View tracker

Nu var söndagen här och imorgon på morgonen sätter jag mig på tåget mot Ekenäs. Det känns ganska trist att åka tillbaka trivs nog bäst i Pargas där familjen och vännerna finns. Men nu är det bara några dagar jag har skola före det blir jullov. Har inte direkt motivation till skolarbete heller då jag trivdes på min praktikplats och skulle gärna stannat där längre.

Detta veckoslut har jag varit med familjen till kusinerna på lillajulsmiddag på lördagen och resten av veckoslutet har jag suttit hemma inumhus i värmen. Nu har jag packat väskorna och ska ta och börja sova, godnatt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det börjar ju vara dags att förbereda inför julen snart och eftersom det nu är lillajul och första advent så har jag ju inte kunnat undvika att fundera över vad jag själv skulle vilja ha i julkapp detta år.

Min lista är inte så lång med sakerna jag önskar mig är inte precis billiga heller. Jackan hittar du HÄR och skorna HÄR.

Likes

Comments

View tracker

Nu var praktiken helt slut för den här gången och jag längtar redan mycket till nästa praktik. Men nu är det skola i 4 veckor, men ganska mycket ledigt har vi nog också då det är självsändighetsdag. .Efter fyra skolveckor så är det jullov och sedan ska jag till skolan igen 4 vecor före det är praktik och sportlov som gäller.

Oj vad tiden går fort änå det är ju inte länge tills jag blir färdig från skolan så jag måste väll snart bestämma mig ifall jag ska fortsätta studera eller bara börja jobba.

Skulle gärna ha lite snö nu

Likes

Comments

Nu är det igen ett tag sedan jag har bloggat senast. Men har väll haft annat att tänka på för jag har faktist helt glömt bort bloggen.

Förra vecka var jag min sista vecka på praktik på dagiset och det var ledsamt att praktiken redan tog slut skulle nog kunna vara där myycket längre ännu och kommer nog sakna gruppen, men är välkommen att hälsa på igen så bara jag har ledigt från skolan kommer jag nog ta och göra det.

Idag har jag varit första dagen på praktik i ett lågstadium här i Pargas och där kommer jag vara resten av veckan med en klass ettor och på ett eftis.

Annars har det väll inte hänt så mycket har varit en del till stallet. Firat fammos födelsedag och kuskat runt på mina föräldrar och syrran, det värkar ju bli lite så att sedan då man äntligen blivit 18 och fått körkort att det är det slut festat för då är det föräldrarna som ska ut och festa och man får vara kusk.

Likes

Comments

Nästa år då det är sportlov ska jag med min familj iväg och skida slalom som vi gör nästan varje sportlov och denna gång är vi på väg till Borovetz som ligger i Bulgarien (kommer skriva mer om resan då jag vet lite mer om den). Men nu behöver jag alltså en ny slalomrock så jag har kollat runt lite på slalomrockar och tänkte visa mina favoriter för er.

Alla rockar är från zalando och hittas HÄR

Men alltså priserna på dessa rockar!! Här räcker det inte bara med en hundralapp inte. Därför försöker jag nu hitta en rock som också skulle duga som vardagsrock och inte bara en slalomrock dom används en gång i året.

Likes

Comments

Idag har vi ju årets första snö här i Pargas och det är ju ett tecken på att hösten börjar vara över och att vinter är på kommande. Då jag nu for in på bloggen märkte jag att min header inte riktigt passade till vintern och att den är jätte gammal så nu blev det en ny header, är inte riktigt nöjd med den ännu så bara jag har tid och ork kommer jag nog ta och ändra den igen men den som jag har nu får duga tills vidare.

Likes

Comments

Denna vecka är de ingen praktik som gäller. Nu har vi teori men eftersom jag har så lång väg till skolan i Ekenäs får jag vara med på distans. Så några timmar far jag till Tette och där sitter vi med på lektionerna via Skype, sedan har jag nog också en del uppgifter som görs också då jag inte är med på alla lektioner. Så idag har jag varit med på Skype mellan halv 1 och 2 och imorgon ska jag vara på Skype några timmar på förmiddagen.

Idag har jag varit kusk till syrran då ingen annan kunde föra henne till hennes musiklektioner och efter att jag fört och varit efter henne till malmen så for jag till stallet. Där ryktade vi Cella och fölet och så var jag ut och promenerade med City på planen och fick sällskap av Alexandra som red Flamenco.

Imorgon är det som sagt lite teori på Skype som gäller och på kvällen ska jag igen till stallet ett varv. Sedan får jag se vad som händer resten av veckan det är lite oklart eftersom jag inte vet när jag ska vara med på lektionerna.

Likes

Comments

En ganska händelselös vecka har det varit. På dagarna har jag varit på praktik och på kvällarna her jag varit hemma och sysselsatt mig med allt möjligt. Flunssig har jag varit hela veckan men nu har flunssan nog börjat ge sig och idag är jag nog frisk. Det har ju varit halloween nu i veckoslutet men jag har bara varit hemma och haft det skönt. Det var meningen att jag skulle vara kusk idag men det behövdes inte sen heller så jag blev hemma med lillasyster och såg på twilight.

Den här veckan blir det ingen praktik utan jag ska fara till Tette och så ska vi vara med på teorilektioner via Skype. Hela skolveckan är lite oklar så vet inte riktigt hur länge vi ska sitta och skyla med klassen och om vi får några uppgifter. Men imorgon borde vi få veta mer.

Nästa vecka fyller fammo 70 och på lördagen ska hon ha sitt 70års kalas hos oss så det blir nog en del städas och fixas under veckan.

Likes

Comments

Det är vad mitt veckoslut gått ut på.

Började lördagen med att fara på bio med mamma och Ida. Det var mamma som valde film så det blev Bridget Jones's baby som vi såg, har ju sett den förut men det gick inte heller någon annan bra film så det var helt okej att se den igen. Efter bion gick vi till hansa ett varv där mamma skulle köpa ljus, det slutade med att jag hittade en tröja som jag köpte och några ljus hittade vi inte men vi stannade vid hong kong i kaarina där mamma hittade sina ljus till sist.

På lördag kväll hade jag bestämt mig för att fara till Åbo och festa med kompisarna. Träffade Roosa och Linda vid busshållplatsen klockan 9 men vi hade kollat fel på busstidtabellen och det visade sig att bussen for först halv 11. Nåja ingen skada skedd vi väntade och hoppade på bussen halv 11. I Åbo hade vi bestämt oss för att fara till skärgårdsbaren där vi träffade resten av gänget. Riktigt bra ställe var det föresten stor bar, trevlig personal och bästa av allt alla kunde svenska! Vid 1 tiden for jag, Linda och Roosa vidare till Lyni och därifrån tog vi taxin hem sedan 4 tiden.

På söndagen vaknade jag med en hems flunssa, var inte förvånad dock eftersom jag redan på lördag mårgon hade sjukt i halsen och var ganska täpt i näsan på kvällen. Men söndagen spenderades helt enkelt i sängen.

Idag då jag vaknade var min första tanke nej, det finns ingen chans att jag kommer orka fara på praktik idag så jag blev hemma och nu känner jag mig redan lite piggar trots att halsen känns som sandpapper och näsan är täppt. Så idag har jag gjort som igår luggit i sängen hela dagen och kollat på Gilmore girls som just nu är min favoritserie.

Men imorgon hoppas jag det blir praktik som gäller och det ser jag framemot!

Likes

Comments

Nu är tredje veckan på praktiken avklarad vilket betyder att hälften av praktiken redan är avklarad. Trivs såå jätte bra på praktiken så redan nu börjar jag stressa över att den snart ska ta slut och jag måste fara tillbaka till skolan igen för det har jag inte alls lust till.

Men vad har hänt denna vecka förutom att jag varit på praktik? Nästan inget skulle jag påstå, har varit till stallet ett varv och så har jag hunnit med ett kosmetologbesök där jag färgade ögonbryn och franssar och köpte en ny ansiktskräm. Men det är ungefär allt jag gjort annars har jag varit hemma och pyntat på med olika saker.

Har heller inga större planer för veckoslutet men imorgon då pappa och brorsan är på jakt tänkte jag, mamma och syrran åka till Åbo och fara på bio eller något liknande så slipper vi ha det tråkigt här hemma.

Likes

Comments