Header

Postad i: Min vardag
Den här ljuvliga röda kjolen köpte jag inne på American Apparel

Idag har det nog rakt sagt varit en hel pms dag. Humöret har helt enkelt åkt från att bara vela gråta till att man skrattat så man gråtit. Svårt att vara tjej ?

Nej kanske ändå inte, det finns ju också en massa bra saker med att vara tjej ;)

Men alltså precis, idag skrev jag biologi prov - vilket jag inte har en aning om hur det gick... Hoppas förstås det bästa, men svaren kändest ändå inte helt rätt...jaja men.

På dagen var jag och körde ett väldigt snabbt benpass på gymmet, och gud det var två veckor sedan jag sist tränat och det kändest nästan ovant ,haha. Därför fick det bli ett väldigt kort pass, måste ju börja försiktigt igen liksom :`)

Ikväll skall jag troligen ännu till R och sover över där. Det kommer säkert bara bli en vanlig, lugn hemma kväll med film, men på söndagen skall det ju förstås firas Valborg ! Själv skall jag till en av flickorna, och är troligen där hela kvällen :) Hur är det, har ni några planer ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag vaknade vi, åt morgonmål och packade ihop våra saker :) Rummet skulle lämnas klockan 12, så vi beslöt oss för att spendera tiden efter det ute på stan.

Men gud så kallt och blåsigt det var. Frös så himla mycket, därför slutade det med att vi bara for från cafe till cafe för att slippa kylan...

Vi såg redan några dar sedan en bro med massa kärlekslås på, och idag bestämde vi oss för att också lägga vårt fast där.

Årtalet märkte vi nu efteråt att var fel, haha - men liksom vem stör det ? Lite roligt bara :')

Just nu sitter vi framför gaten och väntar på att planet skall gå. Kommer nog vara skönt att slippa hem i egna sängen, men ändå synd att hamna komma tillbaks i rutinerna....

Men sammanfattat har det varit en super resa, och vi planerade ren idag vart vårt nästa resmål skulle kunna vara !

Likes

Comments

Postad i: Resor

Liksom i många andra Europeisla länder så cyklar nog en hel del människor här också, och vi tänkte att det kunde vara roligt att cykla från plats A till plats B.

Alltså härregud så skrämmande det var ! Bilar och bussar kom från alla håll, och nästa sekund tänkte man bli under spårvagnen. Efter att man hade blivit van och förstått sig på hur systemet fungerar, så fick vi ändå ihop på slutet av dagen 16km.

Lite tänkte vi igen turista oss & cyklade till Brandenburg Tor och Memorial of the murdered jews

Förståss så stannade vi för lite shopping emellan, och jag hittade dessa byxor från COS för 60€

På kvällen var det sedan dags för vår sista middag ute :(

​♡

Likes

Comments

Postad i: Resor

Idag är det då andra dagen här och den började vi med morgonmål nere på hotellets restaurang. Efter morgonmålet for vi ut, och alltså det är så fint här då träden är alldeles gröna och parkerna så fina !

Vi beslöt oss för att spendera den här söndagen som en turistdag och gå igenom turist platser. Vi började med att gå till DDR Museum, vilket inte riktigt var i min smak, ärligt sagt.

Efter museumet råkade vi se båtar som man fick guidad tur med, så tänkte vi att varför ej ? Det var så skönt då båtarna hade plast tak, så man slapp rägnet men fick ändå sitta utomhus :)

Haha han fick ställa upp för att ta gruppbilder på en släkt / familj

Efter båtturen gick vi upp till Berlin Dom's tak, och gud vad tungt det var. Värt var det ändå, då utsikten var såå fin över Berlin.

Vi råkade också se en fin kyrka på början av dagen och så att dörren var öppen så vi gick in... Rakt in och avbröt en begravning.... Ja allti kan man väll inte lyckas :')

Senare på eftermiddagen hade vi köpt biljetter på netet till Berlin Tv Tower, och tack gud att vi gjorde det. Där var en massa, massa folk så man hamnade köa i två och en halv timme normalt för att slippa upp, men för att vi köpte på netet "bättre biljetter" så slapp vi förbi alla köar, fram till security check och först upp / ner. Måste säga att det kändest verkligen lyx !

På kvällen satte vi oss ner på en restaurang, jag åt fisk och han kött och på slutet av kvällen satte vi ännu ner oss på en annan plats för dessa goda drinkar.

Likes

Comments

Postad i: Resor

8.30 Skjutsade Pappa iväg oss mot flygplatsen och flyget som for 11.30.

Vi landade i Berlin 12.30 och tog genast taxin till hotellet. Vi bor alltså under den här resan på H4 Hotel Alexandersplatze, vilket var väldigt fräscht och mycket bättre än mina förväntningar.

När vi hade fått vårt rum och packat upp en del saker, beslöt vi oss för att gå ut och äta och se lite på staden. Vi var och äta till en liten Vegan hamburgarplats, och jag tyckte faktiskt att det var jätte gott ! Efter lite shopping på American Apparel for vi ännu snabbt in till butiken och köpa lite vin med oss upp till hotellet. Jag är nästan lite chockerad över priserna hit, i butikerna fanns det xempelvis inte en ända vinflaska över 8 euro.

På kvällen efter dusch och klädbyte var det dags för middag, men innan vi for och äta så stannade vi på ett annat hotell för några goda drinkar. Jag fick någon slags mint och lime blandning, föreställande en mojito och han tog en gin tonic.

Middagen åt vi på en liten bar / restaurang vid shopping gatorna. Jag hade hela dagen varit sugen på pasta så det fick bli en traditionell spagetti bolognese.

Stället var som sagt lite bar aktigt, och när vi kom dit slapp vi genast till VIP Loungen och sittä, och det dröjde inte länge innan vi fick syn på en strippa i nädre våningen. Verkligen den underligaste middagen jag varit med om.​

Till slut var vi ändå redan 22.00 hemma och efter några serier + chardonnay for vi och sova :)

Likes

Comments

1. Go pro Hero 3 - Den här GoPron köpte vi innan jag skulle åka iväg till Malta så jag där kunde filma under vattnet. Och det är faktiskt ända gången jag använt den... Men som kamera tycker jag väll att den är ok. Bilden blir skarp ifall ljuset är helt perfekt, men anors är nog bilderna ganska så dåliga tycker jag. Den fångar inte heller ljuset på något sätt, utan alla videon var väldigt gråa och flummiga.

2. Canon zoom lens 55-250mm - Det här objektivet var väldigt många år min favorit ! Den får bakgrunden på bilder suddiga, vilket vi bloggare gillar ;) men för att det är ett 250mm objektiv så måste man stå väldigt långt borta och i slutändan fungerade det ju inte riktigt... Men ett bra köp var den ändå, för alltid behöver man den nångång :)

3. Canon Speedlite 270EX - Köp aldrig denna blixt. Jag köpte den för att jag ville kunna ta bättre bilder på mysiga grillkvällar då skymningen tog över ljuset osv. och mannen som jobbade på butiken rekommenderade denna. Nej. Den är as dålig och bilderna ser ut som de varit tagna med en 2000-talets fick kamera.

4. Canon zoom lens 18-58mm - Det här var det objektivet som kom med min kamera, och alltså jaa det märks. För tio åriga jag var objektivet jätte bra och passande, då ville man bara fotografera, inte få proffsiga bilder. Idag skulle jag dock aldrig tänka på att använda det.

Det jag fotar mina bloggbilder med är kameran Canon EOS 1000D, som jag fick till min tio års födelsedag, haha. Så den börjar bli rätt gammal, därmed ljusfiltren har några gånger hamnats byta under åren. Just nu skulle jag nog vara väldigt sugen på att köpa en nyare med snabbare fotoförmåga, mer komplicerade funktioner osv så man skulle utveckla sig själv, men de pengarna finns tyvärr inte just nu. Allmänt råder det ju en ständig kamp mellan Canon och Nikon användare, men jag är nog väldigt nöjd med Canon och kommer nog inte byta !

Objektivet jag använder är Sigma f1.4 30mm och den var så värt priset ! Jag fick objektivet köpt för en 480€ men normalt är den långt över 500-600€. Den har väldigt låg f, och släpper väldigt bra därför ljuset in, vilket gör att man får en väldigt suddig bakgrund och kan även fota i mörkare ställen ex. På en grillkväll eller outfit bilder om solen går ner :) På grund av att det är ett 30mm är den bra när man skall fota närbilder och detaljer, vilket jag gillar. Dock är den inte så bra för helkroppsbilder som outfits tycker jag. Det går inte heller att zooma med det.

Likes

Comments

Jag bläddrar, bläddrar och bläddrar säkert dagligen i timmar genom sociala median. Och det gör du just nu också. Jag fäster uppmärksamhet till allting både medvetet och omedvetet. Tanken är att söka inspiration. Men snabbare än vad jag hinner märka har inspirationen förvandlats till självkritik och negativitet. Jag fortsätter bläddra, bläddra och bläddra och gemför mig hela tiden mer och mer. Sist och slutligen ligger jag där och bara tänker mig själv ful, stor och eklig.

Alla de jag nyss sätt på Instagram har så fina och passande kläder, naturligt fint hår och smink. De ser endera så smala och små ut eller sedan har de värsta höfterna.

Nästa morgon innan jag drar till skolan och skall fixa mig till skolan ser jag bara mig själv gemfört med alla andra. Jag känner mig för stor för mina xs kläder och min 162cm längd som bär upp 56kg, som känns gigantisk och eklig.

Där sitter jag i skolan sedan och känner bara att jag vill försvinna. På grund av att jag är jag.

Men så är det ju inte. De bilder man ser är tagna på så rätt sekund, är redigerade och till sista detalj planerade. Jag slår vad om att de människorna i verkligheten är helt normala. Normala liksom jag.

Jag som själv använder social media väldigt aktivt och tar en massa bilder dagligen vet det här. Det tas närmare 100-300 bilder inför ett blogginlägg, de redigeras i en timme och helheterna är väldigt noga planerade. Det görs lite finslipningar här och där, inte för att skapa en orealistisk bild, utan precis tvärtom. Det gäller om så små men stora redigeringar så att skillnaden finns, men bilden skall ändå vara till hundratio % realistisk. Man skall helt enkelt lura ögat.

Och därför måste jag alltid när jag öppnar en media och börjar känna pressen, då måste jag alltid påminna mig själv om att allt inte är äkta. Det är ögat som lurar mig.

Likes

Comments

Första man ser när skolan börjar och man öppnar kalendern är prov, läxor och inlämningsuppgifter. Inte precis det roligaste.
Kommer ha en massa extra uppgifter att göra pga att jag är bort rest nästa vecka, och tiden inte riktigt vill räcka till med allt. Kunde det inte finnas fler timmar på dygnet ?
Nu måste jag alltså bara hålla huvudet kallt i två veckor framöver och ta en sak i taget så skall det nog lösa sig !

En bra sak hände dock idag, och det var skattepengar... Haha så vuxet det lät. Nej men hade tydligen jobbat en del förra året så kommer få en bra lön tillbaks nu ;) Något bra i varje fall.

Likes

Comments

1. Berlin
Nu på lördagen drar vi iväg med R till Berlin, och vi båda ser riktigt mycket fram emot det ! Ny stad, shopping, mat och bästa sällskapet liksom


2. Tutor
Vi anmälde oss med flickorna till årets tutor kurs och jag menar... missa skola och lätta tutor lektioner ger en väldigt lätt kurs ;)

3. Teater Viirus
Den tionde Maj skall vi med modersmålskursen och se på teatern Viirus, vilket jag ser framemot. Roligt med något extra ibland.

4. Min födelsedag
Samma dag, den tionde Maj har jag födelsedag och fyller 17 år. Det är ingen extra ålder att fylla, men det är alltid roligt att fylla år och träffas med vännerna :)

5. Skolavslutningen
Detta år längtar jag extra mycket till skolavslutningen då R kommer ta studenten, och man slipper fira honom.

6. Sommarlov
Jag längtar så mycket till sommaren då jag vet att det här kommer bli en bra sommar med jobb, kompisar och en Rhodos resa !!

Likes

Comments

Hej flickor 💋 Jag har nu startat ett samarbete med @elsaandrosw och vi bjuder er nu 15% av alla deras bikinis från Elsaandrose.com ! Rean får du genom att använda koden EMILIAT15 vid kassan. Kram & ha en fin påsk 🐣

Koden är giltig i en månad framåt.

Inlägget är ett samarbete med Elsa and Rosé

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

På första bilden är vi alla samlade tillsammans, och på andra bilden är jag och Nea <3

Nu under detta påsklov har jag inte haft några större eller mer extra planer, annat än min kompis Idas 18 års födelsedagsfest & påskmiddag med släkten.

Igår firades alltså som sagt Ida, men vi började med vännerna hos en av oss med beer pong turne. Det var hur roligt som helst att igen träffas och se varann, dessutom catcha upp lite :-) Vid nio drog vi iväg med taxi till fest platsen och där var en massa bekanta som man inte pratar sen år med ! Dock var jag inte länge där då jag redan vid tolv var hemma, men riktigt skönt så.

Temat för festen senare var masquerade. Det var dock inte många som hade följt temat, men helt roligt ändå :-)

Likes

Comments

Vilken skön måndag måste jag säga ! Jag är så taggad för skolan, och speciellt sommarlovet som kommer där efter. Min period är just nu väldigt lätt, med två sovmorgnar och två dar då jag slutar tolv i veckan !!

Idag slutade jag 15.45 men hade en nästan tre timmars håltimme där emellan, då jag passade på att åka till gymmet och träna mellankropp. Träningen blev inte super, men en träning är alltid ändå bättre än ingen träning ;)

Nu har jag precis käkat upp de där avokado-smörgåsarna och sätt på Malou Efter Tio. Skall strax ta och läsa lite & ikväll kanske ta en löprunda.

Likes

Comments

Nu när det fallit in så mycket nya läsare på de senaste tiden, drygt 3000 stycken, så tänkte jag slänga in ett inlägg med olika faktan om mig själv. Ni som känner mej eller följt mig länge kanske redan vet en del, men jag hoppas ni nya här skall få en liten överblick om mig :)

1. Jag skulle så mycket vela gilla grönsaker och vege-mat, men det går inte. Jag får inte ner sallad, grönsaker och andra hälsosamma och djurvänliga mat allternativ, vilket är riktigt synd.

2. Jag är ganska kort till växten, 162cm.

3. Skäck filmer är något av det bästa jag vet. Jag är alltid väldigt rädd, men det är det som gör filmen intressant och gör att man orkar se de till slut.

4. Jag hatar kinesisk mat och allt med starka kryddor, men nepalskt gillar jag faktiskt mycket !

5. Min humor är sjukt torr. Sjukt torr.

6. Jag har koncentrationssvårigheter och har väldigt svårt att lära mig små detaljer inför prov.

7. Jag älskar banan. Jag äter det på bröd, yougurt och nästan med allt jag äter.

8. Jag önskar, önskar så mycket att jag skulle passa i mörkbrunt hår. Tycker det är såå snyggt.

9. Jag säger ibland saker som kanske uppfattas som rätt elaka eller dumma, vilket absolut inte är meningen. Jag är bara lite plump ibland.

10. Min favorit stad är Köpenhamn.

11. Min dröm i framtiden är att jobba med media, journalistik och företagsamhet. Framtida Isabella Löwengrip ;)

12. Jag är ända barnet i min familj, vilket förstås har för och nackdelar. Men jag älskar att vara hemma hos min kille eller vänner som alla har rätt stora familjer, det är roligt med lite liv i huset ibland liksom.

13. Jag är rätt dominant och kan ibland uppfattas som bossig då jag oftast vill bestämma.

14. Tydligen är det väldigt svårt att köpa presenter till mig eftersom jag är väldigt specifik men ändå spetig i vad jag gillar.

15. Jag hatar att ha nagellack på naglarna.

16. Jag älskar att köpa och ge bort presenter. Det är så roligt när man hittar en perfekt present till någon !

17. Jag har väldigt bra självförtroende men rätt låg självkänsla...

18. Jag har väldigt svårt att visa djupa känslor för människor i min omgivning.

19. Jag älskar att festa.

20. Att sminka mig är något jag är värdelös på, vet verkligen inte hur man skall få det till en snygg helhet.

Likes

Comments

Här får ni se några bilder från en tjejs blogg som jag träffade på språkresan i Malta, sommaren 2015. Hon heter Jennifer och skriver bloggen Akerblads.

Precis som jag nämnde ovan, så träffade jag denna härliga svenska tjej på andra sidan Europa, och hon och hennes vänner blev vi väldigt nära med. Jennifer spred sån otroligt härlig positiv energi och det får man också känna igenom hennes blogg. Hon skriver mycket om prestationer och mål, hennes vardag, tips och känslor. Inte för att glömma hennes fina ljusa bilder !

Jag önskar att ni alla nu går och läser hennes blogg och kanske lämnar någon fin kommentar ♡

Link HÄR !!


Inlägget är ett samarbete.

Likes

Comments

Jag måste säga att det blir väldigt sällan som vi samlar ihop oss med tjejerna för att göra någonting på en vardag / veckoslut, men idag var vi först och simmade och senare ut och äta ♡

Man glömmer helt hur roligt man kan ha de, och påriktigt uppskattar det. Specielt när man inte behöver se på pojkvännen hela tiden... nej men skämt och sido ;) haha

Nu skall jag fortsätta min kväll här hemma och hoppas ni också har ett bra veckoslut !

Likes

Comments

Vid årskiftet när jag skrev mina mål inför året 2017 hade jag den här punkten :

10. Komma på nouws - topplistor på 10 plats. Ligger just nu på 11- 14 så detta mål skall vi nog nå !

Och som ni ser... så har vi nu kommit dit !! Fatta hur sjukt ! Min blogg ligger just nu på tionde plats i hela Finland, och det är tack vare er, så jag tackar er såå otroligt mycket

Dessutom är det väldigt roligt att se att läsarsiffrorna stigit med över tusen läsare, och alltså wow. Finner inga ord.

Min kväll blev i varje fall väldigt bra nu, och jag hoppas ni också har det bra! Kram.

Likes

Comments

Nu är sista provet skrivet, och fast den här perioden for sämst av dem alla så tänker jag säga skål ! Man skall inte bli kvar i sina misslyckanden, utan istället vara glad och fokusera sig framåt.

Dessutom blev jag utmanad av fina Jennifer för att göra denna frågestund, så jag tänkte att värför inte ? Frågorna handlar alltså om bloggar och upphållning av en blogg ↓↓↓

1. Hur länge har du bloggat ?

Nu i April har jag faktiskt bloggat i ett år, och oj så snabbt tiden går !

2. Hur många inlägg per dag brukar du göra ?

Åååh, det varierar massor ! Ibland kan jag publicera tre, om inte upp till fyra inlägg på en dag, medans ibland jag inte publicerar ett ändaste inlägg. Jag vet att det alltid skulle vara bättre med sheman, och har nog funderat på att göra det i framtiden, men på samma gång så vill jag inte känna bloggandet som ett måste.

3. Var hittar du inspiration till din blogg ?

Alla svar på de här frågorna är väldigt varierande beroende på vilken situation man just nu är i och hur man känner, men just nu får jag nog inspiration från andra bloggar jag läser ! Ofta får jag det också från tidningar och resor, men nu har det inte råkat sig vara någon resa och läsandet varit lågt, så skall nog svara att vi alla bloggare inspirerar och hjälper varandra ;)


4. Är det viktigt för dig med mycket bilder i en blogg ?

JA ! Jag läser mycket häldre än blogg som redan har en bild i sig, hälst förstås två om inte fler. Hela bloggen och själva inlägget blir så mycket snyggare och fångar upp en helt annat helhet än om det bara funnits text. Dessutom om man skall tänka på reklamering osv så fångar man redan mycket mer ögon och intressen om läsaren får uppfångat en bild istället för en hel massa kontext.

5. Vad stör du på dig i bloggvärlden ?

Öööö, kanske att alla kör på den " säkra vägen " nuförtiden, vist, bloggandet är inte samma idag som det var tio år sedan då Blondinbella var bloggdrottningen, men jag menar var det inte ändå kul ? Det var ju roligt att få läsa om precis vad hon gjort och tänkte, inte förfinade bilder på hennes cia-puddning ? haha.

Jag vet att jag själv också följder normerna i bloggandet, men jag tror samhället idag lite tvingar oss att göra det, vilket är väldigt synd. Det skulle vara roligt att få se lite mer äkta människor här igen <3

6. Vilka blogger läser du dagligen ?

Förståss läser jag alla de bloggar som jag följer här på nouw, alltså både bekanta och mindre bekanta. De bloggar som jag laddat ner på telefonen är Isabella Löwengrip ( Absolut förebild !! ), Kenza och lite av & ann Moa Mattsson samt Kissie.

Likes

Comments

Huj så det började regna precis när skolan var slut 🌧 inte alls roligt ;-(

Jag hade idag psykologi som jag tror att for helt okej, skrev ihop 800 ord så några påeng måste i varjefall vara ihop skrapade. Seden var det tyska prov-utgivning som kunde ha gått bättre men jag är ändå riktigt nöjd ! Haha, tror ni redan förstått att jag har en del prov på gång, då jag nämner det i varje inlägg. Men så ser livet ut just nu, tyvärr.

Men jag fick ändå sluta redan efter det, och var då redan halv ett hemma ! Nu har jag bara ätit, läst på det sista provet ( ! ) och ikväll blir det nog mera läsning.

Likes

Comments

Nu har alltså vår löpmatta anlänt hem, och den var ju ett måsta på att pröva direkt.

Den är smalare, och mindre till storleken än de som är i gymmet, men så här som hemmaträning fungerar den jätte bra ! Man får mätt pulsen och kalorierna, vill man springa i backar så går det och så slipper man upp till 20 km / h.

För mig blev det idag ett 45min löp-pass & 10 minuter mage. Hoppas man skulle få det som en rutin nu.

Likes

Comments