Tiden bokstavligen springer iväg för tillfället...

Förhoppningsvis så blir det lugnare efter denna veckan, jag har både hunnit med att åkt skidor i sälen, en helg i Götet, en helg i örebro, besök av min familj här i Västerås och givetvis har en till tenta hunnits med att skriva. Skolan börjar bli bara mer och mer intensiv vilket tar på en men jag räknar ner åren! lite mer än två år har gått så knappt 1,5 år kvar och något som fått mig att tänka en del på hur jag vill ha det och vad jag vill bo efter min utbildning. I början när jag flyttade till Västerås ville jag inte alls vara kvar här efter utbildningen men när jag nu fått upp ett socialt liv här i Västerås så har mina funderingar ändrats en del.

Kan ändra mig hundra gånger innan jag tillslut bestämmer mig, just nu lutar det mot att stanna iallafall ett litet tag efter att jag är klar och är färdig förskollärare, det ända som sätter stop i mitt tänkande är att jag har familjen lite långt bort och om jag ska bo kvar måste jag också hitta ett annat bonde eftersom jag nu bor i en studentlägenhet som inte mer min efter att jag studerat klart. Och eftersom jag har chans att få ett jobb redan ett halvår innan jag är färdig kan det vara bra att veta vart man ska bo...

jaja detta bekymmer har jag att ta tag i om ett år, men ett år går fort, lite väl fort ibland men fokuset ligger nu att klara alla mina studier med en gnutta skoltrötthet. Men hittills har det gått bra och speciellt det senaste året så jag tänker att jag fortsätter i samma spår.

Nu blir det en chill kväll, kanske läsa ett till kapitel i kurslitteraturen men annars ska jag tycka lite synd om mig själv, har sådan träningsvärk i rumpan och i ryggen efter gårdagens innebandy, snacka om att vara otränad och har bara mig själv att skylla där ;)

Likes

Comments

Tjoho Fredag!!

Det är fredag och jag har intagit min helg, ibland är det himla skönt att ta helg, speciellt denna fredagen för jag är klar med min fjärde termin på högskolan och är ännu en bit närmare mitt mål, nu är det endast tre terminer kvar på utbildningen sen så..... ska jag aldrig mer sätta min fått på en högskola hahaha.

Men som sagt termin fyra avklarad och har bara fått ett psykbryt på detta halvåret/terminen. Det är rekord kan jag säga men med praktik och en tenta som fick skrivas i par så har terminen gått fort och sansad. Tillomed att jag fick ett litet ,litet jullov denna gången, det är lyx det. Nu är det bara fortsättningen kvar och på måndag startar jag upp tre kurser på en gång, det blir grejer det eller??!!! Det löser sig om nu lärarna kan bestämma vilken dag vi ska börja och om studiehandledningen kan komma upp någon gång, så man kan börja planera sina studier och privatliv. Den kommer men jag slutas ändå aldrig förvånas över lärare. Några klippor finns det men många är nog hämtade ur ett flingpaket! Men jag ska inte klaga för en vacker dag är jag klar och kan fortsätta leva det livet jag vill och jobba med det jag vill.

Likes

Comments

Är det sant?? är det nytt år? är det verkligen 2017 nu??

2016 gick så galet fort att jag inte riktigt vet vad jag ska ta vägen. Visa dagar har gått galet fort medan andra dagar har jag bara velat spola förbi. Jag kan inte säga att jag började 2016 på bästa sätt. Mycket var inte där det skulle och jag kände många gånger "Vad gör jag i Västerås" Sedan var det mycket annat som gjorde att livet i allmänhet kändes galet tungt just då. MEN det var då och inte nu! För någonstans där så insåg jag att jag måste göra något för att känna mig 100% bra igen. Jag tog mig upp och nu står jag här 1 Januari 2017 och är mig själv igen och är just nu så glad inombords men galet trött ( varför kommer jag till). Skolan har det senaste halvåret funkat mycket bättre och jag känner att jag hittad mitt sätt att fullfölja utbildningen.

MEN till varför jag sitter här och är galet glad, lycklig, speedad men galet trött är för att jag under de fyra senaste dagarna har hjälpt till med en festival för ungdomar här i Västerås. Ungefär 500 ungdomar kommer till Pingstkyrkan varje nyår för att gå på unite. Det är så galet häftigt att se så många på ett och samma ställa och att de väljer att fira in det nya året på detta sättet. Det är allt från möten till konserter. För min del har det inneburit att vara nattvakt, morgonvakt, värd, m.m. Är så tacksam att fått vara med och hjälpa till under dessa dagar. Lite sömn men har sagt många gånger till dem som leder allt att sova gör man någon annan gång. Detta är också en stor del av att jag börjar känna mig hemma i Västerås, att jag kan se en mening med att bo här. Inte för att det arrangeras en sådan här festival en gång om året utan att jag får lov att gå till en kyrka där det finns så vänliga människor, som ser och hör en, som bryr sig och är tacksamma. Jag har hittat mitt hem här i Västerås och det ligger just i Pingstkyrkan. Skulle kunna lägga många timmar och mycket av mitt hjärta där.

Men detta sagt önskar jag alla ett gott 2017. Jag ska ta tillvara på varje minut och lägga min själ och hjärta i sådant jag tycker är värt och som inte tar massa onödig energi.

Likes

Comments

Så var julen 2016 över och ett helt år kvar till nästa...

Det blev en riktigt lyckad jul med go gemenskap, lite för mycket mat, lite för mycket godis men det får tillhöra julen. Imorgon kväll åker jag tillbaka till Västerås, känner mig inte riktigt klar här i Götet men i Västerås väntas skolan men även mycket roligheter så det är bara att ge sig av och inse att "julledigheten" är över.

Nu ser jag framemot ett nyårsfirande och hoppas på ett bra och lyckligt 2017. Känner på mig att det blir bra med allt som starta upp i mitt liv, och börjat boa in mig där jag befinner mig i livet just nu! Kram

Likes

Comments

Det är snart julafton, om en vecka bestämt!

Ska bli riktigt skönt med jul och riktigt mysigt och extra skönt att komma hem till familjen som jag inte har sett på snart sex veckor. Det blev så mycket med praktiken och helgerna här att det har inte riktigt varit läge att åka hem men jag har haft det bra här i vässan så jag klagar inte men nu längtar jag hem.

Praktiken är nu över (för en vecka sedan) med sorg i hjärtat, det var så himlens roligt och lärorikt! Nu är jag tillbaka i skolbänken vilket känns tragiskt men men, nu ska en tenta skrivas som ska in dagen innan nyårsafton men förhoppningsvis blir den klar innan dess. Den ska skrivas i par så på måndag och tisdag ska jag och Angelica skriva så fingrarna glöder och huvudet inte kan tänka längre så att vi får ihop den där tentan så att jag kan åka hem till götet på onsdagen med gott samvete. För även om tentan inte riktigt blir klar så ska jag ändå ta tåget och fira jul. Stannar drygt en vecka, där minijul med mina vänner ska hinnas med, uppesittarkväll, julafton, barnvakt en dag (ska bli mysigt att få egentid med de små) och så ska jag finna tid till att träffa min barndomsvän. Tror inte jag har sett henne sedan i somras ?! (kommer inte ihåg, tragiskt). Sedan kommer jag tillbaka till vässan för en lektion, nattvaktare och fira nyår. Detta blir kalas känner jag.

Idag har jag även fått mera julkänsla genom att bakat julgodis i mängder i flera timmar, imorgon väntas julmusical innan nästa vecka rullar på.. Nu tror jag bestämt att jag ska fortsätta titta på gåsmamman. Kram

Hittade bestämt en kappa jag vill ha ;) men det hänger kvar där i affären, Så här mycket snö hade vi förra söndagen, nu har hälften försvunnit men snö har vi, det ända tråkiga med att åka hem till götet där det inte finns någon snö ;)

Och dessa tokar saknar jag!!!!

Likes

Comments

Hallo its friday!

Hur skönt är det inte att det är fredag?! Trivs väldigt bra på praktiken och tycker inte alls om att det bara är en vecka kvar på den, men det är skönt med helg för är galet trött och saker snörar mycket uppe i huvudet.

Denna fredagskväll tar jag det så lugnt som möjligt, imorgon blir det till att reflektera kring en aktivitet och planera in en ny för nästa vecka har vi ett seminarium men kvällen slutar i ett helt annat tecken nämligen en julmusikal som väntar, där jag ska vara med som värd även söndagskvällen går i samma tecken 😀

Men dessa veckor på praktiken har gett mig så otroligt mycket och jag inser att jag valt rätt yrke, kommer aldrig att tycka det är roligt att plugga och ha stressen över att tänka om man klarat en tenta eller inte men det är värt i slutändan. Nu är det drygt 1,5 år kvar på utbildningen och jag ska se till att ha så kul på vägen som jag kan. Nu väntar en mysig jul och nyår även lite skidweekend i januari och konsert i februari. Det gäller att få komma iväg på saker även om man studerar!

Likes

Comments

Det är fredag och jag har tagit min plats i soffan för att kolla några avsnitt av The blacklist, riktigt bra serie, händer något hela tiden och nya fall som ska lösas och sådant gillar jag stark! 😀 för övrigt börjar det bli riktigt kallt ute så dags att plocka fram varmare vantar och jacka, här ska inte frysas och speciellt inte när jag på måndag går på min praktik 😉

Och nu har jag även slutat min första kurs på termin fyra med redovisning om etiska dilemman och därmed har jag också tagit mig igenom halva min utbildning, galet fort har det gått även om man i stunden känner att det går långsamt och tråkigt att sitta och läsa och skriva dagarna i ända så känns det ändå som att det var precis jag flyttade hit och satt nervös i klassrummet för att invänta den 3,5 åriga utbildningen. Men nu är halva klar och det känns otroligt gött, något man kanske skulle ha firat men Ähh nää soffan fick det bli istället, sånt är livet ibland 😝

Nu ska jag fortsätta denna helg med samma spår då praktiken drar igång på måndag och några antal kvällar i veckan är ju redan uppbokade plus att min vän Louise kommer och förgyller mina dagar nästa vecka 😀👌🏻men jag är taggad till tusen, ja just det ska hinna med en snabbvisit till Götet också för att fira fars dag, samt kanske en tripp till Ullared och förhoppningsvis få se den nya lilla extra familjemedlemmen, vi får se. Nu kör vi gasen i botten 😜 ha en bra helg på er! 💛

Likes

Comments

Fredag! Jag vet dock inte om jag har någon fredagskänsla i kroppen

Häromdagen var jag nära att publicera ett depp-inlägg tills jag insåg att nää det skall jag inte alls göra, insåg att sluta med socker, förkylning i kroppen, dåliga veckan på ingång och dålig sömn gjorde att jag inte var på topp den dagen och raderade inlägget. Känslor det kan ibland vara riktigt jobbiga men jag tog den deppdagen till något bra istället och veckan blev till något riktigt bra istället :D Tror jag sa till en i lördags att jag skulle gå på den lugnaste veckan sedan jag kom hit för sommaren men det fick jag snart äta upp! Har jag inte varit i skolan så har det varit något annat som ska fixas eller som igår efter skolan så drogs det ut i luften för att ta lite höstbilder med vännen Angelica. Vilket inte alls var negativt, det var riktigt roligt och höstens färger är riktigt fina, synd bara att det blir så mörkt fort nu.

Annars har det varit TVG, innebandy, letande efter överdragsbyxor till praktiken (utan resultat), fältstudie och mycket annat. Nu har jag landat i soffan efter en heldag med grupparbetet som går lite segt men på tisdag blir det nog roligare med mycket skratt då det ska filmas :D

Nu börjar snart idol och maten är i ugnen så ska försöka att få den den där fredagskänslan, imorgon är jag ledig och då ska jag sova länga. Kram Kram

Likes

Comments

Fartfylld och rolig helg

Men nu ligger jag nerbäddad i soffan med en filt och serier på tv. I lördags trotts en pågående förkylning var jag och 10 pers på Prison Island här i vässan (typ fångarna på fortet liknade) tvåa tror jag vårat lag kom och igår och idag har jag träningsvärk i mina lår (va då otränad) men sjukt kul var det. På kvällen blev det lite tjejmys.

Även igår var det fullrulle, möte även upp Louise på tågstationen för att sedan däcka i soffan och somna nog strax efter tio någon gång. Nu har Louise åkt igen och jag försöker kurera mig så gott det går innan veckan drar igång på riktigt igen. Dock väldigt lugn vecka när alla tentor och skit är över.

Från och med idag ska jag också testa på 21 dagar utan socker, då det har blivit alldeles för mycket åt det goda hållet, vi får se hur det går men både kropp och själ kommer må bra av det! Någon som är på? ;) Ska även gå igenom hur jag vill träna och vad, så jag kan köra och ta mig iväg när jag är frisk. Behöver träna upp kondisen och musklerna i kroppen. :D och det sitter ju där i bakhuvudet hur man gör då det inte var allt för längesen jag tränade i princip varje dag. Ska bara få tillbaka orken och få tid mellan allt skolarbete, får ta och gå upp tidigare bara :D

Nu ska jag fortsätta denna ruggiga måndag med serier och få i mig något mellanmål. Ha det bäst!

Likes

Comments

Novembermånad kommer med stormsteg och därmed närmare vintern men låter oktober stanna en stund till med den fina höstfärgen som träden ger oss. Det är skönt att något lyser upp mörkret som kommer men jag kan inte säga att jag för tillfället känner mig jätte trygg med alla dessa clowner som springer runt, tydligen har det varit i området som jag bor i, så jag försöker hålla mig inne eller vara hos någon annan. För aldrig i livet att jag hade velat möta på en clown. Men nog talat om det, förhoppningsvis så ger detta med sig snart...

I torsdags till söndag var jag nere i mitt älskade Göteborg, där jag fick umgås med mina efterlängtade brorsbarn samt deras nya lila hundvalp. Det blev en intensiv, sömnlös men härlig helg. Dock var det någon som tycke att min väska var hans eller hennes. Så hela min resväska blev bestulen och alla kläder och sminkväskan är borta. Härligt som student att köpa allt nytt men förhoppningsvis kan jag få ut lite av min hemförsäkring. Ska bara hitta tid till att skriva ner allt som fanns i väskan.... och med en tenta som ska vara klar imorgon så har detta inte hunnits med ;) får sätta mig imorgon då jag är ledig för första gången på en vecka.

Men jag tar en dag i sänder, för om några veckor blir det fullt ös igen med praktiken som sätter fart, ska bli kul och otroligt skönt med en praktikplats i Västerås. Nu ska jag läsa igenom tentan och sedan väntas en kväll i kyrkan.

När min brorsdotter är i farten med min telefon får man se sig själv i action ;)

Likes

Comments