Första praktikveckan är avklarad och nu har den andra veckan börjat. Trivs riktigt bra på min praktikplats och lär mig mycket nytt hela tiden. Nu har jag bara fyra praktikdagar kvar innan det blir sportlov, känns lite synd att det blir avbrott i praktiken men de flesta dagisbarnen är ju också lediga då så jag kommer ju inte missa så mycket egentligen

På lördag morgon åker jag med hela familjen och brorsans flickvän iväg till Borovets i Bulgarien och skidar och jag är jätte taggad!! Ser supermycket fram emot att komma iväg lite och resa och det var länge sedan jag skidade slalom så det ska också bli superroligt. Ska försöka uppdatera och lägga in bilder under hela resan men jag vet ju inte riktigt hur det är med Wifin och sånt men ska göra mitt bästa.

Snapchat filter och stora påsar under ögonen, men så ska det ju vara ibland

Likes

Comments

Nu börjar vardagen och rutinerna rulla på. Tycker redan jag vet rutinerna på dagiset och trivs riktigt bra, försöker ju fortfarande lära känna alla och sånt men om någon vecka tror jag nog allting kommer rulla på, synd bara att jag bara är där två veckor nu före sportlovet för sen blir det ju lite att börja på ny rulle igen.

Jag har ju blivit ganska skapligt förkyld igen och har nästan ingen röst alls på förmiddagarna och på eftermiddagarna är det lite bättre men det blir ju ganska svårt att sjunga, prata och läsa sagor utan röst och det skulle ju vara riktigt bra att kunna göra nu första veckan på ny praktikplats.

Men annars har jag inte så mycket att berätta då jag kommer hem gör jag inte så mycket annat än ser på serier, går ut med hunden, bakar, fixar i köket och latar mig i soffan.

Hoppas att jag snart hittar på något roligare än min vardag att blogga om, för den lär ju ska se ganska likadan ut nu under praktikveckorna.

Likes

Comments

Nu har jag varit på min första praktikdag med 1-3 åriga dagisbarn. Riktigt roligt har det varit, barnen är ju så söta men på mina förra praktikperioder har jag mest jobbat med äldre barn så det blir ju mycket nytt att lära sig denna praktik. Ganska jobbigt känns det då det blir fler avbrott i praktiken då det först är två veckor praktik, sedan sportlov, sedan två veckor praktik igen, sedan skolvecka och efter det igen två veckor praktik. Skulle mycket hellre ha allt i ett streck för nu blir det ju lite så att man ska komma in i rutinerna varje gång man varit borta, men då skolan bestämt så här så är det ju inte mycket jag kan göra åt saken.

Men den här veckan har jag praktik mellan 8 och 3 varje dag så nu ska jag komma in i rutinerna och lära mig alla nya namn.

Men skönt är det att vara hemma igen nu hela tiden och inte åka av och an från Ekenäs hela tiden.

Likes

Comments

Nu var sista skolveckan innan praktiken igång. Idag har jag hunnit med granskning av bostaden och lämnat tillbaka nycklarna så nu bor jag hos Anki till torsdagen då jag far hem igen.

Imorgon börjar föredragen av fördjupningsuppgifterna och jag är bland de första med att ha föredrag men har mitt föredrag i slutet av dagen. På onsdagen ska jag sedan vara opponent för ett annat föredrag och på torsdagen har vi de sista föredragen men då har jag redan gjort mina uppgifter så då får jag bara lyssna och delta i diskussioner före jag tar tåget hem tillbaka.

Ser supermycket framemot praktiken nu. Är såklart ganska nervös också, det är ju en ny plats och nya människor som gäller. På måndagen nästa vecka ska jag och fylla i pappren och på tisdagen har jag alltså min första praktikdag.

Vädret kunde ju vara bättre

Likes

Comments

Nu var det slut på fotoinläggen för en tid men jag ska försöka hitta på något annat att fylla bloggen med nu tills jag får lust att fota igen. Men idag blir det i alla fall ett helt vanligt vardagsinlägg som jag bjuder på.

Förra skolveckan var lite små stressande eller skoldagarna var inte så farliga men kvällarna gick lixom åt till att läsa fördjupningsuppgifter. Riktigt intressanta har uppgifterna nog varit men man blir ju lite trött på att läsa då man ska läsa 14 stycken uppgifterna på rad.

På fredagen blev det ingen normal skoldag utan det var ju nationella närvårdardagen så den firade vi med klassen genom att ta tåget till Helsingfors för att först besöka Super och sedan gå på educa mässan. Riktigt roligt var det nog att gå på mässa men lite trött blev man nog i benen till slut.

Igår bar det av till Ekenäs igen för nu skulle lägenheten tömmas och städas så började med att packa in allting i bilen och sedan städa och putsa hela lägenheten. Då lägenheten var tom och städad mötte vi Anki och så tog vi och åt lunch vid Sanna fe. Jätte goda hamburgaren hade de där, rekommenderar. Då vi ätit körde vi till Anki och förde lite av mina saker till henne och drack kaffe och åt efterrätt där innan vi körde hem till Pargas igen.

Idag har jag lagat en power point presentation till mitt föredrag som jag ska ha på tisdagen och så har vi varit och firat moffa som fyller år imorgon.

Imorgon ska jag till Ekenäs igen men far med halv nians tåg så for sova lite längre än normalt. Har också granskning av bostaden imorgon och så får jag lämna in nycklarna annors är det en normal skoldag som gäller och på tisdagen börjar vi med föredrag och de sista föredragen har vi på torsdagen och då är det också sista skoldagen innan praktiken börjar. Så en ganska intensiv skolvecka är det som gäller men sedan ska det bli roligt att jobba på dagis igen.

Likes

Comments

Jag älskar ju att fotografera men det går väll lite i perioder så det var ett tag sedan jag sist lade in några fotografier men här kommer nu några bilder på allt möjligt konstigt jag har hat lust att fota. Alla foton är tagna utomhus och i Tennäs. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag fotat väldigtmycket nu i Januari så detta är definitivt inte det sista inlägget med bilder utan det kommer nog minst ett till om inte fler.

Likes

Comments

Här kommer en mix av både gamla och nya låtar som jag gillar.

Likes

Comments

Idag har det varit en sådan skoldag som man bara tittar på klockan och funderar om den faktist kan gå så långsamt framåt. Mycket teori och eftersom jag somnade ungefär klockan 2 igår så fick jag faktist anstränga mig att hålla ögonen öppna. På eftermiddagen tog teorin äntligen slut men då var det dags för grupparbete istället med krångliga anvisningar som man inte förstod sig på. Men grupparbetet blev gjort på något vis och presenterat för de andra grupperna och sedan fick vi sluta för dagen. Har dock en hel del uppgifter tills imorgon som jag suttit och jobbat med nu hela kvällen.

Men en sak tror jag att jag glömt att berätta, jag har nämligen fått praktikplatsen fixad!! Ska vara i en grupp med 1-3åringar och det ser jag verkligen framemot måste bara kämpa mig igenom de här sista veckorna nu. Ska göra ett föredrag om min fördjupningsuppgift som ska vara färdigt på måndagen och dessutom har jag 14 stycken fördjupningsarbetet som jag ska läsa och skriva om och tillika ska jag ju städa och flytta ut ur lägenheten, så att sådant. Det är ju bra också att vi ska ha alla jä*la arbeten sista veckan före praktiken.

Likes

Comments