• Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw

Hej på er!
Detta är inget sponsrat inlägg utan enbart mina egna åsikter, ville bara få det ur vägen.
Jag tror att många av er har hört talas om sminkmärket Gerard Cosmetics. Jag har dock bara testat deras Hydra matte liquid lipsticks, men jag älskar de. Om ni letar efter ett matt liquid lipstick som håller i flera timmar, rekommenderar jag verkligen dessa. De finns i alla möjliga färger så jag skulle tro att de flesta skulle hitta en färg som passar.
Jag har ett antal färger från Gerard Cosmetics, men tänkte bara visa mina absoluta favoriter idag. Man kan ha olika färger beroende på årstid om man vill, de har allt från ljust till mörkt. Älskar!

Iced Mocha - HÄR
Ecstacy - HÄR
Invasion - HÄR
Gravity - HÄR

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag prata lite mer om min ögonsjukdom. Jag antar att de flesta inte vet någonting om den. Ni kanske tror att jag ser fullt normalt eller om ni vet om min ögonsjukdom kanske ni tror att jag ser "dåligt", men inte så dåligt som jag egentligen gör. 
Den ögonsjukdomen som jag har är ganska ovanlig, det är inte alls många som har den i världen. Jag och min storebror har samma sjukdom, alltså två syskon i samma familj. 
Denna sjukdom heter Stargardt sjukdom och den började bryta ut när jag var runt 10 år, sen dess blev synen sämre och sämre. Till sist slutade synen att sjunka och min syn hade sjunkit rejält. Med tiden då synen sjunkit har man som vant sig att man ser såhär dåligt. Man har lärt sig hur man ska göra allting på sitt sätt och att man inte kan göra allt som andra gör. När man berättar för andra om ögonsjukdomen tror de att jag inte ser t.ex. färger, men det jag ser bäst är färger och konturer, och det jag ser minst är kontraster. Och när jag berättat för människor om min ögonsjukdom så tror de att jag är "blind", alltså de behandlar mig som om jag vore det. De tar tag i mig när vi går och typ säger t.ex., "här är den eller det, och akta här kommer det en stol”. Visst det är väl bra ibland att de säger till, men ibland blir det för mycket. De som inte vet hur mycket jag ser har svårt att veta hur de ska göra, om de ska säga allt eller låta bli. De som känner mig och vet hur mycket jag ser vet hur de ska göra och hur mycket det ska säga och inte säga. Men jag som vet hur mycket jag ser, vet vad jag ser och inte ser. Det är en del grejer jag behöver hjälp med och en del jag klarar av själv. Jag själv har svårt att säga till ifall jag behöver hjälp, om jag inte ser eller ser.

Själva ögonsjukdomen då?
Ja, sjukdomen gör så att jag ser skarpt på sidorna. Alltså det är som att hålla en knytnäve för varje öga. Så ifall jag t.ex. kollar rakt på någon ser jag bara en svart cirkel där jag kollar och runt omkring blir det ”klart”. Därför har jag lärt mig att kolla åt ett visst håll för att kunna se någonting. När jag kollar åt det hållet blir det skarpt på det jag ska kolla på, men jag kollar dock inte på objektet. Vissa kan därför tro att jag inte pratar med personen eftersom jag inte kollar på den, så ja, det kan bli lite jobbigt.

Sjukdomen orsakar progressiv skada eller degeneration av makula, som är ett litet område i näthinnan som är ansvarig för den skarpa synen.

Stargardt sjukdom innebär degeneration av gula fläcken, eller området av näthinnan som kan den bästa vision. Detta börjar i små barns ålder och påverkar deras syn att bli gradvis sämre.

Hur mycket ser jag?
Om vi börjar med att säga att ni friska ser mellan 80-100% så ser jag runt 4%, inte alls mycket jag vet. Och vissa undrar hur jag klarar av allt, hur jag t.ex. kan cykla, åka buss, och göra allt som alla andra kan. Jag kan göra det mesta, men vissa saker är bara mycket svårare och tar längre tid för mig. Jag själv tycker inte att jag ser SÅ DÅLIGT, alltså jag ser väldigt dåligt, men jag menar för att se så dåligt så tycker jag att jag ser rätt bra. Det är väl på grund av att jag inte sett 80-100% sen jag var ca 10 år, så jag kan inte minnas hur det var att se så bra. Om ni skulle få se hur jag såg skulle ni nog få en chock, och om jag skulle få tillbaka synen skulle jag nog få en chock. 

Under de senaste tiden har jag fått fler blinda fläckar och detta gör att jag ser lite sämre, men synen är lika. Det är bara det att jag har mer blinda fläckar som gör att när jag kollar ser jag mer fläckar som gör att jag har svårare att se. Detta märker jag mycket när jag läser eller skriver på mobilen.


Detta är från en artikel:
”Flera patienter med olika typer av sjukdom i gula fläcken fick förbättrad syn genom transplantation av pigmentceller som framställts av mänskliga embryonala stamceller. Det visar en ny studie i tidskriften Lancet.”


Undrar ni något är det bara att skriva!

Likes

Comments

Hej på er!
Jag sa att jag skulle försöka börja blogga ordentligt och försöka komma igång igen. Tyvärr har jag mått så dåligt att jag inte orkat göra ett dugg mer än att praktisera cirka två dagar i veckan. Praktiken skulle vara för att testa hur mycket jag skulle orka jobba, men som sagt har jag mått sämre under ett tag och orkar därför inte jobba varje dag. Jag hade önskat att jag klarade jobba varje dag, men med min ögonsjukdom och min huvudvärk fungerar inte det just nu.
Efter många samtal och olika behandlingar hos neurologen vet de inte vad det är för huvudvärk jag har. Det är inte migrän och inte spänningshuvudvärk. Efter mycket smärta får jag äntligen göra en ny LP, lumbalpunktion, för att mäta trycket i huvudet och även göra en MR, magnetröntgen.
Nu får vi äntligen se om det är något fel.
Jag håller er uppdaterade!
Ha det bäst så hörs vi snart!

Likes

Comments

Hallå på er!

Tänkte försöka mig på det här med blogg igen. Det var ett tag sen jag höll på, men vill försöka nu.

Hoppas eran sommar har varit bra. Min har varit super, den har varit lugn, men ändå händelserik. Jag var en snabbis i Prag med min kära mor. Vi ville åka någonstans, men visste inte vart. Så det slutade med att vi åkte till Prag en snabbis. Det var jättefint, supervarmt och mycket att se. Vi var där i tre dagar, det räckte för att vara första gången och för att vara cirka 30 grader.

Vi gick såklart över Karlsbron och den var proppfull med folk. Det gick knappt att ta sig fram, men det var roligt att se den. Vi åkte även båt och såg massa kända byggnader. Sen gick vi runt och kollade på allting som fanns där, det var riktigt roligt och intressant.

Jag skulle absolut vilja åka tillbaka dit nu när man har varit där och vet vad som finns.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag är så glaaad! Idag kom äntligen mitt paket från Rebecca Stella. Jag har fått något för såna här som Calvin Klein gör, toppar och trosor. Nu gör ju lite olika märken det och såg att Rebecca Stella hade gjort det och var verkligen tvungen att ha dom. Är verkligen nöjd med "plaggen", dom är grymt mjuka och verkligen super stretchiga, dom är också väldigt sköna att ha på sig.

Så jag kan verkligen tipsa er om dessa plagg. Dom är lätt värda pengarna, för den bra kvalitén. Tummen upp!

Bralette - 199kr

Brief - 99kr

Rebecca Stella - Hemsida

Likes

Comments

Hej på er!

Igår gick i princip hela min dag åt att plugga inför min munta på torsdag. Eftersom att det är i engelska vill jag lägga ner extra mycket tid så jag vet att jag kan allting. Just nu känns det i alla fall bra, känns som jag kan det ganska bra. Jag har ju öven idag på mig att plugga, sen får jag bara hoppas på det bästa.

Apropå ingenting så var jag hos frissan i torsdags. För ett tag sedan blekte jag mitt hår där och var nu tillbaka för att göra det ännu ljusare. MEN vet ni vad som hände?! Mina toppar gick av, när hon kammade igenom mitt hår lossnade det hur mycket som helst. Det slutade med att jag fick klippa av minst fem centimeter och fick gå därifrån med en inte så fin hårfärg.. Eftersom jag vill ha grått, så lär jag vara nästan vit och det lär ta ett tag tills jag kan bleka igen. Likes

Comments

​Hej på er!

I mitt tidigare inlägg idag berättade jag att jag håller på med C9 och efter dag två äter man middag, 600 kalorier. Så igår skulle jag göra en blomkåls pizza, men när jag höll på att göra den visade det sig att den skulle vara i ugnen i 40 minuter totalt. Smart som jag är hade jag inte kollat i receptet så jag fick spara blomkålsbottnen och göra klart pizzan idag istället. 

Det enda jag hade på pizzan var tomatsås, skinka och ost, jag gillar ingenting annat på pizza. Det enda misstaget jag gjorde var att hälla i olivoljan i "degen", den skulle egentligen varit på smörpappret/plåten. Jag tror att det var på grund av det som pizzan blev lite geggig, annars smakade den helt okej faktiskt. Det är värt att testa. 

Mina planer för kvällen är endast att plugga, plugga och plugga. På torsdag har jag mitt "slut prov" i engelska och måste verkligen klara det!

Likes

Comments

​Hej på er!

Jag har sett på sociala medier att det är många som håller på med C9. Jag har även gett det ett försök då min syster började med det och tänkte att det är värt ett försök. Det är en del saker att tänka på, men det är värt det om man vill gå ner ett par kilo och minska några centimeter. Det är såklart olika från person till person, men jag själv är nöjd ön så länge och är idag på dag sju

När det gäller mig har jag alltid haft svårt med mat. Jag har svårt att äta frukost och är aldrig sugen på någonting. Med hjälp av C9 slipper jag tänka på frukost och lunch, det är så himla skönt. Jag har även fått rutin på min sömn, eftersom man lär ta ett par olika saker så lär man gå upp rätt tidigt och det har verkligen hjälpt mig. Nu när det gått ett par dagar med C9 har sötsuget minskat. Jag äter en del frukt och det är tycker jag är gott och är ju även nyttigt. 

Nu har jag bara två dagar kvar efter idag och är taggad på att se hela resultatet. 

Om någon av er har testat C9 kan ni gärna kommentera och säga hur det gick för er! 

Likes

Comments

INSTAGRAM@emiliaboren