Wihho vågar man säga nu att våren är på gång?? ingen mer snö nu va? nu lägger vi vinter bakom oss och siktar framåt. Förra veckan var jag och Angelica i Stockholm och tittade på Ed Sheeran i Globen och vilken kväll! MAGISKT! Bilåkningen i Stockholmstrafiken behöver vi inte tala om, tur att jag inte körde iallafall. Dit och hem kom vi iallafall. hahahha frågar ni Angelica tror jag inte hon hade lika roligt som jag hade i trafiken.... hahahaha


Men nu till det som rubriken säger, nu är det klart! Idag har jag sagt upp min lägenhet och i sommar flyttar jag! Dock inte så långt utan närmare Västerås centrum och hela fem kvadratmeter större. Jag har ju lite mer än ett år kvar på mina studier så i Västerås blir jag kvar, alltså ingen längre flytt. Det känns skönt att få flytta och börja om på ny kula i en annan lägenhet. Det kommer betyda att jag blir kvar i Vässan efter mina studier, annars hade det inte känts så värt med denna flytten mer än att jag får det närmare till allt och slipper för det mesta att åka buss överallt. Jag har övervägt detta med att bo kvar fram och tillbaka ända tills jag skrev på kontraktet för 1,5 vecka sedan. Men det känns som ett rätt beslut just nu även om jag vet att jag någon gång kommer komma tillbaka till västkusten så vill jag pröva mina vingar i Västerås ett tag till, fortsätta med det jag har börjat med. och framförallt testa på att bo i staden utan att studera. Det blir bar detta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Och så har ytligare en vecka börjat eller nja vi är ju faktiskt mitt i den,tänk så fort tiden går ibland 🙉

I helgen som var, var ju jag i Götet för att fira min 23årsdag och det blev full fart hela dagen lång,älskar min fina och stora familj, för visst har den växt det senaste året. Dagen började iallafall med att jag och Mammi åkte till stan och fixade mina presenter och strosa runt i stan, Åhh vad Göteborg är fint, längtar till sommaren!! Mamma bjöd sedan på gudomlig lunch 😋 väl hemma så var resten av familjen samlad för att fira mig, åt gott och skratta, även min extra lillasyster med familj var där och hjälp vad de små växer snabbt, alltså hennes fina dotter. Tack för att ni kom. Det plingade även på dörren under kvällen och där står en saknad vän för att överlämna en blomma, så fint 😍 den kom även hel hem till vässan. Så helt klart hade jag en bra dag och man inser vilka fina människor man har runt sig en dag som denna!

Tyvärr kom förkylningen på besök under måndagen och hela jag blev seg i kroppen och väl hemma i Vässan var det skönt att lägga sig i sin egna soffa. Igår började även örat göra ont så alvedon välkommen och till skolan med halvt dövt öra Hahah. Nu vila imorgon besök på förskolan och informations möte på kvällen😀 har mycket roligt att se framemot men även en del plugg framöver

Likes

Comments

Redovisningen om Star Wars är nu avklarad och därmed språkkursen eller nästan iallafall, har en fältuppgift som hänger över tre kurser men annars är språkkursen slut och jag säger bara vilken lättnad. Kursen har varit ansträngande, mycket att läsa och väldigt intensivt med tentorna, har i skrivandets stund precis kollat igenom en text som ska in senast imorgon och som jag skrev har jag haft en redovisning idag men nu så, äntligen!!! Ja jag går på högskolan och det är högt tempo men att inte kunna andas emellan alla uppgifter är rätt så krävande och jag har känt det, har känt mig rätt så instängd och frånvarande som person. Jag hoppas att det blir bättre för vet ni vad det är endast två kurser tills jag tar sommaruppehåll från skolan och antagligen jobbar och kan komma annat på tankar en stund. Tror jag behöver komma bort från dålig energi som cirkulerar med allt vad skolan heter, men bra mår jag mår fanatiskt bra och har så småningom roliga saker att berätta vill bara att allt ska bli klart innan det blir offentligt här.

Men nu är jag på väg hem till fina Götet och till mina pärons hus för att spendera några dagar där och även fira att denna tjejen blir 23 år imorgon 💁 fick för övrigt så fina presenter av min fina vän igår som jag tyvärr inte nu har bild på men människan hade flätat ihop en egen badmatta till mig, hur gulligt och fint var inte det. Presenter inte allt, jag nöjer mig med härligt sällskap med nära och kära men visst blir man allt lite rörd när någon köper något fint 😊 kram

Likes

Comments

Tiden bokstavligen springer iväg för tillfället...

Förhoppningsvis så blir det lugnare efter denna veckan, jag har både hunnit med att åkt skidor i sälen, en helg i Götet, en helg i örebro, besök av min familj här i Västerås och givetvis har en till tenta hunnits med att skriva. Skolan börjar bli bara mer och mer intensiv vilket tar på en men jag räknar ner åren! lite mer än två år har gått så knappt 1,5 år kvar och något som fått mig att tänka en del på hur jag vill ha det och vad jag vill bo efter min utbildning. I början när jag flyttade till Västerås ville jag inte alls vara kvar här efter utbildningen men när jag nu fått upp ett socialt liv här i Västerås så har mina funderingar ändrats en del.

Kan ändra mig hundra gånger innan jag tillslut bestämmer mig, just nu lutar det mot att stanna iallafall ett litet tag efter att jag är klar och är färdig förskollärare, det ända som sätter stop i mitt tänkande är att jag har familjen lite långt bort och om jag ska bo kvar måste jag också hitta ett annat bonde eftersom jag nu bor i en studentlägenhet som inte mer min efter att jag studerat klart. Och eftersom jag har chans att få ett jobb redan ett halvår innan jag är färdig kan det vara bra att veta vart man ska bo...

jaja detta bekymmer har jag att ta tag i om ett år, men ett år går fort, lite väl fort ibland men fokuset ligger nu att klara alla mina studier med en gnutta skoltrötthet. Men hittills har det gått bra och speciellt det senaste året så jag tänker att jag fortsätter i samma spår.

Nu blir det en chill kväll, kanske läsa ett till kapitel i kurslitteraturen men annars ska jag tycka lite synd om mig själv, har sådan träningsvärk i rumpan och i ryggen efter gårdagens innebandy, snacka om att vara otränad och har bara mig själv att skylla där ;)

Likes

Comments

Tjoho Fredag!!

Det är fredag och jag har intagit min helg, ibland är det himla skönt att ta helg, speciellt denna fredagen för jag är klar med min fjärde termin på högskolan och är ännu en bit närmare mitt mål, nu är det endast tre terminer kvar på utbildningen sen så..... ska jag aldrig mer sätta min fått på en högskola hahaha.

Men som sagt termin fyra avklarad och har bara fått ett psykbryt på detta halvåret/terminen. Det är rekord kan jag säga men med praktik och en tenta som fick skrivas i par så har terminen gått fort och sansad. Tillomed att jag fick ett litet ,litet jullov denna gången, det är lyx det. Nu är det bara fortsättningen kvar och på måndag startar jag upp tre kurser på en gång, det blir grejer det eller??!!! Det löser sig om nu lärarna kan bestämma vilken dag vi ska börja och om studiehandledningen kan komma upp någon gång, så man kan börja planera sina studier och privatliv. Den kommer men jag slutas ändå aldrig förvånas över lärare. Några klippor finns det men många är nog hämtade ur ett flingpaket! Men jag ska inte klaga för en vacker dag är jag klar och kan fortsätta leva det livet jag vill och jobba med det jag vill.

Likes

Comments

Är det sant?? är det nytt år? är det verkligen 2017 nu??

2016 gick så galet fort att jag inte riktigt vet vad jag ska ta vägen. Visa dagar har gått galet fort medan andra dagar har jag bara velat spola förbi. Jag kan inte säga att jag började 2016 på bästa sätt. Mycket var inte där det skulle och jag kände många gånger "Vad gör jag i Västerås" Sedan var det mycket annat som gjorde att livet i allmänhet kändes galet tungt just då. MEN det var då och inte nu! För någonstans där så insåg jag att jag måste göra något för att känna mig 100% bra igen. Jag tog mig upp och nu står jag här 1 Januari 2017 och är mig själv igen och är just nu så glad inombords men galet trött ( varför kommer jag till). Skolan har det senaste halvåret funkat mycket bättre och jag känner att jag hittad mitt sätt att fullfölja utbildningen.

MEN till varför jag sitter här och är galet glad, lycklig, speedad men galet trött är för att jag under de fyra senaste dagarna har hjälpt till med en festival för ungdomar här i Västerås. Ungefär 500 ungdomar kommer till Pingstkyrkan varje nyår för att gå på unite. Det är så galet häftigt att se så många på ett och samma ställa och att de väljer att fira in det nya året på detta sättet. Det är allt från möten till konserter. För min del har det inneburit att vara nattvakt, morgonvakt, värd, m.m. Är så tacksam att fått vara med och hjälpa till under dessa dagar. Lite sömn men har sagt många gånger till dem som leder allt att sova gör man någon annan gång. Detta är också en stor del av att jag börjar känna mig hemma i Västerås, att jag kan se en mening med att bo här. Inte för att det arrangeras en sådan här festival en gång om året utan att jag får lov att gå till en kyrka där det finns så vänliga människor, som ser och hör en, som bryr sig och är tacksamma. Jag har hittat mitt hem här i Västerås och det ligger just i Pingstkyrkan. Skulle kunna lägga många timmar och mycket av mitt hjärta där.

Men detta sagt önskar jag alla ett gott 2017. Jag ska ta tillvara på varje minut och lägga min själ och hjärta i sådant jag tycker är värt och som inte tar massa onödig energi.

Likes

Comments

Så var julen 2016 över och ett helt år kvar till nästa...

Det blev en riktigt lyckad jul med go gemenskap, lite för mycket mat, lite för mycket godis men det får tillhöra julen. Imorgon kväll åker jag tillbaka till Västerås, känner mig inte riktigt klar här i Götet men i Västerås väntas skolan men även mycket roligheter så det är bara att ge sig av och inse att "julledigheten" är över.

Nu ser jag framemot ett nyårsfirande och hoppas på ett bra och lyckligt 2017. Känner på mig att det blir bra med allt som starta upp i mitt liv, och börjat boa in mig där jag befinner mig i livet just nu! Kram

Likes

Comments

Det är snart julafton, om en vecka bestämt!

Ska bli riktigt skönt med jul och riktigt mysigt och extra skönt att komma hem till familjen som jag inte har sett på snart sex veckor. Det blev så mycket med praktiken och helgerna här att det har inte riktigt varit läge att åka hem men jag har haft det bra här i vässan så jag klagar inte men nu längtar jag hem.

Praktiken är nu över (för en vecka sedan) med sorg i hjärtat, det var så himlens roligt och lärorikt! Nu är jag tillbaka i skolbänken vilket känns tragiskt men men, nu ska en tenta skrivas som ska in dagen innan nyårsafton men förhoppningsvis blir den klar innan dess. Den ska skrivas i par så på måndag och tisdag ska jag och Angelica skriva så fingrarna glöder och huvudet inte kan tänka längre så att vi får ihop den där tentan så att jag kan åka hem till götet på onsdagen med gott samvete. För även om tentan inte riktigt blir klar så ska jag ändå ta tåget och fira jul. Stannar drygt en vecka, där minijul med mina vänner ska hinnas med, uppesittarkväll, julafton, barnvakt en dag (ska bli mysigt att få egentid med de små) och så ska jag finna tid till att träffa min barndomsvän. Tror inte jag har sett henne sedan i somras ?! (kommer inte ihåg, tragiskt). Sedan kommer jag tillbaka till vässan för en lektion, nattvaktare och fira nyår. Detta blir kalas känner jag.

Idag har jag även fått mera julkänsla genom att bakat julgodis i mängder i flera timmar, imorgon väntas julmusical innan nästa vecka rullar på.. Nu tror jag bestämt att jag ska fortsätta titta på gåsmamman. Kram

Hittade bestämt en kappa jag vill ha ;) men det hänger kvar där i affären, Så här mycket snö hade vi förra söndagen, nu har hälften försvunnit men snö har vi, det ända tråkiga med att åka hem till götet där det inte finns någon snö ;)

Och dessa tokar saknar jag!!!!

Likes

Comments

Hallo its friday!

Hur skönt är det inte att det är fredag?! Trivs väldigt bra på praktiken och tycker inte alls om att det bara är en vecka kvar på den, men det är skönt med helg för är galet trött och saker snörar mycket uppe i huvudet.

Denna fredagskväll tar jag det så lugnt som möjligt, imorgon blir det till att reflektera kring en aktivitet och planera in en ny för nästa vecka har vi ett seminarium men kvällen slutar i ett helt annat tecken nämligen en julmusikal som väntar, där jag ska vara med som värd även söndagskvällen går i samma tecken 😀

Men dessa veckor på praktiken har gett mig så otroligt mycket och jag inser att jag valt rätt yrke, kommer aldrig att tycka det är roligt att plugga och ha stressen över att tänka om man klarat en tenta eller inte men det är värt i slutändan. Nu är det drygt 1,5 år kvar på utbildningen och jag ska se till att ha så kul på vägen som jag kan. Nu väntar en mysig jul och nyår även lite skidweekend i januari och konsert i februari. Det gäller att få komma iväg på saker även om man studerar!

Likes

Comments

Det är fredag och jag har tagit min plats i soffan för att kolla några avsnitt av The blacklist, riktigt bra serie, händer något hela tiden och nya fall som ska lösas och sådant gillar jag stark! 😀 för övrigt börjar det bli riktigt kallt ute så dags att plocka fram varmare vantar och jacka, här ska inte frysas och speciellt inte när jag på måndag går på min praktik 😉

Och nu har jag även slutat min första kurs på termin fyra med redovisning om etiska dilemman och därmed har jag också tagit mig igenom halva min utbildning, galet fort har det gått även om man i stunden känner att det går långsamt och tråkigt att sitta och läsa och skriva dagarna i ända så känns det ändå som att det var precis jag flyttade hit och satt nervös i klassrummet för att invänta den 3,5 åriga utbildningen. Men nu är halva klar och det känns otroligt gött, något man kanske skulle ha firat men Ähh nää soffan fick det bli istället, sånt är livet ibland 😝

Nu ska jag fortsätta denna helg med samma spår då praktiken drar igång på måndag och några antal kvällar i veckan är ju redan uppbokade plus att min vän Louise kommer och förgyller mina dagar nästa vecka 😀👌🏻men jag är taggad till tusen, ja just det ska hinna med en snabbvisit till Götet också för att fira fars dag, samt kanske en tripp till Ullared och förhoppningsvis få se den nya lilla extra familjemedlemmen, vi får se. Nu kör vi gasen i botten 😜 ha en bra helg på er! 💛

Likes

Comments