Jag har nu varit i Stockholm i en vecka, och har därmed kommit halvvägs i min vistelse. Endast en vecka kvar. Lite tråkigt då jag trivs så himla bra här.

Eftersom vädret var så fint idag passade vi på att ta en tur in till stan. Väl där strosade vi omkring på de mysiga gatorna, gick upp längs Monteliusvägen och blickade ut över vackra Stockholm, åt på Vapiano samt bara njöt av lugnet och ledigheten. En helt ljuvlig dag om du frågar mig.

"Stockholm i mitt hjärta,
låt mig besjunga dig nu,
åldrad i ungdomlig grönska,
öarnas stad, det är du!"

"Av städer jag känner i världen
är du den stad som fått allt.
Genom Mälarens kärlek till havet
en blandning av sött och salt."

Jag fick även en ny kompis när jag och Hanna stod och fotade. Han bara dök upp out of nowhere. Trevligt trevligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Snacka om att det kändes som att jag var ute och plåtade reklambilder till dressman haha... Men det blev riktigt stiliga bilder om jag får säga det själv.

Likes

Comments

Hola amigos!

Jag befinner mig för tillfället i Stockholm, och har idag genomfört min första arbetsdag. Tror detta blir fjärde året i rad som jag är här och sommarjobbar. Så himla skönt att få komma iväg från Sundsvall i några veckor och byta luft. Slappna av. Äntligen är det min tur att få må lite bra och tänka på annat.

I fredags var det Sensommarfestivalen i Sundsvall. Hade så himla roligt. Gud vad jag saknar att gå på konserter. Förut gick ju jag och Hanna på konsert mer eller mindre varje månad. Good old Times'. Dessvärre har ingen av oss ekonomin eller tiden till det längre. Men det var en hobby som var kul så länge den varade iaf.

Även om alla artister var superbra så var kvällens höjdpunkt helt klart Galantis. Krampen i vaderna efter allt hoppande var obeskrivlig. Och min röst dagen efter ska vi inte ens tala om. Men det var så himla värt det.

Likes

Comments

Glad fredag allihopa.

Idag är en sån där dag då jag gjort massor samtidigt som det inte känns som att jag gjort ett skit. Tog en välförtjänt sovmorgon, åt lite frukost, traskade bort till Ica, traskade hemåt igen, bakade kladdkakemuffins, packade (åker ju till Stockholm imorgon och stannar där i två veckor) samt städade lite i köket. Vid 3 kom Olle hit då det var dags att tända grillen och börja tagga till inför kvällen sensommarfestival.

Nu, några timmar senare, är vi båda mätta, glada och belåtna. Måste erkänna att den där Olle är en jävel på att grilla.

Jag dukade inne från början, men insåg sedan att det skulle vara betydligt skönare att sitta ute och äta i solen.

Likes

Comments

"We've been through this such a long long time just trying to Kill the pain"

"I know It's hard to keep an open heart When even friends seem out to harm you

But if you could heal a broken heart

Wouldn't time be out to charm you"


Gud vad jag aldrig kommer tröttna på Gammal rock, dess genialiska musik och träffsäkra texter. Någonting som den nya musiken aldrig kommer kunna mäta sig med.

Likes

Comments

Idag var det jag och Olle som fick stå för middagen. Eftersom vi funderar på att åka till Rom tillsammans i höst kändes det självklart att middagen skulle vara inspirerad av det italienska köket. Sagt och gjort googlade vi fram ett recept på Spaghetti con salsa di pomodoro e rucola. Självklart blev valet Paolo Robertos egna recept, vem kan pastarätter bättre än en tvättäkta italienare liksom?

Maten blev supergod om jag får säga det själv, och var väldigt uppskattad av mina föräldrar. Så detta är verkligen en rätt jag rekommenderar starkt. Det var gott, enkelt och snabbt att tillaga. Perfekt med andra ord.

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, ett mycket stort och växande problem i dagens samhälle. Ett problem vi sällan pratar om, trots att det finns mitt i bland oss, och drabbar våra närstående. Undersökningar visar att mer än en tredjedel av Sveriges sjukskrivningar idag har psykisk ohälsa som bakomliggande orsak. Enligt siffror från SCB hade ca 7-8 procent av befolkningen under 80-talet angett att de lider av oro, ångest eller sömnproblem. Idag ligger denna siffra strax över 20 procent. Trots detta pratar vi sällan om hur vi mår. Varför?

Det är i dagens samhälle fortfarande inte accepterat att må dåligt, utan det är någonting man förväntas dölja. Psykisk ohälsa kopplas ofta ihop med skam. Vi ska alltid vara på topp, goa, glada och visa oss från våra bästa sidor. Detta anser jag sätter de absolut största käpparna i hjulet för de som samlar modet till att söka hjälp. När de inte kan tala öppet om sitt tillstånd utan att bli dömda är det svårt att själv acceptera läget och hur man mår. Det blir då svårt att själv inse att det är okej att inte alltid vara okej.

Jag anser att detta är ett problem som vi måste börja se allvarligare på. Vi måste bryta den rådande tabun och våga börja prata om ämnet för att så småningom kunna motarbeta den psykiska ohälsan.

En organisation som arbetar med detta är Aldrig ensam, grundad av Charlie Eriksson. Aldrig ensam är ett informationsprojekt med syftet att sprida kunskaper om ämnet, samt minska den rådande tabun kring psykisk ohälsa. Målet med arbetet är att fler ska våga söka hjälp i tid. Alla ska känna att de vågar prata om sina problem. Charlie Eriksson, som själv lidit av panikångest och depression, delar öppet med sig av sin historia och sina erfarenheter. Genom att göra detta hoppas Charlie att fler vågar följa hans fotspår och söka hjälp. Samtidigt hjälper denna öppenhet till att minska fördomarna och öka acceptansen i samhället för psykisk ohälsa.

För mig var det en självklarhet att bidra med pengar och beställa ett armband. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Likes

Comments

I brist på annat intressant slänger jag in ett par bilder från söndagens omgång frisbeegolf med Olle.

Efter att vi hade spelat färdigt promenerade vi hemåt. På vägen plockade vi hop en bukett blommor som nu pryder och livar upp vårt köksbord (varsågod mamma), fotade en massa samt stannade till på min gamla lågstadieskola för att gunga lite. Av någon anledning slutar det alltid så när jag och Olle ses, vi fastnar på typ 100 andra saker än det vi egentligen skulle göra under en tidsperiod av ungefär 15 minuter. Vi är väl kanske lika lättdistraherade båda två.

Likes

Comments

Har för tillfället mer eller mindre paltkoma efter min och Olles supergoda middag bestående av grillad kyckling, grönsaker och tzatziki. Lite av en repris från igår med andra ord. Men ärligt, det kan väl ändå aldrig bli för mycket grillat på sommaren?

Vi har fram tills nu mest bara ätit, snackat och tagit det lugnt. Men strax är det allvar ska ni veta! Det är nämligen dags att traska ner och spela en omgång frisbeegolf. Det är med andra ord dags att vässa klorna och plocka fram lite vinnarskalle. Nu jäklar ska bästis festis åka på storstryk!

Likes

Comments