Hästarna & Tävling

Hoppning en fin Maj kväll med Suprise. Sjukt fin häst och kanske även en häst jag kommer prova hoppa lite med i sommar för att variera lite i mellan åt. Vad är mysigare än Tisdagkväll än dehär!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hästarna & Tävling

Hej alla! Idag är det Valborg och det ska firas. (Visa bilder kan vara lite dåligare men tryck på biöderna för visning). Tänkte snacka lite om framtidsplaner nu, och även lite om hästarna-hur det ser ut med tävling osv. Jag har tre hästar, två i träning och en jag hyr till foder/ponnyridning för yngre barn. Jag har inga planer på att sälja någon av mina hästar men Jojka är nog den som kommer vara mest i fokus denna säsong eftersom hon fortfarande är unghäst och behöver mycket träning. Zlenda får jag förhoppningsvis en med ryttare på och Faksen ska tränas upp för en bra säsong efter tre veckors hälta. Nu under våren är det mycket med skolan och slutbetygen i sjuan, sedan ska jag även satsa mycket på hästarna denna säsong. Därför kommer fotbollen hänga efter lite och jag kommer vara tvungen att säga nej till vissa saker. Men det är sånt man måste ta om man har två sporter som krockar, men jag hoppas det blir bra i alla fall. Tränare har jag bra med, en privat tränare som jag går till varje/varannan vecka och tränar mycket klassiskt (alltså dressyr) med. Hon är super duktig och jag får bra med tips till både Faksen och Jojka.


Ponnyn Trollzlenda (Zlenda) brukar jag åka på ponnyridning med, hyra ut eller låna ut som foder häst i andra stall. Dels för att jag inte längre kan rida henne själv, men körning brukar jag sätta in i schemat för henne ibland. Nu nästa helg är planerna att två tjejer ska komma och prov rida och förhoppningsvis bli med ryttare i framtiden. En av tjejerna kommer rida på Zlenda då detta år förhoppningsvis och sedan får vi se hur vi gör. Men Zlenda är ingen häst jag vill eller kommer sälja framöver eftersom hon är min första ponny och jag älskar henne otroligt mycket.

Stjärnfaksen (Faksen) är min äldsta häst och är även min största stjärna just nu. Han är sjukt framgångsrik och kommer från en riktigt fin stam, hans pappa är nämligen världens bästa kallblodtravare genom alla tider och hur sjukt är inte det-att jag har hans första son. Just därför har jag sagt att denna är min privat häst, alltså med undantag eftersom den andra tjejen som kommer nästa helg inte har en häst att rida. Men han lånar jag inte ut på foder utan det är min privata tävlingshäst, och han tävlar jag i avancerad dressyr med forhoppningsvis-i kallblodsdressyr. Efter ca tre veckors hälta så är han nu igång i träning igen och detta ska bli en bra säsong. Planer inför tävling och uppvisningar kommer senare i Maj.

Jojka är den häst jag just nu har börjat träna under vintern och är min yngsta häst. Hon står i ett stall där jag sommarjobbar och jag har startat träning själv under det senaste halvåret, men nu under sommaren kommer vi sätta igång på riktigt med träning, jag vill verkligen ge henne en chans för jag vet att hon kan och är även en väldigt fin häst, och med lite extra träning och hjälp kommer hon förhoppningsvis bli riktigt bra i dressyren. Just nu satsar jag på en med ryttarna till Zlenda och att träna upp Faksen till säsongen. Jojka har tillfälligt två andra tjejer i stallet som är med ryttare på henne och hjälper mig att hålla igång henne, dem brukar komma några gånger i veckan och fixa med henne då jag inte har tid nu under våren. Men i sommar kommer hon hamna mycket i fokus för mig.

Likes

Comments

Hästarna & Tävling

​Dagens morgon pass med min stjärna! Efter tre veckors vila är vi nu igång igen och en bra säsong ska de bli. Tävling i höst förmodligen med honom och Jojka får vänta lite med de. Men annars en underbar morgon med fin häst och bra ritt, min fina stjärna<3

Håll utkik på bloggen för imorgon kommer de en framtids plan till sommaren och säsongen med hästarna. Även lite information om hästarna och hur det ligger till just nu!

Likes

Comments

Outfits & Kollektioner

Hej alla! Idag blir det en liten 10 tips för en perfekt sommarlook som jag med några av mina kompisar skapat. Kan detta kanske vara något för dig?

1. Off shoulder outfit-en jätte snygg outfit som skulle kunna bli väldigt trendigt nu i sommar. Jag själv tycker det är jätte snyggt, en off shoulder blus, ett par slitna shorts och ett par ballerina skor, kanske ett par solglasögon i håret och någon snygg strandväska till vad är inte snyggare än att gå runt i det en solig dag på stan.

2. Bronzer/solpuder klassikern-vad är en sommar utan bronzer, en typisk klassiker man har som även är jätte snyggt. Man ser lite skuggningar och snyggare ton i ansiktet, solen lyser man glimmar, as snyggt helt enkelt.

3. Mönstrade bikinis och en lång tunika-2017 är nog året då mönster och straps kommer som en trend bland badkläder, mönstrade bikinis och baddräkter med straps är verkligen en jätte snyggt på stranden. En matchande lång tunn tunika till, en snygg solhatt till och ett par mörka solglasögon är den perfekta looken i sommar. Solhatt är inte bara snyggt utan den skyddar även från att bränna sig i hårbotten, axlar och ansikte. Ett bra kap i sommar.

4. Jeanskjol och platta sneakers-också en trend som växt nu, jeanskjol och platta vita/ljusrosa sneakers. Det är verkligen jätte snyggt och var även väldigt trendigt för nått år sedan, någon tunika/kofta, ett par ljusa sneakers, solglasögon och några snygga accessoarer till blir perfa. En jätte snygg look för en dag på stan eller beachparty på stranden. Sen någon strandväska till är också väldigt piffigt.

5. Skor till alla outfits-två par skor man märkt väldigt tydligt är mest trendiga och passar även till många olika outfits är dem låga vita Conversen och dem svart vita Adidas skorna. Jätte snygga skor som man kan ha till allt nästan och är perfekta i sommar. Även till dessa outfits ovan.

6. Strandväska som passar dig-klart man ska ha en snygg strandväska i sommar som även matchar lite också. Mönster på väskan är ju väldigt trendigt just nu och jag tycker även själv att det är jätte snyggt. Det finns i många färger, mönster, storlekar, osv. En sida jag kan rekommendera är: www.ASOS.com. Där kan du hitta en massa fina och snygga strandväskor som kommer matcha dig perfekt i sommar.

7. Perfekta nude naglar-vem vill inte ha snygga naglar i sommar? 2017 nageltrend är här och det är nude naglar. Väldigt ljus rosa/beige matta naglar med en rund form har blivit till en mycket stor trend. Förut var det franska gelé naglar och starka färger men nu är det äntligen lite naturella naglar som även passar bra till bikinis och andra outfits.

8. Rosé guld och vitt silver-silver och guld har ju alltid varit väldigt populärt och är det fortfarande men nu har mycket rosé guld och vitt silver tagit över. Enkla smycken med någon diamant eller detalj säljs mycket på stora smycke varumärken nu det senaste halv året. Även två sidor jag verkligen kan rekommendera som har jätte fina smycken och även nya kollektioner ute nu just till sommaren är: www.sandbergsweden.com och www.snoofsweden.com.

Likes

Comments

Noveller & Texter

Hej alla! Jag tänkte börja med en liten ny serie på bloggen, nämligen noveller. Som man kanske kan läsa på kvällen om man inte vill läsa en hel bok. Jag själv tycker det är kul att skriva noveller och det kanske kan hjälpa andra att bli lite inspirerade också. Hoppas ni tycker om denna!

Månen lös upp natten och marken var iskall när mina tår rördes vid. Jag tvingade mig fram genom de frostiga gräset med blicken riktad mot den tomma hagen bakom dungen. En bit bort såg man den halv trasiga gärdesgården ligga öde mitt ute på fältet och den gamla lilla ladan från 1700-talet. Det långa torra betet vek sig i en vindpust, är den vackra varelsen fortfarande kvar. Den varelsen jag mötte igår vid midnatt. Detta kanske bara är en dröm eller en hallucination vem vet, men en sak jag är säker på är att denna vackra varelse sjönk in i mina ögon direkt, som att bli ny kär. Jag kommer göra allt för att hitta den, även fast det betyder att jag kommer behöva gå in genom grinden och möte den själv. Mor har alltid sagt att det är farligt att jag absolut inte får gå in genom grinden, jag har hållit mig på avstånd men snart kan jag inte hålla mig längre. Jag måste bara få granska den närmare om det nu är så de sista jag gör. Jag har aldrig i mitt liv sett en sådan magnifik varelse på fyra ben.

Det är något underligt denna kväll, varelsen visar sig ej, vart kan den vara, har den sprungit sin väg. Nej jag är helt säker på att den vistas här någonstans, att den finns kvar, det känner jag på mig, men jag vet bara inte vart. Jag gick långsamt tillbaka hem till mormors hus och planerade samtidigt att gå tillbaks dit vid midnatt igen nästa dag. Ett rop bakom mig hörs. Jag vänder mig om, men inget är där. Det var säkert bara en hallucination som den mystiska varelsen bakom dungen. När jag klev in genom dörren steg mormor fram och frågade vart jag gjort ute vid midnatt. Mitt svar var bara att jag skulle ta lite luft och njuta av den vackra sommar natten. Som man brukar säga "Natten är ung".

Kvällen därpå satte vi oss ner i soffan och pratades vid. Morfar sade till mig att han har en historia att berätta för mig. Jag slog mig ner vid hans sida och lyssnade och han började. Han sade "Innan jag berättar denna historia måste du flicka lilla akta dig för denna onda flicka. Hon är ingen man vill leka med och hennes häst vill hon ha för sig själv. Det sägs om man ser denna häst kan man lura döden, och om man går fram dö är döden redan över dig". Jag fick en väldigt obehaglig känsla i magen, kan detta vara sant. Sedan började morfar berätta att för länge sedan berättade han om en flicka och hennes far som bodde uppe vid dungen i den lilla ladan där gärdesgården stod. Det var även fadern som byggt upp denna fina gärdesgård till något alldeles speciellt. Det var nämligen flickans nya häst. En vacker ung hingst vid namn Arcanus. En häst vit som snö och blick som Marianergraven vid Stilla Havet klassades han som den vackraste hästen på denna tid. Det sägs att denna vackra skapelse kommer från änglarna men ingen vet, ingen vet heller varför denna häst skulle hos vistas hos denna flicka, kanske var det gudarna själv som valde. Dem två skulle bli en. Dem kom snabbt varandra nära men lika snabbt dog hennes fader av sjukdom. Det var en tung och sorglig period för flickan, men en som alltid tröstade henne var Arcanus den vita hingsten. Det sägs att flickan på senare år blivit mer och mer självständig och vill bara ha Arcanus för sig själv, han var den ända hon hade kvar efter hennes fars död. Åren gick och dem åldrades mer och mer, men trots åldern så var dem lika tajta som när dem träffades. Som sagt gud måste valt dessa individer till att bli ett.

En dag, en mycket vacker dag lekte dem två sin lek som dem alltid gör varje morgon vid gryningen. Ta fatt. Flickan räknade och hästen sprang och gömde sig. Hon ropade och letade men inget svar. Flickan blev lite förvånad som inte fick sig ett svar från Arcanus. Det var då hon insåg att han han försvunnit. Hon sprang och ropade och en svag gnäggning kom från träsket bortom skogen. Flickan sprang genast dit men det var försent, hennes vackra Arcanus låg där utan hjärtslag i bröstet bredvid träsket. Tårarna rann och hon la sig vid hans sida. Där låg hon dagar och nätter. Det sägs att hon själv med Arcanus frusit till sten. Men nu under senare dagar har hennes och hästens kropp spårlöst försvunnit och ingen vet vart dem kan tagit vägen. Det som ändats ligger kvar än idag är en form av sten från där Arcanus och flickan låg, men flickans rop kan ännu höras i skogen och den vita hingstens skugga under midnatt kan synas. Där har vi svaret vad flickan egentligen såg vi gärdesgården.

Likes

Comments

Hästarna & Tävling, Resor & Händelser

Hej alla!
Nu är allt uppdaterat på bloggen och efter att de inte funkat så bra. Jag har även bytt till instagram kontot: emilialundqqvist där det kommer bilder och annat om bloggen.

Men nu har jag ett nytt stjärnskott som jag verkligen vill satsa på, och det är min fina Jojka. En nordsvenskt sto som nu bara är sju år gammal. Innan har hon inte haft någon som velat ge henne en chans att visa vad hon går för men jag vill ställa upp och ge henne den chansen hon aldrig fick, för jag tycker alla hästar förtjänar det!
Hon är helt underbar häst att jobba med och jag ser fram emot sommaren med henne och Stjärnan såklart!
Hoppas ni tycker om det nya på bloggen och mer uppdatering kommer, ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

Outfits & Kollektioner
Topshop
Snö of sweden

Hejsan på er, idag blir de en vår kollektion som jag har diskuterat mig fram till. De finns även några populära sen förra säsongen. Jag tycker personligen om de här märkena och har även saker därifrån. Hoppas de ger lite tips oxå till våren som snart anländer hoppas jag. I helgen kommer de även upp ett inlägg med lite rolig fakta om mig och lite annat. Jag skriver ut på Twitter när de kommer ut nya inlägg, så följ mig på Twitter: emiliaeulina. Länkarna till produkterna var svåra att lägga in men ni får kika in på deras hemsidor och kolla: www.topshop.com och www.snoofsweden.com, ha en forsatt bra kväll!

Likes

Comments

Hej, hoppas alla haft en bra förmiddag! Idag tänkte jag prata lite angående att börja med youtube och mina skäl till de och mina mål/händelser för 2017. Nedan här kommer en lista med mål/händelser och under kommer en liten text angående börja med youtube. (Jag kommer nog uppdatera här ungefär 1-3 gånger i veckan)

Mina mål/händelser för 2017:

1. Komma igång mer med bloggen och börja med youtube förhoppningsvis

2. Tävla i dressyr med min häst och börja göra träningsschema

3. Anordna min pappas 40 års fest den här sommaren

4. Börja läsa mer inom veterinär yrket och lära mig mer mot de avancerade hållet

5. Försöka mig på ett sammarbeten

(Allt som händer kommer komma upp på bloggen eller på youtube)

Sedan det här med youtube. Jag blev inspererad av en tjejkompis som även har youtube med, hennes youtube kanal: Miramoe. Kolla in hennes kanal! Jag vill verkligen börja med youtube och kommer nog göra de snart, de hade vart kul om ni fick se mig och mitt liv mer till vardags. För de bilderna och inläggen på bloggen är bara en liten del av mig och mitt liv. Ärligt talat så är det nog bara jag och min familj som faktiskt vet hur mitt liv ser ut hemma. Man kan säga att jag lever i två olika världar, en offentlig värld där man ser mig i skolan, på bloggen, eller på stan t.ex. Men den andra världen där jag lever i stallet för hästarna och djuren, jobbar och sliter varje dag. En del av min personlighet vet inte riktigt många om. Det är de här jag vill visa genom youtube, jag vill visa er mer av mig så ni kan få en klarare bild av mig och min andra värld, mitt liv. Jag trodde aldrig att jag skulle få så underbart eller komplicerat liv som jag har. Många kommer tycka "Nej Emilia du har inget komplicerat liv" men eftersom ni inte sätt allt med egna ögon så vet ni inte allt. Jag hoppas ni kommer tycka om att jag börjar med youtube. Följ även mig på twitter, där kommer de upp om inlägg och sånt oxå. Men de här var mina skäl till de, ha en bra eftermiddag!

Likes

Comments

Resor & Händelser

Hej alla fina! Nu är jullovet slut snart och jag har haft en jätte underbar jul har ni? I detta inlägg tänkte jag prata mer om bästa/sämsta minnen från 2016. Ska försöka lägga in lite bilder och så men det blir nog mera berättande form. 2016 har vart ett både upp och ner år, men jag har lärt mig av mina misstag så nu är de dags att göra fler under 2017. Man kan säga att de blir som en lista nedan på bra och dåliga saker. (Dem första åtta bilderna är från semtestern i Norrland med mamma, den näst sista är på min häst Stjärnfaksen och den sista är på min fina Maximus)

Bästa minnena:

1. Den första bästa måste nog helt klart vara när jag träffade dem mest underbara vännerna man kan få, egentligen har jag inte så mycket mer och säga om de men vill inte nämna några namn men dem vet nog vilka dem är<3

2. Den andra är när jag och min mamma åkte upp på semester i Norrland ungefär en vecka. Det var super mysigt, jag fick uppleva nya saker som jag aldrig upplevt förut. Först checkade vi in på ett hotell utanför Hudiksvall, man kan säga att de var ett hotell med stugor, spa och resturanger typ. Inte mycket mer än så men det var helt underbar utsikt och allt från resturangen. Andra och tredje dagen så hängde vi mest på spaet. Men den fjärde dagen åkte vi till ett mysigt litet stall en bit bort från hotellet där dem hade Islandshästar och riktiga Nordsvenskar. Vi red en hel dag genom berg, flodar och skog. Det var varmt och soligt, helt underbart! Femte dagen checkade vi ut och åkte vidare till Östersund där vi skulle sova över hos mammas kusin i två dagar. På vägen svängde vi förbi Järvsöfaks en världskänd häst (googla om ni inte vet) men vi var där på besök för min häst är Järvsöfaks första son. Det var jätte häftigt att träffa honom, han är en legend vad jag vet. Dem andra två dagar hos mammas kusin var jätte trevliga, vi spelade mest fotboll och pratade.

3. Den tredje är att jag äntligen nått mitt mål i ridningen. Jag vill inte säga för mycket men nu sitter dressyren fint på både mig och Stjärnan (min häst alltså). Det har vart svårt, jobbigt, många tårar, både glädje och sorg men här står vi redo för nya planer 2017. Vi hoppas på ett bra ridår.

Dåliga minnena:

1. De första dåliga minnet var nog nu i slutet av året när min barndoms vän gick bort. De gick väldigt fort, för fort skulle nog jag säga. Jag pratar om min gamla katt Maximus som har vart med mig ända sen jag föddes. Det är väldigt jobbigt att någon så nära gick bort, många tycker nog att de bara är en katt. Men han var så mycket mer än bara en katt, han var den som sov bredvid mig, åt i samma skål som mig när jag var liten, han var min bästa vän och jag kommer fortfarande älska och sakna honom död som levande. Allt började med att pappa släppte ut honom på morgonen. Senare när vi skulle åka med bussen till skolan så hittade Ellie (min lillasyster) Maximus under byrån i hallen. Han fräste så fort hon rörde vid honom. När han väll kom fram trodde mamma att benet var helt av. Halv gråtandes i panik körde vi in till djurkliniken i Enköping jag och mamma. Inne på kliniken skulle han röntgkas men jag hade en liten tanka av att han ändå var 14 år gammal och de fanns inte så stor chans. Jag tror mamma också insåg det tillslut. Röntgen gick inget vidare, lår benet var helt av. Vi fick göra de jobbiga beslutet att ta bort honom för hans bästa. Mamma tog ledigt från jobbet, satt bara hemma och var helt tom. Jag hatar att se mamma så här förstörd, de är nog en av dem värsta grejerna att uppleva även fast jag upplevt de många gånge. Det förstörde även mig hur mycket jag än försökte hålla mig sansad så var mammas blick inget jag kunde hålla inne. Allt brast den dagen.

När jag kom till skolan fick jag massa kramar av mina vänner som jag verkligen behövde. Men senare när Liam (min lillebror) kom fram till mig och frågade med ett osäkert leende om de hade gått bra, jag kunde inte ljuga för honom. Pressen blir enorm de går knappt att beskriva så min tjejkompis fick ta över för de blev för mycket. Han blev helt tom är han fick höra de jobbiga beskedet. Han låste in sig på toan gråtandes, och de försår jag. Resten av dagen var väll ingen höjdare direkt men vi stöttade varnadra i alla fall som en familj<3

2. De andra dåliga minnet var nog när min pappa skulle åka på träning på morgonen och sprang runt som en dåre av stress. Den morgonen var även min 13 års dag. Efter att vakna utan någon som sjunger så gick jag ner där springer pappa runt och jag bara står där. Han stannade upp och frågade mig vad som var fel. Jag skrattade och sa "Grattis Emilia på din 13 års dag". Pappa blev helt förvånad och jag ser vilka skuldkänslor han får på bara några sekunder. Han kramade om mig och bad så mycket om ursäkt för att han glömde. Mamma och Ellie hade inte ens vaknat då. Men senare under dagen blev jag såklart grattad, hade en släktkalas och allt de där. De roliga med de här är att vi ännu idag skämtar om de för att de blev en så stel situation. Haha vill inte att ni klandrar min pappa för de här för att de var ingen big deal. Alla människor glömmer och är stressade ibland.

3. Jag hade inget tredje dåligt minne faktiskt!

Men mycket mer än så hade jag inte på bra och dåliga minnen 2016. Jag har väll lite tankar om att börja med youtube och så nu 2017, men det tar jag i ett annat inlägg så håll koll på min instagram. Där står de om och när det kommer upp inlägg och så, följ: emiliaeulinaa eller emilialundqvist_2003. Jag tror de även finns specifika inlägg om dem här resorna och så längre ner på bloggen. Ha en fortsatt bra dag<3

Likes

Comments

Outfits & Kollektioner

Här är vinterbilderna för denna vinter 2017 visst är dem fina! Skippade redigeringen denna gång för att ni ska få se orginalet. Har även en bild med min hund, fina gamla vovve som vart med så länge♡

Likes

Comments