View tracker

Här har jag samlat ihop mina önskemål inför denna jul, lite som inspiration för er andra ! Pandora armbandet önskar jag mig av min pojkvän, eller rättare sakt så önskar jag mig en belock. Småa smycken eller underkläder tycker jag personligt att är bra ider för sin flickvän om man inte varit jätte länge tillsammans, det är liksom inte så dyrt men ändå snyggt och något som hon säkert kommer gilla. Av släktingar har jag dessutom önskat mig Riedels Veritas Champagne glas. Det är sådana saker som man nu i gymnasiet kan börja samla på och sedan ha färdigt när tiden att flytta hem ifrån kommer !

Här har jag istället samlat lite basic ideer som man kan köpa till sin pojkvän, man, killkompis eller fast bror. Matchande kragskjorta som ovan ;) är alltid en lätt väg, lika så boxers eller en fin slips. Ifall du vet att din kille behöver någonting tex, ett bälte eller en plånbok så är det förstås super ! Vill du lyxa till det så är en snygg klocka aldrig en no-no ;)

Killarnas julklapstips blev lite ensidigare än flickornas, men har du bra fantasi och känner personen bra så kommer du säkert på något fint, och det behöver ju inte heller vara något lyxigt. Till slut är det alltid tanken som räknas !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu har precis den nya veckan börjat, vilket betyder nya tag !

Måndag : Började morgonen idag med stress. Var så nervös över historia provet ( som jag igår hade suttit och pluggat på i fem och en halv timme för att läsa 360 sidor ). Jag ville så gjärna ha bra i historia då min övriga skolgång inte är någon succee. Allt det läsande var tydligen helt värt, då jag kunde svara på alla frågor hur lätt som helst ! Skulle också beställa en lekar tid på dagen, vilken jag var lite nervös över men kvinnan jag talade med var hur lugn och trevlig som hälst, blev nästan på lite gott humör efter samtalet. Och sist men verkligen inte minnst, blev min bästavän vald som Lucia ! Var så glad då hon fick samtalet och nu väntar vi då bara på den 13.12 då vi får se henne stå vid rådhuset ;)

Så all nervositet och dåliga humör jag hade på dagen, ja de vände helt och hållet sig. Efter skolan for jag en snabb sväng och tränade ett okej pass för armarna och kom sedan raka vägen hem. Tog det bara lugnt, var ute och gå med hunden och tog sedan en lång dush. Nu borde jag fortsätta läsa på biologi prov, men skulle nog ärligt sagt inte kunna bry mig mindre. Men det är vell bara att kämpa på !

Tisdag : Kommer ha sovmorgon till 10.20 och sedan har jag bara två lektioner skola ! Skulle inte kunna vara bättre. Skall över till hälsocentralen sista lektionerna, så jag hoppas att jag kommer missa de sista lektionerna ;) På eftermiddagen och kvällen hamnar jag dock bara läsa biologi. Inget mer extra än det.

Onsdag : Biologi prov på morgonen. Där efter blir det lite skola och gym. På eftermiddagen och kvällen blit det finskaprovs läsning.

Torsdag : Finska prov på morgonen. På gymnastiken skall vi på spinning lektion så det kommer vara kul att pröva, inte den vanliga gymnastiken i bollhallen liksom. Hoppas på en kort dag så jag efter det skulle slippa hem och ta det lite lugnt innan jag far till R. Får se om jag bara är där kvällen eller om jag blir och sova...

Fredag - Söndag : Har inga egentliga planer ännu. Men skall nog njuta att provveckan är slut med ansiktsmask och annat som stöder det ägna välmåendet och hälsan. Har kanske inplanerat en bastu & spelkväll med R, men vi får se när det blir av :-) Men det kommer nog bli skönt med fem dagars lov ännu måndag och tisdag, så väl behövt !

Likes

Comments

View tracker

Hon är ingenting i sina ägna ögon. En ytlig flicka som samlat allting åt sig innanför en tjock mur hon byggt runt sig ifrån andra människor. Varje gång muren fylls håller hon gräppet bara stadigare och stadigare fast, och tänker aldrig släppa det. Hon får inte släppa taget, det skulle syfta på svaghet, och människor skulle se det som krävande av uppmärksamhet. Hon vill så hemst gärna vara den som visar sig ha ett bra självförtroende.

Reaktionerna flickan får då hon försöker vara snäll och social med någon och hon märker hur de andra vrider på ögonen, berättar senare för sina vänner hur falsk hon varit. Fast hon hör vad folk viskar om henne, alla de falska rykterna om henne, hon håller sig tyst utan att stå upp ett ord.

Hon är just nu på ett stadie i livet då hon försöker hålla alla trådar ihop, men de bara glider och trasslar sig. Allt är omöiligt.

Skrivet 17.05.2016

Idag 26.11.2016 hände det något som blev ett tillbakakast till den där tiden. En påminnelse som man kanske skulle föreställa sig vara något dåligt, men det var det inte. För nu sex månader efter ser mitt liv så mycket bättre ut och fast sakens kärna är den samma, är allt ytterom helt annorlunda. Känner inte ens mer igen det ovan stående, precis som om man skulle läsa av en främling. Och för det måste jag lyfta upp hatten åt mig själv för.

Likes

Comments

Slutade idag skolan 12.00 och kom hem efter det. Läste bloggar och kollade youtube medans jag råkade klicka in mig på ett inlägg om inredning, hjälp.

Kvällens planer var att läsa på hälsokunskapsprov som jag har imorgon, men det blev nog nya planer nu. Började själv leta omkring bilder som skulle passa som inspiration för mitt rum och här har jag nu samlat några :-)

Likes

Comments

Här ovan är en redigerad bild, och till höger en o - redigerad bild. Dock är inte den o - redigerade bilden nära på natural. Fransarna, sminket och det plattade håret finns fortfarande där.

Vist för många människor är fransar och perfekt hår naturligt, men inte för mig. På mina värsta dar, ja, då har jag finnar på ansiktet, knappt några fransar på ögonen och en dubbelhaka. Mitt hår är platt till en början men topparna är delade i tre, och vi skall inte ens nämna kroppen och kläderna. Men jag ser det fortfarande naturligt att klä på sig fina, vanliga kläder, borsta håret och lägga lite mascara på ögonfransarna. För det är att uppheva de fina sakerna i dig, inte byta ut och ändra på dem.

Jag kan medje att jag så jätte gjärna skulle villa vara den med långa fina fransar på redan när jag vaknar på morgonen, den som tänkt igenom varendaste klädesplagg från pyamas till fest och den som påriktigt har koll på sin kost. Kvinnan med silikon börst i framtiden och fina fylliga läppar. Men jag vet att jag till slut skulle tappa bort mig själv. Jag skulle aldrig mera under mitt liv klara mig utan mina fransar ( vilket jag hört så många gånger av folk i min omgivning ), jag skulle få panik över min 5mm utväxt och mina läppar skulle jag inte till slut ens mera se då jag blivit så van med dem. Det skulle starta en ond cirkel som aldrig skulle ta slut och jag skulle inte mera kunna leva ett friskt liv. Till slut skulle jag se ut som en fake, eklig, prostituerad slampa. För allt som gör mig till mig, allt det naturliga skulle vara borta, och det skulle bara finnas överdrivhet kvar.

Så när jag på morgonen vaknar bredvid min pojkvän med mitt smutsiga hår, ansiktet som de vore överkört och jag drar på mig mina mjukisbyxor som hänger i rumpan. Då skäms jag, jag gör det verkligen, men jag är i alla fall mig själv, frisk och glad, inte en barbie. Men att ännu våga vara likadan framför andra människor och media, där har jag att ta mig själv fast i kragen med.

Likes

Comments

Jeans - Kappahl Tröja - H&M Spetslinne - Bik Bok Klocka - Daniel Wellington Halsband - Guess

Hade idag en jobbig och extra tråkig skoldag. Historia, biologi och engelska stod på schemat och provveckan som startar nu i onsdag gjorde nog inte saken bättre :-)
Efter skolan gick jag till gymmet och hade 30 minuter cardio och efter det tänjde jag igenom hela kroppen. Skönt.
Ikväll måste jag läsa på engelska prov, men skall se om jag sover hemma eller hos R. Skulle vara roligt att ses, men jag vet att läsandet då kommer bli i andrahandsval... Får se hur det blir :-)

Likes

Comments

Började det här veckoslutet på det mest sköna sättet som man kan tänka sig, med ett riktigt bra träningspass ! Fördelar med att vara morgon människa och göra saker tidigt, man får träna helt för sig själv på ett tomt gym !

Vaknade redan kring 07 idag och åkte sedan med mamma in till stan då hon skulle till frissan och jag passade på att gå till gymmet undertiden. Det här gången blev det 10 min uppvärmning på crosstrainer och sedan fick armarna stryk, haha. Hade nog rätt då jag sa i senaste inlägget att nästa gång kommer gå bättre.

Tänkte också ta upp ett gammalt inlägg som jag skrev gällande tränandet och min motivation. Jag skrev i det inlägget om att jag tyckte det var ekligt att gå till gymmet för att träna då männen som var där, betedde sig obehagligt enligt mig. Undvek i över en månad att gå där, men för mig räckte inte bara skolgymnastiken som är engång i veckan som motion. Har nu iaf börjat gå där igen, men inte samma tider som förr. Nu går jag alltid på morgonen precis efter att jag vaknat eller direkt efter skolan då jag slutar 14.20. Då vet jag att där bara är andra unga från skolan eller äldre damer, inte de som tränar på kvällen. Själv är jag just nu full laddad med motiavtion och lättad då en tyngd fallit från axeln.

Likes

Comments

Idag är det då fredag, vilket ni alla nog förhoppningsvis vet vid det här laget, haha...

Jag startade dagen med att gå till gymmet och träna lite benen. Det blev vell helt ok men inget som jag känner mig super stolt över, men bättre nästa gång :-) Sedan hade jag två lektioner finska där vi spelade alias så det var väldigt lätt. Slutade 12 och kom genast hem för att äta, dusha och städa. Har ännu städandet kvar, då mitt rum inte ens vet vad ordet fresht och solljus längre är... Senare ikväll kanske jag ser en film och så måste jag börja läsa inför provveckan som startar nästa vecka, ush. Men som helhet kommer det bli ett väldigt, väldigt slappt veckoslut !

Imorgon blir det nog inget extra på dagen, men senare på kvällen blir det kalas som jag ser framemot !

Likes

Comments

Berätta helt kort om 3 resor du gjort under ditt liv, bilder skulle vara super !

Svar :

Malta

Var sommaren 2015 på språkresa med Mathilda till Malta, en ö under Italien. Var där i tre veckor för att läsa engelska och lära oss känna nya människor ! Lärde och känna jätte bra två flickor här från Finland, som vi dagligen har kontakt med, fyra från Sverige och en jätte trevlig flicka från Italien. Tre veckor for verkligen så sjukt snabbt där, och det är en upplevelse jag kommer minnas för livet !

Las Palmas - Puerto Rico

Sportlovsveckan v.8 åkte jag och mamma ner till Kanarieöarna. Solade, åt god mat och bara helt enkelt njöt en vecka i det varma. Puerto Rico är en plats som redan känns som hemma, det är ett så litet ställe och har förut varit där fyra gånger, så platserna börjar vara bekanta kan man vell säga.

Danmark 

Har skrivit förut tre skilda inlägg om Danmark resan, du hittar dem här : dag ett / dag två / dag tre

Om du ska kolla hurudant väder de lovar, vilken sida ser du ifrån ? :)

Svar : Foreca

Om du har det stressigt pga tex skola, vad gör du för att underlätta stressen ?

Svar : Jag lämnar alltid saker till sista minuten vilket gör att jag stressar ganska mycky pga skolan och alla uppgifter, men är det måsta på att få något gjort brukar jag bara bita ihop, sitta ner med musik och inte tillota mig själv stiga upp innan upgiften är gjord. Känns det verkligen hopplöst att sätta igång brukar jag fara och träna så jag får tankarna tomma och kan börja från noll senare igen. Skriver också alltid upp i min kallender minsta lilla sak som jag skall göras, så jag ser allt svart på vitt och behöver inte tvinna med tankarna.

Är du eller din kille bossen i förhållandet ?

Svar : Haha, det är nog han då jag är för snäll och ger upp i vissa situationer för lätt.

Hurudana inlägg är roligast att skriva på bloggen ?

Svar : Roligaste som helhet är nog outfit - inlägg ! Det är roligt att få vara kreativ ren då vi fotograferar, vid redigeringen och i hur jag bygger utsendemessigt upp inlägget. Annors är nog frågestunder också roliga då jag gillar att svara på frågor och berätta om mig själv. Älskar också att skriva inlägg kring mina tankar och åsikter men publicerat bara en 5% av dem då de oftast är för personliga.

Varifrån fick du ideen att börja blogga och varifrån får du nuförtiden inspirationen till dina blogposts :) ?

Svar : Har redan sedan lågstadiet haft ett intresse för bloggar och drömt om att själv våga börja, vilket jag förra våren då gjorde. Tycker det är roligt att fota, redigera och skriva, specielt blogga då jag kan helt själv bestämma innehållet och hur det skall se ut ! Inspirationen kommer ganska stort från mitt ägna huvud just för att jag gillar det så mycket, och sedan förstås från andras bloggar och media. Tidningar som ELLE är väldigt inspirerande då jag skall göra ett outfit inlägg, och därför har jag börjat tänka på yrket själv då jag finner ett samband med dem.

Likes

Comments

Grattis alla fina pappor, morfrar och farföräldrar !

Idag steg jag tyvärr upp lite senare än resten av familjen, så de hade redan ätit morgonmål, gett paketen och varit och föra ljus till farfars grav vid den tiden som jag vaknade. Men gav nog ändå en stor kram och grattade pappa på morgonen ! Mer än det brukar vi inte rikgit fira denna dag i vår familj, men farmor hade lunch till oss och mina kusiner, så var där en snabb sväng på dagen för att äta.

Likes

Comments