Vilken dag detta har varit.. Vaknade ju som jag skrev vid 6. Pluggade fram tills att jag hade lektion med barnen, direkt efter det hade jag körlektion med Gideon och Abu, lunch, hem och plugga och tvätta, sen mitt i plugget gick strömmen. Min dator, som King säger är från stenåldern, dör efter 10 minuter utan sladden i så det var bara att ta med sig den till skolan där de har generator efter middagen. Nu har jag äntligen skickat in första arbetet, tre timmar innan deadline. Alltid ute i sista sekund..

Det är fortfarande strömavbrott så vi sitter nog kvar på skolan ett tag till. Pratade precis med vaktmästaren och han sa att det är något fel med någon elkabel någonstans så inatt får vi sova utan AC och fläkt... Det var länge sen jag gjorde det så vi får se om det blir någon sömn överhuvudtaget.

Önskar att jag vad hemma i snön..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ghana

Gick upp vid 6 imorse pga mycket plugg som behövde göras idag. Det var länge sen jag var uppe så tidigt och jag hade glömt hur fina soluppgångarna är här.

Värmde vatten till pulverkaffet. Smakade på detta första gången igår, King har sagt att det var så gott men jag har hela tiden trott att det skulle smaka för mycket kaffe men det smakar mer som en söt latte, jättegott!

Och så satte jag mig och läste Hallandsposten innan jag började plugga. Kaffe och Hallandsposten kl 6 på morgonen, hur vuxen har jag blivit?!

Likes

Comments

Idag var det Elvis födelsedag, 10 år och äldst i vår lilla skola. Jag bakade citronsockerkaka med glasyr igår och Festis med mig att fika innan min lektion började. Alla tyckte det var gott och Elvis bad mig skriva receptet på kakan i hans kokbok.

Det är omöjligt att få alla att le och titta in i kameran samtidigt 😂

Likes

Comments

Ghana

Hej! Nu var det länge sedan jag skrev igen. Det känns inte som att jag har gjort något värt att skriva om för det är bara samma sak varje vecka. Men vi hade en bra helg iallafall. Vi har umgåtts med barnen, vi var hemma hos Addo i lördags och åt, han är grym på att laga mat, en av de få personerna som kan laga ghanansk mat till mig och jag verkligen tycker om det.

I söndags var det meningen att jag skulle ha körlektion med Gideon och Abu men bilen som vi lånar var inte tillgänglig så det slutade med att jag satt och pratade med Gideon i en och en halv timme istället, vilket var kul! Han är en av de äldsta här på akademin och är kapten för hela akademin.

Plugget har det gått sådär med, men nu har jag inlämning i dagarna så nu måste jag lägga på ett kol. Det börjar bli så himla varmt här nu så jag sitter mest hemma i AC:n när jag ska plugga.
Tänker varje morgon när jag går utanför dörren att, "nu är klockan bara 8, nu kommer det vara skön temperatur", men nej, då är det redan över 30 grader. Det går mot torr period nu så det blir bara varmare och torrare hela tiden nu. Det ska bli skönt att komma hem till lite kyla och snö förhoppningsvis.

Nej, nu måste jag plugga. Ha en bra dag, puss o kram!

Förra veckan var det stipendie cermoni för de nya eleverna på skolan. Dem är så himla små och söta. De fick sina diplom och skoluniformer av styrelsemedlemmarna.

Vi ska ha en liten julmässa i år igen med förskolan, så nu har dem börjat öva på julsånger.

Helgens volleyboll turnering, killarna mot tjejerna. Tjejerna vann för andra helgen i rad! ✌

Och här sitter jag nu och drar ut på tiden och ska plugga.

Likes

Comments

Ghana

Hej på er! Jag har precis kommit tillbaka till skolan från min första körlektion med Gideon och Abu, två av killarna på akademin. Många av de äldre har länge velat lära sig att köra bil men det har inte funnits tid eller någon som kan köra med dem. Förra veckan när jag och King träffade Abu och Gideon när de hade ledigt började vi prata om det igen och bestämde att vi skulle kolla upp om det var möjligt för mig att börja lära dem köra lite grann. Så idag efter min historia lektion fick vi låna en bil av en man som jobbar för akademin och så körde vi iväg. Dem tyckte det var roligt, men svårt och jag höll på att få hjärtat i halsgropen några gånger. Men dem var duktiga och fick till växlingen och starterna ganska bra tillslut. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med detta en gång i veckan.

Likes

Comments

Igår var vi medbjudna av Hannah och Robin till ett event i Accra. Det var på Australiens ambassad och de har detta eventet varje år i samband med en jockey tävling i Melbourne. Det började med att vi var sena, killarna skulle ha massa möten innan allt började, och så fick vi punka på bilen mitt i allt..

På eventet senare var det tävlingar och auktioner under kvällen, jättegod buffé och drinkar. Hannah vann bästa hatt tävlingen. De flesta hade någon liten fancy hatt men Hannah hade gjort en egen av konstgräs och ritat hästar och klistrat på.

Jag, King och Robin var med i en hela havet stormar tävling. Jag kom typ 6a och fick presentkort på en kaffe. King vann och Robin kom tvåa och de fick varsin voucher på middag för två inkl en vin flaska på en restaurang. Kul!

Likes

Comments