Halva strömmen i huset har varit borta sen igår kväll när det var åskoväder. Så i morse fick jag ställa kokplattan på kylen vid det ända fungerande eluttaget och koka gröt.
Idag är jag helt ledig så nu ska jag tvätta och städa lite.
Ha en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!
Sitter just nu i baren på ett hotell och tittar på fotboll. I morse när vi vaknade hade vi egentligen tänkt att gå till gymmet, men hade verkligen noll lust till det så vi bestämde oss för att ta det lugnt istället. Jag gick upp och gjorde pannkakor till frukost sen väntade vi på att en av bilarna på akademin skulle bli ledig för att åka till hotellet.

King har dock fått massa jobb samtal och drama att lösa så han har bara pratat i telefon sedan vi kom hit och jag sitter i baren med datorn. Har börjat min gender equality kurs online nu. Blev motiverad till att köra igång den när King berättade om saker vissa av eleverna sagt på akademin. Men skriver mer om det i ett annat inlägg.

Nu ska jag beställa något att äta, vi hörs!


I brist på bilder, här är en på mamma, mormor pappa och mig på ett hotell lite utanför Accra med skön utsikt.

Och jag på Kakum national park i Cape coast.

Likes

Comments

Började morgonen med matlagning med mina ungar idag. Vi gjorde bananpannkakor och dem älskade det!

Fick en svensk choklad med lakrits av Hanna innan hon åkte till flygplatsen.
I eftermiddags har jag varit hundvakt åt en liten gullis för att hennes vanliga hundvakt varit på utbildning. Första timmen satt hon bara och kollade ut genom fönstret men precis när hon var mysig och vant sig vid huset kom hennes husse och hämtade henne.

Likes

Comments

Igår efter min lektion åkte jag och Hanna till dammen där de släpper igenom vatten i sjön med Cola o kakor. Så skönt att bara sitta där på bilflaket och titta ut över vattnet. Lite skönare om visade gjort det på kvällen men ändå.

Senare på eftermiddagen gick vi och tittade på matchen som King coachade, 3-3 slutade den.

Världens sötaste lilla tjej höll oss sällskap.

Likes

Comments

Äntligen har vi fått vårt bord som snickaren här i byn gjorde åt oss. I förrgår åt vi första middagen vid bordet. Vi har dock inga stolar än, bara en som var här sen innan och två puffar vi lägger på varandra för att bli högre 😂
Ska till grannbyn i helgen kanske och kolla om de säljer stolar någonstans.

Nu har jag precis ätit god frukost och sitter nu och förbereder dagens geografilektion.

Likes

Comments

I lördags var vi bjudna på bröllop av en lärare på akademin lite utanför Accra. En ganska speciell upplevelse.. Paret va jättefint, kyrkan stor och fin, jättebra sångare.

Men till att börja med startade bröllopet två timmar sent för att alla gäster var sena. När vi kom 15 minuter utsatt starttid var det kanske 15 pers där, och det var typ 300 stolar utsatta.
Det var 7 olika präster/ministrar som skulle prata. De pratade på hur länge som helst om massa sexistiskt prat om hyr kvinnan måste laga frukost till mannen och att nu när kvinnan "gett sig själv" till mannen måste hon göra massa saker, bland annat acceptera att mannen "är hennes huvud" osv osv. Blev så irriterad på detta att de var svårt att njuta av resten. Hela ceremonin pågick i kanske 3 timmar.
Efteråt var det en lång fotolista med alla sällskap som skulle fotas med brudparet och vi var näst sist av kanske 30. Så vi åkte faktiskt därifrån innan vi blev fotade. Vi höll ju på att hungra ihjäl efter 6 timmar där.

Så vi åkte in till Accra, till en sportsbar där Hanna och Robin skulle kolla rugby och åt. Där befann sig "vita eliten" av Accra som också skulle kolla rugbyn. Efter det åkte vi bara hem och tog det lugnt och tittade på film.

På söndag sov vi ut och la oss sedan vid poolen i några timmar innan vi åkte och käkade lunch.

Åt tonfisk baguette, smoothie och riktigt goda doughnuts. Sedan blev vi upphämtade av Hanna och Robin och körde tillbaka till Akademin.

Likes

Comments