Header

Emilia, Foto - självporträtt/porträtt

2017 har inte varit något toppenår för min del om jag ska vara ärlig, men det har inte varit dåligt heller. Jag har haft många upp och nedgångar, särskilt i slutet på året och jag har funnit det väldigt kämpigt med mig mig själv och hur jag hanterar saker och ting. Jag har haft stora problem med stress, jag har inte fått ihop mitt liv riktigt tidsmässigt och det mesta har känts jobbigt emellanåt. Men trots detta så har jag ändå haft otroligt fina stunder med vänner och familj, där jag känt att jag kunnat slappna av och njuta till fullo då jag kunnat tänka på annat och bara ha kul utan några deadlines. Och det är av den anledningen som jag inte kan säga att jag haft ett dåligt år, för det har jag inte, men jag är inte riktigt nöjd med vad jag som enskild individ har åstadkommit och det har sina anledningar.

Jag vill ha mer utav det som varit bra detta året, och därmed har jag satt upp särskilda mål som jag vill uppnå 2018. Det är inga nyårslöften då jag inte riktigt tror på det då det aldrig funkat för mig tidigare, hehe. Utan dessa mål är för min egen skull och för att jag ska lyckas. Det är lättare sagt än gjort, men det känns på något vis lättare att förhålla sig till dessa mål om man har dem nedskrivna, som en liten reminder, en lista man kan kolla tillbaka på.

Stress är inte bra för någon. Sägs det, eller? Men så är faktiskt fallet. Jag har nog tappat räkningen gällande hur många gånger jag fullständigt brutit ihop pga att jag varit stressad och stissig, dels över stora skolarbeten (vilket kan vara fullt förståeligt) men även över småsaker som jag egentligen inte ska stressa upp mig över, småsaker som är helt onödiga att bli så ångestfylld över. Stressen är nog det som tagit mest kol på mig under 2017, och inför detta året vill jag lova mig själv att inte stressa upp mig i onödan för det är inte bra för någon, men även att jag måste lära mig att hantera stressade situationer på bästa sätt och inte bara ge upp när det känns svårt.


Vi är en summa av våra tankar, vad vi tänker är vad vi blir. Åh ja, det där är så så. Jag vet inte hur ofta jag har varit negativ mot mig själv när det kommer till skolarbeten, vilket är ledsamt då jag aldrig riktigt blir nöjd med det jag gör. Och om man har negativa tankar, då blir man negativ som person också. Denna negativitet är något jag börjat jobba på redan i slutet av förra året, och jag har redan nu börjat inse att man bara kan göra det man kan. Men just detta är något jag vill bli ännu bättre på detta år. Att man bara kan göra sitt yttersta. Men om det inte räcker då? Ja, det är helt enkelt inte hela världen då. Du har ju gjort ditt bästa, om där inte finns mer att ge så får man nöja sig med det oavsett vad konsekvenserna blir. För man har ju trots allt gjort sitt bästa. Det är faktiskt det som är det viktigaste.

Att vara nöjd med vad man åstadkommer. Detta är superviktigt, dock har jag aldrig varit bra på det. Jag blir aldrig nöjd med vad jag åstadkommer, särskilt inte inom skolan. Jag tänker alltid på vad jag hade kunnat göra bättre och varför jag inte gjorde si och så. Varför jag inte pluggade mer. Varför jag inte skrev just det svaret på en fråga när jag visste det. Att tänka i just dessa banorna är det som tynger ner en. Jag måste lära mig att det inte går att ändra på saker i efterhand, vad som är gjort är gjort. Är man inte nöjd, tja, då får man väl göra bättre ifrån sig nästa gång så att man blir nöjd. Det finns tid för en utveckling hela tiden. Det kommer fler chanser.


Planering är viktigt. Jätteviktigt för att få ihop en struktur i sitt liv (vilket jag inte haft något av under hela mitt 2017, pinsamt). Därav ska jag börja planera inför varje vecka, planera vad jag måste plugga (!!!), vad som ska ske med vänner och familj samt andra saker som ska hända i mitt liv. Jag tror att jag kommer må mycket bättre av det och att stressen kommer dämpas. Det är bra med en översikt så man har allting under kontroll.

Sömn är en nyckel till att må bra. True that. Jag behöver mina 8 timmar, annars blir jag sur och har svårt för att koncentrera mig. Har under hela höstterminen slarvat med min sömn vilket är något som haft en negativ effekt på mig i längden. 2018 ska jag försöka bättra mina dåliga sömnvanor trots att det lär bli en utmaning..


Träning gör att man presterar bättre. SANT! Och att man mår bättre. Jag har bortprioriterat min träning heelt och hållet på sistone (pga stress och usel planering..) och jag är så besviken på mig själv för det. 2018 ska jag verkligen ta tag i min träning då jag mår bättre både psykiskt och fysiskt av det. Dessutom är det en bra paus i vardagen från allt plugg, och det får mig att plugga bättre. Mer träning 2018!


Vad är det positiva med att skjuta upp på saker? Ja, vad är vitsen med det egentligen? Det har aldrig gynnat mig i varje fall. Jag ska bli bättre på att ta tag i saker direkt så att jag får det överstökat. Annars sitter man bara med det och skjuter upp det hela tiden, dag för dag. Sedan sitter man kvällen innan och stressar. Har även tappat räkningen här gällande hur många gånger jag råkat ut för detta när det kommer till skolarbeten.


Allt ovanstående är alltså mål som jag vill nå detta året, eller i alla fall saker som jag ska försöka bli bättre på. Om det dyker upp fler saker, vilket det antagligen lär göra, så fyller jag på listan.

Det är nyttigt för mig att få detta nerskrivet så att jag i slutet av året kan summera vad jag åstadkommit av det här. Har ni några mål?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Emilia

Hej vänner! Sitter i skrivande stund i köket med matteblocket samt miniräknaren framför mig och ska alldeles strax ta och göra lite matte. Skoldagen idag har varit riktigt seg, började vid åtta så det var en tidig morgon för min del. Längtar tills våren anländer så det blir lite ljusa mornar, jag mår så mycket bättre då och det blir lättare för mig att stiga upp.

Jag har rätt mycket som måste göras just nu, eller ja, en redovisning som måste vara klar tills nästa vecka. Så efter jag räknat ikapp i matten så ska jag ta tag i det arbetet. Känner mig lite stressad gällande hur jag ska få ihop det men det löser sig, har lovat mig själv att inte stressa upp mig alltför mycket i onödan så känner ändå att jag har det under kontroll. Andas. Börjar vid tio imorgon vilket är skönt då jag kan sova längre men ska ändå hoppa i säng hyfsat tidigt idag. Är så glad över at jag börjat bättra mina sömnvanor! Hur mår ni?

P&K

Likes

Comments

Emilia

Godkväll kära! Ligger just nu i soffan med datan framför mig och bara slappar. Fick lite spanska gjort tidigare idag då vi så klart redan fått uppgifter av skolan, så jag har fullt upp nu i veckan.. Jag tror aldrig jag har varit så trött som jag var imorse när jag steg upp vid sex-tiden. Det var en tidig morgon för min del idag och dagen har bara varit lång och jobbig. Behöver mer ledighet...

Förövrigt så har jag försökt få lite mer gjort på min redovisning som ska framföras om lite mer än 2 veckor men det blev inget vidare då jag inte har haft någon fokus alls idag. Jag är så trött, så jag får ta tag i det imorgon helt enkelt. Idag ska jag hoppa i säng tidigt då jag märkt att jag förra terminen gått och mått dåligt under skoldagarna pga brist på sömn. Men innan jag går till sängs ska jag planera veckan och ta en varm dusch. Jag måste även förbereda inför morgondagen, kul att vara tillbaka i det vanliga... Nej!

P&K

Likes

Comments

Mode

Red details


Bjuder på denna söta outfit en måndag som denna. Den är kanske inte så relevant nu till vintern, men på sommaren hade den varit as ball! Särskilt med lockigt hår eller en ''messy bun''. Vad tycker ni?


Likes

Comments

Emilia, Foto - självporträtt/porträtt

Efter att ha tagit en varm dusch skall jag nu bädda ner mig i sängen och se ett avsnitt av Gilmore Girls innan jag slocknar. Jag är tyvärr väldigt tankespridd ikväll och jag känner mig ganska vilsen, vilket känns jobbigt då jag samtidigt känner mig orolig inför skolan då jag inte är i fas. Har för mycket i huvudet just nu...

Imorgon vill jag tillåta mig själv att njuta den sista lovdagen och inte göra något skolrelaterat arbete alls, men om så blir fallet vet jag inte ännu. Jag får helt enkelt se. Hade dock behövt det då jag känner redan nu att jag kommer tycka det är jobbigt när skolan är igång igen då jag kommer börja oroa mig inför allt (min inte så älskade prestastionsångest)... Ett mål inför detta år är att sluta med det här och bara fokusera på att mitt bästa är tillräckligt för mig och att jag gör mitt bästa är det viktigaste - får se hur bra jag lyckas med det helt enkelt.. Godnatt fina <3

Likes

Comments

Emilia

Hej fina! Sitter just nu i bilen påväg hem efter att ha spenderat en dag på nyårssaluten för att kolla på fotboll, vilket jag och mamma gjorde igår med. Väl hemma så har förhoppningsvis lillebror och pappa anlänt då de varit i Ungern i några dagar, så det blir att umgås lite med dem. Jag borde även se över lite plugg innan skolstarten, men om det inte blir av idag så tar jag tag i det imorgon. Hoppas ni mår bra <3

P&K

Likes

Comments

Emilia

Ligger just nu i soffan och äter min favoritglass framför min favoritserie, Gilmore Girls. Det slog mig idag att skolan närmar sig med stormsteg och jag har börjat få lite smått ångest inför det då jag hade behövt få lite plugg gjort innan skolstarten så att jag är på banan. Men det får jag ta tag i på söndag och på måndag! Imorgon lär jag förhoppningsvis komma utanför dörren då jag mår bättre idag trots att jag fortfarande har hosta och ont i halsen. Jag är för rastlös för att sitta inne då jag enbart gjort det hela denna veckan så imorgon ska jag och mamma antagligen åka någonstans, kanske kolla lite fotboll!

P&K

Likes

Comments

Emilia, Foto - ätbart

Hej fina! Jag är på bättringsvägen men är inte helt återställd än tyvärr. Jag har mått väldigt dåligt sedan vi hördes vid sist och jag har inte haft energin till att kika in här. Har varit sängliggandes med 40-gradig feber samt halsont och jag har inte gjort mer än sovit, ätit isglass, druckit vatten och sträck-kollat serier. Idag var jag utanför dörren på en promenad med mamma och hunden för att få lite frisk luft, välbehövligt må jag säga. Därefter har jag bara legat i soffan till den ljuvliga doften av nybakade kanelbullar (!!!) då mamma sysselsatt sig med det denna kväll. Fina va?

Likes

Comments

Emilia

Jahapp, då var det 2018 nu, känns lite ofattbart. Tiden bara flyger iväg, helt sjukt. Om jag ska summera min kväll igår så var den verkligen toppen, till största del. Det var så mysigt att ha hela familjen samlad och fira in det nya året tillsammans. Jag är dock väldigt ledsen för att min feber kom tillbaka under kvällen vilket resulterade i att jag inte åt så mycket samt att jag slumrade till i soffan, kändes så ofint haha. Jag förstår inte hur jag lyckats dra på mig feber igen?!? Så det sög ju att jag låg i soffan med feber, men jag bet ihop och tog en Ipren vilket gjorde susen. Jag börjar dock ana att det är halsfluss jag har eftersom jag har så himla ont i halsen samt att jag haft väldigt hög feber (39,8 i temp :((() inatt som inte gett med sig. Nattens sömn har inte varit något vidare, jag har sovit dåligt och mått skit. Nu har jag tagit en Ipren, igen, i hopp om att skiten försvinner. Idag blir det bara att vilavilavila och dricka massa vatten, och ifall jag inte kikar in här senare eller några dagar framöver så vet ni varför. Gott nytt år på er och jag hoppas att ni alla haft en underbar nyårsafton!

P&K

Likes

Comments