Det blev en väldigt snabb tur på Gekås i Ullared igår. Vi gick raka vägen till babyavdelningen, fyllde hela vagnen och vände tillbaka mot kassorna för att betala och åka hem. Att trängas, köa och gå på varuhus är inte riktigt min "cup of tea" just nu. Det blir som det blir med ett bowlingklot på magen och humör som en bergochdalbana, men vi fick gjort vad vi skulle och nu är det bara barnen som fattas här hemma!

Nu har jag också drabbats av det berömda fenomenet "gravidhjärna".. Detta gjorde sig till känna för några veckor sen och nu verkar det ha nått sin topp. För några dagar sen träffade jag en tjej hos barnmorskan, hon frågade hur gammal jag var. En enkel fråga som vanligtvis tar några sekunder att svara på tog för mig flera minuter. Under de här minuterna hann jag tänka "hmm, 22 år är jag väl" men kom snabbt på att det inte kan stämma, "jag hade ju 25 års fest för inte så länge sen, har ett år passerat? Vad är det för månad? Är jag 26? Har jag glömt min födelsedag? Från 1991 till 2017, hur många år är det?, 26år, men jag är inte 26år, eller?, jag måste vara 25, 25 får det bli!". Tjejen jag hade framför mig måste undrat vad som snurrade i mitt huvud.

Inte nog med att jag inte minns min egen ålder så glömmer jag hela tiden bort var jag har lagt saker, vad jag ska handla, var jag parkerat bilen osv. Jag undrar hur det ska gå när barnen inte sitter fast i mig längre, tänk så glömmer jag de små liven på BB?! Jag får nog skriva en komihåglapp till!

Dubbel kärlek till er alla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bara tanken på hur otroligt underbara vänner och familj jag har runt omkring mig får mina ögon att vattnas av glädjetårar!

Igår åkte jag iväg med pappa för att titta på nya glasögon. Vi provade och provade och till sist hittade vi ett par som satt som en smäck. När jag sen kom hem igen och öppnade dörren möttes jag av mina underbart fina vänner och familj som hade gjort så fint med blöjtårtor, ballonger, presenter, blommor och fika. Jag hade inte för en minut kunnat ana vad som väntade där hemma, men nu i efterhand med facit i hand så har jag såklart tyckt att vissa saker var lite märkliga. T.ex. att min sambo började dammtorka och puffa upp kuddar i soffan innan jag skulle åka iväg med pappa, det har ALDRIG hänt förr... Han försökte även, med tystnad, tackla alla mina enmans diskussioner om vad vi skulle göra av eftermiddagen. Jag är djupt imponerad över hur alla lyckats hålla detta hemligt, vi hade en minst sagt supertrevlig eftermiddag som jag sent ska glömma!


Nu har vi vässat armbågarna och laddat upp med en stadig frukost, om en stund bär det nämligen av till Ullared för att inhandla det sista till våra små älsklingar. Det kommer bli svettigt!

Dubbel kärlek till er alla!

Likes

Comments

Idag har vi varit på föräldrakurs, en rolig och givande kurs som gett oss mycket kunskap och förberedelse inför vad som komma skall. Kursen har framkallat tankar och känslor som har varit och är både jobbiga och underbara.

Jag har under de här 29 veckorna levt i min lilla gravidbubbla och har lagt all fokus på att ta ta mig igenom dag för dag. Det är först nu som det börjar gå upp för mig att det är två små barn som ligger och väntar på att få komma ut och som ska göra vår lilla tvåmannafamilj till ett lag på fyra. Det är för mig en skräckblandad förtjusning där bubblande glädje möts med oro över hur man ska klara av den fina uppgiften, att ta hand om och uppfostra två små liv.. Jag kan tänkta mig att man får lite skrapsår och blåmärken den första tiden, precis som när man lärde sig cykla. Men jag vet också om att när det börjar bli för svajigt så har jag mina stödhjul, alla nära och kära som gärna hjälper till vilket känns tryggt!

Nu ska jag lägga mig i solstolen och fira fredag.

Dubbel kärlek till er alla!Likes

Comments


Gårdagen fylldes av diverse kontroller på sjukhuset. Allt gick superbra!! Vår lilla flicka hade växt till sig lite (6 %) sen sist och så även vår lilla pojke, tänk vad vila och god mat kan göra susen!!

Idag har jag varit hos barnmorskan och gjort glukosbelastning, det är en kontroll som visar om man fått diabetes under graviditeten. Provtagningen varar i 2.5 timme och man fastar ca 8 timmar innan. Man börjar med att dricka ett stort glas med sockerlösning, efter det ska man sitta ner i två timmar och ta det luuuuuuugnt, sen tar man ett blodprov som visar blodsockervärdena. Allt gick bra bra och jag hade normala värden. Check på den!

I eftermiddags var jag på mitt sista vattengympapass. Det är min barnmorska som håller i passen och vi har under två månaders tid varit fyra mer eller mindre höggravida tjejer som har tränat tillsammans. Det är verkligen en befrielse att få komma ner i vattnet och känna sig tyngdlös för en stund.

Innan jag blev gravid tänkte jag ofta att jag skulle vara flitig och träna mycket under graviditeten. Vad jag inte visste då var att det skulle vara så tufft som det faktiskt är, inte minst för att det är oerhört svårt att hitta övningar som passar för foglossning och ryggont utan också för att man känner sig som en flodhäst när man går runt bland maskinerna på gymmet. Det är inte direkt den känslan man vill få när man går till gymmet. Så med andra ord så har vattengympan varit en helt underbar träningsform där man för en stund kan få känna sig lätt och smidig och framförallt för att man kan hoppa, springa och dansa utan att vara rädd för det ska göra utslag på richterskalan, kanontoppen!

Dubbel kärlek till er alla!


Såhär ser magen ut innan tillväxtkontroll i vecka 29.

Fick chansen att övningsköra lite i veckan, det gick galant!

Likes

Comments

Måndag och en ny underbar vecka är här. Dagarna springer förbi i rasande fart nu, vilket är ganska skönt. Helgen har fyllts med långa sovmornar, brunch och födelsedagsfirande, en toppenhelg med andra ord!

Jag har många gånger fått frågan om vilka gravidcravings jag har/har haft de senaste månaderna. Det har varierat lite under graviditeten men något jag absolut inte skulle klara mig utan är honungsmelon och jordgubbar. Bara jag ser en ask jordgubbar i butiken vattnas det i munnen och pirrar i magen som kärlek vid första ögonkastet. Tanken på att mina härliga röda gubbar eller guldgula meloner inte skulle finnas i butiken har några gånger fått mig att fundera över hur jag på bästa möjliga sätt skulle kunna få tag i en givmild spanjor som snällt skulle kunna frakta mina läskande dyrbarheter i rapidfart till Sverige. Som tur är så går det också ganska så fort upp för mig att jag faktiskt är gravid och att jag nog glatt får nöja mig med det som finns i frysdisken om det inte skulle finnas färskt. Konstigt vad kroppen ( och knoppen) kan förändras.

Nu är babykläderna tvättade och jag tänkte sätta igång och packa vår väl genomtänkta bb-väska.

Dubbel kärlek till er alla.

Likes

CommentsDå var det torsdag och snart är den efterlängtade helgen här (för er som jobbar iallafall). Idag har vi fått våra nya fina köksstolar och som vanligt följdes detta köp, som många andra, av miljoner skruvar och instruktioner som för mig var rena grekiskan. Tur att jag har en någorlunda händig man! Det har blivit mycket skruvande och svordomar de senaste veckorna - nya spjälsängar, nya hallmöbler och hyllor till barnrummet. Vi är långt ifrån klara med våra projekt, men vem vet - vi kanske blir experter på detta så småningom!

Vecka 28 fortsätter och nu skulle barnen varit lika stora som en aubergine, om några veckor kanske vi har nått dit. På onsdag nästa vecka ska doktorn mäta dem igen och vi väntar som vanligt med spänning!

Dubbel kärlek till er alla!

Likes

Comments


Ännu en dag med gassande sol och härliga plusgrader. Jag startade onsdagen med en långpromenad med mamma längs havet, det var magiskt! Kan inte annat än se fram emot alla promenader där med barnvagnen framför mig och vågornas brus i öronen.

Gårdagen gick (såklart) i kärlekens tecken, precis så som det ska vara på alla hjärtans dag! Vi började med pannkaksfrukost för att sedan bege oss till sjukhuset för kontroller av de små liven. Det var minst sagt både lättande och glädjefyllt att få höra och se våra små troll igen.

Varje gång vi är inne på sjukhuset blir det ett tivoli i magen, armar och ben flyger till höger och vänster. Det är inte allt för sällan barnmorskorna skrattar och uppmanar oss att spara på krafterna då det kommer bli mycket spring i framtiden - om de bara visste hur mycket vi längtar efter det!

Jag känner verkligen av nu hur stor påverkan jobbet hade på mitt och barnens välmående. Jag mår så mycket bättre av att vila och ta det lugnt. Det är först nu jag har börjat inse hur lite tid det är kvar innan jag får träffa barnen (A & O?) för första gången. Jag har faktiskt en hel del jag ska hinna med innan det blir av; fixa i barnens rum, gå på föräldrakurs, köpa skötbord, packa förlossningsväska - ja, det är bara en liten del av allt som ska hinnas med. Jag får helt enkelt knipa igen i några veckor till.


Dubbel kärlek till er alla!
Likes

Comments


Då går vecka 27 mot sitt slut och vi går imorgon in i vecka 28. Vi fick för några veckor sedan reda på att barnen var mindre än vad de ska vara. Pojken var då 18% mindre och flickan var 25% mindre. På tillväxtkontrollen två veckor senare fick vi nya besked, pojken var då 21% mindre och flickan 35% mindre. Detta har såklart varit oroväckande besked för oss då tillväxthämningen har förvärrats och ingen har några klara besked på varför det är så.

I och med denna tillväxthämning går vi nu på en rad olika kontroller varje vecka. Vi gör flödeskontroller som visar flödet av näring mellan barnen och moderkakorna. Båda våra barn har fint flöde och får i sig den näring de behöver. Vi gör också CTG kontroller där man kan se barnens hjärtfrekvens, deras hjärtan slår väldigt fint. Varannan vecka görs tillväxtkontroller med hjälp av ultraljud, då mäts barnens huvud, mage, och lårben. Måtten jämförs sen med tidigare ultraljud och man kan på så sätt se hur mycket barnen har växt.

Till en början presenterades olika framtida lösningar på tillväxthämningen, allt från att plocka ut barnen tidigare till att vara sängliggandes fram till förlossning. Eftersom barnen har det bra i magen och får den näring de behöver är jag nu sjukskriven på heltid och har blivit ordinerad vila och mycket mat för att de ska växa till sig. Vi är oerhört tacksamma för varje dag som barnen får vara kvar i magen och väntar alltid med lika mycket spänning och nervositet på att kommande kontroller ska gå bra.

Dubbel kärlek till er alla!

Likes

Comments