Vad som hänt/händer på sistone.

- Idag sitter jag och förbereder prov för förskolebarnen. Nästa vecka är det prov i alla ämnen innan lovet och har fått alla handskrivna prov av den andra läraren att skriva in på datorn.

- En svensk kille från Stockholm är här på akademin denna veckan för att spela in en dokumentär. Kul att ha en svensk här att prata svenska med, och det kommer en till ikväll. Han frågade om jag vill följa med när dem ska filma i Accra på fredag och jag sa ja direkt, det visade det sig att han ville att jag skulle hänga med för att han ville ha med en svensk med i själva filmen. Så nu ska jag tydligen kanske vara med i en dokumentär då haha.

- Igår var King spontan och tyckte vi skulle gå ut och äta. Hoppades på att buffen på hotellet skulle vara framme, men det var för lite gäster så vi fick beställa från menyn istället. Det blev vitlöksbröd, mixad tallrik med fisk och skaldjur creme brule och några pina colada.

- Längtar hem mycket nu, dels för att det börjar närma sig hemresa och dels för att jag är så irriterad och besviken på en del personer här som bjöd in alla utom mig på en möhippa/middag förra veckan. Som dessutom var i samma hus där jag bor fast hos hon som bor under. Det blev lite pinsamt för dem när jag gick förbi utanför där de satt, för att min ingång till huset är där. Att 35 åriga lärare skulle syssla med sån utfrysning trodde jag inte.


Här är några bilder från en utflykt när mamma pappa och mormor var här. Åkte till ett ställe som hette shai hills och såg vilda antiloper, apor och gick guidad tur genom grottor m.m

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej.
Spenderar denna lördagen själv på hotellet. King åkte till Accra i morse på jobb så då bestämde jag mig för att åka och ligga vid poolen hela dagen. Det hade vart lite långtråkigt med en heldag, ensam, på akademin där inget händer på helgerna.

Har precis ätit och är nästan lite för mätt. Men då slipper jag laga mat till mig själv ikväll iallafall. Väntar på att mina serier ska laddas ner sen ska jag ta taxi hem och bara ligga på soffan resten av kvällen.

Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Halva strömmen i huset har varit borta sen igår kväll när det var åskoväder. Så i morse fick jag ställa kokplattan på kylen vid det ända fungerande eluttaget och koka gröt.
Idag är jag helt ledig så nu ska jag tvätta och städa lite.
Ha en bra dag!

Likes

Comments

Hej!
Sitter just nu i baren på ett hotell och tittar på fotboll. I morse när vi vaknade hade vi egentligen tänkt att gå till gymmet, men hade verkligen noll lust till det så vi bestämde oss för att ta det lugnt istället. Jag gick upp och gjorde pannkakor till frukost sen väntade vi på att en av bilarna på akademin skulle bli ledig för att åka till hotellet.

King har dock fått massa jobb samtal och drama att lösa så han har bara pratat i telefon sedan vi kom hit och jag sitter i baren med datorn. Har börjat min gender equality kurs online nu. Blev motiverad till att köra igång den när King berättade om saker vissa av eleverna sagt på akademin. Men skriver mer om det i ett annat inlägg.

Nu ska jag beställa något att äta, vi hörs!


I brist på bilder, här är en på mamma, mormor pappa och mig på ett hotell lite utanför Accra med skön utsikt.

Och jag på Kakum national park i Cape coast.

Likes

Comments

Började morgonen med matlagning med mina ungar idag. Vi gjorde bananpannkakor och dem älskade det!

Fick en svensk choklad med lakrits av Hanna innan hon åkte till flygplatsen.
I eftermiddags har jag varit hundvakt åt en liten gullis för att hennes vanliga hundvakt varit på utbildning. Första timmen satt hon bara och kollade ut genom fönstret men precis när hon var mysig och vant sig vid huset kom hennes husse och hämtade henne.

Likes

Comments

Igår efter min lektion åkte jag och Hanna till dammen där de släpper igenom vatten i sjön med Cola o kakor. Så skönt att bara sitta där på bilflaket och titta ut över vattnet. Lite skönare om visade gjort det på kvällen men ändå.

Senare på eftermiddagen gick vi och tittade på matchen som King coachade, 3-3 slutade den.

Världens sötaste lilla tjej höll oss sällskap.

Likes

Comments