Allmänt

I onsdags reste jag från Åre till Härnösand för att hälsa på min vän Tina. Vi ses inte så ofta eftersom att det är ett bra avstånd mellan Härnösand och Gotland, så när vi får möjligheten passar vi på.

Igår så umgicks vi hela förmiddagen innan det var dags för henne att åka och jobba. Vi gick på några butiker nere i stan och åt lunch. Jag hittade en schysst jeanskjol, en snygg randig skjorta och lite underkläder som alltid behövs i garderoben.

Medan Tina var på jobbet så passade jag på att umgås och äta middag med min kusin och hennes familj, jättetrevligt!
Vi ses inte heller så ofta, så det fanns mycket att prata om.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ja tanken var ju att ni skulle få följa mina månader i Åre, men riktigt så blev det inte. Jag insåg ganska snabbt att jag aldrig kommer att hinna med att uppdatera och lägga ner energi på att ha en aktiv blogg under de perioder som jag arbetade som mest. Tiden och energin behövdes till så mycket annat.

Jag försöker därför istället sammanfatta mina månader med bilder.
Åre, du är magisk på alla sätt och vis. Jag väljer därför inte att säga hejdå, utan jag säger på återseende👋🏼

Likes

Comments

Julafton. En högtid som jag i 18 år firat tillsammans med mina nära och kära hemma på Fårö. Att jobba på julafton har inte funnits i mina tankar förens det då blev verklighet igår.

Jag säger bara wow, för vilken kväll det blev! Vi dukade upp ett fantastiskt fint julbord med allt från det traditionella till de fräscha vegetariska och veganska alternativen. Bilden på maten nedan är tagen innan mycket av den resterande maten kom på plats.
Och populärt var det! Från 14:00-20:00 hade vi många bokade sittningar med allt från barnfamiljen till en romantisk julmiddag för två.

Efter avslutat pass samlades jag plus flera kollegor i baren för att avsluta en lyckad kväll med flaggan i topp!

Idag, juldagen. Den dagen då jag förr gått igenom de julklappar jag fått dagen innan, ringt & tackat för det jag fått och bara myst omkring i min pyjamas, startades och avslutades helt utanför ramarna.
Imorse väntade jobb uppe på Hummelstugan men eftersom liften upp stängs av vid hård vind, kunde vi inte ta oss upp förens runt klockan 12. Jag som redan kommit ut i backen lagom till liftöppning, tog då mig några åk i de mjuka backarna i väntan på att liften skulle börja gå igen.

Förmiddag uppe på Hummelstugan och kväll nere på Werséns på torget. Ikväll hade vi dukat bort julbordet och serverade som vanligt alá carte och pizza enligt ordinarie meny.

Jag har haft en fantastiskt fin kväll på jobbet med glada och nöjda gäster. Jag känner verkligen att jag skapar en relation till varje gäst som jag tar hand om. Är de nöjda med sin upplevelse och mätta när de går ifrån bordet så är jag gjort ett bra jobb som servitris.

Nu ligger jag nerbäddad i sängen framför en film och snart skall jag sova för imorgon väntar ännu än långpanna... Can't wait!

Likes

Comments

Allmänt

Ja härlig är bara namnet.

Idag var min 3:e dag på skidor och jag skall erkänna att jag var livrädd men rädslan släppte snabbt då jag hade Elin med mig i backen, vilken trygghet!

Vi började borta i björnen, där finns lätta backar som passar mig perfekt! Vi tog oss från björnen och upp mot Åreskutan (!!) efter några åk i deras blåa och röda backar, så kände jag mig ganska redo för en ny utmaning.

3:e dagen på skidor och jag känner att jag utvecklas mer och mer för varje dag i backen som går!
Imorgon är det dags igen, jag längtar redan!

Likes

Comments

Familj, Kropp och hälsa

Som rubriken lyder, ibland mår jag inte så bra...

Det kommer dagar då tårarna tar över.

Jag vill inte påstå att jag har hemlängtan, utan snarare att jag saknar det som finns hemma. Min familj, hund, speciella platser, mitt fotbollslag, min bästis och mina kompisar.

Jag känner mig stundvis ur balans då gamla rutiner inte har hunnit falla på plats här uppe än. Det finns två rutiner som jag saknar mest och det är:
1. Äta på regelbundna tider
2. Träna
Frukost är ett måste, men det där med lunch är jag inte alls bra på. Lunchtiden brukar variera mellan 15-17:30 och den senare tiden var enligt tidigare rutiner min middagstid. Nu kan min middag variera allt från 18-00, vilket har satt min kropp ur balans.

Det är lite som att komma till ett annat klimat. Det är kyla, stress, skidor, nya intryck, alkohol och lite sömn som påverkar hur jag och min kropp mår.

Det är lite mer än en vecka sedan som jag flyttade upp och allt mer och mer kommer att falla på plats med tiden.
Jag måste bara ge det tid...

Nedan ser ni en bild på min Nea och mig samt en bild på min älskade hund och mig själv.


Likes

Comments

Familj

Min tanke med den här bloggen var att mina närmaste vänner och familj skulle kunna följa mig under min tid här i Åre.
Men det kan ju även hända att nya läsare hittar hit och då tänkte jag köra en kort introduktion av mig själv.

Emilia heter jag och Astrid är ett av mina två mellannamn, därav 'emiliaastrid'.

Jag är nitton år gammal och uppväxt på Fårö. På Fårö bor även min familj som består av pappa Åke, mamma Birgitta, storebror Göran och en hund vid namn Ronja. Jag har även en storasyster som heter Malin som bor i Stockholm tillsammans med sin familj.

När jag var sexton år började jag gymnasiet i Visby, vilket innebar en flytt från vackra Fårö till minst lika vackra Visby.
För sex månader sedan tog jag studenten, en dag som börjat så lyckligt men slutade i svart sorg.

Sommaren var kort och präglad av jobb och festligheter som skulle hinnas med innan hösten och ett grått och tråkigt Visby stod ute på tröskeln, i väntan på att få komma in.
Jag flyttade till en ny lägenhet, som jag piffade upp med några liter färg. Och här hade jag bestämt mig för att stanna (trodde jag...)

Tankar snurrade dag som natt i mitt huvud, vad vill jag och vad skall jag göra när vintern kommer.
Att göra en säsong i Åre har funnits på kartan under en längre period, men att komma till skott tog sin lilla tid. Vågade jag ta det steget och lämna allt det gamla bakom mig för att börja om på ny kula?

Klart att jag vågade och den 4 december gick flyttlasset upp till Åre by och redan efter en vecka här uppe känner jag mig som hemma.
Jag älskar min nya arbetsplats, mina arbetsuppgifter och kollegor, vi kommer att ha så ofantligt kul ihop under dessa sex månader!Likes

Comments

Allmänt

Att ge sig på något som man kan ett jota om är som att traska i djungeln.

Vad behöver jag? Vilken storlek? Vilken färg? Material? Kvalitet?

Jag måste sett ut som ett livs levande frågetecken när jag strosat runt i butikerna här på torget, för jag hade ingen aning om vad jag behövde.
Efter att jag frågat runt lite kom jag fram till att prio ett var ett par kloka och sköna pjäxor, för annars är det inte kul att åka skidor. Sagt och gjort, ett par sprillans nya pjäxor inhandlades och jag promenerade bort mot liften med skidorna i högsta hugg.

Väl framme vid liften inser jag vad jag har gett mig in på. Jag, som aldrig har stått på ett par skidor i hela mitt liv står nu vid en lift som skall ta mig antal meter över havet för att åka skidor utför (!!!)
Jag hade inte ens kunnat ta mig genom spärren, om det inte vore för Amanda. Hon kom susande ner för backen för att försöka förklara hur det här med skidor går till.

Väl framme uppe vid första backen, inser jag att jag tagit mig vatten över huvudet. Här står jag, fastspänd i ett par skidor som jag inte kan kontrollera och skall nu ta mig ner för den första skidbacken jag stått i under mitt nittonåriga liv. Det gick inget annat än dåligt. Jag, skidor, stavar och goggels flög innan jag ens hann säga hej för FAN vad svårt det var!

Men ner till hummelliften kom jag, där det bar vidare till Hummelstugan. Från hummelstugan till VM8:an och från VM8:an och hem. Jag räknade inte antalet vurpor och svordomar men jag kom ner..!
Jag beundrar verkligen mina kollegors tålamod, att åka framför respektive bakom mig i backen fast det tar en evinnerlig tid... De är guld värda i mina ögon!

Jag har ett mål. Jag har gett mig fan på att innan säsongens slut och innan jag lämnar Åre, så skall jag kunna åka skidor. Mitt i allt det läskiga så är det samtidigt så spännande och roligt.

Det är en helt ny värld som har öppnats för mina ögon och jag får inte nog utav att titta.


Likes

Comments

Allmänt

Idag faller snön över Åre.

Den utsikten som möter mina ögon då jag går utanför dörren är fantastisk. Det är så vackert, vitt och stilla.
Jag bor lite högre upp i byn, vilket gör att jag har en fantastisk utsikt. När mörket har lagt sig och alla lamporna tänds, är det ännu vackrare.

Bilden nedan är från i måndags, tagen precis innan mörkret skulle lägga sig över byn. Idag faller snön som sagt och idag ser jag bara vit dimma utanför fönstret.

Jag längtar tills jag lär mig att åka skidor. Förhoppningsvis tycker jag att det är fantastiskt kul och kommer att tillbringa varje ledig stund i backen.


Likes

Comments

Allmänt

Dagen då ett nytt kapitel började i mitt nittonåriga liv. Dagen då jag flyttade från min trygga ö Gotland och från min ännu tryggare ö, Fårö.
Med tusen fladdrande fjärilar i hela kroppen satt jag nu på ett tåg påväg genom landet som skulle ta mig till min slutdestination, ett vinterland vid namn Åre.

Det är min tur nu att kasta mig ut i livet för att ta reda på vad det har att erbjuda. Jag vill skulle vilja kalla det för en behövlig nystart.

Att skaffa en blogg har funnits i mina tankar en längre tid. Halva jag vill dela med mig av min vardag, medan den andra halvan tänker att det inte finns något intresse för andra att läsa om mig och min vardag.
Slutligen bestämde jag mig, en blogg skulle startas.

Jag vill dela med mig utav min vardag, fritid, mina tankar och funderingar samt hur jag mår. Att ta steget att flytta är stort, men samtidigt inget som skrämmer mig.
Den 25 oktober var jag här uppe för att provjobba och redan då kände jag mig hemma i den jämtländska luften. Det var en sån häftig känsla, jag kände mig fri.

Något som gör mig extra lycklig är att jag har några släktingar samt en av mina bästa vänner bosatta i Härnösand, vilket "bara" är fyra timmar härifrån.

Det känns lite som att jag sitter på en dröm... Ibland måste jag nypa mig i armen för att kolla att jag inte drömmer. Jag är hög på energi, lycka och glädje. Och högre vill jag bli.

Jag har tryckt på play. Mitt liv är här och nu, inte då och sen.

Likes

Comments