Idag vad jag på Ullared med en kompis å våra familjer, så sjukt kul!! Vi åkte hemifrån kl 1 och var framme efter 2h.
Jag köpte jätte mycket skoj idag, och billigt som fan. Tänker jag kan göra en haul imorgon btw.

Det var faktiskt ovanligt lite folk på Ullared idah, det var mycke, men INTE lika mycket som de brukar vara. Det Stog också en skylt att de filmade serie idag, ni kanske ser mig?
Är trött och påväg hem nu, kl är 22.56...

Ses imorgon med min haul ^_^

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Bizzy var så sjuukt pigg igår. Hon var okontrollerbar i början men i slutet var det bättre. Men det var inte konstigt att hon var som hon var för hon har inte hoppat bana på 2 månader.
I början kunde hon inte galoppera på volt utan att slänga sig åt sidorna och försöka sticka, men efter ett tag då jag bytta volt och varv fick jag lugnat ner henne. Hon blev dö svettig av att bara galoppera, hon stressar upp sig så mycket..

När vi hoppade gick det faktiskt bra, vi hade stallägaren som hade liten lektion för oss. Det är jag jätte tacksam för, får se till att tacka henne senare för det har jag glömt. Men tbx till sak, jag har många saker jag måste öva på. Höga händer har jag jätte ofta, så jag måste träna på att få ner dom, även att inte ge efter på tyglarna när jag känner rätt avstånd för då är det stopp direkt. Vad som blev en avramling igår. Hehe....
Tyvärr tror jag nog inte jag kan få fram film från träningen. Vi råkade filma med fel mobil och den ger jätte dålig kvalité på andra mobiler än den. Hittar jag något sett såklart ni får se!

Nu ska jag sätta mig vid datorn lite, bye.

Likes

Comments

Imorgon är det min första hoppträning!! Ingen bokstavlig "hoppträning" inför tränare, utan vi ska hoppa för oss själva. Men det är första gången jag ska ha ett hoppinriktat pass. Innan har jag bara haft markarbete med några skutt i slutet.

Jag tänkte köra hoppövningen "huset", fixar en bild där nere. Har aldrig kört den förr, inte på Bizzy iallafall. Är riktigt taggad för jag tycker det verkar va en sjukt rolig och lärorik övning.
Hör av mig imorgon om hur det gått 😝

Likes

Comments

Idag tog jag skjuts med Tilde till stallet, vi hade planerar att rida tillsammans.
Vi har en väldigt brant backe med kanske 5-10 minuter skrittväg till, den körde vi övningar på. Det var så sjukt kul och så bra för att bygga hästens muskler. Först skrittade vi kanske 4 gånger upp och ner för backen för att komma igång, vi testade även skänkelvikningar och glra halt å rygga i backen, det funkade bra. Sen travade vi kanske 5 gånger upp, och såklart så skrittade vi ner. Sen körde vi lite galopp. Tilde med Alexis var först upp för backen så när det var min tur var Bizzy så taggad så hon stack. Hon fick sånhär riktig hopp galopp. De går så fram så hon slänger sig, om ni fattar.
Det räckte att rida bara 30 minuter för att dom ska bli dö trötta och skumma på kroppen. Dom blir nog riktigt trötta efter bara en kvart. Så är det nån dag ni har bråttom nån stans kan man göra denna övningen. Den är grymt bra för musklerna och den tar inte lång tid.
Jag tror jag ska börja köra denna övningen kanske 1 gång i veckan nu. Man får passa på att risa där nu på sommarn för på vintern är det för halt för backar..

Var så sjukt trött igår så däckade i soffan, därför kom det i te upp ett inlägg. Det får komma idag istället!
Igår vaknade jag klockan 6 för vi skulle mötas och skur hela stallet kl 7. Den natten somnade jag inte förens kl 01 och sov då vara 5h... Trött som jag var släpades jag till stallet och var där till klockan 2. Det tog alltså 7h att skura, inklusive rida. Men dom skurade ju medans jag red också.
För att förbereda inför Torsdag när vi ska hoppa bana så ställde jag upp 4 travbommar, 2 studs, och ett hinder att rida över. Hon var så jä'la glad att få hoppa igen, skit Kul tyckte hon! Jag hoppade inte världens högsta hinder, men inte världens lägsta. I slutet låg det på 90 cm och hon var så sjukt fin. Såklart var hon jääätte pigg, men hon lyssnade och jobbade på över förväntan.
Skickar med en liten bild/video!

Likes

Comments

Det blev ingen dressyrtävling idag, kände att jag fick för lite tid att lära mig programmet på, och jag har bara ridit Bizzy i 3 veckor efter vilan, så vi får ta det någon annan gång! Tror det kommer en till Pay n Ride nästa månad, så är väll med på den hoppas jag!

Istället för tävlingen idag, så följde jag mitt schema och red markarbete med upphöjda travbommar. Hon var jätte fin, lyssnade skit bra, och var lugn å samlad i alla gångarter. Hon var ju väldigt trött idag också...
Bommarna funkade också riktigt bra! I början var det lite läskigt för jag hade ställt fram två "prydnader" framför bommarna för att få henne lite osäker, men hon stannade inte för jag fick över henne på första försöket. Eftersom Bizzy är lite (VÄLDIGT) tittig på de mesta så är det bra att ställa fram lite läskiga saker när man rider så hon får vänja sig med det och inse att det kanske inte är så farligt! Så har du en tittig häst, här har du ett tips.
När vi red över de upphöjda bommarna så nuddade hon inte ens, det var bara några få gånger. Men i slutet var hon väldigt trött i kroppen så hon snubblade nästan över dom, då avslutade vi.. Hon reds ju förstås väldigt hårt igår så hon jade väll lite träningsvärk...

Imorgon är det Fredag, WIII!!!!!!

Likes

Comments

V. 30 (markarbete) 25:e - 31:e


Måndag: ​Vila.


Tisdag: Dressyr med travbommar innan kryss hinder.


Onsdag: Hårt dressyrpass, 1,5h.


Torsdag: Upphöjda travbommar, fokus att få hennes lugn och samlad över bommarna och INTE stressa upp sig.


Fredag: Arbeta mycket i form, inkl hoppa låga studs.


Lördag: Endast jobba i skritt och trav.


Söndag: Kontrollbana - markarbete. Studs, travbommar, hinder på valfri höjd för att förbereda inför nästa vecka då vi ska hoppträna för första gången. Inte för tränare utan på hemmaplan.

Likes

Comments

Idag förtjänar Bizzy en guldstjärna, för hon var finare än någonsin!
Jag glömde kolla upp mitt schema på vad jag skulle göra idag, så jag körde klassikern, dressyr. Idag of jag halsförlängaren eller snodd som det kallas. Använder den för Bizzy har svårt att jobba i rätt form å hon vill gärna slippa undan, alltså ta upp huvudet och springa.

Jag glömde hålla koll på tiden idag, men tror faktiskt jag red i ca 1,5h. Lite längre än vanligt, men med detta resultatet så gör det inget. Tror jag borde rida lite längre pass oftare så jag får henne helt genom jobbad som idag. Min hopptränare säger ju att jag ska göra det också.

Dagens pass bestod av lite övergångar, mycket volter, serpentiner, alltså runda spår. Jag satt även ganska mycket ner i sadeln och red även utan stigbyglar. Bizzy är SUPER svår att sitta ner i, men det gick över förväntan bra!! Hon var jätte fin, och jag satt nog inte som en kratta denna gång, HAHA!
I slutet blev hon iallafall jätte fin och mjuk i både munnen å kroppen, fast hon försökte dra tyglarna när det blev jobbigt...

Imorgon ska jag rida tidigt för kl 4 ska det harvas inför en Pay n Ride i mitt stall. Jag ska ju inte va med på den, eller?
Fått lite panik nu när jag ställt mig frågan "ska jag va med?". Jag vill gärna va med för det känns bra att få en bedömning av domarna och testa på hur hon känns att rida program på ensam inne på banan. Men om jag nu är med så måste jag ju lära mig dressyr programmen på bara några timmar!!! Vet inte om jag klarar det.. Och om jag nu klarar det så kommer jag sitta å skämmas på Bizzy inne på banan, för de kmr inte se bra ut. Jag kommer sitta å skumpa som jah vet inte vad, och Bizzy kommer va helt crazy för alla hästar omkring och allt folk, och att rida DRESSYR, ENSAM inne på banan. Hon kommer nog undra vafan vi håller på med.. DRESSYR????

Nu ska jag sätta mig å fundera, hörs imorn

Likes

Comments

Nu när jag inte hopptränat på 2 månader, eller inte ens ridit på 1 så funderar jag på hur jag ska göra med tävlingarna. Jag har ju missat några tävlingar under tiden Bizzy var dålig, men det gör inget. Där emot så finns det tävlingar jag vill vara med på som är snart (ca 1 månad). Jag vet inte om jag ska vara med där eller inte. Jag har ju anmält mig till en pay&jump i Ljungskile som är den 21 Augusti, så är det en lokal (?) här i Uddevalla den 13 Augusti som jag jätte gärna skulle vela va med på.

Jag har tänkt på en sak, och funderar på om jag ska köra på de ena... eller de andra?
Ena saken är att jag inte ska tävla något mer iår, att jag bara kör några Pay and jumps sen till hösten/vintern bara för träning. Och att jag under tiden tränar jätte hårt för att komma tillbaka bättre än någonsin nästa tävlingssäsong.
Eller så fortsätter jag att både tävla och träna iår och alltså fortsätter som vanligt. Men jag tävlar för att det är kul och jag måste inte vinna. För när jag tävlar så vill ju jag vinna, det är ju kom även om jag inte vinner, men JAG VILL VINNA.

Om nån känner fört kan ni lämna en kommentar eller skriva nån annan stans om hur ni tycker jag ska göra.
Want your opinion...

Nån konstig bild på från efter skolavslutningen. Vet inte vad jag gör, men Bizz va söt 😍
Plus lägger aldrig upp bilder på mig så var tvungen kände jag

Likes

Comments

Shit va Bizzy vad glad idag! Nu fick hon äntligen hoppa, enligt henne. Jag körde ju markarbete men upphöjda bommar tar hon som hoppning så hon fick ett riktigt glädje rus!
En hoppbana står uppe i padocken just nu så jag la ner lite hinder till travbommar, galoppbommar, och cavaletti hinder, Max tull hästens knähöjd! Hon var ju för pigg för min del, men det var första gången vi "hoppade" på flera veckor så det gör inget. Hon lyssnade ju någorlunda bra så jag nöjer mig.

Detta är banan vi hoppade: (ursäkta för sämsta bilden men fick snabbt måla upp från snapchat)

(Dubbla sträck=hinder, 1 sträck=bom)

Travavstånd: 1m - 1,10m
Galoppavstånd: 2,70m - 3m
Hinderhöjd: 30cm - 50cm

Likes

Comments

Nu är det vara 1 vecka kvar tills jag får hoppa!! Det är sjukt vad de har gått fort, kan inte fatta det!!
Nästa vecka får jag börja med bommar, men började faktiskt redan igår för Bizzy känns väldigt bra. Bizzy älskade verkligen att få rida över bommar igen, hon nöjde sig med bara en enstaka bom på marken å SHIT vad hon hoppade. Hon var skit pigg också.
Det var en sak jag upptäckte att jag måste jobba på i veckan, avstånden. Jag kunde inte ens bedöma avstånden till en vanlig markbom så hur ska det gå när jag ska hoppa riktiga hinder sen?? Tänk att gå från att hoppa 1-2 gånger i veckan till att inte hoppa på 2 månader... Bizzy som är så sjukt svårriden är extra jobbig att rida in sig på igen. Det var nästan precis innan hon blev halt som jag hade ridit in mig på henne, och jag hade mina sätt å knep för att få henne som jag ville. Dom har jsg inte kvar i kroppen, men jag vet ju hur jag ska göra, så jag får väll fortsätta att jobba. Men det kommer ju ta ett tag innan jag kommer ut på tävlingar igen.

Nu ska jag till Grebbestad och i eftermiddag till stallet å köra markarbete.
Let's work


Bjuder på 2 fail bilder från i somras

Likes

Comments