Hej på er. Idag var det en riktigt varm dag här på Menorca och jag njöt av vädret till 100%. Jag var på en utflykt till öns ''huvud''stad Mahon, eller Mao som det heter på menoricin. Jag fick äventyra i staden, på vattnet och även se en grotta på västkusten. En helt otrolig dag.

Bussen var klockan 8.15 på busshållplatsen som ligger 10min ifrån mig så det blev en tidigare väckning än vad jag haft på länge. Bussen for via ett par hotell och så körde den tvärs över ön till Mahon. Vi var där 10 tiden och vi spenderade hela förmiddagen där. Först på fast land, kollade in den lokala marknaden, shopping-gatan och lite historiska grejer, och sedan på vattnet. Vi for på en båt tur runt hamnen. Den hamnen är näst djupast i hela världen like wtf. Men joo det är en massa historia som jag har fått lära mig om Mahon idag. Och hela Menorca idag.

Efter Mahon åkte vi till en stad, vet dock inte namnet på staden men den var väldigt mysig och gjord av bara vitt och svart material. Haha det låter riktigt konstigt men jag skall visa en bild för er så kanske ni förstår. ''Staden'' är alltså till höger på bilden.

Efter det åkte vi vidare till en grotta. Grottan var omgjord till en nattclub/bar (sysns dock tyvärr inte på bilden till höger)och den var riktigt jäkla cool! Vårt nästa stop var något slags utemuseum. Det var gamla ''byggnader'' från 500 f.Kr till och med. T.ex ett djur-offer altare, där de har hittat massor av djurben och har därför kommit till den slutsatsen. Offerplatsen är nedan om T-et som syns på bilden till höger.

Nu skall jag betala för mitt tee och ta mitt pick och pack och gå till lägenheten och laga lite mat. Hoppas ni haft en bra dag. KramEfter museet var utflykten slut och vi åkte tillbaka till Cala en Bosch. Hade en riktigt kul dag med fina upplevelser och en buss full med britter.

Nu skall jag betala för mitt tee och ta mitt pick och pack och gå till lägenheten och laga lite mat. Hoppas ni haft en bra dag. Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!!

Hur är läget?

Alltså jag kan inte beskriva med ord hur jag mår just nu. Jag sitter i strandbaren och tittar ut över havet. Jag är på Menorca. Där jag kommer spendera mina följande 5 ½ månader. SJUKT.

Så jag startade igår förmiddags från Helsingfors, mellanlandade i Barcelona och flög sedan vidare till Menorca. Då jag kom till Menorca flygfält var ingen beredd att möta mej. Ingen var beredd på att jag skulle komma före torsdagen. Jag tänkte skippa allt strul och bara berätta om hur det är nu. Men allt löste sig igår och det känns bra nu. Jag skall alltså först börja med min utbildning på torsdagen så nu gör jag det som Martin säger att jag skall göra. Martin är en av mina chefer här.

Redan igår kom jag till lägenheten där jag skall bo de här månaderna. Jag delar med 2 andra tjejer var av bara en av dem har anlänt. Men Linda verkar super trevlig så detta kommer nog bli bra. När jag lade mig igår var jag super trött och jag somnade snabbt. Idag vaknade jag av att jag frös så jag gick ut för att få varmt... Något med den meningen stämmer inte med det jag är van med men i vilket fall som helst. Jag gick ut (och värmde mig), åt morgonmål och nu har jag gått omkring i ett par timmar och lärt mig om staden. och nu vet jag var de bästa ställena finns så att jag ge protips åt gästerna då jag börjar jobba.

Men staden är liten och jätte mysig. Och den ligger vid havet alltså halloo drömstället alltså. Jag tänkte bara lägga upp ett par bilder idag och sedan kommer det lite mer information under veckan. See you later. kram

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Alltså jag kan inte beskriva hur det är med mig just nu. Det känns som om allting börjar funka för mig.

Jag har skrivit på kontraktet till TUI -tidigare finnmatkat/fritidsresor-, jag har fått godkänt i alla skrivningar -preliminärt i alla fall-, jag har diskuterat om mina slut studier från Solvalla som är kvar och nu är det bara 3 veckor tills jag sitter på ett flygplan mot Menorca där jag kommer spendera mina följande 6månader.

Hela alltihop är sjukt och jag har inte än fått svar på alla mina frågor men det mesta kommer väl att klaras upp då jag kommer dit. Jag har i vilket fall som helst beställt min uniform och gått och småshoppat så att jag överlever sommarsäsongen. Jag har inte hunnit bli nervös ännu men jag är väldigt taggad på nya människor att jobba med och att få se solen de flesta dagar. Bara 22 dagar kvar #countdown

Imorgon är det dags för att gå tillbaka till min egentliga vardag. Jag kommer vara i Solvalla de 3 följande veckorna. Jag har inte varit där på såå länge. Jag var och hälsa på på julfesten men jag har inte bott där sedan augusti förra året. Helt sjukt hur tiden har flugit iväg. Att komma tillbaka till Solvalla imorgon och spendera de sista 3 sista veckorna där kommer vara ledsamt men otroligt kul, har inte träffat mina bästa kompisar och andra vänner på så länge.

Här är en bild från 2 år tillbaka på mig och Balle, min rumskompis, troublemaker och en av mina bästa vänner!

Haha gud va vi har förändrats sedan dess! :D

Men nu skall jag börja packa och planera veckan då det är matcher, flygplansresor och läkarbesök som måste planeras rätt så att bilen är där den behövs. Vi ses, sköt om er. Kram

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Alltså jag mår så bra idag!

Jag vet att jag inte har skrivit på länge men jag har haft så mycket på senaste tiden. Jag har 1. tagit körkort, 2. varit och se på en Harry Potter film-konsert, 3. varit i Åbo 4. varit ute en massa i det fina vårvädret 5. läst på skrivningar 24/7 6. skrivit alla mina 4 skrivningar nu. Och jag har till och med överlevt en stelkrampsspruta. Helt sjukt att det har hänt så mycket under en så kort tid!

1. Så skönt att äntligen ha körkort då man inte behöver fråga nån att skjutsa en utan man kan köra själv.

2. Harry Potter konserten var super cool. Den gick alltså ut på att Harry Potter 1an visades på en stor screen och då när filmen hade någon musik i sig så spelade orkestern (som att framför duken, på bilden ser ni det) musiken.

3. Jag var i Åbo på Idus 18års-födelsedagsfest. Det var jätte kul och väldigt oplanerad, haha. Men jag kom oskadd hem och jag hade det helt kul så det var endå inte en onödig resa heller.

4. Jag och Taco har varit så mycket ute under de soliga dagarna, endera på joggingtur eller bara gåendes på en lite längre länk än vanligt, +8grader halleluja!

5. Jag har läst i biblioteket ett par dagar men också hemma ganska mycket. Vet inte helt om det hjälpte något men jag har läst på skrivningarna så mycket som jag kunnat göra.

6. Jag har skrivit färdigt! Alla prov är nu slut och jag kan börja fundera på yrkesprov och på Solvalla i allmänhet. Jag har stressat så mycket på skrivningarna enda tills jag satt på matematikprovet (som var det sista provet) och märkte att jag inte hade stressat för skrivningen utan för sprutan jag skulle få dagen efter (=idag) och den överlevde jag så jag stressade förstås i onödan XD

Nu är jag ledig i en vecka så jag tänkte passa på att hälsa på Sofia, så jag och Mattias skall iväg till Uppsala senare idag. På lördagen och söndagen har jag match så jag kommer hem så att jag hinner till matchen på lördag eftermiddag. Nästa veckas torsdag drar vi iväg till Frankrike med bil med ett par från klassen, det kommer bli hur kul som helst. Efter resan kommer jag att spendera resten av april i Solvalla och i maj bär det av till Menorca. Så mycket att se fram emot!

Nästa inlägg kommer troligen efter Frankrike alltså 11.4 så ha det bra tills dess! :3 Kram

Likes

Comments

Hej, hur är det med er? Med mig är det jätte bra. Vi har haft läsledigt nu i ett par veckor och det har varit så skönt. Att få studera och läsa till de resterande skrivningarna på egen hand och i sin egen takt.

Efter att jag fick veta att jag fått jobb på Tui har jag suttit som fastklistrad vid datorn för att kunna kolla min e-post hela tiden. Och för några dagar sedan kom mejlet som jag hade väntat på. Jag har fått min destination!

Så första veckan i maj kommer jag att vara på väg till Menorca, som ligger en liten bit utanför Spaniens kust. Jag (som inte har något vettigare att göra) har förstås googlat på ön, så här kommer lite information om platsen som jag kommer spendera mina nästa 6 månader på fr.o.m maj.

Menorca är en ö i medelhavet som hör till ögruppen Balearerna, till den gruppen hör också Mallorca. Om man tittar på kartan ser man att Menorca ligger till höger om Mallorca.

Min destination är Cala'n Bosch som ligger på den östra sidan av ön. Cala'n Bosch är en kuststad vilket betyder att det finns en strand nära boendet, samt en hamn och fina strandpromenader. Butiker, restauranger och förstås hotellet som bara är en promenad ifrån boendet. Jag har inte ännu kollat upp träningsmöjligheter, förutom länk och egen styrketräning med kroppsvikt (som man kan göra nästan var som helst), så jag har inte kollat om det finns gym/fitness center någonstans i närheten. Måste kolla upp det.

Dessa bilder är tagna från endera Google eller Bing. Men då när jag kommer dit i maj, kommer jag naturligtvis lägga ut egna bilder från staden och boendet. Men visst ser det härligt ut?

Här är medeltemperaturen på Menorca, graderna är tagna från Tuis hemsida, Tui.se.

Jag är alltså på Menorca från maj till oktober alltså kommer temperaturen på dagen vara mellan 20-30 grader (helt kiva temperatur, inte föör varmt men inte kallt heller som här i Finland), men den kan förstås variera.

Menorca är en liten ö som har mellan 70 000 och 150 000 invånare beroende på säsong. Ön är bara 702 kvadratkilometer stor.

Spanska är nationalspråket som kanske är ganska självklart så Menorca hör till Spanien. Men på de flesta turistorter kan invånarna prata engelska eller franska, franska hjälper mig dock inte så mycket eftersom jag inte kan franska men det är ändå intressant att franska är ett språk som många där kan.

Menorca är känt för sina stränder, för sina skor(?), för sin gin och för sin skaldjursgryta caldereta de llagosta. Tummen upp!

Ser så mycket fram emot mitt halvår där borta. Det ser helt härligt ut! Men nu skall jag fortsätta läsa på skrivningarna och sluta drömma mig bort till varmare länder. Uppdaterar bloggen då jag vet mera. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej, jag har ett announcement i slutet så läs gärna hela inlägget. Jag har berättat för ett par vänner men jag har inte gått och ropat ut de till alla på gatan. Så det som jag har berättat åt vissa är det att jag har sökt jobb till resebyrån Tui (tidigare Finmatkat) för ett par veckor sedan. Det som jag gjorde i Sverige förutom att jag hälsade på Sofia var att jag var på arbetsintervju. Det var redan en stor grej för mig. Det är alltså inte så många som kommer så långt som till intervjun och jag visste att det nästan var en omöjlighet att få jobb men jag ville försöka. Jag var tvungen att skippa något som jag hade sett fram emot, Abi-kryssningen, så att jag skulle hinna till intervjun. Jag var egentligen jätte ledsen för att jag missade kryssningen och jag missade den för en intervju som troligen inte skulle leda någonstans. Men jag visste att jag skulle ångra det om jag inte skulle ha farit iväg på intervjun. Så jag for iväg till Uppsala på torsdag kväll, steg upp tidigt på fredag morgon, for iväg med buss/tåg och tunnelbana, hittade fram till rätt byggnad i Södermalm, Stockholm, gick på intervjun 9.30, var i Stockholm till kl. 15 då intervjun var klar och tog mig tillbaks till Uppsala igen.

Jag är så glad att det var Sofia som jag spenderade kvällen före och efter med eftersom hon är så bra på att få en på gott humör och på andra tankar än att vara nervös. Klockan var så mycket då jag kom dit torsdag kväll så vi hann inte göra mycket annat än prata men det var allt som behövdes. På fredagen efter intervjun åt vi middag, fikade med Måsse och gick och såg på film (fifty shades darker) till biografen Spegeln.

Det var en tidig start på lördag morgon och jag sov åtminstone inte så mycket. och jag skulle troligen ha farit iväg mot Skåne i misstag (av trötthet) om inte min syster skulle ha kommit med och ''föra'' mig hela vägen från Uppsala till Arlanda, vilket jag verkligen uppskattade väldigt mycket.

Men tillbaks till jobbet som jag sökte till. Jag sökte till Family Entertainer/Blue star activity host på på vilket Tui-hotell som helst och jag var ganska så säker på att jag inte skulle få jobbet eftersom det var så många duktiga sökanden på intervjun. Många visste att jag skulle på intervju på fredagen och fler visste att jag hade sökt men nu kommer det som ingen vet.

JAG FICK JOBB!!! Ni förstår inte hur överraskad och glad jag blev då jag läste min epost. Detta är såå overkligt och så otroligt, jag kan fortfarande inte tro på att jag klarade det, jag fick jobbet på riktigt.

Det som jag vill säga med det här inlägget är; 1. Ge inte upp, kämpa på även om det känns omöjligt för det är det inte, allt är möjlig. Och 2. ni kommer troligen inte se mig i Borgå i sommar men om ni flyger utomlands kanske jag ser er på hotellet, vet dock inte vart jag får fara ännu men I'll keep you updated;D

PS. Tack Daniela o Olli för blommona dom e fina;)!!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni?

Idag mår jag suveränt. Att man har kommit så här långt är helt sjukt. Jag har nu skrivit 2 hörförståelser och textkompetensen så jag är nästan halvvägs med skrivningarna vilket är otroligt skönt. Idag var det alltså Penkkis och jag hade sett fram emot den här dagen. länge. Jag tänkte bara lägga upp ett par bilder eftersom jag tror att ni gillar det mer än om jag skulle skriva.

Min kompis grupp och jag hade alla beställt tillsammans våra dräkter och därför var alla djur. Jag var en känguru och jag var verkligen nöjd med min det valet. Dräkten är en one piece och den är gjord av fleece vilket var perfekt då vi åkte omkring i lastbilarna. Och hur söt är den inte:')

 Jag måste ännu snabbt ge credits till de Abin som orkade fixa programmet för dagen, det blev super bra. Den här dagen var en jätte lyckad dag och kvällen ser ut att bli ännu bättre då jag är på väg till Sverige för att hälsa på min syster. Sofia I'm coming for you!!... Det har verkligen varit en toppendag.

Likes

Comments

Hej, jag tänkte berätta om vårt äventyr till Himos igår. Skolan hade ordnat en skidresa till Himos för frilufts kursen och de behövde en vikarie och gympa läraren hade frågat Daniela. Daniela fick ta med en kompis so there I was.

Bussresan till Himos började vid Bogy kl.9. Ungefär 12 var vi framme. Vi skidade, drack varm choklad, skidade, åt mat, skidade och drack te. 19 tiden startade vi mot Borgå och vi var framme 21.50 vid buss hållplatsen där jag och Daniela hoppade av. Det var en helt otrolig dag. Jag har inte skidat slalom på ett år så det var verkligen härligt att get out there again. Känns jätte bra att veta att knä håller en hel dag i backen då jag och min klass skall till Frankrike senare i vinter/vår.

Super skoj dag, mina ända regrets är att att jag blev sjuk efter denna resa och jag har match i Pargas imorgon... Vi får se hur det går :)

Men det är verkligen en dag som jag kommer att komma ihåg länge härefter. Super skoj!

Likes

Comments

Hej på er, long time no see, huh? Hur mår ni? Jag mår overkligt bra. Det här veckoslutet har varit ett av de bästa på en så lång tid. Jag var på Ungdomens Kyrkodagar as in UK.

Vi startade mot Lärkkulla ganska sent på torsdag kväll vilket betyder att vi var där ännu senare. Då jag kom dit såg jag en massa ungdomar från olika delar av Finland, vilket överraskade mig, det var jätte mycket mänskor där. Då jag kom dit hade jag inte den bästa fiilisen, jag hade inte förväntat mig så mycket. Men ju timmar som gick desto mer diggade jag hela lägret. Vi satt i plenum, diskuterade, röstade och tog ställning till olika motioner. Det var verkligen intressant att se att vi alla är medlemmar av samma stift men alla församlingar har så olika syn och åsikter även om vi har samma tro och tror på samma saker.

Jag tänkte inte babbla mer än så här utan jag tänkte visa er ett par bilder istället. Men som sammanfattning diggade jag stämningen, debatterna och alla åsikter som kom fram under veckoslutet. Ser fram emot nästa år igen!

En av de bästa upplevelse under lägret var då jag och ett par Grani pojkar (Mats, Otto och Valter) uppträdde med sången Vår tid- Vårt land på open stage.

Att sitta och stilla i 2h i plenum kunde ha varit jätte jobbigt men så var det inte. Även om man egentligen inte var intresserad av de som togs upp blev man otroligt intresserad då man satt där och lyssnade på allas åsikter.

Sån stämning under andakterna och Sing in tillfällena. Sån fin upplevelse att ha fått vara med på detta läger.

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Jag mår bäst!

Som rubriken redan berättar så fyllde jag 18 år på lördagen 7.1. Jag har haft det hur kul som helst det här veckoslutet. Fredagen började med en turnering i Kyrkslätt. Jag cochade F-flickorna. Det var jätte skoj. Man ser verkligen att de har gått framåt under det gångna året.

Efter det for jag hem, städade lite, förberedde och så kom mina fina vänner. Vi var ca 25mänskor hos oss och jag skulle inte ha velat att det skulle ha varit någon annan person där än dessa underbara mänskor. Det här 18år glaset gav Nea till mig, typ den bästa presenten någonsin, så sött, tack Nea!

Lördagen började ganska sent. Jag städade huset, gick i duschen, for till butiken och förberedde lite inför kvällen då jag skulle ha släktkalas. Lördagskvällen var jätte lyckad, älskar min släkt, såå bra mänskor hela högen och det är alltid lika kul att catcha upp. Blev väldigt trött mot slutet dock, då jag hade vakat lite längre kvällen/natten innan.

Kvällen slutade med att familjen såg på film tillsammans (åtminstone de som var hemma), helt perfekt.

Det här året har varit upp och ner och hit och dit. Dåliga grejer men också så fantastiska saker som hänt. Tack alla som varit med och göra mina 18 år de bästa jag kunnat önska mig.

Söndagen började också ganska trögt. En sovmorgon, god frukost och en Taco-tur senare satt Oliver, Daniela och jag och trängdes i baksätet på väg mot Sjundeå.

Sjundeå var där jag skadade mitt knä, det var där en del av menisken lossna och det var där jag spelade min första match efter en 7 och en halv månads paus.

Matchen gick bra, jag spelade lite mer än förväntat och jag spelade faktiskt helt okej. Lite finslipning behövs det ännu för att jag skall komma igång riktigt ordentligt men det gick bra! Bättre än jag väntat mig. Kändes lite dåligt då jag inte riktigt var på min ''egen'' nivå (den jag slutade på för 7månader sedan) men med tanke på operationen och min vila gick matchen riktigt jävla bra!

Efter matchen for familjen ut och äta. Vi åt i Rafaels Steakhouse och den hamburgaren var pricken på i-et.

Det här veckoslutet har betytt så mycket för mig. Alla vänner, släkt och familjebekanta som kom o gratulera mig, matchen och sen min fina familj. Tack alla för ett super bra veckoslut!

Likes

Comments