My 21st birthday was on April 9th! After nonstop starting the day the sakura bloomed, we finally got one day of (mostly) sunshine.

I first went to the hanami (picnic of sorts) for the new students to say hi before going to meet Kento. He and I followed the river up to the Kamigamo-shrine while looking at the Sakura. It's peak hanami season, so there's people sitting EVERYWHERE in parks or wherever you'll find blooming trees.

I'm stupidly happy we have these here in Kyoto too, as they're such an iconic spring/summer flower for me back home. The smell makes me thing "ah, the school year is nearing its end" but now it's only beginning, hah.

Instead of walking by the riverbanks on the way home, we went through a road that's become a sort of Sakura tunnel. It was awfully crowded (don't trust the photo) with a never ending line of cars wanting to pass through the narrow road.

He gave me a bouquet of lilacs (my favourite flower), which only grow in Hokkaido here in Japan! If you aren't too confident in your Japanese geography, Hokkaido is the northernmost island while we live a bit more southwest of the middle of the country.

Then for dinner we went to a restaurant called Fortune Garden (if I remember correctly) down by the city hall, and I even got cake, haha.

I'm very grateful!

Now, let's see what happens this year.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

I took a photo-walk down by the river before the Sakura had completely bloomed. The sakura trees line both sides of the river like this all the way from the north and down past Kyoto station.

Residental streets are full of the big fluffy pinkish white trees as well.

Truly the best season.

Likes

Comments

På tirdag dro jeg og Kento til Kinosaki onsen! Det var første gangen jeg prøvde onsen, så det var litt nifst.. Hvis du ikke vet allerede, så er onsen hot springs (varme kilder? Sier man det på norsk?) som gjerne har mange tradisjonelle japansk-stil gjestehus (Ryokan) rundt seg.

I motsetning til mange varme kilder i vesten og sånt, så må man være helt naken her. Da er det selvfølgelig delt inn etter kjønn (men det finnes fellesbad), men det var fortsatt litt kleint i starten. Man kan ta med seg et lite håndkle inn, men det må ikke røre vannet. Fleste balanserte det på- eller knyttet det rundt hodet, men tror man kan legge det på kanten også. Jeg synes det var lettere å holde kontroll om det var på hodet, haha. Når man kommer inn til badet etter å ha lagt fra deg alt i garderoben, må man huske å vaske seg grundig med såpe og shampoo før man kan gå i vannet.
Det er forresten også vanlig skikk her å være helt ren før man går i badekaret hjemme også.

Vannet var veldig varmt, så jeg trodde jeg skulle dø først... Pleier aldri dusje i ordentlig varmt vann hjemme, så kroppen var ikke helt klar, tror jeg. Det gikk bedre med utendørsbadene, hvor du fikk grei kontrast mellom det varme vannet og den kjølige kveldsluften. Huden ble veldig myk etterpå, spesielt på de ellers helt forferdelige føttene mine, så skulle gjerne dratt oftere.

Etter vi hadde sjekket inn på hotellet vårt gikk vi litt rundt i byen for se. Det var et par handlegater med kaféer, onsen og ryokan på hvert hjørne. Jeg fikk endelig kjøpt gelato og yoghurt-is der, haha. Meget fornøyd.

Kom akkurat et par dager for tidlig for å se sakuraen. Kjipt.

Fant kun et tre som hadde litt ved et tempel.

Man kunne velge mellom to middags menyer, og vi tok sukiyaki. Hele området er best kjent for krabbe, men jeg kan fortsatt ikke fordra det selv om jeg har vokst opp i sør med egen krabbefiske og krabbefest hver sommer, så vi endte opp med kjøtt.... Det hadde vært helt greit for meg å ta krabbe da, så kunne jeg spist grønnsaker, men ah.. Vi dro til en restaurant som hadde krabbe dagen etterpå da.

Neste dag tok vi taubanen opp det ene fjellet for å se på utsikten før vi dro hjem. Om vi kommer hit igjen vil jeg gjerne gå innom marine parken deres. Så ut som de skulle ha delfiner og seler der...


Sukk, i morgen er det første skoledag og jeg skulle virkelig ønske vi hadde mer ferie, hjelp!

Likes

Comments

Plutselig gikk det en måned uten oppdateringer.
Jeg har vært opptatt med siste eksamener, slutten av skoleåret, flytting og video spill.
Skolen begynner igjen på fredag, så da er det tilbake til gamle rutiner.

Flytting
Den nye leiligheten min er ikke så alt for langt unna den gamle, men større og nærmere skolen. Jeg har sånn nesten alt nå (får vaskemaskin på torsdag) så kan ta bilde av rottereiret mitt da! (vet mamma ville se...)
Jeg har også veranda nå, så vil sette ut noen blomster når det blir litte granne varmere. Var rundt 18 grader i dag, så det kommer seg! Skal bli 20+ mot helgen. Hadde vært fint om det holdt seg sånn istedenfor å konstant hoppe mellom 16+ og 5 grader. Siden det er litt kaldt har ikke all sakuraen blomstret enda allikevel. Men, knoppene er der så jeg gir det en uke +/- før det er i full blomstring.

Skole
Ellers ble jeg ferdig med 中級3 i midten av mars, og begynner nå i 上級1 som er første avanserte trinn. (Siste/høyeste trinnet på skolen er 上級2). Hvorfor jeg fortsetter skal jeg forklare en annen gang, har ikke tid nå.
Fleste som begynte samtidig som meg (for et helt år siden tenk!) har nå gått videre til universitet/spesialskole/jobb eller dratt hjem til hjemlandet sitt, så blir veldig rart å komme tilbake igjen. Kjenner heldigvis et par som skal fortsette, og håper vi kommer i samme klasse denne gangen!
Jeg fikk ikke kommet på avslutningsseremonien, ettersom jeg var frivillig på et arrangement for å trene tur-guider hele helga. Veldig gøy! Kyoto trapper opp mot OL og vil ha flere guider som kan vise fram byen, og har da et spesielt opplegg hvor voksne i nesten alle aldersgrupper tar kurs for å bli fremmedspråklig guide. Det var på lørdag og søndag, og gruppen guider var forskjellige hver dag. Gruppen min var meg og ei fra Canada (begge dagene) med 4 Japanske guider som viste oss rundt Fushimi inari, Nijo-slottet, Gion og Kiyomizudera. De fortalte også mye om stedene historisk jeg ikke visste ettersom jeg aldri har dratt ditt med guide før. Lærerikt! På slutten av dagen måtte vi gi respons til hvordan det gikk og gi vurdering til hver guide (dette var som en praktisk prøve for dem) før vi dro hjem.

Ellers
Hovedgrunnen til mitt fravær er egentlig video spill. Våren 2017 hoppet på meg og tok kvelertak og nekter å gi slipp.
Først kom det nye Zelda spillet Breath of the Wild, som jeg spilte nonstop i sikkert sånn 30 timer. Selve historien var ganske kort og litt skuffende synes jeg, men gud så gøy det er å gå rundt og oppdage ting. Før jeg gjorde noe av handlingen gikk jeg bare rundt hele verdenen og aktiverte tårnene som gir deg kartet for zonen sin. Spillet er så stort, at å bare gå gjennom en avdeling av kartet der tar like lang tid som å dra gjennom absolutt hele verdenen i noen av de andre spillene. Tror jeg lenge har drømt om et spill som det; ser du noe i horisonten så kan du gå dit. Du blir ikke stoppet av en usynlig vegg. Anbefaler det varmt, ikke som et zelda spill, men som et spill i seg selv.

Etter det begynte jeg på NieR: Automata, som ble mitt store downfall. Var oppe til kl. 6 om morgenen hver dag i nesten en uke fordi jeg ikke klarte stoppe. Gameplayet, historien, karakterene.... ikke minst den utrolige musikken til Keiichi Okabe.... Alt er fantastisk. Har ikke vært så forelsket i et spill på lenge! Hvis det er et spill fra 2017 som du BØR spille så er det uten tvil NieR: automata. Er ute til både PS4 og Pc. (Jeg anbefaler dog å ha litt kunnskap om første NieR spillet og historien til Drakengard spillene. Det er ikke nødvending, men det gjør opplevelsen mye bedre ettersom det er mange hint bakover)
Jeg gjorde meg ferdig med historien på rundt 30-noe timer, men har nå over 70 timer av at jeg har samlet og max levlet alle våpen, gjort alle sluttene, og ellers bare løpt tilfeldig rundt eller spilt historien på nytt. 10/10

Og så har det også vært beta test av Splatoon 2, og i morgen kommer Persona 5 ut. Travel travel travel.
Da er det bra at jeg også har fått meg en jobb!! Så får jeg penger til videospill (og husleie og mat og sånt, antar jeg...)

Nå skal jeg prøve å oppdatere litt mer gjevnlig igjen, men nå må jeg gå. Sees!

Likes

Comments

Her om dagen dro jeg for å se plummeblomstene på Kitanotenmangu.
I went to Kitanotenmangu to see the plum blossoms the other day.

De har også sverdet Higekiri (髭切) på åpen visning nå, og da også en cut-out av hvordan sverdet ser ut i Touken Ranbu. (Alle karakterene i det spillet/animeen er sverd)

The sword Higekiri (髭切) is now available for public viewing, here with a cut-out of what it looks like in Touken Ranbu. (All the characters in that game/anime are based on swords)

Likes

Comments

Den slutter snart å gå på kino, så fikk endelig dratt end for å se 「ぼくは明日、昨日のきみとデートする」 (I morgen skal jeg på date med gårsdagens deg). Den er basert på en bok som var ganske populær, jeg har den også hjemme i Norge.
Handlingen finner sted i Kyoto, og ikke bare det, men for det meste langs min lokale toglinje, så jeg kjente igjen alle stedene de var. Gøy å prøve å finne ut hvilken stasjon det var utifra det lille man får sett.

Forfatteren er tidligere elev ved Seika universitetet så det er med i flere scener i filmen, og det er også der hovedkarakteren studerer kunst. Da jeg var der på open campus var det også tour av alle områdene og rommene som ble brukt, haha. Husker ikke om jeg nevnte det her eller ei!

Jeg visste allerede handlingen på forhånd, men ble allikevel litt emosjonell....
Skulle ønske sci-fi aspektet fikk litt mer utdypning, men ellers var det en grei film.

It's soon about to stop screening, so I finally went to see 「ぼくは明日、昨日のきみとデートする」 (Tomorrow I will date with yesterday's you). It's based on a book that was pretty popular a while back.
The story is set in Kyoto. And, not only that, it's mainly set in different areas around my local train line, so I recognized most of the locations. It was fun to guess what station they were at based on the little you get to see of the surroundings.

The author of the book is a graduate from Seika university, so it's featured in multiple scenes as well as being where the main character studies art. When I went there for the open campus last winter they had a tour of all the locations/rooms on campus where the movie was shot, haha. I can't recall if I mentioned it here or not.

I already knew the plot before going in, but I still got a tad emotional...
I wish the sci-fi aspect was fleshed out a bit more though, but other than that it was a nice movie.

Den kvinnelige karakteren har samme navn som meg (Emi), så å høre Souta Fukushi si navnet mitt hele tiden var litt ukomfortabelt....

The female character has the same name as me (Emi), so it was sorta uncomfortable to hear Souta Fukushi call my name all the time....

Likes

Comments

På torsdag forrige uke samlet klassen seg på en buffet restaurant ved navn Mokumoku for å ha en liten klassefest siden skoleåret snart er ferdig. Jeg føler ikke at det har vært så stor sjanse til å snakke med alle før nå, så det var ganske hyggelig. Synd at vi snart får nye klasser/noen drar hjem/går videre til universitet eller senmon gakkou...

Mokumoku har greit alternativ for vegetarmat også, så det passet for de fleste. Vi var 18 stk, så tok opp et par bord haha.
Litt dyrt, da middagsbuffeten for voksne var 2399 yen (inkludert skatt), men hva gjør man ikke for å være sosial....

Dagen etter dro noen av oss til en ungdomsskole i nærheten hvor vi skulle ha ~cultural exchange~ med noen av elevene. Vi ble alle delt inn i forskjellige grupper til forskjellige klasser (alle 2. året, som da er samme som 8.klasse for oss). Vi måtte først presentere oss for klassen, før vi så satt med forskjellige grupper og først hørte på dem fortelle hvordan Japansk skole er, før vi så snakket litt om skolen i vårt eget land. Norge er ikke så veldig morsomt egentlig... Interessante er vel at vi ikke har uniformer i det hele tatt. Vi har ikke klubber heller. Hva har vi egentlig? VGS er litt spesielt antar jeg.

Uniformer gjør det lett å kjenne igjen hvor barna er i fra, da. Det er i alle fall 4-5 skoler her jeg ofte ser rundt forbi.
Det var litt skummelt først siden de er så små.... og så mange.... Jeg begynner alltid med kappgang når jeg ser en haug med skolebarn. Spesielt rundt Kyoto stasjonen, fordi da er de ofte fra andre byer og 200+.

Da vi var ferdige med å være i klassen fikk vi omvisning rundt på skolen. Har ikke akkurat så mange andre muligheter til å se skoler annet enn universiteter, så var interessant. På denne skolen her gikk man med egne sko inne, så hadde ikke stort rom med skoskap.

Så, til helgen var jeg med og hjalp å måke snø oppi en landsbygd i Nord-Kyoto. Tok ca. 1.5 time å kjøre opp dit fra min (allerede nordre) bydel. Vi kjørte gjennom fjell og skog, og de smale veiene minnet meg om hjemme. Mer presist veien mot hidraferjen (til de som kjenner vest-agder godt).

Vi møtte opp 8:00 før vi dro :30, og var hjemme igjen rundt klokken 18:00. Lang dag med kun buss og måking. Vi ble delt opp i to grupper som måket forskjellige steder. Gruppen min hjalp først og fremst å gjøre det mulig for ei gammel dame å kunne åpne døren sin. De fleste som bor her er 70+, og noen bor også helt alene.

Jeg merket at det høyre øyet mitt var litt hovent om morgenen, men valgte å ignorere det og fortsatte å jobbe. Etter en stund hadde vi pause der vi dro på en barneskole og fikk mat av noen av de lokale.

Jeg forventet klassisk grønnsakssuppe pga utseendet, men så husket jeg at de ikke har kålrabi her. Meget trist, var god men kunne vært så mye bedre. Jeg, personlig, skal ta på meg ansvaret og få kålrabi til Japan. Onigiriene (risbollene) var med plomme og Takana (som jeg ikke har noen idé hva er, men det var blader og noe sennepsaktig).

Jeg skulle egentlig måke i en annen bygd på søndag også, men da jeg våknet så jeg ut som ringeren i notre dame, så måtte ringe og beklage for at jeg ikke kunne dra, og dro på legevakten. Var visst hordeolum/sti, selv om det aldri var noe betennelse eller noe sånt, så matcher ikke bilder eller wikipedia. Fikk to medisiner, øyedråper og en salve, som jeg må bruke 4 ganger til dagen. Har blitt mye bedre nå, er bare littegrann mer "doven" på det øyet enn det andre.

Håper det blir helt friskt snart!!

(will add English later)

Likes

Comments

Årets første kinobesøk er nå bestått (1. februar, faktisk). Filmen ble den andre filmen i Honeyworks serien (1. kom ut i april i fjor), "suki ni naru sono shunkan wo ~kokuhaku jikkou iinkai~".

Den, som første filmen, har ikke så mye verdi om du ikke allerede er fan av honeyworks' serie. Men, jeg elsker alt som minner om shoujo manga, så da liker jeg den også. Filmen er omtrent det samme som honeyworks' videoer, bare med litt mer dybde, så har du sett musikkvideoene så har du praktisk talt sett filmen.

Stemmen til hovedkarakteren var helt forferdelig å høre på i starten, men ble fort vant til det.
Denne filmen følger karakterene som er to år yngre enn hovedkarakterene fra første filmen. Den er i hovedsak basert på "Ima suki ni naru" , men har utviklet seg litt mer. Tar også siden til Koutarou, da altså denne sangen .

The first trip to the cinema of the year is now over. (on the 1st, actually.)
The movie ended up being the 2nd movie in the Honeyworks' series, "suki ni naru sono shunkan wo ~kokuhaku jikkou iinkai~". (First being released in April last year.)

It, like the first movie, doesn't have much appeal unless you're already into the series, in my opinion. But, I love both honeyworks and everything similar to shoujo manga, so I liked it. It's basically the same as the music videos, so if you've seen them then you've pretty much seen the entire movie already.

The main character's voice was awful to listen to in the beginning, but I quickly got used to it. This movie follows the characters who are 2 years younger than the ones in the first movie. It's based on "ima suki ni naru", but with a few extra scenes. You also see Koutarou's side of things, like in this song.

Se først de videoene jeg linket tidligere (ima suki ni naru) og så disse, og så har du sett alt egentlig. De under ble laget til/rundt filmen da.

First watch the videos I linked earlier (ima suki ni naru) and then the videos below, and you've basically seen everything. Or, the ones below were made for/released alongside the movie, though.

Håper på en tredje film hvor Sena og Midori er hovedkarakterer. (Kinyoubi no ohayou).
I'm hoping for a 3rd movie with Sena and Midori as the main characters. (Kinyoubi no ohayou).

Fikk tokuten denne gangen også | got tokuten this time too

BONUS: The guy checking my ticket didn't think I spoke Japanese and tried his best to say "japanese only" in English while being hesitant about giving me back my ticket and the tokuten....... I need a shirt or a button or something that says "I UNDERSTAND NIHONGO" to avoid awkward situations like this. I responded to him in Japanese and he got slightly flustered before being like "OH... enjoy the movie"

I hope you guys enjoy shoujo manga-esque things too! See you later.

Likes

Comments

I dag, 3. februar, er det setsubun (節分), som er dagen før våren starter. De feirer ved å kaste bønner på oni (demoner? En skapning i Japansk folketro, minner litt om fargerike troll), noe som heter mamemaki (豆撒き) mens de sier "鬼は外! 福は内!" (oni wa soto! fuku wa uchi!) noe som betyr noe ala "demoner ut! lykke inn!" og gir hell i det nye året. I gamle dager så var dette sterkere tilknyttet kinesisk nyttår, som var nå forledes.
Flere feirer ved templer enn hjemme, og flere steder har folk som har kledd seg ut som oni mens folk kaster bønner på dem.

I noen områder (spesielt her i Kansai) spiser de også Ehoumaki (恵方巻) som er en lang maki sushi-rull som spises i stillhet mens man vender seg mot årets lykkeretning. I år var det mot nord-nordvest.... ja det er en retning. Jeg klarer ikke spise nori (sjøgress) uten å få brekninger, så jeg hoppet over dette. Kanskje til neste år. Man kunne forhåndsbestille ehoumaki på 7/11 allerede i starten av januar så jeg.

Today, the 3rd of february, is setsubun (節分) which is the day before spring starts. They celebrate by throwing beans at oni (demons? Creatures in Japanese folklore), which is called mamemaki (豆撒き), while saying "鬼は外! 福は内!" (oni wa soto! fuku wa uchi!) which means something akin to "demons out! luck in!", and brings luck in the new year. It used to be closer connected to Lunar new years back in the day.
People usually celebrate at shrines rather than at home, where people dressed as oni get bombarded by beans.

In some areas (especially here in Kansai) they eat Ehoumaki (恵方巻) which is a long maki sushi-roll, in silence while facing the year's lucky direction. This year's direction was north-northwest. I can't eat nori (seaweed) without retching, so I skipped it. Maybe next year. i noticed that you were able to pre-order ehoumaki at 7/11 since the start of January.

Jeg fikk en liten pakke bønner av Yuki-chan, som er ei i klassen min.
I got a pack of beans from my classmate, Yuki-chan.

Det står "demoner ut!" med tegninger av en rød og blå oni. Søte, eller hva, haha.
It says "demons out!" with drawings of a red and blue oni. Cute, huh? haha.

På skolen så hadde vi framførings/presentasjonsdag, som er da hvert trinn/klasse på skolen velger en person/gruppe som skal holde en presentasjon da hadde for klassen sin foran hele skolen. Det var det gruppen min var på nippet til å måtte gjøre.
Siden det holdes et annet sted på campus enn skolebygget vårt, ville jeg ikke komme for seint. Men, så våknet jeg 8:30 og stresset som søren fordi jeg måtte komme meg dit før 8:55.
Jeg heiv på meg noen klær og sprang ut. Alle andres sykler var fortsatt på parkeringsplassen, som var litt rart, men kanskje de gikk/tok bussen. Så, på veien bort var det mange flere barn enn vanlig. Kanskje på grunn av setsubun? Da jeg kom til universitetet var det ikke en sjel i sikte, så jeg tenkte at jeg måtte være noe sinnsykt sein, så parkerte sykkelen fort og sjekket klokken i tanke om at den sikkert var 9:15 eller noe. Men. Neida. Klokken var 7:58. Jeg hadde våknet 7:30, og hadde da god tid til å dusje og alt annet jeg skulle ha gjort. Typisk! Da ble det litt ekstra venting i "lobbyen" på skolen. Jeg kom før lærerene også...

We had the presentation recital at school today, which is when each class/level choose a person or group to hold a presentation they had in class in front of the entire school. It's the thing my group was almost chosen for.
The event is held in a different building than our usual classes, so I wanted to be there on time to go with the others. But, I woke up at 8:30 and started stressing because I had to be there around 8:55.
I threw on some clothes and ran outside. Everybody else's bikes were still parked in the parking lot, which was odd, but I assumed they chose to walk or take the bus instead. I also saw a lot more school kids on the way than usual. Maybe it was because of setsubun? There wasn't a soul in sight, so I must be really really late. I parked my bike and checked what time it was, expecting it to be 9:15 or something. But. It was 7:58. I woke up 7:30, and had lots of time to shower and do other things. Thus, I had to wait longer than usual in the school reception. I got there before the teachers, too....

Likes

Comments

God kveld! Januar suste forbi og nå er det februar. Jeg har endelig fått ordnet med kontrakt til ny leilighet og sånn, men kan skrive mer om det/flytteprosessen i Japan senere, mot mars.

Ellers så klarte jeg ikke å dy meg lenger, og kjøpte Illustration 2017, som er en illustrasjons samling av kunstnere som var relevante i 2016/fortsatt er det. Også denne månedens utgave av SS, som også er et kunstblad.

Good evening! January flew by like a breeze, and now it's February. I've finally sorted out a contract with a new apartment etc, but I'll write more about that/how to move in Japan later, closer to March.

I couldn't stop myself anymore and ended up getting the Illustration 2017 book and SS (art magazine). Illust 2017 is a collection of notable illustrators from 2016 (and who will probably continue to be relevant).

illust 2017: amazon | cdjapan

↑ Kumaori Jun / website

Hver av de 150 kunstnerene får et sideoppslag med et par verk, pluss informasjon om dem og en kommentar. Kunst er jo en av hovedgrunnene til at jeg kom til dette landet, så selvfølgelig elsker jeg sånne bøker. Mange av dem er fra Kyoto eller har gått på universitet her, haha.

Dette innlegget er også noe jeg egentlig begynte på i november 2016, så det under er bøker fra da.

Each of the 150 artists get a spread with a couple of artworks, their bio and a comment. Art is one of the main reasons I came to this country, so I obviously love these kinds of books. A lot of the artists are from Kyoto or went to university here, haha.

This entry is an old draft from November 2016, so the books below are from back then.

Miya's fashion girls "lookbook"! A bunch of different outfit ideas for every season.

Very excited for my hair to finally reach my shoulders again. I miss having almost waist-length hair so much

Last issue of SS I got in '16.

Jeg kommer nok til å blogge mer om bøker/manga/spill fra nå av sånn at jeg faktisk får oppdatert bloggen. Det blir som før, på den gamle bloggen min altså. Da blir kanskje noen der hjemme litt glade for at de får høre livstegn også! *kremt*

I'll start blogging more about books/manga/games from now on, just so that I'll actually end up updating the blog. It'll be like back on my old blog.

See you later! Have a good february!

Likes

Comments