Hej igen!

Idag är det måndag, ännu en vecka senare och bara 1 vecka tills jag skulle ha börjar skolan här hemma. Förra veckan bestod mest av att jobba, träffa kompisar och "packa". Eller lägga fram o köpa saker som kan vara bra att ha med sig till USA, typ adapter, laddsladdar, grenuttag, strumpor mm.

Jag var även nere i Kungsbacka och träffade mitt gamla konståkningslag Team Spirit och sov över hos en tjej. Hemma hon henne kom en annan kompis och sen gjorde vi egen sushi! Om ni inte visste det så ääälskar jag sushi, så det var supermysigt!! Kommer verkligen sakna alla när jag åker...

Idag eller just nu är jag hos min frisör för ett sista besök, senare ska jag åka till mitt gamla jobb och lämna tillbaka gamla kläder och även träffa en kompis senare ikväll så det blir trevligt😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa!

När jag skaffade den här bloggen sa jag till mig själv att jag skulle uppdatera ofta och inte skita i det. Jo men det gick ju bra Emilia... Här är jag iaf, sittandes hemma vid mitt köksbord oh tänkte berätta hur livet varit senaste veckorna.

Efter besöket på ambassaden åkte vi hem till Göteborg och förberedandet inför min lillasysters konfirmation började då den var söndagen samma vecka som vi kom hem. Måndagen efter åkte jag, pappa och Moa min lillasyster på en liten Roadtrip genom Gdansk, Warsawa, Katowice, Berlin och Hamburg innan vi kom hem i lördags. Bilderna nedan är från de olika städerna. Det var en helt fantastisk resa och det var kul att få uppleva så olika kulturer på en och samma gång. Känns lite förberedande inför Usa.

Usa, usa och usa. Det är det ända jag kan tänka på nu för tiden. Tog i måndags de sista två hepatit sprutorna och var sedan inne på sts kontor och lämnade papper på det. Ännu ingen placering klar, de säger att alla elever har en familj men att de nu väntar svar ifrån skolorna vilka har varit stängda under sommaren. Så medan de flesta jag följer på sociala medier redan är hos sina familjer har jag ingen aning om vart jag ska eller när jag ska åka. Vilket suger ://

Nu kanske ni tänker men de har ju sagt att de kan ta tid, men jag har väntat nästan ett år nu. Jag var hos sts första gången 19 september 2016 och visste redan innan det att jag ville åka. Ska iaf tiden som är kvar passa på att träffa massa kompisar och umgås med min katt och familj :)

Jag vet att det inte finns något jag kan göra mer än vänta,men nu ska jag iaf iväg och jobba ett av mina sista pass på burger king vilket känns skönt. Har jobbat där i ca 1,5 år nu och bröjar sukta efter ett nytt jobb till nästa sommar.

Puss o kram skumbanan, Emilia <3

Likes

Comments

Hej!

Jag står nu utanför ambassaden och inväntar pappa, tänkte även berätta kort hur hela processen gick till för er som ska hit senare:)
Först när man kommer till själva området står man utomhus och köar, sedan får man visa pass för en vakt och gå igenom en säkerhetskontroll där man även lämnar mobilen. Efter "vakten" går man upp till huvudbyggnaden där man får gå till en kassör och lämna alla papper. Efter det så satt man ner och väntade till dem ropade ens namn och de bås man skulle gå till. Där frågade de ett par korta frågor vilket tog ca 2-3 minuter och sen var visumet klart!

Jag hade bokat tid 09:15 men var här redan 07:45 då de öppnar 08:00. Redan så tidigt var de en del folk i kö, så rekommenderar er att vara här så tidigt som möjligt då de struntar i de förbokade tiderna:))

Så nu ca 2 h senare har jag visum och väntar bara på att få ett samtal från sts med placering och familj!!

Likes

Comments

Hej!!

Det var ett tag sen men det har inte hänt så mycket på placeringsfronten....
Sitter just nu i bilen med pappa påväg mot Stockholm och ambassaden för visum ansökan. Det har varit en del strul med alla papper då på nåt sätt mitt namn skrev i fel ordning och alla papper fick skickas om. Efter ett par samtal till sts löste allt sig och jag fick nya papper med rätt namn och kunde påbörja hela visum processen. Nu är iaf alla papper med och resan mot USA känns lite närmare trots att jag inte vet när jag ska åka.

Nu väntar iaf ett par timmar i bilen innan vi når Stockholm, puss o kram skumbanan Emilia:)

Likes

Comments

Hej igen!


Det var ett tag sen nu och tyvärr har jag inte hört något än om värdfamilj. Jag sitter just nu i min soffa, hemma från skolan eftersom jag är sjuk igen... Har inprincip varit sjuk ända sen jag och mitt konståkningslag kom hem från Jvm i Kanada vecka 10. Det händer som sagt inte så mycket, det är väll den perioden i hela utbytesprocessen så jag bara kan vänta. o förstås ta alla sprutor:(

Innan har jag verkligen försökt att inte tänka på att jag faktiska ska få åka till Usa men nu de senaste veckorna har jag bara hoppats att telefonen ska ringa och att de ska vara Sts. Det är segt att inte kunna göra annat än och vänta men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?


Puss och kram<3

Likes

Comments

Hej!

Eftersom det förra inlägget var lite kort tänkte jag nu göra the exchangestudenttag! Även fast det ät ett ganska bra tag kvar innan jag ska åka:)

Vilket land ska du till? - Jag ska till USA.

Vilken organisation åker du med? - Jag åker med STS både som svensk om amerikansk organisation.


Hur/ var skulle du helst vilja bli placerad?- Oj, jag är redan ganska inställd på att komma till någon lite mindre stad oc stat men har av nån konstig anledning fått för mig att jag vill åka till Michigan, så jag gissar att det är där jag helst hade velat blivit placerad.


Har du fått familj eller gjort stat- eller regionsval? - Nej jag har inte fått någon familj ännu men det är ju så pass lång tid kvar tills jag åker så jag försöker inte tänka på det så mycket, jag har inte gjort något delstat eller regionsval.


Kommer du åka på något förberedelseläger? - Ja! eftersom jag åker med STS och de har ett förberedelseläger i New York i ett par dagar och sen även om jag inte minns fel så är det ett läger i typ maj här hemma i Sverige också.


Vad ser du mest fram emot? - Att få träffa nya människor, ha andra/ nya möjligheter än där hemma och ta steget ut min lilla bubbla (my comfortzone) är i Sverige.


Vad fruktar du mest? - Att jag inte ska trivas i familjen och att typ inte hitta vänner i skolan. Har läst andra bloggar den senaste tiden och många säger att det är svårt att hitta nya vänner i början men jag tror inte att det borde vara ett problem. Eller vi får väll vänta och se?


Vill du prova på någon ny sport? - Ja absolut! Här hemma åker jag som tidigare sagt synkroniserad konståkning i Team Spirit men vill definitivt prova några nya sporter såsom cheerleading och kanske tennis (om det finns), jag vet inte om jag kommer kunna ha möjligheten att åka konståkning där men får vänta tills jag får min placering.


Vad kommer du sakna mest? - Min familj och mina vänner, antagligen min katt och all svensk mat, är just nu pescitarian hoppas jag att det finns lite god vegetarisk mat overthere.


I USA, kommer du åka på någon resa arrangerad av organisationen? - Det skulle jag absolut vilja, vet dock inte så mycket om det men får jag möjligheten hoppas jag kunna resa så mkt som möjligt.


Namnge tre platser som du vill besöka i ditt värdland. - Los Angeles, Hawaii och Grand Canyon är några, men har en massa andra plaster jag också vill besöka.


Tror du att det kommer bli ett bra år? - Ja det tror jag, det blir ju vad man gör det till. Jag kommer göra allt för att mitt år ska bli så bra som möjligt. Ska verkligen försöka säga ja till allt, det är mitt motto under mitt år!

Jag hoppas det är gav mig en lite bättre blid av mig!! Kram Emilia<3

Likes

Comments

Hej!


Ja det var ett tag sen men det händer inte så mycket på utbytesfronten atm. Var i måndags och började ta två av 7 eller 8 sprutor jag måste ta. Usch hatar både att ha sprutor och att de gör ont dagarna efteråt men men det är sånt man måste göra för att ens komma in i landet på de visumet man måste ha.

Kram Emilia!!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Det händer inte så mycket på hela utbytesfasen annat än att jag håller på att fylla i den ansökan som ska skickas till USA! Det är typ 9 olika delar som ska fyllas i med information och bland annat ska jag skriva ett brev till värdfamiljen om mig själv men utan att nämna typ var jag bor, namn på familjemedlemmar o vänner. Har inte ens börjat på brevet men tänker att jag ska försöka fylla i resten innan mitt höstlov är slut. Har varit så skönt att ha lov en vecka då jag inprincip haft två prov varje vecka senaste månaderna, men jag har inte legat på latsidan heller. Jag har faktiskt målat om mitt rum vilket var ganska jobbigt då jag fick göra typ allting själv då pappa jobbade men känns faktiskt bra att man kan göra sånna saker på egen hand. Bli mer o mer självständig vilket jag tror att jag behöver bli innan USA. Även fast jag är ganska självständig behöver man ibland en påminnelse om att man fortfarande är ett "barn" men även att man kan själv. Hoppas ni har tyckt om att ha höstlov lika mycket som jag och att vi hörs snart med förhoppningsvis lite mer roliga nyheter om USA!

Likes

Comments

Hej!

Jag heter Emilia och är 16 år gammal. Just nu bor jag i Göteborg där jag går andra året på gymnasiet och läser Natur.​ På fritiden åker jag synkroniseradkonståkning i team Spirit och umgås med mina kompisar. 

Men istället för att börja 3an nästa år så ska jag flytta till USA i 10 månader som utbytesstudent! På den här bloggen kommer ni få följa med innan och under mitt utbytesår och allt som har med det att göra helt enkelt.

Helt idéen att åka på ett utbytesår har alltid funnits i mina tankar men jag trodde aldrig att jag skulle få möjligheten att faktiskt åka. Jag började tänka mer och mer på det när min klass fick en utbytesstudent från USA. Jag gick då på ett informationsmöte hos Sts och jag kände bara Jaa!!!! Jag pratade med mina föräldrar och efter lite övertalning så blev det ett ja från de osså. Så jag kommer att åka men Sts under mitt år. Det är ju ett bra tag kvar tills Augusti då de flesta åker så jag har inte fått placering än, men jag hoppas det kommer så fort som möjligt såklart!

Jag hoppas att ni vill följa med mig på min resa över Atlanten😊

Likes

Comments