God morgon bloggen!

Idag när jag vaknade upp så låg det snö utanför fönstret. Det är alltid så härligt med den första snön :)

Mina planer för dagen är

Träning mellan 12:30-15:00

Träning mellan 19-21

Sedan har jag inget mer att inplanerat men ska försöka att göra lite skolarbete (suck) och att packa inför lägret som jag ska på i helgen. Tänkte även försöka hinna läsa lite. Det är så skönt nu på lovet att jag hinner läsa igen. Har nästan aldrig tid med det annars.

Just nu läser jag en bok som heter hypnotisören av Lars Kepler och rekommenderar den starkt.

Vad är era planer för dagen?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej igen bloggen!

Jag är tillbaka!

Okej jag inser nu att jag totalt struntat i bloggen i ca fyra månader nu. Och jag vet det. Det var bara så att jag inte kände att jag orkade hålla på mer. Inte för att det var särskilt mycket jobb. Utan snarare bara min vanliga lathet hahahahahha.

Jag tänkte sluta helt med bloggen (och det gjorde jag typ i 4 månader hehehe). Men efter jag såg några som jag känner som började blogga, så blev jag liksom sugen att själv börja igen.Det som jag har saknat mest med bloggen är att det blir typ som en dagbok. Så jag kan komma ihåg lite vad som händer. Livet bara flyter på och det blir så att man glömmer bort saker som det känns att man borde komma ihåg. Är det bara jag som känner så eller?

Jag tänkte bara berätta lite kort om vad jag har gjort i sommar eftersom det var så länge sedan jag bloggade men jag pallar inte skriva hela jätte inlägg om det (hehehheeh).

Om jag ska sammanfatta det lite kort så började sommaren med att jag åkte tillsammans med min familj till Los Angeles. Det var en helt sjukt häftig stad. Vi gick bland annat på walk of fame. Ni vet där alla stjärnor finns. Där såg vi även Chinese theatre där de delar ut Oscars priserna. Vi såg även Hollywood skylten (ett måste om man åker till L.A) och badade på en massa.

Sedan kom jag hem i typ en vecka efter det så åkte jag och hälsade på min kompis som bor i Italien. Det var hur mysigt som helst. Även fast det enda vi gjorde var att äta pizza, glass, solrosfrön, segla, bada och kolla på supernatural (jag är en spn nörd om ni inte vet det).

Sedan har jag spenderat rösten av sommaren med att baka och att sitta med min telefon xD

Det var typ det jag har gjort (en väldigt kort sammanfattning) Jag ska kolla om jag hittar min kamera så kan jag lägga ut några bilder från mina resor.

Här är några bilder från L.A och en från Italien

Här har vi även en bild från Pisa

Likes

Comments

Idag är det Torsdag vilket innebär en ska och det är att det snart är helg:)

Vad är era planer inför helgen? Själv så ser min helg ut såhär

Fredag: Skola från 09:40-15:00. Sen ska jag hem och fixa mig för att gå på fest. (eftersom att jag ska konfirmera mig) så typ en konfirmand fest alltså. Det innebär dock att jag inte kommer att kunna gå på träningen :( sen ska man ju försöka hinna med lite läxor också. Typ drunknar i läxor hahahaha

Lördag: Dagen kommer att inledas med morgonträning mellan 07:30-09:15 sedan så blir det plugg, sen en eftermiddags träning på 3 timmar. Sen så väntar en myskväll och sleepover tillsammans med mina bästa vänner. Det ska bli så himla kul kan knappt vänta:)

Söndag: Kanske ska på lunch tillsammans med mina vänner. Och sen så står det bara träning och läxor på schemat :(

Det var typ allt :3

Hoppas ni får en bra helg:)

Likes

Comments

Förlåt :(

Nu märker jag att jag under de senaste dagarna har haft en ofrivillig blogg paus. Men vet verkligen inte om vad jag ska skriva om, då jag just nu inte har så mycket idéer på vad jag ska skriva om.

Fundera på att göra en tbt imorgon till tiden jag red. Saknar den tiden så extremt mycket. Men p.g.a all träning. Så har jag helt inte så mycket tid :(

Hoppas ni får en fortsatt bra dag :)

Likes

Comments

Söndag

Jag är så himla nervös. För det här är verkligen inte en vanlig söndag.

Utan det är årets första tävling...

Jag är så sjukt nervös och det känns som att jag ska spy🙁☹️🤒😷

Idag ska jag tävla i tre saker. Grupp 13-15 figurer, Grupp 15-18 figurer och sist men inte minst grupp 13-15 par.

Hoppas att det går bra:)

Målet för denna tävling blir två saker
1.Att få 55 eller mer i 15-18 figurer(för att kvala till JSM)
2.Att få 58+ i 13-15 figurer(för att kval till USM)

Det är dom 2 målen jag har för dagens tävling och jag hoppas verkligen att jag kan uppnå dom

Det kommer ett inlägg ikväll efter tävlingen om ni vill veta hur det gick så håll utkik :)

Likes

Comments

Okej jag tänker dela upp texten om konstsim i flera delar då det annars skulle ha blivit en jättetext 😅

Så jag tänkte börja med Vad är konstsim?

Texten är tagen från svenska simförbundets hemsida då konstsim är en svår sport att förklara 😅😅

"
Om konstsim

Konstsim är en simidrott där utövaren, både med och utan musik, utför olika figurer och formationer i solo, par och lag. Momenten utförs både över, i och under vattenytan. Både tekniskt och konstnärligt utförande bedöms vid tävling.


På tävlingsnivå ställer konstsim krav på konstnärligt framförande, kreativitet och musik/rytmkänsla. Fysiskt kräver det kondition och smidighet.

En bra balans, kroppshållning och god rörlighet, främst i rygg, höfter och vrister är nödvändiga förutsättningar för att uppnå en fin sträckning av lederna. Att t ex kunna gå ner i spagat är ett måste om man vill nå elitskiktet.

Bra samarbetsförmåga är också viktigt, eftersom träning med lagkamrater sker både i par och lag i avsikt att bl a uppnå en samtidighet i utförandet av figurer och formationer.

Konstsim bedöms av tre, fem eller sju domare. Om det är fem eller sju domare, stryks den högsta och lägsta poängsiffran. Bedömningen sker med tiondelar från 0-10 poäng där 5,0-6,9 är godkänt. Poängen bestäms av övningens svårighetsgrad och utförande där höjd i vattnet, kontroll samt jämnhet i rörelserna blir avgörande.

En konstsimmare lär sig kroppsuppfattning genom träning både på land och i vattnet. Träningen på land ger balans och tyngduppfattning och träningen i vattnet ger också "flytbalans" - färdigheter som man också har nytta av i andra sammanhang.

Konstsim på hög tävlingsnivå är avancerat - ett försök att förklara gör vi med följande sammanfattning:

Tänk er:

• gymnaster som uppträder i, över och under vattenytan
• ett 400 m snabbsimslopp med liten chans att andas
• konståkningens figurer, hopp och rotationer i ett ostadigt medium

vattenpolospelarens förmåga att lyfta sig upp ur vattnet med kraft och styrka samt dessutom med elegans
• en danskonstnärs uppträdande med koreografi, musiktolkning och publikkontakt

Lägg därtill behagfullhet och harmoni i utförandet och multiplicera med två, fyra eller fler simmare som samtidigt skall utföra varje del av varje rörelse på delar av sekunder, så har Ni fått en liten idé om vad konstsim är."

Okej så nu har ni ett hum om vad konstsim är men om ni frågar mig så skulle jag nog mer säga såhär.

Konstsim är som en blandning mellan dans gymnastik och simning. Det är världens roligaste, jobbigaste och mest irriterande sport:D

Wow heltäckande förklaring eller hur?

Jag menar ni fattar ju precis vad jag pratar om (nervöst skratt)


Inte min bild men en bild från min klubb i ett lag som jag simmar i

Bilden tillhör

https://www.google.se/url?sa=i&source=images&cd=&ved=0ahUKEwiXuZ2958XKAhWhvnIKHc3DDWMQjB0IBQ&url=http%3A%2F%2Fwww.aqualillies.com%2Fall-synchro-is-not-created-equal-by-jax%2F&psig=AFQjCNFa2PXA63pUsST8lgyfohNAd6tAsA&ust=1453840321321397&rct=j

Det var allt för mig och ha en bra vecka:D

Likes

Comments

Gäääsp💤😴 Godmorgon allihopa:)

Ytligare en skön sovmorgon kan vi checka av från listan på saker vi ska göra idag :3

Så vad har ni för planer för idag?

Själv ska jag träna, plugga och gå å loppmarknad. Det ska bli så himla kul:D

Okej träna och och gå på loppis ska bli kul:) inte att plugga:/ Har typ ett berg av läxor😷😖 som jag måste göra. Aja det kan inte hjälpas det är bara att göra ;-;

Jag tänkte skriva ett blogginlägg där jag förklarar min absoluta favorit sport KONSTSIM
Och hur den funderar och vad den går ut på.

Så håll utkik på bloggen i eftermiddag för att veta mer :)

Ha en superbra dag😊

Likes

Comments

Lördag!!

Lördagen ha verkligen gått i ett kan inte fatta att den redan är slut.

Dagen började bra med en lång och skön sovmorgon. Tror inte jag kom upp ur sängen för ens klockan 10😅. Sedan pluggade jag lite på min engelska och spanska. Fick inte så mycket gjort som jag önskat så jag får helt enkelt plugga mer imorgon.

Sedan var det bak dags. Jag älskar att baka. Hembakta kakor och bakelser är bland det godaste jag vet. Och med den informationen kan ni nog gissa en av mina favoritämnen i skolan. Am I right?

Okej alla som gissade på hemkunskap gissade rätt😂

Det var nog inte så svårt antar jag😂

Oj nu ser det här ut som värsta kunskapskravs papperet märker jag...

På tala om kunskapskrav. Har ni fått era betyg än?

Vi fick dom igår...

Oj nu kommer jag av mig från ämnet här hehehe men i alla fall. Efter jag bakat så bar det iväg till träning. Gud vilken bra träning det var.

Ni vet den känslan man får när alla bitar faller på plats och man förstår vad man ska göra? Så kändes det för mig idag :D Så nu kan man gå hem med en bra känsla i kroppen :) det är så himla härligt. Särskilt med tanke på att jag har tävling om 1 vecka...

Visserligen så är det bara en kval tävling (en kvalificerings tävling till USM, JSM) men det är grymt nervöst ändå. Ska tävla i 2 klasser på den tävlingen... Den första klassen är 13-15 (som jag brukar tävla i) för att kvala till USM, sen ska jag tävla i klassen 16-18 (en svårare klass) för att kvala till JSM. Hoppas att det går bra😅😊

Resten av kvällen har jag spenderat hemma med min familj och bara haft det mys❤️

Planer för imorgon är plugg, loppis och träning:)

Jag älskar att gå på loppis. Man kan hitta så fina saker där. Och några av sakerna man hittar är nästan helt nya. Man kan hitta nästan allting på loppis. Jag tror att nästan 50% av mina kläder är köpta där 😊+ att man gör en stor miljön en stor tjänst.

Så det är mina planer för imorgon:)

Vad är era planer för morgondagen?

Bjuder på en bild på Didji❤️👆🏼

Sorry för långt inlägg ska försöka att korta ner lite😅😅

Likes

Comments

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gillar jag att fotografera. Det är så härligt då du behöver bara trycka på en knapp och då ha ett ögonblick av tiden sparat för all framtid. Jag tycker även om att titta tillbaka på gamla bilder och minnas hur det var när bilden togs.

Jag tycke också mycket om lite äldre saker (typ antika men inte ett måste). För enligt mig så är det lite mer som gamla saker har sin charm. Det är som en del av det förflutna lever i nutiden.

Nu låter jag som värsta "det var bättre förr" typen men så är det inte. Jag är helt öppen för nya tankar och idéer. Fast jag har en fallenhet för äldre grejer dom är så mystiska och annorlunda nästan magiska på något sätt.

Men nu kom jag av mig från ämnet lite 🙃 Det jag undrade är om ni vill se mer bilder på bloggen så att det inte blir så många skriv inlägg utan lite bilder också. Jag tänkte typ att man har tbt med bilder.

Hiss/Diss på den idéen?

Förlåt för mycket blodet på snö. Men jag bara älskar snön❤️

Likes

Comments

Äntligen är det Fredag och snart då blir det helg😄😊

Veckan har gått så fort att jag knappt har hängt med. Hitintills har Fredagen varigt bra. Jag börjar skolan sent så jag har bara kunnat sitta hemma och mysa nu på morgonen. Skolan slutar 3 och sen så står det träning på schemat för ikväll. Det ska bli skönt med helg fast jag har ganska mycket plugg :/

Vädret här i Stockholm är helt fantastiskt det är snö och solen skiner ☀️❄️ Man blir bara så lycklig.

Vad har ni för planer för idag?

(Btw förlåt för korta inlägg men vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men kommentera gärna vad ni vill att jag ska skriva om här på bloggen:) )

Likes

Comments