Igår rensade jag, gick igenom och ställde iordning allt i pysselrummet. Det tog några timmar och har bara lite kvar nu, men det tänkte jag ta i helgen.
På kvällen lagade jag goda mini persiljebiffar med brunsås och potatis.

Idag har jag inte gjort mycket alls förutom att städat lägenheten. var förkyld när jag var i Sverige och så började det gå över när jag kom hit kändes det som men nu har jag blivit mer förkyld igen + hosta och halsont så har mest vilat idag.

Nu ligger jag i soffan o väntar på att king ska komma hem från kiosken med läsk och så ska vi kolla på någon film.

Likes

Comments

Började morgonen med en power walk på fem km med King. Riktigt skön temperatur. King sa att det var kallt men det går inte att kall något väder här kallt. Visst, kallt för att vara Ghana men normal sommardag i Sverige. Men det var skönt iallafall.
Även om det står i väderappen att det är varmare nu än innan jul så känns det inte lika varmt, det går mot torrare tider så man är inte lika panik svettig nu haha.


Använde min nya tvättbräda idag med som jag fick av mamma o papp o julklapp. Mycket bra betyg fick den. Så skönt att slipp skrubba tvätten mot mina händer. Folk skrattar lite när jag säger att jag fick en tvättbräda i julklapp, men det är nog den saken jag har mest användning av och uppskattar mest här. 😂

Nu sitter jag i matsalen och väntar på lunch och planerar mina lektioner för veckan. Hoppas det blir någon god mat. En lärare skojade igår om att maten är godast i början på terminen för då finns det mycket pengar kvar i matbudgeten haha. Vi får väl se.

Likes

Comments

Vi Det var så skönt att komma hem, och det var så skönt att det var kallt, luften kändes så fräsch.
Vi åkte till jul på liseberg några dager efter vi kommit hem för att fira Kings födelsedag.

Vi firade jul hemma med min familj den 24e. Dagen efter tog vi färjan över till Danmark och firade med Kings familj, och sedan var vi barnvakt i Vi n vecka. Stannade en dag i danmark sen tog vi med ungarna till Sverige.

Det blev inte mycket viladen eller sovmorgon den veckan. Vi var på zoo, busfabriken, badhuset, kombihallen och åkte skridskor.

Sen har jag bara umgåtts med vänner och familj. Tog inga bilder på nyår eller Sofies fest förutom dukningen, var för upptagna med att dansa. Sista veckan åt vi typ bara fisk eller potatis eftersom vi nästan aldrig äter det här och sista dagen gjorde mamma hemmagjort sushi som blev jättegod.

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag tillbaka, i Ghana och på bloggen. Har varit hemma över jul och nyår i Sverige och Danmark och har inte haft tid/prioriterat att skriva på bloggen. Tänkte ladda upp bilder från lovet så fort jag fört över bilderna till datorn. Tänkte först bara berätta om vår helvetes flygresa tillbaka till Ghana i lördags.

Började med att flyga från Köpenhamn till Bryssel med 0 timmars sömn eftersom Sofie hade födelsedagsfest kvällen innan vi åkte så var uppe och firade fram tills vi åkte hemifrån ungefär.
När vi kom på flyget i Bryssel till Ghana säger dem att det kommer bli försenat för att något på planet är fruset och vi måste vänta på lastbilen som ska tina det.. Okej, tänkt jag de tar väl max en timme. Men nej, 3 timmar senare har fortfarande inte lastbil kommit. Då började folk klaga på att de va hungriga såklart men vi fick ingen mat för de inte visste när vi skulle behöva flyga.

En och en halv ytterligare ropade dem ut i högtalarna att de skulle påbörja matserveringen, äntligen!! När vi ätit klart tog de kanske en halvtimme till innan vi fick flyga. jag tänkte innan vi flög att nu måste dom ju fylla på med ny mat för vi lär ju bli hungriga igen på 7 timmar.. Men nej så tänkte inte dem.

När vi har typ 45 minuter kvar till Accra ropar de ut i högtalarna att vi måste åka och landa i Togo först. För att nya presidenten i Ghana håller på att sväras in och det är massa flyg i luften för det.. Men tror att de gjorde det bara för att spara tid för sig själva. Flyget skulle nämligen vidare till Togo EFTER Accra och släppa av folk och hämta andra. Men flygpersonalen va väl trötta och ville av. det tog ytterligare en och en halv timme.

I Togo kom det ny flygpersonal som vi hoppades hade mat eller snacks med sig. Men det hade dem inte, och vägrade också kolla om de fanns nått annat överblivet snacks kvar från innan. Skitsur blev jag då och sa att jag aldrig tänkte flyga med dom igen. Då svarade en flygvärdinna att "skyll inte på oss, skyll på vädret." Jag fattar väl att ni inte kan bestämma över vädret men ni måste ju se till att det finns mat till era passagerare.. Men hon fattade inte de och bara gick.

När vi väl kom till Accra typ 1 på natten har taxibilarna som är tillåtna in i det området vi bor att köra så vi fick ta in på hotell. Det bästa med det och hela dagen var när vi fick upp room servisen, åt hamburgare i sängen och somnade på en sekund..

Aldrig mer Brussels Airlines.

Likes

Comments

Denna veckan har det varit mycket att göra.. I helgen skickade jag in 2 av 3 uppdrag av matten, varje dag denna veckan har jag filmat och planerat en video som jag och en annan lärare ska göra för två andra lärare som ska sluta efter denna terminen. Nu har vi äntligen gått igenom alla videos och bestämt vilka sekunder som ska va med och i helgen ska jag och King klippa ihop allt.

Igår åkte vi moppe a la Ghana style till fotbollsplanerna och tittade på match. ( och nej mamma du behöver inte oroa dig, vi åkte inte på stora vägen utan hjälmar, och vi körde sakta 😉 )

Efter det hade vi bjudit över en vän och hans dotter på pannkaksmiddag

Solnedgångarna här är så fina!

Likes

Comments

Här är några bilder från när vi hade vår julmässa för två veckosedan. Lärare och föräldrarna kom och köpte pyssel som vi gjort, Bland annat julkulor, figurer att hänga i granen, dekorerade omslagspapper, kransar och fotoramar. Använde pengarna till att åka till leklandet vi var på förra veckan.

Likes

Comments