EYP Regional Session Jyväskylä 27-29.10. Var ska jag börja. En av de bästa saker jag gjort hittills i mitt liv måste jag nog säga. Det var så intressant och givande. Här ser ni i alla fall lite bilder från planeringen av våra ICs and OCs, en bild från general assemblyn och hur stökiga allas bord var av alla post it notes, och till även en bild på vår älskade kommitté.

Kan försöka förklara kort hur det gick till. När vi kom dit på fredagen så fick vi våra rum och skulle byta om till "finare kläder" till opening ceremonin. Kan även säga att arbetsspråket var 100% engelska och kan därför inte vissa termer på svenska :D. Efter det gick vi med våra kommittéer som vi hade fått veta ren på förhand, jag var i FEMM, som är förkortning för Women's Rights and Gender Equality. Vi hade teambuildning resten av kvällen och lärde känna varandra. På lördag hade vi till viss del teambuilding men började ganska snabbt att förbereda våra ICs and OCs (som jag bara kan förkortningarna på). Hela lördagen gick till att slipa på dessa och komma på problem inom EU som hör ihop med kvinnors rättigheter och jämställdhet och även komma på lösningar till dessa problem. Kl. 3:45 på söndag morgon fick vi det färdigställda resultatet och strax därefter var det bara att stiga upp och börja skriva tal och andra attack speeches mot andra kommittéer. På söndag var det nämligen general assembly. Där alla kommittéer en åt gången fick redogöra sina ICs and OCs och förklara varför man skall rösta genom deras förslag.

Det var väldigt kort beskrivet hur det gick till och kan säga att även fast man fick lite sömn och var helt slut efteråt så var det når av det roligaste jag gjort. Det var inte bara seriöst och prat om politik. Vi skrattade sjukt mycket och hade givande diskussioner. Jag har även fått lära känna mycket nya människor runt om i Finland och lärt mig mer engelska.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är höstlovet slut och jag är tillbaka i skolan igen. Nu just sitter jag på tåget till Jyväskylä och kommer vara där av veckan för ett utbyte och sedan European Youth Parliament (EYP).

Men på fredagen sov jag över hos en kompis och hade mysigt och åt kladdkaka och annat gott och på lördagen var jag först och provade äldstes dans klänning (nej jag köpte inte den som är på bilden, köpte en annan). Senare på kvällen var vi med laget och testade på boxning, vilket var sjukt kul men lite smärtsamt. Senare på kvällen var vi sedan med laget till Amarillo och åt god mat och skrattade mycket. På söndag var jag först och tränade luistelukoulu och sedan på egna träningar. Kan säga att det var sjukt tungt med tanke på att jag var helt mör i hela kroppen från boxningen dagen innan.

Likes

Comments

Så här kan en vanlig torsdag se ut. Var i skolan helt vanligt men var under håltimmen och tog en kaffe och gjorde läxor på café. Efter skolan var jag och en kompis till K.achi och åt rice bowls.

Likes

Comments

På helgens schema har det stått PROVLÄSNING (med stora bokstäver) inför provveckan. Mellan studydates och eget läsande har jag hunnit sneaka in en träning och hunnit vara tränare till småbarn, som var det gulligaste någonsin, och så hann jag hälsa på hundarna en sväng.

Likes

Comments

Tänkte inte göra någon stor grej av första blogginlägget eller det faktum att jag tänkte börja blogga, så här har vi lite bilder på dagens lunch och på en spontan liten photoshoot mitt i skoldagen.

Tänkte ni kommer få lära känna mig bättre och vad jag brukar göra, senare :)

Likes

Comments