Gravid- och mamma tankar

Hallo!

Jag måste vara med om någon förbannelse eller något.

Mitt liv är fantastiskt. Jag älskar livet och att leva. Jag älskar att titta upp med huvudet och se världen istället för att gömma mig under håret och glo i marken. Rädd för att finnas och rädd för att leva.

Jag har verkligen hittat en kille som får mig att lysa. En Fredriks som låter mig vara jag. Att jag får finnas även om mina känslor tar över och styr. Även om jag bara tjatar om hur dåligt jag mår.

Jag är rätt säker på att det inte finns fler än 5 grabbar som skulle klara av att göra allt som Fredrik gjort för mig i 9 månader.

Laga mat, hämta vatten, klia på ryggen så jag kan slappna av och det är i timmar. 3 timmar tills jag somnar!

Men ja. jag har otur hela tiden. På ett konstigt sätt. Jag har det bra, har ett mål men saker ska hela tiden komma i vägen för att låta mig få njuta av det tuffa resan med delmål till att nå mina mål.

Jag har aldrig fått kramar i tidigare förhållanden när jag gråtit.

Har mest fått höra att det inte finns något att vara ledsen över eller så har dom gått.

Det känns skönt att få vara ledsen när man är ledsen och att jag fått kramar och en trygg han att hålla i.

Känns som om jag inte förtjänar att få ha en sån underbar Fredrik vid min sida och snart våran fina lilla son. (Om han inte blir en tjej, är ok det med)

Samtidigt så känner jag att det är fan min tur att få vara glad och lycklig. Att veta vart jag vill med mitt liv.

Jag fick världens finaste Fredrik som tillåter mig att vara mig. Att låta mig vara jag och inte vilja ändra på mig. Han älskar mig även om jag gått upp dubbla min vikt sen vi träffades.


Igår var jag sjukt seg. Vakna nio och åt frukost, gick och sov igen, vakna 14, åt lite mer mat, somna och vaknade 17.

Kl 18 skulle vi fira Fredriks syster Evelina! :D

Vaknade och tog en macka för jag var hungrig. Spillde såklart på magen 😣

Tänkte att det var smart att spraya vanish på fläcken... För att vara smart så spraya jag när jag hade tröjan på mig sen tog jag av mig dem. Smart va? Tills jag såg att jag fått vita fläckar på magen!!!

Fredrik hinner tänka att bebis håller på att dö och jag skriker att jag inte kan tvätta bort vanish med vatten....

Hysteri med vita fläckar på magen. Kan inte va bra för bebis. Så han kommer väl ut med vita fläckar nu. Men jag fick kasta mig i duschen och fläckarna gick bort. PJUUU!

Så jävla smart.. Orkar inte med denna gravidhjärnan...


Ren och fin utan fläckar.

Åker och får mat och tårta och fira Evelina!

Istället för att vara trött så satt jag och svettas, slutade svettas, svettas och slutade svettas.

Orolig för havandeskapsförgiftningen och allt det där och orolig att jag inte kan andas när jag ska sova.

Så svårt med allt.

Så vi åkte hem ringde förlossningen och hade lite tur att barnmorskan från Felicia teamet svarade och kände igen oss.

Känns så jävla läskigt att ringa dit och "vara i vägen" när dom har så lite personal och kvinnor ska pressa bebisar, mitt i allt kommer jag och gnäller om svullnader, minskade fosterrörelser och havandeskapsförgiftning.

Jag skämdes verkligen över att dom vill hjälpa oss. Hjälpa mig med mina små problem.

Japp, borderline har kommit tillbaka men det kommer jag slåss mot sen när jag är klar med att baka bebis.

Vi åker till Kristianstads förlossning och det vi minns är att vi ska till akutens entré. Där inne var det inte så jäkla lätt att fatta vart man skulle. "man ringer så kommer någon och öppnar" så vi leta efter något att ringa med. Tillslut så ringer vi till förlossningen för att berätta att vi är vilsna och inte vet vart vi ska.

Jag trodde så klart eftersom jag är gravid och världen kretsar kring mig (man tänker så när man ska göra bebis)

Så när vi ringer och dom vill prata med mig så förstår jag inte att det är någon annan som sitter vid telefonen och tar emot vårat samtal.

Så jag säger att vi är framme och vet inte hur vi ska ta oss in till avdelningen.

Tjejen svarar inte alls lika gulligt som felicia teamets dam som vet om min rädsla för allt.

Hon svarar något med "varför ska du in hit?" av vilken anledning osv tills jag försöker förklara allt men tillslut piper jag fram att " Marina sa att jag fick komma in"

Som om hon skulle veta att jag vara på väg in och skulle få ta prover.. haha.

Usch så ledsen jag blev. Men ja hon kan ju inte veta vem jag är. Trodde bara man snacka med varandra om vilka som ringer. Men nu vet vi hur man ringer och kommer in på förlossningen iallafall.

Även om jag berättade vart vi var och dom skickade oss till akutens väntrum så hade det iallafall blivit ett missförstånd så vi fick sitta där ute bland trasiga människor sjukt länge innan Marina från Felica teamet och en lite söt undersköterska som hitta oss <3

Så vi fick följa med söta undersköterskan som prata så mkit skånska att jag inte riktigt fatta va hon mena.. xD men jag lär mig xD

Känns bara jobbigt att säga "va" eller "vad sa du?" så ofta.


Vi åker upp till förlossningen och små pratar om det vi är oroliga för med henne. Får väga mig och som vanligt säger jag, håll för siffrorna för jag blir dum i huvudet om jag ser hur mkt jag gått upp.

Hon lyssnar på det och sen får vi ett rum.

Fredrik lämnar förlossningsbrev,id och min blodgruppsgrej.

Jag ska kissa i dom där små kopparna för att dom igen ska kolla om protein eller äggvita grejen. Det är sjukt svårt att göra dessa prover ju fler veckor som går i en graviditet xD Men jag börjar bli proffs.

Efter att ha lyckas ge dem det dom vill ha utan kaos så får jag hoppa upp i en säng.

Får en grej så vi hör Noels hjärta. PJU! Det dunkar fint.

Jag får en på mitt finger och en till som jag frågade sen vad det var. Den där grejen som mäter värkar? Noel hata den för han sparka på den sjukt mkt.

VI skulle ta blodtryck men jag behövde varva ner sa hon så vi fick vara ensamma i ca 20min.

Så hon gick iväg lite och vi bekanta oss med slangar och rummet.

Kändes tryggt att vara välkommen fast man inte är döende.

När vi väntar dom där 20 minuterna hör jag något som jag låssas att jag inte hör. Rummen är inte så ljudisolerade som man kanske önskar...

En kvinna skriker som en räv. Jag låssas att jag inte hör det. Då säger Fredrik att han hör någon föda barn..

Så vi får lyssna på det konstigaste skriket i världen. Jag har ju bilden att man vrålar som ett lejon/älg när man föder barn. Men denna kvinna skriker som en häxa från ett skräck spel. Ja helt enkel som om någon styckmördar henne.

Ljust ilande skrik. Och jag bah, ÅNGRAR MIG! Jag kan inte föda barn...

Lät exakt som en skräck film...

Sen kom bebis skrik och kvinnan blev tyst typ...

Jag ville bara gå hem samtidigt lät det häftigt.

Sen kom det in en ny tant som var barnmorska och skulle ta blodtryck. En sån där smal och bestämd tant men fy fan va bra hon va!

Tar blodtrycket och även om gravida kvinnor skriker som häxor så hade mitt blodtryck blivit bättre.

Hon berättar att hon ska ta blodprov på mig och även om vi får information så är det bara Fredrik som hör och lyssnar på det som ska hända.

Den bestämda barnmorskan går ut igen och "ska komma tillbaka" vi är kvar och får vänta en stund. in kommer en ny barnmorska som är yngre och heter exakt som hon som inte ville släppa in oss. Så hon får ju en stämpel jag försökte tänka om. Men ja, hon hade inte läst förlossningsbrevet så jag försöker inte vara arg på henne. Men hon gjorde och sa det mesta som jag inte klara av och som det STÅR i mitt brev. Hon ska ta blodprov och jag har blivit jätte rädd efter Perstorps mvc. Har inte varit rädd förut men det har blivit jätte svårt.

Hässleholms barnmorskor vet om det och kunnat ta prover och lugnat mig. Så jag sa att jag är rädd. Hon svarar att hon gör det snabbt.

Jag tittar bort och känner att hon tejpar och krånglar och tömmer mig på blod. Sen säger hon att plastkransgrejej ska sitta kvar där tills jag fått träffa läkaren och att jag kommer få åka hem. Under tiden blinkar ett larm med en siffra och hon gör allt så fort och stressar. Sen går hon.

Jag hinner säga" Fredrik, jag har en nål i min arm"

Sen! Från ingenstans så sprutar tårarna. Så jag blir ju arg också eftersom jag inte KAN GRÅTA! För jag blir täpp i näsan i timmar. Allt är så konstigt. Jag är skit rädd för nålen och tårarna bara rinner. Får tröst av världens bästa kille och vi pratar och jag lugnar ner mig.

Men sen ser jag "nålen" i armvecket och gråter igen.

Hade nämnt för felicia teamet att även om jag vet att det är bra och ha den om man ska ha medicin och allt det där så är jag rädd. Jag kommer antagligen inte bry mig om den och sa att jag inte ville ha den i handen utan hellre i armvecket.

NÄR JAG SKA FÖDA, jag ville helst slippa det eller åtminstone veta om att hon tänkte sätta den där öppningen på mig!

Så jag krampar ju till med hela höger arm. bebis sparkar efter värktimer-grejen, Fredrik försöker trösta mig, tårarna sprutar och så kan jag inte andas heller eftersom allt är så svullet. Pendla mellan gråten och efter att ha väntat i ca 2 timmar med nål ångest så börjar jag få nån slags panikångest också. Får inte luft och bara gråter så Fredrik ringer på klockan och min lilla skånska undersköterska tant kommer in och jag säger att hon ska ta bort den men hon säger att det ska hon inte göra! 😝 Hon sätter sig ner på huk, säger att det inte är en nål utan en liten plast slang. Hon pratar lugnt och upprepar det är ingen nål, det är plast, den behöver sitta där ifall dina blodprover är dåliga. Jag svarar att den ska bort och hon upprepar och säger hur jag ska andas.

Hon säger även att hon ska lägga ett bandage så jag slipper se den.

Bästa tant.

Kan lugna ner mig och får sätta mig upp och få mer stöd för ryggen. Hon förklarar en gång till att jag ska vänta tills mina blodprover är klara på labb eller något. Sen ska jag prata med läkaren och sen får vi se om jag ska stanna eller få åka hem.

Så hon går när jag lugnat ner mig och jag är så glad att Fredrik finns vid min sida. <3 Finaste finaste <3 Ni förstår inte hur underbar han är och bästa stödet ävur!

Jag är ju vrång och vägrar röra armen. Hon sa att jag kunde röra på den som vanligt och jag tjuter som ett barn att det kan jag inte. det för ont. Så jag håller armen stilla i timmar tills jag får ont i armen. Då måste Fredrik trycka på mig så det inte gör ont längre. Fan va jobbig jag är. Men jag visste inte alls att jag skulle bryta ihop av nålen som är av plast. Jag tror egentligen att det var att jag inte var beredd och att det är något i min kropp som jag inte har kontroll över. Själva nål grejen är det inte. Men ja, jag blev lite chockad och rädd.

Otroligt sjukt att kroppen kan leva sitt liv och mina tankar år ett annat håll. Jag vet ju att det ska sitta där av den anledningen och säkerheten osv men tårarna bara spruta :O

Men ja, vi väntar två timmar till och sen kommer den stränga men bra barnmorskan in och frågar om jag kan kissa i en burk igen, för de slängde det förra och det ville skicka och göra odling på det då istället för måndag. Jag börja typ förhandla med henne....

Jag: "ja om du tar ut nålen"

BM:"men den kan vi inte ta ur fören du pratat med läkaren och hon kommer till dig efter hon sytt klart"

jag:"Jag kan inte kissa annars"

BM"Vill du ha saft? Så kan du göra det efter läkaren?"

Jag "oki da,"

BM går mot dörren och vänder sig om och frågar " vill du ha glass också?"

Jaaaaaaa svarar jag.. Som en jävla barn unge som gråtit 4 timmar över en plastbit i armen (hur i helvetet ska jag kunna föda barn?)

Sen kommer läkaren och jag får resa på mig och byta rum. ULTRALJUD MED BEEEEBIS <3

Äntligen lite kul xD
Men han är så stor så man såg inte så mkt. Hon mätte och greja och han låg bra och var fixerad och redo. Fostervatten och sånt va bra och vi fick se hur han pyssla med fingrarna <3 Såg ut som han spela xbox <3

Så allt med bebis var jätte bra och det kändes så bra.

Och efter mitt lila trauma med "nålen" och att blodproven visa att jag inte hade havandeskapsförgiftning så kom vi överens om att åka hem (med glädje, var inte i skick för att pressa bebis....)

Hon kolla reflexerna och jag berätta att jag har svårt att andas när jag ska sova.

Att jag är svullen.

Men allt är ju normalt när man är "gravid i din vecka"

Då ska man må skit även om många andra klarar av att gå super fort och t om jobba och träna och jag har typ svårt att ens gå från sängen till badrummet.

Men man ska må skit..

så är det.

Men ja, jag fick glass och saft och Fredrik fick kaffe. Klockan va 04.00

jag fick min undersköterska att slita av mig "nålen" så jag kunde kissa eftersom allt var klart hos läkaren. Så hon slet av den och visa att det bara vara en plastslang och jag höll på dö. Den där långa mjuka maskplasten har suttit i min arm!

Men tanterna var fan roliga. Även om jag kände mig omogen och töntig så var det ok. Man fick saft och dom skämta med en så det kändes bra även om jag skämdes lite över nålen.

Men ja, jag tjäna mest på det.

Saft glass och bort med nål och dom fick... kiss 😝

Herregud va man är utsatt när man är gravid. Typ. folks ska veta, man ska kissa, man ska senare göra undersökningar som... inte är roliga och ja. verkligen dansa naken. TUR ÄR DET!

Men ja, underbar personal på Kristianstads förlossning. Även om den unga tjejen inte riktigt följde mina krav för att inte få mig att flippa eftersom jag är så jävla borderline känslig just nu.

Så är jag säker på att hon är lika bra bara det att hon inte egentligen hade hand om mig och inte visste vem jag är typ.

Försöker att inte tycka illa om.

Men jag kommer inte klara av att ha henne känns det som nu, när jag ska föda bebis....


Men ja. Vi åkte in 22.00 och fick åka hem 04 typ.
Så vi kom hem klockan 5 och skulle sova. Men som jag skrev innan. Gråter jag så får jag ett jävla helvete med ögon kli och nästäppa. ALLT KLIAR!

och jag nyser helatiden.. sjukt mycket. ca 6-10ggr på raken..

Snorar och mår skit i timmar.


Somnar även om jag knappt kan andas.

Vaknar av att någon ringer. Det är läkaren från natten som berättar att hon har gjort sån där efterjobb och såg att jag från torsdag tills fredag gått upp 3kg.

Jag hinner inte säga något om att jag inte vill höra min vikt men hon vet ju inte det.

Så efter flera tusen veckor då jag hade ångest över dessa siffror i vecka 10 så bröt jag ihop över det jag vägde.

Hon ville att jag skulle in till förlossningen istället för min barnmorska på måndag. För det var inte bra att jag ökar så fort. (nu så jävlar lyssnar någon på mig)

Så, nya blodprov ska tas, bebis mår bra, jag mår skit och blir allt värre så ska dom sätta igång det tidigare.

Ja tack!

Så jag har en anledning av mitt gnäll och jag klarar inte av att skriva vad jag väger nu.

Det som hände var att jag bara hörde siffrorna och blodprov (förbannade plaströr)

Grät så jävla mycket igen!!! nyvaken och fetare än fetast.

Jag väger dubbelt så mkt än vad jag brukade göra.

Det som oroar mig men inte dom är att jag vet att jag gick från xxkg till xxkg när dom vägde mig första gången men det är ju det jag vägde som start. Så enligt dem så har jag gått jupp ca 23kg mendans jag nu vet att jag väger 35-40kg mer och det mesta är vätska och polly.

Men dom senaste veckorna så mår jag sämre än någonsin.

Jag är tung, jag är svullen, jag orkar inte gå, min kropp orkar inte bära mig och jag är bara så trött på att ha ont och sova bort allt.

Jag vill också vara instagram mamma som äter jordgubbar och tränar på gym med en liten kula :O

men jag är svullen och får mindre luft nu än när jag rökte ett cigg paket om dagen. det skrämmer mig mest.

Så.

Nu har jag siffror i mitt huvud som hatar mig. Som jag måste jobba med.

Men ja, det kunde inte hon veta.

Men jag har fan bara gråtit över min vikt idag.

Pratat med mamma och Jicka och med Fredrik och hans familj.

Är så tung, är så trött och även om alla säger att man har superkrafter när man föder barn så är jag osäker på om min stora kropp klarar det.

Jag har ökat lika mkt som jag vägde från dag 1 till lika mkt.

Jag är stor!

Jag har ingen energi till att få värkar, föda barn och förvandlas till mamma.

Hoppas att det är vätskan bara.

Men ja, nu är jag trött. har ont och hatar min kropp.

YES!
Så jävla lätt att göra bebis.

Ska också skrika som en häxa från en skräck film för jag orkar inte ha ont, va sjukt stor så min kropp inte orkar bära mig.

Sätt igång mig eller kom nu prins bus. Sluta va envis som din mamma.

Komsi.


Så jag har bara gråtit idag... Och vad händer när jag gråter?? Näsan svullnar och ögonen. Jag får mindre luft och blir täpp i näsan och verkligen inget fungerar. Så en hel dag med nästäppa, kliande näsor och ögon så jag blir galen tills jag vill gråta igen men orkar inte för jag måste nysa 7ggr på raken.


Så till er som är gravida och mår bra.

NJUT:

*Måtte vildvittrorna ta er*


Kom ut nu lille rävtass, bebis, Noel <3

Jag är trött.


Mina fötter har svullnat mer idag än igår så jag är orolig.

Tänk om jag inte kan andas när jag sover......

Få se om jag mår skit i morgon. Kanske får ringa in och be dem ta in mig tidigare.

Jag är rädd.

Jag är glad att detta helvete är över snart så jag kan bli mig själv med min fina lilla familj.

Noel är fan det svåraste jag gjort i hela mitt liv.

Så klart är han värd det så ni behöver inte säga : Det är värt det.

För det vet jag.

Varje jävla fot som jag känner när han sparkar sönder mig får mig att älska han mer och mer.

Men min kropp pallar inte så mycket mer.

Den orkar inte 40kg extra, borderline, ångest och ingen sömn.

Den pallar inte att inte få gråta eftersom jag behöver det.

Jag blir galen av att täpp i näsan""
Tung och smärta i fötter, lår, ljumskar, mage och inte orka gå.

Jag är så trött på halsbrännan som kommer smygandes och jag är trött på att spy när jag sover.

Jag vill också va en snygg sminkad pigg stajlig instagram mamma.

Och här sitter jag.

Nästäpp och gråtit hela dagen. Ögonen kliar så jag vill bara slita ur dem.

Risk för proppar kan man få som svullen också så det känns inte alls roligt att fötterna ser ut som... jag vet inte vad.

Orolig men vet att förlossnignen tar mig på allvar nu och att jag snart slipper denna mardröm.

Snart har jag antingen en trasig fittis eller ett sår på magen.

Men jag kan ta det.

Så länge våran lille prins bus mår bra och är frisk så får väl min gå sönder.

Jag är iallafall lycklig av att jag har han och Fredrik med våra sjumiljoner katter i det fina lilla huset med jordgubbsplantor.


Fan va jag önskar mig en cigg och ett glas vin.

Mest av allt. Mig själv och en Celisus lime/citron.

Men kommer inte utsätta Noel för det.

Nu ska jag nog sova lite till.

Så det kan bli måndag och nya plastnålen kommer och jag kommer antagligen be dem och muta dem för att sätta igång mig.

Jag mår inte bra!


God natt!

//Emilia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gravid- och mamma tankar

Hej!

Jag och min jävla tur.

Helatiden.

I början av veckan var jag pepp på allt. Allt är inhandlat och jag drack hallonblads te och jordgubbar. Bebis dansar runt i magen till och från och man märker att det är trångt..

Min plan va att föda denna lille kille denna vecka. För jag är ju så tung och är trött.

Men inte har hallonbladstet hjälp. Han kommer säkert då jag inte har lust och föda barn xD.

Haha tycker denna är så rolig xD

Så ja. Hur går allt?

Allt till bebis är klart. Jag är klar, Piron är klar och bebis är fixerad.

Jag kan föda nu. Vi har gått in i vecka 38 och eftersom jag fick skattepengar så beställde jag ett par freddy wrup från freddystore.se som va på rean <3 Så stolt och glad och klicka hem dem. Fråga Fredrik ungefär 24 ggr om vad postnumret var. Kommer fan aldrig lära mig det!

Så jag skriver att jag bor i Hässleholm.

SUCK!

Mailar dem och dom ändrar till vårat postnummer.

PJU!

Väntar och väntar.

I flera dagar och när smset äntligen kommer om att mina freddy brallor kommit som jag ska titta på tills kroppen är sig själv och jag kan ha dem. Så ser jag att mina byxor... Ligger... på ica i slätta.. Alltså. I Falun.

Där jag brukade hämta mina paket när jag bodde där...

S¨å gravida jag bölar och mailar dem och dom hade min nya adress och allt men av någon anledning så skickas mina byxor till Falun istället för Skåne.

Ledsen.
Hursom, jag kan inte ha dem just nu heller. Men det skulle bli mina "komma i form mål byxor"

Men ja, det är löst och fixat nu.

Fick iallafall hjälp fort med det.

Men ja, känslig är jag med och sitter och gråter typ för att jag inte ens klarar av att beställa ett par byxor.

Snart kommer bebis <3

Så förutom att jag är livrädd för hur allt ska gå med förlossningen.

Kommer han vara frisk? Kommer han överleva? Kommer vi bli föräldrar? Och alla andra sju miljoner oros tankar man får som nybliven mamma.

Så ska man också förvirras.

Allt skit som man mår och har det. Är normalt när man är gravid.

Du är svullen när du är gravid, går upp i vikt, andfådd, trött, sover dåligt osv

Men ja, man får mest till svar att det är normalt och så är det.

Typ .punkt och håll käften på det xD

Men! Jag har fått bekräftelse på mitt gnäll! Det är ok att må dåligt xD

Typ!

Så det känns.

Hade kontroll hos BM i dag och man lämnar ju alltid in urinprov, kollar blodtrycket och mäter magen och lyssnar på bebisens hjärta. Alla mina prover har alltid varit perfekta och på topp. Bara järnet i mitten där som var dåliga.

Men ja. jag ska ju ha tur i allt.

Först ska man ha negativt blod och bebis positivt.

Sen ska man i vecka 38 ha öggvita i urinet och högre blodtryck än vanligt + att svullnaden har ökat mer nu och att nu är jag svullen i fötterna, låren, armar, fingrar och hela jävla ansiktet.

Har känt mig svullen länge men vet att jag inte ens kan andas när jag ska sova för jag är som en padda typ. Jag visste inte att svullnaden skulle ge sig typ på nätterna eller dag tid? Jag har varit svullen dygnet runt och det har blivit värre.

Mina prover visar iallafall på att jag är nära gränsen till havandeskapsförgiftning!

Så jävla typiskt!

Så nu ska jag inte bara ha sprutor på skinkan, föda barn och va med om obehagliga men bra undersökningar.

Nej, då ska man svullna upp och vara på väg att få någon jävla förgiftning.

Så, nu när jag äntligen kan acceptera att jag ska föda barn och kan ta det.

Då ska jag åka på detta skit också.

Svullen, yr, illamående, ont ovanför magen, svimfärdig så jag bara går och sover igen efter frukost. Är något jag trodde alla skulle ha som höggravid. "det är normalt att må skit" men ja, jag vet inte längre.

Vet att dom tog vikt, blodtryck, vanliga testet och ja all kontroll.

Bebis hjärta lät jätte fint och han va på samma mått som för två veckor sen. (vilket också kan va havandeskapsförgiftning!!) men kan vara normalt när man är i den veckan jag är i. Att dom växt klart typ.

Men ja, fy fan va jag är trött på att vara svullen och ha ont.

Fick orden om att jag ska sova på min vänstra sida. Vilket är helt omöjligt eftersom jag får en så jävla smärta i låret.

+ ingen luft på det.


men ja. Det allt var på gränsen så vi ska avvakta under helgen och ringa förlossningen om något blir värre.
Annars fick vi tid på måndag igen med fler prover.

Men jag är rädd iallafall!

Jag har ingen jävla aning vad som händer eller ska hända.

Jag fick ju alla symptom när hon sa det.

GAH!!!

Jag vill bara att Noel ska komma nu, att allt ska gå bra och att han är frisk och glad.

Så jag kan lära han slåss med svärd på hästryggen, skjuta pil och vara snäll mot damerna.

Men ja, nu ska jag veta vad som är dåligt med mig även om jag mått skit i flera veckor...

Så här sexig är jag.

Fattar ni nu varför jag är ledsen? När alla som är gravida är så fina och jag ser ut som grodan boll??

Pekar där man kan ha ont som jag haft till och från. Som man ska ha koll på om man har havandeskapsförgiftning.


Känner mig verkligen som en padda.

Svullen och less på allt nu.

Kom ut prins bus.

Så jag kan sakta med säkert kan få tillbaka min kropp utan smärta...

(antar att jag kommer få en annnan smärta då men hellre där än det jag har nu!)

ÅÅ min fina kropp <3

Saknar den!

Försöker kolla om jag alltid haft paddhaka eller om det är graviditeten som gör att jag ser ut så här.

Vill verkligen va mig själv även om mina lår spricker sönder och jag har ett sträck på magen. Det gör inget om jag har sladdrig mage. Bara jag kan bygga muskler och bli glad igen UTAN SMÄRTA!


Men jag tror inte jag hade paddhaka förr?

Vet inte alls längre. Känns som om jag alltid varit ful :O

Men ni ska veta att jag älskar min mage!

Den är finast och det är sjukt skönt att inte dra in magen xD hahahaha

Men ja. snart borde han komma ut.

Vi är många som är nyfikna.

Rävsvans lilla Rävtass riddare <3

Vila lite till.

Klarar inte ens av att ha strumpor på mig för det är jobbigt.

GAH!

Snart är allt över och jag kommer vara lyckligaste i världen!!!


Håll tummarna för att allt ska gå bra nu!

Att vi är friska och glada efter detta.

<3

Längtar efter bebis och livet som mamma med bajs och sömnlösa nätter <3

Lille prins bus <3

Så glad att Fredrik finns vid min sida 24/7 <3


//Emilia

Likes

Comments

Gravid- och mamma tankar, Vardagsmys

Hej!


OMG som jag väntat på dessa jävla skattepengar!

I dagar!!! Månader ja nästan hela livet!


Typ. Fick en bra summa och planen var att fylla på förrådet. Allt från disktrasor till tvättmedel och onödiga flamingo kuddar.

Bebisservetter, tuttskydd och sen kan jag inte låta bli att köpa balla kläder bebis!


Har ju väntat sen onsdags på att få pengarna! Men nej, fredag kl 14 kom dem!

Har haft så tråkigt och så jävla ont i dagar nu så jag bad Fredrik att koppla in xboxet i sovrummet. Kommer ju leva där framöver iallafall xD

Lite lyx!


Har annars bara sovit och vilat med värk och bebis som börjar bli så jävla stark!

Pussbild på magen <3 Stor kille där inne :D Älskar Willys missnöjda blick när vi peta bort honom.

Fan så mammig han är!

Katten asså. Willy förföljer mig vart jag än går och sover på en egen kudde bredvid min...

Han brukar sova där nån gång ibland en lite stund. Men han ligger verkligen där hela natten! Även om jag rullar på han :O

Vaknar och skriker av smärta i benen och ljumskarna..

Någon väntar på lillebror :D

Men ja, efter en jävla väntan på pengarna så kunde vi äntligen åka och shoppa!

Köpa sånt vi inte kunnat innan!

Fylla på förrådet med bra saker och unna oss lite också!

Fina Fredrik har ju försörjt mig under hela graviditeten medans jag legat och bölat. Fått mamma kläder och saker av honom så nu var det äntligen min tur att ge honom något <3

Vi handla på Förmedlingscentralen, Elgiganten, sjukt vuxna och tråkiga saker på öob, dressman, hm och avsluta med lite mathandling på citygross. FY fan va vi fick gå!

Jag är ju så långsam också....


Avsluta allt med caramel latte <3

Fina bebis kläder med shorts <3

Älskar batman mössan!


Asså. När vi är på alla mammakläderavdelningar.. Så är det lika. Denna gång på #hm

Vi mammor som kollar på mammakläder vill kunna ta oss mellan och kunna dra ut kläderna xD

Och jag jämförde med herrarnas avdelning och där kunde man dansa balett med magen xD

Men ja jag fick typ inte plats så Fredrik fick tillslut dra ut kläder och hjälpa mig xD

Ni kanske måste tänka om lite xD


ja. ankan var viktigt .

Köpte bebis grejer, doft grejs, tvättservetter i sju hundra olika sorter, smink paddar, katter och kläder till oss!
Katterna fick en egen säng eftersom dom börja ta över bebis sängen och sen fick Fredriks mamma en trädgårds groda också :D

Men ja, handla allt möjligt.

Allt från mat, till bebis grejer, kläder och inredning, en anka som har blommor i ryggen, trosor efter förlossning som jag inre ens kan ha... Jag har ju ingen aning om vad jag är för något.

Barbapapa..


Inte kan jag fota normalt heller.

Min mobil har gjort sitt tror jag.

Sen, fram över så kommer vi köpa en bättre kamera :D har lite viktigare saker att köpa först =)

Men ja. vem fan vill inte ha stinky eller dinokläder?


Och denna bok måste han ha.

Det är viktigt.

Den va då jävla rolig med massa lappar och popup grejer!

Man kan också möta honom på en lapp och lägga i där som på bilden till höger.

Den va bra och fin.

Sjukt att det ligger en bebis i min mage :O


Har fått någon idé om att flamingos är det snyggaste som finns.

Så jag behövde kuddarna och glasen.....

Sen fick Fredrik en elit kontroll :D

I en gullig väska!

Den förtjänar han!

Man fick med en liten väska med. Sjukt söt. Så nu kommer jag ha mina dosor för mig själv som han inte behöver nöta ut hoppknappen på :D

Han har en cool dosa med sju miljoner extra knappar på.

Så han är glad :D

Piron ville inte sova i hennes nya säng...

Link är den enda som testat.

Där emot villa alla sova i kartongen...

Vi köpte kläder också. Som vi kan vara gravida i. Så jävla skönt med lite finare kläder. Önskar att jag hade kunnat ha dem tidigare :P

Men ja, jag köpte två klänningar och amningslinne inför sommaren och shorts.

Fredrik fick också lite sommar kläder. Så nu är vi redo för sommaren och bebis!!!


Vi handla och sprang runt(gå långsamt) i timmar så jag fick så klart smärta från helvetet, nästäppa och blev trött och ledsen... Bebis sparka svagare och jag blev ledsen och rädd...

När klockan var fyra på morgonen och jag surat, skrikit och varit så där hormoning. Så tar Fredrik fram gitarren och spelar en håkan hellström låt... men inget hände. Tills han sjöng sin egna låt Dancing in the rain. Då fick jag lite livs tecken.. Fy fan va jag vissa dagar inte vill ha han i magen bara för ansvaret att hålla honom vid liv. Andra dagar är det tvärt om. Han kan vara där inne så vet jag vart han är och har koll!

#livetsomgravid

Men ja, jag kunde slappna av och somna.

Stackars Fredrik.

Vakna med kramp i högra benet, svullna ben och fötter.

Den smärtan + vakna ur en mardröm.

YES!

Ut med dig bebis.

Så jävla ont och sjukt hungrig och bara sovit några timmar. Men iallafall fler än stackars Fredrik.

Klev upp och såg tuss som sover så jävla roligt mitt på golvet.

Willy har ju stulit hennes kudde och dom är ju inte sams heller...

Men ja. Livet känns så där nu.

Jag är mer positiv till att pressa ut bebis.

Mer för att jag är så trött på att bara vänta och ha så jävla ont.

Går jag så pressar bebis neråt också så jag vet inte ens vad jag känner längre.


Elgigantens kassörska fråga när jag ska föda och jag svarar "helst i morgon, annars 3 juli" och jag får svaret att hon aldrig skulle våga sig ut.... haha.

Var ju halvvägs till förlossningen och bb väskorna ligger redan i bilen...

Men ja, smärta som inte går att beskriva.

Känner också en oro som jag inte kan beskriva eller vet vad den kommer ifrån. Magen drar ihop sig så där som den gör när den ska tränas. Bebis ligger med huvud nedåt och ja, jag kan inte sova mellan 02 -05

Känns som om något är på gång eller så är det önsketänkande

men ja, det är riktigt jobbigt nu.

Käka frukost och klädde på oss för att åka åt andra hållet.

Vi skulle hitta ny keps åt Fredrik och jag behövde nya skor eftersom Spooky varit sur igen och kissat ner mina fina gråa :(

Så nu har vi alla skor i garderoben som jag bruka ha hemma hos mig.

Hon gör alltid så. Så fort det är något som inte stämmer, om jag är stressad, om jag mår dåligt.

Då tycker hon att det är perfekt läge för att förstöra skor.

Även om kattlådan är ren varje dag med dyr kattsand xD

Snobb-Spooky.

Men ja, Halva priset och ett par dojjer som jag kan ha!
Hade velat ha tofflor men det skulle jag köpt för flera veckor sen. Kändes inte lönt att köpa tofflor nu som jag inte kommer använda efter 4 veckor.


Flamingo kuddar och Fredriks nya kepsar!

Viktigt med keps!

Var ju in på en golfbutik vid #väla och fick hjälp med keps provning av en ung och sjukt söt tjej. Fredrik fick prova keps utan hennes hjälp för vi prata bebisar och att hon blev sugen på en till! :D

Hon är den första okända människa som fråga om hon fick ta på magen xD

Jag bah! Äntligen. Jag har fan tvingat folk att ta på den xD hahahahhaha!
Sen sa hon att jag skulle köpa nå hallon blands te för att sätta igång förlossningen xD

Så vi gick in på en sånd där hälsobutik och leta.

Personalen hjälpte oss och jag fråga om bebis kom ut tidigare om jag drack det och hon svara helt seriöst att ja, han kommer i morgon xD BRA! sa jag xD Då tar vi 17st paket.

Tordde nästan på henne och hon måste tro att jag var knäpp.

Är verkligen helt borta i huvudet nu. Glömmer vart jag ska gå. När vi ska in på Väla så går jag åt andra hållet mot ikea..

Gravidhjärnan är på en helt annan nivå + kan inte sova.

Sen mådde jag så klart illa pga att vi gick så mkt dagen innan.. Men lite socker på det så gick det bra. Men det är fan inte skönt att gå.

När bebis lixom guppar ner och känns som om han ska ut.

Har fått för mig att Noel är en flicka igen :O

Allt är så jävla konstigt.

Får dricka lite te och hoppas han kommer snart. Vågar inte veta hur jag kommer bli om någon vecka.

Snygga peppar- och saltkar va? jag kan inte peppra med dem.. men lär mig.

Kan säga att både jag och Fredrik behövde verkligen shoppa loss lite.

Få nya kläder som passar, mat, fina saker, nödvändiga saker och ja. Känner mig redo för att bli mamma nu. Orkar bara inte vänta så länge xD

Jag hoppas verkligen att mitt hår blir bättre efter graviditeten saknar att ha fint och mjukt hår.

Håret nu är helt omöjligt, torrt och trassligt...

Suck.

Kollade igenom min gamla bilddagbok igår och hitta dessa bilder <3 Fan va snygg jag var!

Varför hatade jag min kropp och utseende då? (fuck you borderline!)

Håret. Älskar håret! Älskar att ha extrema färger!

Saknar att orka sminka mig, ha fräsiga skor, extrema hårfärger och mina kläder som inte är prickiga eller randiga mamma kläder xD

Älskar att jag kunde klättra i träd med kilklackar och låta bästis Jicka fota mig för jag va ball som en hallonpaj!

Men snart så.

Snart har jag en liten mini med mig och kan va så här frän.

Ni som kommenterat att jag är frän nu med och kommer bli en frän morsa vill jag bara säga tack tack och tack till!
Längtar tills Noel är här så vi kan ta över världen, klättra i träd, leka riddare och slåss med svärd i våra Batman kläder!

Ska lära han allt jag kan!

Om att döda sallad, skrika till mario bros och gråta när Fredrik tar alla lego pengar i lego star wars.

Ja, jag är redo att bli mamma nu.

Han kan tydligen inte komma i morgon.

Vi ska se #e3 då.

Annars får vi kolla på plattan medans Noel ska ut.

Men ja. allt är ju typ klart.

Ajuste!
Vi köpte jord också!! Nu ska det planterar jordubbar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men mina frön som jag fick av Tösen Linnea kommer jag inte hinna så... Får bli nästa år...
Men farmor Christina hade skott eller något som vi kunde få.

Jag kan inget om trädgård eller växter.

Jicka vattna mina blommor hemma i Dalarna och Fredrik vattnar min enda växt jag har som lever.. Tack vare Jicka.

Katterna lever iallafall.. Är väl viktigare xD


Efter sko och keps handling så åkte vi till familia köpcenter och åt taibuffe tills bebis vred sig femton varv och sparka ut foten i någon slag protest eftersom han vill ha all plats i magen.

Köpte brända mandlar och sen var vi nöjda.

Så sjukt roligt att få göra något tillsammans med Fredrik. Åka bil utan att må illa va också bekvämt på hemresan.

Fredrik är as snygg i sina nya kepsar och jag har ätit gör många mandlar.


Ajuste!

I November kommer Noel få en kusin!!!!!!!!!!

Fredriks lillasyster Evelina har en lite Knodd i magen!!!!

Så nu blir Birger och Christina både mormor/farmor Morfar/farfar!

Känns skönt att bebis har någon att leka med framöver.

Han kommer ju ha massa tjejer omkring sig med av alla vänners ny kläckta bebisar.

Har redan snackat med Karin om att gifta bort han med deras lilla Ella som ligger i magen.


SÅ ja. Jag är glad och har sjukt jävla ont. så...

JAG ÄR REDO ATT FÖDA BARN NU! xD

Jag vill bli mamma nu.

Har nya skor, sommarklänning, tuttskydd och flamingo kuddar!

Så jag är redo!


//Emilia

Likes

Comments

Gravid- och mamma tankar

Hej hej!
Uppdatering då.

Magen växer och bebis dansar zumba hela tiden.....

Jag är fortfarande trött, gnällig och mår dåligt. Men skriver inte lika mycket om hur dåligt det är.

Här om natten vakna jag i panik över att jag spyr. Lilleman fick in en fullträff på magsäcken tror jag och nu kan jag inte äta vattenmelon pga det...

Men ja. Han är jävligt sprallig och jag tycker han kan komma ut nu. Som han klöser och sträcker ut fötter och armbågar.

pga smärta och vikt kan jag inte göra så mycket. Som barnmorskan sa, så ska jag inte göra allt jag vill eftersom jag är gravid i vecka 37. Dags att vila och ladda för förlossningen. Den kan ju komma närsomhelst. Men det är så lååångt tills jag kan komma till baka till att vara jag igen.

Vara mamma och mig själv.

Kommer bli så overkligt och helt sjukt när bebis är här.

Tänk om Noel inte är en grabb :O Han kanske är en hon! xD

Noella eller?

Just nu tänker jag inte så mycket på förlossningen. Felicia teamet och vi har skrivit ett förlossningsbrev som finns här hemma i väskan. Det känns tryggt!

Vill bara att lille prins bus ska komma ut nu.

Något jag börja oroa mig för är att jag alltid för resten av mitt liv vara så här trött. Alla säger ju att man blir normal och piggare när bebis är ute. Men jag har verkligen inte skött träningen eller kosten på 9månader...

Men ja, hoppas energin kommer tillbaka.


Annars kan jag inte göra så mkt.

Har dbt paus nu till augusti eftersom ajg ska föda bebis och Pia går på semester. Men har en tid bokad så jag kommer fortsätta där efter sommaren igen.

Barnmorskan igen torsdag nästa vecka. Sista gången med Maud sen går hon också på semester.

va fan lixom.

Sjukt dåligt planerat med att föda på semestern xD.

Blir orolig hur det blir med personal på förlossningen sen.. men ja, det får väl gå bra.


Fick paket från mamma idag :D Choklad <3 Strumpor, myggnät och bokstäver NOEL. Jag tappa så klart "n" i golvet... Så vi behöver lim...


Men ja. Vi väntar. Väntar på att dagarna ska ta slut så man kan sova. Väntar på att bebis ska komma och väntar på att skattepengarna kommer in och FP så man kan fylla kylen och köpa sista bebis grejerna.

Så, ja. Sova bort dagar och nätter.

Jag orkar inte heller göra något så jag håller på att bli galen.

Spelar inte så mycket längre eftersom bebis sparkar mer när jag spelar xD

Tråkigt att se filmer och serier och ja, det finns inget att göra som jag kan göra.

Mer än att sova och väntar på allt.

Sjukt tråkigt.


Kom pengar och kom bebis.

Jag vill ha ett liv igen.

Lyssnar lite på musik så länge.

Nä som sagt. Detta är nog den värsta tiden i mitt liv.

Ingen häst, inga muskler, gravid så jag inte kan röra mig, vänta, vänta mera och vänta lite till.

IIIIH!

Kom ut bebis!
Vi är redo!

Älskade lilla prins bus

//Emilia

Likes

Comments