View tracker

Hej på er, long time no see, huh? Hur mår ni? Jag mår overkligt bra. Det här veckoslutet har varit ett av de bästa på en så lång tid. Jag var på Ungdomens Kyrkodagar as in UK.

Vi startade mot Lärkkulla ganska sent på torsdag kväll vilket betyder att vi var där ännu senare. Då jag kom dit såg jag en massa ungdomar från olika delar av Finland, vilket överraskade mig, det var jätte mycket mänskor där. Då jag kom dit hade jag inte den bästa fiilisen, jag hade inte förväntat mig så mycket. Men ju timmar som gick desto mer diggade jag hela lägret. Vi satt i plenum, diskuterade, röstade och tog ställning till olika motioner. Det var verkligen intressant att se att vi alla är medlemmar av samma stift men alla församlingar har så olika syn och åsikter även om vi har samma tro och tror på samma saker.

Jag tänkte inte babbla mer än så här utan jag tänkte visa er ett par bilder istället. Men som sammanfattning diggade jag stämningen, debatterna och alla åsikter som kom fram under veckoslutet. Ser fram emot nästa år igen!

En av de bästa upplevelse under lägret var då jag och ett par Grani pojkar (Mats, Otto och Valter) uppträdde med sången Vår tid- Vårt land på open stage.

Att sitta och stilla i 2h i plenum kunde ha varit jätte jobbigt men så var det inte. Även om man egentligen inte var intresserad av de som togs upp blev man otroligt intresserad då man satt där och lyssnade på allas åsikter.

Sån stämning under andakterna och Sing in tillfällena. Sån fin upplevelse att ha fått vara med på detta läger.

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Jag mår bäst!

Som rubriken redan berättar så fyllde jag 18 år på lördagen 7.1. Jag har haft det hur kul som helst det här veckoslutet. Fredagen började med en turnering i Kyrkslätt. Jag cochade F-flickorna. Det var jätte skoj. Man ser verkligen att de har gått framåt under det gångna året.

Efter det for jag hem, städade lite, förberedde och så kom mina fina vänner. Vi var ca 25mänskor hos oss och jag skulle inte ha velat att det skulle ha varit någon annan person där än dessa underbara mänskor. Det här 18år glaset gav Nea till mig, typ den bästa presenten någonsin, så sött, tack Nea!

Lördagen började ganska sent. Jag städade huset, gick i duschen, for till butiken och förberedde lite inför kvällen då jag skulle ha släktkalas. Lördagskvällen var jätte lyckad, älskar min släkt, såå bra mänskor hela högen och det är alltid lika kul att catcha upp. Blev väldigt trött mot slutet dock, då jag hade vakat lite längre kvällen/natten innan.

Kvällen slutade med att familjen såg på film tillsammans (åtminstone de som var hemma), helt perfekt.

Det här året har varit upp och ner och hit och dit. Dåliga grejer men också så fantastiska saker som hänt. Tack alla som varit med och göra mina 18 år de bästa jag kunnat önska mig.

Söndagen började också ganska trögt. En sovmorgon, god frukost och en Taco-tur senare satt Oliver, Daniela och jag och trängdes i baksätet på väg mot Sjundeå.

Sjundeå var där jag skadade mitt knä, det var där en del av menisken lossna och det var där jag spelade min första match efter en 7 och en halv månads paus.

Matchen gick bra, jag spelade lite mer än förväntat och jag spelade faktiskt helt okej. Lite finslipning behövs det ännu för att jag skall komma igång riktigt ordentligt men det gick bra! Bättre än jag väntat mig. Kändes lite dåligt då jag inte riktigt var på min ''egen'' nivå (den jag slutade på för 7månader sedan) men med tanke på operationen och min vila gick matchen riktigt jävla bra!

Efter matchen for familjen ut och äta. Vi åt i Rafaels Steakhouse och den hamburgaren var pricken på i-et.

Det här veckoslutet har betytt så mycket för mig. Alla vänner, släkt och familjebekanta som kom o gratulera mig, matchen och sen min fina familj. Tack alla för ett super bra veckoslut!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? själv hade jag inte den bästa dagen igår.

Vissa av er vet att jag har en sjukdom som heter köldallergi samt dermografism, som i mitt fall hör ihop med varandra. Det är oftast inte en så stor grej, men vissa dagar kan vara tyngre än andra och igår var en sån dag. Ibland kan huden börja klia otroligt mycket, ibland kan jag inte röra på mig normalt då alla rörelser tar extra ont, ibland kan det vara både och. Så igår kunde jag inte röra på mig ordentligt och hela min kropp kliade som om jag hade något slags utslag över hela kroppen, som det förstås inte fanns. Men då när jag kliar så dyker det upp ''utslag''. Vilket inte är nice.

Så igår var en lite sämre dag men idag känns det redan mycket bättre. Idag skall jag städa, planera och köpa lite grejer till fredagen, sen skall jag på mini-träningarna och sedan på mina egna träningar. Taggar då det är sista träningen innan min första match på 8(?) månader. Shit vad jag längtar. Vet egentligen inte vad jag ser mest fram emot, min 18års dag eller matchen dagen efter :D

Nu blev det ganska mycket text men hoppas ni orkar läsa. Hoppas ni har ett super bra veckoslut, njut av det sista av jullovet och sköt om er!

Likes

Comments

Dagen började med en sväng till slalom backen. Jag och Mattias var där cirka 2h. Jag tyckte det var super skojigt då jag inte har åkt snowboard på typ 1 år. Föll ett par gånger men de sista åken kändes det som att jag skulle ha got the hang of it. Efter det kom vi hem. Vi åt tortilla och hemlagad glass till efterrätt.

Klockan 18 for hela familjen till konstfabriken för att kolla på nyårs raketerna. Det var en finare show än expected, verkligen imponerande!

Efter konstfabriken körde jag (med pappa bredvid mig) Sofia till hennes kompisar. Efter det körde jag till Aku där jag och Daniela hoppade ur bilen. Hos Aku var redan halva gruppen på plats och vi chillade där tills resten kom. Efter det umgicks vi, spelade lite tills det var dags att gå till torget. 23.45 stod vi alla på torget med x-antal andra mänskor. Vi kom i ganska passlig tid dit, vi hann träffa alla som vi ville träffa.

Bra sällskap, många skratt; det var en bra kväll! Gott nytt år allihopa. Ha de bäst, njut, bara ta en dag i taget. Gott nytt år!

Likes

Comments

Hej och god Jul allihopa!

Helt otroligt hur snabbt allting har gått. Nu är julhelgen förbi och snart kommer nyårs och efter det 18års firandet. Helt sjukt att jag fyller 18!! Tänker inte börja skriva i detalj om vad som har hänt men jag tänkte dela ett par bilder med er.

Något som jag också nu har hunnit göra är övningskört, det var super spännande men inte lika svårt som jag tänkte mig att det skulle vara. Men nu när vi har börjat så är det mycket lättare att bara fara ut och köra, då man kan köra korta sträckor, från och till skolan, träningar osv.

Men unnskyld för att jag inte har skrivit på länge. Har verkligen haft fullt upp med denna stressiga samt otroligt mysiga helg. Behövde få in lite norska här på bloggen då jag har börjat kolla på (eller är helt obsessed med) en serie som heter Skam. Den är så hur bra som helst, handlar om vanliga tonåringar och deras vardag. Det är säkert det som är så bra med serien då man kan relatera till så mycket. Norska är inte heller ett jätte svårt språk då man kan svenska, det är intressant att se hur mycket man faktiskt förstår.

Det var allt för mig idag. Njut av det resterande jullovet. Fira nyår och gör det ni känner för. Hoppas ni har det bra! kram

Likes

Comments

View tracker

Jag var ute på en lite längre länk igår med min hund och tog ett par bilder då det var så fint när solen sken. Telefonbilder så ingen hög kvalité tho.

Jag for och titta divare1 match till brunakärr, som vi vann! Det var en spännande match men till slut tog akilles hem poängen med 2måls vinst.
Då jag kom hem tränade jag och såg på x-factor UK. Tänk att en finländare blev 2a. Helt sjukt!
Efter det gjorde jag lite läxor också.

Likes

Comments

Hej på er! Idag firar vi Finlands självständighetsdag. I år firar vi Finlands 99 år av självständighet. Idag tänkte vi lite extra på de som kämpat för vår självständighet för 99 år sedan.

Dagen började med en sovmorgon, ett gott morgonmål och lite chillande med mamma och pappa.
Efter det gick jag och Daniela ut och gå med Taco. Så himla skönt och super fint väder! Jätte skoj att catcha upp med syrran :3

En timme senare kom vi in och började baka pepparkakor och laga julstjärnor. Samtidigt som vi lyssnade på julmusik.

Efter det så passade jag på att laga lite läxor. Ungefär klockan 6 åt vi en fin middag, med olika sorts kött och potatis och brunsås. mums. Som efterrätt åt vi julstjärnorna och pepparkakorna som vi gjorde idag. O så drack vi glögg.

Nu skall vi kolla på handboll. Kanske hinner vi se lite på presidentbalen också men annors är det EM-handboll för hela slanten.
Hoppas ni har det super bra! Kram

Likes

Comments

Hej, nu är det avgjort vem som blivit Lucia och tärnor... och det blev tyvärr inte jag. Men jag vill tacka alla som röstat och donerat, inte bara på mej utan på alla flickor som var med i valet. Jag är så glad över att jag har fått vara med och hjälpa dem som behöver det mer än jag själv gör.
No hard feelings. Hoppas den valda Lucia trion njuter av den här upplevelsen och har det super skoj under det här äventyret, det skulle jag åtminstone göra.

Lots of love. Kram

Likes

Comments

Hej på er! Det har varit lite tyst här på bloggen på senaste tiden. Det har varit allt från provläsning till födelsedagsfirande.
Nea fyllde år på fredagen så vi for iväg till Ernestas där Nea hade sin födelsedagsfest. På lördagen fyllde Daniela år så vi gick ut och äta till seireeni på kvällen.
Så var det första advent på söndagen så då åt vi ett litet mysigt kvällsmål.

Likes

Comments

En vecka kvar nu så RÖSTA RÖSTA RÖSTA!!

Det här inlägget var bara en liten påminnelse om att röstningen håller på att ta slut. 28.11 kl 15.00 avslutas röstningen så nu börjar det vara dags. Sköt om er, kram

Foto: Kristoffer Åberg

Likes

Comments