Tips & Events

Hej på er, hoppas eran dag varit super. Idag har jag nämligen varit på Bro galopp på ett event där de var olika grenar osv men väldigt roligt faktiskt och mingla lite med folk som har samma intresse, en vanlig Tisdag kan man säga nästan. Här är lite bilder i alla fall<3

Likes

Comments

Tips & Events

Hejsan på er! Har haft lite dåligt med idéer på den senaste tiden men jag har läst väldigt mycket om solen, hur den påverkar, hur man solar säkert och hur man får en snygg bränna i sommar. Så jag tänkte ge er lite tips till sommaren, hur man solar på ett säkert sätt och hur man får fram en snygg brun hudton utan att bränna huden röd. Jag skriver efter egna erfarenhet och den mesta informationen har jag läst på olika läkemedlessidor och andra bra pålitliga sidor.

Detta är bra att läsa om för det är väldigt viktigt att skydda huden mot solens starka strålar för att undvika olika slags hudsjukdomar. Det många gör fel är att lägga sig och steka ute i solen direkt men det är farligt, så de man kan göra är att börja sitta i skuggan och sola i 20-30 minuter först. Sedan öka med 10-15 minuter beroende på lager man byggt upp. Eftersom graderna skiljer sig väldigt mycket beroende på vilken plats man befinner sig på så kan det vara olika vad som behövs och inte, men jag skriver efter sommaren värmen här i Sverige där graderna ligger mellan 20-35 oftast. Dem flesta produkterna finns och köpa på apoteket men även på LYKO.se också.


Peela kropp och ansikte innan och efter: Innan du går ut en dag i solen eller planerar en dag på stranden är det viktigt att peela kroppen och ansikte för att skrubba bort gamla och döda hudceller. Döda hudceller orsakar fläckar och ojämn bränna, inget man vill ha. Hudceller flagnar efter ett tag och därför vill man få bort de gamla och sola på de nya hudcellerna. När du peelar kroppen använd en bra svamp eller handskar att skrubba hela kroppen med och i ansiktet kan man bara använda händerna och helst undvika runt ögon och läppar. Skrubba dig någon timme innan du går ut i solen och direkt efter du varit i solen för bästa resultat. Bra peeling produkter för både ansikte och kropp finns och köpa på apoteket, både parfymerade och oparfymerade beroende på din hudtyp.

Undvik att bränna huden: Det är super viktigt att inte bränna huden för det kan leda till olika hudsjukdomar och hudförändringar i framtiden speciellt för yngre barn eftersom barn har känsligare hud än vuxna. Bränd hud flagnar, blir fläckigt och håller sig inte alls lika länge. Dessutom blir huden torr, och en torr hy får inte lika fin bränna.

När man bränner sig utvecklas en slags inflammation i huden som kan uppkomma 6-8 timmar efter och det känns som en vanlig brännskada. Ett tecken på att du bränt dig är när det uppstår en slags rodnad i huden och i värsta fall blåsor. Om man bränt sig kan man smörja in sig med Aloe Vera salva som är kylande och läkande för huden. Man kan även smörja in sig med Aloe Vera även fast man inte bränt sig, men det finns olika lotions med Aloe Vera i som också är bra för huden t.ex After Sun som finns och köpa på apoteket.

Sola sakta men säkert med hög solskyddsfaktor: För att undvika att bränna sig behövs bra solkräm med hög solskyddsfaktor. Solkräm innehåller UV-filter som lägger sig som ett vitt filter över huden och det skyddar mot solens UVA- och UVB-strålar som kan vara farliga. Man ska alltid köpa ny solkräm varje säsong eftersom solkräm är en färskvara och har ett utgångsdatum. Om en halvfull flaska med solkräm stått hela vintern försämras solkrämens UV-filter och därmed skyddar den inte lika bra och har svårare att fördela sig jämt på huden. Så det är viktigt att köpa ny solkräm varje säsong.

Vilken slags solkräm och solskyddsfaktor man bör använda skiljer sig beroende på vilken hudtyp man har. Men som en vanlig svenne bör man använda minst 30 på kroppen och 50 i ansikte, på hals/nacke och axlar. Smörj in dig minst en halvtimme innan så solkrämen får gå in ordentligt i huden. Ett bra tips är att använda solhatt/keps för att skydda huvudet och solglasögon med bra kvalité för att skydda ögonen och dess tunna hud runt omkring. Man ska undvika att smörja solkräm runt ögonen, men det finns speciella krämer och produkter för det. Ett bättre alternativ är att använda solglasögon istället för att skydda ögonen och dess tunna hud runt omkring.

När man byggt upp lager i huden kan man sakta minska solskyddsfaktorn eftersom det bruna lagret man fått är ett tjockare lager än innan och när solens strålar träffar de tjockare lagret så reflekteras strålarna bort från kroppen. Men man ska alltid minst använda 15-20 och minst 30 i ansikte, på hals/nacke och axlar. Bra solkrämer finns på apoteket och vanlig affär att köpa och vattenfast solkräm är ett bra alternativ, men efter man badat och torkar sig ska man alltid smörja igen. Och om man svettas mycket bör man smörja flera gånger per dag, men annars räcker det med att smörja 2-3 gånger per dag på dem delarna som inte skyddas av kläder.

Sololja - funkar det? Sololja bildar en slät tjock yta över huden som minskar hudens förmåga att reflektera bort solens strålar. Alltså är det lättare att bränna sig efter ett tag med sololja. Man ska INTE börja med att använda sololja dem första gångerna man solar eftersom huden då inte har något tjockt lager som skydd och det är då större risk för hudskador. Oftast innehåller inte sololjor något solskydd, så en rekommendation är att sola sakta och så naturligt så möjligt för bättre och mer hållbart resultat.

I slutet av sommaren däremot när man byggt upp bra med lager kan man använda sig av sololja i någon timme eller två men inte längre. Man ska absolut inte använda sololja om man är röd eller bränt sig för det kan vara skadligt för huden. Men annars funkar sololja bra, men det är inget man ska använda sig av hela tiden och sola länge med. Bra sololjor och annat tillbehör finns och köpa på apoteket och www.hawaiiantropic.com.

Kosttillskott som skyddar huden inifrån: En bra sak att ta är kosttillskott som skyddar huden inifrån. MAXOSOL är ett bra alternativ då eftersom den innehåller betakaroten, vitaminer och mineraler som skyddar din hud och efterlämnar en brun hudton. Den motverkar solens negativa inverkan på huden och vårdar huden på djupet.

Vatten och fuktighet är livsviktigt: När man varit i solen en dag kan man känna sig väldigt uttorkad, yr/trött och man kan även vara väldigt torr i huden. Därför är det viktigt att först dricka mycket vatten, man kan ha med sig en vattenflaska på stranden och även en flaska med vätskeersättning som motverkar yrsel och brist på olika ämnen när det kommer till värme och sol. Efter du varit i solen behöver du skrubba huden med peeling och sedan smörja in den med någon slags fuktighetskräm så du inte torkar ut huden. Det är bra att ha som vana att smörja in sig några gånger i veckan efter du duschat/badat,för uttorkad hud blir inte lika jämn och brun. Bra fuktighetskrämer för både kropp och ansikte finns och köpa på apoteket.

Röra sig i solen ger bättre resultat: Om man bara ligger ner och steker i solen får man inte den snygga brännan över hela kroppen utan bara på dem ställen du solar på, alltså framsida och baksida. Man ska istället röra på sig och göra olika aktiviteter i solen för desto bättre blodcirkulation du har desto bättre och friskare bränna kommer du få, och solen träffar då hela kroppen inte bara fram och baksida.


Hoppas att ni kan ta del av dem här bra tipsen och var rädd om er hud i sommar. Kram!

Likes

Comments

Collections

Hej alla! Idag blir det en liten 10 tips för en perfekt sommarlook som jag med några av mina kompisar skapat. Kan detta kanske vara något för dig?

1. Off shoulder outfit-en jätte snygg outfit som skulle kunna bli väldigt trendigt nu i sommar. Jag själv tycker det är jätte snyggt, en off shoulder blus, ett par slitna shorts och ett par ballerina skor, kanske ett par solglasögon i håret och någon snygg strandväska till vad är inte snyggare än att gå runt i det en solig dag på stan.

2. Bronzer/solpuder klassikern-vad är en sommar utan bronzer, en typisk klassiker man har som även är jätte snyggt. Man ser lite skuggningar och snyggare ton i ansiktet, solen lyser man glimmar, as snyggt helt enkelt.

3. Mönstrade bikinis och en lång tunika-2017 är nog året då mönster och straps kommer som en trend bland badkläder, mönstrade bikinis och baddräkter med straps är verkligen en jätte snyggt på stranden. En matchande lång tunn tunika till, en snygg solhatt till och ett par mörka solglasögon är den perfekta looken i sommar. Solhatt är inte bara snyggt utan den skyddar även från att bränna sig i hårbotten, axlar och ansikte. Ett bra kap i sommar.

4. Jeanskjol och platta sneakers-också en trend som växt nu, jeanskjol och platta vita/ljusrosa sneakers. Det är verkligen jätte snyggt och var även väldigt trendigt för nått år sedan, någon tunika/kofta, ett par ljusa sneakers, solglasögon och några snygga accessoarer till blir perfa. En jätte snygg look för en dag på stan eller beachparty på stranden. Sen någon strandväska till är också väldigt piffigt.

5. Skor till alla outfits-två par skor man märkt väldigt tydligt är mest trendiga och passar även till många olika outfits är dem låga vita Conversen och dem svart vita Adidas skorna. Jätte snygga skor som man kan ha till allt nästan och är perfekta i sommar. Även till dessa outfits ovan.

6. Strandväska som passar dig-klart man ska ha en snygg strandväska i sommar som även matchar lite också. Mönster på väskan är ju väldigt trendigt just nu och jag tycker även själv att det är jätte snyggt. Det finns i många färger, mönster, storlekar, osv. En sida jag kan rekommendera är: www.ASOS.com. Där kan du hitta en massa fina och snygga strandväskor som kommer matcha dig perfekt i sommar.

7. Perfekta nude naglar-vem vill inte ha snygga naglar i sommar? 2017 nageltrend är här och det är nude naglar. Väldigt ljus rosa/beige matta naglar med en rund form har blivit till en mycket stor trend. Förut var det franska gelé naglar och starka färger men nu är det äntligen lite naturella naglar som även passar bra till bikinis och andra outfits.

8. Rosé guld och vitt silver-silver och guld har ju alltid varit väldigt populärt och är det fortfarande men nu har mycket rosé guld och vitt silver tagit över. Enkla smycken med någon diamant eller detalj säljs mycket på stora smycke varumärken nu det senaste halv året. Även två sidor jag verkligen kan rekommendera som har jätte fina smycken och även nya kollektioner ute nu just till sommaren är: www.sandbergsweden.com och www.snoofsweden.com.

Likes

Comments