View tracker

Hoppade av bussen i stan, Falkenberg, och möttes av denna himlen (bild nedan). Lite extra fint idag, tyder det på en bra dag? Hoppas, haha.

Slutar halv 3 idag, kommer hem strax innan 5 och precis som alla andra dagar är det stallet som gäller. Jantelle ska ridas ett lättare pass på banan; lite arbete i alla gångarter och mycket lösgörande i en något lägre form är planen!

Hon hoppades i söndags och var SÅ FIN. Hoppade med bra energi och galoppen kunde hon både slänga och korta. Älskar när allt bra klickar - super härligt.

Ha en bra tisdag, kraam.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Red Jantelle i morse. Hon var till en början tittig och spänd, men när vi kommit igång lite blev hon fin och avslappnad. Galoppen kändes bra, jag kunde relativt lätt bestämma vilket tempo vi skulle ha och hon kändes väldigt lätt. Härlig känsla verkligen.

När vi avslutade och Jantelle joggades ner var hon avslappnad och framåt, lätt i handen och kändes positiv.

Har inte ridit något riktigt pass på ett par dagar pågrund av att ridbanan är frusen... Jag tycker ändå att det har gått ganska bra att rida ute, hon har i alla fall inte gått "sämre" än vad hon gör på banan. Såklart är det bättre underlag på ridbanan, men det funkar.

Här är lite bilder från i morse. Var ganska skönt när solen var framme faktiskt!

Likes

Comments

View tracker

Hej,
hästarna är nu klara och det enda som väntar under kvällen är lite plugg. Huur skönt som helst när jag blir klar i stallet tidigt och inte kommer in som en isbit vid 20-21 tiden... Mycket utav det var tack vare mamma och pappa som gjorde hela stallet idag <3 Vi hjälps alltid åt, men idag behövde jag inte göra något och de var klara innan jag kommit hem, schysst!

Jantelle fick som sagt nya skor idag, så hon skrittades bara för hand utav mig. Hon tyckte det var lite tråkigt, och jag förstår henne. Men, dels är det bra med motion då hästarna inte rör sig särskilt mycket i hagarna och när det sker så hastiga väderombyten finns (som alltid annars) tyvärr risk för kolik. Något jag absolut inte vill ska ske!

Ha en fortsatt fin kväll. Vi hörs.

Mörkt nu såhär under kvällen, men ni ser nog konturerna av en häst ändå?

Likes

Comments

Vilken kall tisdag det varit... Fruktansvärt. Mysigt med vinter? Nja..., om man håller sig inne kanske, men det här med ridsport är ingen inomhussport om man säger så. Direkt när jag kom hem bytte jag om och gick ut i stallet. Funderade ett tag på om jag skulle hinna rida ut innan det blev kolsvart, och valet var enkelt - klart det skulle ridas.
Dock var ridbanan helt frusen och gårdsplanen full med is, så enda alternativet var att rida ut. För mig funkade det lika bra.

Jantelle var så fin!! Verkligen avslappnad och med en riktigt härlig bjudning. Både i den lägre formen och högre formen kändes hon bra. Hon var mjuk i båda sidorna och lyssnade bra på mig, duktig tjej. Det var kallt idag, men så värt det! Även fast det bara blev jogg och enklare arbete så räknas varje pass för mig.

Imorgon kommer hovslagaren och fixar nya skor. Jantelle ska då skrittas under kvällen, i mörkret och kylan...

Men som lite glädje hade vi såhär fin solnedgång under min och Jantelles joggingtur:

Likes

Comments

En del kanske hunnit läsa i tidigare inlägg om att vi sedan i tisdags haft en till häst i stallet, men för enkelhetens skull kändes det lättare att "sammanfatta" allt i ett inlägg.

Förra helgen fick vi förfrågan om att ta emot Scarlet Toll, valacken vi nu har i vårt stall. Vi har känt till Skalman (som vi kallar honom) sen han var ett litet föl, eftersom min morfar varit delägare (genom ett bolag) i honom. Första gången vi träffade honom var han bara ett föl, och jag var 4 år ungre.
Scarlet Toll är en valack född 2012, lika gammal som Jantelle med andra ord. Han är varmblodstravare och har tränats och tävlats som travhäst fram till i tisdags.

Anledningen till att han inte kommer fortsätta som det är att han varit skadad (men är nu fullt frisk). Veterinären/tränaren trodde inte han skulle hålla som elit travhäst, och att satsa pengar och lägga tid på en häst som inte kommer ge någon förtjänst lönar sig inte inom travsporten.

Skalman är snäll och har en väldigt trevlig sportmodell - skulle kunna bli en riktigt trevlig ridhäst med rätt träning och med lite tid. Jag tror absolut på honom och anser inte att han varit travare kommer kunna avgöra hans framtid som ridhäst (även fast jag själv nog aldrig skulle skaffa en travare). En del saker, som att fatta galopp kommer han antagligen ha lite svårare för eftersom han fått lära sig att inte fatta galopp som travhäst.

Målet med Skalman är att han ska bli en trevlig allround ridhäst, något som kommer ta tid, såklart, men han är nyfiken och lättlärd. Lite lik Jantelle i beteendet. Även fast Skalman kommer vara min mammas häst så kommer jag säkert sitta upp och rida honom lite då och då.

Nu är ni alltså informerade om vem hästen som ni ibland kommer få läsa om och se bilder på är!
Här nedan lite bilder på Scarlet Toll, även kallad Skalman.

Likes

Comments

Under natten till idag började snön komma, först som mest regn, men nu är det ren snö.. Kan inte riktigt bestämma mig för om det är kul med snö, eller bara jobbigt. För hästarna och alla ridpassens del är det bara jobbigt, men annars är snö helt okej. I alla fall, jag och mamma hjälptes åt att släppa ut hästarna imorse.
Efter frukosten gjorde vi ett snabb-besök på Gekås. Hittade några små saker, men nöjdast blev jag nog över ett 4-pack marinblå lindor från Hansbo Sport. Har ett flertal marinblå schabrak, och då var det nästan ett måste att matcha med marinblå lindor! Dessutom passar marinblått Jantelle väldigt bra.

Idag fick Jantelle vila, hon har gått ett par dagar i rad och hon levererade ett jätte bra pass igår, så det var välförtjänt. Mamma kommer longera Jantelle i morgon, om inte ridbanan är frusen alltså.

Ska skriva ihop lite om vår nya häst nu, sen väntar kvällsmat. Lite plugg under kvällen ska jag försöka göra också. Har en ganska lugn skolvecka framför mig,
skönt!!!

Skulle egentligen inte publicera något foto på vår nya häst förens inlägget om honom... Men hade inget snö relaterat foto förutom detta, så aja, det får funka ändå!

Likes

Comments

Nouw Magazine