​Några utav mina favorit youtubers. 1/ Tova Helgesson`2/ 2chips1cola 3/lakidoris 

/Emilia Ivarsson

Likes

Comments

Bloggat lite dåligt de senaste dagarna, men de tar vi igen nu!

Helgen då? Varit hemma hela helgen och haft de mys med familjerna, såna helger uppskattas. Måndag idag, eftersom jag är hemma så spelar det ingen roll riktigt haha. Skulle egentligen på möte idag, men det blev inställt så får la en ny tid snart.

Vad tycker ni förresten om "veckans åsiktsinlägg" som kom ut igår?

/Emilia Ivarsson

Likes

Comments

Veckans personliga åsikt - Varför blev jag vegetarian?

​Bilden är tagen av min fina storasyster Amanda!

För 1 och ett halvt år sedan slutade jag äta nötkött och kyckling och för 7 månader exakt idag så blev jag demivegetarian, vilket betyder att jag inte äter något kött förutom skaldjur och fisk, dock ska jag snart gå över till att bli en riktig vegetarian. Det är ett beslut som jag aldrig ångrat sen den dagen, ett beslut som jag är otroligt stolt över. Jag själv skulle inte kunna stoppa en bit kotlett eller en skinkbit i munnen något mera. Jag står på djuren sida och så är det bara.


Jag har hela mitt liv bott på en gård, med kor och grisar, katt,hund, smådjur, häst ( dock inte grisar och hästar längre ), you name it. Och det finns så många människor som frågar mig när dom fått veta att jag är vegetarian hur jag inte kan äta kött när jag bor på ett lantbruk? Jo du, nu ska jag förklara för dig. Jag har som sagt bott på en gård hela mitt liv. Jag är uppvuxen med att vara ute med djuren och mata dom och ge dom kärlek. Jag är uppvuxen med att alltid ha djur bredvid mig. Hur känns det inte då, för en person som älskar djur att efter man tagit hand om tillexempel en kalv från födseln, matat, tagit hand om, gett kärlek, sedan ska den bara skickas iväg? Antingen skickas den iväg till en uppfödare, eller så åker den till slakt. Sen finns det ju dom som får stanna kvar på gården, men hur länge då? När dom inte kan ge det bönderna vill så är det kört för dom, dom åker direkt till slakt. Hur äckligt hemskt är inte det? Det fanns en ko hemma på gården som jag alltid var med, jag matade alltid den, jag mjölkade den när jag var ute och hjälpte till. Jag kunde gå ut i hagen bland dessa 20 kor som gick tillsammans och gå fram till henne och bara gå bredvid henne hur länge som helst. Det var under 1 år som jag tog hand om henne. Sen kom det dagen då det bestämdes att hon inte längre duger. Hon producerade inte tillräckligt med mjölk och var därför inte till någon nytta. En halv vecka senare kom dom och hämtade henne och en till ko och dom gick till slakt. Hör ni eller? Bara för att en ko inte kan producerar tillräckligt med mjölk ska dom dödas? Dödas? Det är helt sjukt, det är en sån sjukt hemsk värld vi lever i. Visst tänker man att om man ska ta bort ett djur, så vill man att det djuret ska få det som bra som möjligt en sista stund. Precis. Men så finns det människor som skickar djur till slakt, och där får dom vara i trånga utrymmen, dom får knappt mat, dom plågas (detta är även skillnad på land från land) dom kan inte ha det sämre inprincip. Så det är därför jag är vegetarian, djuren står mig så nära hjärtat att jag inte kan ha tanken att dom slaktas bara för att dom inte kan tex producera tillräckligt med mjölk och att vi sedan ska äta dom? Nej,jag tänker inte stödja den branschen!


/ Emilia Ivarsson

Likes

Comments