Tisdag 25 april

Jag tog bussen in till stan. Fick låna busskort av Adriáns pappa vilket gjorde allt väldigt mycket lättare så det var himla snällt. Började en bit utanför centrum och gick genom mysiga parker och vackra kvarter. Maffiga byggnader står bakom varje hörn och jag älskar det! Gick även på en hel del olika utställningar. Kul!

Älskar denna stad för stämningen som omsluter men människor är himla rude mot mig som "utländska" haha. Dels förväntar sig alla att jag ska prata spanska, inte bara här i Santiago utan överallt, och när de förstår att jag inte gör det tittar en hel del ner på mig och tycker typ att hur attans har jag tänkt klara mig i landet utan spanska. Men vad som är ännu värre är att de kommer människor och pratar med mig, pratar en stund och säger sen att de ville bara prata mig eftersom jag ser ut som jag pratar bra engelska och de vill öva. Det var lite gulligt första gången men sen känns det bara väldigt oartigt för min del eftersom jag tycker man pratar med en annan människa eftersom man vill prata med denne och inte för någon form av övning. Det känns över lag lite så här, stelt och allt görs för egen vinning och främst för arbetslivet. Som finländare som inte behöver göra så är det svårt att förstå, jag vet ju om att de inte gör sånt för att vara rude, men för mig känns det ju ändå så tyvärr. Här jobbar man sjukt mycket för att alls ha råd att leva, det är inte så lätt här och allt som kan underlätta livet, som exempelvis att öva engelska med en random europe man ser, är en självklarhet att man gör, så delvis förstår jag ju det nog också.

Som sista stop för dagen gick jag till Nationalmuseet. Superintressant. Mot kvällen tog jag och mina väldigt trötta ben bussen tillbaka till Adriáns igen.

Park

Trask

Streetart överallt och så bäst med frukt överallt på gatorna!

Den här utställningen tror jag ska föreställa mens om jag förstod rätt! Blev sjukt glad av det eftersom jag inte trodde jag skulle se något sådant i Chile.

Råkade se det här kortet i ett fönster och var bara tvungen att gå in och köpa det. Valparaíso!

Modet här känns som man åkt tiotal år bak i tiden..

Centrum fullt med växtlighet! Love it!

Musiker och konstnärer överallt!

Folk uppträder överallt som sagt, i alla olika former!

Polishästar och typ sjukt bra grej på museum. Man gick nära en monter eller tavla och tryckte på knappen så började den spela upp information om just den punkten i hörlurarna som följde med!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments