Är så TACKSAM så tacksam på ett sätt jag inte varit innan..
Tacksam för alla mina barn & min man , mina vänner ,vårt hus , mitt jobb , att mamma & pappa lever , tacksam för att det gick bra för Stella❤️.

Mitt tankesätt har verkligen förändrats sedan den där hemska dagen då fantastiska Stella kom till världen ❤️

Ganska hemskt att när ngt hemskt händer så värdesätter man livet på ett annorlunda sätt..

Likes

Comments

För ganska så exakt 8 veckor sedan föddes vårt tredje barn.. Lilla Stella❤️. En förlossning som INTE blev som vi tänkt oss😭😭. Men vi är i livet jag & stellis & det är det som räknas!
Tyvärr visste jag inte att just denna upplevelse skulle ställa till det så mycket känslomässigt för mig. Har alltid sett mig som en STARK & " jag fixar det" tjej...
Men just denna biten kommer jag nog inte att fixa i alla fall inte på egen hand!
Min graviditet började med illamående & trötthet ... Tröttheten släppte men illamåendet fortsatte till sista dagen innan Stella kom.
Tyckte att denna graviditet var så olik mina andra två graviditeter .. Jag blev snabbt STOR som ett hus .. Nämnde detta för min bvc sköterska men det hette " tredje barnet är alltid större"...
Ju mer månaderna gick desto STÖRRE & jobbigare blev det.
Den 18 oktober vaknade jag av att det kändes konstigt. Jag kände mig kissig. Snabbt upp( eller snabbt & snabbt .. 9 månaders gravid & allt) tog jag mig till toa.. Påvägen dit gick vattnet men det var GRÖNT😱. Visste sedan innan att grönt vatten är = bajs i vattnet! Sander vårt andra barn bajsade även han i vattnet. Kallade på Peter & han ringde in till sjukan. Väl inne konstaterade dom att vattnet gått & vi skulle se om värkarna satte i gång av sig själv. Inget hände!! Av egen erfarenhet så visste jag det.. Inga av våra två andra förlossningar har börjat av sig själv.
Det beslutades att "thepåsen" skulle testas. Thepåsen är en thepåse dom för upp i underlivet & som ska mogna & framkalla värkar.
Den första thepåsen fick stanna kvar nästan ett dygn innan den ramlade i toa..
Thepåse två fick stanna kvar endast några timmar..
Vid detta laget hade jag fått starka värkar & ej sovit ngt på två dygn. Behöver jag säga att jag var helt SLUT!? När dom då frågade mig kan du tänka dig en gång till med thepåse så förstår ni svaret va!?
Det hade hunnit bli tisdagen den 21/10 & vi skulle ner på bb för att samtala med läkare & se hur vi gick tillväga nu.. Vi pratade oss samman & bestämde att vi skulle försöka be om ett kejsarsnitt. 
Jag kan säga att vid detta laget var jag helt SLUT som människa både psykiskt & fysiskt!
Ville bara hem el att dom slog mig i huvudet & plockade ut vårt barn!
Väl nere på bb så fick vi bara träffa en barnmorska & ingen läkare & barnmorska som dom lovat oss.

Vi berättade i varje fall hur vi tänkte ( kejsarsnitt) men fick till svar " det kan du glömma typ" av barnmorskan. Men hon skulle gå & ringa doktorn hette det.

Vadå ringa tänkte jag.. Jag ville såklart träffa en doktor!!! Men var för trött & orkeslös för att käfta i mot.

När hon kom tillbaka igen hade hon ett dropp i handen..

Nämnde medans hon kopplade in droppet som jag inte godkänt att doktorn tyckte det samma som hon.. Inget kejsarsnitt! 

Jag orkade inte ens tjafsa i mot & det var väl det hon visste..

Droppet sattes kl 11.00 & kl 14.00 började jag känna ngt mycket snabbt.. Ringde på klockan & in kom bästa barnmorskan Kristina 💗. Den andra ragatan hade slutat sitt pass tack gode Gud!

Hade ett bra värkarbete & det gick ganska snabbt..

När det väl blev dax för henne att komma ut så blev det jobbigt . Jag kryste & kryste men det hände typ inget 😞.  Tillslut gick det framåt men plötsligt hör jag " hon sitter fast , LARMA!!!" Dom larmade & in kommer 7 pers & slänger sig på min mage😱. Minns att min Peter skriker " ni skulle lyssnat på oss". 

Ut kommer Stella men henne fick jag inte se...😞 utan Peter blir ombedd att följa med..

Dom var säkert borta bara en tio minuter men jag lovar det kändes som 30 TIMMAR!!!! 

Dom längsta 10 minuterna i mitt liv!! Jag har ALDRIG varit så orolig & rädd i hela mitt liv😭😭😭😭..
Likes

Comments