Snälla ge mig lite credit för mina bra rubriker på senaste tiden...hah nej.

Idag startade den nya veckan verkligen tungt. Rullade och rullade runt i sängen, under täcket och ville verkligen inte stiga upp. Hade bara fyra timmar skola men de var alldeles tillräckligt.

Konstigt nog, hur trött jag än var & ville vara var som helst men inte i skolan så for matematik lektionerna konstigt bra ( för någon som har svårt med ämnet ) och lika så läxläsningen precis. Har fått någon underlig energikick för skolan nu.

Dessutom behövde jag lite frisk luft för hjärnan, har legat hemma i nästan 3 veckor pga flunssa så en liten promenad med hunden skadade inte. Det är också så skönt att vara ute nu i skylan om man har tillräckligt med kläder och så känner man hur kinderna blir alldeles röda. Fräscht.

Ikväll skall jag nog bara läsa på tyskan som vi har förhör imorgon, satsar på utmärkt där ;) och så skall jag nog tidigt och sova, annars kommer jag inte orka skoldagen imorgon. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, så måste man komma ihåg att lyssna på sin kropp vad den säger, och min ropar just nu efter sömn.

Kram.

Likes

Comments

Vilket bra veckoslut jag har bakom, verkligen !

I fredags for jag till Ricke och sov över där. På kvällen var vi och köpa candy king som vi unnade oss med på sidan av spel & film, mysigt.

På lördagen skjutsade han sedan hem mig och så chillade och övningskörde vi en stund innan han for hem och jag började fixa mig i ordning inför Mathildas 17 års middag. Kvällen var jätte härlig med god mat och skratt vid sidan om alias och de fem skumvinsflaskorna höjde även mer stämningen ;) Sent blev det dock inte för min del då R kom till oss halv tio och då skulle jag vara hemma, för att senare se på film och bada. Verkligen en lyckad kväll !

Idag har jag hela dagen hållt på med att fixa mitt rum, vilken jag har en liten sneekpeak på ovan. Trodde inte när jag börjare möblera att det skulle vara så tungt som det var, strax efter att man varit sjuk, men aja. Nu är en hel del saker utslängda, och luften känns ren igen :) Här får ni några mer bilder.

Likes

Comments

Det har bara gått nu två veckor sen årsskiftet och jag är i full fart och tjecka av mina mål för året ! Idag bokade jag tid för fransförlängningen.

Jag är dock fortfarande väldigt osäker, och skulle inte undra fast jag skulle avboka tiden, haha.

Nej men, skämt och sido. Min huvudsakliga plan är att ha dem nu februari - mars, och sedan vara utan i april. Känner jag sedan för det så lägger jag till nya igen över sommaren - hösten, och tar av dem igen innan vinter.

Men vem vet, kanske det slutar liksom förra året då jag skulle laga gelnaglar och jag älskade dem i en vecka tills de började växa ut och det var det värsta jag viste. Har inte än idag heller mer någon längtan att någonsin mer skaffa dem på nytt.

Likes

Comments

Alla kvällar och veckoslut vi får, de är gjorda för att vila och samla ihop krafterna. Vi är menade att sköta våra jobb och sedan ta vara på den extra tiden, den tiden skall fyllas med roliga aktiviteter i bra sällskap, fina stunder och framför allt stunder för att samla ihop våra krafter. De är menade för återuppladdning.

Men jag själv har i varjefall fram tills nu kastat totalt bort dessa stunder. Jag har lägat på sängen med telefonen och klagat över allt och ingenting. Sedan somnat och vaknat till den nya, tråkiga dagen. Det har nästan kändast som att man vore ännu tröttare än dagen innan till och med.

Och det är precis det här som jag måste få ändring på ! Jag måste tillåta mig själv mer att ta tag i den stunden, för att bli utvilad.

Jag tror att största börjanet för detta börjar redan från den psykiska delen. Hur du tänker, och hur du behandlar situationer, samt hur hela du fungerar som helhet tillsammans med din kropp. På vilket sätt du stannar upp och lyssnar vad din kropp har att säga.

Den där skärmen suger upp all din energi.

När du ligger där på din säng med telefonen kan det kännas lugnt, men på riktigt jobbar din hjärna och dina ögon precis hela tiden, och dessutom avslappnar du din kropp på ett ohälsosamt sätt. Du lägger ner osynlig tid och energi på det, som du istället kunnat lägga på prestationer och mål. Sedan stiger du upp och tar en snabb kolhydratad smörgås, får en energi kick för resten av natten, och sedan går du och sova en 5 timmars sömn.

Du har precis lägat från dag till natt hemma, oaktiv, och du kanske undrar över hur du kan vara jämnt så trött fasten du inte gjort något ?

Ändra dina levnadsvanor.

Nu, ta en titt på din kost. Äter du tillräkligt ofta och mångsisigt ? Sover du tillräkligt länge, tillräkligt länge för att få tag på den djupa sömnen kring 8 -9 timmar ? Tillbringar du tid vid någon aktivitet ? Det kan vara vad som hälst, bara det är en tid som din hjärna får koppla av och du påriktigt glömmer allting runt om kring dig.

Det är de här stunderna som hjärnan behöver för att koppla av, och tillsammans med sömn kommer din kropp kunna ta en paus, för att nästa dag igen orka stå upp på dina friska ben. För att din hjärna skall orka koncentrera sig hela dagen.

Jag själv kommer ta och fundera kring det här i framtiden, för att skapa en fungerande balans till mig. Så får vi se vid årskiftet ifall det gett några klara resultat.

Likes

Comments

Vet int om ni någonsin varit med om att när ni ska gå och lägga er, kan ni inte göra det för eran spontana mamma har sålt eran säng ? Amen, så hände det för mig iaf här om kvällen. Vet fortfarande inte om jag skall skratta åt saken eller ej :')

Men på riktigt var det bara bra, nu slipper jag och renovera & köpa nytt liksom, och har redan börjat min research ;) Favorit som dykt upp är nog en sådan stils säng som ovan !

Något mycket och stort blir det dock inte köpt, då jag ändå kommer flytta hem ifrån om 2 år efter att jag tagit studenten, det skulle liksom bara vara onödigt. Men lite uppdatering gör aldrig dåligt :)

Om slutresultatet blir som förväntat och bra, så kanske det dyker upp ett inlägg på rummet senare, så stay tuned !

Likes

Comments

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Ööö, ingen aning. Ida, Charlotta, Sofie är helt fina namn :-)

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Kärlek utan sex.

3. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
- Åka och se på allsång på Skansen.
- Tävla i fitness tävlingar.
- Se mig själv på pärmen av en tidning.

4. Har du någonsin snusat ?

Ja.

5. Om du nu skulle färga håret, vilken färg skulle du färga då ?

Har faktiskt funderat på att med ränder göra det ljusare, inte helt blond - men nog åt det hållet :-) Hade ljust hår förra våren och sommaren och gillade det så mycket ! Dock var det väldigt jobbigt att hela tiden färga om roten då min ägna färg är ganska så mörk....

6. Har du rykten efter dig ?

Haha, helt säkert.

7. Vilken är din favorit doft ?

Vanilj & blommor ! Vanilj ger en så mysig och på något sätt varm känsla, medans blommorna är så söta och på samma gång fräscha. Skall nog definitivt inskaffa mig mera blommor det här året, och hoppas på deras överlevnad....haha.

8. Vad tycker du om ordet hen ?

Själv bryr jag mig inte riktigt. Visst är det fint att människor som inte anser sig tillhöra ett kön får ett ord som hen, men mig och min vardag påverkar det inte på något sätt.

9. Tycker du att du är lik dig själv som barn ?

JA ! Många personer säger att de med åren utvecklats och fått bättre självförtroende mm. men själv ja vist, nog har jag också utvecklats, men samma självförtroende, tanke sätt & temperament sitter nog ännu kvar ;)

10. Har du någonsin fått ditt hjärta krossat ?

Tyvärr en gång ja, men det är redan många år sedan.Likes

Comments

Nu börjar det räcka, räcka det här med att ligga ensam hemma sjuk.

Har legat nu sedan tisdagen under täcket 24/7 med feber, snuva, huvudverk och sån enorm halsont. Jag inte kunnat prata, knappt äta, vilket lädde till att vi idag hamnade åka till Borgå sjukhus. Angina. Angina visade proven.

Läkaren skrev ut recepten för tio dagars antibiotikakur, och vilken lättnad det gav. Sitter dock ännu med tårarna i ögonen framför tv'n, men om några dar är det över !

Synd bara att sista veckan på lovet skulle sluta såhär...

Likes

Comments

Host. Fy. Fan

Nu var det då min tur att bli sjuk, vilken succee.

Vi hade precis planerat att gå och åka slalom med R & så skulle vi ha pizza kväll med flickorna, men här ligget jag i sängen och mår piss. Jag har hundra bättre saker att göra just nu : städa, träffa vänner & plugga. Men jag måste ta och vila under täcket nu hela dagen så att jag snabbare blir frisk och slipper göra allt det roliga innan skolan igen börjar ! Dricka varmt och se på The Vampire Diaries blir nog kvällens planer.

Likes

Comments

God morgon fina !
8.50 Började min dag då jag vaknade, rullade runt i sängen ett tag och såg på youtube videon.

9.20 Gjorde jag morgonmål, banan - yougurt & chia frön som jag sedan åt i soffan medan jag såg på Wallander. Dessutom började jag idag äta mina vitaminer, c vitamin och zink.

11.10 Plockade jag fram datorn och började skriva blogginlägg och döpa om / ändra lite på instälningar och kategoriernas namn. Lite små pyssell.

11.40 For jag på en ungefär 30minuters löprunda, för att lite få i sig av den friska luften ! Har börjat lyssna på en ny favorit låt undertiden som jag springer, Treat You Better. Den är väldigt passande då jag alltid måste ha lugn musik på när jag springer, så att jag påriktigt kan slappna av och få tankarna rensade.

12.30 Efter att jag hade vari i en varm dusch så lagade jag lite tacos som hade blivit över från igår då jag och R lagade tortillas. Mums.

15.45 Hade jag redan en god stund suttit och gjort en religions uppgift som skall vara inlämnad nu efter lovet, och ni kan säkert gissa hur det gick... Så jag bestämde mig för att göra något annat iställe så jag städade rummet, böt sängkläder & tände på lite ljus. Mys.

17.50 Satt jag ännu och gjorde på religions uppgiften... Lov är nog verkligen inte den tiden då man skall sitta inne och göra skola.

18.50 Kom R till oss, vi gjorde ingenting specielt....talade, var och söka snabbmat & så råkade jag somna då jag kände mig så sjuk och hade ont i halsen.

02. For vi sedan båda och sova, och så var måndagen slut :-)

Likes

Comments

Januari

1.1.2016 FIRADE VI ETT OKEJ NY-ÅR I EN LOKAL UTE PÅ LANDET, OCH NÅGRA VECKOR SENARE 26.1 VAR VI MED FLICKORNA PÅ IMAGINE DRAGONS KONSERT SOM EN FÖDELSEDAGSPRESENT TILL MATHILDA. I VINTER 23.1 HADE DE GJORT EN 9KM ISBANA I LAPPTRÄSK, SÅ DEN FOR JAG, JONAS, INA OCH ADDE OCH RUNDA. TILL SIST VAR VÅRA KOMPISAR FRÅN SPRÅKRESAN OCH HÄLSADE PÅ, OCH VECKOSLUTET DE VAR HÄR VAR FYLLT AV GOD MAT, SURFING OCH MATHILDAS FÖDELSEDAGS FIRANDE.

Februari

VÄNDAGEN SPENDERADES HEMMA HOS JONAS MED BÄSTA KOMPISARNA & PÅ SPORTLOVET VAR JAG OCH MAMMA PÅ RESA TILL GRAN KANARIA - PUERTO RICO.

Mars

MARS HEMTADE INTE MED SIG NÅGOT ANNAT ÄN ALKOHOL, FEST OCH EN MASSA BASTUKVÄLLAR MED BÅDE STÅLTA OCH LITE MINDRE STÅLTA STUNDER....

April

... OCH I APRIL FORTSATTE ALLT FESTANDE BÅDE MED VAPPEN FIRANDE OCH ALLT MINDRE FESTER. DE HÄR FESTERNA HEMTADE BÅDE NYA OCH GLADA MÄNNISKOR MED SIG, MEN MÄNNISKOR HEMTADE ALKOHOLEN MED SIG OCKSÅ.... MEN NÅGOT ROLIGT SOM INTE HADE MED DRICKA OCH GÖRA ÄR ATT JAG VAR MED INA OCH SE PÅ CAVIARS JUBIELUMSKONSERT & SÅ SKALL VI INTE GLÖMMA ATT I APRIL STARTADE JAG BLOGGEN ;)

Maj

I MAJ KOM SOLEN FRAM IGEN OCH LIVET BLEV SKÖNT. JAG HADE FÖDELSEDAG DEN 10.5 OCH FYLDE ALLTSÅ 16 ÅR. JAG HADE PRECIS SLUTAT CROSSFITEN OCH BÖRJAT SPRINGA UTE ISTÄLLET, FÄRGAT HÅRET LJUSARE OCH JAG MÅDDE ANNORS OCKSÅ BRA. MED SLÄKTEN FIRADE VI MORSDAG MED ATT GÅ OCH ÄTA TILL KAPELLET, VÅRAN FAMILJ-BEKANTS FLICKA BLEV FÄRDIG MERKONOM SÅ JAG OCH MAMMA VAR PÅ HENNES FEST & SÅ HADE VI EN MASSA TREVLIGA OCH FRAMFÖR ALLT MYSIGA GRILLKVÄLLAR MED KOMPISARNA !

Juni

NU VAR DET DAGS FÖR DE SISTA SKOLDAGARNA OCH NIORNAS-DAG ! JAG SJÄLV VAR RÖDLUVAN MED ROBIN-MAN & SÅ ÄR DÄR BILD PÅ OSS NÄRMASTE KOMPISARNA. BARA DAGEN EFTER VAR DET VÅRFEST OCH SÅ VAR GRUNDSKOLAN SLUT, SOM SENARE FIRADEST NERE VID SALTBODAN. DEN HÄR SOMMAREN HADE JAG MITT FÖRSTA RIKTIGA SOMMARJOBB ( GRAVGÅRDEN ) OCH SÅ FIRADEST ÄVEN EN VÄÄLDIGT LYCKAD MIDSOMMAR !!

Juli

JULI VAR VERKLIGEN EN BRA MÅNAD ! JAG VAR MYCKET UTE, ÅKTE BÅT, SIMMADE, ÅT EN MASSA GOD MAT OCH VAR FÖRSTA GÅNGEN PÅ TERASS. JAG HAR BÅDE JOBBAT, FESTAT OCH SHOPPAT ;) MED FAMILJEN VAR VI OCKSÅ PÅ EN VECKOSLUTS RESA TILL KÖPENHAMN.

Augusti

I AUGUSTI BÖRJADE SKOLAN IGEN... GYMNASIET ! MEN FÖR ATT ÄNNU LITE NJYTA NÄR DET VAR VARMT UTE SÅ FOR VI MED VÄNNERNA OCH TÄLTA & DESSUTOM TRÄFFADE JAG SOFIA FRÅN ITALIEN SOM JAG INTE SÄTT PÅ 5 ÅR <3

September

I SEPTEMBER HADE JAG MITT FÖRSTA SAMARBETE MED BLOGGEN & SÅ HADE ETTORNA I SKOLAN GULNÄBBSDAGEN, DÅ JAG VAR ÄNGEL OCH INA DJÄVULEN.

Oktober

I OKTOBER TRÄFFADE JAG FÖRST OCH FRÄMST DEN HÄR IDIOTEN OVAN <3 DESSUTOM VAR SKOLAN LÄTTARE SÅ MAN HADE TID IGEN TILL BASTUKVÄLLAR OCH VARTANNAT VECKOSLUT VAR VI UTE OCH KÖRA. DESSUTOM KLIPPTE JAG MIN NACKE, SOM NI SÄKERT MINNS.

November

HELA NOVEMBER HAR ÄRLIGT SAGT VARIT ETT JÄKLA FESTANDE. JAG HAR GÅTT DAGARNA I SKOLA, PÅ KVÄLLARNA 24/7 VARIT MED MIN KILLE OCH PÅ VECKOSLUTEN FESTAT. FÖRUTOM EN LÖRDAG DAG DROG VI IVÄG MED JESSICA OCH ANNIKA TILL HELSINGFORS FÖR ATT SHOPPA FEST- KLÄDER & FÖDELSEDAGS PRESENT TILL LOTTA :-)

December

JAG HADE VÄLDIGT FÅ BILDER FRÅN DECEMBER, MEN HAR FESTAT EN HEL DEL DÅ DET VARIT FÖDELSEDAGS FESTER OCH EFTERFEST FRÅN SKOLANS JULFEST, OCH FÖRSTÅS NY ÅRET IMORGON ;) ANNORS SÅ HAR JAG VARIT MED VÄNNER OCH KILLE, SHOPPAT, TRÄNAT, SIMMAT OCH NJUTIT AV DECEMBER OCH JULEN. AJO, OCH FÖRSTÅS LUCIA :-)

Likes

Comments

  • Fånga dagen

    "Skor från Vagabond, kostymbyxor från VILA, mönstrad skjorta från Cubus och min älskade Daniel Welli…"

  • Kallt blondt hår

    "Nu började det vara på tiden ! Mitt hår hade blivit så slitet och missfärgat under sommaren i solen…"

  • @ Camping

    "Här är några bilder från igår, då vi drog iväg med ett gäng vänner och tälta. Starten från land var…"