Doptårtor till Liam


Igår var det dop för en liten Liam och jag hade fått äran att göra tårtorna.

Tillsammans med Liams mamma bestämde vi, på ett ungefär, hur de skulle se ut och vad det skulle vara för fyllningar.

Jag är, som jag skrivit tidigare, fruktansvärt självkritisk och vill gärna ha allt helt perfekt. Något som väl kanske är svåruppnåeligt då detta är den 5e och 6e tårtan jag gjort. Förhållandevis inte särskilt många, alltså.
Trots detta måste jag säga att jag faktiskt blev väldigt nöjd med resultatet!

3-lika-delar-botten, fylld med hallonmousse och glasskräm. Spacklad med smörkräm. Täckt med marsipan och dekorationer i sockerpasta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


En Bobbotårta till en 1-åring


I onsdags fyllde en liten Ebba 1 år och jag fick äran att göra tårtan. Ebba gillar Babblarna och Bobbo är en favorit, så självklart skulle hon ha Bobbo på tårtan!

Inuti var det hallonmousse och glasskräm. Den spacklades med smörkräm och täcktes med marsipan. Alla dekorationer är gjorda i sockerpasta.

Till helgen är det 2 doptårtor som ska vara färdiga, skoj!

Likes

Comments


Storebror älskar Batman. Även lillasyster gillar Batman, eftersom storebror gör det.​

Likes

Comments


Stor och liten.

Den vänstra prinsesstårtan gjorde jag som en skallra. Visst är det fina färger? Vit, rosa och grön, det passar så bra ihop!

Likes

Comments


Molntröja i stl 74


Fick förfrågan om att sy en tröja till en liten kille på 3 månader. Resultatet blev tröjan ovan, helt enligt mammans önskemål.


Den dåliga bildkvaliteten beror på att jag tar kort med mobilen.​

Likes

Comments


Frost all the way!


Vår 2.5-åring​ är, som många andra barn, galen i Frost. Anna är favoriten. Kan ni gissa vem som blev jätteglad över både mössan och tröjan som jag sydde åt henne? En Frosttröja och en Frostmössa, vad mer behöver man?

Likes

Comments


Batmantårta till Batman- och Legonörden​


​Bonussonen önskade sig en Batmantårta till sin 6-årsdag i januari i år. Hans önskan - min lag.

3-lika-delar-botten, jordgubbsmousse och glasskräm (ja jag har haft det i typ alla tårtor, men det är ju så gott!). Spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Figuren är en riktig legogubbe.

Likes

Comments


Studentbal 2009


Mellan 2006 och 2009 gick jag på Drottning Blankas gymnasium i Falkenberg, med inriktning Mode Design​. Det ni ser ovan är mitt projektarbete i 3:an. Klänning, väst, kravatt och kostymbyxor är sydda av mig. Skjortan är köpt, men jag bytte krage och tog bort lite knappar som satt på ärmarna.

Dålig kvalitet på bilderna, men har inte originalbilderna tillgängliga.

Likes

Comments


2-års kalas med Mimmitema


När dottern fyllde 2 år var hon inne i en Mimmiperiod. Därför gjorde jag fikat i temat Mimmi Pigg.​ Tårta, sugarcookies och cakepops.

Jag är inte nöjd. Punkt,

Jag hade beställt hem röd sockerpasta, men den var helt värdelös, tappade färg bl.a. Så jag fick snabbt som tusan åka till Ica och köpa röd marsipan istället. Stressad p.g.a. att tiden sprang ifrån mig plus en dotter som har en förmåga att helst vilja vara fastklistrad på mig när jag verkligen behöver vara själv och fixa saker.. Ja, det blev som det blev, som ni ser. Sprickor, bitar som åkte av i några för hastiga rörelser (som jag sedan försökte fästa igen), material som sjönk ihop, marsipan som inte stelnade tillräckligt mycket, delar som inte ville sitta där jag ville.. You name it!

Kakorna, spritsade med kristyr.. Ja, det var ju inte riktigt lika lätt att spritsa som det ser ut att vara på diverse youtubeklipp. Framför allt inte när det kom små fingrar och ville känna på de otorkade konturerna.

Men vad är väl en bal på slottet, idén var ju god åtminstone! Och smakade bra gjorde det.

Inuti tårtan är det en 3-lika-botten, glasskräm med skivade jordgubbar under och jordgubbsmousse. Spacklad med vit-choklad-smörkärm. Täckt och dekorerad med marsipan och sockerpasta.

Likes

Comments