Header

Postad i: Allmänt

Jag vill bli bäst.

Jag vill bli bäst inom min sport och tar därför alla möjligheter jag kan få. Idag red jag på deras fina ridbana här och la mycket fokus på tempoväxlingar och övergångar då det är Curres svaga sida. Samla ihop och sätta tillbaka sig tycker han är svårt men då tränar vi på det. Det är så man kommer vidare, träna på sina svagheter. Han är stor galopperad men det blir bättre och bättre. Jag sitter på en väldigt fin men samtidigt otroligt svår häst, så glad för att få rida honom.

En stor del i min ridning som jag lägger mycket energi på är min sits. Det är A och O för att ens kunna rida och begära saker utav hästen. Jag tränar dagligen på att mina ben ska ligga intill hästen och blixtstilla, stadig hand, armbågarna intill kroppen, få en stadig och följsam sits helt enkelt. Dem som ligger i toppen ligger där av en anledning, jag brukar titta på dem och försök efterlikna, finns alltid någon speciell man tittar extra på ''förebild''.

Min vardagliga träning= Fokus, noggrann träning, anpassa och lägga upp träning efter häst, sätta mål att träna mot.

Jag älskar mina hästar mer en allt & jag älskar denna ridsporten! 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Måndag, 24 oktober - 13.05.

Slutade tidigt idag och har precis ätit lite lunch och ska snart ut och rida. Idag har jag ridit 3 hästar här, Fiona, Nova och Fonzi. Gick faktiskt bra förutom att jag var helt svag i kroppen under hela förmiddagen, gjorde bästa av situationen.. Måste äta mer tror jag:// Suttit och planerat ännu mer tävling/träningar med mamma via facetime också, känns bra när man har koll och mål att jobba mot.

''Höst'' typical, varm choklad, tjock gosig tröja och en mysig film! Hihihi, gillar hösten.


Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hellu, söndag idag och Adam åkte för en stund sen. Kunde inte fått en bättre helg! Nu ska vi snart ut och trimma hästarna, lägga mycket fokus på lösgörande arbete.

Lite om min Maja där hemma. Just nu konditions tränas hon hemma av några underbara personer i stallet och även mamma. Jag är verkligen tacksam att jag får den hjälpen och möjligheten av dem. När jag kommer hem ska jag direkt sätta i gång med markarbetet och hoppningen. Vi har en tävling in planerat den 19 november i Trollhättan. Jag ska rida 120 cm och 130 cm! Så hård träning direkt när jag kommer hem. Nu har hon haft 2 veckors vila och riden förra och denna veckan (kondition), så nu är hon säkert 110 % laddad till att tävla😉 Som hon alltid är förstås!

Curre boy ska få vila en vecka när jag kommer hem, välförtjänt! Han har jobbat på så bra nu under dessa månader.

Saga, hmm... Berättar mer nästa vecka om henne på lördag😊 Min lilla Donna!

Likes

Comments

Nu är det mindre än en timma kvar till Adam rullar in här med en taxi❤️❤️!!!

Dagen idag började 06.00 och slutade typ 17.00. Längsta dagen hittills, men så är det att jobba i stall. Red Fiona idag med och Champ. Är helt kär i Champ. Så otroligt fin och kan bokstavligen allt!!!! Red min egen Cure Boy efter vi slutat och fixat i ordning vårt rum. Han var pigg i början eftersom dom stått inne idag, han gick dock i skritten 50 minuter. I slutet joggade jag av i ungefär 10 minuter och han var så avslappnad.

Champ!!

Fått ett spännande meddelande nu ikväll som jag blev så motiverad av. Vi får se hur detta blir när jag kommer hem men jag uppdaterar er när alla pussel bitar ligger på plats.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Dagarna går så fort, sjukt! 3 veckor har gått. I morgon är det redan fredag och Adam kommer❤️❤️ I går red jag två fina hästar, Henni som jag ridit några gånger och en som kallas Champ, så jäkla fin!! Den är nog precis kastrerad, typ som att rida en hingst.

Idag red jag en som kallas Fiona, den är typ på igång sättning. Dagen gick fort och nu har vi precis ätit middag, klyft potatis! Vi red våra hästar förut, båda var jätte fina och skötte sig utmärkt.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

I söndags var vi iväg och kolla på tävling. Nu denna veckan är det ännu större och idag är dom iväg med dom yngre hästarna och tävlar.

Planerat in tävlingar med Maja nu och lagt upp en plan. Det blir två tävlingar innan jul sen blir det TRIM inför 2017! Då vi ska utomlands och tävla, massa planer som jag ser mycket fram mot. Nu har hon haft två veckors vila och ska sättas igång av mamma och några i stallet. Saknar att sitta på hennes rygg, kan inget mer en att säga att hon är min favorit och kommer alltid vara❤️

Har inte så jätte mycket att skriva om dagarna, vi göra i stort sätt samma sak varje dag. Nu ska vi snart cykla till affären för att förbereda inför att Adam kommer hit.

Vi hörs!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Enbart tagit det lugnt idag vilket har varit skönt. Vi var iväg och handla en massa förut så nu är kylen på fylld igen. Precis duschat och håller på att värma mat! Vill så gärna följa med och kolla på Odense horse show tävlingen hela helgen.. Men svårt att ta sig dit då vi inte har någon bil.. Hoppas någon i stallet ska dit i morgon som vi kan åka med. Dom tävlar ju själva så det är fullt upp.

Tror ingen förstår hur mycket jag saknar min bästa häst Maja där hemma.. Min vita springare! Längtar tills att få pussa på hennes mule.. Två veckor kvar här nere och nästa vecka på fredag kommer världens bästa människa hit, Adam❤

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Idag skrittade vi ut och bara myste, lördag❤️
Kolla vilken härlig bild,
Team Dexhav DX

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Jag vet inte om ni vet men jag är ju profilryttare för märket Devoucoux (sadlar). Det är verkligen en sadel jag rekommenderar och älskar att rida i. Behandlar den som min bebis då den är en stor favorit. Putsar inprincip varje dag och pussar på den!! Love it.
Ni ser dom 3 första bilderna, först tar man fårskinns padden (handske typ) och heller oljan på som luktar otroligt gott sen smörjer man in hela sadeln med de. *vardagligen*. Sen burken med (balsamet) tar jag en handduk och gnuggar in ungefär 2-3 gånger i månaden!
Jag har en kalvskinns sadel vilket är extra känsligt men en snygg och otroligt skön sadel.

Denna magplatta vart riktigt snygg!!

Likes

Comments

Instagram @emiliadexhav