Herregud, det har gått 5 månader sedan jag gjorde ett inlägg sist. Det är inte för att jag inte har tänkt på bloggen, för det har jag gjort nästan varenda dag sedan dess. Grejen är att jag har haft ett sådant fullspäckat schema att de få stunderna jag haft tid att göra något annat än de "måsten" jag gjort gick till familj och till att vila upp mig igen. Så vad har ni missat under de här 5 månaderna? Det är ju ganska mycket som hänt och jag kommer säkert inte ihåg hälften av dem. Men jag tänkte berätta lite kortfattat så att ni och även jag själv har någorlunda koll på läget!

10 Juli tog jag studenten. - Hela studentveckan var så rolig och fick avslutas den 10 juli på min student dag, som även var en av de roligaste dagar jag varit med om.

Åkte utomlands.. KAOS. - Vi hade en resa inbokad till Grekland (kreta) bara en dag efter studenten. Dock så bestämde sig SAS för att strejka då och vårt flyg blev inställd. Vi blev så besvikna då det var den enda veckan som vi alla hade tagit ledigt så vi hade inte någon möjlighet att boka om till en annan vecka som var ett alternativ om ens flyg blev inställt. Vi hade lite panik för vi hade längtat som tokar efter utomlands värmen, Därför kollade vi runt lite och hittade tillslut en ny resa till Grekland fast Rhodos istället för Kreta. Skillnaden var bara att vi fick lov att åka från Norges flygplats istället. Men för oss gjorde det ingenting då det tar ungefär lika lång tid för oss att åka dit som det tar till Arlanda. När allt verkade lösa sig och vi äntligen kunde åka iväg på vår efterlängtade "semester", så blir jag SJUK. Men jag åkte med ändå i hopp om att jag skulle bli frisk efter någon dag. Men när jag aldrig blev bättre och febern steg så fick vi ringa dit en doktor som kom till hotellet för att kolla till mig. Han blev lite småsur över att vi inte hade ringt en doktor tidigare då jag har astma och man tydligen skulle uppsöka en doktor redan efter 3 dagar men vi gjorde det efter 5. Sedan skrev han ut massor av olika mediciner och medan jag tog dom medicinerna fick jag inte vara i solljus då det kunde ge mig utslag eller något (minns ej exakt). Så hela resan fick jag ligga inne på hotellrummet med feber, mediciner och grekisk tv. Det var riktigt tråkigt att det blev så, men dagen innan hemresan kunde jag skippa medicinerna just för dagen då jag kände mig bättre och kunde ta vara på min enda och sista dag i solen. Den dagen njöt jag som fan haha!

Intensivkurs & uppkörning. - När vi kommit hem från resan började jag direkt med en intensivkurs jag hade bokat in mig på för att klara körkortet. Den varade i två veckor av konstant pluggande och körningar. Veckan efter hade jag uppskrivning och uppkörning och jag klarade inget av dom. Fyfan jag kände mig som den sämsta människan på jorden för det kändes som att alla andra klarade det direkt. Känslan var hemsk. Men jag vet nu efteråt att det är fler som inte klarat det på första försöket. Dock tycker jag det var extremt synd att jag inte klarade det på en gång eftersom jag inte kommer kunna göra om det förens i oktober som tidigast.. Varför kommer jag förklara nedanför.

Nytt jobb. - Jag har jobbat hela sommaren och inte bara med det jobb jag hade sedan tidigare. Utan jag har skaffat mig ett nytt jobb med fast tjänst. Tidigare jobbade jag på kaffestugan för er som inte visste det. Men när jag fick reda på att jag fått jobbet jag sökte så tackade jag ja direkt och slutade på kaffestugan några veckor senare. Dock så fick jag lov att kombinera jobben i början för att jobba klart mina timmar på kaffestugan. Nu är ni säkert jätte nyfikna på vart jag ska jobba, så jag ska berätta för er. Jag sökte jobb på Max som ska öppna i mora i September. Hur kan jag redan ha börjat jobba om det inte öppnar förens i september kanske ni tänker? Men det är såhär att jag måste gå en utbildning på 6 veckor innan för att lära mig allt som jag ska kunna innan öppningen. Så just nu är jag på en annan Max restaurang i Sverige och jobbar/lär mig. Bor på ett B&B med en annan tjej som också kommer jobba i Mora med mig. Det ska blir jätte kul sen när jag får åka hem och jobba hemma, för nu är det lite jobbigt att åka fram och tillbaks hela tiden. Men jag är super taggad inför öppningen men även för att träffa de andra jag ska jobba med. Jag har sett några namn jag känner igen men inte mer än så.

Flyttat. - Det här är helt klart det bästa som hänt mig i sommar. Jag och Simon fick ÄNTLIGEN tag i en lägenhet i Mora. Alltså lättnaden är stor! Vi både har jobb i Mora och allt finns ju liksom i Mora så vi är super glada. Vår kisse Sixten trivs jätte bra han också. Han går runt och små myser hela tiden. Så go.

Detta var de stora grejerna som hänt i sommar. Inte mycket alls då jag jobbat i princip heeeela sommaren. Det är inte lätt å vara ungdom när man får lov att ta de jobb man får och jobba non stop utan semester. Men de blir nog bättre om nåt år. Förlåt om det blivit mycket prat om jobb i det här inlägget men ni vet varför.. Ni har fått en liten update nu iallafall.

🌸 Ha det så bra så länge! 🌸


Likes

Comments

​Förra helgen åkte vi ut med skoter på sjön vid mormor och morfars stuga. Vi grillade korv och försökte fiska lite. Dock så fick vi ingen fisk men det var så himla skönt att bara få vara ute med familjen en hel dag. Det händer ju inte lika ofta nu när man är äldre som det gjorde när man var barn. 

Likes

Comments

Efter den korta skoldagen gick jag hem till Miriam och i väntan på att våran träning ska börja så tog vi en promenad i det fina vårvädret.
Så himla härligt med sol och värme!

Likes

Comments

Vädret från mitt fönster och en bild på Sixten. Jag har varit hemma sedan i tisdags, har nog fått någon form av influensa då jag känner att det inte är en vanlig förkylning som jag brukar ha. Kallsvettas och svettas varannan sekund, har feber, ont i halsen, huvudet, lite yr, värk i hela kroppen. Nej jag mår inte alls bra, synd att jag blev sjuk just nu när vi har inlämning av gymnasiearbete och en uppsats på engelska mm. Dom största uppgifterna i år och precis då blir jag sjuk. I helgen har jag jobb också men tror inte det blir något sådant heller då jag inte känner mig frisk på långa vägar än. Jag läste att det var bra att gå ut lite så jag gick ner till pappa och tog en cola och en värmepizza. Då jag inte orkar göra mat + plus att jag varit fett sugen på cola och när jag såg att han hade så snodde jag en direkt. Detta är fördelen med att bo i ett hus precis ovanför honom. 😉

Ville bara ge er ett litet livstecken och som ni kanske märkt har bloggen stått still väldigt länge. Jag vill blogga men jag behöver lägga fokus på annat just nu så därför blir det bara något inlägg då och då. Men min önskning är att så fort alla arbeten är inlämnade i skolan och livet kan börja igen så är jag tillbaks, och då med fler och bättre inlägg. Hade!

Likes

Comments

En text om mitt stora problem i vardagen, som inte många vet om men är en ansträngning för mig varje dag.

Enda sedan jag varit liten har jag haft astma. Jag har alltid haft problem med andning och slem nere i halsen (måste harkla mig hela tiden). Innan dom kom på att det var astma så sa dom att det var en "fixidé" att jag harklade mig. Men vi gav inte upp och tillslut fick vi reda på min astma. Men jag minns känslan när doktorn inte trodde att jag mådde dåligt på riktigt utan trodde jag hittade på. Tur att jag hade föräldrar som trodde på mig och inte litade på den första doktorn som tydligen inte kunde någonting.

I början tyckte jag bara att det var coolt med mediciner eftersom jag då var ganska liten. Jag skröt för mina kompisar att jag hade astma. När jag blev äldre var jag så trött på att ta mediciner morgon och kväll, jag till och med glömde bort att göra det vissa gånger. Under kontrollerna sa dom att det var på rätt väg bara jag fortsatte ta mina mediciner. Jag fortsatte slarva lite då och då men eftersom det gick åt rätt håll även fast jag slarvade tänkte jag att det inte gjorde något.

För ett, två år sedan sa dem att jag inte behövde ta mediciner längre. Men jag kunde ha kvar dom om jag behövde använda dem någon gång. i Början gick det bra utan men för ett tag sedan har jag använt den akuta medicinen flera gånger per dag. Det hjälper inte mycket men det blir lite lättare att andas. Det är så svårt att förklara för någon som inte vet hur det är att inte kunna andas normalt, hur det känns. Man hittar inte orden för att någon annan ska kunna förstå. När man andas så tar man ibland ett djupt andetag och då när man andas in så kommer man till en slags "tröskel" och sedan andas man ut igen. Jag kan inte ta mig över den tröskeln så mina andetag är väldigt korta. Ibland lyckas jag men då måste jag blunda, försöka slappna av och sträcka mycket på ryggen. Jag måste anstränga mig för att kunna andas. Det är inte hållbart känner jag. (förstår om ni inte fattar vad jag menade där men det är inte många som gör det.)

Extra jobbigt för mig är att i flera år har min näsa krånglat. Att inte kunna andas riktigt och dessutom få lov att andas genom munnen, ja ni kan ju säkert tänka er hur jobbigt det är. Ni vet när man är förkyld. Då är man oftast täppt i näsan och får lov att andas med munnen. Visst är det jobbigt? För mig är det så hela tiden. Kanske 10 min av ett 24 timmar långt dygn kan jag verkligen andas genom näsan. Resten får jag lov att andas genom munnen. Nässpray använder jag dagligen men all skit som jag har i näsan finns kvar ändå. Jag snyter mig jämt och ständigt, men inte heller det hjälper. Även fast jag tar i som en dåre när jag fräser så sitter det kvar. Det är så äckligt och jobbigt och jag önskar bara att det kunde försvinna.

Dock så har jag fått en tid på tisdag för att kolla upp det här med näsan och se om det är någon allergi eller sådant. Men jag är inte så hoppfull, är ganska säker på att de inte kommer hitta något fel och jag går hem och får fortsätta leva såhär livet ut. Jag har tagit så många allergi tester förut och de visar ingenting, men dom säger ändå att jag är allergisk. Jag tycker att om dom säger att jag är allergisk så ska dom försöka göra allt för att få fram VAD det är jag är allergisk mot. Men deras engagemang är då inte så bra. Man får inte den hjälp man behöver, i alla fall inte jag. Vi får se vad dom säger på tisdag men som sagt är jag inte hoppfull..

Jag är rädd också, rädd för att någon dag inte kunna andas alls. Vad gör jag då.​

Likes

Comments

Våra tre sista nätter i Thailand var rena drömmen. Vi hamnade på lyxhotell och allt var så fint och bekvämt. Perfekt att avsluta sin resa på!

Det här hotellet vi bodde på hade bubbelbadkar på balkongen. Super mys!

Det andra hotellet vi fick bo på (endast för de på hotellet hade gjort fel åt oss en av nätterna, det sluta med att de skjutsade oss till detta hotell.) Se nedanför.

Med egen bastu och pool på taket.

Likes

Comments