Det har begynt å bli kaldt om morgenen nå og jeg ser stadig flere ta på seg skjerf og ørevarmere. Jeg har ikke annet enn sommerklær, så jeg prøver så godt som mulig å pakke meg inn med jakker. Fikk vinterjakken min tilsendt fra Norge, så håper den kan hjelpe når vinteren begynner. Når jeg sier det er kaldt her mener jeg 13-14 grader, som er varmt hjemme, men nå må man huske at det er 35+ grader om sommeren her og var gjennomsnitt 26 grader for bare noen uker siden.

Det nye semesteret begynte som tidligere nevnt i går, og jeg er nå i 中級3B. Gikk bare opp ett nivå, mens fleste fra den gamle klassen gikk opp to (til 上級1), men nå har mange av dem flere fordeler jeg ikke har/har hatt, så jeg tar det ikke så tungt. Jeg ville uansett hit.
Den nye klassen er grei. 90% kommer fra Taiwan/Hong kong da, så forstår lite hva folk sier i pausene da alt går over til kinesisk.... Det er nå jeg skal lære meg det i all hemmelighet og plutselig overraske dem med å delta i samtalen, hah.

Kom ikke i klasse med kompisen min som jeg håpet å gå med, men har noen andre bekjente der. Mest folk jeg har sett rundt som også husker navnet mitt (selv om jeg noen ganger glemmer deres...) og ei som jeg pleide å snakke med på LINE før. Jo, også er det én person fra gamle klassen min, haha.

Vi kjøpte også skolebøker første dagen, noe som jeg egentlig ikke var helt klar for, men hadde aaaakkurat nok. Satt igjen med 700 yen etterpå. Men nå har endelig lånekassen godtatt meg etter mye styr. Har vært i kø siden August.

Ellers er det ikke så mye å si. Halloween er godt i gang her, eller, var faktisk mer i september enn nå. Bildet under er fra starten av forrige måned, men nå som det faktisk ER oktober så har de roet seg helt.

Man får fortsatt alt som finnes med halloween forpakning nå. Fløte, pizza-ost, kjeks, tyggis, vaskemiddel... ja. Høstsmakene annet enn gresskar er for det meste kastanje og litt søtpotet. Alle bakerier har også kaker, kjeks og muffins formet som gresskar eller spøkelser. Samme med donuts kjedene.

Siden jeg falt helt for gresskar kitkatene, og generelt liker japansk gresskar, så bestemte jeg meg for å prøve denne puddingen. Pakken var søt, ikke sant? Den smakte helt greit, helt til da munnen min plutselig begynte å føles "fuzzy" ut. Det kjentes også ut som halsen strammet eller prøvde å lukke seg. Jeg fikk panikk i et lite øyeblikk og tenkte "Er jeg allergisk? Guri, er det sånn jeg skal dø? Alene, pakket inn i dyna foran datamaskinen i bare undertøyet mens jeg spiser pudding?" men det gikk greit. Etter en stund sluttet det å føles rart ut, så vet ikke hva det var. Holdt på å spise resten etterpå, men så stoppet jeg meg selv fordi jeg vet virkelig ikke om det hadde vært verdt det.

Jeg har ingen andre allergier eller noe sånt, så vet virkelig ikke hva det var. Googler jeg det får jeg sikkert bare noen artikler som sier jeg har kreft og kommer til å dø om 2 uker, så er ikke så keen på det.

Men nå skal jeg gjøre litt lekser og så begynne helge-daff, så snakkes!
Har bestemt meg for å jobbe ordentlig hardt så lenge jeg klarer dette semesteret, så allerede i går satt jeg og skrev 3 sider med gloser og øvde på kanji. bestå N2 i desember!

Mata ne! 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Kan like så greit begynne med sånne små innlegg også, så slipper mamma å mase så mye neste gang.

Jeg ble spurt av skolen om å være "fadder" for de nye engelsk-talende elevene (alle som ikke er fra Taiwan eller Thailand altså) som skal bo på samme internat som meg. Da fikk jeg fem stykker, som kom 29., 30., (sep) og sistemann 5. oktober.

Det var gøy, egentlig. Måtte forklare dem reglene for bygningen, hvor alle ting er (vaskemaskin, postbokser osv osv) og forklare rommene. Ganske enkelt. Siden jeg hadde tid tok jeg også og ga en basic omvisning av nærområdet også, altså, hvor supermarkedene er, postkontoret, 7/11, apoteket osv. Jeg lagde også en lapp med informasjon om hvordan bussene osv funker her, navn på relevante stopp og nyttige apper som jeg ga til dem når de fikk konvolutten med info fra skolen. Tenkte at om jeg var ny igjen, skulle jeg også gjerne likt å visst det med en gang jeg kom.

Det kom 3 stykker på 29., så vi dro alle ned til Kyoto stasjon for å finne ting på Yodobashi etterpå. Var en stund siden jeg sist hang med en gruppe haha. De kalte meg også "Emi-senpai" en gang eller to noe som varmet hjerteroten, hoho. Ellers har jeg for det meste bare snakket med dem på LINE, siden jeg har ferie og vil være lat og spille final fantasy 14.

Lurer på om noen av dem ender opp på samme trinn som meg, tror det er godt mulig med to av dem. Håper mest jeg kommer i klasse med noen jeg kjenner fra før i det minste. Ikke at det er noe galt med helt nye folk da!

I might as well start making small entries again so that my mom won't have to nag as much.

I was asked by my school to be a "peer supporter" (or guide... there is no English word as good and accurate as the Norwegian one) for the new English-speaking students (everyone who's not Taiwanese or Thai, basically) that'll stay in the same dorm as me. I only had five of them, who arrived on the 29th, 30th (sep) and the last one on the 5th.

It was fun. I had to explain them the dorm rules, how the rooms work and where everything is (laundry machines, postboxes etc). Pretty simple. I also gave them a basic tour of the neighbourhood to show them were the supermarkets, post office, 7/11 and pharmacy is. I also made them a note with information about how the public transit works, names of relevant stops and useful apps I'd like to know about if I were new again.

Three of them arrived on the 29th, and we all went to Kyoto station to find stuff at Yodobashi. It's been a while since I last hung out in a group. They also called me "Emi-senpai" once or twice and that warmed my icy heart. I haven't really talked to them that much after that though except for on LINE when they ask me questions, because I'm on break and I want to be lazy and play Final Fantasy 14.

I wonder if some of them will end up in the same class as me. I think it's a possibility with two of them, at least. I mostly hope I end up together with someone I already know though. Not that there's anything wrong will all new people either!Forrige lørdag så Kento og jeg endelig "Koe no katachi". Noen av scenen ble mye mer emosjonelle når jeg så dem animert enn de var første gang jeg så dem i manga(ene). Er så sinnsykt glad det var kyoani som fikk rettighetene til å animere den, animasjonen deres er alltid utrolig høy kvalitet og de er ikke redd for å lage detaljerte bakgrunner hvor hver karakter har ordenlig design. Føler animasjon var spesielt viktig med denne filmen, siden den handler om en døv jente og tegnspråk brukes regelmessig, så er viktig å få hver bevegelse rett.

Kento and I finally went to see "Koe no katachi" last saturday. Some of the scenes were a lot more emotional animated than when I read them in the manga(s). I'm so so happy kyoani got the rigths for this. Their animation is always high quality and they're not afraid of making detailed backgrounds where all characters have proper designs etc. I feel like the animation quality was especially important with this movie, as it's about a deaf girl and sign language is used frequently throughout the entire movie, so they need to get every move right.

​Please do go see it when you have the chance!

Likes

Comments

Jeg hadde tenkt å blogge tidligere, men så skjedde det bare aldri. Første semester ble ferdig i midten av september, så nå får vi nye klasser når skolen starter igjen neste torsdag. Har altså hatt en forsåvidt lang ferie nå hvor jeg egentlig ikke har gjort noe spesielt.

17. september var det Kyoto international manga and anime fair (kyomafu) på Miyako messe. Jeg dro dit med Taffy som nå er ferdig på skolen min og kommer til å flytte til Tokyo. Jeg hadde helt glemt at kyomafu var i september til jeg så disse plakatene på t-banen.

I thought about blogging earlier but then it just... never happened. The first semester at school finished mid september, and we'll be in new classes when school starts back up again next thursday. So, I've had a fairly long break, but I haven't really done anything.

I went with Taffy to the Kyoto international manga and anime fair on september 17th. I had completely forgotten kyomafu was that month until I saw these posters at the subway.

Kyomafu er for det meste et showcase event av anime og manga (både nye og gamle) så det var en del selskap der som promoterte de kommende seriene deres og et par skoler. Var også eget cosplay område i nederste etasje. Miyako messe er ikke så alt for stort, så det føles litt som et norsk con. Det var ganske annen stemning enn på lignende eventer i Tokyo. Kansai greie, kanskje? Det var gratis inngang for utlendinger som viste pass/residence card, så det utnyttet vi oss av, heh.

Kyomafu is mostly an event for showcasing coming anime and manga (though some old were featured as well) so there were several companies present as well as schools. There was a cosplay area in the basement floor. Miyako messe isn't that big, so it somewhat felt like a con back home. It had a different mood from similar Tokyo events as well. Maybe because it's Kansai? Foreigners got free admission if they brought their passport or residence card, so we made sure to make use of that.

Ny sporstanime som begynner etterhvert. Vet ikke så mye om den annet enn at folk på internett synes de har fine rumper.
New sports anime that'll start eventually. I don't really know much about it other than that people online like their butts.

Promo for den nye Kantai Collection filmen. Ser de har litt reklame for den på bussen og sånn også.
Promos for the new Kantai Collection movie. I sometimes see a couple of ads for it on the bus etc as well.

Shaft var der også. | Shaft was present as well.

Pokémon senteret var der også selvfølgelig. | And the pokémon center too, of course.

Ao no exorcist sesong 2! Jeg så aldri hele første sesongen (eller leste mangaen) men kanskje jeg burde.
Ao no exorcist season 2! I never finished s1 (nor read the manga) but maybe I should.

Den første av to touken ranbu animeer har nå startet forresten! (dårlig lys + iphone kamera, sorry)
The first out of two touken ranbu animes has started airing by the way! (sorry for poor quality)

Ble litt overrasket å se Tokyo 7th sisters på både plakaten og utstillingen. Det er et mobilspill, men er ikke så alt for populært.
I was surprised to see Tokyo 7th sisters on both the poster and in the exhibit. It's a phone game, but it's not as popular as per say deresute or school idol festival.

De hadde også en stand som promoterte manga fra Taiwan, og der fant jeg denne som jeg har super lyst til å lese. Man kunne sitte å lese dem der men jeg kan sånn 3-4 ord på kinesisk maks så det var umulig. Andre var oversatt til japansk så de kunne jeg lese men..... Akkurat denne hadde så fine tegninger at jeg bare mååå finne den igjen en dag når jeg kan mer av språket. Hvor kjøper man egentlig manga fra Taiwan..... kan spørre noen på skolen, antar jeg.

They also had a stand promoting Taiwanese manga. I found this on one of the shelves and I want to read it so badly. They had chairs etc for you to sit in while reading, but I only know like 3-4 words in Chinese tops, so it was impossible. Some of the others were translated into Japanese so they were readable but..... This one's art was lovely so I need to find it again one day when I know the language better. Where do you even buy manga from Taiwan though. I guess I could ask someone at school.

Lo litt da jeg så denne. Så flagget i sidesynet mitt og bare "hm?" og gikk nærmere. Har sett Kubbe på Japanske nettsider før, og har sett at h*n har en slags nettserie. H*n skal være fra en norsk barnebok men jeg har aldri hørt om verken Kubbe eller forfatteren. Mer irritert er jeg på måten de skriver Kubbe på japansk fordi det er i alle fall ikke sånn jeg uttaler det. Har noen av dere hørt om dette?

Vi brukte egentlig mest tid nede med cosplayerene, men jeg tok kun bilder av to stk, så føler det blir litt kleint å legge ut på bloggen, beklager.

We spent the most time down where the cosplayers were, but I only took pictures of two of them, so it would feel awkward to post them on my blog, sorry.

Until next time. See ya!

Likes

Comments

Jeg merket nå at jeg forresten hadde skrevet shimogawa istedenfor shimogamo i innlegget om light-upen, det er fordi det ligger rett ved Kamogawa så jeg går litt surr haha.

I går kom jeg hjem fra Tokyo etter å ha vært der for å dra på Magical Mirai 2016! Hadde du sagt til meg for 8 år siden at jeg en dag kom til å dra på Hatsune Miku konsert hadde jeg trodd du var gal, men her er jeg. Med t-skjorte og alt.

Vi gikk til utstillingen på fredagen for å unngå køer, så det var mest der jeg tok bilder. Selve konserten var på søndag! Alt fant sted på Makuhari messe, samme sted som wonfes bare andre haller.

I just noticed I wrote Shimogawa instead of Shimogamo in the entry about the ligth-up, and that's probably because it's close by Kamogawa so I get confused, haha.

Yesterday I came home from Tokyo after going to Magical Mirai 2016! If you told me 8 years ago that I'd go to a Hatsune Miku concert I'd probably thought you were crazy, but here I am. With a t-shirt and everything.

We went to the exhibit on friday to avoid queues, so that's when I took the most photos. The concert itself was on sunday! The location was Makuhari messe, same place as wonfes just different halls.

Magical Mirais offisielle illustrasjoner per år. | Magical Mirai's official illusts by year

Miku crêpe! Mint flavoured!

Stod i kø for å kjøpe litt merch også siden vi først var der. | Queued up to buy some merch since it would be a waste not to, having come all this way.

Yuki Miku timeline!

Memory lane avdeling hvor de hadde samlet masse fanart og offisielle illustrasjoner sammen etter år. Går fra 2007 til 2016. Jeg har vært med siden 2008, så kom bare 1 år for seint.

A memory lane section where they'd collected lots of fanart and official works and sorted them by year. It went from 2007 to 2016. I've been into vocaloid (Miku) since 2008, so I only arrived one year late.

Souno ♥♥♥♥

Collage laget av bilder fra musikkvideoer. / collage made out of stills from misc PVs.

De hadde to bilder hvor gjestene skulle fylle inn fargene med teip. Siden vi kom såpass tidlig var det ikke så mye gjort enda.

They had two huge canvases where the guests coloured in the areas using tape. Seeing as we arrived fairly early, there wasn't much progress yet.

Sånn her! | Like this!

Man kunne også skaffe seg kredittkort med Miku tema der. Skulle gjerne hatt et penere kort egentlig, kanskje neste gang.

You were also able to sign up for Miku themed credit cards at one of the booths. I wish I had a prettier card to be honest. Maybe next time.

Så disse bilene utenfor da vi var ferdige med konserten på søndagen. Det er et eget ord for sånne biler på japansk, 痛車 (itasha) som betyr smertefull bil/kjøretøy, fordi man blir flau av å se dem. Jeg synes de er kule på sånne arrangementer men når jeg ser dem utenfor så blir jeg alltid overrasket. Kjørte en forbi meg i Kyoto og jeg falt nesten av sykkelen.

Saw these cars outside when we'd finished the concert on sunday. There's an own word for these kinds of cars in Japanese, 痛車 (itasha) which means painful car because you feel embarrassed by seeing them. I think they're cool when you see them at events like this but I'm always surprised when I see them in normal settings. One drove past me in Kyoto once and I almost fell off my bike.

Dårlig mobilbilde men dette er hva jeg kjøpte | Bad phone pic but this is what I ended up getting.

Hvis du ikke allerede vet hva vocaloid er, så har du kanskje nå utifra bildene forstått at det ikke akkurat er ekte mennesker. Det er faktisk et dataprogram! Det kommer med en voice bank, altså en stemme du kan bruke til å lage musikk selv når du ikke har en vokalist. "hvordan funker da konserten?" lurer du kanskje (eller ikke.).
Vel, det er hologram! Bandet som spiller er selvfølgelig ekte folk som er der live, men vokalisten er ikke et ekte menneske haha. Dette er en video fra en konsert fra i fjor, hvis det gir et bedre bilde.

Da jeg først så set-listen ble jeg litt sånn "oi" fordi det var så få sanger jeg kunne, men når jeg hørte de på selve konserten kjente jeg mesteparten igjen, jeg kunne bare ikke navnene. Jeg er fortsatt kjempeglad for at hitorinbo envy var med i år også, fordi det er en av favorittsangene mine! Vi kjøpte ikke glowsticks, men skulle nesten ønske at vi hadde. Var morsomt å se hvordan alle liksom kunne "dansen" og viste hva de skulle rope og når de skulle gjøre det. Man kunne også bytte farge på lyset tydeligvis så de matchet det alltid til sangen/vocaloiden som framførte.
Helt rar opplevelse! Så nå at noen videoer fra i år er ute på nett, så her er én iallefall. Blir nok slettet etterhvert.

Siste sangen "hand in hand" sin video hadde mange bilder av folk som holdt hender som de hadde tatt inne på utstillingen, og jeg og Kento var med også haha. De spurte oss om å ta bilder på fredagen men jeg fulgte ikke med på hva det var til så jeg bare uh ok, haha! Litt flaut. Var eneste vestlige personen som var med ææææh.​

If you don't already know what vocaloid is, then you've probably guessed by now that's not real people. It's actually a computer software! It comes with a voice bank you can use to make songs even when you don't have a vocalist. You might be wondering "then, how does the concert work?" (or not).
Well, it's a hologram! The band playing is of course real people playing live, but the vocalist is not human, haha. This is a video of last year's concert if it helps paint you a better picture.

I was a little stumped when I saw the setlist because there were very few songs I knew, but where I heard them during the concert I recognized most of them. I just didn't know the names. I'm still super happy they did Hitorinbo envy this year as well as it's one of my favourite songs! We didn't buy glowsticks, but I kinda wish we had. It was funny how everybody knew the "dance" and what to say and when to say it. You could also change the stick's colour so it always matched the song/vocaloid performing. It was a surreal experience! I just noticed some of this year's videos are online, so here's one of them. It'll probably get taken down eventually.

The last song "hand in hand"'s video hadde a lot of pictures of people holding hands that they'd shot in the exhibit hall, and Kento and I was there too, haha. They asked us if they could take a photo on the friday but I didn't pay attention to what it was for so I was just like "uh ok", haha. A bit embarrassing. I was the only westerner in it too, aaahhh.

Likes

Comments

Hvis noen husker så skrev jeg på den gamle bloggen min i desember at jeg så fram til å kanskje få sett Makoto Shinkais nyeste film "kimi no na wa", og i går fikk jeg endelig sett den! Jippi!

Jeg hadde egentlig ikke sett flere trailere enn den i det innlegget, så handlingen til filmen kom som en overraskelse. Jeg så den i Osaka og gikk glipp av de første 15 minuttene siden vi ikke klarte finne kinoen. (ikke stol helt på google maps)
Jeg ble helt frelst, og tror jeg kommer til å se den igjen for å få med hele. Kjøpte også boken i dag (300yen på ebok format hehe) så ser fram til å lese den også etter eksamenene er ferdig. Har første i morgen, hjelp! Så kommer Koe no katachi ut senere i sept også. Kinohøst! Skulle ønske jeg kunne dratt på film fra sør da...

I wrote on my old blog in december that I hoped I'd get to see Makoto Shinkai's new movie, "kimi no na wa", and I finally got to see it yesterday! 

I hadn't seen any other trailers than the one I shared in that entry, so the movie's true plot came as a surprise. I saw it in Osaka and missed the first 15 minutes as we couldn't find the cinema. (don't trust google maps)
I loved it, and I'll probably see it again to get the whole thing. I bought the book today as well (300yen for the ebook) so I'm looking forward to reading it after I'm done with my exams. The first one is tomorrow, yikes! Then Koe no katachi starts screening later in the month... Lots to see this fall. I wish I could have gone to film fra sør (films from the south; a film festival in Oslo featuring movies from South America, Africa, and the entire Asia (+ some europe)) though...

Hvis du er i Oslo så kan du forresten få sett Makoto Shinkais tidligere film, 5cm per sekund, på klingenberg kino 16. september!

Likes

Comments

For noen uker siden var det light-up event på et tempel som heter Shimogamo her i Kyoto. Altså, om kvelden så lyste de opp trærne og tempelporten med forskjellige farger. Man kan jo ikke se det på bilder akkurat, men det byttet stadig farger så det var skikkelig pent! Det var et eget område med noen lysende ball-ting, men der måtte man betale for å komme inn, og køen var nesten like lang som parken.

Tenkte bare jeg skulle vise litt flere bilder enn det på instagram!​​

There was a light-up event at the Shimogamo shrine a couple of weeks ago. In other words, they lit up the trees and the shrine gate at night in various colours. You can't really see it in the pictures but the colours changed frequently, so it was really pretty. There was a seperate area with some kind of light orb-things, but you had to pay to enter and the queue was as long as the park itself.

Just thought I'd show more pictures than the one on instagram!

Likes

Comments

Det har åpna en Cinnamoroll kafé på OPA senteret i sentrum, så vi dro der en gang i starten av august. Jeg hadde bare mobil da, så beklager for det. Kan ikke helt se hvor søt den er!
Hvis du ikke vet hvem cinnamoroll, så er han en karakter fra sanrio, som er de som eier hello kitty. Tror for det meste det bare er hello kitty som klarte seg best i vesten? Og litt little twin stars. Men de har mange flere karakterer, som my melody, pompompurin, og gudetama som er ganske populær ellers i Asia.

A cinnamoroll café has opened at the OPA centre downtown, so we went there once at the start of the month. I only had my phone with me, so sorry about that. It's a lot cuter in real life!
If you don't know who cinnamoroll is, then he's a character from sanrio, the ones who own hello kitty. I think hello kitty is the only one who made it proper big in the west? But they have loads of characters, like little twin stars, my melody, pompompurin etc. And also gudetama who's fairly popular other places in Asia as well.

De hadde flere forskjellige retter, alle i cinnamoroll stil. | They had several dishes, all in cinnamoroll style

Til og med serviettene! | even the napkins!

Jeg bestilte omurice'n. Se så søt, ser ut han sover og omeletten er dyna.
I ordered the omurice. Look how cute it is, looks like he's asleep with an omelette blanket.

Kento bestilte.... blå stroganoff? Så veldig mystisk ut. | Kento got the blue strogranoff? Very mysterious.

Til dessert hadde han en parfait og jeg crème brûlée. | For dessert he got a parfait while I had crème brûleé.

Bamsene er så søte. De hadde også et hjørne hvor de solgte merch og sånt. Vurderte litt å skaffe nytt mobildeksel, men får vente!

The stuffed cinnamorolls were adorable. They also had a corner where they sold misc merch. I considered getting a phone case, but that'll wait.

Hvis man tok med seg en lapp man fikk etter man hadde betalt til sanrio butikken som er nedi gata, så fikk man noe godteri med Ramune smak. De hadde også cinnamoroll design, hehe.

Hvis du tilfeldigvis er innom Kyoto og vil på besøk, så er OPA senteret ved kawaramachi shijo. Veldig lett å se! Er i 3. etasje. Åpen fra 11 til 21. (last order 20.15 da!)
Nettsiden til kaféen er her: http://www.cinnamorollcafe.com/

If you brought a slip you got after paying to the sanrio store further down the road you got a pack of soda flavoured candy. They too had cinnamoroll designs of course, hehe.

If you happen to drop by Kyoto and want to visit, then the OPA centre is in Kawaramachi shijo. Very close to the station and easy to find! The café is on the 3rd floor. It's open from 11 to 21 (9pm) (but the last order is 20:15!)
Here's the website:
http://www.cinnamorollcafe.com/

Likes

Comments

Nå har det gått en stund siden jeg la ut noe igjen. Sommerferien går mot slutten (har skole på fredag, for en eller annen grunn) og jeg tenker at jeg burde vise til de der hjemme at jeg lever. (siden jeg aldri oppdaterer facebook eller noe sånt)

Jeg tok veldig få bilder i Tokyo, dessverre. Jeg hadde det hyggelig der da. Pokémon Go kom ut i Japan dagen jeg dro fra Kyoto, så da jeg kom til Tokyo 7-8 timer etterpå var det allerede godt i gang. Alle de på bildet under dro til parken for å fange pokémon. Og dette er bare litt av inngangen. Alle parkene i Tokyo var smekkfulle!

It's been a while since I last updated again. Summer vacation is coming to an end (I've got school on friday for some reason) and I thought I'd show the people back home I'm still alive. (Seeing as I never update facebook or things like that)

I took very few pictures in Tokyo, unfortunately. I had a nice time though. Pokémon Go released in Japan the day I left Kyoto, and it was already well established by the time I arrived in Tokyo 7-8 hours later. Everyone on the picture came to the park to catch pokémon. And that's only a part of the entrance. Every park in Tokyo was packed!

Jeg ble med Paopu til akiba for å se etter doujinshi, og så dro vi på @home maid café. Den var mye bedre enn der jeg har vært tidligere, maidreaming eller noe.

I went to akiba with Paopu to look for doujinshi etc, and then we went to @home maid café. It was a lot better than the last place I went to, maidreaming or something.

Søt mat er selvfølgelig det beste med maid kaféer, annet enn de søte uniformene så klart hehe.
Cute food is obviously the best thing about maid cafés, other than the cute informs, of course.

En annen dag dro jeg til Tokyo Tower siden jeg faktisk ikke hadde vært der før. Var litt dum og bestemte meg for å ta trappene istedenfor heisen på vei opp da.

Then, another day I went to Tokyo Tower because I still had yet to visit the place. I was foolish and ended up taking the stairs instead of the elevator on the way up though.

Der borte er Tokyo Skytree som jeg har vært oppi ellers. Stort selv på avstand!
Over there you can see the Tokyo Skytree which I've usually been to. It's huge even at a distance!

Jeg ble der til det ble mørkt, og da var det en slags konsert (eller Live, som de sier her). Husker dessverre ikke hva bandet het, men han ene hørtes litt ut som Kamiyan, haha.

I stayed until it got dark, and then there were some kind of concert (or Live as they say here). I unfortunately cannot remember the name of the band, but one of them kinda sounded like Kamiyan, haha.

Stedet jeg bodde i Tokyo fant jeg på airbnb. Det var litt utenfor sentral Tokyo, i Adachi. Det var ganske koselig der, veldig billig rom. Verten er også kjempekoselig. Heter GenTomo, om du trenger et sted å overnatte i Tokyo. Er som et gjestehus med fellesarealer og sånt. De har åpna i Ikebukuro også nå!

I found the place I stayed at on Airbnb. It was a little outside central Tokyo, in Adachi. It was a fairly nice area, and the room was very cheap. The host was lovely as well. The place is called Gentomo, so if you need a place to stay in Tokyo go check it out. It's like a guesthouse with common areas and shared rooms. They've opened up a place in Ikebukuro now as well!

Det er også en arkade rett ved togstasjonen, så jeg fikk spilt pripara og aikatsu på kvelden når barna ikke kunne komme inn, heheh. Fikk gått opp et par nivåer på pripara karakteren min. Jeg har mange flere kort enn vist under nå, men det var et bilde jeg tok for å sende til Kento for å vise hva slags taper han er sammen med.

There was an arcade right next to the train station, so I got to play pripara and aikatsu in the evening when the kids weren't allowed to enter, hehe. I got to rank up my pripara character a little at least. I have a lot more cards than shown underneath, but that was a picture I took to send to Kento to show him what kinda loser he's dating.

Snakker om pripara, jeg var også endelig innom Prism Stone, som er pripara og pretty rythm butikken i Harajuku! For en drøm.

Speaking of pripara, I also finally visited the Prism Stone, which is the pripara and pretty rythm store in Harajuku! What a dream.

Jeg kjøpte kun en mappe til pripara kortene mine og litt forskjellige godterier som inneholdt kort. Spilte også en runde på maskinen og byttet tomoticket med bytte-veggen. Hvis noen lurer, en god del av folka i butikken var voksne uten barn altså. Mange voksne spiller dette, ok ;_;

I only bought a folder for my pripara tickets and some misc candy containing tickets. I also played one game and traded tomotickets with the trading wall. If anyone's wondering, most of the people in the store were adults without children. A lot of adults play this game, okay ;_;

Jeg dro til Shinjuku for å se etter badedrakt litt før jeg dro (fant ingen ting under 10.000 yen), men på marui var det masse søte ting på showroomet i en av de øvre etasjene (ved siden av lolita butikkene). Manamoko/fancy surprise hadde også masse ting der, inkludert denne cut-outen!! Jeg elsker tegningene hennes så mye, så jeg kjøpte en t-skjorte hehe.

I went to Shinjuku to look for swimwear before I left (didn't find anything under 10k yen), but marui had lots of cute stuff at the showroom on the upper floor by all the lolita stores. Manamoko/fancy surprise sold things there was well, and she also had this cut-out on display!! I really really love her art, so I ended up buying a t-shirt, hehe.

Da jeg kom tilbake til Kyoto var det noen dager med daffing før Jeg og Kento dro med Rebecca og Daiki til en slags militærbase ved Biwako for å se på fyrverkeri.

When I got back to Kyoto it was time for a few days of being a lazy potato before me and Kento went with Rebecca and Daiki to a military base by Biwako to watch the fireworks.

Nesten helt umulig å ta bilder av fyrverkeri med det kameraet haha. Ville ikke fokusere hva enn jeg gjorde.
It's almost impossible to take firework pictures with that camera haha. Wouldn't focus no matter what I did.

Så, et par dager etter dro vi på stranda i Wakayama. Rebecca og Daiki var der fra før fordi de var på besøk hos Daikis familie, så de møtte oss der. Foreldrene hans var til og med så snille at de kjørte oss fra togstasjonen til stranda...

Then, a few days later we went to the beach in Wakayama. Rebecca and Daiki met us there because they were visiting Daiki's family who lives there. His parents were even so nice they drove us all the way from the station to the beach...
本当にありがとうございますね!!

Det var første gangen min i Wakayama, og det var veldig fint der. Kunne nesten tenkt meg å bo der, haha.

Mot ettermiddagen skilte vi lag og Kento og jeg dro til Kii-tanabe for å overnatte. Dagen etter dro vi til Shirahama. Jeg elsker togturene her, det er så grønt, og jeg synes bygdene her er nusselige.

It was my first time in Wakayama, and it was a lovely place. I could almost consider living there haha.
We split ways towards the afternoon and Kento and I went to Kii-tanabe to spend the night. Then we went to Shirahama the next day. I love the train rides over here. Everything is so green, and the small villages are adorable.

Han kjøpte seg badering heh. Japanerene har også med seg telt på stranda for å komme seg unna solen. Mange bader også med noe som ser ut som våtdrakter blandet med treningstøy sånn at de ikke skal få solen på seg. Føles så sykt rart siden i Norge kaster alle seg ut i bikini og shorts bare sola skinner i 2 minutter.

He bought a swim tube heh. Japanese people also bring tents to the beach to get away from the sun. A lot of them also bathe in what looks like wetsuits mixed with (winter) workout clothes to avoid getting tan. Feels really odd because back home in Norway people throw off all their clothes and run outside in bikinis and shorts the minute the sun appears.

Hele fylket hadde masse sånne skilt, som er litt........ urovekkende, men sånn er Japan. Det står "Jordskjelv! Tsunami! Evakuer til et høyt sted med en gang. Her er det 4.8 moh"

The entire prefecture had lots of signs like this, which is kinda..... unsettling, but that's Japan for ya. It says "Earthquake! Tsunami! Quickly evacuate to a high place. Here it's 4.8m above sea level"

Så, den 16. dro jeg og så Aikatsu! Stars filmen med Nadia! Var første gangen vi møtes offline. Jeg likte filmen ganske godt, ble litt emosjonell også. "emi gråter du av barnefilmer?" ok hysj på deg.
Vi fikk også Yumes kjole fra filmen da vi viste billetten til de ansatte. Hårbøylen fikk man om man kjøpe bookleten til filmen.

Then, on the 16th I went to see the Aikatsu! stars movie with Nadia! It was our fist time meeting offline. I liked the film a lot, I might have gotten a little emotional as well. "emi do kids' movies make you cry?" ok shut up.
We also got Yume's dress form the movie when showing our tickets. You get the hair accessory from buying the film's booklet.

Jeg fikk også Rolas co-ord av Nadia siden hun hadde dobbelt av den. Ahh tusen takk!! Jeg setter stor pris på det.
I also got Rola's co-ord from Nadia because she had doubles. Ahh thank you so much!! I really appreciate it.​​Nå prøver jeg bare å lese litt mer japansk grammatikk og pugger kanji mens jeg gjør meg klar til i morgen. Vel.... det er snart helg i det minste, heh.

Now I'm just trying to study some more Japanese grammar and remember kanji while getting ready for tomorrow. Well.... at least it's almost weekend, heh.

Likes

Comments

Sorry that this got very late! But here you go. Very little of this ended up being GKs, sorry about that.
>part one found here<

Blurry...

That's all the pictures I have that aren't too blurry or grainy to be used at all. Less than I hoped for but better than nothing, ey.

Likes

Comments

I'm back after a long day and now I'm doing my best to edit all these figurine photos. I didn't take as many as I'd hoped to, but it's okay.
Today (or probably yesterday by the time I'm done with this) was this years summer version of Wonder Festival, the biggest expo for anime figures et cetera. I went with Paopu and Tomer! I can't believe it's already been two years since last time. Only brought my small compact camera with me to Tokyo this time, so it's not quite SLR quality but please bear with me.

This entry will be in all English as to save me the time of having to translate things. Not that there will be much text anyway, haha.

Got there around an hour later than planned because I overslept, but oh well. Less queue time. Now onto the pictures.

Goodsmile Company's upcoming releases.

(sorry mom)

​Those two last pictures (Kotori & Umi) are actually garage kits, WHICH I'll post in the next entry! Yeah, I'll have to split it into two parts because it's getting late (2:41 AM) and having this entry open makes my browser really slow.

I'll add a link to the next entry when it's ready. Until then, take care! I hope you found some of the figures interesting.

>Part two found here<

Likes

Comments