Jag älskar att äta middag hemma. Ja jag älskar ju mat och att äta överallt men ni fattar grejen. Visst att det är skönt att gå ut och äta för att slippa disk och få lite service själv men jag älskar att duka upp fint och rå om både hemmet och eventuella gäster. För några helger sen stökade vi till med revben. Matbutikerna har många gånger bra pris på revben (svenskt kött såklart!!) och finns det bara tid får en enkelt ihop saftiga revben som är minst lika goda som på resturang.

Först kokar jag dem i drygt en timme. I kastrullen har jag vatten, vitlöksklyftor, morötter, gullök, salt, vitpepparkorn och lagerblad. Jag har inspirerats av Leilas recept, ni hittar det HÄR .

När revbenen kokats låter jag dem svalna innan glazen åker på. I glazen hade jag denna gången; soya, matolja, honung, chilisås, lime, ingefära och en klick av en Barbecue sås som är gudomlig. Säkert massa socker i den men ACK så god. Ni ser den på bilder längre ner i inlägget. Sist vi gjorde rätten kokade jag revbenen på morgonen, la på glaze och ställde dem i kylen. På kvällen öste Sören på mer glaze och körde in dem i ugnen. Ungefär var 10-15 minut penslade vi på mer glaze (och extra lime!) tills vi tyckte att dem var färdiga. Vi serverade med pommes, coleslaw och sallad. Mumma!

I min coleslaw har jag; rivna morötter, strimlad vitkål, crème fraiche/gräddfil (brukar blanda lite), majonäs, lite senap och såklart salt och peppar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Contains affiliate links

I samarbete med Sara Bäckmo.

Jag har många gånger skrivit om min jakt på gröna fingrar. Jag är inget proffs, jag köper favoritblomman hortensia och tar död på den lika snabbt. Jag odlar morötter men är för ivrig och slänger på alla frön trots att jag läst att jag varsamt ska ha x-antal cm mellan varje frö. Trots okunskap och tålamod som tryter lyckas jag då och då. Jag plockar dagligen in sallad från mina lådor, jag rår om mina pelargoner och halvdöa hortensior, jag lägger stolt upp ett foto av gurkan som växer på min gurkplanta och skryter ibland om hur Sören odlar sina potatisar trots att vi än så länge inte har kunnat koka en endaste liten potät. Men övning ger färdighet, sägs det. Sara Bäckmo är en människa som inspirerar till att våga odla. Det behöver inte vara så himla svårt, rensat, snyggt och "rätt". Hon odlar året om och skriver i sin bok "Skillnadens skörd- Mat från trädgården året om" hur hon känner sin mat.

Jag och många andra kollar in hennes blogg och youtube kanal där det är enkelt att söka efter tips och idéer. Jag är en av dem som många gånger tittar in lite för sent, när problemen redan uppstått. Som häromdagen när jag gick in och sökte på "rädisa", efter att ha skrivit detta inlägg, och insåg att mina rädisor såg ut som färgade stenar jämfört med hennes skörd. Men som sagt, övning ger färdighet, sägs det. Det är bara att börja om, göra om och göra på ett annat sätt. Det är en stor del till att jag gillar Skillnadens skörd. Hur Sara gång på gång påpekar att det inte finns massa rätt och fel när det kommer till odling. Inom en snar framtid släpper Sara en bok tillsammans med Maria Fors Östberg. En bok som är fylld med inspiration, tips och recept! I boken kan du läsa om hur du lyckas med sparrisodlingen, vad som är godast på frukostmackan och hur du kan odla året om.

24 augusti finns boken "Skillnadens skörd – Mat från trädgården året om" i butik. Redan nu kan du som vill förhandsboka på Adlibris och Bokus . Anger du rabattkoden Skörd i kassan på Bokus får du 15 kr rabatt, gäller fram till 15 augusti. De första 500 exemplaren är signerade.

Tänk om skottkärran som ligger slängd i trädgården kunde se ut så här?? Jag som är ganska nöjd när jag fyllt ett durkslag. Men vem vet, en dag.. En dag kanske jag fyller halva i alla fall.

Likes

Comments

När jag var liten älskade jag farmors chili con carne. Som jag minns den var den inte så stark och serverades med ris. Min chili con carne har lite sting och jag har hämtat inspiration från Jennys matblogg, hennes recept hittar ni HÄR . Förutom ingredienserna som Jenny har i sitt recept har jag i spiskummin, timjan, koriander och honung. Sen skippar jag riset och serverar istället med bröd, crème fraiche (eller gräddfil) och några tacochips. MMMMUUUMMMS!

Likes

Comments

I måndags stökade vi ihop en favorit till middag här hemma, burgare. Ett favorit recept hittar ni här. Sallad, rädisor, lök och tomat plockades in från lådorna i trädgården och krukorna på balkongen. Snart kan vi även plocka in egen odlade gurkor(!). Rädisorna var i liknande storlek som de jag brukar köpa i butik men de var stenhårda och smakade inge vidare, vad gör jag för fel? Krävs skicklighet eller tur? Sören tror att det kan bero på slarvet med att fylla på med jord och att rädisorna på så sätt inte varit tillräckligt långt ner under jord. Kan det stämma? Dessutom liknar de mer rödbetor än rädisa men jag har sått RÄDISOR!! Jakten på gröna fingrar slutar aldrig förvåna... Jag ska leta runt på Skillnadens och se om jag blir klokare. På tal om Skillnadens trädgård, jag har fått äran att recensera Saras bok som släpps i slutet av augusti. Roligt ju! Ett inlägg om det kommer inom en snart framtid.

Tillbaka till mina grönsaker. Tillskillnad från rädisorna smakade löken gudomligt, jag älskar lök. Och årets egen odlade gula lök är en klass för sig. Sötare än löken vi köper i butik, blasten är minst lika god och smakar åt purjolökens håll. Sallad har vi inte behövt köpa sen i början av juni. Lyx!

Likes

Comments

Tips till helgen! Släng ihop en gurkdrink. Koka ihop sockerlag, en del socker och en del vatten. Förvara i kylen. Mixa en kruka basilika (MINST!) tillsammans med en gurka. Mixa med en hel del sprit och sockerlag efter smak. Silla blandningen och servera i glas med gurkskivor och MYCKET is. Där är ni i mål!

Likes

Comments

Rundade av min sista lediga helg i sommar (låter tragiskt men jag är pepp!!) med att 1. Boka en resa till Zakynthos 2. Meta i havet 3. Dricka citron-öl i solnedgången

Rätt bra ändå?? Jag trivs.

Likes

Comments

Finally! Igår till frukost tog jag första tuggan på våra egen odlade tomater. Det är flera små, gröna på gång och några andra plantor blommar för fullt så förhoppningsvis har vi några tomater att plocka då och då sommaren ut. I lådorna i trädgården plockar vi dagligen sallad och snart är även rädisorna och lökarna färdiga för att plockas in. Denna helgen är min sista lediga helg denna sommaren, sen jobbar jag 6 dagar i veckan tills skolan drar igång i september. I helgen njuter jag av att rå om mina plantor, mysa med hundis samt shoppa loss fler blommor som jag kan rå om. Fint va? Vi har grillat och ätit massa gott också, köpt lite nya krukor till fönstren i matsalen och en ny pelargon har fått flytta in på soffbordet. Med en ny kruka också... Går liksom inte att undvika! Det har ekat tomt på krukväxter ett tag inne i lägenheten, i våras hade jag plantor överallt och nu i sommar när de flyttat ut har fönsterbrädor och bord glömts bort. Men nu är det mesta i sin ordning igen. 🌿 Men när en börjar pyssla och fixa till kommer tusen andra idéer och helt plötsligt vill jag göra om allt i hela lyan. Känner ni igen er?

Likes

Comments

18 februari gifte dem sig med familj och nära vännerna. I lördags bjöd de in till årets fest för att fira livet och kärleken. Jag är så jäkla lyckligt lottad, Clara och Oscars kärlek är oändlig och de delar med sig av den så fort de får chansen. Jag älskar kärlek, fest, blommor och härliga människor. ÄLSKAR!

Efter några få timmars sömn mellan fredag och lördag bjöd paret oss värdar och toastisar på champagnefrukost. Bara det liksom?!

Claris överraskade oss tjejer med en morgonpresent, som att inte champagnefrukost och hennes kärlek vore nog?! Hon hävdade bestämt att det var superviktigt.

Tavlorna i lokalen åkte ner och gömdes bakom scenen. Affischer med härliga citat fick istället pryda väggarna. Jag och Clara köpte såå fina vattenmålade cliparts som vi använde till affischer, festhäfte, bordplacering m.m. Ni hittar dem HÄR. Jag hittade dem genom att söka på Waterolor cliparts, flowers, summer,wedding, boho osv osv... Finns hur mycket fint som helst och jag tycker definitiv att det är värt pengarna. Ljuvliga, gratis, typsnitt hittar ni HÄR .

En underbar kväll med god mat, tal, spex, sång och dans! Och inte minst, kärlek, kärlek och ännu mer kärlek!

Likes

Comments

Andas. Livet går i ett. Midsommarhelgen flög förbi och om några ynka dagar går vi in i juli. Vi hade fullt hus över midsommar så det har inte varit en lugn stund här hemma. Älskar att ha mina vänner här, hade jag fått bestämma hade de stannat hela veckan. Men visst skulle jag ljuga om jag sa att det inte är rätt skönt när de åkt hem också.😘 Till helgen har Claris bröllopsfest och jag som värd har fullt upp. Bortsett från att ta igen mig sen midsommar letas foton fram, häften sätts ihop och lekar formas. Så jobbar jag lite också. Jag gjorde bröllopshäftet till min kusins bröllop i början av sommaren men glömde helt bort att fota det, ska försöka komma ihåg att göra det denna gången. Så länge delar jag med mig av lite foton sen mitt brödbak som jag stökade med innan helgen. Receptet hittar ni i ett av mina äldre inlägg, HÄR, jag har tagit det från en av Ernst årsböcker. Alla kan göra det, busenkelt! Terapi för själen är det också, att knåda deg men inte minst att känna doften av nybakat bröd.

Likes

Comments