God eftermiddag på er! Just nu sitter jag framför datorn nyduschad och lyssnar på en spellista på Spotify som heter "Hot Acoutisc Covers" medan jag försöker finna inspiration att skriva detta inlägg.

Idag är det en typisk svensk sommardag och det innebär att solen skiner och helt plötsligt börjar det regna några omgångar. Och jag har inte varit utomhus sedan i fredags och idag är det söndag. Dock blir det en kvällspromenad med hunden senare för just nu har jag ingen ork till något.

Nu när det är sommartid är det många som är ute och resor utomlands, sommarjobbar, går på festivaler med sina kompisar och är så pass upptagna att de glömmer bort när sommarlovet börjar ta sitt slut. Jag är inte en av dem.

Det jag försöker fokusera på är att vila upp mig ordentligt och undvika anstränga mig mer än vad det behövs. Många av tänker säkert att det pga. lathet. I detta fall handlar det som utmattning och trötthet.

Dessutom har jag påbörjat en ny medicin som heter Elvanse mot min ADD. Läkemedlet kan bidra till förbättrad uppmärksamhet, koncentrationsförmåga och minska impulsivt beteende. Jag har tidigare använt mig av Concerta men jag fick högt blodtryck av medicinen. Det var så pass illa att jag behövde sluta med den genast. För några veckor sedan var jag på barn- och ungdomspsykiatrin och diskuterade med en läkare om vi skulle testa en annan sort. Vi kom fram till att jag skulle börja med Elvanse 20 mg som är den lägsta dosen.

Två veckor senare var jag på återbesök hos en sjuksköterska för att kontrollera blodtryck och puls. Det var inget problem med den delen och inga biverkningar hittills. Dock har jag inte känt någon effekt av medicinen men det är inte konstigt eftersom jag åt den lägsta dosen.. Så vi beslöt oss att höja dosen till 30 mg som jag äter just nu. Nu börjar jag känna av några av biverkningarna som kan förekomma. Några av dem är muntorrhet, huvudvärk, illamående, rastlöshet och trötthet. Och dessa biverkningar har jag nästan varje dag, iallafall huvudvärken och tröttheten. Så de senaste dagarna har jag varit väldigt energilös. Om denna medicinen inte funkar för mig då kommer jag inte använda mig av mediciner som är anpassat för de med ADHD eller ADD. Jag vill inte testa en massa mediciner om inget verkar hjälpa ändå. Dessutom skulle jag ha större nytta av denna medicin i mina yngre då jag hade extrema svårigheter när det gäller skolarbeten. Nu på senare tid har jag lärt mig att hantera mitt handikapp med hjälp av en stödassistent i skolan och hjälp av familjemedlemmar. Det gäller att komma på sina egna knep som passar just för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag heter Emilia Nikula Westerholm och är 17 år gammal och är bosatt i en stad som heter Hallstahammar som även är min födelseort. Min plan är att flytta härifrån efter studenten till en annan stad då jag inte trivs här längre. Jag har skilda föräldrar sedan många år tillbaks men båda bor också här i Hallstahammar. På min pappas sida räknas vi som en stor familj då vi är sammanlagt 10 barn. I Sverige existerar det cirka 95 familjer med 10 barn eller fler. Och vi är en av dem.😊👍

Jag som är det äldsta barnet i familjen tycker att det är underbart att ha en stor familj. Man har aldrig tråkigt och det finns liksom alltid något att göra.

När jag har berättat till människor i min omgivning att jag har 9 syskon är det många som frågar av ren nyfikenhet " är det inte jobbigt att ha så många syskon?😱". Självklart är det kaos ibland och det kan vara skönt att ha ett annat ställe bo på MEN det beror på hur man definierar kaos, right? Det finns många definitioner av det ordet. Det beror på hur man tolkar det.

Vi har även medverkat i Familjen Annorlunda säsong 8 som sändes förra året. Det har varit väldigt intensivt under inspelningarna men samtidigt var det en rolig och lärorik upplevelse att stå framför en filmkamera.🎥

Jag ska börja läsa sista året på gymnasiet i höst med inriktning vård- och omsorg. Beräknas bli färdigutbildad undersköterska år 2018. Efter gymnasiet kommer jag jobba några år och plugga upp vissa kurser på vuxenutbildningen då jag planerar att vidareutbilda mig till sjuksköterska i framtiden.

Vilka är mina intressen då? Jo, jag har ett stort intresse för fotografering och använder mig av min kamera som heter Sony A5100. Den har även en flip screen vilket gör att man kan vrida på skärmen och se sig själv. Att experimentera med hårfärger har blivit ett intresse på senare tid jämfört med fotograferingen som börjades redan vid 12 års åldern. När jag säger olika hårfärger menar jag galna hårfärger i färgerna rosa, lila och blått i olika nyanser.😉 Jag är även en nörd när det gäller att spela Sims. Första gången jag spelade Sims var år 2009 och då spelade jag på PlayStation 2. Jag hade även kompisar som spelade både Sims 2 och Sims 3 på datorn. Vi brukade ses och spela tillsammans flera timmar i sträck. År 2012 beslutade jag mig för att köpa några Sims 3 spel som jag hade sparat pengar till på egen hand. Och nu har jag lämnat Sims 3 och har spelat Sims 4 sedan september år 2014.

Här har ni en bild på mig och min pojkvän Ivan.❤ Vi har snart varit ihop i ett år. Vi bor två timmar från varandra men vi brukar alltid ses på helgerna och någon gång mitt i veckan om det behövs. Vi har haft några tuffa perioder som är vanligt bland förhållanden. Vi har haft turen att våra tuffa perioder har lett till att våran relation har blivit starkare än någonsin. Vi har några gemensamma intressen tillsammans exempelvis att spela Sims, kolla på dokumentärer om mord och serier på Netflix, dricka iskaffe och kolla på gameplays på YouTube.

Likes

Comments