Nu har jag varit två dagar i skolan. Onsdagen var bra, intressanta lektioner där jag lärde mig en del. Idag var det en mindre nödvändig skoldag. Vi fick veta vad presentationerna av fördjupningsuppgiften skulle innehålla och när vi ska ha dem. Fick också en del tips på hur jag ska ändra på min fördjupningsuppgift så det måste jag ta och fixa.

Vi slutade jätte tidigt idag så efter skolan gick jag och Tette och kollade runt i några butiker här i Ekenäs och jag hittade faktist en en blus på rea som jag var tvungen att köpa åt mig. Men nu har jag kollat på några youtube klipp och ska snart fara och duscha. Borde också ta och städa och plocka ihop lite saker i lägenheten men har lixom ingen motivation till så får se hur det går.

Har inte ennu heller fått tag på någon praktikplats och nästa måndag borde vi egentligen ha allting fixat med praktiken så nu ligger stressen på en hög nivå.

Längtar till sommaren och värmen

Likes

Comments

Nu är det mycket som händer på samma gång.

Jag har just blivit klar med fördjupningsuppgiften som jag satt och kämpade att få färdig fler timmar. Nu håller jag på och söker praktikplats för fullt och är jätte stressad över att jag inte fått en praktikplats ennu och om tre veckor ska praktiken börja.

Jag ska också ha ca. en timmes föredrag om min fördjupningsuppgift så nu måste jag också göra en presentation till fördjupningsuppgiften så att jag har något att presentera

Jag har också fått veta att jag kan säga upp hyresavtalet på min lägenhet i Ekenäs eftersom det är allt som allt ca. 6 veckor skola kvar det här året så känns det ju onödigt att ha en lägenhet som jag betalar hyra på ända till augusti, så de veckor jag är i Ekenäs får jag bo hos Anki. Men måste alltså vara ute från lägenheten före februari så nu gäller det alltså att städa lägenheten för fullt då jag har fått en låång lista på allting som ska städas.

. Nu tänkte jag i alla fall fara i bastun och lugna nerverna lite och sedan och sova eftersom det blir väckning klockan 6 imorgon så att jag ska hinna med tåget till Ekenäs.

Likes

Comments

Idag blev det ingen skola för min del utan jag stannade hemma i Pargas och for till läkaren för att kolla upp varför jag varit sjuk så länge. Läkaren hittade inte något som var fel bara att halsen var röd men jag borde nog bli frisk av mig själv. Fick hostmedicin från Apoteket och körde sedan hem igen. Har just ätit mårgonmål och tänkte nu ta och kolla på lite Jocke & Jonna på youtube.

Imorgon blir jag också hemma. Vi skulle på besök till barnkliniken i Helsingfors med klassen men eftersom jag är flunssig så kan jag ju inte följa med till en klinik med bla. cancersjuka barn. Mycket synd är det katt jag inte får fara tycker det skulle vara jätte intressant att få lyssna på barnläkarna och se hur det ser ut på ett sjukhus för barn men kan ju inte riskera att smitta någon så blir nog tvungen att stanna hemma. Riktigt skönt är det ju också att vila upp sig lite och inte stressa med skolan.

Några slöa citat för att pigga upp måndagen.

Likes

Comments

Nu har ju sekärt de flesta redan blivit trötta på allt prat om SKAM men jag älskar den serien så nu måste jag nog också skriva ett inlägg om den omtalade serien.

Varför är skam så bra nu då? Det finns ju många orsaker till att jag tycker den här serien är så bra men det jag gillar mest är ju nog att den är så trovärdig. Jag är ju själv 18 år och personerna i skam är ju i ungefär samma ålder och det där ju just så som det är i serien att vara ungdom, kanske inte allting men många saker av serien känner jag nog igen och många liknande karaktärer som finns i serien känner man ju igen från verkligheten också.

Sen tar ju serien upp många mycket viktiga ämnen som psykiska sjukdomar, ätstörningar, homosexualitet, olika kulturer mm. Sen är ju skådespelarna bra (och snygga), serien är bra filmad, har bra musik osv. Så alla som inte sett SKAM, gör det NU!

Om nu vill ha fler orsaker att se skam och läsa varför serien är så bra så tycker jag att ni ska gå in HÄR och läsa för hon har skrivit ett så bra inlägg om varför just skam är så bra.

Många säger ju att den bästa säsongen är den andra men jag älskade tredje säsongen, kan inte riktigt förklara varför jag blev bara fast i den lixom och var tvungen att se alla avsnitt på en gång. Andra säsongen var ju kanske lite mer spännande och det hände mer saker men jag måste nog ändå säga att min favoritsäsong var den tredje.

Tänkte också berätta för er vem min favorit karaktär i serien är, men kan inte riktigt välja. Tycker väldigt mycket om Isak och Even men (flickan) Chris är ju också en superkaraktär.

Vem blir huvudpersonen i nästa säsong då? Har ingen aning men hoppas på Even eller pentrator Chris.

Likes

Comments

Nu var det då lördag, och vad har jag gjort hela dagen? Skrivit på min fördjupningsuppgift som handlar om högkänsliga barn. Och nu har jag skrivit 3 och halv sida av fem, eller fem sidor måste det vara plus inledning och avslutning då. Så inget händelserikt veckoslut lär det bli utan det är att skriva på arbetet som gäller. Och annors så har jag helt j*vla ont i halsen igen det började igår kväll och nu har det nästan blivit värre så får se om det går över eller om det blir läkabesök på måndagen.

Likes

Comments

Nu är jag hemma igen efter 3 dagars skola. Idag hade vi en massa olika korta lekar och lärde oss metoder och övningar man kan använda med ungdomar och lite äldre barn. Så en ganska lätt skoldag blev det.

Åkte hemåt tre med Tette och hennes mamma och vi stannade i vid ABC och åt lite och åkte sedan till Lidl där pappa plockade upp mig och vi åkte hem. Då jag kom hem hade jag fått ett paket från Nelly som innehöll några makeup produkter som jag tänkte visa upp i ett skilt inlägg då jag hunnit testa dem lite.

Imorgon är det studiebesök till Åbo akademi och novia som gäller men ska först vara där klockan 10 och slutar 2 så det blir ingen lång skoldag.

Likes

Comments

Var ska jag börja? Har varit lite frånvarande från bloggen den sista tiden. Har helt enkelt inte haft någon motivation till att blogga och så har jag varit sjuk heela jullovet så har inte riktigt haft orken att blogga. Men nu börjar jag bli frisk fast jag hostar som en galning med jämna mellanrum och näsan rinner lite nu och då ennu. Motivationen till att blogga har också kommit tillbaka och har fler idéer till olika inlägg jag ska ta och fixatill er.

Men nu är i alla fall jullovet slut och jag är tillbaka i Ekenäs, kommer dock ha en åtta veckors praktik som börjar första veckan i februari så det är inte så många dagar som jag kommer spendera här i Ekenäs längre.

Vad har jag gjort under jullovet då? Som sakt har jag ju varit sjuk hela tiden så har inte fått så mycket gjort men lite har jag nog orkat med.

Nyåret spenderade jag med kompisarna. Jag var först i Åbo på fest och sedan ute i Pargas men var rejält flunssig på nyåret så det slutade med att jag for hem och sova redan klockan 1 men riktigt roligt hade jag nog fast kvällen slutade tidigt.

På tisdagen efter nyåret for jag, mamma och syrran på en spontan kryssning med viking Grace till Sverige. Var ju förstås sjuk då också och så hade jag fått en allergisk reaktion (antagligen mot antibiotikan som jag åt) så jag var full av röda utslag på hela kroppen men som tur så fick jag inga utslag i ansiktet så såg ändå någorlunda normal ut. Men riktigt roligt var det att fara på kryssning och äta god mat och shoppa i taxfreen.

Så mycket mer än det har jag inte gjort förutom att jag jobbat lite mellan varven då jag varit tillräckligt frisk för det.

Nu har skolan börjat igen och vi har haft första hjälpen kurs nu i två dagar så idag fick jag första hjälpen 2 kortet i handen så nu var den biten av utbildningen avklarad. Men nu då det var färdigt har jag en fördjupningsuppgift att skriva som ska vara klar på måndagen så den kommer jag sitta och skriva nu på veckoslutet. Imorgon har jag skola till 4 tror jag och sedan far jag hem till Pargas igen och på fredagen blir det studiebesök i Åbo.

Men nu ska jag leta upp några bilder från jullovet så att ni får lite färg på detta inlägg

Likes

Comments

Julaftonen blev lyckad hade riktigt roligt fast jag inte var helt frisk och en massa fina julklappar fick jag av allihop. Igår blev det en ganska lat dag och eftersom jag fortfarande var sjuk så blev jag hemma hela dagen.

I natt fick jag en ryslig öronvärk och idag bestämde jag mig för att åka och kolla upp det så fick skjuts in till Åbo och for til neo på läkarundersökning och jepp örat helt rött så nu har jag en antibiotikakur på så att öroninflammationen ska gå över.

Resten av veckan har jag jobb men får se nu hur jag orkar tror i alla fall att jag blir tvungen att stanna hemma imorgon för orkar inte göra något just nu.

Tänkte nog ta och visa er mina julklappar ennu men just nu orkar jag inte börja med det.

Likes

Comments

Nu är bordet dukat och julklapparna ligger under granen så jag vill passa på att önska alla en riktigt god jul!

Likes

Comments

Nu var julen här. Känns ju inte riktigt så då det regnar och är grått där ute. Jag har gått ock blivit sjuk så här passligt till julaftonen, har flunssa, huvudvärk, öronvärk och kanske lite stegring också. Men ska försök att njuta så mycket som möjligt av julaftonen ändå har just varit till fammo på julgröt och så fort bastun blir varm ska jag fara och badad lite julbastu, med mycket eukalyptus doft och på kvällen kommer hela tjocka släkten till oss och äter julmat och öppnar några julklappar.

Men nu i väntan på att bastun ska bli färdig och då resten av familjen går på kyrkogården och tänder ljus så ligger jag i soffan med en varm filt och kollar på The Grinch medans jag samlar krafterna så att jag ska orka med kvällen.

Likes

Comments