nouw.com/emiliafunk Emilia Funk

Hej!

Kanske ska jag börjar blogga igen? Kanske, kanske inte..

Jaja. Nu är det augusti och sommaren börjar gå mot sitt slut. Jag ser faktiskt frsm emot hösten. Fina färger, frisk luft och mys inomhus. Men vad har hänt då denna sommar? 1. Jag har flyttat hemifrån, ihop med Mo. 2. Jag har jobbat på Skara Sommarland. 3. Börjat med youtube. 4. Vart i London. 5. Vart med kompisar.

Vi hörs väl kanske!

Glöm ej att prenumerera på vår kanal!

I

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej på er! Ny videon igen då. Den här videon filmade vi för typ en månad sen så mitt hår har en annan hårfärg, haha. Hoppas ni gillar videon och glöm inte att prenumerera på vår kanal.

Puss o kram

Likes

Comments

Hej på er! Min midsommar spenderades ute på Torsö tillsammans med ett härligt gäng. Kolla in min och Mos senaste vlogg så får ni se det. Vet inte om jag ska ta upp bloggandet igen. Det kan kanske vara kul!

Kram

Likes

Comments

Hej på er! Nu för tiden hänger jag mer på youtube än här, haha. Har en del spännande videor som kommer komma upp inom en snar framtid. Men kolla in denna vlogg först!

Likes

Comments

Alltså jag och Mo... Vi får idéer, blir astaggade ett tag, och sen får vi helt nya och ändrar oss helt. Inget är bestämt, men vi hade ju planerat att åka till NYC så att jag kunde dansa och hon läsa någon makeup-kurs. Men! nu är vi inne på något helt annat. BACK PACKING i Asien!! Det vore bara så himla häftigt. Verkligen ett äventyr, billigare än NYC skulle kosta för oss och dessutom får man besöka fler platser än en stad. Vill såklart också till NYC nån gång men nu känns det här mer lockande.

Alla åker dit nu, o man kan ju inte låta bli att bli sugen när man ser alla bilder på Instagram o läser alla bloggar också, haha

Jag saknar också Thailand så sjukt mycket och vill verkligen tillbaka dit! Har aldrig känt någon speciell längtan till just Asien innan. Men när jag var i Thailand förstod jag hur underbart det var där, och säkert är på flera andra platser där omkring. Vill bara packa en stor jäkla ryggsäck och flyga med en gång.

Likes

Comments

Andra dagen jag är hemma från jobbet p.g.a. sjukdom, vilket fick mig att tänka på bloggen! Haha herregud verkligen slowblogging här.

Idag känner jag mig så där vilsen i livet. Vad ska jag göra? Ingenting känns tillräckligt rätt eller tillräckligt kul. Jag vill resa och sen börja plugga. Flytta hemifrån, ihop med Emil. Men jag vet inte när vart, hur eller nånting. Jag antar att jag bara får ta det lite som det kommer. Fast det är det som jag är så trött på. Längtade till friheten vid den här tiden förra året då studenten närmade sig. Men nu vill jag bara ha struktur och ordning igen. Funderar på att bara välja vilken utbildning som helst för känslan av att veta vad jag ska göra de näst kommande åren. Blö

Saknar Thailand så himla mycket. Vill också att det ska bli vår och sommar här hemma. Mår oftast mycket bättre av ljuset och värmen.

Likes

Comments

Testade på att fota ett litet stilleben som föreställer en frukost på sängen. (Min frukost såg inte ut så här på riktigt alltså). Vill bli bättre på foto i år och speciellt på att kunna fota egna "inspobilder". Älskar att bli inspirerad av sådana här typer av bilder på t.ex. Pinterest och Instagram så varför inte fota sådana själv?

Slowblogging

Hej! Har alltid tänkt att man måste blogga minst en gång om dagen för annars är man dålig på att blogga. Men vem vill läsa ihop kastade inlägg som dyker upp bara för mängdens skull? Det är nog därför jag så ofta tröttnar för att jag inte hinner göra roliga inlägg varje dag. Därför ska jag i år försöka blogga kanske tre gånger i veckan men då ha bättre kvalitet på inläggen. De blir både roligare för mig att göra och roligare för er att läsa. Det låter väl bra?

Mitt nya vikariat

Idag är sista dagen på en lång och skön ledighet. Jobbade en eftermiddag på dansskolan i veckan men annars har jag inte jobbat sen innan Thailand. Det ska bli riktigt skönt att komma igång med lite mer rutiner igen. Dock är jag jäkligt nervös över mitt nya vikariat. Ska liksom undervisa 9:or som nästan läst lika mycket spanska som jag har. Jag läste senast i 1:an på gymnasiet och trodde jag hade glömt i princip allt. Men nu när jag har läst i deras böcker har det börjat komma tillbaka ganska snabbt. Grammatiken och språkets uppbyggnad i alla fall. Ordförrådet är det lite svårare med... Jaja, det kommer komma en behörig lärare till dem i mars så jag får bara göra mitt bästa tills dess. Jag skulle ju inte fått jobbet om de inte trodde att jag skulle klara det (tror jag).

Ha en bra söndag alla!

Likes

Comments

Inte köpa saker jag inte behöver - Jag älskar att shoppa. Men glädjen över nya saker varar inte så värst länge. Därför spelar det ingen roll hur mycket saker jag köper. Jag blir aldrig nöjd och känner alltid ett sug efter nytt. Så varför shoppa överhuvudtaget? I år ska jag lägga mina pengar på värda saker. Upplevelser som skapar minnen. Dessutom spara en hel del för att kunna åka till NYC.

Läsa minst 10 böcker - Jag är en periodare. Ibland får jag infall och vill helt plöstligt läsa massa böcker. Har fått ett sådant nu. Tidigare år har jag haft orimliga mål på antal bökcker att läsa. Därför sätter jag nu 10. Det är inte ens en bok i månaden och helst skulle jag vilja läsa mer men ibland får jag ju perioder då jag absolut inte känner för det. Men jag ska försöka!

Träna mer och utvecklas i dansen - Ett typiskt nyårslöfte, att träna mer. Men jag vill träna mer för jag vill bli bättre i dansen. Ska nog skriva ett inlägg med mer specifika mål inom just detta.

Vara mer kreativ - Jag är en kreativ person men allt för ofta är jag för lat för att ta tag i sånt som jag tycker är kul när jag inte har något att göra en dag. Jag vill t.ex. bli bättre på att fotografera, göra fina inlägg, youtube-videor, rita!

Inte äta sötsaker förutom på helger - Jag vill absolut inte förbjuda mig helt mot sötsaker. Men jag har ätit det alldeles för ofta nu i slutet på 2016 (inte början på 2017 ;)) och det är helt enkelt inte bra för kroppen.

Fokusera på att må bra - Den här punkten innefattar egentligen allt som har med både fysisk och psykisk hälsa att göra så jag ska i år försöka att alltid göra de bästa valen för hur jag ska kunna må som bäst. T.ex punkten nedan:

Inte boka in mig på för mycket - Detta är otroligt viktigt för att må bra, därför får det bli en egen punkt. Jag bokar allt för lätt in för mycket saker. Jag tänker alltid att jag klarar det men har flera gånger bevisat för mig själv att det inte bara är tid som avgör om jag kommer orka med saker eller inte. Det beror på hur påfrestande sakerna är för mig som person. Ska försöka tänka på det innan jag bokar upp mig på nytt.


Likes

Comments

Januari-mars var en bra period. Jag minns den som så himla lugn och mysig. Efter en jobbig höst 2015 kände jag mig som en helt ny person. Jag hade inte lika mycket för mig utan tog det mest lugnt och hittade på mysiga saker med familj och vänner. Tex. Säfsen tillsammans med familjen och Emil, Buddy Holly som jag och Mo skötte följespot på, en dans- photoshoot med Alice, Göteborg och dansföreställning med Emil, 1 årsdag med Emil, jag läste mycket böcker och fyllde 19.

Året firades in med middag tillsammans med Emil. Kommer ihåg att vi lagade så god mat. Blev så himla sugen på Toast Skagen i skrivande stund, haha. På bilden längst till höger ser ni mig och Moa på Buddy Holly premiären. Var inte med alla helger men då jag var med var det jätteroligt!

Jag fick hem min studentmössa i början på året. Så roligt det var att gå i 3:an egentligen :'(. En bild från min och Alice photoshoot. Min första alla hjärtans dag i ett förhållande! Haha. Pysslade ett eget kort till Emil.

Jag fick för mig i början av året att jag skulle läsa massa böcker. Vilket jag gjorde ibörjan men som sket sig sen, haha. Den mittersta bilden och den till höger är från Säfsen. Är ganska trött på Säfsens skidåkning men stugorna är mysiga och det har blivit en tradition att åka dit. I år ska vi dock skippa det vilket känns lite tråkigt :/.

En bild från en sån där nedräkningsdag vi hade i 3:an då det var filmtema och en från min födelsedags picknick tillsammans med Moa och Olivia.

Likes

Comments

Dessa bilder har inget med inlägget att göra men saknar London o HP var ju höjdpunkten. :'( <3

Typiskt mig. Bloggar jättemycket ett tag och så helt plötsligt slutar jag. Oftast händer det när jag upptagen med annat men som inte ger mig direkt inspiration. Att va utomlands är en annan sak för då finns verkligen inspirationen där och det känns som om man har något kul att dela med sig av. Men nu i jul och nyår när jag vart ledig har jag kunnat umgås med familj och vänner mycket mer än vanligt och då har jag inte riktigt tänkt på bloggen. För tid har ju funnits så det är ju ingen ursäkt.

Nog med det. Jag har just nu lite stress inombords över saker jag måste ta tag i och få klart. Hatar deadlines som är långt fram, jag kan inte slappna av förrän de är över. Och just nu har jag tre "deadlines", eller mer utmanande saker som jag måste förbereda mig inför. 1: Audition. 2: Mina jazzklasser. 3: Mitt vikariat på högstadiet. Ska jobba med dessa grejer nu på förmiddagen innan jag träffa Nora (aka Lorr).

Kramis!


Likes

Comments

Instagram@emiliafunk

YouTube
Em&Mo