View tracker

Oj vad dålig jag har varit på att uppdatera!😳 Jag har helt enkelt inte mått bra och saknat motivation. Nu börjar jag komma tillbaka igen efter en lååång tid av förkylningar och huvudvärk. Är fortfarande förkyld och har huvudvärk men jag får helt enkelt strunta i det. Det känns som att förkylningar är en sån här "året-runt-sjukdom", man blir ju aldrig av med dom! Om man väl blivit av med dom blir man sjuk nästa vecka istället. I alla fall så trotsade jag yrsel och huvudvärk i fredags och for till stallet och red. Hann bara hoppa av hästen så blev jag ännu mer yr. Ååååh vad det ska vara jobbigt. Red i alla fall nästan ett helt ridpass utan huvudvärk.

Nu har jag hela vintern på mig att bygga upp min styrka så jag snart är "fit" för tävling! Jag hoppas att jag och Kavatina kommer kunna briljera ute på tävlingsbanorna 2017. Om vi nu kommer ut och tävlar. Just nu bryr jag mig inte alls om placeringarna jag vill bara tävla min första lokala dressyrtävling och ha en bra känsla. Sen är det väl en rolig bonus att få en rosett med sig hem men målet med 2017 är väl att jag ska komma igång med tävlingar och kunna tävla LC utan problem. Vi får se hur det går med mina galna nerver! Jag bestämde mig för ett bra tag sedan att jag inte skulle tävla hoppning eftersom jag blir så nervös bara jag ser ett hinder. Så den nervositeten blandat med mina galna tävlingsnerver lär inte bli bra haha. Men med mer rutin lär det nog bli bra. Så mitt mål med Kavatina under 2017 är att vi ska rida säkra LC rundor utan större problem. Det största "problemet" just nu är min sits. Om jag förbättrar min ridning så kommer vi garanterat kunna klara av LC-LB under 2017. Hon är så fin. Verkligen en drömponny!

/Emilia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

För snart 2 år sedan började våran resa tillsammans. Den 14-åriga fega lilla ryttaren började som tillridare på ridskolans kanske galnaste ponny. Hon var nästan livrädd för fart, ponnyn däremot älskade fart. Detta låter kanske inte som den perfekta kombinationen. Det var det inte heller. Jag tror ingen trodde att vi skulle hålla ihop så länge som vi faktiskt gjorde. I början var det verkligen galet, jag var så oerfaren av snabba små galenponnysar och han var inte speciellt erfaren han heller, han var ju trots allt bara 9-10 år. Men vi kämpade på trots att vi båda inte riktigt visste vad vi gjorde. Efter många månader tillsammans bestämde jag mig för att vi ändå skulle ställa upp i klubbens dressyrtävling trots att det inte var våran starka sida. Min dröm sedan många år tillbaka var att få ta emot en rosett på en tävling. Han uppfyllde min dröm, den galna, vilda ponnyn går in och vinner våran första start tillsammans. Den glädjen är obeskrivlig. Han lärde mig att rida, han hjälpte mig med min hopprädsla. Hur kan man någonsin tacka en häst nog för allt den ger och har gett en? Han har visat mig vägen i två år. Han har varit mitt trygga lilla ställe jag kunnat rymma till när verkligheten kommit ikapp och varit alldeles för jobbig. Kärleken mellan en häst och ryttare är som ingen annan. Den är obeskrivlig. Efter nu snart 2 år är våran resa slut. Allt varar inte för alltid. Idag slutade jag som tillridare på Buck. Min fina prins.. Jag är, som ni nog förstått, dressyrintresserad och det är inte Buck. Så därför tog jag det förmodligen svåraste beslutet på länge och valde att satsa fullt på mig och Kavatina. Tack för allt du visat mig Buck. Du har tagit mig från att knappt våga hoppa 50cm till att hoppa felfria rundor på 80cm och enstaka hinder på 90cm. Han är en på miljonen och nu är det slut. Tack för allt, jag älskade dig igår, älskar dig nu och kommer alltid göra.

Några favoriter från våran tid tillsammans❤️ Gråtit så huvudet bankar och tänkt så det känns som att huvudet ska explodera men detta blir nog bäst.. Nu hoppas jag att han snart säljs och flyttar till en egen liten ryttare😞

Likes

Comments

View tracker

Har nu kollat på Kurirenmästerskapen sedan 8 imorse. Gud vad sugen jag blev på att tävla! Så många fina ekipage och gjort många fina ritter. Jag vill också haha. Men så småningom kan jag äntligen tävla. Jag hade tänkt att jag skulle satsa på att börja tävla lokalt nu till 2017 om det är okej med ägaren, vilket det borde vara eftersom ett av kraven var att jag skulle kunna tävla med medryttarponnyn. Då har jag hela vintern på mig att träna! Jag har också tänkt att jag ska börja träna på gymmet med mamma så jag bygger upp min styrka och kondition så jag orkar mer i ridningen, då jäklar kommer det bli bra. Funderar även på om jag ska säga upp min tillridning på Buck.. Vet inte riktigt. Jag hinner inte rida han så ofta eftersom jag alltid måste ha en vuxen ansvarig närvarade ifall något skulle hända. När jag far till Kavatina behöver jag ingen vuxen ansvarig så henne kan jag rida oftare. Men om allt går som planerat och som jag vill kommer jag kunna tävla tillsammans med Kavatina nu till 2017. Hade gärna velat vara med på Kurirenmästerskapen 2017 men hon är ju rädd för att hoppa så det går ju inte då det är en kombinationstävling. Jag är nöjd bara jag får tävla lokalt då jag velat göra det länge men aldrig haft möjligheten att träna med en och samma ponny för att sedan tävla. Äntligen kan jag (förhoppningsvis) göra det jag länge velat göra! Och med en drömponny dessutom.

För fem dagar sedan var det exakt ett år sedan denna bild togs. Min och Bucks första tävling tillsammans, älskade killen gick in och vann. Vi red förmodligen våran sista tävling tillsammans den 24/4. Hade tänkt att vi skulle satsa på pay and jump eftersom han inte kan tävla lokalt men det fick vi inte. Vill verkligen att han ska ha det bästa så jag tycker det är hans tur att få flytta till en egen duktig liten ryttare och slippa ridskolan. 😟❤️

Likes

Comments

Nu är det söndag och lovet är slut, imorgon ringer larmet 06.00. Oj vad jag inte är taggad på skola. Vi har ju faktiskt lite mer chill på min skola än dom i gymnasiebyn. Inte så många prov än så länge och inte jättemånga och svåra uppgifter att göra. Men lärarna har lovat att det är efter lovet som det börjar på riktigt. Är inte så taggad på alla redovisningar vi ska göra och speciellt inte den på naturkunskapen då vi ska redovisa om olika kraftverk, jag fick vindkraft, och sen debatera. Förstår inte riktigt men jag hoppas verkligen att vi inte ska redovisa denna vecka för jag är långt ifrån klar!

I torsdags var jag hos en ortoptist på Sunderby Sjukhus igen och fick ett par tillfälliga glasögon som ska hjälp mot mitt dubbelseende. Den 22:a ska jag tillbaka och om detta glaset funkat bra ska jag få beställa egna bågar. Mina ögon är så konstiga. Vi var först hos en optiker som skickade en remiss till en ögonläkare på Sunderbyn, som skickade en remiss till en annan på Sunderbyn, som sen hämtade en som var mer specialist, som skickade en remiss till skallröntgen, och sen fick jag fara tillbaka till ortoptisten. Nu tror vi att vi hittat rätt glas som ska hjälpa mina ögon.

Nu är det bara 18 dagar kvar tills jag, Lotta och mamma flyger till Stockholm!! Mammas kille ska hämta oss på flygplatsen och sen släpper han av mig och Lotta på Friends Arena, sen får han och mamma fara hem till han och lämna väskor. Vi ska bo hos han hela veckan/helgen så slipper vi betala en massa för att bo på hotell. Sen far vi hem måndag 28/11 och tillbak till skolan på tisdag igen, usch. Men vi får ju i alla fall vara borta från skolan torsdag-måndag så vi ska nog inte klaga.

En suddig bild från ridpasset i torsdags, i fredags red vi ut.
Nu kom katten och jama, dags att stiga upp kanske. Godmorgon

//
Emilia

Likes

Comments

Igår red jag Kavatina på min ridlektion, vi tränade på att flytta för skänkeln på volt i båda varven. Sen lite galoppövningar och sen tränade vi på att hålla förvänd galopp runt spåret vilket funkade hur bra som helst! Hon är verkligen en guldponny, jag har hittat en så fin medryttarponny! Om allt går som "planerat" kommer vi ha så sjukt kul. Igår var även första gången jag red henne ordentligt i ridhuset så innan hade jag inte riktigt kunnat känna hennes gångarter och vad hon faktiskt kan eftersom vi endast kunnat rida ut. Idag ska jag rida i ridhuset och jag tänkte be syrran filma lite, imorgon drar vi på en uteritt runt byn och kör på lite miljöträning. Härliga ponny! Svettig ponny och svettig ryttare, ponnyn skulle behöva rakas ;)

Likes

Comments

Snart är det 1 helt år sedan jag och Buck debuterade på dressyrbanan! Den 7/11-15 gjorde vi våran första start tillsammans och slutade på 1:a plats med 64,4% i LD:3, en liten klubbtävling bara eftersom han inte kan tävla lokalt än. Nu har jag börjat satsa mer på pay and jump och klubbtävlingar i hoppning med honom då han är bättre på det. Summera tävlingsåret 2016 - 6/6 möjliga rosetter varav 2st placeringar, 2st felfria rundor (egentligen 3 men man fick endast 1 rosett/ekipage, 2st 70cm och 1st 80cm) och 2st deltagarrosetter. 4 av dom är med Buck och 2 är med Stella. Kan ju hända att det blir en till klubbtävling i dressyr innan 2016 är slut men då tävlar jag nog Kavatina. Tanken är väl att jag och Kavatina ska börja tävla lokalt efter årsskiftet, inte så många klasser och inga "höga". Jag tänkte att vi ska börja på LC på klubbtävling och sen köra lokalt på LC nivå och sedan gå upp till LB. Alltså bara dressyr eftersom hon är så osäker och rädd när det är bommar inblandat. Jag är så otroligt glad som har möjligheten att få rida Kavatina! Hon är verkligen så himla fin.

Nu är det snart dags för SIHS dessutom!! Vi köpte biljetterna lite sent så vi har inte dom bästa platserna men det kommer ju ändå bli så sjukt kul. 23 dagar tills vi flyger ner till Stockholm och 22 dagar tills jag fyller 16. Wihooooo
😄

Buck och jag efter våran första tävling, min första placering och våran första tillsammans 😄

Rosetterna 2016, inte mycket men det är bra för mig eftersom det är mitt första "riktiga" tävlingsår. Ingen lokal tävling men det är första året jag tävlat mer än 1 gång 😉

Likes

Comments

Hej!

Äntligen har Kavatina flyttat till RBRK! Vi kan äntligen rida på ridbanan och inte bara rida ut. Jag kan även rida tidigare på dygnet än förr eftersom jag kan gå till stallet. Det kunde jag inte tidigare för hon stod för långt bort så jag var beroende av skjuts, alltså kunde jag inte rida förrän vid 18.30 och då är det väldigt mörkt. Nu kan vi äntligen börja träna på riktigt. Hon har bara stått där en dag men hon verkar trivas.

Jag och Lotta har även köpt helhelgs biljetter till Sweden International Horse Show 24-27 november. Gud vad taggad jag är! Vi kommer ha så kul, detta blir nog det roligaste på året. Nu ska jag bara spara pengar så jag har råd att shoppa på mässan haha, wish me luck!

/Emilia

Likes

Comments

Hej, kul att du hittat hit! Här får du följa mig och ponnyernas äventyr.

Jag heter Emilia och är snart 16år. Jag är tillridare på en av ridskolans ponnyer, Buck, sen 1,5år tillbaka. Han är född 2005 och har stått på ridskolan sedan 2013. Tillsammans har vi tävlat ett fåtal klubbtävlingar med placeringar.

Jag blev nyligen även medryttare på en c-ponny som heter Kavatina. Hittils har vi endast haft möjlighet att rida ut men på lördag flyttar hon till ridklubben så vi äntligen kan börja träna på riktigt. Tanken är att vi så småningom ska börja tävla i dressyr.

Hoppas du vill hänga med oss på våra äventyr!

/Emilia

Likes

Comments