Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Min värdpappas bror och fru var här och hälsade på från Seattle i en vecka, och för att avsluta deras besök på östkusten så åkte vi alla ner till NYC över helgen. Vi hade väldigt kul och roade oss med en promenad genom Central Park, ett besök till American Museum of Natural History, en tripp downtown för att se Ground Zero och Frihetsgudinnan ifrån Battery Park. Vi hade från början planerat att spendera fredag-söndag där, men på grund av en Pre-Calc final för mig och Emily på fredagen och två graduation parties på söndagen så blev vår resa lite kortare, endast fredag kväll till söndag morgon.

Förövrigt så kommer jag fortfarande inte åt bilderna på min hårddisk... Så de sista prom bilderna kommer förhoppningsvis inom en hyfsat snar framtid. Insåg även att jag fortfarande har massa bilder från Hawaii som jag inte hunnit lägga upp än, och att jag aldrig la upp någonting om Virginia!

Likes

Comments

Denna låt har jag lyssnat på konstant de senaste månaderna. Förut började jag nästan gråta varje gång jag hörde den, men nu har jag lite mer kontroll på mina känslor. Den får mig nämligen att tänka väldigt mycket på att åka hem till Sverige, och jag upptäckte den precis i samma veva som jag började inse att jag närmade mig slutet på mitt år. Det har varit rätt tufft om jag ska vara helt ärlig, men efter att jag bytte värdfamilj blev allting så himla mycket bättre. Jag har nu så otroligt många fina vänner här och jag kan inte föreställa mig att behöva säga hejdå till alla. Jag kommer att sakna dem så otroligt mycket! Mitt år har verkligen flugit förbi, framförallt det sista halvåret. Om en vecka kommer hela min familj hit, och en vecka efter det kommer jag att lämna lilla underbara shithole Galway.

I helgen var jag nere i NYC och det visade sig att min farbror, faster och kusin också var där. Vi lyckades mötas upp för en fika och det var helt underbart att träffa dem igen! Det fick mig att inse hur mycket jag saknat min fina familj och alla vänner hemma i Sverige, och jag börjar nu verkligen se fram emot att min familj ska komma hit!

Jag har förresten fortfarande en massa tekniska problem.. Jag har spenderat ett antal timmar med Apple Support och det verkar som att problemet ligger hos min hårddisk. Det är inga fantastiska nyheter då det är där jag har alla mina bilder sen 2011, men jag är nu i kontakt med företagets som tillverkade hårddisken och hoppas verkligen att det kommer lösa sig. Och så fort det gör det så kommer jag att bomba med bilder här!

Likes

Comments

Artikel ur The Saratogian

I helgen var det dags för Sectionals! Jag körde the pentathlon och det var andra gången för mig(gjorde det på vårt league meet också veckan innan). Första gången var vi 7 personer som körde alla fem grenar tillsammans och jag lyckades komma in på en andra plats som jag var jättenöjd med! Till Sectionals visste jag att det fanns en lite chans att jag kunde vinna då tjejen som vann på vårt league meet var i en annan sektion. Jag trodde dock inte att jag skulle göra det då det var dubbelt så många skolor på Sectionals. Jag började dagen med en andra placering i 100 häck och en 3 eller fjärde placering i höjdhoppet. Sen gick vi till kulstötningen som jag vann! Jag fick 8.60 meter och de andra tjejerna fick alla 5-6 meter. Det hjälpte mig väldigt mycket då man i ett pentathlon får poäng utefter hur bra man gör och inte bara sin placering, så det gav mig många extra poäng jämfört med de andra och tog mig upp till ledningen. Vi gick sedan till långhoppet som är mitt sämsta event. Jag lyckades få in alla mina hopp(jag har kämpat med att få ner mina steg rätt och har fått många övertramp...), dock från fel fot varje gång men jag lyckades ändå bättra på mitt personbästa lite. Jag hade tillräckligt stor ledning från kulstötningen att jag lyckades behålla den även efter långhoppet och efter det hade vi bara 800 meter kvar. En av tjejerna som körde pentathlon på Sectionals gjorde det även på vårt league meet, och då sprang hontre sekunder snabbare än mig på 800. Jag bestämde mig därför att ta rygg på henne. Det var extremt svårt och efter 500-600 meter började jag tappa mer och mer. Jag var helt slut mot slutet så det blev ingen fin slutspurt men jag lyckades sänka min tid med 7 sekunder så jag var väldigt nöjd! Jag kom in som trea på 800 men de två tjejerna som kom in före mig var lägre än 4 innan 800 så deras poäng räckte inte för att vinna totalen, tjejen jag försökte ta rygg på kom dock in som tvåa! Jag hade inga som helst förväntningar på att göra bra ifrån mig när mina tränare berättade att de ville att jag skulle köra pentathlon. Jag trodde att jag skulle hata det och att jag i princip begick självmord genom att gå med på det, men det var faktiskt väldigt kul! Alla pentathletes kör alla event tillsammans så man lär känna varandra och det tar flera timmar utan att man riktigt kan göra något annat, vilket är riktigt utmanande men jag gillar utmaningar så det passar mig. 

Eftersom jag vann våran sektion har jag automatiskt kvalificerat mig till state qualifiers som är på University at Albany imorgon och fredag! Ska bli jätteroligt(mitt enda mål är ett personligt rekord i höjd och kula), det är ett väldigt fint stadium på U Albany och jag hoppas på att få en t-shirt hehe... Jag har massa bilder från Sectionals, och min värdsyster kommer med imorgon för att ta mer bilder! Min dator krånglar dock just nu så kommer inte åt några bilder alls(vilket är varför jag inte bloggat på ett tag), men jag ska spendera lite tid med Apple Support i helgen igen så borde det lösa sig till nösta gång..

Likes

Comments

Väldigt viktigt på min skola är hur man åker till prom. En limo duger bara inte, utan det ska vara kreativt, unikt och coolt. Min värdsyster berättade att för två år sedan kom någon i helikopter... Traktor händer med jämna mellanrum, och vi funderade nästan på att ta gräsklipparen ett tag innan vi fick tag på denna bil. Klart populärast är dock American muscle cars. Jag och Steven fick låna en Chevrolet Sport Coupe från 1930 som tillhör min värdpappas kompis! Den hade ett speciellt säte där bak(som jag inte kommer ihåg vad den hette) som jag och Steven satt i. Det var dock en akrobatisk övning att ta sig in och ur så han var tvungen att hjälpa mig. Sedan körde min värdpappa och min värdmamma åkte med och tog foton.

Likes

Comments

The Struggle with the Boutonniere(and how to spell it)

Gloria & Brock (He asked her in a super cute way involving a treasure hunt, popping balloons and Italian when her family was her visiting from Italy)

Erica & Nicola (He asked her in a really cute way divided into three parts; one white, one green and one red since he's from Italy. And she got candy)

Noah & Maria (I helped him plan his promposal and Maria doesn't like cheesy, gay things so we took a ton of sneakers and spelled out "Prom?" on the track before a practice. Then to be a little cute he also got her a rose.)

Kara & Pedro (The cutest couple ever. Pedro's from Brazil and Kara is just adorable.)

Having a blast! We didn't get a group picture with all the "couples" (only Jake and Em are actually dating) because Steven was so late, but I got a few with my main bitches.

Likes

Comments

Förra helgen var det äntligen dags för prom! Det har varit det stora samtalsämnet sedan januari... Har du hittat din klänning än? Har du en date? Vad ska du göra efter prom? Ungefär så har det låtit i några månader nu, så på ett sätt är det ganska skönt att det är över.. Prom var hursomhelst jättekul! Jag och min värdsyster gjorde oss iordning tillsammans, sedan åkte vi hem till Gloria och Steven(hennes värdbror, min date) för att ta foton. När vi kom dit var det ett stort gäng där, den enda som saknades var Steven då han varit på en brottningsturnering uppe vid Lake Placid hela dagen. Vi vart lite sena därifrån och han inte riktigt ta några ordentliga bilder, men sedan åkte vi till skolan där det var Gawking Hour. Då kommer allas familjer och vänner som inte går till prom för att de antingen är för gamla, unga eller bara inte ville gå och tar kort med alla som nu är uppklädda. Därefter bar det av till Saratoga där vår prom var. Vi hade superkul! Jag dansade en massa och bara umgicks med mina vänner. Efteråt åkte vi hem till min värdsysters pojkvän som hade en bonfire och så var vi några stycken som sov över där. En superlyckad kväll!

Jag har massor med bilder från kvällen då jag tog med mig min kamera, så jag tänkte dela upp det i ytterligare tre delar; Prom Prep, The Ride, Gawking Hour och @ Prom

Likes

Comments

Jag har varit hemma sjuk från skolan i två dagar nu och har verkligen inte haft någon aptit. Har fått pressa i mig allt jag ätit och inte ens choklad har låtit överdrivet gott. Nu fick jag dock ett extremt sug efter en tunnbrödsrulle med äkta pulvermos, kokt korv och ketchup. Typ från Sibylla eller skolmatsalen. Det går inte riktigt att förklara, och det är extra märkligt för det är inte någonting jag brukar äta hemma, men jösses vad gott det låter just nu... Eller en tunnbrödsrulle med leverpastej... Jag saknar svensk mat!!

Likes

Comments

Ett av mina favoritstopp var på the Dole Plantation! Där var allting ananas och jag älskar ananas. De hade en enorm gift shop med massa ananas saker av olika slag, men jag köpte endast en mjukglass med ananas smak och färsk ananas på toppen. En av de godaste glassarna jag någonsin ätit! Tyvärr stannade vi bara ca 40 minuter där så vi hann inte se mycket, men jag såg en del ananas planter i alla fall.

Likes

Comments

En kväll på Hawaii åkte vi ut på en "kryssning" för middag. De hade buffé med Hawaiian BBQ och massa desserter. Sen som underhållning hade de hula dansare och live musik. Vi fick även en liten lektion vilket var väldigt kul! Det som gjorde kryssningen ännu mer lyckad var att medan vi var ute på vattnet gick solen ner, och det var så galet vackert! Det gick dock inte riktigt att fånga på bild, men delar med mig av det ändå för sharing is caring.

Likes

Comments