Nu är det måndag igen, måndagar är alltid jobbiga för alla men just nu har jag inte så mycket emot måndagar eftersom jag börjar först kl. 11 och får sova in nästan 2 timmar mer än de 4 andra skoldagarna. Brukar aldrig vara pigg på måndagar men idag är jag faktiskt ganska pigg och mår bra. Ända som är dåligt med idag är att jag måste börja öva på mitt historiaprov som min klass har imorgon. Ska försöka få bra i detta prov för att jag tycker faktiskt om historia fast det är en hel del teori och mycket att läsa om man vill få ett bra vitsord. Historia en av de 3 ämnen jag faktiskt tycker om, de 2 andra är då engelska och musik.

Orsaken varför jag tycker om de ämnen är för att jag är intresserad hur de levde för och hur det har en verkan på hur vi lever idag, engelska tycker jag om för att engelskan är ett mycket internationellt språk som alla kan använda runt om i världen och plus är det ett mycket roligt språk att tala. Och sist men inte minst musik, det är mitt absoluta favorit ämne, jag lyssnar på musik varje dag nästan hela tiden, det finns inte en minut där man inte skulle kunna lyssna på musik, vilket humör man än är på finns det musik man kan lyssna på och det är därför jag tycker så mycket om det.

Det bandet jag just nu är besatt av är 5 seconds of summer, de skriver så djupa lyrics om vad som har hänt i deras liv och deras barndom och om depression osv. och man kan verkligen känna igen sig i deras sånger och därför tycker jag om dem.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Förra fredagen gjorde jag lite onlineshopping från en sida som heter www.Cocopanda.fi, det är en sida där de säljer billigt och bra sminkprodukter. Det finns också hårprodukter, parfym och hudprodukter. Sidan finns i Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

Själv var det första gången jag beställde från denna sida men flera av mina vänner har beställd därifrån och alla har varit mer än nöjda med paketet som har kommit hem. Inga produkter har varit sönder och inga problem med att fel produkt har sänts.

Då produkterna kommer hem kan jag göra en preview och en review. De kommer typ på torsdagen, det stod att de skulle ta cirka 4 dagar och efter som inget sänds på helgerna så antar jag att produkterna kommer då.

Detta är länkarna till produkterna jag har beställd:

https://www.cocopanda.fi/product/3076186/revlon-colorstay-makeup-for-normal-dry-skin-110-ivory

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3051147/real-techniques-starter-set

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3069087/makeup-revolution-highlighter-7-5-g-golden-lights

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3069055/makeup-revolution-32-eyeshadow-palette-16-g-flawless

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3054090/max-factor-face-finity-all-day-primer-spf-20

https://www.cocopanda.fi/product/3051153/real-techniques-setting-brush

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3058463/real-techniques-sculpting-brush

https://www.cocopanda.fi/product/meikit/3051155/real-techniques-miracle-complexion-spongeLikes

Comments

Tisdagen i min åsikt är den jobbigaste dagen, då känner man verkligen av helgens sena nätter. Så idag för att både jag och Janina är trött kommer hon till mig och vi ska beställa grillmat från City grillen och ha ett supernatural maraton.

Vi har tittat ca. 3 episodes av serien redan men inte mera än det. Jag tycker den är intressant och rolig men Janina på andra hand är livrädd att titta på den. Jag tror jag inte är så rädd för alla de jumpscares och annat smått och gott som kommer upp i serien eftersom jag tittar på The Vampire Diaries och det är typ samma koncept.

Jag själv tycker mer om serier än film, vet inte varför, kanske för att jag tycker om att veta mer om personerna än vad en film visar, vad som händer efter "and they lived happily ever after" typ. Mina favorit serier just nu är, Friends, The Vampire Diaries, Greys Anatomi, Pretty little liars och nu också Supernatrual.

Jag sitter just nu i skolan och skriver detta och som tur slutar jag 14.00 idag, en timme tidigare gör faktiskt en stor skillnad för en trött tjej.Tn

Tb till bästa dagen men denna sötis, ångrar lite att vi inte köpte dessa onesies

Likes

Comments

Som ni kanske vet studerar jag på ett gymnasium och jag kan säga helt sant att det inte är lätt, inte alls. Redan i högstadiet hade jag svårt med att läsa på prov. Jag blir jätte lätt distraherad av typ min telefon eller annat. Ni kanske tänker att "varför lägger hon inte bort telefonen?" Men det är inte heller så lätt jag blir distraherad av att den är borta osv. Och fast jag övar i flera timmar och ibland två dagar före lyckas jag inte få ett bra vitsord. Ibland inte heller ett godkänd vitsord. Det ända medelmåttiga vitsordet jag har fått är 8 i engelska men allt annat är iaf. under 7.

Om ni har jobbigt med att öva på prov eller inte helt enkelt orkar och skulle hellre göra någonting praktiskt skulle jag säga att ni ska söka till en yrkesskola. Jag skulle vilja studera vid en yrkesskola, men problemet är att jag har inget yrke jag 100% skulle vilja jobba med och vad är det för nytta att gå i en yrkesskola och studera till ett yrke om man ändå kommer att ändra sig efter kanske ett år? Så då tänkte jag att jag skulle studera i gymnasium. Men vem vet, kanske jag blir intresserad i ett yrke och bestämmer mig för att flytta skola. Det är faktiskt ingenting jag vet ännu. Och kanske det börjar gå bättre för mig, kanske jag slutar bli distraherad så lätt och börjar fokusera mycket då jag läser på prov och inte glömmer det några minuter.


Likes

Comments

Denna helg har varit ganska fullbokat så har absolut inte haft tid att öppna datorn alls, jag ber om ursäkt. Jag tänkte att jag skulle berätta om hela min helg då den har varit ganska hektisk.

På fredagen så gjorde jag faktiskt inte så mycket,var och åt till Subway med min syster och hennes pojkvän. Hade tänkt åka och hälsa på Janina men det blev inte till för att jag hade jobb dagen därpå på morgonen.

På lördagen for jag till jobbet till klockan 9 och slutade tidigt kl. 13.00, efter arbetet for jag hem och åt något och tittade på Netflix. Lite senare for familjen och jag till Vasa för att titta på min äldsta systers pojkväns futsalmatch. Det var en ganska livlig match, mycket rop. Men det var roligt att titta på, jag har aldrig varit på en futsalmatch så det var mycket intressant.

Efter matchen så for vi på en kopp kaffe till min systers. Vi pratade lite och åt lite smått och gott, vi var inte länge där före vi satt oss i bilen och styrde mot Vassor för dit skulle Janina komma efter mig för jag bestämde mig för att istället fara på lördag till hennes.

Efter vi kom till Janinas, chillade vi lite och sen for vi till butiken för att handla lite mat. Vi bestämde oss för att köpa taco-ingredienser och annat gott. Taco-lagningen gick lite fel pga. vi orkade inte lägga taco-skalen i ugnen så vi lade dem i mikron...men det var ingen lysande ide eftersom micron började nästan brinna. Det var rök i hela köket och taco-skalen var helt kolsvart. Senare på kvällen for jag och Janina ut och köra, vi kom hem ganska sent och vi slumrade till direkt efter vi kom innanför dörren till Janinas rum.

På söndagen vaknade vi ca. 11 på morgonen, gårdagens mat åt vi till frukost och efter det for vi ut och kör igen och då vi körde runt i byn så ropade Janina att vi far och äter McDonalds till stan. Oj så gott det var, vi var i stan hela dagen, körde runt, gick i butiker, pratade och hade kul. Då vi kom hem kom vi på att vi inte behöver ha med böcker med på måndag så jag sovde över till måndagen också.

På måndagen hade vi då kultur dag då vi höjde fram varje kultur i vår skola, det var mycket kul. Vi dansade olika danser från olika länder, åt mycket god mat från olika länder och gjorde samarbetsövningar, fick även en vacker henna tattoo från en talangfull tjej.


​Tack för en underbar helg gummzi ❤

Likes

Comments

Igår hade vi skolfotboll i Korsholm och vi spelade mot 2 andra lag och vi vann båda matcherna! Vi hade ju en liten fördel då vi hade elever från idrottslinjen med oss som spelar i landslaget. Första matchen vann vi 4-0 men den spelade jag inte, för jag hade tentamen först 1 timme i skolan efter tentamen skjutsade mamma mig till Korsholm där vi hade våra matcher. Andra matchen så spelade jag ganska mycket och vi vann den med 3-0. De från idrottslinjen spelade så bra! Underbara mål och snygga fintar.

Efter våra matcher var spelade åt vi vid Korsholm högstadiet och efter det for vi till Botnia och tittade på då pojkarna spelade och de vann också båda matcherna.


Dessa är härliga tjejer ❤

Likes

Comments

Har en tentamen imorgon och har övat nästan hela dagen idag, jag ska tenta om kemi och usch vad jag inte tycker om det ämnet. Det är för svårt för min del och jag önskar att jag skulle vara bättre på det men jag har inget ork och ingen vilja, jag har också mycket svårt att lära mig kemi. Har aldrig riktigt förstått mig på ämnet och är inte riktigt intresserad att börja heller. Satsar hellre på t.ex. musik eller språk, för det är vad jag är intresserad av.

Klockan är nu 11 på kvällen och jag orkar verkligen inte skriva om något annat, min hjärna är helt död och känner att jag kommer snart få huvudvärk. Hoppas ni förstår och det kommer ett bättre inlägg imorgon. Nu går jag till sängs, godnatt! ❤


​Bild från min instagram, emilialouhiranta

Likes

Comments

Usch för denna dag, har nog inte varit med om en värre morgon en denna.

Det började helt bra, gjorde allt jag vanligtvis gör på morgonen, bara att denna morgonen var jag tvungen att köra 6 km till busshållplatsen på min vespa istället för att mamma eller pappa skjutsar mig. Här är var det dåliga började, min vespa startade inte! Jag måste senast fara 07:40 för att hinna till busshållplatsen i tid, och då jag hade försökt starta min vespa i 10 minuter och klockan började skrida till 07:39 började jag bli lite orolig. Sen började akku-ljuset blinka rött, då visste jag att nu kommer jag bli tvungen att istället för att köra 6, åka 35 km i -1 grader.

Då jag med förfrusna fingrar och fötter äntligen började närma mig skolan med 12 km kvar så ser jag is framför mig på vägen och det sladdade lite här och där några gånger och det kan jag säga er var inte roligt. Då jag äntligen kom fram helskinnad så skakade jag bokstavligen. Mina fingrar var förfrusna, mina fötter hade klarat sig bättre. Men allt slutade bra till sist, fick varma kramar av Janina och slutade skaka efter typ en kvart 😂.


Likes

Comments

Har inte riktigt något att skriva om idag, har inte gjort något intressant idag, bara det att jag tappade min highlighter vilket var en mycket tragisk händelse. Men annat än det har det inte hänt, så tänkte bara dela en bild på min största lycka och värdefullaste i mitt liv, min familj. ❤ Från höger är det mamma Ann-Louise, stora syster Karoliina (22 år), stora syster Natalie (18 år), pappa Ari och sist med inte minst...eller jo minst. Jag, Emilia (16 år).

Nobody loves you as much as your family, so don´t waste it.

Likes

Comments