Hej på er.

För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att säga upp mig. Jag har alltså slutat. Jag har 2 veckor kvar att jobba fortfarande men efter det kommer jag att åka hem.

Det finns 1 orsak för detta: Jag skall hem och spela handboll.

Så om 2 veckor kommer jag att åka hem och börja spela handboll igen. Jag fick en förfrågan av Spartas tränare att spela med dem nästa säsong och det är något som jag vill testa på.

Att jag slutar jobba med det här har inget att göra med att jag inte gillar det eller inte är tillräckligt kvalificerad för det. Det här har faktiskt varit en av de allra bästa somrarna som jag haft. Suveränt jobbgäng och super arbetsuppgifter och så mycket variation. Jag har testat på så mycket och om jag själv får bestämma så kommer jag att göra detta igen. Så jag åker hem och har ett mellanår, spelar handboll, jobbar och så ser vi var jag är (mentalt och fysiskt) nästa sommar.

Jag kommer skriva ett inlägg då jag kommit hem, då jag har kommit fram till om mitt beslut varit bra eller dåligt. Vilket som, är jag glad över mitt beslut nu och taggad på att åka hem och träffa er, speciellt taggad på att träffa min hund men er andra också förstås. Kommer säkert vilja åka tillbaka genast då jag stiger ut från flygplanet och märker att det är svinkallt i Finland. Men just nu är jag super glad att det bara är 2 veckor tills jag kommer hem till min lilla lurvboll. (och er)

Min lillebror har födelsedag 3.9 och jag är så glad att jag hinner hem och fira honom på hans riktiga dag! ses snart lillbrorsan ;)

Men jag kommer verkligen sakna dessa filurer också!

Hoppas ni alla har det jätte bra, ta hand om er och (nu menar jag det när jag säger det) vi ses snart! Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hola what's up?

It's August already!!!?. and I've done a lot during July that I would love to share with you guys.

The first three pictures are just be of the nature here, Menorca just keeps suprising me on how beautiful it is.


During July I've been on two Fiestas. One in Es Mercadal and one in Es Migjorn. Both of them were really cozy and not as big as the fiesta in Ciutadella. All the above have been great in different ways though.

In July I've been hiking as well, and I did walk from Sant Tomas to Cala Galdana which was a 10.8km's walk.

My sister was here visiting last week and we also walk from Calan Brut to Ciutadella which was 5km.

Soo nice exploring Menorcas beaches and nature by walking, the greatest way of exploring by the way.

The pictures are from Calan Brut. All the credit to Sofia who took the pictures.

So I already told you that my sister was visiting me this week, and she acually left today. We did have a lot of time to do loads of stuff, for example hiking, eating, swimming, (graduation) photo shoot and going on a roadtrip through the whole island. Starting from Ciutadella on to Monte toro, Mahon, Binibeca and ending at Far de Cavalleria where we looked at the sunset.

This week has been so amazing, having my sister here was so nice and I wish she could have stayed longer.

Overall I've had an amazing month and I'm just hoping that August is going to be just as good.

Ha det bra, Kram

Likes

Comments

Hej, hur går det?

Alltså hur gick juni så snabbt? och nu är vi igenom nästan halva juli redan?! Vart försvinner all tid:D

So there's apparently a lot of non swedish speaking people here that want's to read my blog so I kind of decided to start writing in English. So I was just saying how fast June passed. It feels like I wrote about my first month here a couple weeks ago... That was 1 and a half month ago. Shit.

So once again, I'm not going to write about all of the things that has happened here but I can show you some Pictures and share a little of the most memorable stuff that has happened.

PS. I kind of apologize for my English, still not that good, but it keeps getting better yo!

So one of the first things that happened in June was that my collieges made a graduation dinner for me. I even got a hat from them :D The dinner was such a great gesture and I really did appreciate it. So thank you Guys!

The next big thing that happened was that the Liljendals came here. So nice too see familiar faces <3

I've been hiking 13,5km more of Cami de Cavalls :)

Me and Elisabeth went horsebackriding, we had been planing it since we got here to Menorca and we finally got to do it last week. And the team got to see Somni = the famous horse show. Loving horses!

Midsummer and San Juan. Soo we were celebrating midsummer at the hotel with dances around the pole, små grodorna and so on. We also had a team event in the evning where we just chilled and had fun together.

The same weekend San Juan happened. Haha it is the fiesta that Menorca is known for. People from Ibiza, Mallorca and Barcelona joined in and Ciutadella was full of people. And horses. It was sick, to say the least.

We have been having a lot of team events and chillout evenings. Movie night on our rooftop, and a birthday/ goodbye party for Jeanette. Jeanette left for new adventures in Sweden a couple days ago so Kiki, Rikke and Sanni had a goodbye party for her, it was her birthday at the same time so we kind of celebrated/had them together.

We miss you girl!

This Island has a lot to offer still and I'm looking forward exploring it as much as possible. A couple weeks ago me and Elisabeth went on the catamaran excursion in Fornells and that was Amazing! If you're feeling like you want to chill and relax on a boat one day, this is the thing to do

1. Go to Fornells 2. Go on the Catamaran excursion 3. Chill... 4. And go back home relaxed.

Last week was a really good week. Torbjörn and björn & co was here and nothing bad to the people that are living here but it just felt really good to talk to people that I knew before I got here. So thank you for coming to Menorca, hope you had a good flight back home to Finland.

And one more thing; you guys are crazy and wierd in a good way ;)


Last thing I want to say is that if I wasn't surronded by such wounderful people I wouldn't want to be here. So thank you for being so amazing <3

I hope you are all good at home and I hope that I'll write again soon. I won't promise anything but I will try to write soon :)

/Ha det bra, Kram!

Likes

Comments

Hej, hur är läget med er? Lessen att jag inte uppdaterat på länge men jag har verkligen haft fullt upp.

Alltså nu har det gått exakt en månad sedan jag åkte iväg hit till Menorca. Jag har gått igenom så mycket under denna månad både på gott och ont. Så mycket nytt man måste lära sig, nya människor, nytt jobb, ny lägenhet.

Jag kan utan tvekan säga att det har varit otroligt tufft i början och det har tagit tid att komma in i vardagen här på andra sidan av europa. Jag kan inte säga så mycket om jobbet i detalj men jag kan säga att det är ett av det bästa jag haft. Om du gillar barn och att röra på sig så är detta verkligen jobbet för dej. Och så får jag ju jobba med Bamse som är pricken på i:et.

Lediga dagar kan spenderas på Casas de lago! Bilderna över om är därifrån.

Menorca är en av de finaste öarna som jag har varit på. Verkligen vackert här. Massor av stränder. Jag gick på hike på söndagen, 19 km av Cami de Cavalls check! Cami de Cavalls är en ''stig'' som går runt hela ön. Den är 185km lång och mitt mål för den här säsongen är att utforska den så mycket som möjligt av den..

Förutom jobb, har jag det förstås otroligt kul om kvällarna. Jag går ut och äter eller tar en drink med kollegor, utforskar byn på egenhand, försöker sporta så mycket som möjligt (även då knä inte vill lika mycket som jag vill själv vill)

Men jag trivs för det mesta, såklart det finns dåliga dagar men så finns det även de dagar som är otroligt bra som gör det här värt att jobba med det här.

Hoppas ni allihopa har det super bra där hemma i Finland och hoppas solskenet börjar komma ditåt också! +25 här för tillfället, man kan ju inte klaga.

Jag kommer försöka skriva snart igen men som sagt har jag ganska mycket på G just nu men jag skall försöka att uppdatera er snart igen om vad som händer här.

Ha det bra och vi ses snart, kram!

Likes

Comments

Hej på er. Idag var det en riktigt varm dag här på Menorca och jag njöt av vädret till 100%. Jag var på en utflykt till öns ''huvud''stad Mahon, eller Mao som det heter på menoricin. Jag fick äventyra i staden, på vattnet och även se en grotta på västkusten. En helt otrolig dag.

Bussen var klockan 8.15 på busshållplatsen som ligger 10min ifrån mig så det blev en tidigare väckning än vad jag haft på länge. Bussen for via ett par hotell och så körde den tvärs över ön till Mahon. Vi var där 10 tiden och vi spenderade hela förmiddagen där. Först på fast land, kollade in den lokala marknaden, shopping-gatan och lite historiska grejer, och sedan på vattnet. Vi for på en båt tur runt hamnen. Den hamnen är näst djupast i hela världen like wtf. Men joo det är en massa historia som jag har fått lära mig om Mahon idag. Och hela Menorca idag.

Efter Mahon åkte vi till en stad, vet dock inte namnet på staden men den var väldigt mysig och gjord av bara vitt och svart material. Haha det låter riktigt konstigt men jag skall visa en bild för er så kanske ni förstår. ''Staden'' är alltså till höger på bilden.

Efter det åkte vi vidare till en grotta. Grottan var omgjord till en nattclub/bar (sysns dock tyvärr inte på bilden till höger)och den var riktigt jäkla cool! Vårt nästa stop var något slags utemuseum. Det var gamla ''byggnader'' från 500 f.Kr till och med. T.ex ett djur-offer altare, där de har hittat massor av djurben och har därför kommit till den slutsatsen. Offerplatsen är nedan om T-et som syns på bilden till höger.

Nu skall jag betala för mitt tee och ta mitt pick och pack och gå till lägenheten och laga lite mat. Hoppas ni haft en bra dag. KramEfter museet var utflykten slut och vi åkte tillbaka till Cala en Bosch. Hade en riktigt kul dag med fina upplevelser och en buss full med britter.

Nu skall jag betala för mitt tee och ta mitt pick och pack och gå till lägenheten och laga lite mat. Hoppas ni haft en bra dag. Kram

Likes

Comments

Hej!!

Hur är läget?

Alltså jag kan inte beskriva med ord hur jag mår just nu. Jag sitter i strandbaren och tittar ut över havet. Jag är på Menorca. Där jag kommer spendera mina följande 5 ½ månader. SJUKT.

Så jag startade igår förmiddags från Helsingfors, mellanlandade i Barcelona och flög sedan vidare till Menorca. Då jag kom till Menorca flygfält var ingen beredd att möta mej. Ingen var beredd på att jag skulle komma före torsdagen. Jag tänkte skippa allt strul och bara berätta om hur det är nu. Men allt löste sig igår och det känns bra nu. Jag skall alltså först börja med min utbildning på torsdagen så nu gör jag det som Martin säger att jag skall göra. Martin är en av mina chefer här.

Redan igår kom jag till lägenheten där jag skall bo de här månaderna. Jag delar med 2 andra tjejer var av bara en av dem har anlänt. Men Linda verkar super trevlig så detta kommer nog bli bra. När jag lade mig igår var jag super trött och jag somnade snabbt. Idag vaknade jag av att jag frös så jag gick ut för att få varmt... Något med den meningen stämmer inte med det jag är van med men i vilket fall som helst. Jag gick ut (och värmde mig), åt morgonmål och nu har jag gått omkring i ett par timmar och lärt mig om staden. och nu vet jag var de bästa ställena finns så att jag ge protips åt gästerna då jag börjar jobba.

Men staden är liten och jätte mysig. Och den ligger vid havet alltså halloo drömstället alltså. Jag tänkte bara lägga upp ett par bilder idag och sedan kommer det lite mer information under veckan. See you later. kram

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Alltså jag kan inte beskriva hur det är med mig just nu. Det känns som om allting börjar funka för mig.

Jag har skrivit på kontraktet till TUI -tidigare finnmatkat/fritidsresor-, jag har fått godkänt i alla skrivningar -preliminärt i alla fall-, jag har diskuterat om mina slut studier från Solvalla som är kvar och nu är det bara 3 veckor tills jag sitter på ett flygplan mot Menorca där jag kommer spendera mina följande 6månader.

Hela alltihop är sjukt och jag har inte än fått svar på alla mina frågor men det mesta kommer väl att klaras upp då jag kommer dit. Jag har i vilket fall som helst beställt min uniform och gått och småshoppat så att jag överlever sommarsäsongen. Jag har inte hunnit bli nervös ännu men jag är väldigt taggad på nya människor att jobba med och att få se solen de flesta dagar. Bara 22 dagar kvar #countdown

Imorgon är det dags för att gå tillbaka till min egentliga vardag. Jag kommer vara i Solvalla de 3 följande veckorna. Jag har inte varit där på såå länge. Jag var och hälsa på på julfesten men jag har inte bott där sedan augusti förra året. Helt sjukt hur tiden har flugit iväg. Att komma tillbaka till Solvalla imorgon och spendera de sista 3 sista veckorna där kommer vara ledsamt men otroligt kul, har inte träffat mina bästa kompisar och andra vänner på så länge.

Här är en bild från 2 år tillbaka på mig och Balle, min rumskompis, troublemaker och en av mina bästa vänner!

Haha gud va vi har förändrats sedan dess! :D

Men nu skall jag börja packa och planera veckan då det är matcher, flygplansresor och läkarbesök som måste planeras rätt så att bilen är där den behövs. Vi ses, sköt om er. Kram

Likes

Comments

Hej! Hur mår ni? Alltså jag mår så bra idag!

Jag vet att jag inte har skrivit på länge men jag har haft så mycket på senaste tiden. Jag har 1. tagit körkort, 2. varit och se på en Harry Potter film-konsert, 3. varit i Åbo 4. varit ute en massa i det fina vårvädret 5. läst på skrivningar 24/7 6. skrivit alla mina 4 skrivningar nu. Och jag har till och med överlevt en stelkrampsspruta. Helt sjukt att det har hänt så mycket under en så kort tid!

1. Så skönt att äntligen ha körkort då man inte behöver fråga nån att skjutsa en utan man kan köra själv.

2. Harry Potter konserten var super cool. Den gick alltså ut på att Harry Potter 1an visades på en stor screen och då när filmen hade någon musik i sig så spelade orkestern (som att framför duken, på bilden ser ni det) musiken.

3. Jag var i Åbo på Idus 18års-födelsedagsfest. Det var jätte kul och väldigt oplanerad, haha. Men jag kom oskadd hem och jag hade det helt kul så det var endå inte en onödig resa heller.

4. Jag och Taco har varit så mycket ute under de soliga dagarna, endera på joggingtur eller bara gåendes på en lite längre länk än vanligt, +8grader halleluja!

5. Jag har läst i biblioteket ett par dagar men också hemma ganska mycket. Vet inte helt om det hjälpte något men jag har läst på skrivningarna så mycket som jag kunnat göra.

6. Jag har skrivit färdigt! Alla prov är nu slut och jag kan börja fundera på yrkesprov och på Solvalla i allmänhet. Jag har stressat så mycket på skrivningarna enda tills jag satt på matematikprovet (som var det sista provet) och märkte att jag inte hade stressat för skrivningen utan för sprutan jag skulle få dagen efter (=idag) och den överlevde jag så jag stressade förstås i onödan XD

Nu är jag ledig i en vecka så jag tänkte passa på att hälsa på Sofia, så jag och Mattias skall iväg till Uppsala senare idag. På lördagen och söndagen har jag match så jag kommer hem så att jag hinner till matchen på lördag eftermiddag. Nästa veckas torsdag drar vi iväg till Frankrike med bil med ett par från klassen, det kommer bli hur kul som helst. Efter resan kommer jag att spendera resten av april i Solvalla och i maj bär det av till Menorca. Så mycket att se fram emot!

Nästa inlägg kommer troligen efter Frankrike alltså 11.4 så ha det bra tills dess! :3 Kram

Likes

Comments

Hej, hur är det med er? Med mig är det jätte bra. Vi har haft läsledigt nu i ett par veckor och det har varit så skönt. Att få studera och läsa till de resterande skrivningarna på egen hand och i sin egen takt.

Efter att jag fick veta att jag fått jobb på Tui har jag suttit som fastklistrad vid datorn för att kunna kolla min e-post hela tiden. Och för några dagar sedan kom mejlet som jag hade väntat på. Jag har fått min destination!

Så första veckan i maj kommer jag att vara på väg till Menorca, som ligger en liten bit utanför Spaniens kust. Jag (som inte har något vettigare att göra) har förstås googlat på ön, så här kommer lite information om platsen som jag kommer spendera mina nästa 6 månader på fr.o.m maj.

Menorca är en ö i medelhavet som hör till ögruppen Balearerna, till den gruppen hör också Mallorca. Om man tittar på kartan ser man att Menorca ligger till höger om Mallorca.

Min destination är Cala'n Bosch som ligger på den östra sidan av ön. Cala'n Bosch är en kuststad vilket betyder att det finns en strand nära boendet, samt en hamn och fina strandpromenader. Butiker, restauranger och förstås hotellet som bara är en promenad ifrån boendet. Jag har inte ännu kollat upp träningsmöjligheter, förutom länk och egen styrketräning med kroppsvikt (som man kan göra nästan var som helst), så jag har inte kollat om det finns gym/fitness center någonstans i närheten. Måste kolla upp det.

Dessa bilder är tagna från endera Google eller Bing. Men då när jag kommer dit i maj, kommer jag naturligtvis lägga ut egna bilder från staden och boendet. Men visst ser det härligt ut?

Här är medeltemperaturen på Menorca, graderna är tagna från Tuis hemsida, Tui.se.

Jag är alltså på Menorca från maj till oktober alltså kommer temperaturen på dagen vara mellan 20-30 grader (helt kiva temperatur, inte föör varmt men inte kallt heller som här i Finland), men den kan förstås variera.

Menorca är en liten ö som har mellan 70 000 och 150 000 invånare beroende på säsong. Ön är bara 702 kvadratkilometer stor.

Spanska är nationalspråket som kanske är ganska självklart så Menorca hör till Spanien. Men på de flesta turistorter kan invånarna prata engelska eller franska, franska hjälper mig dock inte så mycket eftersom jag inte kan franska men det är ändå intressant att franska är ett språk som många där kan.

Menorca är känt för sina stränder, för sina skor(?), för sin gin och för sin skaldjursgryta caldereta de llagosta. Tummen upp!

Ser så mycket fram emot mitt halvår där borta. Det ser helt härligt ut! Men nu skall jag fortsätta läsa på skrivningarna och sluta drömma mig bort till varmare länder. Uppdaterar bloggen då jag vet mera. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej, jag har ett announcement i slutet så läs gärna hela inlägget. Jag har berättat för ett par vänner men jag har inte gått och ropat ut de till alla på gatan. Så det som jag har berättat åt vissa är det att jag har sökt jobb till resebyrån Tui (tidigare Finmatkat) för ett par veckor sedan. Det som jag gjorde i Sverige förutom att jag hälsade på Sofia var att jag var på arbetsintervju. Det var redan en stor grej för mig. Det är alltså inte så många som kommer så långt som till intervjun och jag visste att det nästan var en omöjlighet att få jobb men jag ville försöka. Jag var tvungen att skippa något som jag hade sett fram emot, Abi-kryssningen, så att jag skulle hinna till intervjun. Jag var egentligen jätte ledsen för att jag missade kryssningen och jag missade den för en intervju som troligen inte skulle leda någonstans. Men jag visste att jag skulle ångra det om jag inte skulle ha farit iväg på intervjun. Så jag for iväg till Uppsala på torsdag kväll, steg upp tidigt på fredag morgon, for iväg med buss/tåg och tunnelbana, hittade fram till rätt byggnad i Södermalm, Stockholm, gick på intervjun 9.30, var i Stockholm till kl. 15 då intervjun var klar och tog mig tillbaks till Uppsala igen.

Jag är så glad att det var Sofia som jag spenderade kvällen före och efter med eftersom hon är så bra på att få en på gott humör och på andra tankar än att vara nervös. Klockan var så mycket då jag kom dit torsdag kväll så vi hann inte göra mycket annat än prata men det var allt som behövdes. På fredagen efter intervjun åt vi middag, fikade med Måsse och gick och såg på film (fifty shades darker) till biografen Spegeln.

Det var en tidig start på lördag morgon och jag sov åtminstone inte så mycket. och jag skulle troligen ha farit iväg mot Skåne i misstag (av trötthet) om inte min syster skulle ha kommit med och ''föra'' mig hela vägen från Uppsala till Arlanda, vilket jag verkligen uppskattade väldigt mycket.

Men tillbaks till jobbet som jag sökte till. Jag sökte till Family Entertainer/Blue star activity host på på vilket Tui-hotell som helst och jag var ganska så säker på att jag inte skulle få jobbet eftersom det var så många duktiga sökanden på intervjun. Många visste att jag skulle på intervju på fredagen och fler visste att jag hade sökt men nu kommer det som ingen vet.

JAG FICK JOBB!!! Ni förstår inte hur överraskad och glad jag blev då jag läste min epost. Detta är såå overkligt och så otroligt, jag kan fortfarande inte tro på att jag klarade det, jag fick jobbet på riktigt.

Det som jag vill säga med det här inlägget är; 1. Ge inte upp, kämpa på även om det känns omöjligt för det är det inte, allt är möjlig. Och 2. ni kommer troligen inte se mig i Borgå i sommar men om ni flyger utomlands kanske jag ser er på hotellet, vet dock inte vart jag får fara ännu men I'll keep you updated;D

PS. Tack Daniela o Olli för blommona dom e fina;)!!

Likes

Comments