Ni vet sådana kvällar då det okontrollerbara tankeflödet suttit igång? Då det inte bara rinner en liten, stilla bäck av tankar i huvudet, utan en bred flod forsar förbi med funderingar för stora för människan och slukar alla andra normala känslor på sin väg? Ikväll är en sådan kväll. Ikväll är en sådan kväll, då jag tvivlar på allt. Då hela mänskligheten känns misslyckad, då det känns som att det finns för många hinder på vägen mot frihet i det samhälle vi skapat, där alla stackars människor sitter instängda i burar och då, då är det ingen ide att göra något annat än sluta försöka släcka glöden i mina fingrar, slå mig ner vid datorn och skriva om dessa livsfunderingar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​PUUUUUUUH okej då var spanska nationella avklarat!! Såååå skönt. det var ganska lätt faktiskt, inte så svårt som jag förväntat mig. Några var sjuka för att skippa det, men tänk vad skönt att vara klar med det bara istället? Ikväll eller imorgon, hade jag tänkt skriva om hur det är att vara tvingad att umgås med personer man inte tycker om, som man egentligen verkligen inte vill vara med. Skulle ni vilja det? Kram

Likes

Comments

Natti för idag fina läsare och tack för den först dagen som bloggare. 8 läsare kom vi upp i, skoj. Tycker så mycket om er allihopa <3 Spanska nationella prov imorgon, ångest!!! Hör av mig imorgon såklart. PUSS 

Likes

Comments

​Internationella kvinnodagen, GRATTIS! Jag har länge funderat på huruvida jag är feminist eller inte. Kanske låter det konstigt, att jag som kvinna funderar på om jag värdesätter mina rättigheter eller inte? Jag velade fram och tillbaka, för det klart, jag ville ju veta jag stod i frågan. En kväll, bara slog det mig. Jag ÄR feminist och är redo att slåss till sista droppen för kvinnliga rättigheter. 

Anledningen till varför jag inte visste mitt förhållande till feminism tror jag handlar om hur avskräckt jag blev av att se de tjejer i min egen skola som var så överdrivna kring ämnet. De skrek, blev röda i ansiktet, spottade och blev okontaktbara under olika diskussioner som berörde ämnet på något vis. Folk pratar om dem, killarna gör narr av deras åsikter och andra skrattar hela vägen hem efter att ha sett inlägg de lagt ut på Instagram. Alla var inte välkomna in i deras klubb, det var dem mot världen. 

Men så den kvällen, då mina åsikter ändrades kring feminsim tog också mitt liv sig en vändpunkt. Jag insåg, att jag inte är den som pratar om mens öppet och viftar med min blodiga tampong i luften. Jag är kanske inte alltid den som är nöjd med min kropp och den person jag är. Men jag är den som vill göra skillnad. Och om du kvinna, någonsin ropar på hjälp, kommer jag slåss för mitt liv för dig. Slåss för att du värd så mycket mer, slåss för att visa att vi inte är barnmaskiner utan värde. Och, slåss, för att du är så jävla bra. För att du snart ska kunna på räta på ryggen igen, hålla huvudet högt och bevisa att oss knäcker ingen. 

Likes

Comments

​Fyfan hörrni, även jag har dragits in i bloggvärlden. Även jag, har känt dess armar dra i mig och, även jag, har därför skapat denna blogg som du just nu läser. Emilia heter jag och fyller 16 i år men ser ut att vara 12. Kort med babyface. En liten glad varelse utåt som längtar tills nästa gång jag får skratta så magen krampar. Jag blir stressad lätt och har så mycket i skolan just nu så det känns som att jag går sönder. Jag har börjat hata skolan! Istället vill jag ju bara sitta hela dagarna och skriva krönikor om samhället, hur vrickat allt här är. Hur sjukt det är, att folk skolas likt maskiner för att passa in i samhällets normer, när vi alla gentligen ska leva tillsammans i harmoni? Mer om detta tänkte jag skriva om senare. Jag är glad att du är här iallafall, varmt välkommen :)

Likes

Comments