Hejsan!
Helgen hade vi ett graderingsläger för barnen i vår klubb, det var tio stycken vitbältare som blev halv-gulbältare. Det var riktigt kul att få vara med på deras gradering och man känner sig stolt när man fått vara deras tränare sedan dem började.

Det var både barn och ungdomar på mattan under träningarna. Första dagen delades gruppen upp i två delar, de små och de stora. Självklart blev det ändå väldigt stora skillnader då den älsta i den stora gruppen var sexton år och den yngsta var 11. Därför körde vi mycket stor och liten, alltså att de stora kör med dem små och gör olika övningar. Det var riktigt roligt tycker jag.

På kvällen käkade vi pizza spelade spel och skrattade väldigt mycket, kvällarna på läger är nästan det roligaste, man lär känna varandra mycket bättre än på mattan under träningarna.

Dagen efter höll jag och min kompis i träningen, vi hade mycket fokus på lek som innehöll judo. Det var för att alla var så extremt trötta och det är svårt att få så pass många 7-11 åringar att koncentrera sig när dem är trötta. Det blev en lyckad träning ändå, och precis som innan körde vi mycket stor och liten, det är både kul och passar bra när man är så många på mattan och när det är så spridd ålder på dem.

Efter vår träning skulle vitbältarna få gradera, tränarna gick igenom allt dem behövde kunna och alla klarade det!
Jag känner mig sjukt stolt, allra helst över dem jag varit tränare åt sedan jag började med judo.

Just nu har jag väldigt mycket i skolan, och på fritiden också. Det har lätt till att jag är otroligt stressad och glömmer saker hela tiden, inte så jättekul kanske :(
Ska försöka slappna av lite mera och skriva upp det jag behöver göra så att jag inte behöver ha allting i mitt huvud. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen var det äntligen dags för tävling igen, lika kul som vanligt. Jag gick in för att jag älskar att tävla och för att ha roligt, och precis som jag alltid sagt kommer resultaten på köpet. Det betyder dock inte att man kommer vinna om man går in bara för att man gillar att tävla, utan snarare att man går in utan press vilket kommer leda till att man får chansen att prestera bättre.

Jag körde både U15 och U18 i helgen, sammanlagt blev det 7 matcher, jag vann 5 matcher och förlorade 2 (tror jag). Ett guld i U15 och ett brons i U18!

Första matchen i U15 gick det lite trögt i början, det kändes då som om jag inte var van med att tävla, men helt plötsligt släppte allt, från att känna sig o van till att det kändes som om jag aldrig gjort något annat än att stå på mattan, och jag vann matchen. Det kändes riktigt skönt efteråt och den känslan sitter kvar än. Resterande del av tävlingen gick fortsatt bra, det kändes som om jag hade kontroll, över både mig själv och de andra. Jag testade "nya" tävlingstekniker och i en av matcherna blev jag riktigt förvånad över att jag lyckades med ett kast jag alltid har haft svårt med på tävling. Jag är riktigt nöjd över den här tävlingen, jag känner att jag gjorde fina matcher och har fått många nya saker jag behöver träna på.

En lite rolig sak som hände under tävlingen var att jag höll på att missa U18 prisutdelningen haha, min kompis som jag tävlade tillsammans med började prata med mig när hon var på väg till duschen, jag tänkte att jag skulle hänga på eftersom det brukar bli lång kö efter prisutdelningen. Vi var lite osäker på när prisutdelningen skulle vara, men vi trodde den skulle vara efter alla matcher var slut, men vi skyndade oss för säkerhets skull. När vi stod i duschen kom mamma springandes och sa att prisutdelningen hade börjat och att de snart skulle ropa upp vår viktklass. En (!) minut senare står jag på prispallen , har aldrig varit så snabb förut haha.

Idag har jag bara varit hemma, hela min kropp ömmar men det är så det ska vara. Idag har vi pyntat julgranen och julpyntat hela huset, såååå mysigt tycker jag. Mina kusiner var här ett tag och fikade och nu har en av mina andra kusiner kommit hit.

Hoppas ni har haft en bra helg! <3

Likes

Comments

Hejsan! <3 hoppas ni har det bra!

Jag har inte haft så mycket tid den senaste tiden tyvärr.

Det har hänt lite grann sen jag skrev senast, Förra helgen var jag på plattformen, det är en utbildning för barn och ungdomstränare och eftersom jag hjälper till med vissa träningar så fick jag möjlighet att gå på den. Det var sjukt lärorikt, de gick bland annat igenom barnens fysiska och psykiska utveckling, lite tävlings inställning och de gav tips på roliga lekar som är anpassade till barn. Vi fick diskutera angående olika frågor och situationer, det var faktiskt en riktigt rolig utbildning. Det jag fastnade för mest var diskussionerna om självkänsla och självförtroende, de förklarade vikten av att berömma barnen och samtidigt på vilket sätt man kan hjälpa barnen att tro mera på sig själv. Jag personligen anser att det är sjukt viktigt att berömma barnen, det gör att de kan känna sig duktiga och där med har större chans att prestera bättre.

Nu i helgen ska jag äntligen få tävla igen, det blir på Iksödra som äger rum i Stockholm. Jag tror att jag främst ska fokusera på att ladda upp ordentligt, få i mig energi, ha variation på mina kast, men framförallt ha kul! Jag ska också försöka tänka på vad jag ska göra istället för vad jag inte ska göra, kanske fungerar, kanske inte, vem vet? Egentligen spelar inte resultatet någon större roll, även fast det är kul och vinna är det inte det viktigaste. Jag är iallafall sjukt taggad, jag älskar ju att tävla!

Det har varit en superbra vecka, har bland annat fikat med Valentina, vilket var jättemysigt och definitivt något vi måste göra om. Har även varit iväg och simmat, kört fys efter judoträningen (trodde jag skulle dö efteråt hahah) Och såklart, det bästa av allt, det har kommit snö! Nu kan jag lyssna på julmusik utan att lika många tycker jag är knäpp.

Hoppas ni haft det lika bra som mig!

Likes

Comments

Just nu går det väldigt trögt med judon känns det som, missförstå mig inte, jag älskar fortfarande judon men det känns inte riktigt som det brukar. Man kan säga att jag hamnat i en svacka, inget går riktigt som jag vill, min kropp vill inte samarbeta med min hjärna.

Kast som jag förut haft lätt för blir plötsligt svårare och inget vill riktigt "falla på plats". Randorin känns inte lika naturlig och jag kommer inte in på de kasten och teknikerna jag vill komma in på, det gör att jag fastnar i samma två tekniker. Det är sjukt irriterande för att jag vill verkligen att allt ska gå som förut.

De två senaste tävlingarna har inte känts så bra, från början trodde jag att det endast berodde på att uppladdningen inte var som den brukar eller att jag inte var van med min nya coach, men jag insåg att det inte var det största problemet. Det största problemet är helt enkelt att jag försökt för mycket, jag har velat bevisa för min nya klubb att jag är "lika bra som förut" eftersom att jag haft en svacka på träningarna. Det har lätt till att jag inte gått in på mattan för att ha roligt, det är ju mitt motto (!) "Man ska gå in på mattan för att ha roligt och inte bara för att vinna, vinsterna kommer på köpet".

Går man in på mattan med för mycket press eller med inställningen att man måste prestera eller ska bevisa något så kommer det bli sjukt svårt att faktiskt göra bra ifrån sig. (Jag vill förtydliga att det var jag som satte pressen på mig och det var inte klubben som gjorde det.)

Stefan, som var min gamla tränare, har alltid sagt till mig att alla får svackor, även de bästa, det ända man kan göra är att lära sig av det och att aldrig ge upp! Jag vet att det snart kommer det kännas bättre, men det har gått rätt så bra för mig en period, jag lyckades komma ända till bronsmatch på SM (även fast jag körde på dispens) och jag har vunnit många tävlingar det senaste åren, och det är självklart därför det även kommer svackor. Min tränare sa också till mig att vägen till ens drömmar och mål inte är rak, och den kommer aldrig vara heller, i så fall skulle alla varit på samma nivå.

Stefan var, är och kommer alltid vara en stor förebild för mig, precis som Filip och Jocke också alltid är, min dröm är att kunna inspirera någon på samma sätt som dem inspirerar mig, och att betyda lika mycket för någon som de människorna betyder för mig, det hade varit en ära.

(vill förklara att det folk sagt till mig är inte citerat utan min tolkning på deras ord)


Hoppas ni har en bra dag!<3

Likes

Comments

Hejsan! <3

I tisdags kom jag hem från tio supermysiga och jättevarma dagar i Spanien, de har till stor del bestått av sol, bad och mycket frukt haha. Däremot har det inte blivit så mycket träning, sprang någon dag på stranden, en dag så sprang jag i området där vi bodde, och två gånger var jag upp på berget som ligger i Playa de las americas, annars blev det bara att vi promenerade.

Jag var faktiskt orolig att jag skulle gå upp "för mycket" under resan, dock var det inga problem eftersom jag väger lika mycket nu som innan jag åkte haha. Anledningen till att jag oroade mig var för att jag skulle köra Riksmästerskap för Bohusläns RM lag, dock var det folk som hoppade av och då tyckte de att vi var för några, så tyvärr får jag leta vidare efter ett nytt lag. Västmanland har inget eget lag och det gör att andra län som inte har en person i en viktklass kan låna in mig i sitt lag. Jag är iallafall uppskriven på en lista med folk som man kan låna in till andra lag och jag hoppas på att jag lyckas hitta ett nytt.

Det kändes riktigt skönt att komma tillbaka till judon, precis som alltid när jag varit borta så saknar jag alla så mycket. I onsdags var det som vanligt graderingsträning och i torsdags var det (äntligen) en randoriträning. Vi har inte kört ren randori på länge, vi har istället kört 30 sekunder i taget för att träna på att agera snabbt och att vara snabb. Personligen tycker jag att det är roligare med 3 minuters byten, eftersom det ger en mer tid att testa nya tekniker och träna på sina favorit tekniker.

Just nu har jag inte så mycket att skriva, men jag antar att det kommer. Jag tävlar ju inte så mycket just nu men jag saknar faktiskt tävlingarna, även om det inte gick så jättebra på de senaste haha.

Ha det bra! <3


Likes

Comments

Löpning på stranden

Absoluta favoritfrukterna

Paella, typisk spansk maträtt

Hejsan! Hopps ni mår precis lika bra som mig!!<3

Äntligen så är jag på Tenerife, jag älskar verkligen den här värmen!!

Jag åkte med mon mormor och morfar till flygplatsen vid 13.00 i söndags, eftersom flyget inte gick förens vid 16.00 shoppade jag och mormor loss på Arlanda.

Det var en väldigt lång flygresa och i slutet var jag väääldigt rastlös. Vi hamnade inte heller på samma stolsrad men mormor fick chansen att byta så hon satt längst ut på sin och hamnade då på raden bakom mig, så det spelade ingen roll.

Vi kom fram väldigt sent på kvällen, vi blev bjudna på mat direkt när vi kom fram till våra släckningar. Standard fråga från Tía är ”vill du ha mer mat?” Och ”vill du ha en yoghurt?” De matar verkligen i mig mat haha. Direkt efter vi ätit gick vi och lade oss, vi va helt slut!

Första dagen var det väldigt varmt, dock var det dis på himlen vilket gjorde att det inte var så soligt. Vi gick runt i Los Cristianos hela dagen, på kvällen hade tía lagat Paella, det är min favoritmat!! På kvällen gick vi ut och tog en drink.

Igår gick vi ner på stranden på morgonen, där låg vi i någon timme innan vi gick upp till affären och köpte mycket olika frukter, bland annat hijo pico, granatäpple och drakfrukt som var min favorit, den var sjuuuukt god. Det var disigt ute igår också, men det var rätt så skönt ändå. Precis som dagen innan gick vi ut på kvällen och tog en drink, super gott!

Idag däremot var det över 30 grader och helt blå himmel!! Vi började dagen med att gå ner på stranden och låg där ett tag, sen gick vi och köpte lite bläckfisk som vi tänkte äta någon dag. Vi stannade på en resturang och drack färsk apelsinjuice och gick runt dit benen bar oss, eller snarare vi gick efter Tía haha.

Hittills har det varit super skönt med varmt väder och vi har bara gått runt i solen och haft det skönt, jag har till och med fått lite färg! Förhoppningsvis fortsätter alla dagar likadant! <3

Likes

Comments

Halloj alla! <3

Den här veckan har jag inte bloggat något, som ni kanske märkt haha. Men jag har iallafall hunnit med att träna lite, som jag skrev i förra inlägget har jag försökt att komma igång med styrketräningen och även konditionen, det har faktiskt gått riktigt bra och det kändes verkligen jättebra!

Jag har tänkt att försöka bygga muskler och bli mycket starkare tills nästa år, eftersom att jag tänker söka in till Judogymnasiet i Lindesberg, dock är jag lite osäker på vilket sätt som är bäst att köra haha.

Jag har inte tänkt tävla så jättemycket den här terminen, dels för att jag istället tänkt satsa på mitt bruna bälte och dels för att jag vill att min nya judoklubb ska få lära känna mig bättre och se hur jag tänker och lite hur min judo ser ut. Jag har inte mycket alls kvar innan jag kommer kunna göra min gradering, jag är väldigt säker på alla kast och fasthållningar men måste bli mera säker på arm och halslåsen, jag har alltid varit för liten för att köra dem och det är därför jag är väldigt osäker på dem, dock känns det inte som om det är långt kvar nu!

I helgen blev jag även erbjuden att vara en del av Bohusläns RiksMästerskaps-lag! Jag tackade självklart Ja. Jag kommer då varva -63 och +63 tillsammans med Caroline, så vi båda väger in i -63 men utifrån motståndare väljer vi vem som ska köra +63 och vem som ska köra -63. Jag blev riktigt glad när jag blev tillfrågad och pratade även med en av ledarna via telefon, eftersom jag alltid tyckt att det varit jobbigt att prata i telefonen så är jag faktiskt stolt över mig själv. Varenda gång jag utmanat mig så går det bara lättare och lättare, i det här fallet så är det inte alls lika nervöst längre att prata i telefonen, det går faktiskt riktigt bra!

Jag har bara tänkt att köra två tävlingar, Ik södra och RM. Jag kommer försöka gå in med inställningen att gå in på mattan och ha roligt, jag känner inte riktigt att jag gjort det de senaste två tävlingarna, det har känts som om jag velat "bevisa" något, det är nog bidragande till att jag inte klarat av att prestera lika bra som innan sommaren.

På söndag flyger jag ÄNTLIGEN till Tenerife!! Det kommer bli så extremt skönt med lite ledighet jag ska bara ladda batterierna, och såklart sola och bada massor! Jag kollade vilket väder det skulle vara i Spanien och det skulle vara mellan 25 - 30 grader! <3

Likes

Comments

Hejsan! hur har ni det?

Den här veckan har varit väldigt seg, jag tror att det framförallt beror på att jag inte bott hemma utan hos min farmor och farfar, anledningen till det är för att mina föräldrar har varit utomlands men ääääntligen kommer de hem!! Jag har varit trött, lite hängig och inte orkat mycket alls, Det har även varit lite små stressigt i skolan med prov o.s.v. Kanske är det också därför jag varit extra trött?

Jag har inte heller så mycket motivation när det gäller träningen just nu, Jag har kört de vanliga judo träningarna den här veckan men har nästan inte orkat något annat, energin ligger verkligen på 0.
Igår var jag dock ute och sprang i spånbanan med en kompis, det var riktigt kul att han ville träna med mig även fast jag har väldigt mycket sämre kondition än honom hahah. Vi började med att köra löpintervaller, jag vet faktiskt inte vilken tid vi körde på men det var skitjobbigt haha. När vi hade kört halva med intervaller så joggade vi ca 1km och fortsatte sen med löpintervallerna.

Jag ska försöka komma igång med styrketräning och konditionsträning igen, eftersom det varit tävlingar på helgerna så har jag tagit det lugnare de två senaste veckorna, den här veckan har det inte blivit styrketräning eftersom jag inte bor hemma. Jag känner att jag måste bli lite starkare i judon också, eftersom jag ofta är mindre än de andra så tror jag att det kan vara bra att vara lite starkare.

Men nu är det mindre än 2 veckor kvar tills jag åker till Tenerife i 10 dagar tillsammans med min mormor!! Det kommer bli sjukt mysigt att åka bara hon och jag. Jag ska försöka gå så mycket som möjligt tillsammans med mormor, samtidigt ska jag bygga på brännan och bara njuta av de dagarna som vi är där! <3

Nu ska jag ta nya tag och hoppas att jag har lite mer ork den här veckan!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Jag mår superbra!! <3

I helgen var det ytterligare en tävling i Lindesberg, jag dubblade som vanligt. I fredags åkte jag och de andra från min klubb som skulle tävla fram och tillbaka till Lindesberg för att väga in. Det tog 1 timme att åka dit och 1 timme hem, själva invägningen tog bara 1 min, så vi var inte där länge alls haha.

På lördagen började jag med U15, där var vi bara tre stycken. Tävlingarna kändes mycket bättre än förra helgen, jag hade mycket mera kontroll även fast jag gjorde en del misstag o.s.v. tyvärr förlorade jag båda min matcher och slutade på en bronsplats.

Jag hann precis få i mig något att äta sen var det bara att snabbt värma upp och ladda upp igen, U18 kändes riktigt bra i kroppen, dock gjorde jag lite misstag och därför förlorade matcherna där också, men de kunde lika gärna ha varit jag som vann.

Efteråt gick jag och mina coacher igenom vad jag behöver träna och tänka på. Jag känner mig ändå nöjd med min insats i helgen även om jag inte vann något. Jag tror att en av anledningarna till att det inte går lika bra som i våras är för att jag precis bytt klubb och det tar ett tag för mig att vänja mig och för att de ska lära känna mig på tävlingsmattan och se hur jag tänker, men det kommer släppa snabbt! Jag hade verkligen skitkul och det är så det ska vara. Det var även roligt att så många kom för att kolla när jag körde, bl.a. en av mina kompisar och en klubbkompis som inte tävlar var där. Sedan kom även en kille som var coach till mig förra helgen, jag hade verkligen inte förväntat mig att han skulle komma dit, allra helst inte då han var sjuk. Känslan av att något var "fel" släppte när han kom, det var för att han vart min coach ibland i min förra klubb och vet därför lite bättre hur jag fungerar, och det betyder verkligen jättemycket att han kom dit. <3

Likes

Comments

Hejsan! <3
Förra veckan blev det inte så mycket uppdatering, det beror på att jag inte haft så mycket tid eller ork.
Förra veckan laddade jag upp inför trollträffen med två dagar judo träning, en löparna och sedan vilade jag dagen innan gör att samla krafterna.

Invägningen gick jättebra, min våg hemma har faktiskt inte visat fel (för en gångs skull haha). Första dagen körde jag U18, men det gick inte så jättebra. Kändes inte som om jag var mig själv ute på mattan, jag reagerade annorlunda mot vad jag brukar, jag gjorde även saker som inte alls är min stil, tillexempel så backade jag mer än vanligt. Jag körde två matcher, första matchen förlorade jag snabbt, det berodde på att jag heeelt tappade fokus och "öppnade upp" så det bara var för henne att gå in och kasta. Mellan mina matcher fick jag ett samtal från min gamla tränare och coach, han satt och kollade på mina matcher via livestream, och han gav mig tips på hur jag ska tänka och berättade vad jag gjorde för misstag och gav mig råd på vad jag ska göra för att förhindra att det händer igen. Det samtalet gjorde verkligen mycket för mig, jag saknar Stefan så sjuuukt mycket. Andra matchen var mera jämn och vi gick full tid, dock hade hon lyckats plocka på sig två waza-ari och därför vann hon matchen. Just då kändes det verkligen surt men efter ett tag så kom jag ihåg vad jag själv alltid brukar säga, man ska tävla för att det är kul och inte bara för att vinna. Det jag framförallt tror att jag missade första dagen var att "tagga upp" , värma upp ordentligt och att hitta fokus. Det blev att jag glömde bort den biten lite granna.

Andra dagen lärde jag mig lite av mina misstag, jag började ca 30 min innan U15 skulle starta med att få upp grundvärmen, det gör att det går snabbare sedan när det börjar dra ihop sig, det minskar även skador osv.
Jag käkade lite och "gick in i mig själv", som Stefan alltid brukade säga. När det började dra ihop sig så gick jag och Ronja ner till mattan och när jag börja klättra upp på tavlan körde jag lite ingångar osv för att få upp adrenalinet. Det kändes verkligen bra innan matchen och det kändes som om jag var mera mig själv andra dagen. Jag startade matchen med att gå in starkt och jag vann den matchen på en klockren Ippon, det kändes verkligen sjukt bra! Andra matchen mötte jag en tjej jag ofta mött, hon får in en fasthållning men hinner precis inte komma ur så hon vann. Sista matchen jag körde var semifinal (tror jag att det heter haha) tyvärr så lät jag henne få lite för mycket kontroll och hon får in två waza-ari och jag får två varningar (dock var det lite otydligt varför tycker jag) och hon vann den matchen. Så jag slutade på en bronsplats!

Jag är faktiskt nöjd med helgens insats, även fast jag inte var med 100% första dagen så känner jag att det inte spelar någon jättestor roll. Man ska tävla för att det är roligt men man ska alltid kämpa för att vinna, och det känner jag att jag gjort, även om det inte alltid räckte hela vägen. Jag fick även träffa min bästa vän, hon är verkligen världes finaste människa, jag saknar henne redan<3 Men nu laddar jag inför Lindeopen nästa helg!

Likes

Comments