​❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Denna helg har varit ganska fullbokat så har absolut inte haft tid att öppna datorn alls, jag ber om ursäkt. Jag tänkte att jag skulle berätta om hela min helg då den har varit ganska hektisk.

På fredagen så gjorde jag faktiskt inte så mycket,var och åt till Subway med min syster och hennes pojkvän. Hade tänkt åka och hälsa på Janina men det blev inte till för att jag hade jobb dagen därpå på morgonen.

På lördagen for jag till jobbet till klockan 9 och slutade tidigt kl. 13.00, efter arbetet for jag hem och åt något och tittade på Netflix. Lite senare for familjen och jag till Vasa för att titta på min äldsta systers pojkväns futsalmatch. Det var en ganska livlig match, mycket rop. Men det var roligt att titta på, jag har aldrig varit på en futsalmatch så det var mycket intressant.

Efter matchen så for vi på en kopp kaffe till min systers. Vi pratade lite och åt lite smått och gott, vi var inte länge där före vi satt oss i bilen och styrde mot Vassor för dit skulle Janina komma efter mig för jag bestämde mig för att istället fara på lördag till hennes.

Efter vi kom till Janinas, chillade vi lite och sen for vi till butiken för att handla lite mat. Vi bestämde oss för att köpa taco-ingredienser och annat gott. Taco-lagningen gick lite fel pga. vi orkade inte lägga taco-skalen i ugnen så vi lade dem i mikron...men det var ingen lysande ide eftersom micron började nästan brinna. Det var rök i hela köket och taco-skalen var helt kolsvart. Senare på kvällen for jag och Janina ut och köra, vi kom hem ganska sent och vi slumrade till direkt efter vi kom innanför dörren till Janinas rum.

På söndagen vaknade vi ca. 11 på morgonen, gårdagens mat åt vi till frukost och efter det for vi ut och kör igen och då vi körde runt i byn så ropade Janina att vi far och äter McDonalds till stan. Oj så gott det var, vi var i stan hela dagen, körde runt, gick i butiker, pratade och hade kul. Då vi kom hem kom vi på att vi inte behöver ha med böcker med på måndag så jag sovde över till måndagen också.

På måndagen hade vi då kultur dag då vi höjde fram varje kultur i vår skola, det var mycket kul. Vi dansade olika danser från olika länder, åt mycket god mat från olika länder och gjorde samarbetsövningar, fick även en vacker henna tattoo från en talangfull tjej.


​Tack för en underbar helg gummzi ❤

Likes

Comments

Igår hade vi skolfotboll i Korsholm och vi spelade mot 2 andra lag och vi vann båda matcherna! Vi hade ju en liten fördel då vi hade elever från idrottslinjen med oss som spelar i landslaget. Första matchen vann vi 4-0 men den spelade jag inte, för jag hade tentamen först 1 timme i skolan efter tentamen skjutsade mamma mig till Korsholm där vi hade våra matcher. Andra matchen så spelade jag ganska mycket och vi vann den med 3-0. De från idrottslinjen spelade så bra! Underbara mål och snygga fintar.

Efter våra matcher var spelade åt vi vid Korsholm högstadiet och efter det for vi till Botnia och tittade på då pojkarna spelade och de vann också båda matcherna.


Dessa är härliga tjejer ❤

Likes

Comments

Har en tentamen imorgon och har övat nästan hela dagen idag, jag ska tenta om kemi och usch vad jag inte tycker om det ämnet. Det är för svårt för min del och jag önskar att jag skulle vara bättre på det men jag har inget ork och ingen vilja, jag har också mycket svårt att lära mig kemi. Har aldrig riktigt förstått mig på ämnet och är inte riktigt intresserad att börja heller. Satsar hellre på t.ex. musik eller språk, för det är vad jag är intresserad av.

Klockan är nu 11 på kvällen och jag orkar verkligen inte skriva om något annat, min hjärna är helt död och känner att jag kommer snart få huvudvärk. Hoppas ni förstår och det kommer ett bättre inlägg imorgon. Nu går jag till sängs, godnatt! ❤


​Bild från min instagram, emilialouhiranta

Likes

Comments

Usch för denna dag, har nog inte varit med om en värre morgon en denna.

Det började helt bra, gjorde allt jag vanligtvis gör på morgonen, bara att denna morgonen var jag tvungen att köra 6 km till busshållplatsen på min vespa istället för att mamma eller pappa skjutsar mig. Här är var det dåliga började, min vespa startade inte! Jag måste senast fara 07:40 för att hinna till busshållplatsen i tid, och då jag hade försökt starta min vespa i 10 minuter och klockan började skrida till 07:39 började jag bli lite orolig. Sen började akku-ljuset blinka rött, då visste jag att nu kommer jag bli tvungen att istället för att köra 6, åka 35 km i -1 grader.

Då jag med förfrusna fingrar och fötter äntligen började närma mig skolan med 12 km kvar så ser jag is framför mig på vägen och det sladdade lite här och där några gånger och det kan jag säga er var inte roligt. Då jag äntligen kom fram helskinnad så skakade jag bokstavligen. Mina fingrar var förfrusna, mina fötter hade klarat sig bättre. Men allt slutade bra till sist, fick varma kramar av Janina och slutade skaka efter typ en kvart 😂.


Likes

Comments

Har inte riktigt något att skriva om idag, har inte gjort något intressant idag, bara det att jag tappade min highlighter vilket var en mycket tragisk händelse. Men annat än det har det inte hänt, så tänkte bara dela en bild på min största lycka och värdefullaste i mitt liv, min familj. ❤ Från höger är det mamma Ann-Louise, stora syster Karoliina (22 år), stora syster Natalie (18 år), pappa Ari och sist med inte minst...eller jo minst. Jag, Emilia (16 år).

Nobody loves you as much as your family, so don´t waste it.

Likes

Comments

Denna lördakväll hade jag tänkt fara till Faggen, ett ställe där ungdomar kan fara och dansa och ha kul (kanske lite alkohol inblandat). Men istället för det blev det myskväll med käraste storasyster. Vi hade planerat att fara på bio men med vår otur fanns det inget som riktigt intresserade oss, så det blev netlfix med godis och chips istället, kanske det är mysigare ändå för en myskväll är väl att man stannar hemma tänder lite ljus, äter gott och har en filt runt sig med en bra film spelandes på tv. Det blev lite om och men vilken film vi skulle titta, men till sist blev det Saving private Ryan. Vi tittade dock inte till slutet eftersom vi båda var trötta efter den långa dagen så vi gick till sängs ganska tidigt, tror jag ska se på filmen till slut idag utan Karoliina.

Denna morgon vaknade jag ca. 9.00 tror jag, tittade inte riktigt på klockan. Jag och Karoliina lagade frukost och åt lite av den lämnade godis och chipset från gårdagens mys. Nu sitter jag här hemma ensam och funderar på vad jag ska göra den fina söndag, solen skiner och ingen kall vind. Om jag känner mig själv kommer jag ändå trots det fina vädret stanna inne. Väntar nu just bara på att mamma ska komma hem så att jag har någon att hålla mig sällskap.
Bild från min instagram emilialouhiranta

Likes

Comments

Nu är det äntligen dags att renovera rummet, jag har från första dagen jag flyttade till ett större rum i huset hatat det rummet.! Orsaken varför är för att det rummet har orangea och gröna vägar! Jag hade inte tid att renovera det före jag flyttade dit för pappa skulle ha mitt rum till ett kontor. Men nu äntligen har jag köpt tapeter, jag har säkert planerat hur jag vill att mitt rum ska se ut i minst ett halvår eller mer, hur mitt rum ska se ut då jag får köpa tapeter, dekorationer och börja inreda. Till sist kom jag på vad mitt tema i rummet ska vara, vit och koppar detaljer med lite svart här och där. Mina vägar fick bli vita med lite ljusgrå detaljer men det gråa syns knappt så det går perfekt med mitt tema. Jag tänkte inte på att ta en före bild på mitt rum för jag blev så i extas då jag fick höra att jag fick börja riva ner mina tapeter så jag glömde helt bort att ta en. Men ni får nog minsann se en efterbild....bilder, många bilder ska det bli för nu då jag har fått chansen att laga mitt drömrum ska de tamejfan bli perfekt. Har idag till och med varit och köpt lite dekor till mitt rum fast vi ännu är i "rivanertapeter" stadiet, men jag är så ivrig så det går inte att stoppa mig då jag ser något som passar mina fantasier för mitt rum.

Dålig kvalité jag vet men dessa tjejer betyder❤

Likes

Comments

Kom just till skolan 08.30 och fick höra att vi börjar en timme senare för att vår bio lärare är sjuk. Alla hade fått meddelande om det men jag som har en fuckad telefon som inte kan ta emot meddelanden eller ha appar så hade jag inte fått meddelandet, men fast jag skulle ha fått meddelandet skulle jag nog inte kunnat göra något åt det för jag åker buss å från där jag bor går bussen bara en gång om dagen 07.50. Så nu sitter jag här i skolan och funderar på vad jag ska göra. Ska försöka att inte dra allt batteri ur datoren för den behöver jag faktiskt för skolan och inte att blogga, upsss.

Idag efter skolan ska jag och gymma för i skolan har vi ett gym som vi får gymma på gratis så varför inte utnyttja det då. Ska väll satsa på sommer body 2k17...dock det inte kommer att hända pga. pizza och big mac´s... suck, På tal om big mac´s har jag hört att Mcdonald´s på Vasatorg ska stängas!? Hemskt ju, jag älskar ju och hatar det stället med en passion.

Men nu ska jag inte skriva mer för jag måste faktiskt få ha gjort skolarbete utan att datorn dör..Bild från min instagram: emilialouhiranta gå in å följ vetja!

Likes

Comments

Usch vilket ruskigt väder det har varit de senaste dagarna, bara regn, tung luft och kalla temperaturer. Det börjar minsann dra mot vintern så småningom, jag tycker faktiskt om vintern. Men problemet är då det blir halt eller slaskigt, då drömmer jag mig tillbaka till varma sommaren...eller varm och varm, de går ju att fråga ställa lite. Men tillbaka till höstdagarna, de kan också vara jätte mysiga! Man kan mysa på soffan med en varm filt runt sig och netflix på tv-skärmen, på tal om netflix ååjj jag är besatt, atm drogar jag Teen wolf. I mean come on, Tyler Posey och Dylan O´Brien! Man klagar ju inte på utseendet direkt. Andra serier som har en speciell plats i mitt hjärta är, The vampire diaries och Pretty little liars. Skulle också vilja börja med, Game of Thrones och Supernatural men har ännu inte börjat med dem.

Men ha en bra kväll allihopa, puss puss! ❤Gammal bild men ack vad mysig

Likes

Comments