Header

God morgon! Idag mår jag äntligen bättre igen och det är även första skoldagen idag för denna termin. Jag vaknade runt tio och gick upp för att göra en avokadomacka, så gott! Nu vilar jag en liten stund och ska alldeles strax börja göra mig i ordning. Jag ska till skolan vid ungefär halv ett och har bara en lektion. Vid tre i eftermiddag ska jag på Risk 1 och lyssna i nästan fyra timmar, inte jättekul.. Ikväll kommer i alla fall min pojkvän till mig och vi ska bara ta det lugnt och umgås med varandra hela kvällen.

Nu undrar jag om ni har förslag på vad ni skulle vilja läsa och se mer av i bloggen? Vill ni att jag ska göra något specifikt inlägg utifrån era önskemål? Det kan t ex vara allt från tips, träning, m.m. Lämna gärna en kommentar!

Likes

Comments

Hej på er! Idag tänkte jag visa er vilka produkter jag använder till mitt ansikte för mogen & kväll.

På morgonen brukar jag vanligtvis bara tvätta ansiktet med lite vatten, ta på lite ansiktsvatten och därefter smörja in mig. Men på kvällen är jag noga med att rengöra mitt ansikte och då använder jag någon av dessa fyra produkter. Den första till vänster från Unani är en "Cleansing milk" som är väldigt mild att tvätta ansiktet med. Sedan har jag den blåa flaskan från Yves Rocher som är mer som en gel i konsistensen. Jag har en ansiktsrengöring från Biotherm som löddrar i ansiktet. Till sist har jag en "Cleansing oil" från Skin & Co.

Efter att jag har tvättat ansiktet brukar jag ta min borste från "Clarisonic" och använda i ansiktet i en minut. Den rengör verkligen på djupet och är jättebra att använda! Fick den i födelsedagspresent förra året. Denna kan man använda både morgon och kväll. 2 gånger i veckan skrubbar jag ansiktet med en ansiktskrubb. Sedan försöker jag använda ansiktsmask ca 1-2 gånger i veckan och just nu använder jag en från Unani.

Sedan använder jag ett ansiktsvatten i ansiktet och två varierar jag mellan en från Make Up Store man bara kan spraya i ansiktet. Denna går även att spraya på över sminket för att det ska hålla bättre. Annars använder jag mitt andra ansiktsvatten från Yves Rocher.

Till sist tar jag ett ansiktsserum i ansiktet och smörjer in mitt ansikte. Jag har en ansiktskräm från Yves Rocher som går att använda både som dag- och nattkräm. Jag har använt denna kräm jättelänge och är jättenöjd. Den återfuktar verkligen ansiktet!

Likes

Comments

- Lämna en kommentar där du skriver att du är med och FÖLJ mig på Nouw (länk till min profil finns i menyn) om du bloggar på denna portal!

- Tre vinnare dras på fredag 13/1 och kommer presenteras på min blogg. Lycka till!

Likes

Comments

Hej på er! Imorse när jag vaknade upp kände jag mig mycket bättre än igår. Vid 11-tiden åkte jag iväg för att köra halkbanan (Risk 2). Det var faktiskt jättekul, men jag var lite nervös innan. Först var det lite teori där man fick lyssna och därefter fick vi sätta oss i bilarna och testa på att känna på hur det är att få sladd på bilen när det är halt. Jag var där i ungefär tre timmar. När jag kom hem därifrån började jag kände mig dålig igen och känner mig tyvärr mycket sämre än igår. Har kontaktat vårdcentralen och dom ska skriva ut antibiotika till mig som jag strax ska åka och hämta. Nu är det tredje året i rad jag blir sjuk i januari! Dom två tidigare åren har jag haft halsfluss och maginfluensa. Nu har jag som tur inte fått det, men det är aldrig kul att bli dålig.. Jag börjar ju egentligen skolan imorgon och ska göra ett prov som jag förmodligen missar eftersom jag inte orkar plugga till det just nu.

Likes

Comments

- Sätt dig på rätt plats. Att sitta på rätt plats är väldigt viktigt för mig eftersom jag jag koncentrera mig bättre på vissa platser. Jag pluggar som allra bästa vid matbordet eller skrivbordet om jag pluggar hemifrån eftersom det brukar vara bäst ljus och stället man är mest produktiv vid. Sitter jag t ex i sängen eller soffan för att plugga slutar det vanligtvis med att jag blir trött.

- Skaffa dig en kalender. Detta är bland det bästa man kan ha eftersom du lätt kan skriva ner allting som du behöver göra och man glömmer inte heller bort något då. I min kalender skriver jag upp bland annat vad jag plugga med, hur länge, hur mycket jag ska få gjort under en specifik dag samt träningar osv. Jag brukar även skriva to-do lists där jag skriver allting jag ska göra under en dag och det rekommenderar jag även stark!

- Ha det städat och organiserat. Att sitta vid ett stökigt skrivbord eller matbord får mig inte alls till att bli fokuserad. Se till att plocka undan onödiga saker som ligger runt om kring dig eftersom det lätt kan vara störande. Sen är det även bra att ha ordning bland papper, böcker och sådant.

- Sätt upp egna mål. Genom att sätta upp mål blir man mer motiverad till att plugga eftersom jag gärna vill uppnå sina uppsatta mål. Däremot är det viktigt att tänka rimligt och förstå vad som är realistiskt för dig. Börja med små mål i taget och fortsätt sedan uppåt! Har du t ex svårt för ett ämne kanske du inte kan räkna med ett A, men då får man försöka ta det i mindre steg och jobba sig uppåt.

- Gör egna prov och frågor. Innan jag ska ha ett skriftligt prov eller en muntlig redovisning brukar jag själv göra egna frågor och prov som jag skriver på datorn. Detta gör jag för att vara så förbered som möjligt inför provet och jag tycker det fungerar jättebra.

- Se till att förstå. Ibland sitter man länge med en uppgift fast man egentligen inte riktigt förstår vad som ska göras i uppgiften och man drar istället ut på den. Se till att fråga direkt när du inte förstår vad som ska göras och även vad som förväntas för att nå det mål du satsar mot.

- Skjut inte upp saker. Det kommer bara göra det ännu jobbigare för dig i slutändan så försök att börja direkt med uppgiften när du får den trots att du har ca fyra veckor på dig. Genom att börja i tid hinner du även kolla igenom den och få respons vilket leder till ett bättre resultat och mindre stress.

- Tänk inte negativt. Det är lätt att tänka negativa tankar när det kommer till skolan, men det blir faktiskt enklare av att tänka positivt. Försökt att göra det roligare än vad det är genom att vara på ett bättre humör. När jag tänker att jag är jättedålig på något så går det bara sämre och när jag tänker tvärtom går det mycket bättre!

- Förbered dig. Innan lektioner och föreläsningar kan det vara bra att förbereda sig inför vad som kommer att tas upp på lektionen. När vi har mattelektioner i skolan brukar jag ofta kolla på videos om det vi ska ta upp på lektionen och då förstår man lättare vad läraren pratar om.

- Plugga på ditt sätt. Alla lär sig på olika sätt och därför är det viktigt att du vet hur du lär dig bäst. Är det genom att diskutera, läsa böcker, lyssna eller att skriva själv? Jag själv lär mig bäst av att kombinera alla sätten och sedan försöka sammanfatta ihop allt jag har lärt mig med egna ord. Men att lära ut andra är även ett bra sätt eftersom du då berättar det du kan för någon annan.

- Se till att du har energi och är pigg. Otroligt viktigt för att kunna prestera bra och koncentrera sig! Se till att du har ätit något och inte känner dig hungrig när du pluggar och det gäller även sömnen. Sov ordentligt så du är pigg dagen därpå och orkar med skoldagen.

  • Filed under: Tips

Likes

Comments

Idag vaknade jag runt halv nio eftersom jag skulle till jobbet vid halv tio. Har tyvärr inte mått så bra idag och det kände jag redan inatt. Gick därför hem från jobbet redan vid halv ett och bytte av med en annan. Just nu har jag precis ätit sallad och kollar på Dear John. Jag ska vila en liten stund till och snart hoppa ner i ett varmt bad. Kram!

Likes

Comments

Träna på morgonen så behöver du inte tänka något mer på träningen under dagen och det känns istället väldigt skönt att ha det avklarat. Det är faktiskt väldigt skönt att starta dagen med träning, du kan t ex gå ut på en powerwalk, springtur eller åk till gymmet och kör ett pass där.

Träna med peppmusik! Jag kan verkligen inte springa eller köra styrka på gymmet utan bra musik i hörlurarna. Musiken gör väldigt mycket och har man bra peppande musik vill man bara fortsätta. Jag kan dela min träningslista i ett annat inlägg om ni vill.

Träna tillsammans med någon. Jag tycker det är jättekul att träna ihop med en vän, men det kan även vara skönt att träna själv ibland med. Har man någon med sig kan man hjälpa till och peppa varandra när det blir jobbigt.

Tänk på resultatet och sätt upp egna mål. Det brukar få mig motiverad till att träna!

Saker man kan fundera på:
Vad är mitt mål med träningen?
Du måste se till att tänka rimligt och börja med små mål i taget! Man blir bättre med tiden och resultaten kommer inte efter en vecka. Skriv i alla fall ner vad ditt mål är så du vet vad du behöver fokusera extra mycket på!

Träningskläder?
Man kan egentligen träna i vilka kläder som helst som inte är obekväma såklart. Ett par riktiga löparskor tycker jag dock man ska satsa på att köpa om man gillar att springa eller vill förbättra sin kondition. Har du fel sko när du springer långa sträckor så kan de leda till skador och att du får ont.

Träna själv eller ensam?
Jag brukar träna både själv och ensam. Behöver jag däremot någon som peppar mig under träningen så föredrar jag ett träningspartner eller att man går på pass med flera stycken. Jag blir även mer motiverad av att träna ihop med någon. Men detta måste man känna själv vad som passar en.

Likes

Comments

Jag har lovat er bilder på mitt nya rum men det är faktiskt inte helt klart ännu! Det som saknas är en spegel med belysning till mitt sminkbord. Jag väntar på mina nya gardiner jag har lämnat in för att de ska vara rätt mått anpassade till mitt rum, en ny vit fönsterbräda som jag har tänkt att köpa och även lister som ska dölja alla fula sladdar. . Till sängen ska jag även köpa lite nya dekorationskuddar så det är lite småsaker kvar. Annars är jag jättenöjd med mitt rum trots att det har tagit lite tid att få i ordning. Skåpet exempelvis har jag inte ens fixat klart och vet inte riktigt vad jag ska ställa där inne. Jag har bara ställt lite småsaker där sålänge. Men jag lovar att ta fler bilder sedan när allting är helt klart.

Likes

Comments

Det finns så otroligt mycket jag ännu inte vet om min framtid , men först och främst ska jag sluta gymnasiet och sedan kommer min resa att börja. Efter gymnasiet skulle jag vilja ut och resa lite, det finns så otroligt mycket platser jag vill besöka runt om i världen. Just nu håller jag på att försöka spara ihop så mycket pengar som möjligt för att kunna resa för framöver. Jag kommer någon gång även flyttat hemifrån och vill då bo i en lägenhet som jag skrev i gårdagens inlägg ihop med min pojkvän. Eftersom jag även går en högskoleförberedande linje så kommer jag även att jag tänkt plugga vidare på högskola, men när jag gör det vet jag inte alls ännu! Jag vet knappt vad jag vill bli och jobba som. Det jag dock kan tänka mig att bli är advokat, journalist eftersom jag gillar att skriva, något inom träning då det är ett stort intresse, något inom media eller starta upp eget företag om jag kommer på något bra. Innan jag får barn vill jag i alla fall känna att jag har hunnit med att göra sådant som jag vill göra och bara leva livet! Efter det vill jag självklart skaffa barn, gifta mig på ett fint ställe till en och flytta till en villa. Men en sak som är viktig är att inte tänka allt för mycket på framtiden eftersom man även måste leva i nuet och inte bara tänka sen. Finns det något du vill göra och har möjlighet till, bara gör det istället för att vänta eftersom tiden går och man vet inte vad som kan hända. Kram! ♡

Likes

Comments