​Hej hej! Jag misslyckades ju lite de sista dagarna med min kalender, men jag var så upptagen när min familj kom hit och wif-iet på hotellen var inte så bra. 

Nu i Lördags var det dags för fotbollsmatch trodde jag iallafall men det visade sig att det var en hel turnering. När jag fick höra att det var en turnering trodde jag att det skulle vara max tre matcher men det blev visst fem. Jag är inte så van vid att spela fotboll och vi hade bara tre avbytare vilket två av dom mådde riktigt dåligt så man fick spela väldigt mycket. De första matcherna  var roliga och man var ganska trött efteråt men när de sista matcherna kom var vi ganska trötta. Vi hade delat in svenska skolan i två lag eftersom vi är så många som går på fotboll så  i semifinal mötte mitt lag faktiskt det andra laget från svenska skolan och mitt lag vann. Detta ledde till att vi hamnade i finalen men när vi kom dit hade nästan ingen några krafter kvar och vi förlorade. Men vi kom iallafall tvåa :). 

När vi kom hem från matchen var alla helt slut och nästan alla också brända i ansiktet. Jag brände mig sjukt mycket på näsan och nu flagnar den fortfarande. Sen på söndagen då började träningsverken komma, min träningsverk släppte helt idag men eftersom jag hade TKD träning idag får vi se om träningsverken kommer imorgon. Men jag tror faktiskt inte att jag får någon träningsverk imorgon eftersom jag stretchade sjukt mycket medans min tränare hjälpte till. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​idag var sista skoldagen och nu är det jullov. Eftersom vi på internatet har varit ganska inträngda och inte klagat över det så mycket hade boardingen bokat bion för att se den nyaste Star wars, vi fick även en läsk och popcorn till. Det var väldigt mysigt och jag hade faktiskt inte varit på bio inan sen jag kom hit. 

Likes

Comments

​Hej hej! Jag tror faktiskt inte att jag visat mitt rum ännu, så såhär ser det ut. Det jag gillar med rummet är att jag kan kolla ut genom mitt vänster till vänster och se vilka som är i matsalen och ibland till och med vilken mat det är. Det är min sida till vänster och det är väldigt nice att vi har en soffa i rummet även om vi inte använder den så mycket. Dock gillar jag inte alls våra gardiner jag tycker de påminner om gardiner man har på barnavdelningen på sjukhus. Och stengolvet i våran rum är väldigt negativt eftersom jag tappade min mobil en gång på det och nu är den paj. Men även om jag så gärna ville bo i poolhuset i början har man börjat få en koppling till sitt rum och det börjar kännas som mitt rum. Och min rumskompis rum såklart.

Likes

Comments

​Snart är det jullov och det börjas märkas lite här, vissa har till och med åkt hem till Sverige redan. Det har också kommit några föräldrar vilket bara gör att jag längtar mer tills min familj kommer. Alla mail jag får på skolmailen handlar om jullovet. Att man ska kolla i sina pass så att man har fått en stämpel, eller maila ens flygtider. 

Det är ganska sjukt att halva terminen redan har gått, jag tänker bara att nästa termin är lite längre. Men jag tror att dock nästa termin kommer gå ännu snabbare än denna. Det är sjukt att om bara ett halvår kommer jag vara hemma i Sverige för gått. Och att när jag sedan kommer hem kommer jag ha mitt sista sommarlov någonsin. Det känns som om tiden går så fort och nu när Rebecka har flyttat hemifrån har jag för första gången insett att hon är en riktig vuxen. 

Jag har inte riktigt gjort så mycket därför bloggade jag inte igår, jag känner mest att jag ska plugga nu in i det sista inan jullovet. Och tack och lov att det bara är två dagar kvar till jullov :)

Likes

Comments

​Idag ringde mitt alarm 06:30 eftersom vi idag skulle ha friluftsdag och gå upp på Ngong hills. Ngong hills är som flera kullar som har formen av ens knoge. Jag visste att det skulle vara jobbigt med eftersom de sa att vi skulle gå så långsamt och det var barn som var ganska små med på vandringen trodde inte jag att det skulle vara så jobbigt. Men efter första backen insåg jag att det här skulle bli jobbigt, det blev varmt och vi gick snabbare än vad vi egentligen skulle.

Efter de fösta backarna var det jobbigaste över, då var det nästan bara nedför kvar. Men det var ganska jobbigt att gå ner eftersom man behövde spänna sina lår så mycket, man var så skakig i benen och var rädd att ramla. Eftersom jag inte har gått in i mina kängor ännu och skulle gå in i dem nu trodde jag att jag skulle få sjukt mycket skavsår. Men bra nog fick jag inget skavsår, jag hade skavsårsplåster på hälarna så att jag inte skulle få men jag fick bara ont under foten. Det var skönt med lite träning och det var tur att jag fick låna lite solkräm av Charlee för att nu har jag bränt mig lite på halsen men det är det ända stället :). När vi kom fram på andra sidan möttes vi med läsk, chips och korv får att fylla på lite energi. 

Bussresan hem var sjukt varm med det var skönt att vila fötterna lite efter vandringen. 

Likes

Comments

Idag hade jag vanlig skoldag började 08:30 och slutade två. Jag passade dessutom på att sola på håltimmen och efter skolan. Under sista lektionen fick vi ett meddelande om att våra SSN tröjor har kommit om man har beställt. Jag hade beställt en svart sweatshirt som är väldigt mysig så nöjd :). Ikväll var också julmiddagen som vi i festkommitén har hållit på och planerat nu de senaste dagarna. Så jag och tre andra tjejer gick runt och dukade, vikta servetter m.m. efter slit var det äntligen dags och till förrätt fick de som är allätare sill, rödbettor, ägg, julskinka och lax. Till huvudrätt serverades det ribbs, potatis, köttbullar, prinskorv och Janson. Till efterrätt blev det pepparkakor och några andra saffransskorpor. Under kvällen skedde några aktiviteter/ uppträdanden: en kille sjöng, det var ett quiz och en tjejgrupp dansade. Men sist men inte minst var det som ett dansgolv på slutet med några som sjöng och dansade. 

Godnatt nu måste jag gå och lägga mig imorgon ska vi gå upp för Ngong Hills som jag skriver mer om imorgon ;) 

Likes

Comments

Igår var vi och sjöng på svenska ambassad residencet. Där fick vi också lussebullar, pepparkakor och glögg. Vissa råkade också ta den glögg med alkohol i eftersom de bara gav ut glögg och då trodde inte folk de var alkohol i. Så det var tur att det inte blev något alkoholblåstest efter lucia igår.

Vi åkte från skolan kl 14:00 vilket gav oss gått om tid till att öva inan vi skulle sjunga inan det var dags för luciatåget. Eftersom vi åkte 14:00 missade jag mina två sista lektioner och gjorde att jag bara hade en lektion igår. Vi har övat på luciasångerna nästan ända sedan oktober så det känns lite konstigt att det är över nu. Jag har hört flera säga att det var bästa luciatåget någonsin men man vet ju inte de kanske säger så varje år.

Likes

Comments

Idag är det lucia och det har inte märkts så mycket här på internatet, inte alls faktiskt. Men eftersom vi kommer ha själva lucia tåget imorgon är det nog imorgon vi firar det. Att vara här i Kenya är en speciell upplevelse. Man måste alltid vara minst två när man går utanför murarna och efter att det blivit mörkt får man inte gå någonstans man måste ta taxi, för sin egen säkerhet. En boardingvärd här på internatet sa att vi svenskar lyser upp som ljus i mörkret och det är nog ingenting positivt på kvällen. Men allting är inte bara regler, det är ju sjukt kul också. Alla vi internatelever är som en familj, det tog ett tag tills alla kunde varandras namn men nu tror jag att de flesta kan allas. Vid lunch middag och frukost kan man sätta sig vid vilket bord som helst utan att någon tycker att det är konstigt. Vid lunchen hemma på Bromma gymnasium kunde jag inte sätta mig bredvid vem som helst och börja prata, men det är kul att man kan göra det här.

Just nu har jag som alla andra elever mycket plugg. Inan jullovet är den mest hektiska pluggperioden. Men det är alltid lika skönt när man är klar med alla uppgifter och prov och man bara kan ta lov. Det här lovet ser jag extra mycket fram emot eftersom min saknade familj kommer ner och de roliga sakerna vi ska göra medans de är här.

Såklart att man längtar hem när man är här men det går i perioder. När man ligger vid poolen och solar längtar jag inte till snön så mycket. Men när man sitter och ska kolla på en film och wifiet är för dåligt eller när man inte kan sova för att man hör alla myggor utanför myggnätet. Då längtar man hem. Men det är flera stunder då jag njuter av att vara här än att jag längtar hem.

För typ två veckor sedan fick jag smaka lite pepparkakor som Alma hade bakat, då fick jag en riktig julkänsla. Det kommer dessutom bara upp mer och mer juldekorationer runt här på internatet. Bara 11 dagar kvar till julafton och 8 dagar tills jullov.

Likes

Comments

Idag var den dagen vi egentligen skulle gått upp på Ngong hills men vi ska istället gå upp på lördag vilket gjorde att vi hade studiedag idag. Så idag var det brunch kl 10 och efter brunchen var det dags att gå gå till Toi marknaden med Hilda och Vinona. För er som har glömt bort vad Toi är så är det ett ställe med massor av stånd där man kan köpa begangnade kläder och om man har tur hittar man något snyggt.

Jag skulle ta kort på avokados som Vinona skulle köpa eftersom de var så stora men då ville killen i affären/ståndet också vara med på bilden.

Vi var på toi i flera timmar och vi fyndade massor Vinona köpte mest och jag köpte minst. När vi kom hem hade vi en hal men vad vi hade köpt.

Solstolar hade också kommit till internatet när vi hade kommit tillbaka, jätteskönt så är det inte lika mycket myror.

​Nu har jag ätit middag vilket idag var yakiniku. Och sedan var jag och fixade min krans som jag ska ha på luciatåget på torsdag. Efter det har jag pluggat till svenska provet jag har imorgon, tror jag kan allting nu :).

Likes

Comments

​När jag satt i klassrummet igår kollade jag på mina hårtoppar och insåg att de var jätte slitna. Jag sa det till min rumskompis Vinona och hon blev så taggad på att klippa mitt hår. Så efter skolan igår klippte hon mitt hår lite kortare. Så skönt med lite fräschare hår taack Vinona. 

Likes

Comments