Idag har varit en grym dag. Jag vaknade av att Rasmus hade lagar frukost till mig. Bananplättar, min favorit! och annat smått och gott. En mycket bra start för dagen enligt mig. Efter frukosten begav vi oss av till Elisa stadion där Rasmus skulle hjälpa A - juniorerna som spelade mot Vps, de vann 6-1. Jag tittade på matchen med en vän som jag inte hade sett på nästan hela sommaren så de var mycket trevligt.

Efter matchen lagade vi mat. jag hade då efter det träning med mitt lag, spelar nämligen också fotboll. Dock så satsar jag inte jätte hårt utan bara för att hålla kondisen uppe och för att det är roligt. Vi hade träningen i Kaitsor. Trodde inte träningen skulle gå så bra som det gick eftersom jag har haft ca. En månads paus, pga. Svåra allergier. Träningen för mig gick ändå ganska bra. Vi övade bland annat långskott och jag tycker själv att jag har förbättras på det så det känns skönt.

Imorgon har jag match ända i Kokkola, blir en lång resa från Vasa ända dit. Får se om jag får spela efter min långa paus men kommer nog ändå bli kul att se laget spela så jag har inte så stor skillnad.

❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 106 Readers

Likes

Comments

En liten uppdatering på mitt liv kommer ni att få nu efter en lång paus från denna blogg. Mitt sista inlägg på den här bloggen var 12 December 2016. och nu är det 30 Juli 2017. Fick brist på motivation både på skolan & mycket många andra aktiviteter.

Men vi är väl tvungen att spola tillbaks i tiden lite. Till Januari, första månaden på året. Nyåret var mycket roligt att fira, med mina goda vänner och många andra. Men går inte in i detalj utan detta är bara en snabb uppdatering trots allt. Februari var en mycket speciell månad för mig 😊. Alla vet vi ju att Februari är kärlekens månad, och det kan jag säga stämmer in mycket bra ❤. Efter Februari for månaderna blåsande förbi. Man blinkade sen var det sommar. Sommaren har varit ganska lugn.

Första sommarmånaden var jag till huvudstaden Helsingfors med min käraste❤. Det var mycket roligt och spännande att gå runt där och träffa nya underbara människor. Efter att vi hade besökt Helsingfors så efter några dagar började jag mitt sommarjobb, jag jobbade hos min moster. Det var ett mycket roligt sommarjobb, jag fick jobba med mina kusiner varje dag. Och tiden går ju snabbt då man har roligt brukar man väl säga? Därför gick veckorna mycket snabbt. Så förra veckan fick jag ta sommarlov på riktigt. Och den här helgen har varit mycket rolig. Har varit med mina bästa vänner och också träffat nya människor 😊.

Detta var en mycket kort och odetaljerad uppdatering, men bara så ni vet I´m back!

Bilder från min instagram: emilialouhiranta

Likes

Comments

Nu är det måndag igen, måndagar är alltid jobbiga för alla men just nu har jag inte så mycket emot måndagar eftersom jag börjar först kl. 11 och får sova in nästan 2 timmar mer än de 4 andra skoldagarna. Brukar aldrig vara pigg på måndagar men idag är jag faktiskt ganska pigg och mår bra. Ända som är dåligt med idag är att jag måste börja öva på mitt historiaprov som min klass har imorgon. Ska försöka få bra i detta prov för att jag tycker faktiskt om historia fast det är en hel del teori och mycket att läsa om man vill få ett bra vitsord. Historia en av de 3 ämnen jag faktiskt tycker om, de 2 andra är då engelska och musik.

Orsaken varför jag tycker om de ämnen är för att jag är intresserad hur de levde för och hur det har en verkan på hur vi lever idag, engelska tycker jag om för att engelskan är ett mycket internationellt språk som alla kan använda runt om i världen och plus är det ett mycket roligt språk att tala. Och sist men inte minst musik, det är mitt absoluta favorit ämne, jag lyssnar på musik varje dag nästan hela tiden, det finns inte en minut där man inte skulle kunna lyssna på musik, vilket humör man än är på finns det musik man kan lyssna på och det är därför jag tycker så mycket om det.

Det bandet jag just nu är besatt av är 5 seconds of summer, de skriver så djupa lyrics om vad som har hänt i deras liv och deras barndom och om depression osv. och man kan verkligen känna igen sig i deras sånger och därför tycker jag om dem.


Likes

Comments

Förra fredagen gjorde jag lite onlineshopping från en sida som heter www.Cocopanda.fi, det är en sida där de säljer billigt och bra sminkprodukter. Det finns också hårprodukter, parfym och hudprodukter. Sidan finns i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Själv var det första gången jag beställde från denna sida men flera av mina vänner har beställd därifrån och alla har varit mer än nöjda med paketet som har kommit hem. Inga produkter har varit sönder och inga problem med att fel produkt har sänts.

Då produkterna kommer hem kan jag göra en preview och en review. De kommer typ på torsdagen, det stod att de skulle ta cirka 4 dagar och efter som inget sänds på helgerna så antar jag att produkterna kommer då.

Detta är länkarna till produkterna jag har beställd:

https://www.cocopanda.fi/product/3076186/revlon-colorstay-makeup-for-normal-dry-skin-110-ivory

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3051147/real-techniques-starter-set

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3069087/makeup-revolution-highlighter-7-5-g-golden-lights

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3069055/makeup-revolution-32-eyeshadow-palette-16-g-flawless

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3054090/max-factor-face-finity-all-day-primer-spf-20

https://www.cocopanda.fi/product/3051153/real-techniques-setting-brush

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3058463/real-techniques-sculpting-brush

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3051155/real-techniques-miracle-complexion-spongeLikes

Comments

Tisdagen i min åsikt är den jobbigaste dagen, då känner man verkligen av helgens sena nätter. Så idag för att både jag och Janina är trött kommer hon till mig och vi ska beställa grillmat från City grillen och ha ett supernatural maraton.

Vi har tittat ca. 3 episodes av serien redan men inte mera än det. Jag tycker den är intressant och rolig men Janina på andra hand är livrädd att titta på den. Jag tror jag inte är så rädd för alla de jumpscares och annat smått och gott som kommer upp i serien eftersom jag tittar på The Vampire Diaries och det är typ samma koncept.

Jag själv tycker mer om serier än film, vet inte varför, kanske för att jag tycker om att veta mer om personerna än vad en film visar, vad som händer efter "and they lived happily ever after" typ. Mina favorit serier just nu är, Friends, The Vampire Diaries, Greys Anatomi, Pretty little liars och nu också Supernatrual.

Jag sitter just nu i skolan och skriver detta och som tur slutar jag 14.00 idag, en timme tidigare gör faktiskt en stor skillnad för en trött tjej.Tn

Tb till bästa dagen men denna sötis, ångrar lite att vi inte köpte dessa onesies

Likes

Comments

Som ni kanske vet studerar jag på ett gymnasium och jag kan säga helt sant att det inte är lätt, inte alls. Redan i högstadiet hade jag svårt med att läsa på prov. Jag blir jätte lätt distraherad av typ min telefon eller annat. Ni kanske tänker att "varför lägger hon inte bort telefonen?" Men det är inte heller så lätt jag blir distraherad av att den är borta osv. Och fast jag övar i flera timmar och ibland två dagar före lyckas jag inte få ett bra vitsord. Ibland inte heller ett godkänd vitsord. Det ända medelmåttiga vitsordet jag har fått är 8 i engelska men allt annat är iaf. under 7.

Om ni har jobbigt med att öva på prov eller inte helt enkelt orkar och skulle hellre göra någonting praktiskt skulle jag säga att ni ska söka till en yrkesskola. Jag skulle vilja studera vid en yrkesskola, men problemet är att jag har inget yrke jag 100% skulle vilja jobba med och vad är det för nytta att gå i en yrkesskola och studera till ett yrke om man ändå kommer att ändra sig efter kanske ett år? Så då tänkte jag att jag skulle studera i gymnasium. Men vem vet, kanske jag blir intresserad i ett yrke och bestämmer mig för att flytta skola. Det är faktiskt ingenting jag vet ännu. Och kanske det börjar gå bättre för mig, kanske jag slutar bli distraherad så lätt och börjar fokusera mycket då jag läser på prov och inte glömmer det några minuter.


Likes

Comments

Denna helg har varit ganska fullbokat så har absolut inte haft tid att öppna datorn alls, jag ber om ursäkt. Jag tänkte att jag skulle berätta om hela min helg då den har varit ganska hektisk.

På fredagen så gjorde jag faktiskt inte så mycket,var och åt till Subway med min syster och hennes pojkvän. Hade tänkt åka och hälsa på Janina men det blev inte till för att jag hade jobb dagen därpå på morgonen.

På lördagen for jag till jobbet till klockan 9 och slutade tidigt kl. 13.00, efter arbetet for jag hem och åt något och tittade på Netflix. Lite senare for familjen och jag till Vasa för att titta på min äldsta systers pojkväns futsalmatch. Det var en ganska livlig match, mycket rop. Men det var roligt att titta på, jag har aldrig varit på en futsalmatch så det var mycket intressant.

Efter matchen så for vi på en kopp kaffe till min systers. Vi pratade lite och åt lite smått och gott, vi var inte länge där före vi satt oss i bilen och styrde mot Vassor för dit skulle Janina komma efter mig för jag bestämde mig för att istället fara på lördag till hennes.

Efter vi kom till Janinas, chillade vi lite och sen for vi till butiken för att handla lite mat. Vi bestämde oss för att köpa taco-ingredienser och annat gott. Taco-lagningen gick lite fel pga. vi orkade inte lägga taco-skalen i ugnen så vi lade dem i mikron...men det var ingen lysande ide eftersom micron började nästan brinna. Det var rök i hela köket och taco-skalen var helt kolsvart. Senare på kvällen for jag och Janina ut och köra, vi kom hem ganska sent och vi slumrade till direkt efter vi kom innanför dörren till Janinas rum.

På söndagen vaknade vi ca. 11 på morgonen, gårdagens mat åt vi till frukost och efter det for vi ut och kör igen och då vi körde runt i byn så ropade Janina att vi far och äter McDonalds till stan. Oj så gott det var, vi var i stan hela dagen, körde runt, gick i butiker, pratade och hade kul. Då vi kom hem kom vi på att vi inte behöver ha med böcker med på måndag så jag sovde över till måndagen också.

På måndagen hade vi då kultur dag då vi höjde fram varje kultur i vår skola, det var mycket kul. Vi dansade olika danser från olika länder, åt mycket god mat från olika länder och gjorde samarbetsövningar, fick även en vacker henna tattoo från en talangfull tjej.


​Tack för en underbar helg gummzi ❤

Likes

Comments

Igår hade vi skolfotboll i Korsholm och vi spelade mot 2 andra lag och vi vann båda matcherna! Vi hade ju en liten fördel då vi hade elever från idrottslinjen med oss som spelar i landslaget. Första matchen vann vi 4-0 men den spelade jag inte, för jag hade tentamen först 1 timme i skolan efter tentamen skjutsade mamma mig till Korsholm där vi hade våra matcher. Andra matchen så spelade jag ganska mycket och vi vann den med 3-0. De från idrottslinjen spelade så bra! Underbara mål och snygga fintar.

Efter våra matcher var spelade åt vi vid Korsholm högstadiet och efter det for vi till Botnia och tittade på då pojkarna spelade och de vann också båda matcherna.


Dessa är härliga tjejer ❤

Likes

Comments

Har en tentamen imorgon och har övat nästan hela dagen idag, jag ska tenta om kemi och usch vad jag inte tycker om det ämnet. Det är för svårt för min del och jag önskar att jag skulle vara bättre på det men jag har inget ork och ingen vilja, jag har också mycket svårt att lära mig kemi. Har aldrig riktigt förstått mig på ämnet och är inte riktigt intresserad att börja heller. Satsar hellre på t.ex. musik eller språk, för det är vad jag är intresserad av.

Klockan är nu 11 på kvällen och jag orkar verkligen inte skriva om något annat, min hjärna är helt död och känner att jag kommer snart få huvudvärk. Hoppas ni förstår och det kommer ett bättre inlägg imorgon. Nu går jag till sängs, godnatt! ❤


​Bild från min instagram, emilialouhiranta

Likes

Comments