Jag själv gillar att läsa (h)ärliga vardagsbloggar mer än jag gillar att läsa stela mode-, inrednings-, skönhets-, träningsbloggar. Såklart är det kul att läsa om sånt också men då ska det vara blandat med vardag och sanning. Det är inte kul att läsa om t.ex. perfekta hem, vältränade kroppar, "vardags"sminkningar som ser ut att vara gjorda av en makeup artist. Jag får bara ångest av att följa sådana bloggar. De får mig att tycka att mitt eget liv är så vanligt och tråkigt. Vardagsbloggar däremot får mig att känna igen mig i det som de skriver och de får mig att må bra och förstå att ingen är perfekt. Då andra vågar visa verkligheten gör det att man själv inte skäms över det.

Därför tycker jag att det är synd att många bloggare målar upp en bild av ett perfekt liv där det inte finns smulor på bordet, inga vissna blommor, inget damm, inga fläckar... Och jag tror inte att jag är den enda som känner ångest över att följa dessa "perfekta" bloggar. Därför har jag slutat läsa dem. Enklare än så är det inte. Om man mår dåligt och känner ångest så varför följer man dem då? Jag själv blir i alla fall inte inspirerad av att se massa felfria bilder och "perfekta" liv. Jag är glad att jag har insett det och istället kan läsa härliga icke-perfekta bloggar där man känner igen sig och inte behöver känna sig mindre bra.

Jag önskar bara att flera skulle våga visa sanningen, både bloggar och instagram. Istället för att bara lägga upp felfria bilder så kan man också visa verkligheten. Det förstår man ju att ingen kan ha ett felfritt liv. Ingen kan ha det så bra som vissa får det att framstå. Det är omöjligt. Det är inte mänskligt. Det gör bara att man får en enorm prestationsångest och man tror att ens eget liv måste vara så. Det är först nu efter flera år som jag har insett att jag inte mår bra av att följa dessa personer. Jag hoppas att allt fler vågar visa "the ugly beautiful truth" och vara stolta över det! Då tror jag att en stor del av dagens sjuka ideal skulle försvinna och många skulle må så mycket bättre.

Därför vill jag själv vara öppen och ärlig. Visa att livet inte alltid är som en dans på rosor. Att det är helt okej att må dåligt ibland. Att det är okej att ha det stökigt hemma. Att det är okej att äta den där chokladbiten. Att det är okej att hoppa över träningspasset (av vilken orsak som helst). Att det är okej att äta skräpmat en vanlig vardag. Att det är okej att låren går ihop. Det är okej att leva ett vanligt, enkelt liv. Ingen är perfekt. Vi är bara människor.

​Så här kan det se ut då man har två katter. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

När jag för en gångs skull sminkade mig idag så bestämde jag mig för att ta en bild till instagram. Efter cirka 200 bilder fick jag till en som blev bra. Det är inte lätt att ta "bra" selfies. Och det märks att jag inte gör det allt för ofta... Kanske man borde öva lite mer..?

Efter det så väckte jag Basti (han kom hem från jobbet kl.6) och så for vi iväg till butiken. Där köpte vi allt möjligt gott som vi ska mumsa på ikväll.

Den här bilden blev rätt fin tycker jag! 🤗

Detta mumsade jag i mig efter att vi kom hem från butiken. Har kommit in i en period då jag älskar att köpa något sött och gott till eftermiddagskaffet. Det här var en vaniljbulle och marabou daim-saltlakrits.

Likes

Comments

Trötta jag i min sköna morgonrock.

För två dagar sedan tog vi fram utemöblerna till bakgården. I väntan på soliga och varma dagar! ☀️

Likes

Comments

Hej! Varför är det alltid så att när man har världens inspiration till att börja blogga en dag, så är den som bortblåst nästa? Nu har jag i alla fall igen fått inspiration och nu ska jag verkligen försöka blogga mera aktivt. Det är ju alltid så roligt att kunna gå bakåt i arkivet och läsa om vad man hade för sig en viss dag. Dessutom så använder jag systemkameran mycket mer då jag bloggar.

Idag är min fjärde och sista lediga dag för den här veckan. Efter det så jobbar jag hela veckoslutet. Nu under mina lediga dagar har jag varit sjuk. Har haft flunssa. Hade bara stegring på söndagen (hamna komma hem från kvällsturen) efter det har den åtminstone varit borta, men har fortfarande täppt näsa och snuva. 

Igår gick vi i alla fall till ett loppis. Var så trött på att bara ligga hemma och kände mig mycket bättre. Det är så roligt att gå på loppisar och leta efter fina saker. Jag hittade en liten porslinskål till köket där vi kan ha pennor. Den kostade dessutom bara 1€ så det var verkligen ett fynd.

Köpte också blommor. En gul till köksbordet och en likadan vit till vardagsrumsbordet.

Likes

Comments

Idag hade jag morgontur på jobbet, alltså kl.7-15. Det gick snabbt som vanligt och jag hade en riktigt trevlig dag. Det är bara alltid tungt att ha morgontur dagen efter man har haft kvällstur. Det räcker ändå en stund efter kvällsturen innan man kommer i säng. Jag hade inte heller något att ta med mig som lunch så jag fick ta med lite gröt och en banan. Det mättade i alla fall lite och jag orkade bra tills jag kom hem ungefär kl.15:30 efter att ha varit via butiken.

Nu är klockan redan kvart före sju och det känns som att jag just kom hem från jobbet. Tiden bara flyger iväg! Har inte ens gjort något speciellt sen jag kom hem, bara luggit på soffan och vilat. Ska i alla fall om en stund yoga och sedan ta en lång och skön dusch. Kanske jag gör lite fotvård också, det skulle nog mina torra fötter bli glada av.

Det här åt jag till middag idag, en mikromat som faktiskt går att äta. Den innehåller inga tillsatsämnen och smakar som man själv skulle ha gjort den. Tummen upp för mera naturliga produkter.

Likes

Comments

Idag har jag kvällstur, börjar först halv två. Ändå vaknade jag av mig själv kl.6:45 vilket var jätteskönt för då hinner man göra mycket mera före man ska på jobb. Nu har jag ätit morgonmål, varit ute och stavgå i nästan en timme och gjort dag 5 av "30 days of yoga with Adriene".

Jag märker hur min syn på motion har ändrats. Förut tränade jag för att bränna kalorier, gå ner i vikt och forma kroppen. Nu tränar jag för välmåendets skull. Jag älskar att yoga då jag blir så avslappnad och harmonisk av det. Jag älskar att stavgå då det är måttligt ansträngande och njutningsfullt. Jag älskar också att jogga, simma, styrketräna, promenera i naturen. Ja, det finns massor som jag älskar. Så länge det är roligt, något som jag VILL göra och inte MÅSTE så är det underbart och ger mig massor av energi. Så fort jag känner att jag måste röra på mig så blir det bara negativt och tråkigt.

Likes

Comments

De här böckerna köpte jag för någon vecka sedan. Under veckoslutet läste jag klart "drunkna inte i dina känslor" och den var verkligen såå bra. Lättläst och massor av goda råd. Jag kände igen mig i mycket av vad de skrev. Igår började jag läsa "lär dig leva" och jag är helt fast. De skrev i början att de rekommenderar att man ska läsa den i lugn takt, men det är nästan omöjligt då man vill läsa mer, mer och mer! Men jag försöker att ta det lugnt med den och låta deras budskap sjunka in ordentligt.

I alla fall så är det här två böcker som jag vill rekommendera.

Likes

Comments

Jag heter Emilia, är 20 år gammal och bor i Finland tillsammans med min fästman Sebastian och våra två katter Findus och Felix. Jag jobbar som närvårdare på ett servicehem för äldre människor, har jobbat sedan juni 2014. Annars så älskar jag att läsa, laga mat, yoga, vara utomhus, syssla med blommor och umgås med nära och kära. Och såklart annat också.

Jag har haft ett väldigt tungt år bakom mig där jag lidit av oro och ångest. Svår ångest som lett till panikattacker då och då. Som lett till att vardagliga saker som att gå i en matbutik har gett mig världens ångest. Jag har också någon form av social fobi, jag känner mig granskad och uttittad av andra. Dessutom är jag en HSP person (sensitivt begåvad) som analyserar allt och inget. Vissa dagar mår jag som en prinsessa och känner mig som världens starkaste person som klarar vad som helst, medan jag andra dagar känner mig helt utpumpad på energi och det enda jag kan göra är att ligga i soffan och ta igen mig. Ofta blir det så här om jag sysslar med för mycket under flera dagars tid utan att vila.

Jag vill vara öppen och ärlig i min blogg eftersom jag själv gillar att läsa bloggar som är äkta och visar verkligheten. Här kommer jag att skriva om min vardag (som ibland kan vara hur händelselös som helst) och annat som dyker upp i mitt huvud. Jag älskar att fota så här kommer också att komma upp massor av bilder.

Likes

Comments