View tracker

Hej på er! Idag firar vi Finlands självständighetsdag. I år firar vi Finlands 99 år av självständighet. Idag tänkte vi lite extra på de som kämpat för vår självständighet för 99 år sedan.

Dagen började med en sovmorgon, ett gott morgonmål och lite chillande med mamma och pappa.
Efter det gick jag och Daniela ut och gå med Taco. Så himla skönt och super fint väder! Jätte skoj att catcha upp med syrran :3

En timme senare kom vi in och började baka pepparkakor och laga julstjärnor. Samtidigt som vi lyssnade på julmusik.

Efter det så passade jag på att laga lite läxor. Ungefär klockan 6 åt vi en fin middag, med olika sorts kött och potatis och brunsås. mums. Som efterrätt åt vi julstjärnorna och pepparkakorna som vi gjorde idag. O så drack vi glögg.

Nu skall vi kolla på handboll. Kanske hinner vi se lite på presidentbalen också men annors är det EM-handboll för hela slanten.
Hoppas ni har det super bra! Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej, nu är det avgjort vem som blivit Lucia och tärnor... och det blev tyvärr inte jag. Men jag vill tacka alla som röstat och donerat, inte bara på mej utan på alla flickor som var med i valet. Jag är så glad över att jag har fått vara med och hjälpa dem som behöver det mer än jag själv gör.
No hard feelings. Hoppas den valda Lucia trion njuter av den här upplevelsen och har det super skoj under det här äventyret, det skulle jag åtminstone göra.

Lots of love. Kram

Likes

Comments

View tracker

Hej på er! Det har varit lite tyst här på bloggen på senaste tiden. Det har varit allt från provläsning till födelsedagsfirande.
Nea fyllde år på fredagen så vi for iväg till Ernestas där Nea hade sin födelsedagsfest. På lördagen fyllde Daniela år så vi gick ut och äta till seireeni på kvällen.
Så var det första advent på söndagen så då åt vi ett litet mysigt kvällsmål.

Likes

Comments

En vecka kvar nu så RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!

Det här inlägget var bara en liten påminnelse om att röstningen håller på att ta slut. 28.11 kl 15.00 avslutas röstningen så nu börjar det vara dags. Sköt om er, kram

Foto: Kristoffer Åberg

Likes

Comments

Hej på er. Nu på tisdagen börjar min andra provvecka under min gymnasietid. Kommer sammanlagt ha 3 stycken. Jag är jätte nervös. Jag är inte en sån person som kan sätta mig ner och läsa, utan jag måste ha något att göra samtidigt, det var också därför jag valde Solvalla som mitt första alternativ efter 9an. 

Men jag skall till exempel skriva vissa prov på datorn och det är en helt ny grej, och jag tycker själv att det är lite konstigt eftersom jag kommer skriva student skrivningarna för hand. Mest nervös är jag över finskan och matematiken eftersom jag inte riktigt har de ämnena under kontroll. Det är bara att försöka läsa så mycket man bara hinner. Det som är skönt är att jag har ett finska prov på torsdagen och jag är ledig tisdag och onsdag så jag hinner läsa ordentligt. Vilket troligen inte kommer att hjälpa men man kan alltid försöka :')

Blir jätte ledsen på det här vädret, snön kom och försvann och det är jätte synd eftersom jag verkligen gillar snön. Är jätte stressad över provveckan. Är stressad över träningen. Köldallergin dödar mig, hela kroppen kliar, får utslag ibland och sådär. Så allting är lite störande för tillfället.

En grej som stör mig lite extra är att vi hade kollat fel på mitt musikvitsord inför Lucia... Jag hade 9 i vanliga musiken men hade dock 10 i tillvalet så jepp lite irriterande är det ju förstås att där står 9...

Men jag försöker vara så positiv som möjligt och bara fokusera på rätt saker. Det hjälper också att planera när man skall göra vad. Om det är någon som har problem med läsningen så ta pauser och belöna dig själv på något sätt efter att du har accomplish något.

Huhhu det här inlägget blev ganska långt. Men joo ni skall kämpa igenom proven och livet i allmänhet. Ha det så bra!

Ps. Det är bara 8 dagar kvar tills Luciaröstningen avslutas så rösta, rösta, rösta.

Likes

Comments

Hej på er, hoppas ni mår bra! Jag sitter här och fryser i Träskända på Olivers fotbollsmatch, därför kan jag inte skriva så mycket men jag tänkte lägga ut ett par bilder från veckan som gått. Sköt om er!

Likes

Comments

Dagen började med hemma match mot HIFK Planets och vi förlorade tyvärr. Efteråt blev jag och Daniela i idrottshallen och duschade/frechade upp oss och lyssnade på julsånger, bara för att få fiilisen upp. Vi gjorde oss färdig och så gick vi iväg till församlingshemmet på farsdagslunch.

Vi träffade Mattias, mamma och pappa där och käkade tillsammans en jäkla god lunch. Älskar att äta på församlingshemmet, dels för att det alltid är god mat men också för att inkomsterna går till olika ändamål. Idag gick pengarna åt missionärer i vår församling. Men så träffar man också gamla bekanta där, vilket är roligt.

Förrätten var super god, mycket att välja på och efterrätten var chokladtårta och allt som har med choklad att göra är jätte gott.

Efter lunchen for vi iväg till alberga för att hälsa på Fammo & Faffa. De hade förstås olika läckerheter hos sig. Varma smörgåsar, tigerkaka, paj med grädde, bulla osv.. Och så tee och kaffe förstås.

Jag tycker det är fint med farsdagar (och morsdagar) då familjen samlas och bara är med varandra. Idag var en lyckad dag och jag är verkligen glad över att vi nästan hela familjen kunde äta tillsammans idag. Vi saknar dej Sofia!

Såå glad farsdag till alla er pappor där ute. Kram

Likes

Comments

Hej, hur är läget? Jag själv mår helt okej.

Jag låg hela fredagen i sängen och pinades av en otrolig migrän. Jag åt inget på hela dagen och jag kände mig riktigt död helt enkelt. I slutet av kvällen blev det förstås bättre men först på lördagen kände jag mig bra.

Det var start klockan 8 på morgonen mot vandra, Myrbacka där minina, som jag är tränare för, skulle spela en turnering. Jag var även med o tränade E-pojkarna och F-flickorna. De var super duktiga och de är super härliga barn allihopa.

Mitt andra ''jobb'' på turneringen var att jag skulle vara domare. Så jag dömde 3 ''större'' matcher och 3 mini matcher. Lite jobbiga tränare och föräldrar fanns där som skrek, men det var endå helt okej.

På kvällen for jag, Pontus, Jalo, Mila och Römä ut och köra. Det vi inte visste var att att Pontus och Jalo hade förberett en överraskning. Vi skulle ha mörker kurragömma i Borgbacken, alltså den i Borgbacken som finns i Borgå. Det var kul, men alla förstod inte reglerna och jag blev sittande i kall snö i about 15 min. Sen körde vi bara omkring, vilket var roligt.

Efter det for jag och Akke ennu en stund och köra. Jag hade inte sett honom på länge så det var kul. Runt 2 kom jag tillbaka hem och jag gick i säng genast och somnade.

Det kommer troligen ett inlägg om Farsdagen också så var beredda på det. Kram på er.

Likes

Comments

Hej på er! Idag är början på det hela.

Idag har det kommit ut en informationsruta och en bild i tidningen Östnyland på mig. Det har också kommit ut på Östnylands nätsidor både infon och bilden men även ett litet smakprov på hur jag sjunger Lucia sången. Den biten har jag varit jätte nervös över, för jag hade ingen aning om hur den blev.

Är själv missnöjd med slutet på sången. Men allting kan inte alltid gå som på strömsö.

Men nu är jag bara lättad över att allting är ute. Det som är gjort är gjort. Jag har gjort mitt bästa och det är det som är huvudsaken.

Detta är en helt sjukt stor grej för mig. Att få vara med i Östnylands Luciatrio skulle vara a dream come true. Lucia har alltid varit en förebild för mig. Jag tycker det är har blivit en jätte stor grej det där med att Lucia skall ha en fin sångröst. Det tycker jag att är lite synd. Lucia spred ljus och glädje runt omkring sig, hon var vänlig och hjälpte andra. Det tycker jag själv är av de vikigaste egenskaperna man kan ha. Inte att ha den finaste sångrösten. Även om det är super fint om Lucia trion sjunger bra ihop.

Men i vilket fall som helst hoppas jag på att ni alla hittar er favorit och ni röstar på henne. Alla kandidater är fina flickor men försök hitta den ni gillar mest.

Det som jag ennu vill säga är att jag aldrig skulle ha vågat göra det här utan min familj som hela tiden har pushat mig och hejjar på mig. Älskar er!❤

Foto: Kristoffer Åberg

Hoppas ni har det bra och kom ihåg att rösta!

Likes

Comments

Hej på er allihopa. Äntligen får jag berätta om det som har pågått under den senaste veckan. Alltså detta är något som jag är sjukt stressad men ändå så otroligt taggad för, jag är uppställd som kandidat för Östnylands Lucia val 2016. Detta är något som jag ser fram i mot så sjukt mycket. Det är kanske inte så många av er som vet att jag älskar musik och att sjunga för det är inget jag brukar tala så mycket om, men nu skall det ändras. Jag lade upp ett filmklipp för ett par dagar/veckor sedan som finns på min instagram feed, om det är någon som är sugen på att kolla den finns länk till vänster om detta inlägg.

Det hela började med att mina systrar nominerade mig. Men själva äventyret började på onsdagen då vi (de nominerade o redaktionen) skulle träffas för första gången. Där hade vi ''sångprov'' inför juryn, fotografering, radiointervju & videoinspelning och sedan en intervju med tidningen Östnyland. Igår hade vi gruppfotografering och jag hade en intervju med Yle.

Den här veckan har varit otroligt spännande för mig och jag hade aldrig förväntat mig att bli en av kandidaterna så jag är verkligen super taggad på själva valet. Taggad och spänd, förstås. Snart börjar det då vara dags att rösta på er favorit men vi skall inte glömma att detta också är en insamling och alla bidrag är viktiga. Så då när ni skall rösta så kan ni samtidigt donera en summa till ett gott ändamål. Kandidaterna kommer presenteras ytterligare om ett par dagar. Jag är kandidat nummer 6 så jag kommer att vara i tidningen nästa torsdag. Då kommer också lite sång och bilder komma ut på nätet så följ med.

Vi är ett super bra gäng det här året och det kommer bli spännande att se vem som får mest röster och om det då inte blir jag kommer jag fortfarande gå och titta på lucia det här året för att stötta dem som blivit valda.

Så skönt att nu få prata om det här, har inte fått säga något till någon före nu så det känns verkligen skönt att den här hemlighetsbiten är över.

Hoppas ni alla har det bra, det har jag utan tvekan. Kram

Likes

Comments