Resan dit

Vi hoppade in i bilen och började köra iväg kring 8 så vi skulle vara i god tid framme i backorna. Jag måste nog säga att bil-åkning så här på morgon / förmiddagen inte är det roligaste som finns, men med musik och godis kom vi snabbt fram :)

Slalom åkningen i Himos

Vi var framme kring 11, böt kläder till varma vantar & mössor och for och hyra skidorna. Där åkade vi sedan upp och ner i sju timmar, med några kakao pauser förstås. I början märkte man nog att man inte åkt på ett år, men nu efteråt skulle man nog ha velat stanna och åka i flera dar till !

Villa Hiidenmäki

Här har ni några bilder på stugan som vi bodde i, inte fint va ? Hon i receptionen sade när vi fick nycklarna att de hade reservaerat ros rummet till oss, vilket var lite roligt, hihi.

Det var väldigt fräscht, och där fanns allting vi behövde ( vardagsrum, sovrum, kök, toalet & even en egen bastu ! ). Behövde man något fanns det en klocka man kunde ringa, men det hade vi inget behov för och fast det var tre stugor inne i ett hus så märkte man aldrig av de andra på andra sidan väggen, vilket var skönt. ! Stugan låg 7 minuter från Himos center, men stadens Centrum var igen bara en kilo meter ifrån så man slapp bra till fots, vilket vi gjorde då vi hade bord bokat till 20.00 i restaurang, och R ville ta öl med maten så vi kunde inte köra :)

Så vi rekomenderar starkt Villa Hiidenmäki för er som någon söker sovplats i Jämsä !

Morgonmålet

Alltså vilket härligt morgonmål det var som väntade oss följande morgon ! Hon som ägde stugorna hade gjort färska smoothies, plättar, fruktsallad, gröt och en massa mer. Det var förståss vanlig hotell frukost, men på en så bättre nivo måste jag säga !

Andra dagen & hemfärden

Nu sitter vi i bilen på väg mot Vanda, köpcenter Jumbo för att spendera resten av dagen där !

Vi for som sagt på morgonen och åt morgonmål, fixade oss och packade ihop. Vid 12 lämnade vi sedan stugan och började köra igen, och här sitter vi nu :)

Måste nog säga att vi haft två jätte bra dagar, och det var roligt att göra någonting extra nu under sportlovet så man inte bara lå hemma och slöade bort tiden.

Likes

Comments

Igår hade ju tvåorna i gymnasiet gamlasdans, vilket också menade efter-fest för oss andra. Temat var glitter och glamour, och vi körde med flickorna mera på glamour delen. Lilla svart, stort hår och röda läppar.

Kvällen var väldigt lyckad ! Jag minns ärligt inte när jag senast skulle haft så roligt, och det var verkligen bra start på lovet. Ny plats, trevliga människor och mycket dansande gjorde helt enkelt kvällen !

Likes

Comments

Oj så ljusröda dessa bilder är, fast på denna dag är det väll inte alldeles fel ?

Liksom jag tidigare nämnde så var jag på dagen och luncha med Ina, och nu på eftermiddagen kom R istället över. Vi hade bestämt att inte fira vändagen desto mer, men gullig var han ändå och hämtade en bukett blommor ! Första gången jag fått blommor på det här viset :-)
Men vi tog det helt enkelt bra lugnt här hemma och njöt av varandras sällskap. Det är faktiskt konstigt hur man en dag som den här på riktigt uppmärksammar varandra mer, och hur man kan känna sig så extra lycklig.
Dessutom kommer vi inte ses innan veckoslutet då penkkis & abi kryssningen kommer här emellan, och på fredagen har jag ägna planer. Men det kan vara riktigt bra också, att få lite av våran ägna tid ! Nu får jag bara känna doften av blommorna, och sedan börjar vi ett bra lov tillsammans !

Likes

Comments

Idag sade vi huj till skolmaten och for med Ina upp till stan och luncha istället. Det fick bli en liten vändags lunch i det gamla vanliga café. För mig blev det lax-soppa, samt bröd och sallad. Maten där är väldigt god & fräsch men i en så här liten stad skulle det vara roligt med något nytt och uppdaterat ställe ändå ! :-)

Likes

Comments

1. Sportlovet

Haha bilderna kanske är från netet och inte från Finlands backer, men tyckte de såg så härliga ut ! Sportlovet, som jag nu tjatat om är ändast en vecka ifrån, och tror det kommer bli riktigt bra ! Har som sagt i planera en liten slalom resa, och dessutom två födelsedags fester. Och jag som inte druckit sedan ny år ser faktiskt fram emot de sena kvällarna ;-)

2. Snön smälter bort

Jag tror inte att det finns någon som väntar på det här mer än jag. På riktigt. Jag säger inte att jag hatar vintern, men jag hatar vinter kläderna, kylan och det att man inte kan köra skoter. Man är liksom blek, ful och antisocial. Skulle jag få välja några timmar i månaden som vintern vore här, då skulle det passa bra. Men så här som vi i norden har det, nej.

3. Min nya säng + möblering

Jag måste nog säga att efter att man haft en över 160cm, kanske t.o.m en 170cm+ säng, så är det nog rätt så dystert att sova i min lilla 120 som jag har nu tills den ny bestälda kommer. Dock kommer det ännu ta några veckor, men de är så värda att vänta ;-) Bara min nya säng kommer, så skall resten av rummet också få en liten uppdatering & lika så garderoberna en rensning. Nytt och fräsht till våren alltså !

Likes

Comments

Och så var den härliga dagen snart här igen, dagen som alla människor lagar helt för mycket uppmärksamhet på och pratar alldeles för mycket om, och därför skall även jag skriva lite om den, haha.

För mig har vändagen aldrig betytt något specielt, och har aldrig firat den på något specielt sätt heller. De tidigare åren har varit lite si och så, den har liksom varit och farit. Och så kommer den nog också vara det här året. Jag har liksom aldrig haft den där vändagen då jag får blombud, rosor eller liknande, och jag tror inte att jag är den ända heller.

Jag och mina vänner har alltid vetat vad vi betyder för varandra, utan att vi behövt köpa några dyra pressenter eller baka ljusröda muffinsar, och lika så har det varit och är med min familj och kille nu. Vi kommer troligen hälsa glad vändag, byta kramar och kyssar och så får desto mer överdrivhet vara.

Dock menar jag inte att vändagen alltid skall behöva vara en dag som kommer och går. Vist skulle det vara mysigt med " The Valentine`s day". Dejt, blommor och allt de där. Det skulle vara hur mysigt som helst. Men ingenting som jag vill tvinga fram, utan den dagen kommer nog något år ännu. Och haha, då kan ni vara säkra på att min sociala media nog informerar om saken ;-)

Likes

Comments

God morgon !

Tog idag ledigt från skolan då jag bara skulle ha haft två prov utgivningar, och det kändest rätt så onödigt att vara i stan i fyra timmar utan något att göra. Så det fick bli en liten sovmorgon med banan-plättar istället :)

Dagens planer ser ut så här :

12.00 Åker jag med mamma in till stan, hon far på jobb och jag far en stund och hälsa på Lotta.

14.15 Har jag tid till fransförlängning, och fy vad nervös jag är... Men det kommer ett blogginlägg om det senare !

18.00 Efter fransförlängningen träffas vi med resten av flickorna, går och handla pizza ingredienser och ja resten får man se sen ;) Klockan sex skall vi alla även och se på Abi Balen.

Efter Abi Balen, och resten av kvällen kommer vi bara spendera tiden hos Lotta, och hoppeligen slipper jag ännu senare till R och sova :-)

Likes

Comments

Minns ni att ett av mina ny-års löften var att lämna pessimisten i mig och tänka mer positivt ? Jag vet att vi först är på andra månaden, men jag måste säga att detta år kommer det lyckas, jag kommer lyckas fylla mig med ny energi !

Det här året har börjat så himla bra för min del. Det har vist nog funnits sämre stunder, men av allt växer man för framtiden tänker jag :-) Dessutom har jag så mycket roligt framför mig, att det negativa som hjärnan ibland tvingar fram glöms bort.

Någonting som jag också märkt, är att desto gladare jag är, desto bättre framgångar gör jag i prestationer, och fast jag inte skulle lyckas perfekt, så är jag fortfarande glad över den prestation jag gjort.

Man vet förstås inte hur länge denna energi räcker, men därför just skall man ta allt ut då den ännu finns och inte lämna något halv färdigt.

Likes

Comments

Tröja från Its all about Eve - Jacka från H&M

----------------------------------------------------------------

Hej ! Hur är det med er ? Med mig är det bra.

Måste börja med att oh, så vilket härligt väder det var idag ! Jag hade endast provutgivning, så var i skolan och läste lite på prov innan och promenerade sedan i solen till gymmet. Skönt.

Åkte hem med R, som stannade här en stund och senare träffade jag också Evelina, som vi for och knäppa några bilder med. Det var såå fint väder för att ta bilder, så jag varnar för bildbomb i framtiden ;-) ( instagram emiliasofiatallberg )

Ikväll skall jag ännu läsa på tyska, som jag har imorgon och lite andra övriga uppgifter. Tur är motivationen just nu ganska så på toppen, så den här veckan går snabbt. Fredagen har jag full bokad, men för övriga veckoslutet har jag inga fast beslutna planer. Men, märkte precis att det bara är två veckor fram till sportlov, roligt !

Likes

Comments

Samlade ihop både gamla bilder, bilder från sommaren och några precis ny tagna :-)

Men jag måste genast börja med att gud så skönt, gud så skönt det kommer vara med en ny vecka ! Provveckan fortsätter dock, och läsandet fortsätter, men jag har så lätta prov & bara jag inte stressar går de nog bra ! Dessutom kommer jag ha så lite lektioner, så kommer knappt vara i skolan. Och vem sa att gymnasiet är tungt ? Nej skämt.

Ibland eller faktiskt ganska ofta måste jag påminna mig själv över att satsa med skolgången. Känns ibland som att det är alldeles för enkelt att ta den lätta vägen, och det är vist skönt men man måste komma ihåg att går man ibland igenom tyngre tider så kommer man uppskatta de goda så mycket mer i framtiden. Och lika så är det med relationer.

Man kan inte alltid ta livet som en dans på rosor, och det är det inte heller fast man skulle vela. Det behövs alltid nu och då något som drar ner en för stunden, så man sedan igen kan uppskatta för fulla hjärta det man har !

Och med dessa ord i tankarna, är jag nu fullt laddad med positivitet för det kommande :-)

Likes

Comments

  • Treat yourself

    "Det har bara gått nu två veckor sen årsskiftet och jag är i full fart och tjecka av mina mål för år…"

  • Måndag

    "Snälla ge mig lite credit för mina bra rubriker på senaste tiden...hah nej. Idag startade den nya v…"

  • Renovering ?

    "Vet int om ni någonsin varit med om att när ni ska gå och lägga er, kan ni inte göra det för eran s…"