Har ni saknat mig? Jag har väl insett till och från nu att jag har varit väldigt dålig på att uppdatera. Det tänker jag dock inte be om ursäkt över för anledningen till det är väldigt simpel; jag har haft det så jävla kul att tiden inte har räckt till. Så mina nära och kära, ni har missat en hel del men det är stories jag sparar på tills vidare. Det viktigaste ni behöver veta och ta in är att jag mår som en kung.

Men, nu har jag äntligen tid och det kan till och med vara så att nästa gång tiden finns så är jag tillbaka i Sverige. Sjukt va? 10 dagar kvar tills jag är på svensk mark igen. 10 dagar. På måndag är jag inte längre ens i Barcelona, utan jag och en kompis kommer att vara i Torrevieja tills det är dags. Varav att jag är osäker på att jag faktiskt kommer sätta mig ner och skriva under den veckan. Vi får se. Men tills den tiden är kommen så ska jag bara njuta av tiden jag har kvar här i Barcelona. Imorgon, fredag, så blir det utgång och förhoppningsvis inte den sista - jag hoppas jag hinner med en på lördag också. Planen för dagen under lördagen är dock att gå på Palo Alto Market/Fest. Har jag förstått det rätt så har de uppträdande, street food och marknad. Jag är pepp. Åh, jag är bara allmänt pepp på allting just nu. Ni vet hur jag "klagat" lite till och från om att jag har hemlängtan och så gärna vill hem till familj och vänner? Jag vill fortfarande hem och se alla igen, men vet ni vad? Jag har inte hemlängtan - för jag vill inte åka hem. Den känslan sitter verkligen i hela kroppen. Kan inte alla jag bryr mig om bara flytta till Barcelona istället? Det hade varit så jävla underbart.

På talan om underbara saker. Igår spenderade jag dagen med två underbara varelser. Två varelser jag kommer sakna hur mycket som helst när det är dags igen. Jag är så glad och så tacksam över att jag fått lära känna dom och klickat så bra som vi precis nu på senaste har gjort. Ugggh. Men jag kommer tillbaka. Jag kommer tillbaka så snart jag kan. Jag skulle så ljuga om jag sa att jag inte redan har börjat planera nästa resa hit. Då kanske jag till och med stannar lite längre... Det är väl nu man passar på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Saturday
Sunday

Likes

Comments

Så... Nu är det en ny vecka. Jag har inte uppdaterat på väldigt länge. Två hela veckor faktiskt. Ärligt talat så har dagarna efter senaste gången jag uppdaterade gått väldigt fort, och de har varit väldigt intensiva. Jag hinner knappt med själv. Idag är det bara 11 hela dagar kvar här i Barcelona. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte hade lite småpanik. Jag känner mig på ett sätt inte riktigt klar här än, jag skulle gärna vilja stanna längre. Det är lite som att man gör eller upptäcker en sak i staden och så ploppar det upp två nya saker man gärna vill testa. Så irriterande - när blir man klar? När känner man sig nöjd? Självklart känns det bra när jag tänker på alla människor där hemma jag får träffa igen, människor jag längtat så efter. Men jag kan verkligen inte undgå känslan av att inte känna mig riktigt nöjd med bara 11 dagar kvar. Hur ska jag hinna? Det är bara två helger. Gah...

Vilket fall så har det under dessa två veckor hänt en hel del. Mycket roligt men också en hel del mindre roliga händelser. Jag kommer inte kunna skriva om allt vilket gör att jag knappt vill skriva om något av det egentligen. En del saker är för privata och andra finns det ingen poäng med att dela med sig av.

Men jag känner som sagt som att tiden börjar rinna iväg, så jag har inte tid till att sätta mig ner varje dag och skriva ett utlägg om dagen. Jag försöker för tillfället att planera ut när jag ska göra vad vilken dag. Detta betyder att det kommer bli betydligt färre blogginlägg framöver. Det jag dock ska försöka publicera är bilder. Jag har massor av bilder - speciellt de som är tagna nu under två veckors tid. Så dom tänker jag ska få rullas nu medan jag är ute och flänger runt resterande av veckan. Detta blir väl min "slappardag", vilket är ironiskt för det enda jag gör är att bocka av saker på min "to do" list, aka saker som stressar mig. Skitsamma. Nedräkningen är påbörjad. Let's have fun :)))

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag tycker om denna dag helt ärligt. Den har varit bra, den har varit dålig och den har varit jävligt virrig. Nu är jag bara trött. Igår var det dåligt väder igen så då höll vi oss inne och idag så var det bara extremt kallt. Blev prompt tvungen att dricka kaffe till frukosten för att värma upp mig och denna gång så var jag faktiskt inte den enda som tyckte att det var kallt. Ena ungen sprang runt och drog på sig tre (!!!) långa par mjukisbyxor och en hoodie över sin tröja. DET VAR KALLT. Så vi stannade hemma idag igen. Tanken var först att vi skulle till biblioteket men efter att vi dragit oss dit och insett att det var stängt så var det bara att vända om - eller ja, till stranden.

Ingen av oss hade direkt badkläder med oss och flaggan på stranden visade klart rött, ett råd om att inte bada alltså. De brukar ha den uppe dagen efter mycket regn. Anledningen har jag tyvärr glömt bort... Kanske kan ha och göra med vår upptäckt? Vi hittade nämligen en gigantisk manet som havet hostat upp, död såklart. Har alltid tänkt att bläckfiskar är väldigt nätta och lätta - inte för att jag kände på denna men det såg väldigt tung ut. Kan vara för att den var död också ioförsig...

Jaa... Sen skulle vi ju hem... Till deras farmor tänkte jag ju då eftersom att det är onsdag. Men tror ni att jag kom rätt eller? De var jätte förvirrade över att vi kommit hem till dom för de skulle ju inte se oss förrän på fredag. FREDAG. Varför var det ingen som kom och sa det till mig? Eller ser jag kanske ut som någon som läser tankar?

Åh, situationen blev jätte jobbig då både jag och barnen var hungriga och det tar ca 20 min att gå till deras mormor. Det är ändå en bit. Men vad kunde jag göra åt saken? Det var bara att bita i det sura äpplet. Hjälpte ju inte ett piss att båda barnen på något vänster gjort sig illa på deras fötter - för det blir ju tusen gånger värre när man är hungrig. Den äldsta blir som jag - hangry. Visst låter det som en bra kombo? Jag blev sur för att hon blev sur för att vi var tvungna att gå. Liksom, det blir inte bättre utav att gnälla - gå fort som fan så kommer du fram till den där jävla maten snabbare. MEN VAD GÖR HON? Hon går långsammare för att allt är fel. Hennes fot. Hennes hunger. Hennes dumma au pair är sur och lyssnar inte på vad hon säger. Jag sket fullständigt i att hon gick långsamt, jag gick på för att jag, och jag nämner det bara en gång till - var hungrig. Så vi gick väl i 20 minuter och var sura på varandra, men nu är vi båda mätta så vi är bästisar igen. No harm done..... :)

Resterande av dagen har faktiskt varit super duper tråkig men mest för att jag gjort tråkiga saker. Väntar besök nästa vecka så har bara tokstädat både mitt rum och badrum. Geh. Mest för att jag inte hinner göra det de kommande dagarna. Imorgon ska jag ut och shoppa (nödvändiga saker, ish) och äta middag med mina ända vänner här nere. Vilket påminner mig om att jag måste skriva en lista. Av någon anledning så glömmer jag alltid bort det där nödvändiga som jag behöver när jag väl befinner mig ute på plats... Sen i helgen kommer faktiskt en klasskompis - eller ja, blir ju en gammal klasskompis, och då bosätter jag mig i Barcelona city! Iiiih, ska bli så kul! Är jätte taggad på denna helg!

Likes

Comments

Gårdagen... Eller natten - den blev riktigt härlig den med. Vi var ju på språng till en karaokebar där igår kväll! Det blev inte av. Vi vände i dörren - eller ja, först utnyttjade vi deras toalett innan vi sprang där ifrån fort som tusan. Varför? För att det bara var gamla människor i trakten. Men Emilia, man kan faktiskt ha kul med gamla människor också. Absolut, men låt mig få måla upp denna bild för dig:

Utanför baren står det människor som kanske är runt 50+ och röker. Vi är två tjejer som möter upp en annan tjej som redan hade anlänt till baren - vi skulle ses utanför. Redan då börjar vi ifrågasätta om vi ska fortsätta in. Eftersom att vi väntar på ytterligare tre andra tjejer så bestämmer vi oss för att iallafall låna toaletten, mest för att jag håller på att kissa på mig. Vi går in. Minns jag inte helt fel nu så var baren helt täckt i rött - stolar och bord var helt röda och vid dom satt det människor som redan hade satt standarden på det stället - vi var inte över 50 och vi följde inte klädkoden då vi mer eller mindre var klädda för att gå ut på klubb sen. Nu sprang vi ju inte direkt runt i korta tajta klänningar men det var exakt så det kändes när vi väl klivit in. Vi passade helt enkelt inte in där.

Så vi drog vidare istället till en vanlig jäkla bar. Dock en väldigt dyr en men den var ändå tusen gånger bättre än karaokebaren... Finns det förresten karaokebarer som lite yngre människor går till eller är karaokebarer sånt som enbart drar till sig femtioplusare? Kan vara värt och veta...

Till 01 var vi inne på en klubb iallafall och dansade och hade det mycket skojsigt. Tills dess att jag plötsligt hamnat och pratat med en italienare. Han var väl trevlig, men relativt knepig. Han klagade nämligen på hur varmt det var i Barcelona och att han var väldigt svettig, vilket jag inte kunde förstå riktigt. Italien och Spanien har det väl ungefär lika varmt? Italienare borde väl vara vana med värmen? De borde väl veta att det inte direkt kommer att bli kallare om man drar på semester i Spanien? Geh. Han hittade en air conditioner och jag hittade Sandra. Med norrmän. Dom var tre stycken - två av dom semestrade tillsammans och den andre hade kommit ensam. Han som var här ensam var betydligt äldre medan de andra två var i vår ålder. Här kommer det nu två inblickar i några av konversationerna jag hade med dom:

Den yngres raggningsreplik löd ungefär så här;
"Jaha, så du har sett SKAM. Du vet Isak, han är en riktigt tönt. Jag tycker inte om honom. Vi gick i samma skola. Han var nörd och jag var cool. Han är en tönt. Jag är cool.."

och denna, älskar den här, kommer från samma kille

"Du vet, jag har ett hus i LA och där är jag granne med JB. Du vet JB? Ah, precis. Justin Bieber. Jag är granne med Justin Bieber."

Jag pratade inte så mycket med honom de timmarna vi satt där. Sandra pratade med hans kompis och jag med den äldre mannen och Justin Biebers granne satt och stirrade ut i tomma intet med en blick som sa "Dang it, vad jag är onykter" - jag undrar än idag varför ingen ville prata med honom...

Men ja, tillslut blev jag tvungen att fråga den äldre killen också hur gammal han var. Han ville att jag skulle gissa och jag sa bara aldrig i livet. Tur var väl det för jag skulle ha sagt att var betydligt äldre än vad han egentligen var. Men han ville prompt att jag skulle gissa så jag bad om en hint. Är du äldre eller yngre än mina föräldrar? 40 & 41. Yngre. Han var bara 38.

Okej, så den äldre killen var faktiskt väldigt trevlig och vi förde en relativt normal konversation. Jag vet vad alla tänker där hemma nu, speciellt mamma och pappa. Det lyder nog i något med stil i "Aja baja Emilia, inte göra så. Vänd om. Spring" Jag sprang inte och jag springer faktiskt sällan ifrån folk på det viset. De flesta kallar mig för naiv och blåögd, och så får det väl vara då. Men jag tycker att det är så otroligt tråkigt med alla dessa fördomar och fack vi väljer att lägga alla människor i. Alla dessa riktlinjer om social kontakt, vad man får och inte får göra. Vad man ska undvika och inte för att slippa råka illa ut. Jag vill gärna tro att dessa fördomar vi skapar och alla dessa kategoriseringar vi gör om en viss typ av människor, inte stämmer. Jag vill att det ska vara upp till mig själv att bestämma om jag tycker om en individ jag möter oavsett hur denna individ må se ut, behärska sig och alla dess åsikter bakom pannbenet. Jag vill inte att det redan ska vara förutbestämt av samhället. Sen självklart brukar jag fortsätta konversationer eller avsluta dom beroende på magkänsla, men jag har haft många intressanta samtal tack vare den. Nä, jag vet inte. Jag undrar bara hur man ska kunna lära sig, få livserfarenhet och en inblick i andras liv och därmed kunna rannsaka sitt egna - om man aldrig interagerar med människor man vardagligen inte brukar interagera med?

Jag hade iallafall det jätte trevligt. Jag kom hem vid 06:30 tillsammans med solen och jag har varit trött och död ända sedan dess. Har dock ändå tagit mig till en galleria längre här ifrån idag men det gick inte så bra och njuta av den tiden på 4 & en halvtimmes sömn. Just nu är jag bara övertrött. Tjooohej

Likes

Comments

Det var länge sedan jag hade en sådan här bra dag. Jag satt för det mesta och bara log genom hela lunchen och njöt. Jag vet inte riktigt vad det är som har varit så speciellt med dagen heller - kanske är det solen som gjort den, för vet ni vad, idag har den skinit som bara den exakt hela dagen. Temperaturen har legat strax över 30 och det har inte varit ett enda moln på himlen. Så jäkla underbart.

Men helt som vanligt har nog dagen inte riktigt varit iallafall - jag hade nämligen bara hand om ett barn idag då den andre var på vift med en kompis. Det var så skönt, vi kom till klubben en hel timma tidigare än vad vi brukar så det var inte alls lika mycket folk där och vi kunde leka och ha oss för oss själva. Ja, bortsett från det unga hångelparet i hörnet då. Men de kunde inte ha brytt sig mindre om alla plastdjur som det tjoades och döks efter.

Ikväll så är det utgång som gäller. Jag ska äntligen få ta en efterlängtad dusch och sen börja göra mig i ordning. Eller så kanske jag eventuellt borde ta en powernap innan? Hm... Det står iallafall karaoke på agendan idag - help. Nä, det ska nog bli jätte kul, det blir väl vad man gör det till? Jag tänker mig att jag ska se till så att resterande av kvällen blir lika bra som dagen har varit. Natten är ung - hoppas att alla mina nära och kära får en super mysig och trevlig fredag. Eller ja, alla andra också såklart.

Likes

Comments

Igår kväll så fick jag världens bästa sällskap till min middag. Jag gick på den där promenaden jag kände att jag behövde när jag plötsligt fick ett infall att ringa hem. Det slutade med några timmars prat om allt och ingenting. Väldigt mysigt. Tycker mycket om mina föräldrar - kanske längtar hem lite till en aning. Tänk att få kunna komma hem igen och längta bort till att få flytta hemifrån... (sen vill jag bara meddela att avokado och vattenmelon funkade väldigt bra att äta tillsammans av någon anledning, hade inget att klaga på)

Av någon fruktansvärd anledning så har gatorna de senaste dagarna inte sett så mycket solljus. Det har varit blåsigt och molnigt med en regnskur här och var... Ändå så säger väderappen på min iphone att det är strålande sol ute?? Får trust issues... Vi var vilket fall ner till klubben idag trots tjocka moln på himlen och jag nuddade inte poolvattnet idag heller. SÅ KALLT. När till och med havet är ljummet - varmare än luften - så är det nog rätt kallt. Eller? Har även kommit till insikt med att jag är lite halvt sådär av en badkruka, speciellt i sådant här väder. Varför blöta ner sig, i förvisso ok varmt vatten, när man inte kommer kunna torka och värma upp sig med solen igen? När man kommer frysa tusen gånger mer när man kommit upp igen? Nääääe.

När klockan sen började att närma sig dags-att-pallra-sig-hem-igen så hände det något helt otroligt. Ungarna kommer självmant upp ur poolen. Självmant! Jag behövde inte tjata! Det kan ju dock också vara för att de frös otroligt mycket men det är en annan historia - highlighten är att jag inte behövde säga till dom tusen gånger om att komma upp ur poolen. Det slutade vilket fall med att vi hamnade i en hög på solstolen och delade kroppsvärme för att inte dö. Det var rätt mysigt och det var dessutom en rätt så söt sådan hög om jag får säga det själv...

Likes

Comments