Allmänt

Plagg: Starwars collegetjöja

Mat: Fiskpinnar

Godis: Suringar

Sminkprodukt: Anastasia glow kit

App: FarmFrency

Serie: Lost

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår var vår sista officiella skoldag detta år. På måndag börjar vi nämligen läsårets första praktikperiod. Fick sista uppgiften inskickad idag och är riktigt nöjd över läget. Vår sista skoldag var nog mer eller mindre inte så normal. Nästan inga lärare utan vi var som några plastpåsar som bara yrade med vinden igår. Min kära bil gick dock sönder under måndagskvällen och skulle sättas på service på skolans fordonsavdelning. Fast då hade den ju ändå inte blivit bärgad den möjligen 1,5 kilometer långa vägen, så de gjorde vi då själva igår! Tre starka kvinnor! Så tog vi också influensa vaccinet. Jag brukar normalt aldrig ta vacciner eftersom jag är så rädd att man ska bli sjuk. Nu har jag ju dock upplevt lite feber och extrem trötthet, men annat kan man nog inte vänta sig. Men det kan vara bra att ta vinter influensans vaccin nu när man ska jobba med barn, eftersom att där går å många smittor.

Till min största förskräckelse fick vi vakna upp till massvis med snö imorse. Vi här i Vasa trakten har klarat oss ganska bra. Det har enbart vart ett tunt lager snö här. Mot i södra Finland och på andra sidan östersjön där bilarna vart insnöade. Undrar hur det ser ut på hemorten! Som tur är får man vakna pigga upp sig med en mugg varm saft och inte heller behöva gå ut före vi ska åka hem till hemorten.

Likes

Comments

Äntligen är mitt liv som soffliggare över! Efter två månader har jag äntligen fått min egen säng. Före jag hade min egen säng så drog jag ut bäddsoffan varje natt. Hårt som bara den har det vart att sova på den så jag tror nog jag snart får uppsöka massör för att reda upp mig. Vi fick alltså möblera och stöka om det lite men vi fick det att gå ihop. Ska nog lägga upp lite bilder av hur hela lägenheten ser ut nu i ett senare skede! Har fortfarande inte tagit ner halloween lamporna heller, men tror de får vara kvar en tid. De e mysiga att ligga och titta på på kvällen.

Likes

Comments

Allmänt

En fråga till USA:s befolkning: hur tänkte ni där nu riktigt? Runt om på alla medier har man sett folk som gnällt över Donald Trump och hans idioti. Denna rasistiska och sexistiska människa skulle inte få vinna! Nu tänker jag faktiskt uttrycka mig med ett kraftord, men jag är så jävla arg! Visst, Hillary Clinton ville visserligen kriga med Ryssland, mitt granland. Men vem kan lova att Trump inte gör det också? Han är ju ändå med säkerhet vår nya Hitler. Jag skulle inte alls bli förvånad om han skulle ha ihjäl tusentals mexikaner och muslimer. Om han skulle få gallra ur alla de han tycker är värdiga att få leva och försöka ta över världen precis som Hitler gjorde. Man börjar ju till och med frukta framtiden som Finländare när en sådan här man ska få styra ett av världens mäktigaste länder.Jag skulle inte heller vara så värst förvånad om han mutat de som räknar rösterna eller mutat andra så att de ska rösta på honom. Eftersom att Clinton egentligen var hon man skulle tro ska ta ledning över USA. Men det är ju som sagt en spekulation. Men jag känner nog att USA är ganska dödsdömt nu. Donald Trump är trotts allt en översittare som tycker att han får förnedra vem fan han vill. Han har på sociala medier upprepade gånger förolämpat andra kändisar, så som USA:s nuvarande president Barak Obama. Trump är då inte heller bara mot invandrare utan förtrycker också kvinnor. Jag och min sambo blev då lite nyfikna om han var gift med sin nuvarande kvinna och kom fram till att det är hans tredje äktenskap. Förtrycker han kvinnor för att hans två förra fruar lämnat honom? Man måste antagligen vara lika sjuk i huvudet som trump själv för att klara av att vara med en sådan man. Elller bara väldigt blind av kärlek. Men USA hur kunde ni låta detta händ?

Jag tycker då inte heller att Clinton skulle vart den perfekta presidenten. De ha vart tal om krig mot Ryssland med mera. Men som min sambo sa "Hillary är helst medmänsklig". De här skrev min sambo på facebook idag:

"En ny hitler är vald. Håller starkt med om att USA gjort historia inatt. En impulsiv, sexistisk och rasistisk kandidat är bara få ord att beskriva USAs nya president med. Har inga som helst positiva ord för att beskriva denna man med. Känner inte ens att han får kallas människa med tanke på den stora brist av humanitet denna man har. Som vi blev överraskade inatt kommer vi ännu hinna bli överraskad, detta säger jag som finländare. Hur kommer detta påverka oss då hans imulsivitet kommer agera mot vårt grannland! De som redan gått ut med hur idiotiska amerikanerna varit som valt denne. Kanske detta inte är slutet, men det är iallafall ett drastiskt avbrått. Ett svårt samarbete. En stark osäkerhet."

överlag tycker jag också Trump har gått för långt på Twitter. Nästan allt han skriver är någon negativt om antingen Clinton eller Obama. Han lever på att trycka ner andra.

Likes

Comments

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Snart en vecka sedan ja skrev och sa att jag skulle uppdatera bloggen nu faktist och ge mig in i bloggvärlden igen. Men så rullade det in en våg av skolarbete som nästan dränkte mig. 16 uppgifter som skulle vara klara på två dagar hade vi denna vecka. Men jag simmade upp till ytan igen och klarade mig genom allting. Så nu kan jag ta ny luft och sätta mig in i bloggandet igen.

Min sambo och jag ska nu ta två hundar i månadsskiftet. Jag har näsan sett alla avsnitt av Carrie diaries och imorgon är min sista riktiga dag i skolan. Det var väl senaste nytt. Vi är riktigt spända på hundarna. Min hund kommer att vara en kille och jag har funderat på namnet Vader. Jag är ju trotts allt ett star wars fan och det ska väl synas, hihi. Min sambo kommer ta en flicka, namnet är oklart eftersom han också gillar Vader. Han tänker mera på princess. De är då två jakthundar så själv tycker jag inte alls att princess passar. Några förslag på spännande namn?

Likes

Comments

31 kvadrat , Allmänt

De e ju fan över en månad sedan som jag skrev här senast. Det bara slog mig hårt i ansiktet en eftermiddag, att jag har ju ändå en blogg jag också. Men så här går det alltid när jag ska börja något nytt. Jag får bloggtorka. Jag är inte en sådan som skriver om vartenda litet steg jag tar under min dag. Kan inte tycka att det kan var intressant för någon att veta heller.

På våra 31 kvadrat har det inte hänt någon speciellt. Jag har som vanligt dragit på mig mera kläder, oopsie. Faktiskt fått en hel del julklappar köpta också. Det är svårast att hitta något åt lilla Angelica på ett-år-och-lite-över. Annars händer det nog inte någonting speciellt. Vi jobbar och skolar oss som vanligt. Försöker hålla koll på kaoset som tar över vårt hem. Plastpåsarna som vi snart dränker oss i och tvätten som ingen aldrig orkar tvätta. 


Nu ska jag skärpa mig! Idag ska jag nog försöka få några inlägg producerade idag!

Likes

Comments

Inköp

Starwars relaterat som vanligt. Supernöjd med dessa inköp! Har förut haft en manlig plånbok för att insidan av kvinnliga plånböcker inte varit så bra. Plus att alla moderna har dragkedja och av tidigare erfarenheter vill de mest bara gå sönder eller haka fast så det inte går att stänga. Resväskan är jag mest nöjd med! Lutar kanske mot Italien resa om någon vecka!

Likes

Comments

Feber, snorig och hostan smyger sig sakta på. Tar det som ett tecken på att det är höst. Det börjar faktist bli väldigt kallt också. För bara någon vecka sedan var det ju sommarväder ännu. Får dock inte heller sova ut imorgon eftersom vi har en räknetent imorgon på morgonen. Faktist inte övat riktigt mycket, men tycker inte heller det är så svårt. Drygt sju veckor kvar tills första praktiken! Känns nog inte som examen skulle vara så långt borta!

Likes

Comments