Hej igen!


Det var ett tag sen nu och tyvärr har jag inte hört något än om värdfamilj. Jag sitter just nu i min soffa, hemma från skolan eftersom jag är sjuk igen... Har inprincip varit sjuk ända sen jag och mitt konståkningslag kom hem från Jvm i Kanada vecka 10. Det händer som sagt inte så mycket, det är väll den perioden i hela utbytesprocessen så jag bara kan vänta. o förstås ta alla sprutor:(

Innan har jag verkligen försökt att inte tänka på att jag faktiska ska få åka till Usa men nu de senaste veckorna har jag bara hoppats att telefonen ska ringa och att de ska vara Sts. Det är segt att inte kunna göra annat än och vänta men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?


Puss och kram<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej!

Eftersom det förra inlägget var lite kort tänkte jag nu göra the exchangestudenttag! Även fast det ät ett ganska bra tag kvar innan jag ska åka:)

Vilket land ska du till? - Jag ska till USA.

Vilken organisation åker du med? - Jag åker med STS både som svensk om amerikansk organisation.


Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?- Oj, jag är redan ganska inställd på att komma till någon lite mindre stad oc stat men har av nån konstig anledning fått för mig att jag vill åka till Michigan, så jag gissar att det är där jag helst hade velat blivit placerad.


Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? - Nej jag har inte fått någon familj ännu men det är ju så pass lång tid kvar tills jag åker så jag försöker inte tänka på det så mycket, jag har inte gjort något delstat eller regionsval.


Kommer du åka på något förberedelseläger? - Ja! eftersom jag åker med STS och de har ett förberedelseläger i New York i ett par dagar och sen även om jag inte minns fel så är det ett läger i typ maj här hemma i Sverige också.


Vad ser du mest fram emot? - Att få träffa nya människor, ha andra/ nya möjligheter än där hemma och ta steget ut min lilla bubbla (my comfortzone) är i Sverige.


Vad fruktar du mest? - Att jag inte ska trivas i familjen och att typ inte hitta vänner i skolan. Har läst andra bloggar den senaste tiden och många säger att det är svårt att hitta nya vänner i början men jag tror inte att det borde vara ett problem. Eller vi får väll vänta och se?


Vill du prova på någon ny sport? - Ja absolut! Här hemma åker jag som tidigare sagt synkroniserad konståkning i Team Spirit men vill definitivt prova några nya sporter såsom cheerleading och kanske tennis (om det finns), jag vet inte om jag kommer kunna ha möjligheten att åka konståkning där men får vänta tills jag får min placering.


Vad kommer du sakna mest? - Min familj och mina vänner, antagligen min katt och all svensk mat, är just nu pescitarian hoppas jag att det finns lite god vegetarisk mat overthere.


I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? - Det skulle jag absolut vilja, vet dock inte så mycket om det men får jag möjligheten hoppas jag kunna resa så mkt som möjligt.


Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. - Los Angeles, Hawaii och Grand Canyon är några, men har en massa andra plaster jag också vill besöka.


Tror du att det kommer bli ett bra år? - Ja det tror jag, det blir ju vad man gör det till. Jag kommer göra allt för att mitt år ska bli så bra som möjligt. Ska verkligen försöka säga ja till allt, det är mitt motto under mitt år!

Jag hoppas det är gav mig en lite bättre blid av mig!! Kram Emilia<3

Likes

Comments

Hej!


Ja det var ett tag sen men det händer inte så mycket på utbytesfronten atm. Var i måndags och började ta två av 7 eller 8 sprutor jag måste ta. Usch hatar både att ha sprutor och att de gör ont dagarna efteråt men men det är sånt man måste göra för att ens komma in i landet på de visumet man måste ha.

Kram Emilia!!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det händer inte så mycket på hela utbytesfasen annat än att jag håller på att fylla i den ansökan som ska skickas till USA! Det är typ 9 olika delar som ska fyllas i med information och bland annat ska jag skriva ett brev till värdfamiljen om mig själv men utan att nämna typ var jag bor, namn på familjemedlemmar o vänner. Har inte ens börjat på brevet men tänker att jag ska försöka fylla i resten innan mitt höstlov är slut. Har varit så skönt att ha lov en vecka då jag inprincip haft två prov varje vecka senaste månaderna, men jag har inte legat på latsidan heller. Jag har faktiskt målat om mitt rum vilket var ganska jobbigt då jag fick göra typ allting själv då pappa jobbade men känns faktiskt bra att man kan göra sånna saker på egen hand. Bli mer o mer självständig vilket jag tror att jag behöver bli innan USA. Även fast jag är ganska självständig behöver man ibland en påminnelse om att man fortfarande är ett "barn" men även att man kan själv. Hoppas ni har tyckt om att ha höstlov lika mycket som jag och att vi hörs snart med förhoppningsvis lite mer roliga nyheter om USA!

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Emilia och är 16 år gammal. Just nu bor jag i Göteborg där jag går andra året på gymnasiet och läser Natur.​ På fritiden åker jag synkroniseradkonståkning i team Spirit och umgås med mina kompisar. 

Men istället för att börja 3an nästa år så ska jag flytta till USA i 10 månader som utbytesstudent! På den här bloggen kommer ni få följa med innan och under mitt utbytesår och allt som har med det att göra helt enkelt.

Helt idéen att åka på ett utbytesår har alltid funnits i mina tankar men jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att faktiskt åka. Jag började tänka mer och mer på det när min klass fick en utbytesstudent från USA. Jag gick då på ett informationsmöte hos Sts och jag kände bara Jaa!!!! Jag pratade med mina föräldrar och efter lite övertalning så blev det ett ja från de osså. Så jag kommer att åka men Sts under mitt år. Det är ju ett bra tag kvar tills Augusti då de flesta åker så jag har inte fått placering än, men jag hoppas det kommer så fort som möjligt såklart!

Jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa över Atlanten😊

Likes

Comments