Nu är tredje veckan på praktiken avklarad vilket betyder att hälften av praktiken redan är avklarad. Trivs såå jätte bra på praktiken så redan nu börjar jag stressa över att den snart ska ta slut och jag måste fara tillbaka till skolan igen för det har jag inte alls lust till.

Men vad har hänt denna vecka förutom att jag varit på praktik? Nästan inget skulle jag påstå, har varit till stallet ett varv och så har jag hunnit med ett kosmetologbesök där jag färgade ögonbryn och franssar och köpte en ny ansiktskräm. Men det är ungefär allt jag gjort annars har jag varit hemma och pyntat på med olika saker.

Har heller inga större planer för veckoslutet men imorgon då pappa och brorsan är på jakt tänkte jag, mamma och syrran åka till Åbo och fara på bio eller något liknande så slipper vi ha det tråkigt här hemma.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu när det börjar bli kallare utomhus blir det ganska mycket filmtittande inomhus i alla fall för mig och nu de senaste veckorna har jag kollat på en del filmer som jag tänkte tipsa om.


Suicide squad

Filmen som det har pratats mycket om nu den senaste tiden. Hade själv inte alls höga förväntningar när jag såg filmen eftersom jag hört ganska mycket dåligt om den men enligt mig var den riktigt bra, både rolig och spännande, sen är det ju ett stort plus att musiken är bra också.

Handling:Samla ett gäng fängslade superskurkar och förse dem med de kraftfullaste vapnen regeringen kan uppbringa. Skicka sedan iväg dem på uppdrag att besegra en fiende som sägs vara oövervinnlig. Underrättelseofficeren Amanda Waller har bestämt att enda lösningen är en grupp av omaka och förkastliga individer utan något att förlora är det enda som gäller. Gruppen inser dock snart att de inte blivit utvalda för att lyckas utan för att få skulden när de misslyckas. Ska Suicide Squad bestämma sig för att dö när de försöker lösa uppgiften eller är det var man för sig som gäller?


The intern

Bra och rolig film som har en handling som är ganska lätt att följa med.

Handling:Den 70-åriga änklingen Ben har tröttnat på livet som pensionär och ger sig in i leken igen genom en praktikplats på en nätbutik för mode som drivs av karriäristan Jules.


The fundamentals of caring

En bra feel god film som är riktigt rolig och en ganska typisk roadtrip film.

Handling:Ben är en pensionerad författare som efter en personlig tragedi börjar arbeta som vårdare. Efter sex veckors utbildning möter han sin första kund, Trevor, en svärande 18-åring med muskeldystrofi. En är förlamad känslomässigt, en är förlamad fysiskt, tillsammans gör de en resa till alla de platser Trevor har blivit besatt av när han tittat på de lokala nyhetssändningarna.


Vacation

En riktigt rolig humorfilm som det lönar sig att se på då man har en dålig dag, själv skrattade jag nog mycket under filmen. Finns också tidigare filmer i samma serie om Griswolds familjen som jag inte sett men enligt mig behöver man nog inte se dem heller för att förstå sig på denna film.

Handling: Sådan far, sådan son. Äntligen är det dags för en ny generation att ge sig ut på en helt galen road-trip genom hela USA i Ett päron till farsa. Griswolds är tillbaka och nu är det sonen Rusty som bestämmer sig för att ta med sin fru och deras två söner till äventyrslandet Wally World. Resan blir dock inte så familjevänlig och idyllisk som planerat. särskilt inte när de gör ett oplanerat besök hos syrran Audrey som numera är gift med en snuskigt rik frispråkig ranchägare i Texas.


The longest ride

Sist men inte mina tipsar jag om den här filmen. Den är mycket annorlunda än de andra filmerna jag tipsade om. Detta är ingen komedi utan en romantisk dramafilm som är riktigt bra och man får räkna med att gråta under filmen, i alla fall om man är som jag och gråter till alla sorgliga filmer. Filmen påminner en del om "the notebook" så om man gillade den filmen ska ni absolut ta och kolla på "the longest ride".

Handling:Livet för ett ungt par flätas samman med en mycket äldre man när han reflekterar tillbaka på en förlorad kärlek medan han sitter fast i en bilolycka.


Alla filmer går att se på dreamfilm men "the fundamentals of caring", "the intern" och "vacation" finns också på Netflix.

Likes

Comments

Igår var det shopping som stod på schemat så 11 tiden for vi iväg mot Raisio. Min småkusin som är lika gammal som min syster har kommit hit från Sverige för att hälsa på under höstlovet, så hon och min syster hoppade av vid mylly och gick i butiker där medans jag och mamma for till Bauhaus, Jysk och Ikea. Efter att vi sett klart i inredningsbutikerna så for vi också till mylly där vi åt på Hesburger och gick sedan runt i några butiker.

Dessa tre plagg köpte jag från New Yorker. Köpte också underkläder från Cubus och farsdagspresent åt pappa.

Alltså halsdukar...Jag är helt hopplös då det gäller halsdukar, älskar att köpa halsdukar och tycker det är så snyggt att ha halsduk nu då det blir kallare men jag själv brukar ändå glömma bårt halsduken och har de sällan på mig. Men ändå köper jag hela tiden olika halsdukar, tubhalsdukar och scarfar. Har säkert över 30 olika halsdukar och använder dem väldigt sällan men kan helt enkelt inte låta bli att köpa dem. De flesta är ju beroende av att köpa skor men jag har alltså dille på att köpa halsdukar (okok jag älskar nog att köpa skor också och har nog för många par skor men använder ändå dem oftare än jag använder halsdukarna).

Likes

Comments

Nu är det höstlov. Men inte för mig jag fortsätter med praktiken som vanligt, fast det gör ingenting tycker ändå det är så roligt på praktiken så jag klarar mig utan extra ledigt dessutom är det så några dagisbarn som inte har höstlov nu så det är väldigt lugnt på min praktikplats.

Har annors haft väldigt lite program denna vecka. Har varit till stallet och till mommo som fyllde år och så har jag kört lite på min lillasyster annors har jag suttit hemma och inte gjort så mycket.

Imorgon är jag på praktik till 15 och sedan får jag vecoslut och på lördagen ska jag och shoppa och då borde jag hitta varma utekläder åt mig så att jag klarar mig utan att frysa på dagisgården.

Likes

Comments

Äckligaste maten? Har nog fler saker som inte riktigt faller mig i smaken men saltgurka och oliver är nog bland det som jag gillar minst sen kan jag inte heller tåla svampar och såna maträtter som har "geleaktig" konsistens.

Fika jag tackar nej till? Också rätter med gelekonsistens t.ex. Bärkräm och fil.

Hatväder? På hösten/vintern då det är mörkt och grått och det regnar och snöar och det blir klottigt och halt.

Tv-program jag aldrig skulle titta på? Finska versioner av t.ex. Paradise hotel eller ex on the beach. De flesta dokumentär programmen brukar också ofta vara väldigt tråkiga.

Då tappar jag humöret helt och hållet? Då människor inte kan köra bil i synnerhet de som har så bråttom att de hela tiden ska köra fast i bilen de har framför sig, då brukar jag bara köra långsammare så bara så ni vet ska ni inte köra fast i baken då jag kör. Hatar också då människor hakar upp sig på vissa saker och inte kan gå vidare.

Sämsta musiken? Hårdrock eller opera där man inte sjunger utan mäst bara skriker och har oljud.

Ord jag hatar? Det är ett engelskt ord men ordet moist kan jag inte tåla tycker bara det låter så äckligt sedan tycker jag inte heller om ordet kofta säger alltid tröja eller något liknande istället, vet inte varför jag inte tycker om det men på något sätt tycker jag det är ett sjukt irriterande ord.

Värsta tiden på dygnet? Tidigt på mårgonen då man ligger i sängen och inser att det är fem minuter tills man måste stiga upp.

Värsta humöret? På mårgonen då jag sovit då jag just vaknat och sovit lite dåligt, ännu värre blir det då människor är för positiva eller pratsamma, vill helst bara sitta tyst någonstans för mig själv och dricka mitt kaffe sedan får man börja prata med mig.

Sämsta grejen jag äger? Ööö...denhär var svår. Meen det som jag nu kommer på är en av mina handväskor som jag annars gillar, den ser bra ut och är passlig storlek men dragkedjan gick sönder efter en vecka ungefär.

Värsta personligheten? Här skulle man ju kunna skrivs hur långt som helst. Folk som är negativa eller klagar på allting kan jag inte tåla t.ex. I skolan/jobbet de som i varannan mening säger att de vill hem, hela tiden klagar t.e.x på maten eller på andra människor eller klagar på att de är sjuka/har sjukt någonstans stup i kvarten, nej hohho blir så trött bara jag tänker på det. Sedan kan jag inte heller tåla folk som är otrevliga mot servicepersonal och t.ex. Inte säger hej tillbaka då personen i kassan hälsar utan bara ser sur ut och går iväg eller är otrevliga mot servitörerna på restaurangen, sen hatar jag nog också då det är tvärtom och servicepersonalen är otrevlig då man själv försöker vara trevlig. Ja det finns ju en lång lista på jobbiga personligheter men tror jag slutar här.

Likes

Comments

Nu har jag varit en hel vecka på praktik på dagiset och jag trivs verkligen jätte bra. Jätte roligt har jag haft och märker nog att jag har valt rätt inriktning och vill absolut jobba med barn i framtiden.

Har egentligen inte gjort så mycket annat speciellt den här veckan.

Men till stallet har jag varit och kommer börja fara dit nu igen mina en gång per vecka. Har ju inte varit dit nu på 8 veckor ungefär då jag varit i Ekenäs så fölet har verkligen växt till sig en del och ändrat färg då fölpälsen lossar och City är sjukledig men annors ser stallet i stort sätt ut som det gjorde för 8 veckor sen. Roligt var det att hälsa på hästarna har nog saknat dem rätt mycket.

Igår var jag kusk hela kvällen och har kört på alla möjliga och körde sista gången halv två tiden på natten innan jag kom hem och började sova. På förmiddagen igår var jag också på "inrednings mässa" här i Pargas men måste erkänna att det inte var så lyckat väldigt lite saker att se på och mest bara tyger och garn som inte intresserar mig alls.

Idag har jag varit och tagit passfoto eftersom jag antagligen åker på resa med familjen på sportlovet igen nästa år och mitt pass har blivit gammalt. Har också slängt ihop en lasagne som vi ska äta bara mamma kommer hem. Imorgon fortsätter praktiken och så mycket andra planer har jag inte utan får helt enkelt vänta och se vad som händer.

​Såhär ser alltså fölet ut nu för tiden (tack Alexandra för bilden).

Likes

Comments

Detta veckoslut blev verkligen lyckat. Började fredagkvällen med att dricka vin och ha filmkväll med de bästa kompisarna. På lördagen var jag en stund i skogen och försökte få fast Siru som jagade älg men henne fick vi först fast efter 3 timmar då hon tappat bort älgen och börjar jaga kossor i en kohage istället. Då hunden var fast så förde vi hem henne och så for hela familjen iväg till Kamu för att äta. Då vi ätit klart var vi hem via och sedan körde brorsan mig till Harrys pub där jag träffade kompisarna och där var vi sedan till 1 tiden då jag åkte hem med brorsan igen. Söndagen blev en av de slöare dagarna och största delen av dagen spenderade jag i soffan med en del filmer men blev senare rastlös och for med pappa, brorsan och syrran ut och åka båt en sväng då det var så fint väder.

Nu var då veckoslutet över och jag har varit min första dag på praktik i en förskolegrupp. Jätte roligt var det att komma tillbaka ut i arbetslivet och tyckte att min praktikplats var jätte bra, trivdes värkligen där. Har nu bara varit där en dag men ser mycket framemot resten av veckorna och hoppas att det inte går för fort för nu har jag inte brott tillbaka till skolan.

Likes

Comments

Sista dagen i skolan är över och nu befinner jag mig hemma i Pargas igen.

Gårdagen blev bra. I skolan ordnade vi barnkalas och det var riktigt roligt och en bra avslutning på period 1, bara 4 perioder kvar nu. Efter skolan kom mamma och min syster efter mig från Ekenäs och jag satte mig bakom ratten och körde hela vägen hem och stannade vid hese för att hämta mat. Regnade gjorde det i princip hela vägen hem men inte gjorde det så mycket då man var inne i bilen.

Idag är jag ledig och har just sett klart en film och funderar nu på vad man ska hitta på till näst. Ska i alla fall till fammo och äta plättar och så ska jag ta min latmask till hund ut på en promenad i något skede. På kvällen ska jag och umgås med mina Pargas vänner vilket jag ser mycket framemot för dem ser jag inte så ofta nu för tiden.

​Ingen morgonpigg hund här inte.

Likes

Comments

Nu har vi gått in i den sista skolveckan jag har före praktiken. Nästa måndag ska jag vara på ett daghem i en förskolegrupp på praktik och där kommer jag vara 7 veckor och sedan ska jag vara en vecka på en lågstadieskola med första klassister. Är jätte taggad inför praktiken kommer bli roligt att jobba med barn ett tag och inte bara sitta vid skolbänken. Och så ser jag nog mycket framemot att få vara hemma i Pargas i min egna säng också (nog för att jag har egen säng här i Ekenäs också men det känns liksom inte som hemma på samma sätt)

Imorgon har jag sista skoldagen och då ska vår klass ordna barnkalas, så ingen seriös skoldag och på fredagen är jag ledig men har dock en del oinlämnade skolarbeten så om jag inte får dem inlämnade idag måste jag göra dem på fredagen.

Men idag blåser det och regnet öser ner där ute så om det inte slutar regna snart så blir det nog en filmkväll här i lägenheten och så ska jag försöka få undan något skolarbete kanske. Ska nog ta och packa ihop allt pick och pack också för imorgon far jag hem och stannar där i 8 veckor.

Tb till en av de bättre dagarna.

Likes

Comments

Har nyss sett på filmen a girl like her.

Efter att en sextonårig flickas självmordsförsök har försatt henne i koma ger sig ett filmteam ut för att avslöja vad som egentligen hände. Teamet upptäcker dokumenterat material som avslöjar den misär en mobbare utsatte flickan för.

En väldigt stark film med ett viktigt budskap åt mobbare. Ganska sorglig men tycker ALLA borde se den här filmen för den har ett så viktigt budskap

Tycker den hör filmen skulle vara jätte bra att visa i skolor, speciellt högstadier eller skolor för ungdomar. Tycker också att läraren och föräldrar borde se denna film, den är super bra.

En väldigt sevärd film och själv såg jag den på Netflix och trailern hittar ni HÄR

Likes

Comments