Kan efter dagens ridpass lätt säga att Jantelle är tillbaka på banan på riktigt! Idag red vi ut, något som var väldigt skönt för både mig och Jantelle. Direkt när jag började jogga henne kändes det klockrent. Traven kändes jämn, fin och avslappnad. Hon var mjuk, frustade och (väldigt) pigg.

Underlaget var dock inte det bästa, massa stora vattenpölar överallt. Hon verkade mest tycka det var kul med vatten... Jag tycker dock inte det, allt blir ju nästan smutsigt.
Galoppen kändes trevlig idag, lätt att länga ut och korta upp sig. Tror Jantelle kan platsa som fälttävlansponny i framtiden, och inte bara för att hon kan galoppera genom vattenpölar (haha), utan för att hon har en väldigt framåt, tuff och bestämd personlighet. Hon är modig och försöker alltid lösa alla svåra situationer. Sen är hon rätt duktig (om jag får säga det själv) i både hoppning och dressyr och förhoppningsvis terräng.

Om det hinner bli någon fälttävlan med mig som ryttare vet jag inte. Jag vill ju så smått börja kolla storhäst, men vill ändå inte släppa taget om min Jantelle. Mitt hjärta. Får verkligen beslutsångest över det, men vi får se. Jag & Jantelle ska rocka tävlingsbanorna fram tills i höst oavsett!

Ren kärlek. Pure love.

Likes

Comments

Söndagar är väl aldrig särskilt kul, men att vakna upp och veta att man har en veckas lov framför sig är en sån lättnad!
Vädret är riktigt nere i botten, det bara regnar och är dimmigt. Man kan inte få allting bra samtidigt :/

Kommer vara segt att gå ut i stallet idag, med tanke på vädret. Men, vad gör man inte för det man älskar mest?

Nu ska jag göra en riktigt BRA frukost. Hela dagen blir verkligen bättre om man får i sig en bra frukost.
Om vi ska prata lite musik så är 1000 nights med Frenship riktigt bra. Inte riktigt den musiken jag vanligtvis lyssnar på, min grej är mer The Weeknd i vanliga fall, men den är go ändå. Tips!

Likes

Comments

Lördagkväll alltså,
är det bra med er?

I förmiddags hade jag dressyrträning för Anna M med Jantelle, och det gick rätt bra, trots att träningen genomfördes i hoppsadel.
Jantelle har det senaste ibland kunnat bli ojämn i traven, bara "sådär" liksom. Inte mycket, men det känns inte heller helt bra. Idag var hon ojämn då och då i början, men efter mjukgörande arbete och hon slappnat av blev hon rätt fin i traven och man märkte ingenting.
Efter ännu mer arbete och lite galopp blev hon väldigt fin och kändes så lätt att rida! Riktigt roligt att träna när hon känns så framme och mjuk för både hand och skänkel. Min ridning blir bara bättre och bättre, det känns verkligen, för Jantelle blir så mycket bättre.

Hennes ojämnhet som kommer och går beror antagligen till stor del på sadel, men också på hur jag sitter i sadeln och om hon är spänd/avslappnad. Men det blir bara bättre och bättre, speciellt galoppen. Kul att se att det går framåt i vilket fall! Min lilla pinglaaa.

Hängt mycket i stallet idag, det behövdes. Alla benskydd och lindor hamnar (tyvärr) på hög under veckan och täcken hänger överallt, så det var bara att lägga ihop allt på sin rätta plats rent och snyggt.

Under kvällen har jag bara tränat och sorterat kläder. Det är faktiskt jobbigare och svårare än man tror att sortera hit och dit...

Likes

Comments

19:15 hoppade jag upp i sadeln, och direkt kunde jag höra ett klick ljud i mitt huvud - hon var så fin idag. Inte bara det att hon kändes fräsch, hon var avslappnad, framme för skänkeln och mjuk. Lite het och "på", men jag förväntade mig inte heller något annat.

Det går inte att förklara med ord hur bra Jantelle är och hur hel hon får mig att känna mig. Samtidigt har hon fått mig att inse och fundera över saker. Är dressyr verkligen det jag ska hålla på med? Sure, känslan när allt klickar är amazing och jag älskar allt som har med att dressyr att göra.

Men, ingenting, verkligen ingenting slår känslan när man hoppar. Speciellt när man har en ponny som Jantelle, som verkligen gör allt.

Såklart måste man inte bestämma sig för en viss gren, men när jag köper mig min första egna storhäst vill jag ha en inriktning på den. Dressyr eller hopphäst? Kanske till och med fälttävlanshäst? För det är ju där fälttävlan kommer in, då kan jag syssla med både hoppning och dressyr + terräng.

Jag har från första början velat hålla på med hoppning, men för 2 år sedan blev det övergång till ren dressyr. Sen kom Jantelle in i bilden... Och ja, nu vet jag inte riktigt vart jag står. Vad vill jag?

Likes

Comments

Instagram@emiliaronnkvist