Godkväll! Tar en paus pluggandet för att skriva här. Håller på och skriver sista uppgiften på biologi läxan, skolan körde igång direkt som sagt.
En hel del tycker mina pluggtider är sena, men jag gillar det. Det gäller helt enkelt att hitta något som passar en själv, och detta passar mig.

Idag reds Jantelle ut. Hon hade tendenser för att skutta runt och så, men idag lättade hon bara fram. Fin annars, men MYCKET energi. När jag la till skänkeln i början gick det som el-chockar. Längtar tills denna "igångsättnings-perioden" är över och vi kan genomföra ridpass utan för mycket krut! I vilket fall är hon väldigt härlig att sitta på, fina ponnyn.

Btw; Noah Cyrus singel "Make Me (cry)" är gaaalen. Hennes röst!! Nya favvolåten? Kanske, den har lyssnats på x antal gånger om man säger så.

Hoppas ni har en fin lördag & gör bra saker, för helger är skitbra.

Likes

Comments

Gårdagens ridtur på Jantelle.... Hon är verkligen to much ibland. Igår ville hon helst bara tramsa. Hon har aldrig stegrat bara "lättat" fram litegrann tidigare. Som tur satt jag kvar, men ibland kände jag bara nej, det är inte värt att ta risken att fortsätta, för tänk om hon drar omkull. Som tur hände inget, hon var bara otroligt laddad.
Lite för mycket krut i den ponnyn ibland... Å andra sidan var hon otroligt fin när jag joggade henne! Hon hade hela tiden en växel till att lägga i och hade en trevlig trav. Första joggen sen vintervilan! Men det är inte ok att hon håller på så som hon gör, även fast hon är väldigt fin.

Idag började skolan igen. Var faktiskt inte så jobbigt att gå upp tidigt, men dessvärre var det jobbigt att börja med vanliga långa lektioner direkt. Aja, det är trots allt snart helg.

K r a m

Likes

Comments

Var fruktansvärt halt och isigt idag, tyvärr. Jantelle motionerades ändå, men jag gick istället för att sitta på henne. På något sätt kändes det säkrare.
Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt Jantelles outfit som hon hade när hon skrittades; blommiga lindor, rosa passpoal på täcket och stort fluff på tränset.

Vill man vara fancy får man använda sig av lite rosa fluff-fluff ändå, haha. Det är bara bra med lite omväxling i färgskalan! Oftast har vi något beige, svart, grått, vitt, marinblått eller brunt som färg i våra outfits, så lite rosa skadar väl aldrig.

I morgon ska Jantelle joggas lite lätt. Hon kommer nog vara rejält taggad, men det är bara kul!

Här nedan lite bilder från idag.

Likes

Comments

...resa utomlands i mer än 2 veckor. Det är skönt att komma iväg, men allt här hemma (hästarna) saknar jag så mycket när jag är borta. Borta bra, men hemma bäst som man säger.

...ha långa/fixade naglar. Skulle verkligen inte funka att ha i samband med stallet och hästarna, tyvärr.

...gå flera dagar utan att duscha. Jag tycker det är så skönt att duscha och gör det gärna ofta. Det är inte bra att göra det för ofta. Speciellt inte på vintern, men vem vill inte vara fräsch?

...se film ensam. Jag tycker inte det är kul att kolla film ensam, det blir otroligt långtråkigt att sitta helt ensam. Inte för att jag pratar med den jag tittar film ihop med under filmens gång, men det är bara så mycket trevligare att vara två eller flera framför en film. Dock ser jag gärna serier ensam, haha.

...färga håret blont. Jag är något mörkare och naturligt brunett, därför skulle jag inte passa som blondin. På en del passar det att vara mörkare och blonda, men jag skulle aldrig kunna se mig själv i spegeln och vara blond.

Likes

Comments

God förmiddag!
Idag är min näst sista jullovsdag... På onsdag kliver jag på 06:40 bussen och åker till skolan för första gången på 3,5 veckor. Är det glädje över att börja skolan igen? Kanske. Väldigt oklart. Jag gillar vardag & rutiner, därför är det såklart skönt att komma tillbaks till det vanliga och komma ifrån allt det lediga utan krav. Samtidigt känns det såå långt till sommarlov som är nästa stora ledighet.

Oavsett om det blir kul eller inte alls kul att börja skolan igen börjar det bli ljusare. Isn't that lovely?!! Jag ogillar kalla mörka kvällar, även fast det är mysigt med det ibland. Värme, ljus och vår är mer min grej.

Jantelle ska även idag skrittas, fast här hemma i våra egna backar. Det är hemskt väder idag. Grått och slaskigt, vädret jag och dom flesta andra avskyr. Men vi får helt enkelt göra det bästa av det.
Kommer inlägg under dagen, stay tuned.

Likes

Comments

Idag var det äntligen dags för Jantelle att börja skrittas igen! Hon ska under ca en veckas tid skrittas ut, joggas och helt enkelt sakta men säkert komma igång. Sen ska vi såklart fortsätta med träningarna och det vanliga arbetet.
Jag har verkligen längtat, så det var en skön känsla när jag hoppade upp på henne. Hon var väldigt överladdad, ville helst bara galoppera iväg, men idag var det enbart skritt som gällde. Då tyckte hon att ett alternativ var att hoppa på stället... Hon är för härlig, kan inte låta bli att skratta lite när hon ska studsa och "busa".
Men till min förvåning var hon fin, mjuk i sidorna, positiv och fräsch. Tror en vintervila gjort susen för henne, hon har verkligen laddat batterierna!

Efter skritt-turen med Jantelle och stallet var klart åkte vi mot skyttetävling. Var inte alls särskilt taggad på att tävla idag, men det gick bra. Jag sköt bra och vann min klass! Det gick bra för min bror också och han vann sin klass, dubbelt upp idag alltså ;)

Under eftermiddagen/kvällen fixade vi bara det sista med hästarna, tog in dom och gav dom kvällsmat. När allt på hästfronten var klart väntade crosstrainern på mig... Det var segt idag, meeen jag tog ändå en kvart där + övningar för mage/bål. *Klapp på axeln*.

Nu ska jag kolla lite SKAM. Kram.

Likes

Comments

Instagram@emiliaronnkvist