Hej!

Nu har vi varit här en vecka och det börjar äntligen vara soligt varje dag! I början var det mulet hela tiden men nu fan känns det som att man stiger i en grill varje gång man stiger ut i solen haha. En hel del har gjorts, bl.a en snorklingsresa till Surin Island med en hel del sjösjuka på vägen och så har vi testat på Thailänsk McDonalds (som smakar helt vanligt). Så har jag fått en hel del myggbett också då inget myggspray hjälper. En passlig solbärnna har också såklart dykt upp! Om en vecka sitter jag igen i skolan och fryser vilket känns lite sorligt men längtar faktiskt till min egna säng då min säng här är stenhård.

Jag har såklart varit aktiv på Instagram så där finns en hel del bilder!

Kram! <3​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Alltså jag tror ni inte förstår hur länge jag längtat till denna resa! Nå men i alla fall, igår skrev jag biologi prov som gick väll helt okej och efter det var det start mot Helsingfors Vanda flygfält. Jag som på senaste tiden har börjat att ogilla flygandet väldigt mycke klarade faktiskt hela flygresan med endast två stress/ångestattacker vilket är väldigt skönt. Sova gjorde jag inte men resan (på ca. 10h) gick nog helt relativt snabbt ändå. Efter själva flygresan återstod det ännu en ca. 3h bussresa från Krabi till Khao Lak. Och alltså fy fan den känslan när man var framme.. Halleluja! Människorna har är jätte super vänliga och gulliga och vädret är toppen! Lite muligt men att det är över 25 grader är väll inget att klaga på direkt!

Men nu ska jag snart fara och sova då klockan endå är halv sju här redan och jag inte har sovit på ca. 2 dygn. och så hörs vi igen senare då det har hänt något spännande!

Kram! <3

Likes

Comments

Hej!

Hur mår ni? Länge sen sist igen. Har haft en väldigt jobbig period de senaste veckorna med extremt mycket ångest och stress. Antar och hoppas att det börjar lugna sig nu i och med en väldigt lung provvecka med endast 4 prov och en Thailands resa på kommande! Provveckan började på onsdagen med ett matematik prov för min del och idag är jag ledigt vilket betydera att jag måste packa, packa och packa. Imorgon har jag filosofiprov och nästa vecka har jag finska och biologi och sen bär det av till andra sidan jorden. Fy fan vad jag länktar till sol och värme i detta äckliga och gråa vädret. Innan vi åker iväg är det såklart en hel del som ännu ska göras och köpas. En hel del Wilma-meddelanden ska skickas ännu till lärare gällande kompletteringsuppgifter och andra uppgifter och så måste jag bl.a köpa schampo xd. Måste också städa mitt rum då jag vill komma hem till en rent och städigt rum i december. Förtsår ni att jag har endast 9 skoldagar kvar detta år! Helt sjukt hur snabbt tiden har gått igen.

Denna gågna vecka har det nog inte hänt så mycket.. Det enda "speciellare" som har hänt är att jag på måndagen fick förfrågan om att bli gudmor till världens gulligaste bebis så såklart svarade jag JA! Men nu måste jag fortsätta med provläsandet så vi hörs igen nästa vecka! Ni kommer såklart få följa med min resa via instagram och så ska jag såklart förska blogga några inlägg också från Thailand!

Kram! <3

P.S här är några låtar jag lyssnat lite extra på de senaste veckorna! Enjoy!


Likes

Comments

Hej!

Ni vet säkert alla den känslan då man endast vill gömma sig under täcket med en ben & jerry´s och gråta? Så känner jag idag. Vill bara vara ensam och gråta sönder. Vet delvis inte ens vad mitt humör beror på.. Men något som jag vet att fick mig delvis att må såhär rent ut sagt piss var att idag på finska timmen i skolan hade vi presentationer och det var en person som hade sin presentation om födomar mot psykisk ohälsa. Presentationen var jättebra, men jag kan personligen inte lyssna på presentationer om det ämnet då jag själv lider av en psykisk sjukdom. Jag har inga svårigheter alls med att lyssna på presenationer om sjukdomar men när det kommer till psykisk ohälsa så då blir det aningen jobbigare även fast själva presentationen skulle vara hur bra som helst. Det får mig och tänka så mycket på mitt egna mående och hur jag behandlar mig själv. Såg en bild idag på isnatgarm där det stod något i stilen med att skulle du vila vara vän med någon som behandlar dig så som du behandlar dig själv? Jag kan helt 100% ärligt säga att jag skulle aldrig vila vara vän med en sådan person, och jag tror faktist det inte är så många som skulle svara ja på den frågan.

Att ha en psykisk sjukdom är färdit mega jobbig, och sen att veta att folk har fördomar mot din sjukdom gör allt ännu jobbigare. Så nu ni idioter där i bakraden lyssna noga: PSYKISK SJUKDOM ÄR EN RIKTIG SJUKDOM!

Men helt från en sak till en annan: Om 20 dagar åker jag iväg och lever life för två veckor!!! SÅÅÅ taggad, och sååå himla skönt att slippa till värmen till en stund från detta äckliga väder!

Aningen flummigt inlägg igen men ni får helt enkelt ursäkta mig, jag försöker faktiskt mitt bästa! 

Kram! <3

Likes

Comments

Alltså denhär veckan.. vet inte ens vad jag ska säga. Allt har varit så stressigt. Som många kanske vet så kom säsong 2 av Stranger things ut och på grund av att jag förra veckoslutet inte hann se på det nästan alls och på måndagen hade alla mina kompisar redan sett allt kände jag att nu måste jag ta tag i det och se hela säsongen då de annors skulle kunna spoila allt åt mig haha. Så prioriteringarna har varit lite fel väg hela veckan och jag har prioritera serier före skola så har inte riktigt hunni med något skolarbete. Får kanske skylla mig själv där men xd. På tisdagen var jag även med mamma och köpa nya skor åt mig så nästan hela dagen for till det. Nu när det endast är två veckor kvar av denna period börjar vi ha så mycket inlämningsuppgifter och nu på onsdagen har jag finska presentation som jag knappt har börjat på ännu. Börjar också stressa aningen för nästa period då jag är borta två första veckorna.

Men hur som helst, om du inte sett Stranger things så rekomenderar jag serien varmt!

Nå men nu till det trevligare. Som någon kanske vet så har jag skrunnit i hela 13 år av mitt 17 år långa liv. Jag slutade efter nian så alltså för lite över 1 år sedan. Efter det har jag inte varit och se på en enda tävling då det har känts lite jobbigt då skrinningen ändå var en stor del av mitt liv, men igår gällde det. Jag for med min gudmor och hennes bebis (min kusin) och se på denna säsongs första tävling till Gatorade center i Åbo. Även fast det ännu var aningen jobbigt så hade jag jättekul! Så många gamla bekanta ansikten och för mitt gamla lag gick det helt super bra! Just nu är det på andra plats men på grund av att tävlingen fortsätter ännu idag vet man aldrig vad som kommer att hända. Tyvärr hann jag bara ta en bild då jag var så inne i det hela så lånar en bild av Tero Wester.

Kram! <3​

Likes

Comments

Hej!

Igår firade vi Halloween med flickorna. Vi skrattade lika mycket som alltid! Jag bestämde mig även för att baka lite muffins på dagen före jag for till Jenny och jag lyckades väldigt bra med att få muffinsarna att seroöst se mögliga ut haha. Grön karamellfärg funkar alltid ;) Sen pysslade jag även ett litet födesledagskort till Nea som vi firade förra veckan.

När jag kom till Jenny började vi genast pynta det lite mysigt och det blev jättefint. När Nea och Michelle sedan kom for vi genast till butiken och jag säger bara att släpp aldrig fyra flickor tillsammans till butiken haha. Vi fick köpt det vi ville men vi gick igenom säkert varje hylla. Sen när vi for hem tillbaka började vi genast göra pumpapaj och mat. Efter maten talade vi lite bajs och berättade all gossip vi visste tillvarandra och sedan började vi spela bordspel. Planen var att vi skulle se på någon film men vi kom inte riktigt så långt :')
Så nu sitter jag och skulle borda göra läxor men har inte riktigt lust för det.. På eftermiddagen skall jag och se på min lillebrors match men annors tänker jag bara ta det lunht idag.

Blev ett kanske lite flummigt inlägg men hoppas ni gillade dt ändå!

Kram! <3

Likes

Comments

Stort grattis till världens bästa vän och blog vän! <3

Ni kan hitta Neas blogg HÄR!

Om ni har läst igårdagens inlägg så vet ni kanske att idag var dagen då jag och några andra kompisar skulle fira Nea. Det gick jättebra och vi hade det jätte mega ultra roligt! Med dessa härliga fickor har man alltid garanterat roligt! Allt började då vi klockan 14.00 åkte med Michelles mamma till Åbo för att ge Nea present nummer 1 vilket var att vi skulle äta på Koti pizza. I Åbo kom även Jenny med oss.

Efter pizzorna började vi gå mot centrum. Vi gick via vårdbärget och där kom barnet inom Nea fram så vi stannade och lekte lite i en lekpark.

När vi kom till centrum hade vi ca. 2h på oss att komma på något innan följande planerade sak. Då ingen kom på något så bestämde vi oss att fara till Fazer café (rekommenderar varmt!) så vi satt där i en timme kanske. Mysigt bara värre skall ni veta! Min fösta varma kakao för denna höst och det smakade super!

Efter det for vi snabbt via Sokos för att jag måsta köpa en ögonbryns penna och sen var det vidare till present nummer två - nämligen hohtogolf! Såklart måsta vi sätta ögonbindel på Nea så att hon inte skulle veta åt vilket håll vi gick. I traffikljuset var det även en man som började skratta åt oss - definitivt värt det! Golfen var kul men då jag har varit dit så många gånger så visste jag ju hur allt funkar och vad allt som händer när man träffar hålen.

När vi var klara från golfen stod jag, Nea och Jenny (Michelle måsta fara tidigare :( ) mitt på torget och kom fram till att ingen ville fara hem ännu. Efter en liten stund av fuderande och efter många "jag är i alla fall inte hungrig" slutade det med att vi gick in i Di Trevi för att dela på lite Tapas. Maten i Di Trevi är väldigt speciell och jag är väldigt skinki då det kommer till mat men vi hittade som tur fem förrätter som vi sen delade på. Nea och Jenny drack också alkoholfria mojitos. Efter det kom vi hem och nu sitter jag här och försöker skriva ett på något sätt ihophängande inlägg! Det som jag främst vill komma fram till är att jag har världens bästa vänner och jag har alltid kul med dem och kan glömma allt annat till ens stund! <3 Älskar er flickor!

Kram! <3

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sedan jag var inne här och skrev. Har inte direkt hänt så mycket förutom att vi har haft provutgivning och det gick faktist bra i de flesta ämnena. Höjde två vitsord, ett i matematiken och ett i engelskan. SÅ himla stolt över mig själv! Har alltid kämpat mycekt med engelskan så det var skönt att för en gångs skull få ett påriktigt bra vitsord.

Men iallafall, igår började vårt höslov som tyvärr nog är endast två dagar, men bättre det än inget! Har egentligen inte så mycket planer till lovet utan tänker bara ta det lungt och försöka bli av med min huvudvärk som jag har haft hela veckan. Idag när jag vaknade for jag genast iväg till fammo och faffa för att kratta lite på deras gård och det var faktiat väldigt skönt att komma ut i det härliga vädret genast på morgonen. Tycker förvånandsvärt mycket om att kratta, det får mig liksom att känna att det påriktigt är höst nu. Andra planer till höstlovet är att imorgon ska vin fira Nea med några vänner och det ska bli kul! Vi har nu i säkert en månand planerat vad vi ska göra bakom ryggen på Nea med några andra så ska bli kul att entligen få se henens reaktion på det vi ska göra! Ni får helt enkelt vänta tills imorgon så kan jag kanske skriva ett nytt inlägg om hur det sen blev. På lördagen ska jag fa och se på min lilebrors ishockey match och kanske träffa en vän tillika och på söndagen tänker jag nog bara ta det lungt. Men vi hörs imorgon igen!

Här har ni också en låt jag gillat lite extra mycket på senaste tiden!

Kram! <3

Likes

Comments

Hej!

På fredagen så hade jag en mys kväll hemma med min familj. Har inte på länge varit med familjen på veckoslutskvällarna då jag har varit borta varje kväll/natt på veckoslutet och min familj alltid är i ishallen på dagen. - så det var väldigt trevligt! <3

På lördagen for jag till Nea klockan 13.00 och planen var att vi skulle gå ut och gå i skogen men det gick inte så bra då det ösregna. Klockan 15.00 mötte vi upp Michelle och Jenny vid bussen och åkte till Åbo för att se på filmen It. Världens sämsta val för hatar skräckfilmer! Såg nog hela filmen och den var ju inte dålig alls, men skulle dock inte rekomendera den om du inte gillar skräckfilmer. Såklart finns det värre skräckfilmer än It men jag som hatar clowner och dockor höll ju på och bajsa ner mig.. haha

Har inte på länge skrattat så mycket som vi gjorde med flickorna igår! Världens bästa! Ser så mycket fram emot denna månad för vi ska ännu fira Neas födelsedag och Halloween. Slutet av november och början av december ska också bli jätte kul men varför kan vi ta sen ;)

Just nu sitter jag och lyssnar på podden Therese och Zäta

Ha det bra! Kram

Likes

Comments

Hej!

Idag är det lördag, min favoritdag på hela veckan. På grund av att min fredag gick helt åt skogen med bl.a ångest/panikattack tänkte jag idag bara ta de lungt. Se på TV och äta lite popcorn - mys <3. Dessa två dagar och egentligen hela veckan har gått åt till att läsa på prov då vi har provvecka. Hatar provveckan men kan ju inte exakt glaga såå mycke då jag endå nästan varje dag är hemma före klockan 11. Sen är det en helt annan diskussion om mina prov går så braa.. Har endast haft engelska och matematik prov ännu. Känns som att jag inte riktigt hade matten under kontroll men engelska gick faktiskt relativt bra känns det som. Nästa vecka har jag religions, samhällslära och modersmålsprov. I det här laget känns det nog inte så bra inför dem.. haha

En till sak som jag känner mig aningen ledsen för är serien Teen Wolf. Förra veckans söndag kom det sista avsnittet ut och har inte villat se på det ännu för att när jag väl ser det är det påriktigt slut. Världens bästa serie och den första serien jag började se på efter att jag slutade skrinna (något vi kan tala om senare kanske ;)). Såklart finns det andra jättebra serier. Just nu ser jag bl.a på Paradise Hotel, Whalgrens Wärld och The Vampire Diaries. Väntar även såå mycket på att Stranger Things säsong 2 kommer ut i oktober. Haha ni märker säkert att jag älskar serier.

Men nu så ska jag gå och poppa lite popcorn åt mig!

Kram!


PS. Här är några av de sånger jag i princip har lyssnat på non-stop de senaste dagarna och en fin beskrivning hur majoriteten i vår skola klär sig under provveckan. All credits till Lotta för bilden :)

Likes

Comments