God kväll på er kära läsare.😄

Idag gick jag på sportlov, vilket har varit efterlängtat! Ska dock till lovskola på måndag, tisdag och fredag för att göra skolarbeten och prov som jag har halkat efter i. På tisdag kommer Ivan hit och ska spendera lovet med mig. Vi planerar att åka skridskor som var min idé och Ivan vill åka till Örebro, Gustavsvik.. Vi får se vad som händer..

Ikväll unnar jag mig extra med en ansiktsmask från Lush som heter Cosmetic Warrior som innehåller bland annat vitlök och tea tree oil som är bra för oss som lider av akne. Nackdelen är att det luktar rutten vitlök.😂😭 Men den är hjälpsam mot huden.

Resten av kvällen kommer jag plugga smått om hjärt- och kärlsjukdomar och prata i telefon med Ivan. Mamma har även köpt honungsrostade jordnötter till mig, yummie!😍

Likes

Comments

I våras 2016 började jag i KBT vilket innebär att man ska fungera bättre genom att förändra sitt beteende och hur man uppfattar sig själv och sin omgivning. Man arbetar med att förändra tankar, känslor och bryta mönster som leder till psykisk problem. Under denna tiden fick jag veta att jag har diagnosen GAD. Det innebär att man känner konstant oro inom livsomständigheter exempelvis sin familj, ekonomi, arbete och sin egnas hälsa.

Det är inte knuten till någon speciell situation exempelvis vid fobisk ångest eller knytet samband vid paniksyndrom.

Syntom

  • Ständig oro
  • Lättretlig
  • Sömnstörning vilket leder till trötthet
  • Känslighet mot stress
  • Spända och värkande ömma muskler
  • Huvudvärk
  • Värk i nacke och axlar
  • Hjärtklappningar
  • Yrsel
  • Ont i magen eller orolig magen

Att känna ångest, bli ledsen, orolig eller mycket utstött råkar alla ut för ibland. Men känner man sig ständigt orolig eller ångestfylld för många saker samtidigt och själv inte kan hantera sin oro kan man utsättas för GAD.

Att vara fundersam över framtiden och vad som kan gå fel i livet, är inte GAD.

Att ha GAD är ångesten så stark att det påverkar hela din tillvaro.

En person som har GAD känner sig ständigt orolig och svårt att koppla av och känna sig trygg i sig själv. Man känner sig ångestfylld, pessimistisk, artlös, lättretlig, stressad och har alltid i tankarna att något hemskt ska hända, att en katastrof ska ske eller att bli lämnad av en närstående i sin omgivning. Man bekymrar sig för det mesta och kan inte kontrollera sin ängslan. Man har långvariga tillstånd som förekommer nästan varje dag. Man grubblar dagligen om det förflutna vilket gör att man har svårt att koncentrera sig. Om man har sömnstörningar kan man bli ännu mer känsligare för stress och ångest. Många av er vet att när man inte sover bra känns det som allt vänts upp och ned. Tänk er detta fast 10 gånger värre.

Varje dag är det en kamp.

Varje dag är ett enda stort kaos i mitt huvud.

Flashback från det förflutna bland annat när jag har gråtit inne på skoltoaletten för att jag inte hade någon att äta med.

Den gången jag ville avsluta mitt liv.

Den gången jag sprang hem från skolan i tårar och ångest.

Den gången jag planerade min död.

Den gången jag skrek i min kudde av ilska för att jag inte orkade mer.

Den gången jag ville spy av ångest för att jag ville aldrig återvända till skolan.

Den gången jag grät mig till sömns för att jag var rädd att bli ensam.

Den gången jag blev skickad till psyk.

Den gången jag ville skada mig tills jag ville förblöda och dö.

Vet ni vad? Detta har hänt fler gånger än 1 gång. I'm so sorry. 💔


Allt detta grubbel, ångest och hemska tankarna i mitt huvud tar aldrig slut.

För att vara positiv bland all detta skit jag har upplevt tidigare i mitt liv så mår jag mycket bättre idag. Jag har varit skadefri sedan mars 2016. Snart ett år sedan. Satan vad stark jag är. Ångesten och orostankarna finns alltid där. Vissa dagar mår jag bättre och andra dagar sämre. Jag har även gått i KBT förra året vilket är den största anledningen jag mår bättre.

Jag har en bra familj, bra pojkvän och bra vänner runtomkring mig. Vore inget utan stödet jag får från er. Är evigt tacksam. ❤

Du som läser detta som har mobbat mig under högstadiet. Hoppas att du fattar att dina ord kan skada. Att dina ord kan döda någon. Tänk efter nästa gång, är det verkligen värt att trampa på någon som redan ligger ner?

Till er andra. Om ni mår psykiskt dåligt bli inte rädd att söka hjälp. Det är okej att må dåligt ibland men det får inte gå överstyr. Och en stor kram till er!

Likes

Comments

Jag har inte glömt bort er om ni tror det. Flera inlägg väntas på att publiceras exempelvis om psykisk ohälsa och självskadebeteende, tips och trix mot fett hår och baktips. Men det står stilla.. För jag kommer på inledning och ett ämne jag vill skriva om. Det tar ungefär 10 minuter innan jag stänger ner fliken för att det fanns mer intressantare saker att hitta på än att grubbla på ett blogginlägg. Bloggtorka deluxe.

Bloggtorka är en liten orsak av alla orsaker som kaosar angående mitt liv. Jag är helt annorlunda nu.

I mina yngre år har spenderat mycket tid på gym, umgås med vänner på fritiden, fotografera och spendera tid i storstäder så som Stockholm och Göteborg mellan åt.

Just nu är mitt gymkort avaktiverat, jag har några kompisar som jag umgås med i skolan annars är jag med min familj och pojkvän, min kamera står dammar i ett hörn på skrivbordet och väntas på att användas igen, att pendla till andra städer längtar jag till men jag har ingen jag kan umgås med längre.

Mitt liv må vara tråkigt nu än förut. Men vet ni vad? Jag mår så mycket bättre psykiskt nu. Under mina yngre år led jag av depressioner i perioder, självmordstankar, daglig ångest och katastroftankar. Mådde psykiskt dåligt oavsett hur mycket jag sysselsatt mig. Mina hemska tankar fanns ALLTID där. Som sagt jag mår mycket bättre nu och jag kämpar dagligen med att gå upp ur sängen och kickstarta dagen. Även om det jobbigt just för stunden så blir det mycket bättre efter ett tag.❤


Likes

Comments

Under mina år på högstadiet använde jag smink hela tiden. För att jag vågade inte visa mig utan smink. När jag hade varit osminkad fick höra elaka kommentarer och folk påpekade saker om mitt utseende. Det var inte 1 person utan flera personer som tryckte ner mig verbalt. Jag mådde väldigt dåligt över detta.

Det enda sättet att komma över denna rädslan att bli dömd var att utmana sig själv.

När jag började gymnasiet hade jag bestämt att bygga upp mitt självförtroende. Ny skola med nya människor kändes bra att satsa på.

Efter första veckan började jag visa mig utan smink. Jag övertalade mig varje dag att smink inte behövs för att känna sig tillräcklig. Även om jag såg folk på skolbussen som har tryck ner mig pga. mitt utseende brydde jag inte mig om. Det var som att rädslan försvann och jag började växa i mig själv.❤ Dessutom när jag började gymnasiet behövde jag gå upp klockan 6 på morgonen men det fanns ingen ork att sminka sig varje dag.

Om du har svårt att visa dig utan smink för att bli dömd, tänk på att de som trycker ner dig mår dåligt över sig själva så de måste trycka ner andra för att må bra själv. Vi alla människor har brister men det betyder inte att man ska trycka ner andra.

Likes

Comments

Idag var det självstudiedag vilket behövdes. Men denna dag blev inte som jag hade tänkt mig.😓 Jag skulle fylla på mitt UL kort på centralstationen men kortet fungerade ej. Ringde min mamma och frågade om hon hade fört över pengarna än. Hon säger att jag har 700 kronor på kortet. Då blir jag nervös, tänk om mitt bankkort har slutat fungerat? Jag behövde fylla på mitt UL kort för jag skulle åka till Uppsala. Jag hade två resor kvar så jag kunde ta mig dit och hem. Bussresan tog cirka 1,5 timme. Bussen stannade i Enköping, där Ivan gick på. När vi är framme i Uppsala gick jag till en bankautomat och gjorde ett kontoutdrag. Det stod att jag hade 150 kronor på bankkortet. Då blev jag på dåligt humör för att jag var smått shoppingsugen. Nu i efterhand visade sig att dessa 700 kronor hade min bror fått på sitt kort. Hon hade fört över fel. Sånt som händer!😂

Tillbaks när vi var i Uppsala.. Jag och Ivan tog en fika på espresso house, pratade om allt mellan himmel och jord tills vi inser att bussen skulle snart åka. Ivan ville gå in på Clas Ohlson och kolla efter en HDMI sladd och jag var extremt kissnödig. Vi kom överens om att vi skulle ses vid stället vi fikade när vi båda var klara.😌

När jag skulle gå på toaletten var det en glasdörr man behövde komma förbi. För att komma förbi behövde man betala 10 kronor via ett betalkort. Medan jag tar fram kortet ser jag tre ungdomar sitta vid en trapp. En av de ställer sig upp och går smygande bakom mig. Jag förstod nästan direkt att den personen ville gå på toaletten. Men det kändes fel att släppa in honom. Varför ska han släppas in när jag själv har betalat för att JAG skulle gå in. Dörren hann stängas innan han försökte komma in. Medan jag gör mitt behov så funderar jag varför han inte går till Burger King som ligger precis utanför gallerian om han är så desperat att gå på toaletten. När jag är klar, går jag ut och stänger dörren efter mig. Då kommer denna personen fram till mig och såhär löd våran konversation

Han: "Varför är du fucking egoistisk och stänger dörren för!?"

Jag: "Jag betalade för att jag skulle gå på toaletten, alltså för MIG. Om du vill gå på toaletten får du använda ett bankkort. Det kostar 10 kronor om du undrar."

Han: "Fucking idiot!" och höjer rösten mot mig.

Jag: "Om du behöver gå på toaletten finns Burger King 3 minuter utanför gallerian, dessutom är det gratis. Det man behöver göra är att säga till personalen att du behöver gå på toa."

Han: "Din fucking respektlösa idiot, tror du att du är något?" säger han med en hotfull röst och går närmare mot mig.

Jag: "Bara för att jag är en kvinna betyder det inte att jag är rädd för dig. Nu när vi väl pratar, vem är det som är respektlös egentligen? Det är du som är hotfull mot mig och kallar mig för respektlös idiot."

Det är det sista jag säger och beger mig tillbaks till platsen jag och Ivan skulle mötas vid.

När jag går upp för trappan hör jag han mumla könsord och förstod att han blev provocerad efter det sista jag sa,. Gav han en slängkyss (för att provocera lite extra) och mötte upp Ivan. Berättade till han vad som hände och han tyckte att jag gjorde rätt det jag sa till snubben vid toaletten.

Jag kände mig inte kränkt på något sätt utan var stolt att jag sa emot honom. Hoppas han förstod att han muckade mot fel brud.😠

Detta gav mig en tanke efter detta hände mig. Jag kunde lika gärna ha fått stryk.

Det finns kvinnor som utsätts för våld när snubbar blir provocerade för att dom inser att dom beter sig fel.

Våld är fel.

Vilket jävla samhälle vi lever i.

Likes

Comments

Ugh, igår när jag skulle tvätta håret slarvade jag med schampot så håret blev inte rent. När jag kom hem tvättade jag håret så nu är det rent och fräscht.😃

Idag har jag mått bättre än igår på sätt och vis. Jag har inte haft några fysiska biverkningar än. Dock har jag inte kunnat koncentrera mig. Skulle haft muntligt prov inom nervsystemet men det stod stilla i huvudet. Ska ha provet en annan dag istället.

Det känns som att man går in i en dimma och lyckas ej komma ut för att man vet inte vilket är rätt håll. Hur än man försöker så lyckas man inte. Så blir man frustrerad istället.😖

Likes

Comments

Söndagskväll färgade jag mitt hår blått med lila skiftningar! Det var mening att jag skulle färga topparna blåa men det slutade att hela håret blev denna färgen. Mycket nöjd.😄

Idag började jag min medicin mot ADHD/ADD efter ett uppehåll i höstas. Har även höjt dosen. Att vänja sig vid medicinen är ett helvete när man väl börjar med den. Idag var det en dum idé att börja med medicinen för att hade vaknat på fel sida! När jag cyklade till bussen sprack mina leggings på insida lår, hann inte cykla tillbaks och byta. 😥När jag kom fram till skolan började jag känna av vissa biverkningar. Vi skulle kolla på en film inom autism/Aspergers syndrom, kunde inte koncentrera mig och kände mig dåsig, värk i muskler och torr i munnen. Efter lunchen började jag få konstiga humörsvävningar och kände mig känslig mot höga ljud. 💢

På samhällslektionen skulle vi göra klart en uppgift inom konflikter i världen. Under tiden skulle läraren ta ut en och en för att diskutera betyg och omdöme. Under lektionen blev det högljutt i klassrummet, läraren befann sig utanför klassrummet. Detta påverkade mig som tusan eftersom jag behövde arbetsro för att kunna koncentrera mig för att göra klart uppgiften i god tid. Trots att jag hade hög musik och satt längst fram i klassrummet funkade inte detta. Min klasskompis som också har samma svårigheter + sitter längst fram i klassrummet blev lika störd. Läraren kom in och sa att vissa skulle dämpa sig. Så fort läraren gick ut började vissa personer i klassen prata med stora bokstäver (högt) och flumma IGEN. Tillslut fick min hjärna kortslutning, tog min dator, gick upp hastigt, sparkade på en papperskorg som brukar stå vid dörren och gick in till ett litet rum i samma byggnad. Lyckades lugna ner mig tillslut. Ska det vara svårt att acceptera att vissa behöver arbetsro. I ETT KLASSRUM.

Tisdag = skitdag. Nu ska jag ta en dusch och dränka mig i produkter från Lush. (skämt åsido)😂


Likes

Comments

Tatuera mig igen, denna gång vill jag tatuera in en text som lyder "never a victim, forever a fighter"

Införskaffa mig en ny systemkamera.

Börja träna igen, ni anar inte hur mycket jag saknar att träna! Ett bra sätt som dämpar min ångest.

Hitta på roliga upplevelser med min familj på pappas sida.

Resa till Göteborg med Ivan och gå på Liseberg.

Resa till Stockholm med Ivan och gå på Gröna Lund.

Åka ner till Öland i sommar med Ivans familj.

Få ett sommarjobb.

Bli frisk från min ångest.

Likes

Comments

Som rubriken lyder, mitt mående blir bättre för varje dag som går. Jag önskar att jag hade flera kvällar som denna. Jag är på bra humör och känner mig stolt. Och ja, det är sällan jag känner mig stolt.😃

Idag hade jag möte med min stödassistent och en specialpedagog som jobbar på skolan. Vi diskuterade hur höstterminen har varit för mig. Jag ligger bättre till betygsmässigt och jag kämpar på för att inte tappa motivationen.

Det är förbannat jobbigt att lämna lägenheten klockan sju på morgonen och komma hem sent från skolan. Men vet ni? Det gör nytta att vara i skolan. Det gäller att vilja själv, för det finns ingen annan som kan göra det åt dig.

Nä, nu ska jag ta min sömnmedicin och bädda ner mig i sängen. Inatt kommer jag sova gott.

Hoppas ni får en fortsatt bra kväll.❤

Likes

Comments

Alltså hörni, denna ansiktsmask från Lush är magsik! Jag lider av akne och har svårt att hitta "rätt" produkter till min hy. Min klasskompis brukar använda denna så jag blev själv sugen på att testa denna.😍 Använder den cirka 3-4 gånger i veckan.

Jag köpte denna i Uppsala, 315 gram för cirka 195 kronor.

Likes

Comments