Den här midsommaren spenderade jag på stugan i Nagu med mommo, moffa, mina kusiner och deras föräldrar. Hade ingen lust att fara och festa så det blev en lugn och skön midsommar det här året. Riktigt bra väder var det på fredagen då jag till och med låg ute och solade på dagen, på kvällen blev det kyligare med med yllesockor på fötterna och en varmare tröja gick det bra ändå. På lördagen regnade det dock hela dagen med vad gjorde det då man kunde ligga under täcket med en film hela dagen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu har det äntligen börjat kännas som sommar på riktigt. De senaste dagarna har det varit varmt, soligt och ungefär 20 grader utomhus. Super skönt!

Eftersom det var fint väder och mamma skulle till Nagu på lördagen för att träffa sina kusiner så bestämde sig jag, Ida och pappa att ta båten och också fara till Nagu till stugan. Före vi for till stugan var vi till Bystrand i Kirjais på mat dår beställde jag en hamburgare och en kall cider, riktigt god hamburgare hade de där.

Då vi ätit körde vi till stugan och satte eld i bastun och jag for faktiskt och simmade en sväng också och så avslutade vi kvällen med att spela lite kort och lyssna på musik.

Nästa dag tog jag sovmorgon och låg i sängen hela förmiddagen och på eftermiddagen startade vi hemåt med båten igen och for nästan direkt till stugsn och åt mat och då vi var hemma blev det lite serietittande och sedan sovdags efter midnatt.

Idag sov jag igen ganska länge och gick till fammo & faffa med syrran för att äta lunch då vi vaknat. Eftr det tog vi hunden med oss och gick till stugan. Där har jag nu varit hela dagen och solat, läst lite och sett på några Youtube-klipp. Nu har jag kommit hem och ätit mat och ska nu fara i duschen och tvätta håret för imorgon är det jobb som gäller.

Likes

Comments

Igår var det äntligen dags att få betyget i handen och mässan på huvudet, jag blev färdig NÄRVÅRDARE. Hade en jätte bra dag och vill tacka alla som var med och firade. Har en massa bilder från igår som både mamma, Ida och Anki har tagit men har inte kunnat gå igenom dem ennu så tänkte skriva mera om min dimission då jag hunnit gå igenom bilderna. Sedan fotade vi också foton till mitt tackkort både i blömans och hemma på gården och där finns ocks några hundra foton skulle jag tro men då jag gått igneom dem ska jag nog visa såna bilder här på bloggen också.

Men idag tänkte jag börja med att visa vad jag fick för gåvor.

Alla mina gåvor


En jätte fin och skön pläd som fammo själv vävt


10 stycken iittala eessence vittvinsglas


En guessväska som jag länge haft på toppen av min önskelista (& en liten väska med en hund på


Iittalas alvar aalto vas


Ett presentkort till xxl


Ett smycke som pappas faster själv lagat


En resa till Gdansk med familjen


Pengar


En massa fina kort


...Och sist men inte minst en massa fina rosor (har tyvärr inte alla på bild)


Likes

Comments

Idag har varit en bra dag. Har varit och jobbat mellan 9 och 3, en ganska lugn och skön arbetsdag blev det. Efter jobbet for jag och mamma till Kaarina och köpte några små grejer till min dimissionsfest. Sedan var jag hem och svänga innan jag satte mig i bilen igen och plockade upp Alexandra och körde till stallet.

I stallet var det ganska lugnt eftersom alla hästar förutom 2 är ute på bete. Så vit tog och tvättade några träns och städade sadelkammaren och gick sedan en runda och hälsade på hästarna. Vi började med att hälsa på Flamenco och Helmi som verkade vara väldigt lyckliga då de har fått fara i en hage med en liten plätt gräs i. Då vi hälsat på flickarna gick vi vidare till pojkhagen där Saqu var tillsammans med Cellas ettåriga hingstföl Becu och en annan ettårig hingst. Det var riktigt roligt att träffa Becu igen, han var så social och fast han inte ennu blivit speciellt vacker så var han i alla fall riktigt söt.

Flamenco & Helmi

Alla Pojkarna (till vänster), Becu & Saqu (till höger)

Och här är Becu för ungefär ett år sedan, Inte dom vackraste bilderna men visst var han ju söt

Likes

Comments

Det var ett par dagar sedan jag bloggade så nu tänkte jag ta och berätta lite om de senaste dagarna.

På fredage var jag ledig hela dagen och klockan 2 var jag med resten av familjen på gamla moffas begravning. Efter begravningen åkte jag hem med Anton och eftersom vi inte hade någon mat hemma så beslöt vi oss för att fara ut med båten och äta i Airisto, kusinerna kom också med. Riktigt bra mat hade dom i Airisto, jag tog en laxpizza och den var nog god men om man vill ha just en laxpizza så skulle jag nog fara till Kamu, deras är bäst. Då alla var mätta tog vi och hoppade tillbaka i båten och körde hem.

På lördagen började jag dagen med att fara med mamma och Ida och gå på Pargasdagarna. Vi gick också in i några butiker på malmen och kollade men vi hittade inte förutom lakusnören att köpa. Innan vi sedan körde hem tillbaka var vi via reimari och köpte lite mat, för mig blev det en plocksallad. Vi tog maten med oss och for till stugan för att äta och blev sedan där ett tag innan Höglunds bjöd oss till Lugnholmen en stund.

På söndagen var det jobb som gällde. Så klockan 9 startade jag hemifrån och for sedan med några klienter med buss utfärd till zoolandia. Riktigt roligt var det, skön arbetsdag. Då jag kom hem från jobbet promenerade jag ner till stugan och åt mat där. På kvällen värmde vi också badtunnan och bastun. Då alla badat klart for vi sedan till fammo & faffa en stund och sedan hem.

Idag har jag varit ledig igen och eftersom audin var hemma så tog jag Ida med mig och körde till Kaarina där jag först var till Jysk och köpte lite filtar till stugan och andra små indreningssaker som jag tänkte ta dit. Eftrer Jysk var vi också till Lidl ock köpte lite mat och saker till min dimission. Imorgon och på onsdagen ska jag på jobb igen och sedan kommer jag antagligen vara ledig enda till nästa vecka tisdag.

Likes

Comments

Precis som rubriken säger så är det jobb på dagarna och stallarbete på kvällarna som har gällt de senaste 3 dagarna. Trodde ju att jag bara skulle jobba lite denna sommar eftersom jag inte har något riktigt sommarjobb att gå till varje dag utan bara är inhoppare då det behövs men nu har jag jobb nästan alla vardagar hela juni och eventuellt lite veckosluts jobb också. Riktigt roligt tycker jag nog det är, trivs riktigt bra på jobbet och eftersom jag nästan alla dagar kommer jobba i samma grupp så känns det ju bra och man kanske får någon rutin på det hela. I juli kommer jag i alla fall ha ledigt, antagligen hela tiden eftersom platsen jag jobbar på nu har stängt nästan hela juli.

På kvällarna har jag varit i stallet och igår var jag också första gången ut en sväng med Max i terrängen och det gick helt bra fast jag märkte att han nog är rädd för en del saker, bland annat så mötte vi på en "mycket farlig" vägtrumma som han absolut inte kunde gå över utan efter mycket funderande om han alls kunde komma över tog han och hoppade över den och som tur så hade vi Alexandra och Flamenco med som lite dragkraft. Men efter trumman var det inga andra problem förutom gräset som enligt Max lockade myycket mer än att bli riden.

Idag gick stalljobbet ut på att beta med Helmi, rykta henne och pröva sadlar på henne, fixa klart Saqu innan han skulle ridas och mocka boxarna i stallet.

Imorgon och på lördagen är jag ledig hela dagen och på söndagen jobbar jag igen. Kommer att vara riktigt skönt att vara lite ledig eftersom jag varit igång nu de senaste dagarna från mårgon till kväll.

Nu ska det bli riktigt skönt att lägga sig i sängen och sova bort halva dagen imorgon.

Likes

Comments

Idag har jag varit på jobb. Trodde egentligen att jag skulle vara helt ledig denna vecka men fick nu två dagars jobb, idag och imorgon och så fick jag veta att det blir utfärd på jobbet på söndagen också så det blir en jobb dag även då, det är ju helt roligt eftersom det alltid är högre lön på söndagar.

Efter jobbet kom jag en snabb sväng hem innan jag skulle iväg till stallet. I stallet tog jag och Alexandra ut varsin häst (Helmi och Flamenco) och betade med dem en stund. För mig är att beta med hästarna en av de saker jag får mest sommarkänsla av, då vet man att hästarna snart ska ut på bete och då dom far ut på bete är det lixom sommar på riktigt.

Imorgon är det samma rumba som gäller. Först jobb mellan 9 och 3 och sedan till stallet en sväng och sköta hästarna. Vi får hoppas att det är lika fint väder då som det har varit idag.

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig hela dagen och vädret har varit dåligt, regn hela dagen och då det fanns en ledig bil hemma i garaget så tog jag syrran med mig och så körde jag iväg till shoppingcentret mylly.

Vi var där 12 tiden så vi började med att gå runt i ett par butiker och skulle sedan äta lunch. Då jag sa att till Ida att hon fick välja lunchställe så var det Hesburger som gällde. Då vi ätit klart gick vi ennu i några butiker till och så tog vi och köpte en glass vid airo gelato innan det blev hemfärd.

På hemvägen stannade vi sedan vid kelovee i Pargas för att använda ett presentkort som jag fått av pappa, eftersom jag länge velat ha en ny badrock så var det det jag köpte där.

Här är alla mina inköp:

//Newport badrock-Kelovee//T-skjorta-Cubus//T-skjorta-NewYorker//

//T-skjorta med snörning-NewYorker//Blus-NewYorker//

Men nu ser jag att klockan börjar bli mycket och jag ska på jobb och till stallet imorgon så jag avslutar med dagens "solnedgång" eller "kvällshimmel" kannske är ett bättre ord.

Likes

Comments