Halloj alla! <3

Den här veckan har jag inte bloggat något, som ni kanske märkt haha. Men jag har iallafall hunnit med att träna lite, som jag skrev i förra inlägget har jag försökt att komma igång med styrketräningen och även konditionen, det har faktiskt gått riktigt bra och det kändes verkligen jättebra!

Jag har tänkt att försöka bygga muskler och bli mycket starkare tills nästa år, eftersom att jag tänker söka in till Judogymnasiet i Lindesberg, dock är jag lite osäker på vilket sätt som är bäst att köra haha.

Jag har inte tänkt tävla så jättemycket den här terminen, dels för att jag istället tänkt satsa på mitt bruna bälte och dels för att jag vill att min nya judoklubb ska få lära känna mig bättre och se hur jag tänker och lite hur min judo ser ut. Jag har inte mycket alls kvar innan jag kommer kunna göra min gradering, jag är väldigt säker på alla kast och fasthållningar men måste bli mera säker på arm och halslåsen, jag har alltid varit för liten för att köra dem och det är därför jag är väldigt osäker på dem, dock känns det inte som om det är långt kvar nu!

I helgen blev jag även erbjuden att vara en del av Bohusläns RiksMästerskaps-lag! Jag tackade självklart Ja. Jag kommer då varva -63 och +63 tillsammans med Caroline, så vi båda väger in i -63 men utifrån motståndare väljer vi vem som ska köra +63 och vem som ska köra -63. Jag blev riktigt glad när jag blev tillfrågad och pratade även med en av ledarna via telefon, eftersom jag alltid tyckt att det varit jobbigt att prata i telefonen så är jag faktiskt stolt över mig själv. Varenda gång jag utmanat mig så går det bara lättare och lättare, i det här fallet så är det inte alls lika nervöst längre att prata i telefonen, det går faktiskt riktigt bra!

Jag har bara tänkt att köra två tävlingar, Ik södra och RM. Jag kommer försöka gå in med inställningen att gå in på mattan och ha roligt, jag känner inte riktigt att jag gjort det de senaste två tävlingarna, det har känts som om jag velat "bevisa" något, det är nog bidragande till att jag inte klarat av att prestera lika bra som innan sommaren.

På söndag flyger jag ÄNTLIGEN till Tenerife!! Det kommer bli så extremt skönt med lite ledighet jag ska bara ladda batterierna, och såklart sola och bada massor! Jag kollade vilket väder det skulle vara i Spanien och det skulle vara mellan 25 - 30 grader! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan! hur har ni det?

Den här veckan har varit väldigt seg, jag tror att det framförallt beror på att jag inte bott hemma utan hos min farmor och farfar, anledningen till det är för att mina föräldrar har varit utomlands men ääääntligen kommer de hem!! Jag har varit trött, lite hängig och inte orkat mycket alls, Det har även varit lite små stressigt i skolan med prov o.s.v. Kanske är det också därför jag varit extra trött?

Jag har inte heller så mycket motivation när det gäller träningen just nu, Jag har kört de vanliga judo träningarna den här veckan men har nästan inte orkat något annat, energin ligger verkligen på 0.
Igår var jag dock ute och sprang i spånbanan med en kompis, det var riktigt kul att han ville träna med mig även fast jag har väldigt mycket sämre kondition än honom hahah. Vi började med att köra löpintervaller, jag vet faktiskt inte vilken tid vi körde på men det var skitjobbigt haha. När vi hade kört halva med intervaller så joggade vi ca 1km och fortsatte sen med löpintervallerna.

Jag ska försöka komma igång med styrketräning och konditionsträning igen, eftersom det varit tävlingar på helgerna så har jag tagit det lugnare de två senaste veckorna, den här veckan har det inte blivit styrketräning eftersom jag inte bor hemma. Jag känner att jag måste bli lite starkare i judon också, eftersom jag ofta är mindre än de andra så tror jag att det kan vara bra att vara lite starkare.

Men nu är det mindre än 2 veckor kvar tills jag åker till Tenerife i 10 dagar tillsammans med min mormor!! Det kommer bli sjukt mysigt att åka bara hon och jag. Jag ska försöka gå så mycket som möjligt tillsammans med mormor, samtidigt ska jag bygga på brännan och bara njuta av de dagarna som vi är där! <3

Nu ska jag ta nya tag och hoppas att jag har lite mer ork den här veckan!

Likes

Comments

Hej, hur mår ni? Jag mår superbra!! <3

I helgen var det ytterligare en tävling i Lindesberg, jag dubblade som vanligt. I fredags åkte jag och de andra från min klubb som skulle tävla fram och tillbaka till Lindesberg för att väga in. Det tog 1 timme att åka dit och 1 timme hem, själva invägningen tog bara 1 min, så vi var inte där länge alls haha.

På lördagen började jag med U15, där var vi bara tre stycken. Tävlingarna kändes mycket bättre än förra helgen, jag hade mycket mera kontroll även fast jag gjorde en del misstag o.s.v. tyvärr förlorade jag båda min matcher och slutade på en bronsplats.

Jag hann precis få i mig något att äta sen var det bara att snabbt värma upp och ladda upp igen, U18 kändes riktigt bra i kroppen, dock gjorde jag lite misstag och därför förlorade matcherna där också, men de kunde lika gärna ha varit jag som vann.

Efteråt gick jag och mina coacher igenom vad jag behöver träna och tänka på. Jag känner mig ändå nöjd med min insats i helgen även om jag inte vann något. Jag tror att en av anledningarna till att det inte går lika bra som i våras är för att jag precis bytt klubb och det tar ett tag för mig att vänja mig och för att de ska lära känna mig på tävlingsmattan och se hur jag tänker, men det kommer släppa snabbt! Jag hade verkligen skitkul och det är så det ska vara. Det var även roligt att så många kom för att kolla när jag körde, bl.a. en av mina kompisar och en klubbkompis som inte tävlar var där. Sedan kom även en kille som var coach till mig förra helgen, jag hade verkligen inte förväntat mig att han skulle komma dit, allra helst inte då han var sjuk. Känslan av att något var "fel" släppte när han kom, det var för att han vart min coach ibland i min förra klubb och vet därför lite bättre hur jag fungerar, och det betyder verkligen jättemycket att han kom dit. <3

Likes

Comments

Hejsan! <3
Förra veckan blev det inte så mycket uppdatering, det beror på att jag inte haft så mycket tid eller ork.
Förra veckan laddade jag upp inför trollträffen med två dagar judo träning, en löparna och sedan vilade jag dagen innan gör att samla krafterna.

Invägningen gick jättebra, min våg hemma har faktiskt inte visat fel (för en gångs skull haha). Första dagen körde jag U18, men det gick inte så jättebra. Kändes inte som om jag var mig själv ute på mattan, jag reagerade annorlunda mot vad jag brukar, jag gjorde även saker som inte alls är min stil, tillexempel så backade jag mer än vanligt. Jag körde två matcher, första matchen förlorade jag snabbt, det berodde på att jag heeelt tappade fokus och "öppnade upp" så det bara var för henne att gå in och kasta. Mellan mina matcher fick jag ett samtal från min gamla tränare och coach, han satt och kollade på mina matcher via livestream, och han gav mig tips på hur jag ska tänka och berättade vad jag gjorde för misstag och gav mig råd på vad jag ska göra för att förhindra att det händer igen. Det samtalet gjorde verkligen mycket för mig, jag saknar Stefan så sjuuukt mycket. Andra matchen var mera jämn och vi gick full tid, dock hade hon lyckats plocka på sig två waza-ari och därför vann hon matchen. Just då kändes det verkligen surt men efter ett tag så kom jag ihåg vad jag själv alltid brukar säga, man ska tävla för att det är kul och inte bara för att vinna. Det jag framförallt tror att jag missade första dagen var att "tagga upp" , värma upp ordentligt och att hitta fokus. Det blev att jag glömde bort den biten lite granna.

Andra dagen lärde jag mig lite av mina misstag, jag började ca 30 min innan U15 skulle starta med att få upp grundvärmen, det gör att det går snabbare sedan när det börjar dra ihop sig, det minskar även skador osv.
Jag käkade lite och "gick in i mig själv", som Stefan alltid brukade säga. När det började dra ihop sig så gick jag och Ronja ner till mattan och när jag börja klättra upp på tavlan körde jag lite ingångar osv för att få upp adrenalinet. Det kändes verkligen bra innan matchen och det kändes som om jag var mera mig själv andra dagen. Jag startade matchen med att gå in starkt och jag vann den matchen på en klockren Ippon, det kändes verkligen sjukt bra! Andra matchen mötte jag en tjej jag ofta mött, hon får in en fasthållning men hinner precis inte komma ur så hon vann. Sista matchen jag körde var semifinal (tror jag att det heter haha) tyvärr så lät jag henne få lite för mycket kontroll och hon får in två waza-ari och jag får två varningar (dock var det lite otydligt varför tycker jag) och hon vann den matchen. Så jag slutade på en bronsplats!

Jag är faktiskt nöjd med helgens insats, även fast jag inte var med 100% första dagen så känner jag att det inte spelar någon jättestor roll. Man ska tävla för att det är roligt men man ska alltid kämpa för att vinna, och det känner jag att jag gjort, även om det inte alltid räckte hela vägen. Jag fick även träffa min bästa vän, hon är verkligen världes finaste människa, jag saknar henne redan<3 Men nu laddar jag inför Lindeopen nästa helg!

Likes

Comments

Mia Hermansson, OS kandidat 2016 och huvudtränare för lägret <3

Gruppbild med alla tränande från Köpings judoklubb

Hej hej! <3

I helgen har jag varit på Karlskoga judocamp, Mia Hermansson och Joakim Dvärby var huvudtränarna. Hela dagen var sjukt rolig, både träningarna och även allt annat också<3
Första passet började vi med "vanlig" uppvärmning, d.v.s joggning runt mattan och sedan olika övningar över mattan. Vi körde även en lek som brukar kallas Hamburgaren.
Efter så körde vi teknik, och det var tekniker som fungerade väldigt bra för mig och som jag troligtvis kommer använda mig av på tävlingar o.s.v i slutet körde vi några byten randori.

Andra träningen började likadant med uppvärmningen, sedan körde vi olika lyfttekniker på tjockmatta. Efter så körde vi vändningar från olika lägen och ingångs intervaller 4× 20sek. Vi avslutade även där med newaza och tachiwaza randori.

Som sagt var det ett sjukt roligt och lärorikt läger, eftersom vi inte var jätte många på mattan (tror vi var 16 stycken) så hann Mia och Joakim gå runt och kika lite och ge tips medans vi körde, det gjorde att vissa tekniker fungerar bättre nu än innan lägret. <3

Likes

Comments

Mys med min lilla älskling under studiedagen <3

Hejsan! hur är det med er? <3

Jag har haft en väldigt skön vecka, i Måndags var det judoträning, vi körde mycket ingångar och fokuserade på balansbrytning.

I Tisdags körde jag lite styrketräning, jag har fortfarande sjukt mycket träningsvärk i vaderna även fast det gått tre dagar hahah. Jag körde först axlar och armar men sedan även ben eftersom jag hade väldigt mycket energi.

I onsdags var det bara tänkt att jag skulle vara hjälptränare i ungdomsgruppen, men jag fick frågan om jag ville följa med in till ju-jutsu'n och köra lite newaza, det var faktiskt kul, dock kändes det väldigt ovant eftersom vissa regler är lite olika judons :)

I Torsdags hade vi studiedag, det var suuuuperskönt!! Jag mös typ hela dagen med min katt! På kvällen var det judoträning, med fokus på Randori och tävlingsteknik, vi började med att köra lite newaza för att sedan gå vidare på ingångar och kast som uppvärmning, efter det delades vi upp i två grupper och sen körde vi Randori resterande del av träning, :)

Idag har tar jag en vilodag och taggar in inför Karlskoga judocamp i morgon, det kommer bli super kul! :)

Likes

Comments

Hej hej! <3

Den här veckan började som vanligt med en Judoträning, det var väldigt mycket fokus på randori, jättekul tycker jag.

I Tisdags och Onsdags var jag på hajk med min klass, det blev faktiskt bättre än jag trodde, dock hade jag inte så höga förväntningar. Vi hade tänkt att bada, men det gick sådär, det blev ju skitkallt på kvällen så vi satt vid lägerelden och snackade, en kompis hade med gitarren och spelade lite och vi bara hade det mysigt. Vi gick ca 6km båda dagarna och jag hade en rätt så tung väska, det kändes dagen efter hahaha. Det kändes som om det var Myyyyycket längre än 6km, tror faktiskt att det var närmare en mil vi gick per dag.

Jag var helt slut efter hajken, vi hade inte sovit så mycket den natten, därför hoppade jag över att vara hjälptränare i onsdags, istället var jag hemma och vilade.

I Torsdags tränade min lillebror innan min träning, då hjälpte jag till som tränare och eftersom de var ojämna så hoppade jag in och körde med en av dem.
Min träning kändes jättebra i torsdags, det var inte alls som förra torsdagen då jag inte kände att jag lyckades med kasten o.s.v. Det var iallafall randori precis som i måndags, men vi körde lite tävlingsteknik. Dock kändes det som om det kastet inte riktigt fungerade för mig, fast när jag testade en variant så det gick mycket bättre.

Igår så hade vi löpning på idrotten i skolan så jag sprang 3km, när jag kom hem körde jag lite styrketräning, så det blev lite träning igår också.

Idag har jag bara haft en mysdag och käkat gott och sovit största delen av dagen haha.

Nästa helg är det ett läger i Karlskoga som jag ser fram emot, Mia Hermansson som har varit med i OS och Joakim Dvärby är huvudtränare, så det kommer bli jättekul!

Helgen efter är det trollträffen i Trollhättan. Min bästa kompis kommer även komma dit så jag kommer äntligen få träffa henne. Hon bor 4 timmar bort från mig, därför brukar vi inte träffas :(.

Hoppas ni haft en superbra vecka! <3

Likes

Comments

Hejsan <3

Den här veckan har det inte blivit jättemycket träning, har bara kört judoträning på torsdagen och var även hjälptränare i onsdags.

I måndags blev det inte någon träning eftersom vi var på ett möte, sen kände jag att att jag verkligen behövde vila, har tränat rätt så mycket senaste tiden.

I torsdags körde vi en randoriträning med mycket kamp, dock blev ingenting riktigt som jag ville, jag kunde inte göra kasten som jag brukar och det kändes som om jag inte kom in på något.
Jag håller nog på att bli sjuk, det rinner i min näsa och är trött och hängig. därför har jag inte tränat något nu i helgen utan hoppas på att det känns bättre på måndag istället!

I går var jag på Bio och åt kinamat med mina kusiner, vi såg filmen logan lucky. Den var bra tyckte jag, bara lite seg och utdragen i vissa delar.

Likes

Comments

Hejsan! <3

I helgen har jag varit på Riksrandori i Lindesberg, det har varit sjukt roligt men också sjukt jobbigt haha.

Första dagen vi var där var det två tachiwasa-randori pass med lite newaza i samband med uppvärmningen. På uppvärmningen började vi med att springa runt mattan och göra olika övningar, sedan körde vi "vägg till vägg" övningar både i par och enskilt och efter det lite newaza. När vi gick upp i stående började vi med att kasta varandra varannan gång i rörelse, sedan gick vi över till tachiwaza-randori och körde det resten av träningen.

På söndagen var första passet bara newaza. Efter uppvärmningen som var likadan som dagen innan körde vi vändningar och klockan, klockan går typ ut på att du ska gå ett helt varv med fasthållningar samtidigt som du har kontroll över uki. Efter det körde vi newaza-randori.
Andra passet var uppvärmningen annorlunda, vi körde "följa John" i par, efter ett tag slog man ihop paren så vi blev fyra stycken i varje grupp, sedan åtta stycken. När vi var åtta stycken i varje grupp så körde vi samarbetsövningar över mattan. Sedan blev det tachiwasa-randori.

Det är jättekul att sparra med många olika människor, jag fick även in kast som jag inte brukar köra och jag träffade många kompisar från andra klubbar som jag inte träffat på jättelänge. Just nu känns min kropp sjukt öm och jag har blåmärken överallt, jag som inte ens brukar få blåmärken haha.

#judo #träning​​

Likes

Comments

Hejsan! <3

Den här veckan har det inte blivit så mycket bloggande, dels för att jag tränar mycket och kommer hem rätt så sent på kvällarna men även för att skolan dragit igång.

I lördags blev det styrketräning, Jag blandade axlar, bröst och ben (som är det roligaste haha), det gick väldigt bra tycker jag.

I söndags körde jag välbehövlig löpning. Det var lika tråkigt som vanligt, dock gick det väldigt lätt och jag sprang även lite längre än jag tänkt från början. Så det blev lyckad träning ändå.

I måndags var det judoträning i Köpings judoklubb. Jag fick även med mig Filip dit vilket är sjukt kul, han är rolig att köra med och så betyder han även väldigt mycket för mig. Som uppvärmning körde vi en "killerboll" liknade lek, vi var uppdelade i två lag som stod på varsin sida om Dojon och sen skulle man kasta bollar på varandra, om du blev träffad eller om den andra tog lyra fick man göra X antal situps. Jag tror jag var den som fick göra flest situps haha, boll-lekar är inte riktigt min grej. Efter det körde vi lugna newaza-randori byten sen gick vi upp i stående. Där började vi med ingångar, första gången med fokus på balansbrytning, sedan med fokus på lyft och efter det körde vi så snabba ingångar som vi kunde. I slutet av träningen körde jag och Ronja tävlingsteknik med tränaren, det gick väldigt bra.

Tisdagen tog jag en vilodag, jag kände att det kommer att behövas när jag ska på randoriläger i helgen.

Idag blev det sista sommarfysen, vi körde intervallträning. Vi körde olika övningar som situps och armhävningar, vi körde i stegen (det vill säga 10st, 8st, 6st, 4st, 2st) och emellan så sprang vi fram och tillbaka. Det var sjukt mycket jobbigare än jag trodde. Sen körde vi även övningar med gummiband.

Det har varit en väldigt bra vecka, idag hade jag skolfoto och bilden blev för en gångs skull bra (!), skolan rullar även på och det är inte heller speciellt svårt att hitta motivationen till att träna. Just nu tränar jag mer än jag gjort förut, jag börjar se små resultat, jag kan tillexempel nästan göra en pullup vilket jag inte ens i närheten kunde förut, jag kan även göra fler och fler armhävningar.

Hoppas ni får en bra dag ! <3


Likes

Comments