika kategorier av klädesplagg, men nu gäller jeansen och klockremmen. Allting kan skickas inom Finland men köpare betalar post. Man kan kontakta mig privat eller skicka e - post ( emilia.tallberg@edu.loviisa.fi ) och diskutera priset !

Jeansen längst till höger / Cubus / storlek 26 low waist

Vita ripped jeans / H&M / storlek 25 eller 164 skinny high waist ( En gång använda ! )

Blåa jeansen i mitten / Seppälä / storlek xs

Jeansen längst till höger / Pull and Bear / storlek 32/22 ( Max tre gånger använda ! )

Levis 501 / storlek 28/32

Daniell Wellington ​rem ​/ Classic Southampton 36mm ( ​Äkta, använd en gång​ !​)

Likes

Comments