Varje dag ser och hör jag så många osäkra individer. När jag åker buss, fikar på stan, provar kläder eller sitter i studielandskapet. Inte bara i dessa sammanhang utan även på sociala medier. Twitter, instagram, facebook, snapchat, bloggar. Så osäkra människor. Jag är inte exkluderad där inte, jag är också en ganska osäker människa i vissa situationer. Speciellt när det kommer till relation och kärlek men också till mig själv.


"Vad ska jag ha på mig? Vad är snyggt och inte? Hur ska jag ha håret? Jag borde nog träna mer! Oj vad snygg hon var, jag vill också ha smala ben. Min hy borde se ut som hennes." etc etc


eller


"Undra vad han tänker om mig? Tycker han att jag borde se ut såhär? Vara blond och lång precis som henne? Kommer han vara otrogen? Gud vad hon flirtar med honom" etc etc


Alltså ärligt talat. För det första;

  • På vilket sätt mår du bättre av att tänka såhär?
  • Känner du att ditt självförtroende ökar med hjälp av detta tänket?

För det andra;

  • På vilket sätt får det relationen stärkt om du ständigt oroar dig för otrohet?
  • Tycker du att du mår bättre av att tänka så?


Nej. Inte någonstans.


Träffar även på många tjejer som har en förutfattad mening om mig, som kanske har fått bilden av att jag är en dryg kontrollerande psykobitch för att någon har sagt att jag är svartsjuk & för att jag har resting bitchface. Viskleken. Jag säger banan och det blir nyponsoppa. Jag förstår inte - och har aldrig gjort för den delen heller varför man ska lägga sig i andras förhållanden, andras liv när det inte berör en själv. Varför killar och tjejer (främst) ska flirta och ragga på tjejer och killar i förhållande. TJEJER - VAR FAN TOG GRL PWR VÄGEN?

Eftersom jag är kvinna och endast kan dra paralleller med andra kvinnor och deras tänk och uppfattningar och situationer så gör jag det. Har ingen aning om hur killar tänker i denna diskussionen men jag hoppas innerligt att alla är med på banan och förstår mitt tankesätt.


Jag har blivit uppfostrad att man ska stötta varandra, hjälpa varandra, äga skiten ur alla som hoppar på tjejer - inte att man ska vara den som hoppar på. Det är skitsnack och bitchblickar hit och dit som om man gick på mellanstadiet igen. Jag är 17 år gammal. Alltså snart vuxen. Borde inte folk i samma ålder kunna komma fram och prata med mig, fråga mig om de har hört något rykte

  • Hej du, Emilia, är det sant att du dricker sprit varje natt för att du är så deprimerad? (ett påhittat exempel)
    För då kan ju JAG svara på ifall det är sant eller inte, eftersom det är MIG det handlar om. Då skulle ju jag kunna svara att ”Nej, jag sa bara att jag var sugen på en drink men inte ville dricka ensam” (ej sant, påhittat svar).


Ni förstår poängen. Sprid inte rykten som du inte vet är sanna och om de är sanna, men elaka, vad gör saken bättre för dig, vad får du ut av att sprida det vidare? Förstår inte grejen. Du får ingen medalj av att vara en bitch. Det är inte häftigt, inte roligt och inte schysst mot någon part.

Eller när man ser tjejer och killar som skickar nakenbilder och flirtar hejvilt med en upptagen människa. V A R F Ö R? Hitta en egen person, en icke upptagen person, någon som är singel och ready to mingel med DIG och ingen som redan har partner.

Vet många tjejer som pågrund av just falska bitchez inte låter deras pojkvänner ha tjejkompisar. Kan till viss del förstå tänket men skulle aldrig förbjuda min pojkvän till att umgås med någon från det andra könet. Hade han velat ha någon annan än mig så hade han ju gjort slut. (Förutsätter iallafall detta.) Man måste ha tillit i förhållandet och ha ett bra självförtroende för att en relation ska fungera och för att dessa tjejer (och killar) inte ska kunna gnaga sig in och förstöra någonting.
Om en människa kan flirta sig in i ett förhållande så måste det vara någonting som inte fungerar från första början. Har man dåligt sexliv? Dålig kommunikation? Har växt ifrån varandra på den kärleksmässiga nivån? Vad vet jag?

Jo att vi tjejer måste lära oss att rocka fett ihop, inte ensamma mot andra.

Vi måste faktiskt bli bättre på att hålla ihop och inte jobba emot varandra för jag är så trött på mellanstadiebeteende bland vissa gymnasieelever och tjejer i min ålder.

Det finns 6 bokstäver, 2 ord och ett budskap som vi måste ta åt oss.

GRL PWR.

GIRL MOTHERFUCKING POWER.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments