Hej!

Tänkte nu försöka mig på att skriva ett inlägg om hur jag mår, hur annorlunda allt är, hur skolan funkar och hur det är med svenskan osv. Först och främst så får jag frågan "hur mår du" minst en gång per dag av någon hemma i Sverige. Jag förstår att ni är nyfikna men just den fråga är inte lika lätt att svara på här som hemma. Jag mår inte bra varje dag, vissa dagar vill jag bara gå hem och gråta, andra prata med kompisar och familj. Jag ska försöka uppdatera bloggen mer för både min och eran skull, jag vill komma ihåg det här året i så mycket detaljer som möjligt men samtidigt är det svårt att finna tid till allt jag vill samt måste göra. Detta leder in till ämne två, skolan. Skolan här är väldigt annorlunda, både från Sverige och från mina förväntningar. Mina dagar ser ungefär ut så här: jag går upp 06:15 och gör mig redo för skolan och åker till skolan 07:20. Tar ca 10 minuter med bil och är så tacksam över att jag får skjuts och inte behöver åka skolbussen. Väl i skolan ringer första klockan 07:50 och det är dags att gå till min första lektion vilket är Government, 07:55 ska man sitt på sin plats i sitt klassrum redo för dagens första lektion. Klockorna ringer två gånger först när man ska lämna en lektion och sen en gång till när du då ska vara på nästa lektion. Min andra period är Student aid, där är jag i science delen av skolan och vilket innebär att jag hjälper en lärare att förbereda inför dagens lektioner, städar undan små saker, organiserar eller gör klart läxor från föregående dag. Min tredje lektion är yearbook, oftast har vi en lätt uppgift att utföra och sedan pratar vi eller bara chillar. Min fjärde lektion är Financial math, vi läser typ om olika banker, kort, hur man skriver en check osv. Matte är även min femte lektion o den kallas Pre-cal eller "pre calculus" och eftersom jag läser natur hemma i Sverige o vi har ganska mycket matte har jag inprincip redan gjort allt som de lär sig, vilket är skönt. Jag har även valt att gå med i skolans mattelag, fråga mig inte varför, men tror att de blir "kul". Det är ju något som jag aldrig skulle göra eller ens ha möjligheten till i Sverige så det blir definitivt en upplevelse. Efter mattelektionerna har jag lunch, de är lite mer lättsamt nu när min killkompis sitter vid mitt bord då han är pratglad och väldigt social. Efter lunchen har jag min sjätte lektion vilket är Engelska, trodde jag skulle komma undan lite lätt men måste nog säga att engelskan är min svåraste kurs då den innehåller mycket grammatik och liknande. Efter engelskan har jag band eller orkester som vi säger på svenska, vi samlas i band salen och spelar eller i mitt fall sitter o ser förvirrad ut då jag inte riktigt kommer ihåg hur man faktiskt spelar en flöjt. Dagen sista lektion är forensics. Det är den roligaste men även tråkigaste då det är en otroligt pratig klass, efter attraktiv skrivit detta inlägg tror jag att får får detta upp inlägget i flera olika delar och detta lär bli del 1.
// Emilia<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!!


Hoppas ni alla haft en bra vecka än så länge, det har jag. I dagens inlägg tänkte jag prata lite om draman i skolan. Hemma i Sverige kommer jag ihåg att vi hade ganska mycket drama under högstadiet, lite samma känsla här bara ett par år senare. Som jag kanske redan har nämt så har man ett bord som man sitter vid under lunchen, och detta är väldigt viktigt för människorna här, alla har sina bord och sina platser. Så häromdagen så satte sig en killkompis till mig vid "mitt" bord och shit vilken reaktion. De flesta vid bordet är kompisar med honom men det var liksom på min "inbjudan" som han satte sig vid oss. En sak hade varit om han tagit någon annans plats, då förstår jag att folk blir irriterade men det enda han gjorde var att ta upp en tom plats bredvid mig så jag förstår mig personligen inte på hur detta var ett problem. När han satte sig ner flyttade tom en annan kille till andra sidan av gänget för att visa sin irritation tror jag, en tredje frågade min killkompis provocerande frågor medan en fjärde satte sig mittemot honom och började prata. Det var en väldigt dramatisk lunch i tisdags kan man säga. Gårdagen lunch var inte lika dramatisk men några killar kommenterade fortfarande faktumet att min kompis satte sig vid oss. Jag blev igår även medbjuden på sushi och bowling nu i eftermiddag vilket jag är supertaggad på! Nu ska jag fortsätta med skolan så hörs vi sen!
// Emilia<3

Likes

Comments

Hej!

Jag vet att jag skriv i senaste inlägget att jag skulle göra ett 1-månads inlägg, tja jag har inte börjat på de än men nått liknande kommer snart. Idag tänkte jag skriva hur senaste veckan har varit. Vi kom hem från Alabama måndag kväll så jag missade tyvärr band practice den kvällen men det gjorde inte så mycket för vi åt middag på en jättegod resturang någon stanna nära Beaumont. Jag åt "norsk" lax med pommes vilket iaf kändes halv nyttigt. På tisdag morgon var jag tillbaka i skolan, vilket kändes skönt. Jag hade lite att ta ikapp i varje ämne men gjorde det pö om pö under veckans gång. Onsdag var en vanlig dag samt även kanelbullesdag! Hann inte bak bullar men förhoppningsvis har jag tid nu i helgen eller nästa. Torsdag var sista skoldagen vilket även betyder prov dag då de flesta av mina klasser har mindre prov varje fredag. Hela skolan var lediga under fredagen då det i helgen var Winnie Rice Festival! Jag har inte 100% koll på vad det innebär aja. Jag satt även och tittade på killarnas fotbollsträning då min v-mamma tränade. Kollade även på lite nostalgi filmer på kvällen och smaskade på lite svenskt godis!
Fredagen spenderades med en familjekompis och hennes barn först med lunch på McAllisters och sen åkte vi till Beaumont child museum och så fick barnen springa lite, sen åkte vi tillbaka till Saratoga då det var fotbollsmatch. Jag hade band tid 5:00 och sen började matchen 07.00 vilket blev en övervakning då vi faktiskt vann! Tror det blev 57-24 eller nått sånt men kul för killarna med en självföretroendeboost. Lördag var det sovmorgon samt läxade då jag hade lite krav inför ett engelska prov idag, måndag. Vi hade sedan besök på kvällen av min v-mammas kompisar och v-pappas kompis. Taken var att vi skulle titta på matchen, Alabama vs Texas A & M men så frågade min v-mammas kompisar om jag ville föröka med de till riksfestivalen vilket jag ville. Vi åkte någonstans vid 8-9 och kom hem typ 2 am. Det var något som jag aldrig har upplevt förut, det fanns mat, konserter och typ ett mini Liseberg. Det var väääldigt amerikanskt och aa något jag aldrig skulle upplevt hemma i Sverige. Igår, söndag, åkte vi till kyrkan och ni som känner mig vet att jag inte är religiös över huvud taget så att sitta i kyrkan är lite konstigt för mig och något jag måste prata med mina v-föräldrar om. Idag är det måndag och jag sitter nu kvar inskolan och väntar på att min v-mamma ska träna klart. Hon tränar med några andra mammor bl.a. till killar i fotbollslaget. Sen åker vi nog hem en snabbis och sen blir det tillbaka för band samt senior patent meeting.

// Emilia

Likes

Comments

Hej!

Idag är det tisdag och jag har varit i skolan, gjort läxor och precis ätit middag. Igår kväll kom vi hem från Alabama så tänkte jag skulle skriva lite om resan. Ska även skriva ett 1-månads inlägg men de kommer kräva lite mer tid så det kommer, men om ett par dagar:)

Torsdag:
Vi gick upp 05:45 för att lämna huset 06:30 men slutade med att vi åkte 07:15 pga vi är lite tidsoptimister. Vi åt frukost i en stad som heter Beaumont, ligger ca 45 min från Saratoga, med en av min v-mammas kompisar samt hennes dotter. Två år gammal och superdupersöt! Tror vi lämnade Chick-fil-a runt 09:00 och åkte mot Louisiana. Vi åkte på samma väg nästan hela vägen och helt ärligt så var det sunkmark och träsk hela vägen till Alabama/ delar av Mississippi. Vi kom fram ca 16:00 och åkte direkt till Walmart för att handla inför middagen.

Fredag:
Vi hade en lugn morgon, vaknade 07:30 men låg kvar i sängen i ca 1 h och började göra mig iordning för dagen shoppingrunda! Vid 12-tiden begav vi oss till gallerian för shopping och vi passade även på att äta mjuka pretzels, supergott! Vi åkte sedan till ett lokalt lunch ställe för lunch och sen till Walmart för att handla inför lördagens family reunion. (Alla tar med sig lite mat så delar alla). Min v-morfar lagade jätte goda desserter till både fredagen och lördagen. Under fredagkväll åkte vi till någons hus för en liten familje middag med "nära släkt" vilket innebar ca 30 personer. De har ganska stor släkt här... Tror vi åkte hem vid 10 tiden och sen gick vi och lade oss.


Lördag:
Vi gick upp relativt tidig under lördagen men blev som vanligt lite sena till lunchen. Tror de var över 100 personer som alla var släkt på något sätt och alla var inte ens där. Vi åt hemmalagad amerikansk mat och alla pratade, min v-syster samt några andra barn och deras mammor gick efter en stund till en vik nära och tog en paus från alla människor. Efter ett par timmar åkte vi tillbaka till huset och den nära släkten droppade in under eftermiddagen för middag.

Söndag:
Taken var att vi skulle gå till kyrkan men min v-mormor blev sjuk och tvingades åka till sjukhuset för att få lite medicin. Hon blev genast bättre vilket var skönt, än en gång som kom hela den nära släkten till "vårt" hus för lunch/ middag men efter ett par timmar så gick alla. De vart full fart hela helgen så det var skönt med lite lugn och ro efter allt. Vi åkte senare till tacobell och köpte middag men de var väldigt starkt, mycket starkare än den vi köper ifrån hör i Texas. Superkonstigt. Åt även min första cone! Inte de bästa jag ätit men alltid kul att prova nya saker!

Måndag:
Igår så gick vi upp tidigt för att packa de sista samt en byrå/garderob till mitt rum på flaket av bilen, tog lite mer tid än förväntat men jag sov ett par timmar i bilen så resan kändes inte överdrivet lång. Vi mötte upp min v-pappa i Beaumont för middag, då han tränar för att bli polis kunde han inte missa skolan så han fick stanna hemma, och åt lax som var supergod. Har verkligen saknat "nyttig" mat och grönsaker!

Det var ungefär vår resa till Alabama, det var kul att komma bort från skolan men skönt att kommer tillbaka till Texas igen!

//Emilia

Likes

Comments

Hej!!

Idag är det onsdag och jag ska strax packa klart för imorgon åker jag till Alabama!! Jag, min värdmamma och värdsyster tar en roadtrip från trosdag till måndag för att vara med på min värdmammas family reunion! De har en ganska stor släkt så det lär bli att träffa mycket nytt folk denna helgen.

Som jag skrev i förra inlägget så är det homecoming week denna veckan! Vi dekorerade i lördags och nedan kommer lite bilder på hur resultatet blev. Vi hade också olika dressup för de olika dagarna. Så måndag var Sportsday, vilket innebär att du har på dig en tröja med ditt favoritlag men de måste såklart vara i Texas annars är de att gå hem o byta ungefär. Nej men de är väldiga stolta över att vara ifrån Texas så det är nig därför. Tisdag var Disneyday, så man klädde ut sig till nån karaktär i nån Disney film. Idag, onsdag var Rodeoday, vilket för folket här är som en vanlig dag, rutig skjorta jeans och cowboy boots... Imorgon är det Twinday så du parar ihop dig med en vän och klär er lika. Fredag är spiritday, vilket också är som en vanlig fredag. Är du med i bandet har du band tröjan, fotbollslaget fotbollströja osv. Sen på fredagkväll är även Homecoming court, vilket är 4 tjejer och 4 killar som röstats fram som får gå ut på fotbollsplanen och sen krönas en "HC King and Queen". Även andra delar av skolan har representanter på fotbollsplanen, tex så har bandet jag är med i "Band Beu and sweetheart" vilket är en tjej och en kille som representerar bandet. Har faktiskt inte koll på alla andra men de är ett gäng! Tyvärr innebär resan till Alabama att jag missar HC och även att representera bandet som "Sweetheart" vilket jag först blev vald till, så alla fick rösta en gång till, hehe. Nu ska jag återgå till packandes så hörs vi snart!!

// Emilia<3

Likes

Comments

Hej!

Ännu ett inlägg på förfrågan av Johanna, puss, idag så har jag varit i skolan och hjälpt att dekorera inför HC. Tänker visa fullständigt resultat på måndag då jag var tvungen att gå tidigare för att gå på ännu ett 4-års födelsedagskalas. Helt ärligt så är kalasen så annorlunda, alla barnen öppnar presenterna och jag vill bara ge de till födelsedagsbarnet.

Efter kalaset åkte jag, min Vmamma, Vsyster samt födelsedagsbarnet och hennes mamma till Starbucks och köpte pumkin spice chai latte, vilket var såå gott!!! Vi åkte sedan till Target och sen vidare till en affär som heter acadamy. Där köpte jag en Dallas Cowboys t-shirt som jag ska ha på "Sportsday" i skolan! Vi åkte sedan vidare till Tacobell där vi nu väntar i kö på vår mat. Tror vi ska åka till Walmart senare och sen (äntligen) hem!

// Emilia

Likes

Comments

Hej!

På förfrågan av Johanna så här kommer en liten uppdatering på senaste. Kommer inte exakt ihåg när jag uppdaterade er senast men har ni gått 1,5 vecka i skolan. Allt flyter på, de är långa dagar då schemat är från 07:55-3:30 men ofta har jag Band efter skolan. Skolan i säg är lite som på film, alla har sitt bord vid lunchen, folk snackar redan skit om andra, lärarna är lite som i Hsm (Matilda😉) Jag börjar få lite mer flyt i vardagen helt enkelt, förutom när de kommer till bandet, eftersom ja varit sjuk har ja inte kunnat spela, vilket jag i och för sig inte ens kommer ihåg hur man gör, så har jag mest tittat på och sett efterbliven ut.

Då dagens fotbollsmatch var hemma så hade vi Pep-rally i skolans gym. Alla elever på skolan samlades och cheerleaders hade nån föreställning medan bandet spelade. Sen hade de även en battle mellan alla klassar i High school då 4 från varje årskurs samlades på planen och mimade till olika låtar, ganska speciellt och väldigt amerikanskt! Jag satt med bandet och låtsades spela, vilket var nice! Vi hade ett lite annorlunda schema så att vi hann med detta under skoltid. Vid 5-tiden samlades bandet för att byta om till uniform samt fixa inför matchen, vi marscherade sedan in till "arenan" eller fotbollsplanen. På plats spelade bandet heja låtar typ och under pausen hade de/vi ett uppträdande på planen ist för på läktaren. Är en så änge så pass ny att ja inte alltid hänger med men jag hänger mest på alla andra, hehe. Nu är det strax dags för mig att sova, imon väntar en tidig morgon då jag ska hjälpa till att dekorera inför Homecoming week!! Tror mest de blir guld och blått, skolans färger, och senare ett födelsedagskalas för en av min v-systers kompisar!

//Emilia<3

Likes

Comments

Hej!

Idag är det torsdag och jag sitter i bilen påväg till en stad som heter Port Author. Eftersom de är torsdag innebär de att jag gått två hela dagar i skolan. Tänkte berätta lite kort hur allt gick och hur de kändes.

Igår 05:45 ringde min väckarklocka men hade halvsovit hela natten då jag låg uppe och tänkte för mycket, så var typ vaken. Duschade, fixade mig och lunch till skolan och 07:20 åkte jag till skolan, klumpen i magen blev allt större och gråten kom allt närmare men jag håll mig samman. Iaf i 10 min innan jag gick in till the school Office, där brast de men som tur var kom en lärare och hämtade mig så fick ja helt random sitta i ett klassrum med alla andra nya elever vilket var trevligt då de var typ i en liknande situation. Så jag gick inte på min första lektion vilket i vanliga fall är Government. Min andra klass hjälper jag en kemi/biologi/ forensics lärare men hade inte fått honom igår så satt med några andra seniors i biblioteket och pratade. Lektion nummer 3 är yearbook/fotografi så den är ganska chill. Nummer 4 och 5 är matte och har samma lärare i samma klassrum efter detta har jag lunch vilket jag tar med hemifrån för maten i skolan är så himla mysig. Lektion nummer 6 är engelska vilket är som en svenska lektion fast på engelska. Lektion nummer 7 igår var Anatomy vilket jag sedan bytte mot Floral design vilket jag hade idag. Igår var min sista och 8de lektion Floral design vilket är och blommor o sånt skoj.

Dagens schema såg lite annorlunda ut då kursen Forensics fick en plats öppen i period 8 så jag bytte plats på floras! Så efter lite strul så var äntligen mitt schema fixar, eller så trodde jag. Nu har det blivit fredag och jag har bytt ut floras mot band?! Så nu kommer jag från o med nästa fredag tror jag åka med på alla fotbolls matcher och vad som nu kommer efter det!

Generellt mår jag bra, allt med skolan börjar bli bättre. Alla är super trevliga och hjälper mig när jag går vilse:) Nu är det fredag och tyvärr borta match så ska chilla hemma med familjen och i helgen väntar födelsedagskalas för min värdsysters kusin m.m

// Emilia

Likes

Comments

Hej!!!

Idag är det måndag och vi ska strax åka till min skola som förhoppningsvis börjar på onsdag så att jag kan välja vilka klassen jag ska ta under året! Skolstarten blev försenad pga stormen men nu verkar det som att de värsta är över. Slutet på förra veckan bestod mest av att börja känna familjen, området osv. Vi har även varit på en hemma match för fotbollslaget vilket var superkul även fast jag inte fattade så mycket och för att vi förlorade med 12-24. Än så länge har jag inte träffat någon som jag ska gå i skolan med vad jag vet så är lite nervös inför skolan på onsdag. Jag känner ingen och det är en liten skola men det löser sig säkert på ett eller annat sätt! Nu ska vi åka men vi hörs snart igen:))

/Emilia)

Likes

Comments

Hej!!

Här är en liten sammanställning på vad jag gjort senaste veckan!

Fredag:
Jag och Camilla (den italienska utbytesstudenten som bodde tsm med mig hos familjen Morgan i Amarillo) hade en chill dag hemma medan föräldrarna var och jobbade, vi gick sedan ut på kvällen och åt middag!

Lördag:
Hela familjen och dotterns pojkvän åkte till familjen ranch ca 2 h bort och träffade mammas föräldrar. Vi passade även på att skjuta lite olika pistoler vilket var skitroligt!! Vi åkte sedan tillbaka till Amarillo och köpte Sushi och glass som man blandade själv?! Jag valde jordgubbsglass med extra jordgubbar och oreosmulor vilket var supergott!!

Söndag:
Jag, Camilla och föräldrarna åkte två timmar bil ner till Lubbock för att träffa Camillas värdmamma innan de åkte tillbaka till deras hus i södra Texas! De hade varit hos hennes bror medan allt vatten runnit undan, tack och lov så var varken hennes eller mitt hus skadat av stormen!! Vi lunchade tillsammans på ett Mexikanskt ställe vilket var sådär men guacamolen var supergod! Vi begav oss tillbaka till huset efter en tur till Costco!! Vilket är en jättestor affär där du kan köpa ALLT! Och allt är billigt också! Hittade faktiskt en Crystal Pepsi inne på Costco vilket som ni kan se på bilen är en genomskinlig Pepsi! Ascoolt men ändå konstigt hur lurad man blir av färgen på Coca Cola o Pepsi

Måndag:
Här i USA firar man något som kallas för Layborday, "alla" är lediga från jobb och skola och så firar man typ att man jobbar? Har inte riktigt fått koll på de hela men föräldrarna var iaf lediga! Vi åkte därför och lunchade tillsammans på en jättegod hamburgerkedja! På eftermiddagen chillade vi hemma och så lagade jag och Camilla middag!

Tisdag:
På morgonen hämtade den lokala koordinatorn och en gammal utbytesstudent upp mig och Camilla till ett berg eller Canyon som de säger vilket var så coolt! Vi åt även lunch med dem, sedan tog de oss till en Cadillac ranch vilket var typ 8 bilar som stod halvt nergrävda i marken som man fick sparypainta på!! Vi åkte sedan tillbaka till huset och fick i samband med det våra flygbiljetter till onsdag!!

Onsdag:
Efter 1,5 vecka av väntande fick vi äntligen åka till våra permanenta värdfamiljer!! Och ja, jag ska faktiskt stanna här hos familjen Alpers under hela året vilket känns asbra! Vi flög tillsammans hela vägen och blev upplockade av våra familjer på flygplatsen. Jag och min familj åkte sedan till At&t för att fixa simkort till min telefon vilket bara blev kaos! Vi var där i ca 2 h och till slut löste sig allt! Vi köpte sen med oss pizza hem och åt tillsammans och sen gav jag de presenterna jag hade med mig:) Min värdmamma hade även gjort en superfin korg till mig med lite saker inför skolan, schampoo samt en superstor filt!!!

Så efter allt fläng och släng är jag hos den familj jag ska bo hos resten av året! I början när jag fick reda på att jag skulle till en temporärfamilj var jag arg och ledsen och ville verkligen inte det, nu är jag så oerhört tacksam över att de öppnat upp armarna för oss och vi blev en del av deras familj! Kommer definitivt åka tillbaka till de och hälsa på för jag har verkligen fått två nya familjer på en vecka, vilket är helt amazing!!! Nu ska jag upp och träffa min värdsyster och värdmamma så vi hörs sen!

/Emilia

Likes

Comments