Header

Vissa dagar vill man bara krama om sina vänner och säga Tack för att ni finns! Mina bästa vänner har gett mig VÄRLDENS finaste, roligaste, vackraste, mest omtänksamma julkalender!

Varje morgon, i hela 24 dagar, får jag öppna en lucka. I varje lucka hittar jag något som påminner mig om min lilla hemstad i södra Finland och min vänner! Hur gulligt är inte detta!

Vill bara tacka alla de som gjort denna fina julkalender! Den betyder så mycket för mig och gör alla dagar fram till jul till en av de bästa dagarna någonsin! Att få börja sin morgon, med att öppna en ny lucka, var det gömmer sig någonting underbart, är en av den bästa starten på dagen som finns!

Här tills har jag fått en liten "shot bärare" som ja kan hänga i halaren, halarmärken, pizza pengar, omtänksamma brev (som jag har skrattat och gråtit till) och kan inte vänta tills imorgon då någonting lika fint väntar mig i lucka nummer 7!

TACK!

-e

Likes

Comments

Hiphip hurra för Finland 100 år idag!

Äntligen är det 6:te december och Finland fyller 100 år! 100 år av självständighet och det får man vara stolt över! Ute har det även snöat så det blir en extra stämningsfull dag!

Nu är det inte länge kvar tills jullovet börjar för min del! Idag kommer jag ägna dagen åt att städa, packa kappsäcken och såklart se på Självständighetsbalen! I kväll blir det även sista myskvällen med mina Vasa tjejer. Kommer sakna dem så mycket under jullovet <3

Under veckan har jag även hunnit gå på kaffe med fina Hanna, julstädat, sista svängen till Ollis för i år, ätit pizza och jobbat för fullt med de sista skoluppgifterna. Har verkligen haft turboväxeln igång de senaste dagarna då jag jobbat med skoluppgifter från morgon till kväll.

Hoppas ni kommer ha en fin självständighetsdag!

-e

Likes

Comments

I morgon är det äntligen 1:ta december!! Då får jag äntligen öppna första luckan i min hemgjorda julkalender! Mina älskade vänner, från södra Finland, har fixat ihop en julkalender och stoppat in i varje lucka någonting som påminner mig om min lilla hemstad! såå mysigt! Finns inte finare vänner än de, som ger en så fin gåva! Är super taggad för att öppna den första luckan, har ingen aning vad som väntar sig på andra sidan av lucka nr. 1.


Då jag var och storhandlade inför veckan i måndags, hittade jag i affären en" mega" mango! Tänkte att jag skulle pigga upp de gråa vardagarna med en exotisk frukt! Och gott var det! mums

Idag blev det gym dag, likasom på tisdagen. Idag tog jag även veckoslut och om exakt sju dagar blir det jullov för min del! jihuu


Ha de bra!

-e

Likes

Comments

Hej på er!

En ny vecka har kickat igång! och jag är på super bra humör! Känns så roligt att vara tillbaka i Vasa efter ett mega bra veckoslut i södra Finland. Jullovet närmare sig också med dunder och brak. Mitt jullov börjar redan 7.12 och faan vad jag väntar på det. Längtar redan så mycket på julen, har redan bakat pepparkakor, jultårtor och pepparkakskaka.

Mitt veckoslut gick fort som vanligt. Åkte hem med tåg på torsdag eftermiddag och var hemma sent på kvällen. Efter en god nattsömn var det dags att träffa mina finfina tvillingar. Med julmusik på högsta volym bakade vi jultårtor och pepparkakskaka.

På lördagen var det dags att fira Nea! Min finaste vän fyllde äntligen 19åår! Efter att ha myst hela dagen med familjen åkte jag iväg till Nea var hon hade laga super god mat! Så roligt att träffa alla vänner där! Tack Nea för en rolig kväll!

Har även hunnit gå på långa promenader och på söndag var det dags att stiga på tåget och åka upp tillbaka till Vasa.

Denna vecka kommer ha mycket program i sig. Jag skall julstäda hemma och fixa allt i ordning före jag åker hem över julen. Göra alla deadlines färdiga och ha massa myskvällar med mina vasa tjejer.

Hoppas ni har en lika bra start på veckan som jag!

Likes

Comments

Idag tänkte jag ta upp ett väldigt aktuellt ämne för mig, nämligen mina studier och tankar kring det.

Som jag nämnde i början av mitt första blogg inlägg så studerar jag just nu till klasslärare i Finlands soligaste stad, Vasa. Efter att ha studerat i ett halvår har massa frågor "ploppat" upp i huvudet... "Vill jag verkligen jobba som klasslärare hela mitt liv?, Är Vasa den platsen var jag vill bo i 5 år? Kommer jag att trivas med detta yrke?" Svaret på dessa frågor är Ja!

Efter att ha tänkt på dessa frågor varje dag och natt har jag kommit fram till, att det jag just nu håller på att studera, är mitt dröm yrke och om fem år får jag äntligen börja arbeta inom denna utbildning. Har sedan liten alltid velat bli klasslärare och vet nog faktiskt inte vad annat jag skulle vilja bli när jag är stor.

Den andra frågan är faktiskt den jag mest tänkt på.; Vill jag bo i Vasa i fem hela år? 500km hemifrån? Det kan jag faktiskt inte svara på.. Just nu (i denna stund) trivs jag sjudundrande bra i denna studie stad, men ibland vill jag bara hem, till sin lilla hemstad, var min familj och vänner finns. Där min samma gamla simhall och gym finns som jag alltid går till, samma lilla matbutik var alla känner igen mig och där, var jag kan ta bilen och åka iväg till stugan, när jag än vill. (bästa stället på jorden).

Varför känner jag såhär då? Det vet jag faktiskt inte. Ibland känns det super att bo i Vasa, var mina nya fina vänner finns,, dem som jag saknar så mycket då jag är hemma i södra Finland, och då jag är i Vasa saknar jag alla som finns hemma i min lilla hemstad. Så lite mixed feelings ibland...

Studielivet är ju en såå ny och stor sak för mig. Alla sitzar och evenemang är det som gör de tråkiga vardagarna till en av dom bästa dagarna/veckorna/månaderna någonsin! Har träffat så många fantastiska nya människor och fått så otroligt fina vänner som är guld värda för mig! Tack att ni finns! <3

Finaste Hanna som gör mina dagar mycket ljusare!

Som jag nämnde studerar jag till klasslärare. Mina studier tar ca fem år. Min plan är att gå utbildningen på fyra år. Efter dessa fyra/fem år har jag såå många planer och idéer som vill bli uppfyllda. Jag studerar som huvudämne pedagogik och mina biämnen kommer troligtvis bli gymnastik och musik,. Väntar såå mycket redan tills man får börja jobba med sitt dröm yrke!

Det här var kort och gott mina tankar just nu kring mina studier. Om ett halvår kommer åsikterna/tankarna/känslorna troligtvis se helt annorlunda ut. Tills dess kommer jag njuta av livet och leva studielivet till 100%!

Fyll inte livet med dagar, Fyll dagarna med liv!

-e

Likes

Comments

hej! Jag tänkte berätta för er om min veckoplan!

Då man går på universitet blir det allt vanligare att planera sina dagar, veckor, månader... Mycket är självstudier och då är det mycket viktigt att planera sina veckor så man får alla deadlines gjorda. Jag planerar mycket gärna mina veckor för tycker det är roligt! Fast allt inte alltid går enligt planer är det ändå roligt att planera sina veckor. Dock skall man inte planera allt i punkt och pricka, för det kan bli jobbigt... enligt mig.

Måndag: Skola från 8:30-11:00. Efter det blev det kakbakning med Felicia och Hanna! Mysigt! Träning på kvällen och essä skrivning.

Tisdag: Ledig dag! På morgonen skall jag åka till simhallen/gymmet för att ha lång träning., Har planerat att gymma ben och sedan dra ett kort simpass därefter. På eftermiddagen blir det lite skolarbeten som måste fixas och myskväll.

Onsdag: Kort föreläsning på dagen (12:30-14:00). Lång promenad är inprickad i kalendern och glögg mys med Hanna på kvällen. Inga speciella planer för denna dag.

Torsdag: Lektion 10:15-11. Efter det skall jag springa till tåget. Skall åka hem till veckoslutet och fira finfina Nea!


Fredag: Ledig dag vilket betyder träningspass på morgonen och träffa vänner på kvällen!

Lördag/Söndag: Veckoslutet har inte fått några extra planer, förutom födelsedagsfirande! Kommer nog mest ta det lugnt hemma och umgås med familj och vänner!

Såhär brukar mina veckoplaner se ut! kort och gott :)

-e

​Avslutar med en bild från mitt favoritställe, nämligen vid havet. Skulle göra allt för att vara där igen <3

Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Halloj! Som rubriken berättar tänkte jag skriva om mitt veckoslut. Veckoslutet spenderades hemma i Vasa med mina bästa vänner! Tvillingarna, Matilda och Nea åkte upp till Vasa för att spendera veckoslutet med mej! Så roligt att de kunde komma och hälsa på!


Då flickorna anlände på fredag kväll spenderades hela kvällen hemma hos mig. Jag hade bakat min super goda morotskaka och pizza. Hela lördagen strosade vi runt i Vasa centrum och på kvällen blev det utgång. På söndagen var det dags för flickorna att åka hem och för min del blev dagen lugn.

Ett jäkla roligt veckoslut med andra ord!!! Har skrattat så tårarna runnit och det är verkligen något som har behövts. Hoppas det kommer bli många fler liknande veckoslut som det här! Guld värda vänner jag har!

-e

Likes

Comments

Hej på er!
Här går dagarna med full fart framåt! Roligt att få vara hemma igen men imorgon bär det av till Vasa igen...
Här hemma har jag hunnit göra super mycket roliga saker! Träffat mina bästa tvillingar, varit och fira svenska natten, lunchat med gamla goda vänner, sett okänd soldat och simmat i min favorit simhall👌🏼

På måndagen berördes hela min lilla hemstad av hemska nyheter... ett litet oskyldigt barn miste sitt liv i en förskräcklig händelse.

En ängel drog förbi, mot himmelen så fri
Men hon lämnade sitt leende, på vår jord...
Vila i frid lilla änglabarn

Mina tankar finns hos dig

Likes

Comments

Som jag berättade i det förra inlägget så hade jag mycket program förra veckan! Så nu tänkte jag kort och gott berätta om den gångna veckan!

Förra veckans onsdag hade jag kort föreläsning i skolan och på kvällen blev det gym+ simning. Så roligt att de har gym i simhallen! Enkelt å bra!

Torsdag: HALARINVIGNING! Så jäkla kul! Vi fick äntligen ha på våra sprillans nya halare! Alla gulisar samlades i leipis för att ha sitz. Planerna var att ha en alkoholfri kväll....men tja de gick inte riktigt enligt planerna. haha typiskt. Men roligt hade jag! Så nu är halarna invigda och man får ääntligen börja sy märkena fast!

Fredagen blev en lugn dag. Vi bestämde oss med Hanna att "idag skall vi ha sy kväll!" Så jag, och några andra vänner träffades hemma hos mig. Vi fixade glögg och pepparkakor. Senare mot kvällen blev det pizza.

MEN.... det var ju enklare sagt än gjort att sy halarmärken fast i halaren. Så sex hela timmar tog det innan vi gav upp.... ännu idag har jag inte alla halarmärken fast 😄

Lördagen till ära blev det årsfest! Nyländska klubben fyllde 15år och det firades med dunder och brak! Roligt att träffa andra nylänningar!

Söndag och Måndag blev mest chill dagar! Gick långa promenader och gymmade smått. Hade ingen skola på måndagen så då hade jag lång sovmorgon och på dagen gjorde jag bort några deadlines som närmade sig.

På tisdag var det dags för "hjätesitz"! Med dessa party pinglor åkte vi utklädda som sjuksköterskor till havtornen var sitzen ägde rum, Kvällen fortsattes sedan till Ollis, var vi dansade hela natten lång. En rolig kväll som vanligt!

Igår blev det skola på dagen och pizza därefter.

Idag (torsdag) sitter jag på tåget på väg hem till min lilla hemstad. Den förra- och denna vecka har gått såå fort. Vart flyger tiden iväg? Som ni ser så är veckorna fyllda med evenemang på kvällarna och skola på dagarna!

Mina planer inför veckoslutet är att träffa mina finfina vänner där hemma! Imorgon blir det partaj och utgång. Har även en innebandy match som jag ser fram emot! och på söndag skall jag fira pappa säklart!

Ha det bra!

Likes

Comments