Header

Alla borde hitta en kille som får den där glimten i ögat då han ser på en

Haha så ful jag kan vara på denna bild och ändå ser du på mig sådär, sådär fint. Jag hoppas verkligen att du är den som jag som liten prinsess-flicka drömt om & den som jag får dela resten av mitt liv med.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Kärlek <3
Mamma & pappa
Kvällen sammanfattad- skön

Likes

Comments

Hej och hå folket ! Hoppas ni har det bra för det har jag i varjefall, idag är det midsommar och allt så vad kunde vara dåligt ? Jag kommer spendera midsommaren nere i skärgården hos en kompis med vänner, familj, pojkvän mm. och jag tror det kommer bli jätte bra ! Hör ni alls hur taggad jag är haha ? Aa men, jag kommer igen ta kameran med och försöka få taget lite bilder som jag imorgon sedan skrivet ett inlägg om. Ha en härlig kväll och håll er säkra från vattnet !

Kram, Emilia

Likes

Comments

Jag har nu haft min Canon 1000d kamera sedan jag fyllde 10 år, så den börjar nu ha en riktigt bra ålder bakom sig. Den fungerar fortfarande lika bra som vad den gjorde då, alltså den är i väldigt bra skick men jag skulle ändå vela uppdatera mig. Därför undrar jag om här finns några kamera proffsar som kunde ge några råd, vad är en bra kamera & skulle passa för Sigma objektiv ? Jag själv har sett på Canon 100d men vet inte riktigt... 80d vore en dröm, tyvärr har jag inte sådana summor just nu... Så hjälp vore toppen ! Efter att jag hittat något som känns rätt så kommer jag sälja min nuvarande kamera + dess objektiv, så är någon intresserad kan den höra av sig :-)

Likes

Comments

Postad i: Resor
Sunday trip to Old Tallinn

På söndag morgon vaknade vi tidigt och började klockan 9.00 och köra mot Borgå för att plocka upp en av oss resenärer. Det var alltså jag, Ricke, Mathilda & Pablo som åkte över till Tallinn för en liten söndags-kryssning. Jag hade aldrig förut varit till Tallinn så det var roligt att äntligen få se den staden också och uppleva den med ägna ögon :-)

Kryssningsbåten dit var väldigt full och alla människor där var ofc. efter alkohol drycker ( vilket vi också var haha ) och var redan från början onyktra. Barn-familjer var där också vilket jag själv inte ansåg så passande att ta med småbarn på en sådan här kryssning...

Själva Tallinn var från första ögonblicket inte riktigt i min smak, hamnen var som den är i alla andra platser också, men själva staden var också ganska "smutsig". Gamla staden var ändå ett stort plus då den låg väldigt nära hamnen och man lätt kunde gå dit & husen i gamla staden också var väldigt fina !

Efter att vi suttit ner oss på en terass och shoppat lite skumvin & annat gott så drog vi ändå oss tillbaks till båten & taxfree. Där köpte jag själv bara en ny parfym och lite godis, sen var det dags att återvända hem igen :-)

Åsikter om Tallinn så här första gången var väll helt okej, fast direkt på nytt skulle jag nog inte åka dit.

Likes

Comments

Postad i: Fotografering
Grattis till konfirmanden !

Idag var det vår kompis, lillebrors Alexs konfirmation och vi var där med flickorna och hjälpa till. Klockan 11 började med matlagning & dukning innan gästerna började komma och 16.30 var det sedan för vår del över. Vädret var verkligen på vår sida & bilderna jag tog blev verkligen fina !

Jag tycker verkligen om att fotografera samt utveckla mig själv och vad kan inte bli sötare bilder än den här lilla flickan, så söt.

Fram för kameran :

Jag tycker verkligen om dessa bilder då de ser så somriga och fräscha ut !

Likes

Comments

Cute as a summer butterfly

Den här grann- gula skjortan köpte jag från Zara för 16 €

Alltså jag älskar dessa byxor så mycket ! Jag var lite skeptisk för dem i början men inte mer, känner mig som en hollywood fru i dem haha. De kommer från Vero Moda och kostade 40 €

Den här fina vita flanell klänningen kommer från Mango och är perfekt för fina sommardagar ! Kostade 36 €

Likes

Comments

  Fredag

I fredags så började vi köra 19.00 från Lovisa emot Ekenäs och hade beräknat vara där halv tio vilket vi var ! I början var det lite svårt att hitta bostaden vi skulle övernatta på men till slut lyckades vi. Senare for vi ännu ut och gå samt se på staden / stranden och stannade där på en terass innan vi gick tillbaks hem :-)

  Lördag

I lördags så var vi snabbt och hämtade lite morgonmål innan vi började köra mot Hangö. Ekenäs var en mycket, mycket mindre stad än vad vi hade förväntat oss och aktivitet för hela dagen skulle det inte ha funnits.

I hangö gick vi sedan helt enkelt omkring och njöt av det fina vädret, var på stranden, åt glass och satt på terrassen. Vi började även lite gran planera Hangö Regattan som är senare i sommar ;-)

När vi kommit tillbaks till Ekenäs och fixat oss lite så for vi ner till stranden och åt där en väldigt god middag ! Priset var lite högt men definitivt värt det.

  Söndag

Idag vaknade vi tidigt och började redan innan 10 köra bort från Ekenäs. Vi lämnade bakom oss en fin städad lägenhet och hade Jumbo köpcenter fram för oss. R skulle hitta nya sommarkläder till sig medans jag bara saknade en liten uppdatering till garderoben ;-) Vi båda hittade i varjefall det vi skulle ha och har nu återvänt hem !

Likes

Comments

Nu är första jobbveckan förbi och jag har kommit hem till egna hem igen :-) Den här veckan har varit så tung och arbetet är verkligen fysiskt, har varit alldeles slut varenda dag och sov 14 timmar förra natten... Men bara man blivit van så kommer det no kännas lättare i fortsättningen.
Nu är jag i varje fall hemma igen och skall snart träffa Lotta och Evelina, efter det drar vi mot Ekenäs med R och är där över veckoslutet ! Kommer ta kameran med så skall försöka ta en massa bilder och skriva ett inlägg tills söndagen :-) Verkligen en intensiv men bra första vecka på sommarlovet !

Likes

Comments

Nu när R läser igenom stoffet för inträdesprovet så tänkte jag passa på att skriva av mig lite. Jag har på senaste tiden insätt, liksom rubriken säger, verkligen insätt att allt inte alltid är så bra. Relationerna är inte alltid bra, ibland glömmer man bort varandra eller är elaka mot varandra, ibland har man ett dåligt jobb eller helt enkelt en dålig dag. Jag anser i allmänhet att jag haft en väldigt dålig period på senaste tiden, men när jag börjar dra bitar isär märker jag att jag ändå haft det helt okej, till och med väldigt bra. Allt känns helt enkelt inte alltid så bra men man måste komma ihåg att söka guld kornen fram från den grus man har.

Likes

Comments

1. Min nya favorit bild från studenten 2. Var så nöjd med fransarna jag gjorde hos Salon Charme 3. Bara en liten selfie

1. Ett collage på oss från Berlin <3 2. En gammal bild då jag gjorde en haul & header 3. Jag och Ina på LG exlusive

1. Jag, Robin och Ina på samma fest som föregående bild 2. En selfie 3. Min kusin då vi var på morsdagsmiddag

Instagram emiliasofiatallberg

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag var det sommarlovets oficiella första dag och den började redan 8.00 med jobb. Jag hade lite blandade känslor för det men dagen gick snabbt och snabbt var klockan 15.00 och jag slapp hem, eller hem & hem, rättare sagt till Ricke - där jag kommer bo ungefär hela de här fem veckorna.

På eftermiddagen åkte jag ännu via Ina en sväng innan jag körde hem och satt där en god stund ! Även om man redan sätt varandra hela dagen så har man ändå på något sätt tusen saker att prata om :-)

Ikväll kommer ännu R hit och sova då han imorgon har inträdesprov, vilket jag förståss håller tummarna för att skall gå bra !

Likes

Comments

Det är otroligt hur mycket man kan älska en person, grattis studenten ♡
...lika som två bär ?

Idag firades skolavslutningen för min del och speciellt studenten för honom ! Studentdimissionen gick som vanligt väldigt traditionellt, sedan togs det bilder samt firades studentkalas. Det var roligt att få träffa hans släkt igen då de är så utåtriktade och sköna :-) I kväll skall vi ännu träffas med tjejerna och sedan gå ner till stranden, hoppas på en sen och bra kväll !

Grattis till alla nyblivna studenter !

Likes

Comments

Idag efter skolan var vi med Anton på en liten skogspromenad som jag trodde skulle rena hjärnan från allting, men jag hade nog fel. Jag förstår inte hur människor tänker då de säger att de går ut i skogens friska luft och känner hur själen renas... Själv är jag uppvuxen bland åker och skog och känner nog inte av någon skön känsla. Det ända jag kände var myggor som bet, spindelnät i ansiktet och rädslan över att en björn skulle komma och äta upp mig... 

Likes

Comments

Idag är det verkligen en bra dag ☀️

Vädret är fint och solen skiner och efter dagens samhällslära prov så gick vi ut och satte oss på skolgården en stund med flickorna, till och med på den korta stunden hann jag bränna mig lite i ansiktet, skall nog snart dra ut och sola lite mer i hängmattan så man är fin och brun till lördagen !

Nu har jag hälften av proven skrivna och har bara modersmål samt tyska proven kvar och det är så lättande. Det är först nu som jag påriktigt fått sommarkänsla och börjat längta till sommarlov ! Att få lämna böckerna för ett tag och bara få vara utan att ha stressen i baktankarna :) Tyvärr har jag som sagt ännu två prov kvar som jag måste läsa till men på torsdagen är det över :-))

Likes

Comments

Lite så som rubriken säger så känner jag mig just nu... Vem bryr sig liksom om tio år ifall mitt prov for dåligt eller jag missat veckans träningar ?
Min provvecka börjar imorgon och håller på till torsdag- intensivt, men tror ni jag börjat läsa ? Nej. Stressar jag ? Nej.
Det här inlägget är och kommer bli väldigt flummigt men så är livet också just nu. Allt är super bra och kunde inte vara bättre, men nu veckan innan sommarlovet så finns det ändå en massa som måste göras och jag vet inte riktigt när. Därför har jag bestämt mig att jag tar allting som det kommer ( prov, träning, födelsedagar & möten ) och de får gå hur de går !

Veckans planer :
Måndag ~ Finska prov, möte & provläsning
Tisdag ~ Samhällslära prov, provläsning & födelsedagsfirande
Onsdag ~ Modersmålsprov, provläsning & möte
Torsdag ~ Tyska prov
Fredag ~ Beach day & fixa fransförlängning
Lördag ~ Skolavslutning, R studentkalas, mingel, fotografering & fest

Likes

Comments

Så fina vänner ♡

Igår hade elevkåren i skolan ordnat en fest för alla gymnasieelever som ett roligt avslut på skolåret. Det bjöds på mat, snapsvisor och olika läkar ! Själv hade jag väldigt - väldigt roligt och hoppas det ordnas nästa år på nytt :-)

Några snaps från kvällen

Likes

Comments

Mina sommarplaner 

🌞 Hela Juni månaden skall jag jobba med Ina på gravgården vilket jag ser fram emot samt ha veckoslutsskift på Saltbodan i Juli - Augusti !

🌞 Jag hoppas att vi åker iväg till Ekenes, Hangö och Åbo med pojkvän eller kompisar. Besöka alla fina finska sommarstäder :-)

🌞 Rhodos-resa med familjen !

🌞 Sola, läsa böcker, simma, åka en massa båt och bara njuta !

🌞 Åka till en kompis sommarstuga, tälta och grilla !

🌞 Något som vore nice skulle vara att gå på en fin sommardag på whiteparty.

🌞 Fira midsommar & segelfestivalen ! 

🌞 Äta en massa fisksoppa på Rönnäs och åka till Sandö

🌞 Träna en massa & börja spela tennis !

Likes

Comments

Igår startade då en ny vecka, en tung väcka och även den näst sista veckan innan sommarlov ! Det är nu som provveckan kör igång och alla sista inlämningsuppgifter skall vara inlämnade, yaiks.

Den här veckan lämnade jag även mitt gym och har förflyttat mig mot crossfit istället och gud ångrar inte det en sekund. Träningen där är på ett vis helt lika som i gymmet men på andra sidan helt annorlunda, förstås har man en tränare här nu :-) Får helt enkelt se hur länge jag håller på med det, men viktigaste är ju att man gör det så länge som det är roligt eller hur ?

Likes

Comments

På lördagen hade jag och Ina anmält oss till twerk / reggaetonkurs i Helsingfors. Jag hade aldrig prövat något liknande innan, inte ens varit på en endaste dans lektion men gud vad roligt det var ! I början kändes det lite grann stelt, men snabbt blev det roligt ! Ett väldigt lärorikt och intensivt två timmars träningspass :)

Likes

Comments