Musik

Ikväll var det säsongsstart för höstens mysigaste program vilket betyder att det nu officiellt är höst. Jag pratar såklart om "Så mycket bättre". I kvällens program var det Tommy Nilssons dag och mina favoriter var helt klart Jill Johnssons och Dannys tolkningar. Älskar att båda två verkligen gjorde om låtarna till sina egna. Ibland kan jag känna att vissa bara sjunger låtarna rakt upp och ner utan att ha gjort någon med dem, vilket jag tycker är lite tråkigt... Tittade ni? Vilken tolkning var eran favorit?​ 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Inspiration, Listor

Lovisa Barkman skrev ett inlägg igår om saker som hon tycker är bra att ha i bakhuvudet. Både om motivation och om att inte vara för hård mot sig själv. Jag tyckte att inlägget var så bra skrivit så jag bara måste dela med mig av det.

- Hårt jobb lönar sig alltid. På ett eller annat sätt. Förr eller senare.

- Man behöver inte alltid veta exakt vad man vill, bara att man vill. Då har man kommit väldigt långt.

- Om någon säger att du inte kan, så kan du. Personen är förmodligen bara avundsjuk och rädd att se dig lyckas när hen själv vill egentligen men inte vet hur den ska göra.

- Alla känner sig värdelösa trots att ingen egentligen någonsin är det.

- När man vågar stå på sig, sätta ner foten och säga ifrån händer det alltid bra grejer.

- Man måste ge saker tid och inte vara otålig. Rom byggdes inte på en dag och inte framgång heller. Inte en supertränad kropp eller bra betyg. Lägg tid, tid, tid så kommer resultaten.

- Den enda som kan rädda dig är du. Andra kan pusha men den sista biten och faktiskt den stora delen hänger på dig och ingen annan. Du måste ta tag i ditt liv hur svårt, tungt och jobbigt det än är.

- Jämföra sig med det andra är det värsta man kan göra. Man ska alltid ha sig själv som huvudfokus.

- Skolan är viktig men den är inte allt. Självklart ska man göra sitt bästa men det handlar inte bara om betyg. Ditt liv är absolut inte över för du inte fick lika bra betyg som din kompis, inte kom in på din utbildning eller vill plugga vidare. Det finns så många andra vägar att gå för att nå dit man vill.

- Dina egna krav är de enda du ska acceptera. Förväntningar andra har på dig är inte det viktiga. Det viktiga är att du når dina mål som du själv satt upp.

- Disciplin och mål är bästa receptet på framgång.

- Trots allt som händer runt omkring än, allt man vill och alla krav - glöm inte andas och leva. Våga ta din tid off. Lägg tid på att bara vara och vila, ofta.

- Lyssna alltid på din kropp och magkänsla. Bara för andra orkar alla tusen saker varje dag kanske inte just du gör det. Säger kroppen nej så är det nej. Orkar man inte träna måste man inte träna. Orkar man inte tacka ja till att ställa upp på ett till jobbpass ska man inte det. Känner man att man behöver vila istället för att gå ut som man planerat kan man ställa in. Det viktigaste är alltid att lyssna på kroppen, välmående går alltid först.


Likes

Comments

Tips

GOSSIP GIRL: Serien kretsar kring privilegierade ungdomar på Manhattans Upper East Side, New York. Gossip girl är en bloggare som avslöjar stora hemligheter på Manhattans skandalösa liv. I rollerna finns bland annat Blake Lively, Leighton Meester och Ed Westwick. 

Älskar denna serien! Blir typ helt exalterad bara av att se alla fina hus, bilar och kläder. Om ni inte sett den, se den!!

THE CARRIE DIARIES: Serien utspelar sig på 80-talet i New York och handlar om Carries liv innan Sex and the City. Extremt bra serie. Man blir så glad av den samtidigt som Sebastian är grymt ögongodis. Gillar ni Sex and the City kan jag verkligen rekommendera denna!

PRETTY LITLLE LIARS: Detta är nog min favoritserie. Så sjukt spännande och bra! Om ni inte sett den så se den!!

Serien följer de fyra highschool tjejerna Aria Montgomery Spencer Hasting, Hanna Marin och Emily Fields, vars gäng faller isär efter försvinnandet av gängets självutnämnde ledare, Alison DiLaurentis . När Alisons kropp hittas ett år senare börjar tjejerna få konstiga sms från en mystisk person under namnet "A", som hotar att avslöja deras hemligheter. "A" är till en början en okänd person som ingen känner till. Desto mer tjejerna gräver för att få fram personen bakom "A" desto fler hemligheter dyker upp till ytan. Alla de älskar hamnar i farozonen och även deras hemligheter riskerar att läckas ut. Otrohetsaffärer, problemsyskon, otillåten kärlek och mycket mer sätter tjejernas liv på spel. Text: wikipedia.org

GREY'S ANATOMY: Åh, älskade Grey's! Detta är en serie som jag följt sedan start och jag tröttnar verkligen aldrig!

Serien kretsar kring Dr. Meredith Grey som gör sin allmäntjänstgöring på Seattle Grace Hospital i Seattle. Man får följa Merediths och de andra kirurgernas liv. Serien kretsar även kring familjen. 15/10 stjärnor!

Likes

Comments

Vardag

I brist på bildmaterial får det bli lite blandat från mobilen.

​FREDAG DU ÄR SÅ VÄLKOMMEN!​ Återigen måste jag be om ursäkt för min frånvaro under veckan, jag hinner verkligen inte med att både dansa, plugga, träna och samtidigt uppdatera här. Det blir lätt att man prioriterar bort bloggen. Nästa vecka är det prao så ska försöka kika in här lite och berätta hur det går då.

Annars då, skrev sista provet innan höstlovet igår vilket var biologi, människokroppen. Känns som om man alltid pluggar mycket mer än vad man behöver då proven alltid är så enkla i biologin. Nu blir det en pluggfri helg innan vi kör igång igen nästa vecka. Har nämligen 3 spanska prov, ett matteprov och en bedömning på andra världskriget i historia första veckan efter lovet. ​Hur har eran fredag varit?

Likes

Comments

Recept

CHOCOLATE CHIP NUTELLA CAKE - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

CHOKLADBOLLAR MED NUTELLAGÖMMA - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

NUTELLABOLLAR - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

CHOCOLATE CHIP SNICKERS CAKE - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

CHOCOLATE CHIP FUDGE COOKIE - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

DUMLEHAVREBOLLAR - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

CHOCOLATE CHIP COOKIE KLADDKAKA - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

CHOKLADDOPPADE KLADDKAKEBOLLAR MED KAKDEGSGÖMMA - FRIDAS BAKBLOGG HÄR!

​OREO MUD CAKE - JENNYS MATBLOGG HÄR!

Likes

Comments

Recept

INGREDIENSER TILL BOTTEN:

- 1 pkt med Oreo (cirka 150 gram)

- 25-50 gram smält smör


INGREDIENSER TILL FYLLNING:

- 3 dl vispgrädde

- 600 gram philadelphiaost

- 1 1/2 dl strösocker

- 1 msk vaniljsocker

- 1 pkt med Oreo (cirka 150 gram)

- Eventuellt några Oreo till garnering, ungefär ett halvt pkt.


SÅ HÄR GÖR DU:

1. Krossa kexens till botten i en matberedare, smält smöret och rör ihop med kexen. Fördela smeten jämnt i en form cirka 24 cm, och ställ kallt.

2. Vispa grädden fluffig så att den bildar rejäla toppar.

3. Vispa sedan socker, vaniljsocker och philadelphiaost mjuk.

4. Krossa kexen till smeten i matberedaren, och sedan vänder du ihop grädde med ostsmet och sist vänder du ner orosmulorna.

5. Häll upp i formen och ställ in i kylskåp över natten, minst.

6. Ta ut kakan från kylen och garnera med med Oreo halvor. Ställ sedan tillbaka i kylskåpet igen.

Recept från: jennysmatblogg.se


RECENTION: ​5/5! En dröm för en oreoälskare som mig! Ett minus var dock att den var väldigt mäktig...


Likes

Comments

Vardag

Ett skavsår rikare kom jag mig hem efter en 2,5 timmes lång välbehövlig promenad. Så skönt att bara få rensa tankarna och andas in den friska höstluften. Träden har ju blivit så fina nu! Lyssnade även på min nya favoritpodcast, nämligen "Rättegångspodden". Lyckades lyssna klart på 3 avsnitt! Så sjukt bra och spännande. 

Nu ska jag sätta mig en stund med lite spanska. ​Vi hörs senare! 

Likes

Comments