Jag har valt att ha en väldigt ljus och fräsch stil i mitt rum och alla möbler utom sängen kommer ifrån Ikea.

På mitt hjälpbord så har jag helt enkelt bara en massa olika smycken och blommor. Smycken förvarar jag helst synliga i deras orginala förpackningar eller sen i den mörka Iittala skålen.

På nattugsbordet har jag årets kompisfoto som vi helt spontant bestämde oss för att ta med flickorna, haha <3 Och uppe på hyllan, vid sidan om min säng så har jag ett foto på min fina Farfar <3 ( och mig själv så jag inte skall glömma att ge det till Farmor som julklapp... ) Idag när jag kände mig så sjuk och hängig så bestämde jag mig för att först ta en varm dusch, göra lite skoluppgifter och sedan städa hela rummet. Passade på att ta några bilder på samma gång, så fick jag ihop ett förfrågat blogginlägg :-) Dessutom känner jag mig lite piggare när rummet är städat och solen lyser in.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej och trevlig söndag !

Igår kväll åkte vi alla flickor till Lappträsk, hem till Inas för en liten vin & glögg kväll :-) Vi hade samlat ihop ett litet plockbord av laxsmörgåsar, fetaost, vindruvor, salta kex mm. och tänt på en massa ljus. Mysigt.
När klockan närmade sig 23 00 (?) så hämtade en kompis upp oss och så blev vi en stund och köra. Det är alltid så skönt att bara åka och lyssna på musik i mörkret. Till slut blev kvällen ändå längre än vad jag hade förväntat mig och jag kom hem 01.30 (?). Men sammanfattat var det en riktigt rolig och mysig ikväll med flickorna !

Idag kommer söndagen spenderas i sängbottnen, under täcket, med en massa serier och skolarbete. Någon jobbig flunssa har slagit på mig och termometern visar på feber, så nu gäller det bara att vila tills tisdagen då skolan igen börjar efter höstlovet. Hoppas ni haft ett bra höstlov och veckoslut iaf !

En väldigt rosa outfit : byxor Berschka och skjorta Samsoe & Samsoe

Igår gjorde vi mat tillsammans med mamma, fyllda paprikor och feta-potatissallad. Vi har bestämt oss med familjen att äta lite mer ren och "äkta" mat, så vi kommer till exempel försöka att sluta köpa malettkött ifrån butiken och istället börja köpa det rakt från en lokal farm. Vi prövade det första gången igår och man märkte redan när man stäkte köttet att det var mycket mindre fettigt än det man får från butiken för samma pris.

Likes

Comments

Idag steg vi tidigt upp med Mamma och ( stackars ) Pappa för att i tid börja köra emot Helsingfors Mässcentrum och I Love Me -mässan. Vi ville vara där under förmiddagen, då inte de allra största folkmassorna ännu kommit.

Det var första gången jag var där och har faktiskt i många år velat, men aldrig sluppit på plats. Hade därför säkert lite för höga förväntningar, då jag trodde där skulle vara en massa kända beauty-märken, men så var det tydligen inte. Många småa ( utländska ) företag som jag aldrig hade hört om var på plats, och de några få man kände igen hade faktiskt ganska små och dåliga stånd. Synd.

Jag hittade ändå en del smått och gått - böcker, olaplex, en vattenflaska i glas ( äntligen ), en klänning och lite olika tester, så helt onödig var resan inte ;-)

Likes

Comments

Nu har äntligen tiden kommit och jag slipper och skriva en liten recension över butikernas mest hajpade produkt Lumene Arctic Dew Serum !

Produkten är då alltså gjord i form av ett serum som skall göra huden fuktig, elastiskt och frisk, samt släta ut rynkor och linjer. Nu är jag ju endast 17år gammal och kommer inte ha en rynka i ansiktet på minst tio år, men det var ändå roligt att se ifall den skulle ha gjort någon skillnad alls.

Jag har nu använt produkten i tre veckor, och det jag alltså gjort är att jag har varje kväll tvättat ansiktet, och lagt den här på innan jag gått och sova. Jag nämnde tidigare att den var aningen svår att applicera p.g.a att den var så vattnig, och håller fortfarande med om den saken. Jag märkte också att ganska fort efter appliceringen så typ stelna den på ansiktet. Trodde den skulle sjunka mera in i huden, men istället stelna den och ansiktet blev riktigt hårt. Det kan kanske bero att jag satt för mycket, jag vet inte ?

Nu när jag ändå prövat produkten i tre veckor så måste jag säga att jag ser ingen direkt skillnad. Ibland om min hud varit irriterad eller i dålig balans efter tex träningarna så kan den ha varit skön på ansiktet och huden nog varit fin följande dag. Så som slut recension så skulle jag inte rekommendera någon att köpa den och själv kommer jag använda produkten till slut men inte heller köpa den på nytt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äran att få bära samma brudklänning som både farmor och mamma gift sig i ♡

För att vi detta år uppmärksammar och firar Finland 100 år, runt om i landet, så har också vårt Lovisa Gymnasium bestämt sig för att delta i firandet med några temadagar. Under temadagarna skall man bygga ihop ett projekt där man valt ett objekt, och med hjälp av gruppens sammarbete tillsammans bygger ihop det. Vi var fem flickor som anmält oss till gruppen mode & design och som började jobba tillsammans. Som ni säkert sett på medierna och på bilderna ovan så hade vi valt som utvecklings objekt brudklänningar... Mera tänker jag inte avslöja här, men väldigt roligt kan jag säga att vi har haft ! Det här var lätt ett av de roligaste skolprojektet jag gjort, samt värdefulla på alla sätt och vis.

Likes

Comments

Jag har förut varit en person som tyckt att vegetarisk kost och veganism varit än väldigt bra sak och sett det som en god livsstil, men som ändå blivit en aning störd på den pågående vegan propagandan. Det har på något sätt känts så påtryckt och som den ända rätta livsstilen, så jag har inte ens orkat börja läsa in mig på det hela.

Idag, en sån härn lugn fredag kväll tappade jag ändå bort mig till en youtube dokumentär om hur djuren i Storbritannien har det, och det var absolut det värsta jag sett. Jag som själv bor på landsbygden och har en massa bondgårdar omkring mig, har på något sätt alltid haft en väldigt naiv syn till tex. kött och mjölkindustrin, jag har ju sett med egna ögon att djuren mår bra. Det var ändå först nu som jag kom att tänka på att inte har jag någon aning om var min mat kommer ifrån och i hurdana förhållanden djuret levt. Det är faktiskt väldigt skrämmande.

Dokumentären är väldigt rå och det fanns många ställen där jag helt enkelt inte kunde se på för att mitt samvete och medlidande kom emot. Jag rekommenderar ändå att alla skulle ta och se dokumentären, ens början, för den öppnar verkligen ögonen för djurindustrin.

Likes

Comments

Ett lärorikt veckoslut

Det här veckoslutet har verkligen varit känslomässigt väldigt tungt och gråten har nästan ständigt varit i halsen. Jag antar att det bara kommit väl mycket frustationer och bekymmer igen under den senaste tiden och nu löses allt ut.

Jag och Mamma har i varjefall saknat lite kvalitetstid överlag, pga att båda upplevt väl mycke stress. Nu har vi ändå hittat vårt gemensamma intresse, kundalinyoga. Det är en dynamisk meditationsyoga, som innehåller både fysisk rörelse, meditering, andning samt den aktiverar rösten. Idag var vi där för första gången och i framtiden kommer vi gå varje söndag där. Själv tyckte jag väldigt mycket om det då det är raka motsatsen till crossfit, och man får verkligen lugnet i sig men på samma gång även dynamiken igång. Härifrån kan man lugnt igen börja den nya, kommande veckan.

Likes

Comments

Jag har nu under två månaders tid funderat på att jag skulle villa göra någonting nytt med mig själv, både inifrån som utifrån. Den hälsosamma inre jag har formats väldigt bra tycker jag och lika så den fysiska aktiviteten, men nu fattas den lilla ytliga slutpunkten liksom. Jag har länge i smyg drömt om kort(are) hår, och nu på senaste tiden har den tanken bara stärkts.

Varför jag skulle vela klippa det är för det första att det känns som om det vore så mycket lättare att sköta om och hålla det friskt. Dessutom är jag så lat att göra någonting snyggt med mitt hår, så kort hår skulle inte heller kräva lika mycket fixning. När jag engång skulle vela locka det så skulle det inte heller ta lika länge som nu, då det är så långt och tjockt...

Men på andra sidan så vill jag kunna ha mitt hår upp och fint fixat på gamlas dans, och även övriga tillställningar. Raka motsattatsen igen är ifall jag bara vill ha det som en boll på huve under mina lata dagar, så kan jag inte ha det heller då håret inte räcker till. Hjälp vad skall jag göra ?

Likes

Comments

Hej och hoppas ni har haft en bra dag :-)

Själv har jag haft en relativt bra dag, jag vaknade väldigt tidigt vid 7.00 och började läsa på kemi. Klockan 9.00 fick det bli paus från läsandet då jag gjorde morgonmål och tog en kopp kaffe med Mamma innan hon drog iväg på jobb. Hela förmiddagen for sedan till läsandet och vid 12.00 gjorde jag lunch, och ganska snabbt efter det visade klockan att det var dags att köra till skolan. Hade bara en lektion hälsokunskap idag vilket var så skönt !
Nu på eftermiddagen har jag bara gjort ett 30 minuters yoga pass, och skall nog strax dra i duschen. Idag får det bli en liten spa dag tror jag, med silver schampoo mm.
Hoppas också på att jag skulle få ännu lite läst ikväll, men tidig läggdags får det lov att bli då jag har en rätt lång dag imorgon.

Hur har er torsdag varit ? :-)

Här är yoga passet som jag körde ifall någon är intresserad att prova : https://youtu.be/hs73lvN0l8A

Likes

Comments

Produktinformation

En effektivt fuktad hud ser livaktigt ungdomlig ut. Full av ren, kondenserad fuktighet : varje droppe innehåller rent nordiskt källvatten, fuktgivande björksav, fuktbindande alger och effektiv hyaluronsyra (hyaluronan har en kraftig vattenupptagande förmåga, vilket gör att det använts vid kosmetiska ingrepp i huden, som fyllnadsmedel då man vill släta ut rynkor ) Den fuktar de djupaste skikten av huden och minskar synligheten av fina linjer och rynkor, vilket gör huden full, elastisk och frisk.

Användning

Rekommenderad att användas på morgonen och / eller på kvällen och skall appliceras på rent ansikte och hals.

Jag själv kommer alltid att använda serumet på kvällarna, då jag redan har en massa fuktgivande krämer som är menade att appliceras på morgonen. Jag prövade redan serumet igår kväll, och kan säga så mycket som att den är lite svår att applicera på ansiktet, då den är i vätskeform. Oberoende av det så sjönk den ändå väldigt snabbt in i huden och jag kunde gå och sova utan att den klätade sig på dynvaren, vilket jag tycker är bra. Nu på morgonen ser min hud helt normal ut, så jag kommer bara med tiden få se ifall jag märker några förändringar. Det tar ändå 2 veckor för huden att reagera och visa resultat av en ny produkt, och upp till 3 månader för att se permanenta resultat.

Likes

Comments

Hej ! Jag vill börja med att säga att det var super roligt att så många gillade mitt förra inlägg 5 x hur jag höjer mitt självförtroende ! Jag kommer definitivt göra fler liknande inlägg i framtiden och om ni har några önskningar på vad de skulle kunna vara om så kan ni gärna lämna en kommentar :-) Jag har själv redan ett förslag, men flera är alltid roligt !

Annors då ? Idag har verkligen varit en dag då jag utmanat mig själv psyksiskt att vända alla de negativa saker till någonting positivt, eller kanske inte vända det rätt ut sagt positivt, men i.a.f inte behöva vara arg och bekymrad. Det kom bland annat fram att jag måste få en kurs nu under en vecka avklarad ifall jag vill ta emot min student, och det ger en aning stress. Känns väll mest frustrerande att jag inte skötte det på engång, men jag får väll helt enkelt tänka att " jag backade och tog sats"... nu är det tiden att ta sats. Lite samma känsla hade jag också över dagens träning. Passet var menat att vara väldigt tungt och tidskrävande, men det for alldeles för lätt undan... Efter åt kändest det lite trist, men nu vet jag ju bara att vikterna kan börja bytas och uppgraderas !

Likes

Comments

Bekväma kläder - Jag vet att det kanske låter lite trist och nedklätt, men så behöver det inte alls vara. Det bästa jag vet är att ha ett par svarta vida, lösa byxor eller helt enkelt springbyxor med en stor tröja och vita sneakers. I dessa kläder kan jag gå hela dagen utan att de klämmer åt och känns obekväma, och därför drar de inte ner på självförtroendet heller, utan tvärtom.

Osminkad - Haha nu låter det som om jag gick ut som ett värsta troll med bekväma kläder och osminkat ansikte, men som sagt så behöver det inte alls vara så. Jag själv har en bra hy och vill inte förstöra den med att använda smink och starka kemikalier, dessutom känner jag mig mer självsäker utan smink än i dåligt gjord smink ( vilket den är på slutet av dagen ).

Brun-utan-sol - För att jag inte sminkar mig så har jag svårt att få det där fina lystet i ansiktet, alltså den där lilla fräscha looken. Man vill liksom få en liten fin pigment samt glans i ansiktet, som kännetecknar att du mår bra och är frisk. Det här pigmentet är ändå väldigt svår att få ifall man bor här uppe i Skandinavien...För att få den här glimten i mig, så brukar jag alltså använda lite brun-utan-sol i ansiktet. Det höjer redan så mycket mitt självförtroende då jag bär ett helt enkelt färgat plagg, och jag inte är alldeles vit i undertonen.

Träning - Det är viktigt att komma ihåg att ett gått självförtroende ofta byggs utifrån, men att insidan är alldeles lika viktig. Ditt goda självförtroende kommer i längden inte ha någon betydelse ifall du saknar absolut noll självkänsla och tycke till dig själv. Jag tror inte heller att någon kan säga emot att ett riktigt bra träningspass inte skulle höja både på konditionen, självförtroendet och självkänslan. Själv älskar jag iaf egoboosten som jag får efter en bra träning och ståltheten rakt sagt strålar ur mig.

Planering - Det värsta är när man håller på att bli sen, rotar efter alla saker man skall ha med sig, blir svettig, kläderna sitter inte mer och man hör dörren smälla fast efter sig.

Jag vill verkligen inte att dessa situationer uppstår, så istället vill jag veta i förtid vad jag har planerat, vart jag har det och när. Då kan jag ta det helt lugnt utan någon hets, och förberäda mig i egen takt. Sedan kan man åka iväg med fokus och samlat självförtroende för att visa upp det bästa av sig själv. 

Likes

Comments

      Boots & sweater - H&M                 Dress - VILA

Likes

Comments