Header

Hej!

För er som inte följer Lippa eller min privata instagram så gjorde jag, Lippa o Ale en film som slutarbete i nian - Sjögårds Shana. Videon/filmen har legat uppe på youtube ett tag men tänkte dela med mig av den här på bloggen också om nån är intresserad av att kolla in den 😛 Ni hittar den lite högre upp i inlägget, på youtube under sökorden "Sjögårds Shana" eller HÄR. Bilderna från filmen är screenshots så det är därför det kan vara lite dålig kvalité på dem. Tumma gärna upp videon om ni tyckte den var bra!

//Emilia

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Idag var de Lippas födelsedag, så jag, Sandra & hon åkte till Helsingfors för en dag för att fira henne. Vi åkte redan vid 10 tiden, men missade den första bussen så vi var tvungna att ta en som fick 15 minuter senare. Först skulle Sandra till Brändö gymnasium för att typ lämna sitt avgångsbetyg där och undertiden for jag o Lippa till forum en sväng. Jag köpte en bikini från monki som jag har funderat på att köpa en tid. Sen kom Sandra också dit så vi gick omkring där i butiker o jag köpte sen också en topp o ett par shorts från gina tricot. Vi skulle ju fira Lippa så efter att vi hade gått en stund i Forum så for vi till kakkugalleria, som ligger ganska nära kampen, så typ helt i centrum i h:fors. Vi köpte varsin kakbuffé för 12,50€ o då fick man äta hur mycket kaka som helst vilket var supergott!! Efter de var dom andra hungriga ännu så vi for till mc donalds till sist 😋 När vi hade varit där en stund så märkte vi att en buss skulle gå om 15min från itis så vi fick lite bråttom eftersom vi först skulle åka metro till itis o sen springa därifrån några hundra meter till busshållsplatsen. Vi missade den (trodde vi) så vi köpte inte biljetter via nätet till den sen heller o gjorde oss beredda på att vänta i en timme på en ny buss. Tydligen så var den förra bussen 15min sen så vi hann sen ändå me den, bara att de blev dubbelt så dyrt🙂🙂
Ja ja, de va en superkiva dag iallafall! Imorgon e de Amandas konfirmation som kommer hålla på typ hela dagen (kyrka + fest) så där e iallafall nånting att längta efter. Och sen åker ju jag o Lippa till malta den 28:e 😍

//Emilia

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte bloggat på såå länge, men jag har inte riktigt haft lusten att göra det. I alla fall, så kommer det vara så i framtiden också, att jag nångång om jag vill/orkar lägger ut något inlägg. Anyways, så gick jag ut nian i lördags. (!!!) Den dagen var verkligen en av de bästa.

Dagen började med att jag vaknade ungefär sex tiden, fixade mig och så var vi i skolan redan halv åtta eftersom min syster skulle öva tillsammans med valmusiken. Åtta tiden samlades vi i klassen och tio minuter senare tågade hela nian in i matsalen/festsalen. Valmusiken uppträdde, rektorn, några lärare och elever höll tal och så fick vi våra betyg + stipendier. Efter det gick vi tillbaka till klassen och där åt vi glass, tog emot årsboken och vår klassföreståndare höll ett kort tal för oss. Till sist tog vi bilder hela klassen tillsammans men jag hann också ta några med mina kompisar. På kvällen hade vi en överraskningsfest för Lippa eftersom hon fyller 16 den 16:e juni, men eftersom hon har så mycket tävlingar/träningar så hade vi den redan nu för vi visste att vi kanske inte skulle kunna ha den på hennes riktiga dag. I höst börjar jag gymnasiet, men man kommer ju nog sakna alla kompisar, lärare osv. från högstadiet. Tack alla som gjorde de här tre åren till dom bästa!! <3

//Emilia

Likes

Comments

Outfit

Skjorta: Cubus
Jeans: H&M
Halsduk: Cubus

Hej på er!

Det var verkligen skitlänge sen jag skrev nånting hit till bloggen, så tänkte att det kunde vara dags nu :-) Tänkte iaf göra en bucket list för i år, eftersom jag blev jätteinspirerad av Therese Lindgren att göra en. Therese har en massa "stora" grejer i sin lista, som att typ besöka en spådam o sånt, medan jag själv för det mesta har saker som att satsa mera på skolan osv.

1. Baka en tårta - Jag gillar sjukt mkt att baka och jag har själv aldrig bakat en kaka/tårta helt själv. Så tänkte de kunde vara kul att baka en själv o för att de ska bli gjort måste jag väl ha med den på min bucket list haha :p

2. Skriva en bok - När jag gick i lågstadiet och i början av sjuan skrev jag rätt mycket berättelser osv, men nu har jag inte skrivit nånting på evigheter. Problemet är att jag typ aldrig slutför texterna så en grej på min bucket list i år är att skriva en hel bok! Och nej, jag kommer inte ge ut den till nåt företag eller nåt liknande.

3. Få 7 i betyget&avgångsbetyget i finska - Ja, jag suger på finska o det är inte ett av mina favoritämnen. Just nu har jag en sexa så om jag på något sätt skulle lyckas få en sjua så skulle jag känna att jag har nått ett av mina mål 2017.

4. Blogga aktivt i en månad - Förut bloggade jag ju en hel del men på den senaste tiden har det blivit lite lite bloggande. Därför har jag tänkt att ett av mina mål får vara att orka blogga aktivt i en hel månad, och verkligen ha inlägg jag har satsat på osv!

5. Bli bättre på engelska - Eftersom jag o Lippa ska till Malta i sommar på språkresa så kommer jag ju kanske bli lite bättre än vad jag är nu, men jag ska verkligen försöka att utöka mitt ordförråd när jag väl är där.

6. Få bättre hy - Min hy är verkligen inte den finaste man har sett. Fastän jag tvättar ansiktet så gott som varje morgon och kväll så har jag ändå en massa finnar som jag gärna skulle vilja bli av med. Jag vet, jag är snart 16 vilket betyder att man har mkt finnar men jag vill ändå försöka bli av med några berg jag har i min panna.

7. Fixa mina ögonbryn - Förra sommaren fixade jag mina ögonbryn hos en kosmetolog men det tog inte länge innan dom var vildvuxna och lika fula som förut igen! Därför tänkte jag göra ett nytt försök och faktiskt hålla dem i fin form.

8. Umgås mera med kompisar - Sommarlovet 2016 gick alldeles för snabbt, och jag gjorde alldeles för lite grejer med mina vänner osv. Nu när jag har skaffat mopokort så blir det säkert enklare att träffa kompisar när man vill, eftersom man inte behöver fixa skjuts av sina föräldrar eller i värsta fall cykla. :/

9. Sluta tvätta mitt hår så ofta - Ja, jag tvättar håret varje dag och ja jag vet att de sliter sjukt mkt på håret. Därför ska jag i sommar försöka att inte tvätta det för ofta, eftersom mitt hår blir flottigt efter 24h, och dessutom är det superslitet i topparna.

10. Spara mera pengar - Jag köper superofta en massa onödiga grejer, så dehär året ska jag bättra mig och börja spara mer pengar, och jobba smått hemma för att samla ihop mera eftersom jag inte har något "ordentligt" sommarjobb fixat för den här sommaren.

//Emilia

Likes

Comments

Hej på er!

För ungefär ett år sedan hade jag och min syster Amanda lite tråkigt så vi sminkade henne till en zombie eller nåt liknande. I år bestämde vi oss för att göra ungefär samma sak igen! Den här gången sminkade vi också min andra syster Elin eftersom vi hade lite extra tid efteråt. Sen gick vi ut & fotade så här är resultatet. (P.s: jag har inte använt latex eller nåt sånt utan såren är gjorda av toapapper , lim & vatten)

//Emilia

Likes

Comments