Hej! Hur mår ni? Alltså jag mår så bra idag!

Jag vet att jag inte har skrivit på länge men jag har haft så mycket på senaste tiden. Jag har 1. tagit körkort, 2. varit och se på en Harry Potter film-konsert, 3. varit i Åbo 4. varit ute en massa i det fina vårvädret 5. läst på skrivningar 24/7 6. skrivit alla mina 4 skrivningar nu. Och jag har till och med överlevt en stelkrampsspruta. Helt sjukt att det har hänt så mycket under en så kort tid!

1. Så skönt att äntligen ha körkort då man inte behöver fråga nån att skjutsa en utan man kan köra själv.

2. Harry Potter konserten var super cool. Den gick alltså ut på att Harry Potter 1an visades på en stor screen och då när filmen hade någon musik i sig så spelade orkestern (som att framför duken, på bilden ser ni det) musiken.

3. Jag var i Åbo på Idus 18års-födelsedagsfest. Det var jätte kul och väldigt oplanerad, haha. Men jag kom oskadd hem och jag hade det helt kul så det var endå inte en onödig resa heller.

4. Jag och Taco har varit så mycket ute under de soliga dagarna, endera på joggingtur eller bara gåendes på en lite längre länk än vanligt, +8grader halleluja!

5. Jag har läst i biblioteket ett par dagar men också hemma ganska mycket. Vet inte helt om det hjälpte något men jag har läst på skrivningarna så mycket som jag kunnat göra.

6. Jag har skrivit färdigt! Alla prov är nu slut och jag kan börja fundera på yrkesprov och på Solvalla i allmänhet. Jag har stressat så mycket på skrivningarna enda tills jag satt på matematikprovet (som var det sista provet) och märkte att jag inte hade stressat för skrivningen utan för sprutan jag skulle få dagen efter (=idag) och den överlevde jag så jag stressade förstås i onödan XD

Nu är jag ledig i en vecka så jag tänkte passa på att hälsa på Sofia, så jag och Mattias skall iväg till Uppsala senare idag. På lördagen och söndagen har jag match så jag kommer hem så att jag hinner till matchen på lördag eftermiddag. Nästa veckas torsdag drar vi iväg till Frankrike med bil med ett par från klassen, det kommer bli hur kul som helst. Efter resan kommer jag att spendera resten av april i Solvalla och i maj bär det av till Menorca. Så mycket att se fram emot!

Nästa inlägg kommer troligen efter Frankrike alltså 11.4 så ha det bra tills dess! :3 Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej, hur är det med er? Med mig är det jätte bra. Vi har haft läsledigt nu i ett par veckor och det har varit så skönt. Att få studera och läsa till de resterande skrivningarna på egen hand och i sin egen takt.

Efter att jag fick veta att jag fått jobb på Tui har jag suttit som fastklistrad vid datorn för att kunna kolla min e-post hela tiden. Och för några dagar sedan kom mejlet som jag hade väntat på. Jag har fått min destination!

Så första veckan i maj kommer jag att vara på väg till Menorca, som ligger en liten bit utanför Spaniens kust. Jag (som inte har något vettigare att göra) har förstås googlat på ön, så här kommer lite information om platsen som jag kommer spendera mina nästa 6 månader på fr.o.m maj.

Menorca är en ö i medelhavet som hör till ögruppen Balearerna, till den gruppen hör också Mallorca. Om man tittar på kartan ser man att Menorca ligger till höger om Mallorca.

Min destination är Cala'n Bosch som ligger på den östra sidan av ön. Cala'n Bosch är en kuststad vilket betyder att det finns en strand nära boendet, samt en hamn och fina strandpromenader. Butiker, restauranger och förstås hotellet som bara är en promenad ifrån boendet. Jag har inte ännu kollat upp träningsmöjligheter, förutom länk och egen styrketräning med kroppsvikt (som man kan göra nästan var som helst), så jag har inte kollat om det finns gym/fitness center någonstans i närheten. Måste kolla upp det.

Dessa bilder är tagna från endera Google eller Bing. Men då när jag kommer dit i maj, kommer jag naturligtvis lägga ut egna bilder från staden och boendet. Men visst ser det härligt ut?

Här är medeltemperaturen på Menorca, graderna är tagna från Tuis hemsida, Tui.se.

Jag är alltså på Menorca från maj till oktober alltså kommer temperaturen på dagen vara mellan 20-30 grader (helt kiva temperatur, inte föör varmt men inte kallt heller som här i Finland), men den kan förstås variera.

Menorca är en liten ö som har mellan 70 000 och 150 000 invånare beroende på säsong. Ön är bara 702 kvadratkilometer stor.

Spanska är nationalspråket som kanske är ganska självklart så Menorca hör till Spanien. Men på de flesta turistorter kan invånarna prata engelska eller franska, franska hjälper mig dock inte så mycket eftersom jag inte kan franska men det är ändå intressant att franska är ett språk som många där kan.

Menorca är känt för sina stränder, för sina skor(?), för sin gin och för sin skaldjursgryta caldereta de llagosta. Tummen upp!

Ser så mycket fram emot mitt halvår där borta. Det ser helt härligt ut! Men nu skall jag fortsätta läsa på skrivningarna och sluta drömma mig bort till varmare länder. Uppdaterar bloggen då jag vet mera. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej, jag har ett announcement i slutet så läs gärna hela inlägget. Jag har berättat för ett par vänner men jag har inte gått och ropat ut de till alla på gatan. Så det som jag har berättat åt vissa är det att jag har sökt jobb till resebyrån Tui (tidigare Finmatkat) för ett par veckor sedan. Det som jag gjorde i Sverige förutom att jag hälsade på Sofia var att jag var på arbetsintervju. Det var redan en stor grej för mig. Det är alltså inte så många som kommer så långt som till intervjun och jag visste att det nästan var en omöjlighet att få jobb men jag ville försöka. Jag var tvungen att skippa något som jag hade sett fram emot, Abi-kryssningen, så att jag skulle hinna till intervjun. Jag var egentligen jätte ledsen för att jag missade kryssningen och jag missade den för en intervju som troligen inte skulle leda någonstans. Men jag visste att jag skulle ångra det om jag inte skulle ha farit iväg på intervjun. Så jag for iväg till Uppsala på torsdag kväll, steg upp tidigt på fredag morgon, for iväg med buss/tåg och tunnelbana, hittade fram till rätt byggnad i Södermalm, Stockholm, gick på intervjun 9.30, var i Stockholm till kl. 15 då intervjun var klar och tog mig tillbaks till Uppsala igen.

Jag är så glad att det var Sofia som jag spenderade kvällen före och efter med eftersom hon är så bra på att få en på gott humör och på andra tankar än att vara nervös. Klockan var så mycket då jag kom dit torsdag kväll så vi hann inte göra mycket annat än prata men det var allt som behövdes. På fredagen efter intervjun åt vi middag, fikade med Måsse och gick och såg på film (fifty shades darker) till biografen Spegeln.

Det var en tidig start på lördag morgon och jag sov åtminstone inte så mycket. och jag skulle troligen ha farit iväg mot Skåne i misstag (av trötthet) om inte min syster skulle ha kommit med och ''föra'' mig hela vägen från Uppsala till Arlanda, vilket jag verkligen uppskattade väldigt mycket.

Men tillbaks till jobbet som jag sökte till. Jag sökte till Family Entertainer/Blue star activity host på på vilket Tui-hotell som helst och jag var ganska så säker på att jag inte skulle få jobbet eftersom det var så många duktiga sökanden på intervjun. Många visste att jag skulle på intervju på fredagen och fler visste att jag hade sökt men nu kommer det som ingen vet.

JAG FICK JOBB!!! Ni förstår inte hur överraskad och glad jag blev då jag läste min epost. Detta är såå overkligt och så otroligt, jag kan fortfarande inte tro på att jag klarade det, jag fick jobbet på riktigt.

Det som jag vill säga med det här inlägget är; 1. Ge inte upp, kämpa på även om det känns omöjligt för det är det inte, allt är möjlig. Och 2. ni kommer troligen inte se mig i Borgå i sommar men om ni flyger utomlands kanske jag ser er på hotellet, vet dock inte vart jag får fara ännu men I'll keep you updated;D

PS. Tack Daniela o Olli för blommona dom e fina;)!!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni?

Idag mår jag suveränt. Att man har kommit så här långt är helt sjukt. Jag har nu skrivit 2 hörförståelser och textkompetensen så jag är nästan halvvägs med skrivningarna vilket är otroligt skönt. Idag var det alltså Penkkis och jag hade sett fram emot den här dagen. länge. Jag tänkte bara lägga upp ett par bilder eftersom jag tror att ni gillar det mer än om jag skulle skriva.

Min kompis grupp och jag hade alla beställt tillsammans våra dräkter och därför var alla djur. Jag var en känguru och jag var verkligen nöjd med min det valet. Dräkten är en one piece och den är gjord av fleece vilket var perfekt då vi åkte omkring i lastbilarna. Och hur söt är den inte:')

 Jag måste ännu snabbt ge credits till de Abin som orkade fixa programmet för dagen, det blev super bra. Den här dagen var en jätte lyckad dag och kvällen ser ut att bli ännu bättre då jag är på väg till Sverige för att hälsa på min syster. Sofia I'm coming for you!!... Det har verkligen varit en toppendag.

Likes

Comments

Hej, jag tänkte berätta om vårt äventyr till Himos igår. Skolan hade ordnat en skidresa till Himos för frilufts kursen och de behövde en vikarie och gympa läraren hade frågat Daniela. Daniela fick ta med en kompis so there I was.

Bussresan till Himos började vid Bogy kl.9. Ungefär 12 var vi framme. Vi skidade, drack varm choklad, skidade, åt mat, skidade och drack te. 19 tiden startade vi mot Borgå och vi var framme 21.50 vid buss hållplatsen där jag och Daniela hoppade av. Det var en helt otrolig dag. Jag har inte skidat slalom på ett år så det var verkligen härligt att get out there again. Känns jätte bra att veta att knä håller en hel dag i backen då jag och min klass skall till Frankrike senare i vinter/vår.

Super skoj dag, mina ända regrets är att att jag blev sjuk efter denna resa och jag har match i Pargas imorgon... Vi får se hur det går :)

Men det är verkligen en dag som jag kommer att komma ihåg länge härefter. Super skoj!

Likes

Comments

Hej på er, long time no see, huh? Hur mår ni? Jag mår overkligt bra. Det här veckoslutet har varit ett av de bästa på en så lång tid. Jag var på Ungdomens Kyrkodagar as in UK.

Vi startade mot Lärkkulla ganska sent på torsdag kväll vilket betyder att vi var där ännu senare. Då jag kom dit såg jag en massa ungdomar från olika delar av Finland, vilket överraskade mig, det var jätte mycket mänskor där. Då jag kom dit hade jag inte den bästa fiilisen, jag hade inte förväntat mig så mycket. Men ju timmar som gick desto mer diggade jag hela lägret. Vi satt i plenum, diskuterade, röstade och tog ställning till olika motioner. Det var verkligen intressant att se att vi alla är medlemmar av samma stift men alla församlingar har så olika syn och åsikter även om vi har samma tro och tror på samma saker.

Jag tänkte inte babbla mer än så här utan jag tänkte visa er ett par bilder istället. Men som sammanfattning diggade jag stämningen, debatterna och alla åsikter som kom fram under veckoslutet. Ser fram emot nästa år igen!

En av de bästa upplevelse under lägret var då jag och ett par Grani pojkar (Mats, Otto och Valter) uppträdde med sången Vår tid- Vårt land på open stage.

Att sitta och stilla i 2h i plenum kunde ha varit jätte jobbigt men så var det inte. Även om man egentligen inte var intresserad av de som togs upp blev man otroligt intresserad då man satt där och lyssnade på allas åsikter.

Sån stämning under andakterna och Sing in tillfällena. Sån fin upplevelse att ha fått vara med på detta läger.

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Jag mår bäst!

Som rubriken redan berättar så fyllde jag 18 år på lördagen 7.1. Jag har haft det hur kul som helst det här veckoslutet. Fredagen började med en turnering i Kyrkslätt. Jag cochade F-flickorna. Det var jätte skoj. Man ser verkligen att de har gått framåt under det gångna året.

Efter det for jag hem, städade lite, förberedde och så kom mina fina vänner. Vi var ca 25mänskor hos oss och jag skulle inte ha velat att det skulle ha varit någon annan person där än dessa underbara mänskor. Det här 18år glaset gav Nea till mig, typ den bästa presenten någonsin, så sött, tack Nea!

Lördagen började ganska sent. Jag städade huset, gick i duschen, for till butiken och förberedde lite inför kvällen då jag skulle ha släktkalas. Lördagskvällen var jätte lyckad, älskar min släkt, såå bra mänskor hela högen och det är alltid lika kul att catcha upp. Blev väldigt trött mot slutet dock, då jag hade vakat lite längre kvällen/natten innan.

Kvällen slutade med att familjen såg på film tillsammans (åtminstone de som var hemma), helt perfekt.

Det här året har varit upp och ner och hit och dit. Dåliga grejer men också så fantastiska saker som hänt. Tack alla som varit med och göra mina 18 år de bästa jag kunnat önska mig.

Söndagen började också ganska trögt. En sovmorgon, god frukost och en Taco-tur senare satt Oliver, Daniela och jag och trängdes i baksätet på väg mot Sjundeå.

Sjundeå var där jag skadade mitt knä, det var där en del av menisken lossna och det var där jag spelade min första match efter en 7 och en halv månads paus.

Matchen gick bra, jag spelade lite mer än förväntat och jag spelade faktiskt helt okej. Lite finslipning behövs det ännu för att jag skall komma igång riktigt ordentligt men det gick bra! Bättre än jag väntat mig. Kändes lite dåligt då jag inte riktigt var på min ''egen'' nivå (den jag slutade på för 7månader sedan) men med tanke på operationen och min vila gick matchen riktigt jävla bra!

Efter matchen for familjen ut och äta. Vi åt i Rafaels Steakhouse och den hamburgaren var pricken på i-et.

Det här veckoslutet har betytt så mycket för mig. Alla vänner, släkt och familjebekanta som kom o gratulera mig, matchen och sen min fina familj. Tack alla för ett super bra veckoslut!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? själv hade jag inte den bästa dagen igår.

Vissa av er vet att jag har en sjukdom som heter köldallergi samt dermografism, som i mitt fall hör ihop med varandra. Det är oftast inte en så stor grej, men vissa dagar kan vara tyngre än andra och igår var en sån dag. Ibland kan huden börja klia otroligt mycket, ibland kan jag inte röra på mig normalt då alla rörelser tar extra ont, ibland kan det vara både och. Så igår kunde jag inte röra på mig ordentligt och hela min kropp kliade som om jag hade något slags utslag över hela kroppen, som det förstås inte fanns. Men då när jag kliar så dyker det upp ''utslag''. Vilket inte är nice.

Så igår var en lite sämre dag men idag känns det redan mycket bättre. Idag skall jag städa, planera och köpa lite grejer till fredagen, sen skall jag på mini-träningarna och sedan på mina egna träningar. Taggar då det är sista träningen innan min första match på 8(?) månader. Shit vad jag längtar. Vet egentligen inte vad jag ser mest fram emot, min 18års dag eller matchen dagen efter :D

Nu blev det ganska mycket text men hoppas ni orkar läsa. Hoppas ni har ett super bra veckoslut, njut av det sista av jullovet och sköt om er!

Likes

Comments

Dagen började med en sväng till slalom backen. Jag och Mattias var där cirka 2h. Jag tyckte det var super skojigt då jag inte har åkt snowboard på typ 1 år. Föll ett par gånger men de sista åken kändes det som att jag skulle ha got the hang of it. Efter det kom vi hem. Vi åt tortilla och hemlagad glass till efterrätt.

Klockan 18 for hela familjen till konstfabriken för att kolla på nyårs raketerna. Det var en finare show än expected, verkligen imponerande!

Efter konstfabriken körde jag (med pappa bredvid mig) Sofia till hennes kompisar. Efter det körde jag till Aku där jag och Daniela hoppade ur bilen. Hos Aku var redan halva gruppen på plats och vi chillade där tills resten kom. Efter det umgicks vi, spelade lite tills det var dags att gå till torget. 23.45 stod vi alla på torget med x-antal andra mänskor. Vi kom i ganska passlig tid dit, vi hann träffa alla som vi ville träffa.

Bra sällskap, många skratt; det var en bra kväll! Gott nytt år allihopa. Ha de bäst, njut, bara ta en dag i taget. Gott nytt år!

Likes

Comments

Hej och god Jul allihopa!

Helt otroligt hur snabbt allting har gått. Nu är julhelgen förbi och snart kommer nyårs och efter det 18års firandet. Helt sjukt att jag fyller 18!! Tänker inte börja skriva i detalj om vad som har hänt men jag tänkte dela ett par bilder med er.

Något som jag också nu har hunnit göra är övningskört, det var super spännande men inte lika svårt som jag tänkte mig att det skulle vara. Men nu när vi har börjat så är det mycket lättare att bara fara ut och köra, då man kan köra korta sträckor, från och till skolan, träningar osv.

Men unnskyld för att jag inte har skrivit på länge. Har verkligen haft fullt upp med denna stressiga samt otroligt mysiga helg. Behövde få in lite norska här på bloggen då jag har börjat kolla på (eller är helt obsessed med) en serie som heter Skam. Den är så hur bra som helst, handlar om vanliga tonåringar och deras vardag. Det är säkert det som är så bra med serien då man kan relatera till så mycket. Norska är inte heller ett jätte svårt språk då man kan svenska, det är intressant att se hur mycket man faktiskt förstår.

Det var allt för mig idag. Njut av det resterande jullovet. Fira nyår och gör det ni känner för. Hoppas ni har det bra! kram

Likes

Comments