De senaste rvå dagarna har varit väldigt tunga och jobbiga för min del. Idag blev det bara värre, ville bara hem och komma bort från allt. Men började morgonen med att städa lite i salongen och öva lite på inbakade och utbakade flätor, de utbakade flätorna har jag inte gjort så ofta så det är något jag kan behöva öva mera på. Senare tittade jag på och hjälpte till när emilia tvättade evelina. Rönnlöv tvättade senare mitt hår och jag testade på nutritive. Sedan fönade hon mig. Gick på mat efter det. Tittade på lite olika flätor och uppsättningar. Efteråt skulle jag tvätta rönnlövs hår. Och jaa..vad ska man säga om hennes hår idag? Haha, hon hade sovd med det i en tåffs/boll och hade inte borstat ut det. Så när jag skulle börja på så såg det ut som en rishög. Massa torvor, men evelina och emilia hjälpte till att reda ut det. Vi använde den serien där man tvättar med "balsamet" före. Använde masken fast hon har fint hår, men satte endå lite i längderna och topparna. Satte även vnaligt balsam i roten. När vi tvättat klart satte vi i den nya oljan alltså den som man kan spraya i håret och värmeskyddet av resistance och även mousse (den som vårdar håret, den vita) fönade håret bara lätt med handen för hennes hårbotten var så öm så hon ville inte att jag skulle använda borste. Fixade lite senare med de inlämningar som skall inlämnas. Plockade lite undan och tittade på när de hade yrkesprov. Städade lite före vi åkte hem.

Dessa produkter använde jag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Började morgonen med att göra halv lång och en lång föning. Den halv långa föningen ville jag ge volym från roten. (Med rundborste) Och den andra fönade jag bara med en vanlig borste för ville ha en lite "vanligare föning"

Detta är förebilderna

Dessa produkter

Före och efter

Likes

Comments

Känns inte alla roligt att vara tillbaks i skolan. Mådde super bra vid saxdax skulle kunnat vara där hela perioden. Men Började morgonen med att platta emilias hår. Därefter fönade jag en kort hårsföning (ville ge den volym). Testade en "platttång" som skall vara mindre slitande på håret. Evlina satte upp min "lugg" och flätade en fiskbensfläta. Fixade det sista på hår och hudsjukdomar. Därefter fick jag en kick på att göra wn så kallad hårtatuering. Har länge funderat på att gära en sån, så nu tog vi tag i saken. Det var första gången för evelina att göra en på en verklig människa. Jag ville inte ha någon stor eller invecklad tatuering till att börja med. Spännade var det iaf. Nöjd som tusan är jag, ångrar absolut inget. Före vi slutade städade vi upp lite och planerade dagen lite.

Satte creme de la creme i luggen och lift vertige mitt på huvudet, alltså där jag ville ha volym.

Före bilderna blev inte alls så snygga 😂

Hårtatueringen

Likes

Comments

Färgade evelinas hår och testade en hel massa frisyrer, flätor osv. I fredas var jag själv vid saxdax. Plockade upp en hel massa prosukter och färgtuber. Tittade på när de klippte, och gjorde mina skissningar klar, städade och hängde tvätt.

Likes

Comments

Började dagen med att räkna alla oöppnade färger av nectaya och goldwell tc (eller vad den nu heter) tog hela förmiddagen. Evelina plockade mina ögonbryn och ja föönade en docka, med volym från roten, Netta var också och gab tips åt oss. Lockade sedan håret med locktong.slutade dagen med att titta på olika videoklipp på youtube på flätor och tittade på och övade med evelina.

Likes

Comments

Gårdagen bestod av att färga mitt hår.

3N i roten av goldwell, med 3%. Och på mina slingade längder lade vi matrix 8Mm. Vi ville få bort den fula gulafärgen av dem och nästan ta bort dom helt men vi ville nog även att dom skulle synas lite ännu. Lockade även evelinas,efter tvättning och en helt vanlig långhårsföning med volum.

Likes

Comments

I torsdas besökte vi tajtaja som var i Seinäjoki. Det är en tävling där ,an tävlar inom olika yrken. Tyvärr hade vi igen med där från frisörlinjen. Det var intressant att se och man såg verkligen att dom var mycket duktigare än mig, iaf när det gäller sax över kam. Det var en flicka där som var speciellt duktig. Jag tog mycket åt mig av sax över kam tekniken och tittade även på hur de jobbade. Tittade även lite runt på de andra yrken, och alla var verkligen duktiga. Skulle själv inte nujust vilja vara med och tävla eftersom att jag tror att jag inte skulle hantera av pressen/stressen och känns lite som att man inte kan så mycket ännu. Men roligt var det. Var även in till centrum för att äta. Kom till skolan och kände mig helt slut och trött, detta ledde till att jag fick migrän så hoppade över kursen, vilket jag verkligen skulle ha viljat se. Men det kommer fler gånger. Fredagen var det meningen vi skulle till salongen men jag hade migrän och mådde illa, så stannade hemma. Vilket Netta tyckte var en bra ide för att det var så grymt mycket folk där och knappt evelina hade rum att vara där. Sista veckan på salongen väntar, vilket är tråkigt för har verkligen trivsdes bra där 😊

Brudkammningarna var verkligen fina och inspirerande

Likes

Comments

I onsdas hade jag och Evelina vår kompis Alexanda som kund. Hon ville ha lite slingor i sitt hår. Så vi började med att slinga hela håret. Jag och Evelina tog halva håret var. Hade först 6% och i övreret 9%.

Sedan tvättade vi ur den och fönade håret lite. Satte 3N i roten och kammade ut den lite över slingorna så det skulle bli en bra övergång. Satte sen en neutralisering i längderna (allrså på det vi slingade.) 9-5. Let det värka och tvättade ur. Fönade och lockade håret.

Likes

Comments

Gårdagen var jag själv vid salongen. Tittade på några permanenter och gjorde de vanliga sysslorna i salongen. Testade på olika fläteor och tränade lite uppsättningar. Klippte även docka och skissade den. Analysering av hår (hur man skå gå tillväga när man färgar) gjorde jag också, så den har jag delat.

Gjode en uppklippning.

Idag tvättade vi mitt hår och evelina gjorde en föning. Lite slihning eftersom att vi har kund imrn som ska ha färg och slingor.

Reslutatet kmr imrn.

Likes

Comments

Färgade och plockade evelinas ögonbryn idag

Plockade upp de produkter aom de hade beställt och kryssade av. Tittade i olika böcker för att söka inspiration, och flätade lite.

Första gången jag testade göra en rosett. Tittade olika youtube klipp men detta behövs verkligen övas mera påå.

Likes

Comments