Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej på er!😊

Idag har det varit min sista dag på praktiken, så himla skönt att det äntligen är över. En dag som denna har jag gått i träningsbyxor, en munktröja, haft skitit hår och osminkad. Ibland behövs det.😂

Just nu sitter jag vid skrivbordet, skriver på detta inlägget och lyssnar på musik medan Ivan sitter i min säng och kollar på The Walking Dead. Ska även börja med en skrivuppgift som handlar om min praktikplats och efter det ska jag duscha. Det blir hyfsad tidig läggning för både mig och Ivan då vi ska hem till min pappa och spendera tid med familjen.👍

Hoppas ni får en bra fredagskväll! Bjuder även på min favoritlåt just nu.😃

Likes

Comments

Att ha strukturerade rutiner är ett måste för mig.

Rutiner gär mitt liv så mycket lättare, de minskar stress, skuldkänslor och oro. Så ni kan tänka er hur mitt liv är när jag inte följer mina rutiner. Då blir det kaos och troligtvis bryter jag ihop.

Jag måste alltid tänka små steg istället för många steg samtidigt t.ex. Nu ska jag upp och äta frukost och efter det ska jag borsta tänderna.

Jag kan INTE tänka på detta sättet som t.ex. Nu ska jag upp och äta frukost och efter det ska jag borsta tänderna, efter det ska jag borsta håret och tvätta ansiktet, efter det ska jag ta packa ner min dator i väskan och cykla till skolan. Då har jag glömt bort hälften vad jag skulle göra.

En av mina svaga sidor är att hantera flera saker samtidigt, iallafall när det gäller att komma ihåg. Och när jag inte kommer ihåg vad jag ska göra så börjar jag dagdrömma och göra saker som jag inte bör göra än det jag har planerat.


En sak som underlättar mitt liv otroligt mycket är en kalender som jag skriver i dagligen. Det behöver inte vara mycket utan bara något enkelt och kort så jag kommer ihåg det.

Min kalender är ganska tråkig men den hjälper mig för att klara av min vardag.

Tiderna som står nerskrivna är för min praktik, detta är även min sista vecka av fyra veckor. Wiho!

Det står även "hemligt projekt" den 22:a och 23:e oktober vilket jag kan inte berätta om än. Är inte helt säker men på torsdag nästa vecka får ni veta en väldigt spännande nyhet.😌

Saker som behövs skrivas ner

När jag ska ha ett prov

När jag har läxor inklusive vilket datum som är sista dagen för inlämning

Vilka tider jag börjar när det gäller skolan

Om det är någon särskild tid jag måste passa.

När jag ska åka hem till min pojkvän skriver jag alltid upp vilken tid jag ska ta bussen från Hallstahammar-Västerås och Västerås-Enköping.

Vilka dagar jag ska blogga och helst vad inlägget ska handla om.

Vilka dagar jag ska städa och byta sängkläder

Saker som inte behövs skrivas ner

Allt som har med hygien att göra t.ex. tandborstning, hårborstning, duscha, tvätta ansiktet, välja rena kläder. Detta är en "vanlig" vana som jag kommer ihåg i huvudet.

Vilken tid jag ska lägga mig vid eftersom jag har sömnproblem vilket leder till att jag somnar sent.

Vilken tid jag ska ta min medicin mot ADD, som jag alltid tar på morgonen.

Vilken tid jag ska ta min sömnmedicin, som jag alltid tar klockan 21.00 - 22.00


Detta inlägget tog tid att skriva så jag hoppas att flesta av er förstår det jag vill få fram. Bara för att jag kommer ihåg saker och ting betyder det INTE att andra människor med dessa svårigheter klarar detta. Det kan vara tvärtom också för den delen.

Kram!❤


Likes

Comments

Hej på er! Som ni ser har jag rensat min blogg då det har med att jag inte var nöjd med innehållet.

För er som inte har läst min blogg tidigare så heter jag Emilia Nikula Westerholm och är bosatt i en liten håla i Västmanland som heter Hallstahammar. Min mamma och pappa är skilda sedan 2005/2006 så jag bor hos min mamma på heltid med min bror. På min pappas sida har jag 7 halvsyskon och ett "bonus" syskon. Nästa år ska jag få ett till syskon, då blir vi tio barn sammanlagt. Kan även påpeka att jag är äldst av mina syskon.😊

Jag läser andra året på gymnasiet med inrikting vård- och omsorg. Min starka sida är att jobba med människor. Jag gillar att vara med min familj och min pojkvän, experimentera med olika hårfärger, fotografera och redigera bilder. I alla mina år har jag varit en ensamvarg så jag är väldigt försiktig med vilka jag umgås med.😔 Jag har diagnosen generaliserad ångestssyndrom och ADD. Ett inlägg framför kommer jag skriva om mina två diagnoser och psykisk ohälsa. Jag har även varit psykiskt mobbad och utfryst i skolan i några år, så jag kommer även skriva om det.❤

Denna bloggen kommer bestå av mycket bilder och texter om både gott och ont.

Likes

Comments