I lördags stod festligheter i form av mordgåta på tapeten. För några veckor sen skickade jag ut roller och inbjudningar i brevlådan till gästerna. Hur kul är inte bara det? Nu förtiden sker ju inbjudningar, i alla fall i mitt liv, via Facebook. Men inte med en mordgåta! Mordgåtor och bröllop typ... Svenska mordgåtor har ett helt gäng med olika teman som är perfekta om man vill ha något mer än bara en middag. Man köper en box som innehåller inbjudningar, roller, manus, diplom till bland annat bästa utklädd och så mycket mer. Jag älskar att arrangera fest men i detta fall var det skönt att ha något färdigt att gå efter, det var tillräckligt krångligt att hålla reda på alla papper hit och dit. Men kul! Extra kul om man gillar maskerad. Denna gången var dock även de gäster som i vanliga fall inte gillar sånna sammanhang (Moa om du läser detta) också nöjda.

Dukningen bestod inte direkt av blommor och tomtar..

Och en redi raggarmiddag, såklart! Jag valde länge mellan burgare och körv me brö, eller mos... Men kände att gästerna som åkt över 20 mil åtminstone kunde få en hamburgare med lite bös på!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

X-antal timmar senare är skänken färdig och i vardagsrummet står en ny(gammal) tv-bänk. Och det blev såååååå bra! Jag har inte alls varit nöjd med byrån sen jag målade den med Ladys skifer, så jag drog en vända igen till färgbutiken och kom hem med Ladys diskret 10429 supermatt. Denna gången blev jag verkligen, för en gångskull, nöjd! Det bästa med att måla om möbler, förutom att det verkligen blir något eget, är att det är så enkelt att göra om det. Så när jag ändå var igång med skänken drog jag färg över byrån också. Och en kruka. Och lite annat smått! Det är mysigt, hur kul som helst och terapi för själen att sätta igång en bra lista på spotify och låta penseln jobba.

..och en tjuvkik på granen! Som vi, efter en del om och men, lyckades plantera i en kruka. Som också fick några penseldrag med diskret på sig, hehe... Funderar starkt på att blaska på lite färg på kabellisten också. Det där vita, stela är banne mig inte charmigt.

Likes

Comments

Hemma i Småland har pappa lärt mig att julgran, det går en ut och hämtar i skogen. Men när pappa och skogen är långt borta funkar det lika bra att gå till närmsta mack och köpa en gran av farbrorn där. Det gjorde jag idag! Så nu står jag här med en gran. Men om jag har julgransfot och julgransljus? Svar nej. Inte kulor heller för den delen. Jag tänker att jag ska plantera den i en kruka, kanske? Men hur ska jag lyckas? Lecakulor och packa med jord? Kommer det gå? Jag får prova mig fram helt enkelt.

Bild 1 HÄR/ Bild 2 HÄR (denna länk måste ni kolla in, hur smart att doppa julgranskulor i färg för att få dem precis så som man vill? Jag vill testa!)

Det kanske hade varit smidigast att ha ett gäng små, stämningsfulla granar istället för att ge mig på att plantera en aningen (ganska mycket hehe) större i kruka.... Men nu blev det så. Förra året hade vi bara rumsgranar och det är ju verkligen inte samma sak, nu var det dags. Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Imorse ville jag inte kliva upp ur sängen. Jag drog täcket över huvudet och mumlade att jag inte ville ha mer jul. Alltså, skratta eller gråta?? Ni vet när ångesten kommer och bara ställer till allt i huvudet? Efter att jag betett mig som en barnunge i ungefär en timme kom jag upp ur sängen, slängde mig över kaffekokaren och letade fram adventsljusstaken från förra året. Helt plötsligt ville jag ha jul igen, gärna året om. Bland pepparkakor och eucalyptus.

Likes

Comments

Vi har många möbler som är loppis, blocket-fynd eller sånt som vi byggt själva. Igår hämtade vi hem ett till fynd i samlingen som Sören hittat. Den är verkligen såå fin. Fin som den är men jag kommer nog inte kunna låta bli att måla den. Grått va? Det tror jag! Tänk att jag är kär i en man som väljer att ta hem tunga, gamla möbler framför rosor och choklad.

Nu ryker den vita, blanka bänken som inte alls hör hemma här..

..och in flyttar denna fina! Där vi dessutom kan gömma högtalare, playstation och allt vad det är.

Likes

Comments

Det pumpar julharmoni i varenda liten del i min kropp. Jag har alltid gillat tiden innan jul, men i år. I år ÄR det något alldeles extra. Jag kan inte sätta ord på vad det är, men jag har inte känt så här på många, många år. I mina lurar går Julkort från Vårby Gård med Josef Johansson och Nina Mira på repeat. Frågar ni mig är den fantastisk. Jag vill hitta flera sånna vintriga, juliga låtar. Sitter ni inne på några godingar?!

Igår fortsätte jag på pyssla på min adventskalender, jag nynnade till Edward Blom, kokade chili (jag borde verkligen prioriterat knäck men en kan inte göra allt på en kväll) OCH jag slog in första klapparna(!!). Jag tänkte bara slagit in en meeen på något vänster har jag lyckats inhandla betydligt fler.. Så jag kunde inte låta bli att slå in ett gäng.

Jag som hade tänkt köra på enfärgat papper i år har bokstavligt talat förälskat mig i dessa två mönstrade papper. Alltså. Hur fina är dem inte?? Puh... Skäms nästan över den materiella lyckan. 

Nu väntar tråkgöra! Dammsugaren ska fram. En viss liten kille har levt rövare. Bland annat grävt i en blomkruka....

Likes

Comments

Jag knuffade ihop alla virvlande tankar i en liten säck och slog mig ner vid tända ljus och pyssel. Struntade liksom i att ta tag i den där tvätthögen, den där disken och att gå till gymmet. Satte istället på kaffe och sökte fram julmusik. Plockade fram pyssellådan och lät huvudet vila. En liten adventskalender tog sin fart och i rätt händer vill jag tro att den kan bli ganska uppskattad. Jag letade fram gamla foton som jag är så löjligt glad över att jag sparat och beställde hem 24 stycken favoriter. Kanske får ni en titt när den hamnat i rätt händer. Vill inte visa innan dess, fall i fall någon som äger de där rätta händerna tittar in. Så tills dess får ni fundera ut en egen, om ni gillar kalendrar i juletid.

Likes

Comments

När jag lämnade Halmstad i fredagskväll för att hälsa på en vän några mil bort var hyacinterna ännu inte utslagna. Och "vips" när jag kom hem igår vid lunch var de vita, vackra blommorna där! Jag känner på mig att det kommer bli många, många, måååånga denna julen. Och amarillysar. Och granar! Och stjärnor! Jag vill fylla varje liten vrå med vinterns växter.

Likes

Comments