Header

Hejsa Bloggen

Ja, mine forældre er skilt, og det er de fleste voksne mennesker efterhånden jo også ved at være. Mine forældre har været skilt i lidt over tre år, og det påvirker mig på ingen måde nu. Men for at være ærlig, så er det noget af det sværeste jeg nogensinde har gået igennem. Den dag idag er jeg glad vi de tog det valg, som de gjorde. For tre år siden kunne jeg jo ikke se, at de slet ikke var glade sammen. Mine forældre har altid været nogle der satte børnene i første prioritet, og det elsker jeg dem for. Jeg følte bare da de så blev skilt, at de kun tænkte på sig selv, men det var egenligt pisse egoistisk af mig, for jeg ved jo godt de havde i lang tid, prøvet på at få det til at fungere, for mig og mine brødres skyld. Jeg kunne rigtig hurtigt se efter de gik fra hindanden, hvor meget mere livsglade de blev, jeg tror at det var med til at hjælpe en smule på det.

Der er mange af mine venner/veninder hvis forældre blev skilt da de var helt små, og kan derfor ikke huske det. Folk spørg mig tit om jeg ikke hellere ville have de blev det da jeg var lille, så jeg ikke havde været en del af det. Og nej, det ville jeg faktisk ikke. Hvis mine forældre var blivet skilt, da jeg var to i stedet for tolv, havde jeg ikke nået og opleve mine forældre sammen, jeg havde ikke nået og se mine forældre være glade sammen, og elske hindanden. Det jeg rigtig glad for jeg har været en del af, og det er først noget jeg tænker nu, at jeg burde have værdsat noget mere. Så hvis dine forældre skal skilles nu her, så vær endelig glad for du overhovedet har nået og opleve dem sammen!

Som sagt bor jeg to steder, og det der både en del fordele og ulemper ved, har samlet fem fordele og fem ulemper ved at være skilsmisse barn, og bo to steder.


Fordele:

1. To fødselsdage, og dobbelt op på gaver.

Det giver jo lidt sig selv, at hvis dine forældre bliver skilt, og finder nye kærester er der også dobbelt op på både fødselsdagsgaver men også julegaver, og vi kan vel godt alle sammen lide gaver.

2. To værelser.

Det selvfølgelig ikke alle der har to værelser, når deres forældre er skilt. Hvis de nu ikke bor så meget ved deres far som ved deres mor fx. Men jeg har altså et værelse ved begge, og det er jeg faktisk rimelig glad for somme tider.

3. Bedre bånd.

Du knytter et hundrede gange bedre bånd, med dine forældre når du kun ser dem hver anden uge. Du begynder ligesom at værdsætte den tid du er med den enkelte forældre, eftersom det ikke er så meget af gangen.

4. Må jeg ik for far, så må jeg nok for mor.

Den her er så ikke en fordel jeg har, eftersom mine forældre er ekstremt gode venner, og snakker sammen flere gange om dagen, så kan den her ikke bruges hjemme ved mig. Jeg kender rigtig mange hvis forældre ikke snakker nær så meget sammen, så her er den her fordel nok lidt mere gældende.

5. Flere søskende

Flere søskende lyder måske ikke lige som det fedeste, men når det er bonussøskende er det altså noget andet. De er ikke dine rigtige søskende, så derfor kan du altså knytte bånd til dem på en helt anden måde, og det er faktisk ret hyggeligt hvis jeg selv skulle sige det.


Ulemper:

1. Jeg kan godt mangle min mor eller far

For det meste er mine forældre ikke længere væk, end at jeg kan give dem et kald, eller tage toget hjem til den ene eller den anden. Nogen gange står man bare i en nødssituation, hvor man er hjemme ved mor, men man mangler altså far til et eller andet, håber ik jeg den eneste

2. Meget frem og tilbage

Jeg HADER at jeg skal pakke alle mine ting hver søndag, også skal jeg altså kører en halv time (ik at det meget) og så skal jeg til at pakke det hele ud igen, det tager en del tid, men det til at overkomme.

3. Dobbelt så mange værelser, dobbelt så mange ting

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg godt kan lide og have styr på tingene. Det med at have styr på tingene, kan bare godt være lidt svært, når der er to værelser der skal være styr på, og der er hele tiden ting der skal bruges hos far, men som man selvfølgelig har glemt hos mor;)

4. Det svært at vende sig til

Det skal så heller ikke være en hemmelighed, at det hele er nyt når ens forældre bliver skilt. Du skal til at flytte, en af dine forældre får måske en ny kæreste der følger måske et par bonusunger oveni;) Det hele kan godt være en stor mundfuld, og det kan godt være lidt svært i starten

5. Jul ved mor eller far?

Det med jul og fødselsdag vil jeg personligt synes er sværest, jeg holder jul ved mor det ene år, og far det andet. Har godt nok vendt mig til det, men mangler stadig altid den anden forældre som jeg ikke holder jul med. Det er på ingen måder det samme, og det nok også det jeg savner mest.


Ved godt det kan være svært for jer ikke-skilsmissebørn at sætte jer ind i alt det her, men håber alligevel i får noget ud af at læse indlæg som denne, da det er en stor del af min hverdag.

Knus Emilia


Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments