View tracker

​Min bästavän Alex och jag åkte till Stockholm över en helg förra sommaren. Känns jobbigt att hon bor på andra sidan Atlanten, nämligen för att hon pluggar på NYU i New York - men de få gångerna vi nu ses är helt underbara! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Min fina fina vän Anna och jag innan Sidney Sussex May Ball - vilken kväll! Hela festen var så häftig och alla hade en fantastisk kväll.

Jag och Vicky på Newnham June Event. Underbar kväll men fötterna domnade efter 7 timmar i klackar.

Newnham crew - bara vi fyra som lyckades få biljetter men vi hade det så trevligt tillsammans.

Scandinavian Society Garden Party. Jag försöker organisera lite kubb; visade vara sig en stor succé bland britterna.

Vi firade slutet av första året på River Cam med billig prosecco från Sainsbury's.

Söta Harry och jag på Sidney Sussex, och sedan jag och Max på ett garden party i Grantchester.

Mycket fest på klubben som alla älskar att hata i Cambridge.

Hela gänget... we clean up nice.

Fina Henry kom till Cambridge för att gå på May Ball med mig. Och jag och Alice firar en somrig dag på River Cam. 

Likes

Comments

View tracker

Eurovision 2016! Har alltid älskat Eurovision, tycker det är ett sådant fantastiskt roligt program och lite stolt blir man allt när showen hålls i Sverige. Det är lite töntigt, men samtidigt så färg-glatt och härligt att man bara måste svänga och dansa till låtarna. I vilket fall, så organiserade Cambridge Scandinavian Society en Eurovision fest - är man skandinav så är man, haha. Eftersom att jag sitter på kommittéen så hjälpte jag till att organisera och sätta ihop kvällen, och vilken succé! Nästan 100 pers kom och det blev en riktigt bra kväll, trots lite tekniska problem, men när händer inte det, liksom.

Likes

Comments

Colleges i Cambridge har en liten rolig tradition där andra-åringar får "barn" i oktober, alltså första-åringar. Det är som ett buddy-system då de äldre ska hjälpa de inkommande studenterna att hitta runt, settle in osv. Men traditionen slutar inte bara där, utan föräldrarna (alltså andra-åringarna, eller blivande andra-åringar) måste gifta sig, så att de sedan kan bli 'tilldelade' barn i början av nästa läsår. Så med Cambridge-style så organiserades en Formal Dinner (tre-rätters middag med vin och härlig stämning) för att fira alla nya 'giftermål'. Jag hade så grymt kul och min college-husband är en riktig babe, super härlig kille som också råkar vara homosexuell... så min pojkvän är nog okej med det, hehe. Vi hade det så bra, och Formal Dinners känns alltid som en bra idé. Nu väntar vi bara på våra college-barn som kommer i oktober!

Likes

Comments

Detta är mitt liv för tillfället! Vet inte hur många timmar jag spenderar i biblioteket varje dag, och ändå känns det som att man inte får någonting gjort. Dessutom är vädret helt fantastiskt - känns så tradigt att sitta inomhus. Men, det rullar på, och om bara några veckor är det över. Då ska det njutas och festas - May Week here I come!

Likes

Comments

​En helt fantastisk dag spenderad på Jesus Green. 'Caesarian Sunday' markerar den sista dagen då studenter faktiskt går ut och festar innan alla tentor. Sen börjar festandet igen med 'Suicide Sunday' i juni. Hade så fantastiskt kul, men var helt slut när vi skulle ut på kvällen - but I made it! C-Sunday är känt för spåra ur, men det är också extremt överdrivet: Daily Mail kommer varje år för att fotografera händelserna för att sedan få det att låta som en skandalös dag i Cambridge. Tyvärr lyckades vi inte komma med i DM, men vi kom med i student-publikationerna The Tab och Varsity ​! Cambridge studenter kan också ha kul... ibland, haha. 

Likes

Comments

Nu har nästan en hel vecka gått - första veckan av den sista terminen! Det kändes fantastiskt roligt att vara tillbaks i college, att träffa och umgås med alla kompisarna igen. Ens college blir som ens andra familj, vi liksom uthärdar allt det svåra med Cambridge tillsammans, haha. Easter Term är också synonymt till "Exam Term", eftersom att nästan alla ämnena har sina tentor i maj och juni. Så även om vädret har börjat bli lite bättre (äntligen) och vårkänslor börjar krypa fram så sitter nästan alla tyvärr bara i biblioteket och pluggar. Fast trots det måste jag ändå säga att de flesta är på gott humör. Det känns osannolikt att vi nästan är klara med första året på Cambridge.... inte trodde jag i alla fall att jag skulle klara mig så länge.

You hit the ground running. Det är inte mycket tid man får på sig att packa upp och installera sig när man kommer tillbaks. Jag landade på London Heathrow kl. 14 på måndag, och tisdag morgon kl. 9 hade jag en övningstenta. Plus, jag har redan fått ett flertal mejl om uppsats-inlämningar. No mercy. Men på något sätt älskar jag det. Man är hela tiden upptagen med något, och jag lär mig verkligen så otroligt mycket. Det är häftigt, ändå. Det är inte direkt så att inspiration, motivation och ambition är på låg nivå här. Man slängs in i en riktig Cambridge-orkan, men vi gör det alla tillsammans.

Det ironiska med det här är att jag egentligen borde skriva min uppsats för Social Anthropology just nu... hoppsan hejsan. Det är i och för sig lördag, och imorgon kommer farmor och farfar och hälsar på. Det ska bli så trevligt, och man ska aldrig klaga på att man får gratis mat, haha.

När jag kom tillbaks till Churchill efter jul så kändes college fortfarande inte riktigt som hemma, och allt jag ville var att åka hem och umgås med familj och vänner igen. Men den här gången kändes det faktiskt bara kul att vara tillbaks - det känns som att jag äntligen börjar passa in här och jag älskar det. Churchill må inte vara det vackraste colleget här i Cambridge, men det är mitt college och det är nu som ett andra hem.


Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Emilia, jag är 19 år, och har nästan gått färdigt mitt första år på University of Cambridge i England. Jag har skapat den här bloggen mest för att jag behöver skriva av mig, och till viss del även för att jag vill kunna komma ihåg mina 3 år på Cambridge. Jag vet inte alls vad jag vill kunna åstadkomma med det här, men jag ger det ett försök!


Som sagt, mitt första år på Cambridge är nästan över. Eller ja, jag har avklarat 2 utav tre terminer. Så om bara några dagar så återvänder jag till den lilla idylliska staden nordost om London, och den här terminen (Easter Term) innebär tentor till höger och vänster. Jag ser verkligen fram emot att åka tillbaks, umgås med mina nya kompisar och uppleva det fantastiska (men också lite absurda) Cambridge livet. Fast samtidigt är det alltid med en viss sorg som jag lämnar Schweiz, alltså där min familj bor. Jag älskar att vara hemma och min familj och pojkvän betyder allt för mig, så även om det nu blivit mer av en vana att säga hejdå så känns det alltid tungt. Däremot måste jag bara komma ihåg det positiva - min pojkvän pluggar bara två timmar bort från Cambridge och terminerna är såpass korta att jag kommer se familj och vänner igen in no time.


Men nog med det - vi får se vad som händer med allt skrivande! Förhoppningsvis kan det här förbättra min svenska...haha (det är inte lätt när man inte bott i Sverige på 9 år!). Hursomhelst, enjoy!

Likes

Comments