Header
View tracker

Slutade 16.00 idag så skyndade mig hem för att ta in mina hästar, byta täcken och mockade. Det har regnat hela dagen så mina hästar ville verkligen in. Även om täckena inte har gått igenom så är det tungt och kallt för dom med blöta täcken. Jag har precis ätit middag och ska snart ut och rida mina fina. Tråkigt väder idag men jag kör på studs serier idag med båda och små hinder på 50 cm och variera tempot. Även rakriktning och balans träning blir det.

Nu i helgen är det meeting ju och vi har bestämt att vi åker dit i morgon redan. Så ska snabbt till skolan och skriva två prov, sen hem och trimma hästarna. Efter det åker vi dit och på fredag gör jag mina första starter och då ska båda hästarna vara trimmade/lösgjorda 3 h timmar innan start. Så känns bra att åka dit i morgon redan. Mycket som ska packas för två hästar! Började lite i tisdags och gör det sista i morgon innan vi åker.

Har lite besluts ångest om jag ska klippa Maja eller inte eftersom det är sista tävlingen för den här säsongen. Men samtidigt så ska hon inte ha någon direkt ''vila'' eftersom hon vila när jag var i Danmark. Under december/januari så går hon lite lugnare period med mycket grund träning och förberedelse inför säsongen men ändå inte helt vila... Hmm...

Vi hörs senare, nu rida pollarna!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Det har kommit in en del frågor under tiden jag bloggat och jag är usel på att besvara dem. Så nu tog jag fram några och svarade på😃 Vill ni att jag ska svara på mer frågor så ställ dom i kommentarsfältet.

När gick du över till storhäst och när köpte du Maja?

Svar: Jag gick över till storhäst året jag fyllde 16 år. Det var min plan och jag köpte Maja förra året i Maj tror jag. Vi köpte henne för min tränare tipsade om henne och jag behövde en storhäst som gick 120-130 cm för att gå på NIU satsningen. Ångrar inte en sekund att hon blev min, även om vi fått kämpa hårt för att komma dit vi är idag.

Du hade en ponny som hette Buster va?

Svar: Ja, min dröm ponny! Vi sålde han till Norge, efter vi red GP-ponny finalen i Scandinvaium 2013. Saknar honom mer en allt! Svårt att prata om honom för då kommer bara tårarna. Min gamle bästa vän.

Videon nedan är när vi red GP-ponnyn.


Kan du skriva mer om utrustning och dina tränings upplägg för varje häst?

Svar: Ja visst!

Hur kommer det sig att du rider Livius? Himla roligt i alla fall.

Svar: Jag fick en förfrågan om jag ville rida och tävla honom och självklart tacka jag ja. Eftersom det är detta jag vill när jag blivit tillräckligt duktig att rida många olika hästar. Verkligen tacksam att få rida honom!


Hur var det på stuteri ask? Skulle du kunna skriva typ en text om hur era rutiner såg ut? Jag ska också på praktik snart och vet inte vilket ställe. Är det något ställe du tipsar om?

Svar: Det var jätte bra! Ja, det skulle jag kunna göra :) Det beror lite på vad man vill göra under sin praktik. Man får tänka på vilket stall och vart man åker. Jag kan rekommendera att åka dit.

Hur träffades du och Adam och hur länge har ni varit tillsammans? Så fina ihop!!!!!!!!

Svar: Jag och Adam träffades genom kompisar, hiihih! Vi har varit tillsammans i 2 år och 3 månader😊


Likes

Comments

Heej!!

Väldigt mycket plugg och prov nu innan jul och det suger. Men det är bara att ta tag i det och göra det. Idag kommer min tränare till mig (Ulrika Bidegård) och jag ska hoppa både Livius och Maja inför helgens meeting. Det blir sista tävlingen för 2016. Jag ska även försöka klippa hela Maja idag om jag hinner innan träningen.


Likes

Comments

Fina Livius JB!!

Mamma är i Stockholm och ställer ut hund hela helgen. Så jag fixar/fixat stallet:)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Fixade fransarna i morse, sen hade jag en vanlig lektion och sen NIU markarbete. Jag hade Livius med och han är så otroligt fin. Vi hade studs och sen två små hinder efter varandra. Han hoppar så luftigt och bra med ryggen, Love IT! Han fick även nya skor vid lunch idag:)
Nu ikväll tog vi hem hästarna. Känns så mycket bättre att ha dom hemma, kunna gå till dom när som och jag har koll på dem hela tiden! Ska snart ut och spåna lite extra i boxarna, snart kommer Adam med!❤️❤️


Min favorit, Maja!

Likes

Comments

Tävling igår!
Första klassen 120 cm med Maja - hade ett ner i omhoppningen, men fantastiska språng!
Livius i 120 cm - ett ner där med.. red inte riktigt som jag brukar, blev lite ivrig i min ridning. Men som sagt bara hoppat han få tal gånger och jag är inte så rutinerad att jag kan hoppa upp på vem som helst och rida perfekt! Men om några år hoppas jag att jag utvecklats och kan rida många olika hästar.
Men han skötte sig jätte bra! Helt klart godkänd runda.

I 130 cm med Maja, felfri på hinder men två tidsfel.. Det var ju en A:0 och jag red inte för att få bra tid utan en felfri runda. Riktigt nöjd, älskar min bästa bebis häst Maja! Varje dag när man kommer till hennes låter hon lite tyst och rör på mulen. Hon är min älskade Donna❤️❤️!!

130 cm rundan med Maja.. min syrra valde musiken....

Likes

Comments

Hästarna igår!! Mamma red fram Maja och red lite på Livius sen efter jag hade ridit. Båda var jätte fina!
Mina skimmlar!!!

Idag är det fredag och jag hade lång rast så jag passa på att rida lösgörande arbete på hästarna. Riktigt fina båda två! Nu har jag två lektioner kvar sen ska jag till stan och kolla på jacka. Blir antingen parajumper eller belstaff.

Likes

Comments

Likes

Comments

Här ligger jag sjuk i sängen och har precis ätit pasta sallad! Jag åkte till skolan i morse och var med på första lekionen och kände mig bara sämre och sämre, så nu är jag hemma och försöker bli frisk. Jag får ta en Alvedon och åka tillbaka i kväll för att rida hästarna. Viktigt nu att jag håller mig enligt min plan! I går satte jag igång Curre efter 3 veckor. Skrittade och joggade honom i 15-20 minuter och det ska jag göra idag med. Vi söker ryttare till våran c-ponny och har intressenter så nu ska jag sätta igång henne och sen börjar provridningar. Jag är inte jätte fan av att rida ponny men ibland får man göra det ändå..

Fick en kommentar om mitt lös hår jag hade!

Har du fortfarande kvar ditt löshår? Om inte, har det slitit och vad e det för typ av löshår och vart e det gjort? E du nöjd med det? Bilder? <3

Svar: Hej! Nej, jag tog ut det i början av Oktober. Jag tog ut det för det behövdes göras om, men jag är osäker om jag kommer sätta i nytt igen.. Får se! Mitt hår slits lite av det men inte mycket. Just den metoden jag använder (Keratin vax) är väldigt bra om man sköter det och gör det hos en bra frisör. Håret är äkta, alltså riktigt hår. Därför kan man platta, locka och allt möjligt med det. Jag var sååå nöjd med håret!! Älskar det.

Visar bilder en annan dag.

Likes

Comments

Instagram@emiliadexhav