Godmorgon. Jag och familjen är i Stockholm på semester hos mammas kille. Vi for i tisdags kl 7 med bussen från Råneå och var framme på flygplatsen vid 9, planet skulle lyfta 10.15. Alicia klagade på magsmärtor när vi var på flygplatsen och när vi väl kom på flyget blev det värre fort. Hon spydde 2 gånger och mamma sa att det nog var förstoppning igen då Alicia har haft problem med det tidigare. Ungefär 11.30 var vi framme i Stockholm och direkt fick Alicia medicin som skulle hjälpa mot förstoppningen men inget hände och hon fick bara ondare och ondare så vi bestämde oss för att fara direkt till Karolinska. Väl där fick dom ta en kölapp men det satt ingen sköterska och tog emot dom i kön, så mamma gick fram till en sköterska och sa att nu MÅSTE ni ge min dotter hjälp. Alicia låg då och halvt skrek av smärta i magen. Vid ungefär 18 ringde mamma och sa att det var kronisk förstoppning och att Alicia hade fått medicin så det hade släppt och att dom skulle få fara hem någon timme efter det. Lättnaden vi kände då går inte att beskriva.

Men sen ringde mamma igen.. En annan läkare ville kolla en extra gång på Alicias mage för att vara säker på att det inte var något annat. Hon tyckte att Alicia kändes hård på höger sida och hon hade lite ont där så dom ville göra en skiktröntgen för att vara säker. Vid 20 ringer mamma igen och säger att Alicias blindtarm har spruckit och att dom ska åka ambulans (prio 1) in till Södersjukhuset.

Igår opererades hon vid 5 på morgonen, hon har varit lite till och från och haft feber men varit sig själv överlag. Idag ringde mamma och sa att dom blir utskriva imorgon eftermiddag eftersom dom vill hålla koll på Alicia då hon fortfarande har ganska ont i magen. Det kan hända att hon fått en infektion någonstans i buken eftersom att blindtarmen sprack. Nu imorse var hon i alla fall feberfri och hyfsat pigg. Hon får antibiotika i blodet morgon, eftermiddag och kväll sedan igår så om det är något borde det försvinna.

Igår skulle vi egentligen farit till Göteborg på morgonen och varit på Liseberg.. Men sånt här kan man inte bestämma över, det var bara riktigt oturligt att det hände just nu men det är ju skönt att hon börjar må bra igen. Jag hoppas verkligen att hon slipper mer otur med tex infektioner.. Min älskade syster förtjänar inte detta.

Stockholmsresan började alltså åt helvete rent utsagt. Nu hoppas vi att hon blir bra så vi kanske kan hitta på något sista dagarna.. 😓❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 14 readers

Likes

Comments

Postad i: Cloney Girl

Det som jag aldrig trodde skulle hända har nu hänt! Vi har nu köpt vår första egna ponny! Cloney Girl är hennes namn och hon är ett sto född 2007. Hon har flyttat runt ganska mycket nu innan vi köpte henne och hon har inte blivit så korrekt riden och tidigare ägare har inte hanterat henne rätt när hon gjort fel när man ridit. Hon kan till exempel trycka ut rumpan ibland och stanna, vilket ingen kunnat hantera på rätt sätt. Loppan, som vi kallar henne, har även stått på olika ridskolor och inte alls passat där, vilket jag kan förstå. Jag har endast ridit henne två gånger men man känner direkt hur känslig hon är och att hon är en enmanshäst. Men hon är en ängel i all hantering! Hon stod även på Irland tidigare och där reds hon inte så bra, så hon är jättefin att galoppera på men traven måste jobbas mycket med.

Hon är ett riktigt projekt, men jag ser framemot vår resa tillsammans så mycket! Hon kommer bli så sjukt fin med mycket träning och tid. Nu ligger fokuset på att få henne att slappna av och att vi ska lära känna varandra och sen grunderna. Sen är tanken att vi ska rida för en dressyrtränare på ridklubben. Jag testade även skutta med henne igår (söndag) när vi provred henne första gången och hon har en jättefin teknik. Så det är inga problem, men vi ska börja med grunderna och sen ha bommar/cavaletti en dag i veckan så kan vi så småningom också hoppträna lite. Hon kommer bli jättefin med mycket träning och tid, för potential ser man att hon har!

Nästa torsdag flyttar hon till ridklubben och då börjar vi på riktigt. Imorgon far jag till Stockholm och är inte hemma förrän måndag, mamma kommer hem på torsdag, så därför får hon stå kvar hos förra ägaren på bete tills vi är hemma i lilla Råneå igen.

Min fina Loppa, gud vad jag är taggad på denna resa! Äntligen är det min tur, äntligen.

Likes

Comments

Hej. Jag som skrev att det endast skulle bli roliga inlägg framöver. Men detta kommer inte vara ett så positivt och glatt inlägg, tyvärr. Vi har kollat på några ponnyer, riktigt fina ponnyer och jättetrevliga ägare. Alla har tyckt att vi verkar jättebra men att vi tyvärr bor för långt bort. Vi bor alltså i fel del av landet för att kunna hitta en foderponny. Jag har inte sett en enda annons på en ponny som lämnas till fodervärd här uppe i Norrbotten. Jag förstår såklart ägarna, man vill ju inte låna ut sin ponny på andra sidan landet om man vill kunna se till den då och då. Jag hade nog inte heller velat göra det om jag inte kände fodervärden och var säker på att min ponny skulle må bra.

Så alltså för att vi ska kunna ha en ponny måste vi köpa en. Med pengarna vi inte har för tillfället, alltså är det omöjligt just nu. Det känns så hopplöst att fortsätta leta efter en foderponny just nu, alla ponnyer står så långt ner i söder det går. Vilket verkligen är skit för oss. Men mina nära och kära säger att det kommer lösa sig, jag får helt enkelt tro på dom och hoppas att det gör det. Egentligen vill jag inte tro att det kommer lösa sig, tänk om det inte gör det? Men samtidigt vill jag tro att det kommer lösa sig.

Jag har drömt om detta i såååå många år nu och jag har sett framemot detta så mycket och nu kanske det inte ens blir av. Glädjen jag kände när jag fick veta att vi fått stallplats går inte att beskriva, sorgen när jag inser att det inte blir av kommer nog också vara obeskrivlig. Jag är helt inställd på att det inte kommer bli något, det är det jag tror, och om vi nu mot förmodan skulle hitta en ponny eller köpa en ponny så blir jag bara glatt överraskad. Hellre det än att tro att det blir av och det inte blir det och bli alldeles förkrossad. Lotta har i alla fall varit ett grymt stöd under denna tid och hon har också sagt att Fian gärna går någon dressyrtävling med mig om jag skulle vela. Hon är bara bäst. Världens bästa vän, hon är ovärderlig. Nu hoppas jag verkligen att detta löser sig, annars snor jag Lottas pålle då och då.

Hoppas eran dag varit bra, här har det blåst och regnat hela dagen. På fredag ska det dock bli bättre väder och det är även min sista arbetsdag denna sommar, sen semester och Stockholm med en härlig liten överraskning som mina syskon inte vet om än. Ha en fortsatt bra sommar, hejdå.

Bilder från jobbet, underbart trots väldigt tråkigt väder senaste jobbdagarna.

Likes

Comments

Jag hoppas verkligen denna sommar blir som jag önskar och vill! Mitt sommarjobb är grymt eftersom jag jobbar på ridklubben, Miroo känns jättebra och Kavatina likaså. Dock hamnade Kavatina i en liten fight med en annan ridskoleponny igår så hon har lite sår på bakbenen.. Men dom ser ut att läka fint. Förra året sommarjobbade jag också på ridklubben men blev tyvärr inlagd på sjukhuset för prick ett år sedan pga blindtarmsinflammation. Så veckorna efter fick jag inte anstränga mig för mycket. Värst av allt var att jag inte fick rida på flera veckor. Usch vad jobbigt det var att hålla sig borta, haha. Men jag var ändå snabbt upp på hästryggen igen.


Just nu känner jag bara stress, stress och stress. Finns det ens någon som lånar ut till fodervärd? Känns nästan hopplöst att leta då dom flesta endast vill sälja och dom som lånas ut på foder är varmblod på 150-160. Det är otroligt svårt att hitta en fin d-ponny som faktiskt lämnas ut på foder.. Vi har ju tid på oss, men jag är rädd att vi inte ska hitta någon och att vi då måste vänta ännu längre. Vilket jag inte alls vill eftersom jag inte kommer kunna rida ponny allt för länge till. Om jag stannar på den längden jag är nu kan jag rida ponny till jag är 20, 173 cm räcker tycker jag.


Jag har varit sugen på att börja rida Buck igen.. Om vi inte hittar en foderponny lär det nog bli värre, haha. Jag vill kunna hoppa ibland som jag kunde göra när jag var tillridare på han, Kavatina går det inte att hoppa och Miroo vill jag inte alls hoppa med. Saknar ändå lilla Buckis. Men eftersom han har en motionsryttare nu så lär det nog inte gå att börja rida han igen tyvärr, så jag hoppas vi hinner hitta en fin ponny så jag har en att busa med. En jag slipper dela med massa andra dessutom 😂 Bara jag och syrran med våran egen lilla stjärna, som jag längtar och hoppas. Behöver inte oroa mig om "hästskötare" när vi åker bort heller, flera har skrivit att dom gärna hjälper till när vi hittat ponny. Vilket är jättekul, verkligen. Vi måste bara hitta den där perfekta lilla ponnyn för oss. Den ska vara utbildad LC dressyr och LD hoppning. Sto eller valack, ej hingst. Vi får se, kanske finns vår drömponny någonstans där ute.


Jag var även på Ridklubben Dundret i helgen som hästskötare åt Lotta. Denna helgen gick mycket bättre än den i Jokkmokk. Vi for dit fredag eftermiddag och var framme vid 21. Första klassen startade 9 på lördag och då skulle Lotta hoppa en LD med Fia. Jag blev lite nervös eftersom det inte gick så bra i Jokkmokk. Men Lotta tyckte att Fia kändes framåt och fin, vilket lugnade mig lite. Lotta och Fia blev felfri i LD och fick en rosett med även snabbast tid. Det var så varmt så Lotta mådde illa nästan hela förmiddagen vilket resulterade i att hon blev väldigt trött så i LC flög hon tyvärr av när Fia stannade in i första hindret. Men Lotta var nöjd ändå eftersom Fia kändes jättefin på framhoppningen och i LD:n.

Sen på söndag hoppade dom en LD+. 14 fel i grunden men det var en lagtävling också och laget gick vidare till omhoppning. Sjukt spännande, det stod mellan Jokkmokks Ridklubb och Kalixortens Ridklubb. KORK vann efter en spännande omhoppning och Lotta och Fia fick 4 fel i omhoppningen. KORK har alltså vunnit omgång 1 och 2 av div lll. Det ser bra ut inför finalomgången som är i Boden i augusti. Nu är jag jättetaggad på att också få börja tävla. Gud vad kul det ska bli.

Likes

Comments

Godmorgon!

Varje dag under vinter var det första jag tänkte på morgonen: "en dag närmare sommar, kom igen". Det var väl det som fick mig att vakna kl 5.45 för att sen fara till skolan. Nu är det sommar, äntligen. Jag har längtat såååå till att få slippa skolan, nu ska jag bara ha kul, jobba i stallet, bada och bara skita i allt annat. Hästar, hästar och ännu mer hästar hoppas jag denna sommar kommer bestå av. Jag är klar med alla kurser jag har nu i ettan sedan ett tag tillbaka så jag fick egentligen sommarlov i fredags. Jag är ledig måndag - onsdag och har avslutning på torsdag. Äntligen!! Min sommar blev också mycket bättre nu när vi fått stallplats, känns som att allt verkligen går bra nu så vi får se när nästa misslyckande kommer. Varje gång det går bra för mig väntar jag bara på att något ska gå riktigt dåligt. Det är bara så, jag är väl van vid att det bara går skit för mig mestadels. Men nu känns det verkligen som att ingenting kan göra mig ledsen, verkligen inget. Det har jag inte känt på länge.

Nu finns även en annons ute på hästnet, mamma ska lägga ut en i facebook grupper också. Så vi får se, snart kanske vi har den där efterlängtade foderponnyn trots allt. Som jag längtat efter detta, det är helt sjukt. Tänk att det snart är min tur att få ha en egen stjärna att träna och tävla med. Jag har längtat efter detta i så många år, det är svårt att förstå att det verkligen snart är min tur.

I helgen ska jag med Lotta och Fia på hopptävling på Ridklubben Dundret. Samla in lite mer rutiner. Det kommer nog bli skitkul. Det är omgång två i division 3 så nu hoppas jag att KORK ryttarna gör bra ifrån sig. Det är så kul att vara på tävling! Trots att jag endast varit på tävling ett fåtal gånger ;)

Nu ska jag stiga upp och gå och rensa min garderob så sommarkläderna kommer fram, sen sätta mig i hammocken och äta frukost.

Godmorgoooooon

Längtar så mycket efter att kunna rida ut på långa mysturer med något dopp i sjön

Likes

Comments

Ni som läst mina inlägg ett tag nu har ju förmodligen märkt hur jag har gnällt angående stallplats och "hästeriet", hur min motivation inte är den bästa och ja allt annat jag gnällt på. Jag vill tacka er som trots mitt gnäll ändå läst mina inlägg vare sig det var för att retas, skratta eller vad det kan vara. Som jag nog skrivit tusen gånger, jag har väntat på att få min egna häst sååå länge (nu foderponny då). Sååå länge att jag knappt kommer ihåg hur många år, många vet jag i alla fall att det är. Men nu är min motivation på topp, jag har aldrig varit såhär glad i mitt liv. Jag gråter och skrattar om vartannat, jag vet helt enkelt inte hur jag ska reagera.

Till det som hänt då. Idag när jag kom hem från stallet, efter att ha hjälpt till att städa runt anläggningen, ringde mamma mig. Hon är på flygplatsen och ska hämta hennes kille och hans ena son som flugit hit från Stockholm. Hon sa att vi kunde steka korv så vi får i oss något och sa sen "jag måste berätta en grej". Först tänkte jag väl "jahapp vad har hänt nu..?". Vi har fått stallplats från och med 1 september. Vi var alltså på plats 6 i stallplatskön! Men eftersom jag är utbildad ungdomsledare och har hjälpt till på klubben så mycket senaste tiden har jag helt plötsligt hamnat först?! Huuuuuur hände det?! Jag klagar i alla fall inte. Jag fattade först inte vad hon sa men efter några sekunder började jag tok böla och skratta samtidigt. Jag har hela tiden varit inställd på att vi ska få stallplats om något/några år, senast igår tjatade jag på mamma om att ta stallplats hos en av mina kompisar istället för att det förmodligen skulle dröja några år innan vi får stallplats på RBRK. Förstår ni min chock?! Jag har fortfarande inte riktigt förstått att det jag väntat på i sååååå många år äntligen kommer hända. Jag kommer få min första egna foderponny och förhoppningsvis blivande egen ponny. Hur sjukt är inte det.. Nu börjar jakten på min drömponny.

Ponnyn vi letar ska helst vara d-ponny, bra utbildad i dressyr och hoppning då planen är att jag ska få börja tävla på riktigt. Jag förstår inte, jag har längtat sååååå länge på detta. Det är helt galet, helt sjukt, wow. Haha.. Men nu hoppas jag att ni endast kommer se positiva inlägg på denna blogg ;) Äntligen är det min tur, äntligen..


Likes

Comments

Postad i: Tävling

Hej! I helgen har jag varit i Jokkmokk på hopptävling. Jag var hästskötare åt min kompis Lotta som tävlade med sin ponny Fabolous Pride. Blandade resultat då varken Fia eller Lotta har tävlat mycket lokala tävlingar men med mer träning så kommer det bli superbra. Det blev vinst med laget i div 3! Heja KORK! Guuuuuu' vad tävlingssugen jag blev nu. Någon som har en ponny jag kan få tävla med?? ;) Jag som är dressyrryttare blev jättesugen på att hopptävla haha. Förhoppningsvis får vi stallplats snart så jag också kan få tävla. Kanske dags att träna med Buck så vi kan fara ut och hopptävla ;) Nä men seriöst, hade jag fått det så hade jag lätt gjort det!

Det var även första gången för mig som hästskötare och första "meetinget" jag hängt med på. När vi kom dit på fredag var verkligen allt så gormigt, ponnyer hit och ponnyer dit plus att vi aldrig varit i Jokkmokk förut. Det första jag tänkte var "nä jag kommer inte klara av att tävla om det ska vara såhär" haha, men det blev ju mycket bättre efter ett tag och på lördag visste vi ju hur allting funkade. Så med mer rutin blir det ju inga problem, man kan ju inte förvänta sig att det ska gå perfekt första gångerna. Nu hoppas jag att en stallplats fort blir ledig så jag också hinner få någon tävlingssäsong på ponny..

Det har varit en grymt rolig helg och jag ser verkligen framemot nästa tävling som blir på RKD. Nu är jag många erfarenheter rikare och jag tror aldrig jag längtat så mycket tills jag också får tävla.

Likes

Comments

Sedan början av 2016 har mitt mål (och dröm egentligen) varit att börja tävla dressyr nu 2017, vilket jag börjat inse inte kommer hända. När jag började rida Kavatina i september 2016 kändes det verkligen som att tävlingarna 2017 skulle vara möjligt. Men sen gick ju allt åt h-vete. Redan när jag fick veta att hon skulle säljas började min motivation sjunka något enormt och än har jag inte fått tillbaka den. Jag har inte varit speciellt taggad på ett enda ridpass senaste tiden förutom för prick en månad sedan då jag fick låna Curre på ridlektionen. Då hade jag motivation och jag red verkligen så mycket bättre än vad jag gjort innan just för att jag äntligen blev taggad på att rida. Önskar bara ägarna hade sett eller att jag fått det på film. Nästa gång (om det nu blir någon nästa gång..) måste jag dra med mig någon som kan filma. Han är verkligen en liten dröm.

Så nu har jag väl insett att alla mina planer för 2017 kommer krasha och just nu är jag inte speciellt taggad på att rida någon av hästarna jag rider just nu. Jag gillar Kavatina jättemycket, tro inte annat, men det har bara känts så fel och konstigt senaste tiden. Skulle gissa att det är för att min motivation är nere på noll. Det suger verkligen! Hästar är det jag lever för, ridsport är det absolut bästa som finns. Jag skulle inte klara mig utan ponnysarna eller finaste Tjejen men just nu är verkligen min motivation nere på noll. Jag vill inte ta en paus heller eftersom jag tror att jag bara kommer att må sämre då. Kan inte någon bara ha en superb d-ponny jag kan dressyra med.. Livet är verkligen så orättvist, speciellt när det handlar om hästar. Vi har inte nog bra ekonomi för att kunna äga en egen ponny och det finns ingen som har en d-ponny och söker efter någon som kan rida den någon gång/några gånger i veckan.

I helgen är det ju dressyrtävling i Piteå och jag antar att det är därför jag börjat tänka ännu mer än vad jag tidigare gjort. Min drömponny finns nånstans där ute.. Vi får väl se vad framtiden erbjuder. Förlåt för tråkiga inlägg men man kan väl säga att jag är i en inte så rolig period just nu.

Likes

Comments

Postad i: Buck, Höjlunds Kalika, Kavatina

Hej. Jag har inte varit så bra på att blogga, som ni nog märkt. Jag har helt enkelt inte haft någon motivation och inte vetat vad jag ska skriva om.

Det enda jag egentligen vill just nu är att hitta en fin d-ponny som jag kan få träna och tävla med i dressyr. När Kavatina skulle säljas började jag leta lite smått efter en större ponny att rida men fick ett erbjudande att börja ta hand om en häst som är uppstallad på ridklubben istället. Jag tänkte "varför inte, vi testar och ser hur det går" men jag visste hela tiden att det egentligen inte är det jag söker. Denna underbar häst tog direkt en stor plats i mitt hjärta, men hon är fortfarande egentligen inte den jag söker. Jag tycker om henne jättemycket och vill absolut inte sluta ta hand om henne, men om jag får erbjudande att rida och ta hand om en d-ponny som jag kommer kunna uppfylla mina önskningar med så kommer jag nog inte rida henne lika mycket utan satsa mer på d-ponnyn. Jag kommer självklart rida henne fortfarande men kanske inte lika "jobbigt". Jag kommer inte sluta ta hand om henne eftersom att hon är helt underbar men jag kommer nog inte satsa lika mycket med henne om/när jag hittar en d-ponny att rida/träna/tävla i dressyr.

Jag är väldigt deppig/nedstämd just på grund av att jag inte har hittat den där lilla drömponnyn. Eller jag tror egentligen att jag redan hittat den ponnyn men jag vet inte om ägaren vill ha medryttare haha, jag har fått rida den ponnyn några gånger då ägaren inte kunnat och den är verkligen superfin. En ponny helt i min smak ( i dressyren i alla fall (; ). Jag tror att vi skulle ha jättekul tillsammans om jag nu skulle få möjlighet att dressyra med den någon/några gånger i veckan.

Vi är även på plats sex i stallplatskön så vi lär nog inte få stallplats förrän om nått år. Därför hade det också vart skitbra om jag kunde börja rida den där ponnyn då och då, eftersom den i princip uppfyller alla punkter på ponnyn jag söker. Tjejen är ju en fantastisk häst och hon är ju egentligen bra storleksmässigt, hon är en halv centimeter över ponnymåttet men det förändrar ju inget eftersom hon fortfarande är häst. Jag vill som sagt ha ponny just nu.. Väntar bara på att ägarna till den där ponnyn ska fråga om jag vill börja rida ponnyn någon/några dagar i veckan ;) Haha, man kan ju alltid hoppas :)


Nu till något helt annat, jag har fått något fel i mitt höftben så jag har inte kunnat rida den senaste veckan. Verkligen skitdåligt, så syrran har fått rida Kavatina de dagar hon behövt ridas och Tjejen har vilat de dagar jag haft henne. Jag har fått någon salva som ska hjälpa mot inflammationer. Nu verkar det som att det börjar bli bättre, men det varierar från dag till dag. Vissa dagar gör det jätteont och jag kan knappt gå och andra känns det knappt. Förhoppningsvis får vi veta exakt vad det är snart.


Slänger in lite gulliga bilder på pållarna <3

Likes

Comments

Halloj! Jag och mina syskon har nu startat en youtube kanal. Bara som en kul grej haha, vi tyckte bara det skulle vara kul att hitta på något roligt tillsammans. Så ta inte allt seriöst ;) Vi "satsar" inte utan vi kände för att göra något kul tillsammans och bjuda på oss själva. Förhoppningsvis utan folk som kollar snett på oss ;)

Våran första video finns här nere:

Prenumerera och gilla ;)

​Bjuder på en galen bild tillsammans med mina kära syskon och pappa! :D 

Likes

Comments

YouTube
Syskonen Skoog